-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dikri #102260 üzenetére
Mi az a 75%???
A mobilnet térerejével kapcsolatban viszont van egy komoly probléma: a mobilnetes "antenna" és a wifis AP elhelyezése kibékíthetetlen ellentétben áll egymással. A közös eszköz használata óhatatlan és komoly kompromisszumot igényel, ezért beltéri kombi eszköz használatát én legfeljebb parádésan jó mobilnetes vétel esetén látom elfogadhatónak.
MaCS
-
válasz
Dikri #102253 üzenetére
Tökéletesen megértem az álláspontodat, szívem szerint én is minél kevesebb dobozt, és főleg még kevesebb, a dobozokat összekötő kábelt szeretnék kezelni -- még ha nem is látom őket.
Az eszem azonban azt mondja, hogy külön switch. De facto a router nevú eszköz switchét sem használom, pont elég lenne egy LAN Ethernet port.
MaCS
-
-
-
-
-
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Az első kérdésem az lenne, hogy miért van az összefoglalóban szétszedve a:
2.4GHz és 5GHz n szabványos WiFi-vel (Dual Band) ellátott routerek
És
AC szabványos WiFi-vel ellátott routerekMert ahogy olvasom mind a kettő tud szimultán 5 és 2,4Ghz hálózatot is. Mi akkor a fő különbség?
Vannak a csak N-es dual band és az AC-s dual band eszközök.Illetve ami még érdekelne, létezik-e olyan jelerősítő, ami szintén mind a két sávot tudja (AC és N) és 3 antennás (tehát N szabványt tud 450Mbps-ig).
Van, olyat kell keresni amelyik AC1750 vagy jobb wifi képességgel rendelkezik. -
-
Beri
addikt
Nas-t is fel kell dugni valahova, laptop kiesik, marad a router.
Csak hogy tisztázzuk: a NAS-ból UTP jön ki, amit a (már meglévő) routered egyik LAN portjába dugsz, majd elérhetővé válik a hálózati tároló tartalma a hálózaton.A kérdés csak az hogy ha veszek egy Usb vagy E-sata-s routert, elég -e a sima hdd blokkolo, vagy Nas kell-e? Mert olcsobb a dokkolo, mint a nas.
Ha usb-s routert veszel, arra usb-s vinyót dugsz, viszont sokkal lassabb lesz, mint egy tisztességes NAS.Esetleg van olyan amin van e-sata, nem csak usb, és nem horror ára van? Mondjuk 20k környékén.
Nincs.Illetve a másik kérdésem, hogy a ugyebár wifinél lehet állitani a szabványt, hogy melyiken forgalmazzon. Lan-nál is lehet állitani? Mert olvastam, hogy asus hdp-r1-es nem szereti a gigabites kapcsolatot, és akadozik, persze lehet már megoldották azota. de biztos ami biztos Szoval lehet-e 100mbitesre butitani esetleg csak az egyik kimenetét?
Nem. -
Dikri
aktív tag
Közben nézelödtem és letöltöttem manuált is.
Ezt a routert néztem ki: Tp-link WR1043ND. Ha jol olvastam elég a hdd-t dokkoloba tenni.
Esetleg van olyan amin van e-sata, nem csak usb, és nem horror ára van? Mondjuk 20k környékén.Illetve a másik kérdésem, hogy a ugyebár wifinél lehet állitani a szabványt, hogy melyiken forgalmazzon. Lan-nál is lehet állitani? Mert olvastam, hogy asus hdp-r1-es nem szereti a gigabites kapcsolatot, és akadozik, persze lehet már megoldották azota. de biztos ami biztos
Szoval lehet-e 100mbitesre butitani esetleg csak az egyik kimenetét?
-
Beri
addikt
NAS mellé nem kell USB-s router, bármi jó. Mennyi a keret?
MZsoltee: 54es kártyával 20-25Mbit között tudsz adatot mozgatni tízcentiről, hibátlan jelszint és nulla interferencia mellett.
Egyáltalán mért mérsz g-s klienssel? Nem úgy volt, hogy a 741ND, meg a lite-n-es adapter között akarsz mérni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Emulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EA Sports WRC '23
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged