- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
Itt tudod megkeresni a modellek kézikönyveiben, hogy tudja-e az adott funkciót:
https://www.asus.com/support/Download-Center/ -
Ernesto78
aktív tag
Lehet a probléma az Asus FW-vel van, mert nekem is hasonló problémám van az internet rádióval, hogy a wifin csatlakozva van de mégis nem kap internetet és akkor időtúllépést ír. Időnként megtörténik, akkor más nem segít csak újraindítom a rádiót. Nekem csak 2.4GHz-es van ilyen problémám ezért 5 Ghz-re állítottam a rádiót.
-
Dante73
tag
RT N12+ N300, tehát totál az alja a dolognak. (Tönkre ment a régi, és hirtelen kellett egy másik, öcsém az első akciósat megvette a tescoban, hajnali 2-kor) És az első perctől kezdve nem működik megfelelően, "természetesen" a blokk sincsen meg... (Am, gyanítom, a 4 telefon, 2 okostévé, 1 számítógép, 1 laptop és egy jelismétlő módban lévő router amúgy is meghaladja a teljesítményét egy ilyen árban lévő masinának)
De, az igazi kérdés az volt, hogy a tenda ac6-os vajon a 10000-ig kategóriában elhozható-e, vagy van jobb választás nála.
#71783 Jelismétlő módot amelyik router ismeri, annak elvileg jónak kell lennie a feladatra. -
Core2duo6600
veterán
A seedben van, és hogy forgalmaz - e az 2 külön történet, ha vinnék mind a 70 toridat más lenne a helyzet.
De a router akkor is legyen router.Mit gonolsz miért nincs a komolyabb gyártóknak olyan routere ami egyben "nas"ként is műkődik?
A komolyabb gyártók alatt a Mikrotik, Ubiquiti , Juniper, Cisco, etc... értem. -
spgabor
aktív tag
Szia,
köszi az infókat. A beépített funkciói annyira nem érdekelnek, van NAS, ha esetleg szükség van rá. Bár most az is hazaköltözött.
Amúgy nem is néztem, hogy ezek ilyeneket is tudnak. Akkor lehet dugok rá adott esetben egy HDD-t, aztán oda tudok torrentezni, Samba-n meg osztani a tartalmat médiaboxnak. DLNA annyira nem érdekel, mert a NAS-on jó, de a tv is elég válogatós.
Üdv:
spgabor -
Magicrat
tag
Szépen kiválasztjuk az eszközt, ami internetet használ, jelen esetben az egyik gyerek telóját. Utána beállítjuk neki, hogy, ha hazajön 16-18 ig ne netezgessen, hanem csinálja meg a leckét, tanuljon. Utána legyen wifije este mondjuk 9-ig, akkor tud viberezni, youtubozni, bármi ami net. Mi szülők van amikor csak este 8 után érünk haza, és így gondoltuk megoldani a szülői felügyeletet, mert ha a gyerekre bízzuk, abban nincs köszönet.
Ez elvileg tök egyszerű kellene hogy legyen, a felület legalábbis tök egyszerű. Heti beosztás van, naponként asszem órás cellákkal.
De bármit is állítunk be, mindig van net a telón. Mobilnet egyébként nincs, tehát csak a wifiről tudna kijutni.
És nem megy a korlátozás. Több telón próbálva, a router többször úraindítva, átkonfigurálva, visszaállítva, lefrissítva. Sehogy nem jó... -
-
Kedves szakértők/leendő vásárlók! Elnézést, ha off a téma, de nem találtam releváns topikot, ahová írhattam volna, na meg úgyis kevesen írnak ide tapasztalatokat, hátha vki hasznát veszi, amit most leírok.
Nemrég üzemeltem be egy AC57U routert, és a sok pozitív tapasztalat mellett (baromi gyors wifi, DM-t telepíteni sem kellett, mert felismerte a winchesteren lévő telepítést, és a torrentjeim is ott folytatódtak, ahol a régi routert kikapcsoltam
) gyorsan lehervadt a mosoly az arcomról, amikor az egyik készülék (konkrétan egy Huawei Y6 II) egyszerűen képtelen volt kapcsolódni a netre a 2.4G wifin keresztül a gyári beállítások mellett (5G vevő meg sajnos nincs benne). Kb. 3 órányi kínlódás, próbálgatás, router reset stb. után annyit sikerült elérni, hogy ha a 2.4G és az 5G hálózaton is kikapcsolom az auto üzemmódot, 2.4G-t legacy módba kapcsolom, az 5G-t pedig 20+40+80Mhz helyett 80MHz, N+AC módba, akkor van csak internet az említett készüléken.
Feltúrtam a netet magyarázatot és megoldást keresve, de se az AC57U, se az AC1200GU-val kapcsolatban nem találtam semmit, viszont az AC56U-val és az AC66U-val kapcsolatban több helyen is olvastam, hogy másnak is meggyűlt a baja a 2.4G hálózattal. Nekem az jött le, hogy ez valami Asus-os betegség... A fura az, hogy a háztartás többi 2.4G-s készüléke (tv-k, tabletek, raspberry stb.) auto módban is simán felmentek a wifire, egy régebbi 10 éves laptop ugyan kicsit szakadozott, de azért működött (legacy módban az is megy most rendesen).
Hallottatok már erről valamit?
-
adagabor
csendes tag
-
adagabor
csendes tag
Sajnos nincs..... nem értem , hogy egy ilyen eszközben hogy hogy nincs kb...
Az viszont érdekelne, hogy ha valaki használja a download mastert akkor rendes sebességgel jönnek le a nagyobb dolgok is ? Gondolok én itt a 40-60 gigás dolgokra. Bírja a router a 30-40megás sebességet ekkora fileoknál is ??? -
-
adagabor
csendes tag
Sima gipszkarton fal mellett van. Felső szint egyik oldalsó szobájából a wifi max a másik oldalon a lépcső aljáig ér le. Ahogy most mértem, sehogy se fogom megúszni valami wifi jelerősítő nélkül... viszont szerintem visszaviszem és veszek egy ASUS RT-AC57U Router ez kb ugyanaz mint az 1300g plus.... csak 2.0 usb.... meg nem 400as wifi hanem 300as... de van benne download master..
-
törölt tag
hát, ha ua. akkor alapból lehet még mindig nincs benne download master, és kicsit kínlódni kell hozzá, hogy torrentezni tudjon.
én az AC57U-t vettem volna, olcsóbb is, az a hardveres alap bizonyított már másik 2 rúterben, van rá padavan, míg erre emlékeim szerint csak a kevésbé felhasználóbarát lede/openwrt.
virtuálisan ott is 4 mag van, olyan 60 megabites letöltést tud, ntfs-en 40-et a tranmission, torrenttel. mellette még azért a lemezkezelés és az internet se lassulja magát halálra.
annyival nem gyorsabb nála az AC66U B1 mint amennyivel drágább. -
Gondolj arra, hogy ez is egy számítógép -- RAM, CPU, futó programok!
Tipikus erőforrásigényes alkalmazás a torrent, de futhatnak mindenféle szerverek és egyéb okosságok, és maga a szigorúan vett hálózati forgalom is kér azért valamennyit. Ha valaki torrentezik, filmet oszt meg, sok eszközzel kapcsolódik, annak kevés lehet egy kisebb kapacitású router. A sima webezés, levelezés, pár kliens felálláshoz az alapkészülékek is elegendőek.
MaCS
-
-
-
-
woodworm
veterán
Az információk szerint a deszka megegyezik. A letölthető legfrissebb fw bitre ugyanaz, ugyanúgy, mint az rt-ac1200gu vs ac57u esetében. Valószínűleg nem akartak újabb készüléket tervezni, gyártani egy piaci rés betöltésére, így egy meglévővel oldották meg.
(#71111) eron009
Érdekes ez a c5v4 wifi dobálása, a kérdésre, hogy eltérő ssid esetén is jelentkezik-e, meg nincs válasz. -
Core2duo6600
veterán
Ha kibir annyit mind a NAS uk (DS410), már megy vagy 7-8 éve nálam folyamatosan.
(#62125) s.szesztai
Egy eszköz tuti nem lesz elég.
Az 1 m es fal hát kérdéses átviszi-e bármi.(#62127) s.szesztai
A kábel a tuti(#62118) aryes
Ha megveszed a nagyvállali felhasználásra szánt komoly eszközt, és szerencséd van akkor az elmegy 10 évig, természetesen folyamatosan klímázott helységben állandó hőmérsékleten. -
Multibit
nagyúr
10 évig biztosan nem lesz másikra szükségem
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Mert ha igen, nagyon naiv vagy!
10 év az informatikában igen nagy idő. Felelőtlen, aki ilyen távra jósol. 2009-ben több mint 50 ezerért vettem félprofi kitet. 5 évvel később egy fele annyiba kerülő “játékrouter” odaverte teljesítményben. -
-
-
-
woodworm
veterán
Az R3P mellett már csak véletlenül szokott előfordulni a xiaomi R1D, van rá tomato is. Ez egy kicsit olcsóbb, 20-30e között, ennyiért benne a hdd is. Hardveraprón érdemes körülnézni, szoktak hirdetni. Esetleg a fejlesztői vagy router boardok között találhatsz még hasonló paraméterekkel esélyest.
-
SATA port szinte egyik router-en sincsen, ami van és ajánlható is az a Xiaomi Mi R3P így erről az igényedről inkább mondjál le.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C5/C7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest