-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bopeti98
őstag
válasz
Gubek-Einste #30162 üzenetére
Tudom hogy sok mindentől függ a WiFi teljesítménye és nem csak a routertől de ettől függetlenül szükség lenne a nagy teljesítményre.
AZ ASUS RT-N56U routerről mi a véleményed? Nem hátrány a belső antenna?
(#30164) Misua Én amúgy sem csipázom a Tp-Link termékeket. A 741ND ( v1 ) routerrel sok problémám volt.
-
siege5
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #30142 üzenetére
TP-LINK-ről mint gyártóról sok jót hallottam így az reális lehet.
De ez önmagában csak a wifit szolgáltatni tudó router.
Gondolom minden egyes készülékhez (persze ha a wifit szeretném használni) kell egy-egy adatper.
Érdemes akkor ezt TP-Link TL-WN821N 300Mbps USB adapter venni hozzá minden készülékbe? -
Gézengúz
addikt
válasz
Gubek-Einste #30131 üzenetére
Ha már itt tartunk, akkor a jó vastag salakfal ( azonkívül, hogy a hőt nagyon jól szigeteli) úgy veszem észre, hogy a wifi jelet is...Nem véletlenül kellett két 841n-et vennem..
-
akom
őstag
válasz
Gubek-Einste #30130 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos nincs a listán a modem.
Neten rákeresve pedig eléggé ellentmondásos információkat találtam. -
excalibur36
senior tag
válasz
Gubek-Einste #30126 üzenetére
Köszönöm!
Még akkor is az Asus N56U ha az USB. portokat nem is használnám? -
Shara94
újonc
válasz
Gubek-Einste #30131 üzenetére
Öhm nem találok magyarországot benne így nem tudom mit kell ellenőrizni vagy mit kell nézni...
-
Shara94
újonc
válasz
Gubek-Einste #30127 üzenetére
Hát szobán belül használnám, a telefonom miatt kellene inkább a wifi, mert a laptophoz hozzá van kapcsolva a net szóval nem is azért fontos... egyébként meg vályog falak vannak, nem sokat szánok rá sajnos, amiket mondtál azok mennyibe kerülnének?
-
salieri.
őstag
válasz
Gubek-Einste #30104 üzenetére
Köszi! Végül Az N16 mellett döntöttem,és úgy néz ki nem is csalódtam.
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste #30106 üzenetére
Akkor olyan,amit a tv-hez adnak, de leginkább pci csatis az asztaliba De lassan már ott járok, hogy veszek egy "hót buta" tv-t ami tudja az 1080p-t 5ms vagy az alatt, oszt nem lesz semmiféle stream FPS ezerrel!!
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste #30103 üzenetére
Asztaliba gondolom ilyen kellene, de mondjuk TV-hez?
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste #30083 üzenetére
Jól olvasom, hogy a 4300-as csak a wifi terén tér el a 3600-astól?
Ha így van, akkor nekem inkább megfelelő lenne a fejlettebb wifi miatt a 4300-as, ugye? -
Mittu88
senior tag
válasz
Gubek-Einste #30085 üzenetére
Riszpekt, köszi a választ
-
bigrock
addikt
válasz
Gubek-Einste #30086 üzenetére
Köszönöm!
Vadul olvasom már a fórumát, hátha sikerül valamit megérteni a 3rd party firmware-k lelkivilágáról... -
painkillerx
tag
válasz
Gubek-Einste #30053 üzenetére
Mostani egy D-Link dsl-2641r
Értem hogy nem a legjobb megoldás, de kb. 8 éve így van megoldva, semmi extra nem kell ide, se 3rd party firmware, csakis a wifi a gyengepontja nálunk.
Megjegyezném hogy egyszer volt kölcsönbe egy ZyXEL P-2612HNU-F3
Azt írják 2x2dbi antenna, és látványos javulás volt a "wifi halott" szobában.
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste #30059 üzenetére
Tudnál(tok) esetleg egy vagy több pontos típust is említeni?
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Gubek-Einste #30054 üzenetére
Bocsi - mar megyek is.
-
Süvi
őstag
válasz
Gubek-Einste #30059 üzenetére
Köszönöm
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste #30052 üzenetére
Természetesen nem akarok fps-t játszani, miközben fut a torrent. :-)
De a stream + online game, vagy a stream + torrentezés párost illene neki tudni, ha már egyszerre két sávon kommunikálni! Nemde ?
Vagy ez az egész nagy dual-channel mese? Vagy a párosok amiket felsoroltam nem kényszeríthetőek más csatornán való kommunikációra? -
BRIKLY
veterán
válasz
Gubek-Einste #30033 üzenetére
De vajon az az Asus erősebb jelet ad,mint a jelenlegi gagyi TP-link-em?
-
válasz
Gubek-Einste #30043 üzenetére
Persze, persze, én inkább arra gondoltam, hogy wds/repeater módban szerintem már elég kicsi az esély 80/25-re wifi-n...
-
válasz
Gubek-Einste #30041 üzenetére
De azért arra figyelj, hogy szerintem Ő WDS/repeater módban kérdezte, hogy nem lesz-e gond az adott sebesség átvitele! Ha én értettem félre a kérdését, akkor meg sorry, hogy belepofázok!
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Gubek-Einste #30016 üzenetére
Ja, igaz elneztem. Bocsi!
-
gameresboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #30035 üzenetére
Ezek szerint a két routert kábellel kellene összekötnöm, s valamennyi eszköz wifin keresztül tudna akármelyikre csatlakozni.
Ha úgy döntök, hogy mégse kábelezek, mindent wifin keresztül szeretnék megoldani, akkor is stabil és gyors kapcsolatra lesz képes a két eszköz?
Digi Net esetén 80/25 -ös netet gond nélkül elbír? -
sgergi
veterán
válasz
Gubek-Einste #30034 üzenetére
Köszi. Meg tudom oldani a kábeles összekötést is, de házon belül nem tudom elég szépen elvezetni a kábelt olyan messzire, amennyire szeretném. Ezért gondoltam erre a megoldásra.
Valószínűleg mind a két beállítást ki fogom próbálni, hogy melyik adja a jobb eredményt. -
gameresboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #30012 üzenetére
Hello!
Ezek szerint az általad ajánlott TP-Link 3600 és a jelenlegi TP-Link 1043nd stabil kapcsolatra képes? Minden gép wifin keresztül csatlakozna.
Miként lenne célszerű összekapcsolni a két routert? Itt olvastam a WDS módról: [link] -
BRIKLY
veterán
válasz
Gubek-Einste #30013 üzenetére
Hm,na hát ha nem csak dísznek jó az az USB, akkor tudnál olyat ajánlani,amin az is van?
szeretnék 10k alatt maradni,de minél közelebb van a nullához az ár,annál jobb.Végülis elvagyok én ezzel a gagyi TP-link TL-WR340GD-vel is,csak a laptopon meg mobilon gyenge a jel erősség,meg hát ha már van 60-as net akkor ne 25-öt használjak.. Az aszali gép kábelen van, az megkapja rendesen a 60/6-ot. -
BenJoe80
senior tag
válasz
Gubek-Einste #30012 üzenetére
Es az mukodne mint modem? Mert a jelenlegi az egy modem. Marmint ertem ez alatt, hogy "errol jon az internet".
Bocsi a kulturalatlan kifejezesert, de nem vagyok teljesen tisztaba a modem/router kifejezesek jelentesevel. A router az eloszto/iranyito es a modem?
Tovabba mukodne a jelenlegi wireless vevokent is?
-
ruhk
tag
válasz
Gubek-Einste #29977 üzenetére
-
rhonin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29964 üzenetére
Jólvan. Azt hiszem akkor marad a 4300-as. Open wrt még várni fog pár napot, ha nem megy majd lehet, hogy kérdezni fogok.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
rhonin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29954 üzenetére
Igen ezt olvastam én is, hogy belső antennán 2,4 Ghz-en a 4900-as igazából nem a sávszél miatt érdekes számomra mivel minden eszközöm maximum n-es szabványt tud. Viszont a 4900-asban 600Mhz-es proci van ami lehet érne valamit. Bár nem tudom gyakorlatban mennyi különbség van ez és a 400Mhz-essel szerelt 3600-4300 között?
-
rhonin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29946 üzenetére
Ok. Akkor szerintem maradok annál a változatnál, hogy marad a médialejátszás pen-drive-on keresztül és a routernek csak a torrentet kellene tudnia.
Ebben az esetben akkor gondolom elég lenne egy 4300/4900as tp-link?
Kettő között a sávszélrn kívül van valami hardveres lényeges különbség ami miatt érdemes lenne a nagyobbat választani?
Asus-ok a márka megfizetésén kívül tudnak annyival többet mint amennyivel többe kerül ezeknél a tp-linkeknél mondjuk az rt-n66u? -
rhonin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29941 üzenetére
Értem. Létezik olyan router amelyikben van elegendő erő?
N-es wifi átviteli sebessége kevés vagy melyik tényező miatt nem menne a streamelés?
Szeretném minél jobban kiváltani a pc-t egyrészt kényelmi, másrészt energia takarékossági szempontból is. -
swoody
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29943 üzenetére
Jahhhhhhhhhhhhh, oksi.
De viszonz ha azt a router-t veszem amit ajánlotattok akkor ahoz kapok a gépbe való wifi portot is?
-
swoody
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29935 üzenetére
Nékem olyan kéne ami nem wifi-s vagy amelyik router wifi-s az ugyan úgy tud kábelen megosztani netet?
Bocsi de nagyon nem vágom a router témát.Intruder2k5:
Mire gondolsz itt, hogy a letöltésed maximálisan 4-5mb lehet? -
Gézengúz
addikt
válasz
Gubek-Einste #29935 üzenetére
Most hirtelen nem vágom, a 842 vagy 843-as TP link router az USB-s, de azt szeretném megtudni, hogy ezek milyen sebességgel képesek kezelni a ráakasztott winchestert vagy pendrive-ot... Gondolom ugye USB 2 portok vannak rajta, aminek a plafonja olyan 30-35MB/sec körül van (elméletben)...Szóval mennyit tudhat, írja az eszközöket legalább annyival mint amennyit elbírnak a 100Mbites portjai? (12MB/sec) ?
841N-re szerkesztenénk USB portot gondolom hasonló sebességgel menne..(egyelőre csak elméleti szinten)
-
rhonin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29933 üzenetére
Akkor milyen routert kéne vennem ami 100 "Megás" netig bírná a gyűrődést mondjuk és tudja a streamelést is. Természetesen nem lenne megerőltető lekapcsolnom a torrentet addig amíg filmet streamelek.
Megbízható legyen és stabil. Kb. hány torrentig bírják ezek a routerek?
4300, 4900-asok szimpatikusak, de kicsit bizonytalan vagyok a dd-wrt, open wrt-vel kapcsolatban.
Mennyire egyszerű rajtuk cserélni a firmwaret? Gari meg fog ettől még maradni?
Vagy az új széria már tudja ezt a funkciót gyárilag?Köszi az eddigi segítséged.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Gubek-Einste #29934 üzenetére
Nagyjából mennyi hozható ki belőle?
-
tPedro_
őstag
válasz
Gubek-Einste #29913 üzenetére
Az antennan kivul van mas elonye is? Gondolok itt megbizhatosagra, kezelhetosegre?
(Eleg sok mindent csereltem le a gepben, igy most az a 3e ft is szamitana, nem feltetlenul koltenem ra ha nem muszaj. De gondoltam arra is, megrendelem neten az n15u-t kiprobalom es ha nem megy valami, 8 napon belul lecserelem egy n16-ra.)
-
Norby86
őstag
válasz
Gubek-Einste #29870 üzenetére
Köszi a linket meg az infót, akkor marad így szerintem. Illetve azért gondolkodom egy 3600 vásárlásán,mert ezen a mostani tp-link 1043 routeremen folyamatosan megszakad a wifi.
-
MajaG
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29877 üzenetére
Köszi az infókat. Végig nyalok 1-2 tesztet/fórumot, aztán döntök.
Köszönöm mégegyszer!
-
MajaG
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29874 üzenetére
Kb mennyi a Wifi lan átvitele maxon?
-
MajaG
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29869 üzenetére
Ebben kicsit régi vágású vagyok. Valahogy irtózom a belső antennás kütyüktől..
15-25K között lenne jó, mert igazából gondolkodtam, mire minden cuccom AC-s lesz az még évek. Felesleges most 40K-t bele dobnom, mikor 2-3 év múlva egy AC-s router kb. 8e huftól lesz felfelé...
Tp-link wdr-3600-4900 emiatt szimpibb. Bár a 4300-ról mindenhol azt olvastam, hogy gyengusz a wifi.
Szóval marad a 3600-4900 ill. ránézek ezekre az asusokra is.Asus rt-n16? Az külső antennás.
Bár nekem a legnagyobb wifi sebesség, s lefedettség lenne a fontos.
ui.: Számomra új router márkák is vannak a piacon, ezekről mi a tapasztalat:
Buffalo, Tenda, Intellinet stb.
-
drmotto
őstag
válasz
Gubek-Einste #29832 üzenetére
Köszi
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #29831 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
h0b0ard
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #29833 üzenetére
esetleg tudnál ajánlani valamit ami igen? vagy szerinted mi lenne a megoldás?
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #29810 üzenetére
Köszönöm az információt!
Ez szerinted milyen lenne?
Vagy ez? -
Süvi
őstag
válasz
Gubek-Einste #29799 üzenetére
A NAS és router egymás mellett van, elfelejtettem. A net jelenleg a legolcsóbb 20/10-s digi. (Nyomtató, 1 asztali és 2 hordozható gép van jelenleg).
Megéri ac routerbe fektetni, megér 2*-es árat egy 3600-ashoz képest?
Ha az ac szabványos átnyomná biztosan a 3d bd50-es filmeket, akkor nem gondolkozok rajta. Vagy esetleg már egy 3600-os is vinné?
Köszönöm -
válasz
Gubek-Einste #29798 üzenetére
Alapvetően én a TP-Link eszközöket szoktam ajánlani, de ha az illetőnek olyan igénye merül fel, hogy nyomtatót akar a router-re kötni, és hálózaton keresztül akar nyomtatni, akkor csak az Asus modelleket ajánlom, mivel a TP-Link-ek esetében plusz segédprogramot kell minden egyes gépre feltelepíteni ahhoz, hogy a router-re csatlakoztatott nyomtatóval nyomtatni lehessen, míg Asus modellek esetében nincs szükség semmilyen programra, ott csak úgy működik a csatlakoztatott nyomtató, mint egy egyszerű hálózati nyomtató. A TP-Link részéről szerintem ez egy buta húzás volt, mert ezzel kizárta azt is, hogy WiFi-n keresztül, okostelefonról lehessen nyomtatni. (Mert ugyebár okostelefonra nincs segédprogram.)
-
maestro87
őstag
válasz
Gubek-Einste #29774 üzenetére
Köszi szépen!
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste #29768 üzenetére
Értem, igazából az USB nem szükséges.
Akkor ez a N12-es jó lenne?
Gyári szoftverrel tud repeatelni? -
ATM_automata
őstag
válasz
Gubek-Einste #29759 üzenetére
Köszi az infót ismét. Minden 3rd party firmware kezeli az USB-s gsm modemeket, vagy itt vadászni kéne olyat, ami megfelelő? Mivel nem ismerem ezeket a cuccokat, egy komplett, kész javaslatra lenne szükségem, ha van olyan, aki ehhez ért.
-
ATM_automata
őstag
válasz
Gubek-Einste #29756 üzenetére
Köszi. A pontos igényt leírtam. Adott a gsm usb modemek típusa alább, milyen routerrel és fw-vel lehet működésre bírni.
-
ATM_automata
őstag
válasz
Gubek-Einste #29753 üzenetére
Köszi. UTP mindenképpen kell. Konkrétan milyen FW-re gondolsz. Mivel nem vagyok képben, ezért nem tudom, hogy mit is keressek és hogyan is kellene azt feltenni.
-
artru60
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #29729 üzenetére
Köszi
Meg is rendeltem, de nem tudom, h 8-as verzió az nincs benne a leírásban. Vidéken lakunk, szomszédoknál nincs wifi, így nincs zaj. A wrt-t azért megtartanám AP-nek még jó lehet. -
starman007
újonc
válasz
Gubek-Einste #29715 üzenetére
-
Misua
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29710 üzenetére
Azt megtudnád mondani hogy mi a képlet az elméleti és gyakorlati sebesség között, pl TP-link 941-s 300 Mbps-s, de gyakorlati sebesség kb 70 Mbps...vagy mégis lehetne 300 Mbps?
-
DougButabi
tag
válasz
Gubek-Einste #29705 üzenetére
Igen közben én is rátaláltam Client Bridge a neve.
Amúgy eddig is wifin torrenteltem, csak egy laptoppal, persze nem önszántamból, ez van csak. És a max 8 Mbit/s sem egy eget rengető, szóval tudja. Soha nem volt semmi gond.
Azért köszönöm, remélem sikerül összelőnöm, ha elakadok, jelentkezek.
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #29693 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt az összes újabb TP-Link firmware tudja. Legalábbis az emulator szerint.
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29697 üzenetére
Akkor egy TP-Link 841ND v8-at megpróbálok!
Köszi! -
arsenlupin
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29693 üzenetére
"Ezt csak 3rd party firmware-rel lehet megoldani."
Ehez nem tudok hozzá szólni...."Milyen net alá kellene?"
T-online dsl 20Mb/s"Mennyit szánsz a beszerzésre?"
minnél kevesebbet."Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távoldások) kellene?"
Családi ház, max egy betonfödém+egy válaszfal....."Milyen tudás (USB port/gigabit) kell?"
Egyik sem....Valójában csak a "büdös kölyköt" akarom leszoktatni a hajnal 2-3-ig(hétközap) tartó netezésről....
Amennyiben van más ötlet szívesen fogadom! -
Akos93
tag
válasz
Gubek-Einste #29524 üzenetére
Akkor ezek mindegyike olyan ami könnyen bírni ezt a "gépparkot" akadás nélkül?
-
kenyerr
tag
válasz
Gubek-Einste #29597 üzenetére
Ok,kösz!
-
kenyerr
tag
válasz
Gubek-Einste #29588 üzenetére
Kösz, be is ruháztam hirtelen akkor még egy ugyanolyanra csak sajnos 20 méter jóféle kábelt nem találtam sehol, de akkor majd netről
Esetleg egy másik kérdés: adott 30 megás net wr842nd routerrel és sok G-s vevőegység ugye többnyire gyengén veszi a jelet. Jól sejtem hogy az alap 2*5dbi antennák 2*8dbi asra cserélése nem sokat segítene, hanem inkább ha le tudnám cserélni sorban a G-s vevőket N-esre?
-
whatnot
őstag
válasz
Gubek-Einste #29543 üzenetére
Linksys WRT320N, ami most van.
Wlan: a teljesítményigényes eszköz (TV) egy szobában van a routerrel. (Kábellel nem oldható meg.)
Fal nincs közöttük, más zavaró eszközök esetleg a szomszédok wifijei, de azok ugye már egy pár falon át jönnek, nagyobb távból. -
traders
tag
válasz
Gubek-Einste #29522 üzenetére
Mikrotikből mit ajánlasz? Nézegetem azokat is de baromira nem értem ezeket... találtam demo oldalt is de életemben nem láttam ennyi beállítást
-
laabom
tag
válasz
Gubek-Einste #29525 üzenetére
Köszönöm.
-
Ferrata
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #29523 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste #29500 üzenetére
Gipszkarton falba is?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #29500 üzenetére
pláne a gipszkarton profilok, eredetileg én is az álmennyezet alá akartam rakni, de a rengeteg fém profil teljesen tönkrevágta a jelet.
-
andrisms
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29499 üzenetére
Egy Asus K55VD és egy Lenovo T61 laptoppal+egy Samsung Galaxy Note2 telefonnal lenne használva, fogalmam sincs hogy támogatja-e valamelyik :S
Mondjuk szerintem nem árt ha kicsit jobb, azt néztem hogy 2e Ft különbség van köztük, szerintem ha már veszek, és nem egy évre veszem, akkor talán jobban járnék a másikkal, nem?
A 2 antenna vs 3 sokat számít? -
válasz
Gubek-Einste #29485 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm válaszod!
Ha vennénk egy komolyabb TP-Linket, és "alákötnénk" a mostanit, az elég lehet a "tehermentesítésre"?
-
andrisms
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29495 üzenetére
Még egy kérdés. A WDR4300 megéri azt a plusz párezer Ft-ot a WDR3600-al szemben? Ennyi még beleférne. Vagy 18e Ft-ig bezárólag mi a legjobb ajánlat?
-
andrisms
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29495 üzenetére
Köszi szépen nektek, így már könnyebb a döntés!
-
randras
veterán
válasz
Gubek-Einste #29436 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Ez a router kábelen keresztül jövő netet is tud szórni WiFi-n? Gondolom a PIN kódit a SIM-en ki kell kapcsolni, csak úgy működik, igaz? Illetve még egy kérdés: ha nincs net, csak helyi hálózatra kapcsolódok laptopról, és telefonról is erre a kütyüre, akkor azok látni fogják egymást, és pl. ez működni fog?
Bocs a sok hülye kérdésért.
-
randras
veterán
válasz
Gubek-Einste #29436 üzenetére
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #29421 üzenetére
Már odafirkáltam!
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #29418 üzenetére
Köszi! A 65-ösnek van topicja? nem találom
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #29406 üzenetére
Köszönöm! Csak elég nagy a differencia.
Akkor 20 alatt gigabitben csak a Tp-Link marad? Vagy megéri a plusz 6.000 forintot a Netgear 3700 vagy a drágábbig asus az 5ghz miatt?
Asusnál néztem van beépített torrent kliens.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #29402 üzenetére
http://digistreet.hu/tesztek/halozati-aduasz-tp-link-tl-wdr4300-dual-band-n750-router-bemutato
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #29400 üzenetére
Akkor nem nagyon van választási lehetőségem ,ha 20.000 alatt akarok maradni??
A 4300.-as ról találtam egy cikket amiben az volt ,hogy sajnálatos módon nem ismerte az Iphone-t. Ez mit jelent?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #29396 üzenetére
Éjjel olvasgattam és olvastam hideget meleget a Tp-linkről.
Szimpatikusak az Asusok is N15u-N16u ,csak nem tudom ,hogy jobban járnék egy olyan modellel ami tudja az 5ghz-et?
És jól vettem ki az írásokból ,hogy a nem gyári szoftverekkel lassabb lesz az átviteli sebesség?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #29393 üzenetére
a Tp Link 4300-as vagy a Netgear a 2 kiszemelt!
Sok helyen írják ,hogy gyenge a 4300-as wifi távolsága.
A Netgear 3500-ról találtam infót de V2-es verzióról nem -
válasz
Gubek-Einste #29007 üzenetére
Helló
Na hazaértem és megvettem a Routert. Nagyon kíváncsi voltam.... Úgy téptem szét a csomagolást, mint etiop a segélycsomagot....
Na megy.....
Próba......120as UPC net....
Kábelen mérve 80megabit
TP Link1043-as router wifin kb megvan 30megabit............
WR710N-es ki csoda készülék WISP módban....
Tablet felcsatolva a WR wifire. WPA2-es titkosítás mindkét oldalon....
A tableten stabil a kapcsolat és kb 15 megabit maradt.Felfelé mérése válogatja. Fele vagy harmada a sebességnek.
Ez így jó, pont ezt kerestem.Viszont egy kisördög a végére. Vajon tudna ez a fent leírt hardverekkel egy picit gyorsabban menni ?
-
Dot
őstag
válasz
Gubek-Einste #29382 üzenetére
Azt az ismeretlen gyártósat csak az antenna miatt linkeltem (inkább érdekességként, bár ezt nem érzékeltettem). 4300-ast írtam. (tégla épület) Erre is lehet rakni normális fw-t ahogy nézem, és tudok játszani az antennákkal. N16-ot néztem először, nekem is ez van már 3-4 éve biztos, de a napokban felment az ára 20fölé.
Akkor TP-Link 4300 + TP-Link 722N páros lesz.
Nyilván jobban tudtam volna vázolni a helyzetet, ha belülről is látom az épületet.
Erős jel nincs a közelbe, azaz majdnem 10 wlan hálót láttam az épület előtt, de 1-es erősséggel telefonnal. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #29360 üzenetére
Köszönöm!
A gombos wifi ki-be menne a 741ND-on? -
onyy
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #29260 üzenetére
Értem, köszönöm szépen, de lehetne tudni picit részletesebben erről a 3rd party firmware-ről?
Több ilyet is találtam, de nem tudom, mit lenne érdemes használni, és hogyan tudnám az általam kitűzött célra beállítani (usb mobil stick automatikus használata akár bedugás akár WAN kihúzása esetén, neadjisten ha nincs ping WAN-on)
-
feco93
tag
válasz
Gubek-Einste #29314 üzenetére
Köszi szépen a segítséget akkor valószínűleg TP-Link 3600 lesz.
-
z123456789
addikt
válasz
Gubek-Einste #29274 üzenetére
Köszönöm szépen.Ezek ajánlott típusok feltételezem.
Gondolom ezeken módosítható a firmware is olyanra ami szélesebb felhasználhatóságot nyújt nem? -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #29166 üzenetére
Lehet, hogy "rossz" topikba írtam, de az is tuti, hogy ott meg senki/semmit/semmire nem mozdul és tök haszontalan
-
lehella
senior tag
válasz
Gubek-Einste #29164 üzenetére
Köszi a javaslatot, akkor már csak utána nézek, hogy támogatják-e a Vodafone sticket.
-
Vesa
veterán
válasz
Gubek-Einste #29167 üzenetére
Igen köszönöm, Asus N56U lesz végül. Arról jókat olvasni...
-
Rolli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29149 üzenetére
köszönöm.
Akkor maradok egy mini pc-nél szerintem -
Rolli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29147 üzenetére
Esetleg windows fut valamelyiken?
Azért lenne fontos,mert akkor a kamera programja azon futna online folyamatosan,és akkor tudna a vinyóra menteni. -
Rolli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29140 üzenetére
köszi a gyors választ.
Esetleg még annyi érdekelne,hogy mennyibe kerülne egy olyan router,amin mondjuk lehetne futtatni valami op rendszert?
Mert akkor arra kötném a kamerát,abba egy vinyót,és mehetne arra a felvétel..
Köszönöm.
-
Rolli
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #29137 üzenetére
Szia.
A netem 40/40-es digi jelenleg egy 2 antennás tplink 841nd,és egy asus n12 routerem van,mindkettő tökéletesen szórja a jelet,szóval valami hasonló erejű kellene.
A kamera utp kábelen csatlakozik a routerhez.
Minnél kevesebbet szánok rá perszeNem kell hogy mindent tudjon a router,csak ezt a célt szolgálja ki,hogy tudjak vinyót csatlakoztatni rá,és egyből oda másolja a kamera a dolgokat,vagy egy ftp szerverre,amit a router futtat.
2laptop csatlakozik hozzá,és 2 telefon,mindegyikben N-es wifi van.Előre is köszönöm.
-
xrvman
őstag
válasz
Gubek-Einste #29122 üzenetére
Köszi szépen
-
Haby
tag
válasz
Gubek-Einste #29045 üzenetére
Köszi, bocsi hogy csak most jelzek vissza.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #29091 üzenetére
100/10 Mbps Digi Net (Erdely)
4 laptop + 2 okostelefon hasznalna. -
ma.ci23
tag
válasz
Gubek-Einste #29093 üzenetére
Inkább akkor router lesz.Mi a különbség a Asus N12 D és E közt?
-
xrvman
őstag
válasz
Gubek-Einste #29099 üzenetére
Nasról 1080p filmeket rendesen továbbítson a médialejátszóra, közben torrent 2 gépről. Játékok alacsony pin igényét bírja szusszal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest