- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
spider80
őstag
válasz
Gubek-Einste #49858 üzenetére
Tudom,de azt nem nagyon szokták megadni a telóknál.
-
bmichel
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #49854 üzenetére
köszönöm a profi tájékoztatást.
Ezek szerint ekkora a szórás árban? 14,0 ezertől 40,0 ezerig.
Családi házban ezek szerint a 2 db 30 -as és egy 10-es téglafalon is jól átmegy a jel az olcsóbb Asus-al sőt még a TP linkkel is?
Mi az előnye, ha költenék egy drágább egy ASUS 56U-ra?? Jobb a kép/hang minőség vagy gyorsabb átvitel? Több eszköz csatlakoztatható a jövőben? -
spider80
őstag
válasz
Gubek-Einste #49856 üzenetére
wifi b/g/n/ac dual band. ennyit írnak a legtöbb oldalon róla.
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #49854 üzenetére
Hát nem nagyon találtam róla infót, pedig néztem aida64-gyel is... Esetleg hogy tudnám még kideríteni?
-
bmichel
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #49850 üzenetére
- A netsebesség: 1,0 Gbps
- Kliens eszköz vagy adapter alatt értendő a Chromecast2 is? mert egyedül ezt használnám.
max. 40 ezerből kijönne egy ilyen router? Persze jobb lenne, ha egy ilyen árszintűt olcsóbban használtan meg tudnék venni.
- egyéb igény: ha netán később vennénk egy laptopot is, akkor az is használhatná a routert. -
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #49850 üzenetére
Köszi szépen. Szóval noti esetén várható lényeges javulás, ez jó. Viszont ami telefont illeti, 5Ghz AC esetében már a Z2 jóval gyorsabb lehet (ez esetben az AC1200G+ jöhet szóba a háromból) vagy ott sem remekel? Mi a véleményed?
-
válasz
Gubek-Einste #49846 üzenetére
Közben rájöttem , hogy hogyan tudnám megoldani a "legfájdalommentesebben". Egy kábellel felmegyek falon kívül a padlásra, onnan kijövök az egyik szoba (mondjuk amelyik a lakás közepén van) felső sarkában a kábellel. Oda teszek egy dobozt (pl. 20X10X5 cm természetesen kicsit kilyuggatva a szellőzés miatt), amiben elfér a switch (áramot is tudok a padlásról odavinni), illetve eltakarja a visszamenő kábelek helyét. Onnan visszamennek a kábelek a padlásra és a szobákba lejönnek, ahol kell. Így úszom meg a legkevesebb fúrás faragással. Nem a legszebb, de majd ha lesz festés, akkor elrejtem azt az egy-egy kábelt.
Egyébként egy switchnek mennyire kell szellőzés? -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #49809 üzenetére
innSSIDer3 szerint 12 wifi jel körlöttem, de egyik sem megy 44+48 -as csatornán mint az enyém.
120 -as net mellé kellene, de a jövőben ez nőhet.
1 notebook, 1 telefon, 1 tablet, 1 tv kapcsolódik 5GHZ -en
1 telefon 2.4 GHZ-en
1 konzol, 1 nas vezetékenA jelenlegi /WDR4000/ van a lakás közepén, de a másik szobában már csak 2-es jel van és a szoba végén ahol az ágy van már nem tudok a jelre csatlakozni
Ezért kellene egy erősebb router, 30.00 ft-ig.Az általad javasolt AC eszközök közül melyiket ajánlod?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #49837 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy a túl sok szomszéd wifi miatt volt gond, 13-as csatornán egyelőre működik.
-
válasz
köszi, akkor inkább itthon veszem, ahogy nézem elég rendes különbség van.
-
Valkűr
addikt
válasz
Gubek-Einste #49812 üzenetére
Köszi az Infókat! Meg is rendeltem az AC1200G+.
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #49814 üzenetére
740N ver. 4.24 az enyém. A 94-95 kábelen gondolom, kábel nélkül kevesebb lesz...
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #49812 üzenetére
Köszi, ismét. Ma jönnek bevezetni a 100-as netet, s gondolom a régi TP Link 740N ahhoz kevés lesz, de az N18U helyett egyre jobban az AC1200G+ felé kacsingatok, bevallom. A WPS gomb jó ötlet, remélem az 1200G+ esetében is lehetséges lesz, ha nem ott a menü.
Hosszútávon lehet, hogy jobban megérné az AC, még ha a notebookom wlan kártyája csak N300-as (de ahogy a múltkor kérdeztem, lehet usb- ac adaptert venni hozzá, ha kellene), a telefonom Xperia Z2 viszont AC-s, bár nem tudom, javulna-e a sebessége a 2,4Ghz-hez képest (itt volt talán szó, hogy ez a teló nem tud csak 20Mhz-et), AC esetében kíváncsi lennék, milyen a helyzet.
-
Valkűr
addikt
válasz
Az hogy Ac az mit takar? És ha azt irtam volna, h AC55 vagy Ac1200G+?
-
junior11
veterán
válasz
Nem lenne gyengébb 2,4Ghz-en az RT-AC1200G+ az N18U-hoz képest? És az 1200G+-on is be lehet állítani a routert úgy, mint az N18 esetében, hogy a wifi-t kikapcsolni és csak a 4 Glan switch-ként működne? A TP Linkek esetében van hátul wifi on-off gomb, itt nem találtam.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #49799 üzenetére
Azok is cserélve lesznek, az általad ajánlott T4U-ra.
Aztán remélem egy ideig nem kell már bíbelődnöm vele. -
hemaka
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #49797 üzenetére
Köszi a választ.
Egyébként az előbb vissza varázsoltam rá csak kíváncsiságból a gyári Fw-t és úgy ment majdnem 90Mbit, de online játszani nem lehetett vele, mert brutál lag volt kb. 4-5 percenként.
Így gondolom az openwrt lehet a ludas a wifi sebességet illetően, de nem tudok rájönni mi lehet a gond (ONT-ból 100 felett, LANon 95 körül hozza).
Próbáltam 14.07, 15.05 és most a legújabb 15.05.1 van rajta, de csak nem akar 50Mbit fölé menni már.Szerintem a C5 lesz a befutó és a sticeket is majd kicseréljük. Csak remélni tudom, hogy ha dobok rá egy Openwrt nem fog az is vissza lassulni.
-
Csaky69
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #49790 üzenetére
Panel negyedik emelet, sok szomszéd, vékonynak mondható gipszfalak. A távolabbi smart tv 10 méterre lenne kb a routertől. Nem komoly seedszervernek kellene,filmletöltéskor is tudok várni. Letöltés és megosztás egyszerre nem lenne túl gyakori. AC-s eszközből egyre több van a háztartásban és a hosszabb távú megoldás miatt gondoltam az új szabványra. Árban ha megéri mehetünk 20 fölé,szintén az időtállóság végett. Megnézem a javasolt routereket. Köszönöm a segítséget!
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gubek-Einste #49780 üzenetére
Szóval nincs túl sok különbség köztük szürke hétköznapokban
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #49775 üzenetére
Ja hogy a szolgáltatói eszközre gondoltál. Annak sok a 15, sőt már a 11 is, ezt már a szolgáltató is megerősítette.
++ A Sky SR101 már akkor elavult volt, amikor bevezették 4-5 éve vagy még régebben. Cserébe az SR102 sem lett sokkal jobb.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gubek-Einste #49773 üzenetére
Megtettem de hiába
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #49770 üzenetére
15 az manapság még sok? Ha csak egy 4 tagú családot nézek: 4 telefon, 2-3-4 tablet, akár ugyanannyi laptop, 1-2 okos TV vagy médialejátszó, NAS, nyomtató.
Asusban vaami dual core proci van, az lehet segít. -
mkriszadmin
tag
válasz
Gubek-Einste #49770 üzenetére
Jelenleg 1043nd v3 van. IPv6 nem működik ha be van kapcsolva alig működik az internet torrent e-mail csatolmányok nem töltődnek fel. Kertes házba lenne 1-2 wi-fi van csak a közelben. Akkor ajánlatos lenne inkább egy Asus routert beszerezni?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #49767 üzenetére
A szolgáltató saját márkás (felmatricázott), saját szoftveres Tenda routert adott. Átlag 15 eszköz lóg rajta vezetéken vagy WiFin. Már 13-15 packet/sec forgalom mellett is hajlamos elfelejteni DHCP-n IP-t adni, új kapcsolatok lassabban épülnek fel. A szolgáltató azt mondta, hogy kapunk új és egyben jobb routert ha kötünk új hűséget, de nem akarunk, mert valószínűleg még idén költözünk.
A VDSL2 képesség nem fontos, csak ha már veszek valamit és a fogyasztók számát is csökkenthetem az jó lenne. Illetve amennyit eddig sikerült kibogarásznom, hogy ha modem és router egyben, akkor 99% hogy támogat mindent, amivel sikeresen kiválthatja a szolgáltatói routert.
Egyik helyen az Asus DSL-N66U-t írták, másikon Thomson/Technicolor TG589vac. Illetve hogy MAC Encapsulated Routing (MER) és DHCP option 60, 61 mindenképpen kell, enélkül nem fog menni.
Tudom, egyszerűbb lenne:
- megvenni tőlük a jobbat, csak hát akkor azt nem tudom másik szolgáltató hálózatán használni később,
- átmenni máshoz, aki nem ragaszkodik ennyire a saját routeréhez vagy újabb hűséget kötni, csak hát ugye a költözés...
Ezért is gondoltam legalább egy router beszerzésén. -
Padisha
tag
válasz
Gubek-Einste #49763 üzenetére
A WDS nem a legjobb megoldás mivel nem egységes így többnyire csak azonos (gyártó/típus/firmware) esetén jön össze.
Ami leginkább megfelelő lenne az egy CFW-vel egy sima wifi router, ha nem kell gigabites portok akkor Asus N12 D1 (Tomato) vagy TP-Link 841ND (OpenWRT/Gargoyle), ha kellenének a gigabites portok akkor Asus N18U (Tomato vagy HGG) vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (OpenWRT/Gargoyle)Most egy Tp-link mr3420 v1 router van, annak a gyári FW-vel nem akar összejönni a WDS.
Gigabites port azon már nem kell.
Asus N12 D1. A D1 mit takar? -
enginev3.0
félisten
válasz
Gubek-Einste #49756 üzenetére
Max 4-5 androidos telefonnal csatlakoznék vpn-nel, 50/25mbites otthoni net, és 10mbit a mobilnet összesen az 5 telefonra nem fejenként
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste #49752 üzenetére
Kábellel biztos jó, de esztétikailag már kevésbé.
Van hál'istennek elég RJ45-s kábelem bőven, csak nagyon keveset tudok erről, nemigazán értek ehhez.
Szerinted az hülyeség ha hasonló routerem lenne mint a mostani és csak a routert vinném 220v hálózattal egy másik pontig ahol gyenge, de még van wi-fis jel? -
enginev3.0
félisten
válasz
Nekem nem kell semmilyen firm, gyárit akarok használni, elméletileg az openvpn kiszolgáló funkció benne van, így érdemes?
-
junior11
veterán
válasz
Köszi szépen!
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste #49729 üzenetére
Akkor elég egy ugyanilyen mint a mostani vagy kicsit gyengébb de kábellel toldjam ki?
Amit te mondtál még az ez nem? [link]
Mondjuk a cégnél is úgy van, hogy helyenként felszerelt 6 antennás router van plafonra szerelve, ha meg az épület sarkában van valami irányított lapos valami van rákötve 1 irányba fordítva. -
Cold5
senior tag
válasz
Gubek-Einste #49746 üzenetére
-
Cold5
senior tag
válasz
Gubek-Einste #49744 üzenetére
Gondolom, vezetéken kellene összekötnöm a routerrel? Esetleg megoldható vagy "ajánlott" vezeték nélkül?!
-
Khelben
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #49739 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
A tetőteret fedje le, 2 ~15 nm-es szoba, 10-es gipszkartonfallal elválasztva.
Milyen net sebesség mellé kellene a router?
20mbites
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
1 asztali, 2-4 wifi (telefonok, notebook)
Mennyi lenne a beszerzésre?
Minél olcsóbb, 10k alatt
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
A lehető legegyszerűbb is jó. -
Zolee_70
senior tag
válasz
Gubek-Einste #49729 üzenetére
Köszönöm. Meg is rendeltem az ASUS-t...
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste #49724 üzenetére
Kábeles nem jó nekem, valami vezeték nélküli volna jó, van ilyen?
-
válasz
Gubek-Einste #49713 üzenetére
Köszi
-
KisTücsök
addikt
válasz
Gubek-Einste #49715 üzenetére
Akkor nézelődök még.
-
válasz
Gubek-Einste #49711 üzenetére
Köszönöm
Akkor akár átírhatom arra is, ami a TP-Link gyárilag és akkor a beállított IP címekkel nem lesz gondom? -
válasz
Gubek-Einste #49673 üzenetére
"Az AC1200G+ csak a download kliens hiányában és gyengébb a MIMO képessége (3x3:3 Turbo QAM helyett 2x2:2) kevesebb az N18U-nál, a többi adatban jobb."
Ezt le tudnád fordítani konyhanyelvre?Mármint, hogy a gyakorlatban ez mit jelent? Köszönöm
Download kliens hiánya nem zavar, mert csak router funkciót látna el az eszköz. Van külön NAS-m, tehát sem médiaszerverként, sem letöltőkliensként nem kellene működnie.
-
válasz
Gubek-Einste #49670 üzenetére
Köszönöm
Nem tudok dönteni az N18U és az AC1200G+ között...
Ha azt feltételezzük, hogy nincs 5 GHz-es és AC-s kliensem (tehát nem használnám ki az AC1200G+ AC és 5 GHz képességét), akkor miben tud többet (vagy kevesebbet) nyújtani az N18U-tól az AC1200G+?
Azt elfelejtettem írni, hogy vezetékesen is fontos lenne az atomstabil működés, mert elég sokat játszom online.
-
madle
őstag
válasz
Gubek-Einste #49649 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
Beerwolf
senior tag
válasz
Gubek-Einste #49631 üzenetére
Asus N56U B1 verziója is megfelelő lenne számomra? Az AQUA-nál venném és ott csak az van.
-
kovimester
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #49644 üzenetére
Szia
Aquaban nèztem.
56ub1 van mindenhol 21e
Ac1200g+ csak 2 helyen van 27eIgy hogy az árakat tudod mèg mindig az 1200 mondod?
-
Smiley
addikt
válasz
Gubek-Einste #49638 üzenetére
Koszi!
Akkor az N18U lesz a befuto... -
madle
őstag
válasz
Gubek-Einste #49644 üzenetére
Az Asus AC55U lenne akkor ami már 5ghz-en működik, igaz? Mindenképp a komolyabb palettán gondolkodnék, hogy a NAS is megfelelő sebességgel tudjon majd működni. Egyébként úgy hallottam, hogy a TP-Link routerek nem valami jól kommunikálnak Mac OSX gépekkel. Nekem mondjuk személy szerint nem volt sok problémám velük eddig, de most ha már fejlesztem a parkot, akkor Asus.
-
madle
őstag
válasz
Koszi!
Kertes haz, szomszedok messzebb vannak es ahogy neztem a jeleket, olyan 5, 6 darab van a kornyeken. Ebbol 2 van ami belelohott az en savomba.
900nm-es a telek. A haz 120nm, tegla falak vannak. Eszkozok szempontjabol 2 szamitogep, egy TV, 2 mobil. Kesobbiekben egy Synology NAS-t szeretnek hozza. Egy Telekomos 30mbites internet van. A routerre pedig 20 ezer kornyeken gondolkodtam. -
kovimester
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #49641 üzenetére
[link]
Igen ezt lestem èn is. Elèg jokat irnak az 56u rol.Az asusok közül melyiket ajánlanád?
-
kovimester
aktív tag
válasz
Szia.
A TP-linket azért írtam mert anno régen volt egy Tenda routerem ami dlinket használt és az egész házban és még kint is volt jel. A mostani D-linkes Gigabyte márkájú hát és valami hulladék....
Amiket írtál meglesem magamnak...
És köszönöm! -
válasz
Köszönöm a választ
Kertes házban lakom, tehát nem létkérdés az 5GHz. Ennek függvényében mi lenne az előre lépés?
Általánosságban sem lehet mondani valamit az ASUS routerek wifijéről a TP-Link-kel összevetve?
Ha nincs AC-s eszközöm, akkor is érdemes AC-s routert venni? -
Beerwolf
senior tag
válasz
Gubek-Einste #49631 üzenetére
1. Két laptop: Egy ASUS G551 meg egy másik ami jelenleg még nincs meg.
Két androidos okostelefon (Huawei Mate 7 és Samsung Galaxy Alpha).
Egy Sony okostévé, illetve egy xbox 360.
Ezen eszközök közül ami jelentősen igénybe venné a kapcsolatot az az ASUS laptop, melyen torrent is fut majd.2. Ha jelentős különbség van a 10k-s és 20k-s eszközök között, akkor hajlandó vagyok 20-ig elmenni.
3. Más igényem nincs, nem akarok NAS-t se.
Ami kérdésem lenne, hogy oké hogy dual bandos a Wi-fi, de ezt az 5,0 Ghz-es sávot mennyire támogatják a különböző eszközök? Ugyanúgy tudnak működni ezzel mint a 2,4 Ghz-es sávval?
-
GyureX
tag
válasz
Gubek-Einste #49617 üzenetére
Meg is rendeltem az Asus-t, köszi a segítséget!
-
GyureX
tag
válasz
Gubek-Einste #49615 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, megéri kifizetni az asus-ra a többletet?
Az erősebb hardvert milyen életkörülmény között venném észre?
Például olvastam, hogy melegszik az asus rendesen, de az én v1-es 1043nd-m se hideg. -
zsolt734
tag
válasz
Gubek-Einste #49600 üzenetére
Eredetileg 20Mbit-es volt a netem, ezt emelték fel 40-re. Ha jól tudom.
Jelenleg 59nm-es panelben van használva és 8 méter, 3 fallal elválasztva a maximális távolság, ahol még használunk WIFI-s eszközöket. Ez fog -remélem- változni kb. 100nm-re, tégla falakkal. Arra számítok, hogy kell majd még egy AP, ha a kertben is szeretnék hálózat elérést, de ez még nagyon képlékeny.
-
bozsozso
őstag
válasz
Gubek-Einste #49571 üzenetére
Egymás közötti kommunikációra. Én speciel arra, hogy ránézzek adott gépekre a zárt hálózaton belül.
-
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste #49566 üzenetére
Bocs.
A "nem" szóval én írtam rosszul. A mostaniakra értettem a nem ajánlott vételi routerek a D-link termékek. -
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste #49562 üzenetére
Erre jó példa a D-Link, a router-ei nem ajánlottak de az ADSL modemjei igen
D-Link Dir-655 ez mai napig hibátlanul megy,még ha régi darab is,nem egy izmos cucc,de sosem dobálta el a netet. Igaz 2. van volt belőle nálam,mivel az elsőt az én hibámból firmware felrakása során kinyírtam,de szerencsére vissza tudtam tenni a korábbit,hogy garaiban kaptam egy ugyanolyat. Mai napig lehet kapni és az Iponban borsos áron árulták nagyon hosszú garival,most igaz már nincs a kínálatban!
A régebbi szériák azok jók voltak,gondolom a mostaniakra nem érvényes a megállapítás.
-
kisharo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #49539 üzenetére
netsebesség: max 120Mbit
kb. 7 eszköz használná, abból 3 lenne 5Ghz, és nem lenne vezetékesen egy sem
15k lenne a beszerzése
más igényem nincs -
OrangeBud
tag
válasz
Gubek-Einste #49525 üzenetére
A ház egy horvát szigeten van 10-20mbit-es nettel. A router egy random t-com router.
Esetleg feláldozhatom asus rt-n18u routerem (látom neked is ilyen van)
-
válasz
Gubek-Einste #49508 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Asrach
tag
válasz
Gubek-Einste #49511 üzenetére
Synology NAS-al nm tudom lehet torrent futtatni?
-
csibuka85
őstag
válasz
Gubek-Einste #49480 üzenetére
kb 3-4 betonfalon kellene átmennie , távolság összesen egy 10-15 méter azért jó lenne ha odáig még jó lenne a jel , mert ha előremegyek ott már a jel sajnos csak 1-es van meg 0-án. Meg továbbás seedelnék róla és a letöltése is legyen jó és stabil. Sajnos ennyire nem értek hozzá a hálózathoz. Szomszédok kb 10 méterre vannak , a másik irányba pedíg 2 méter , dejelszóval úgy is le van védve.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Gubek-Einste #49503 üzenetére
Ahh, sorry, összekevertem, azt hittem, az Asus N18U-ra kellene.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Gubek-Einste #49499 üzenetére
Van arra Gargoyle?
Az újabb routerek közül sajnos nagyon keveset támogat.
Láttam, hogy 1900AC(S)re felrakták páran, de arra sincs szerintem webes image, csak ssh-n keresztül lehet felpakolászni. -
Packersbay
tag
válasz
Gubek-Einste #49489 üzenetére
Kábelt még nem biztos,hogy le tudom vinni a géphez azért kérdeztem a repeater funkciót. Akkor ha teszek rá egy DD-WRT firmware-t akkor tudni fogja a repeater funkciót?
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Gubek-Einste #49480 üzenetére
nagyon köszönöm.
3600/4300 vonalon mindenhol ezt látom: "A termék 2016.03.30. óta nem elérhető" End of life...
próbálok raktárkészletet találni -
Gergőke88
addikt
válasz
Gubek-Einste #49456 üzenetére
Koszi.
Az N18 es az N56 kozott mi a lenyeges kulonbseg? Melyik a jobb? -
Gudy
tag
válasz
Gubek-Einste #49447 üzenetére
Köszi!
Asus N18U nagyon tetszetős, de lehet a TP-Link 3600 lesz. -
válasz
Gubek-Einste #49429 üzenetére
-
Lefty
addikt
válasz
Gubek-Einste #49373 üzenetére
Rendben, koszi szepen!
-
Nyx89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #49386 üzenetére
Koszonom hogy irtal, megprobalok lenyegretoroen valaszolni
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
- Panel, 3szobat kellene kiszolgalniaMennyi lenne a beszerzésre?
- C8/C9 koruli arban gondolkozom 35-40, alapvetoen nincs bajom a markaval ezert huzok erre, mondhatni az ismert terep elonye.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
- Stabilitas, megbizhato mukodes mindenek felett. Ha jol emlekszem max a fix IP van beallitva a routerben a NAShoz, semmi egyeb speci beallitas nincs.Asusok kozul lattam hogy mar AC56U is 2magos, ez mar megbirkozna Digi 1000es kapcsolattal?
(#49385) adika4444: Neked is koszonom hogy irtal. Fokent Wifi kapcsolattartasi gondjaim vannak, illetve egyre surubben tortenik meg velem hogy bongeszes kozben egy egy pillanatra megakad a betoltes, es mondjuk tobbszori F5/ShiftF5 kombinaciora tolti be az adott oldalt, ami eleg kellemetlen tud lenni mondjuk Banki muveletek kozepen. Ezt vezetekes kapcsolatnal is produkalja!
-
bozsozso
őstag
válasz
Gubek-Einste #49391 üzenetére
Köszönöm.
-
spider80
őstag
válasz
Gubek-Einste #49391 üzenetére
Köszi. Bár ez kinézetre nem annyira tetszik a sok antenna miatt. Gondolom itt kívül vannak a 2,4 Ghz-es antennák is,azért 4 db. Akkor ha jól sejtem kb mindegy a 3 közül melyiket veszem.
-
bozsozso
őstag
válasz
Gubek-Einste #49351 üzenetére
Hát nem tudom lehet a 4300 lesz végül, mert az van itt közelbe készleten vagy n56u mert ezek vannak itt a közelbe készleten
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #49351 üzenetére
értem, hát mindegy, mert már megrendeltem, de egy darabig talán jó lesz, aztán csere
köszi
Mr Bond 007
nekem az a lényeg hogy stabil legyen, úgyhogy akkor egy darabig ez a router lesz aztán majd jön tplink 1043
vagy valami ilyesmi
-
pzolika9512
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #49345 üzenetére
mért nem ajánlott ?
-
bozsozso
őstag
válasz
Gubek-Einste #49345 üzenetére
A 3600 meg fogja adni magát ezért akarok újat venni. A 2ac-s asus és a tp-link c5 is belefér még az árba ahogy nézem a c7 már sok. Vagy mivel ezek a legolcsóbb ac-s routerek így jobb választás lenne ennyiért sima n-es? A 3 közül melyik lenne az ajánlottabb ha esetleg még openwrt is kerülhet rá?
Még annyit, hogy van 1-2 5Ghz-es eszköz is viszont a 3600-nál jóval gyengébb jele van mint a 2.4-nek így többször váltott is a 2.4-re az eszköz.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Gubek-Einste #49336 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a xiaomi nemzetközi garanciát vállalt minden termékére 1 évig. Hiba esetén el kell nekik küldeni, ők kijavítják és vissza postázzák amennyiben nem itthon lett vásárolva.
-
Milli82
tag
válasz
Gubek-Einste #49336 üzenetére
Amire szükségem volna:
- lehessen a csatorna kiosztást beállítani szomszédok miatt.
- 2x v 3x mimo mindkét frekvencián
- külső antenna előny
- térerő beállíthatóság. Tapasztalat alapján ha a csatorna jól van beállítva pár miliwatt elég az egész lakásra.
- cfw nem hátrány de nem feltétel.
Ha drága router akkor legyen cfw
-gondolom portforward alap.Eszközök:
-2x ac telefon
-1x ac mediabox
-1x n konzol
-2x n laptop
-nas kábel (gigabit)
-mediapc (gigabit)
-dlna media lejátszó hang (10/100)
-wifis ir távirányító
Stb. Ami a jövőben lesz. Ezek véletlenszerű használata. -
EQMontoya
veterán
válasz
Gubek-Einste #49320 üzenetére
Internetelosztásra az, de ha már van belső hálód, akkor wifi<->lan közötti adatátvitelben valami döbbenetesen gyenge. (50mbit-nél már bontja az elégedett tulaj a Guinesst örömében)
Nálam is 1043v1 van még pár napig, ez a csere legfőbb oka.
-
válasz
Gubek-Einste #49308 üzenetére
Ezzel nem lehet nem egyetérteni.
Egyébként nem vagyok egy nagy apróhirdetős és apróhirdetéseken vásárló, de eddigi gyakorlati tapasztalataim alapján a Hardveraprót a meghirdetett árai alapján a piaci viszonyokhoz képest drágának tartom. Vásároltam már rajta több alkalommal, nyilván olyan termékeket, amiknek jónak tartottam az árát, de ennél jóval többször fordult elő, hogy más hirdetési helyeken, sőt, boltban újként eladott árukra is jóval alacsonyabb árat találtam.
Alkuban nem vagyok túl jó, ezért nem is próbálom, azt sem tudom, hogy illik-e -- lehet, hogy ez a bajom...
Egyébként történnek érdekes dolgok, a közelmúltban egy barátom az ajánlásom alapján N18U-t keresett, és egy hirdetési oldalon talált egy egy éveset 25e forintért. Rákérdezett, hogy elírás-e, nem 15e akar-e az lenni, csak mert boltban 20e alatt is van, de a legdrágább helyen sincs 25e. hát, úgy elküldte a hirdető melegebb éghajlatra, hogy a monitor is belepirult!
Bár kínáltak nekem 350e-ért (!!!) olyan fényképezőgépet is, amit még aznak 16e-ért tudtam megvenni.
MaCS
-
EQMontoya
veterán
válasz
Gubek-Einste #49298 üzenetére
v2-re nincs openwrt.
-
Milli82
tag
válasz
Gubek-Einste #49278 üzenetére
Ezt most kicsit úgy érzem, hogy inkább a tapasztalat hiányában és konkrét eszköz ismerete miatt mondod.
De azért kiváncsi lennék más véleményekre is.
Egyébként jelenleg a cfw instabilitásából van elegem. Havi 1x sem akarok a routerrel foglalkozni. Csak ha tényleg állítani akarok dolgokon.
És egy időtálló eszközt szeretnék. A szoba, helyzet és egyéb beállítások nem okoznak gondot. -
0xY
tag
válasz
Gubek-Einste #49261 üzenetére
jogos..
50nm-es tégla lakás, szomszédok azért nagyrészt elhasználták a 2.4-es sávokat, a net jelenleg 30Mbps, később esetleg 100 lesz, több nem. Wifin egyszerre 4-5 eszköz lóg. Semmi igényem nincs, csak, hogy szórja a wifit jó minőségben és a gigabites portokon pedig menjen a TV<->NAS közti kommunikáció. -
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #49236 üzenetére
ezért is gondolkodtam abban, viszont addig nem merem megvenni egyiket sem míg meg nem állapítotható teljesen, hogy a router a gond.
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #49230 üzenetére
igazából ahol eddig néztem valami tesztet mindenhol az asus-t tartják jobbnak minőségben
egy archer 9 mondjuk elférne itt az asztalon
jönni fogok még pár kérdéssel
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #49230 üzenetére
Én (is) úgy hallottam, bár nem tudom mi igaz, hogy az utóbbi időben gyengébb minőséget képviselnek pl. az Asushoz hasonlítva...
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #49228 üzenetére
A tp-linkek javultak minőségét tekintve?
-
dev89
tag
válasz
Gubek-Einste #49222 üzenetére
Értelek, akkor TP-Link 1043NDv2/v3 lesz, viszont visszatérve a 3600-osra, itt ülök mellette és nagyon nem megy 90-100 fölé 2.4GHz-en.
-
friccccc
tag
válasz
Gubek-Einste #49194 üzenetére
Köszi!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste #49172 üzenetére
Ez egy alkalmazás amit rá kell rakni? Illetve akkor ezek szerint ha az aktuális pc nincs bekapcsolva nem is megy az egész? Na meg ha sok írás-olvasás kell neki ahogy nézegetem, mindig törölgethetek a gépen...Ez már így nagyon nem tetszik.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste #49165 üzenetére
Abba milyet lenne érdemes venni ezekhez?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste #49163 üzenetére
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Gubek-Einste #49158 üzenetére
Ez árban körülbelül mit jelent?
-
amol
addikt
válasz
Gubek-Einste #49132 üzenetére
Valahogy így gondoltam én is. IP-t melyik eszköz osszon?
-
Sweetraver
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #49120 üzenetére
Azt meg tudod mondani, hogy mi a különbség a v2 és a v3 között?
Mennyivel jobb az egyik, mint a másik?
Ha manapság már csak v2/3 kapható, akkor ez v2 lehet? http://www.emag.hu/tp-link-gigabit-wireless-n-router-tl-wr1043nd/pd/ER2Z2BBBM/köszi
-
amol
addikt
válasz
Gubek-Einste #49127 üzenetére
Ok köszönöm, nem rágom tovább ezt a csontot. Lehet hogy a 100 ezres csodák már tudnák de nálunk egyhamar nem lesz elérhető olyan net amit az N18U ne tudna átvinni, anélkül hogy ismerném a gyakorlati maximumát. Meg wifin nem is kell csúcssebesség.
Egy keskeny polcon vannak a cuccok, így jobban elfér és jobban is szellőzik. A 1043ND pont olyan vastag mint a D-Link routerek amikhez adnak talpat, azt használom de az Asus vastagabbnak tűnik.
Viszont ha veszek egy normális vasat lehet hogy inkább rábízom a hálózat kezelését mint a DCM-704 modemre. Hogy célszerű belőni?
-
scream
veterán
válasz
Gubek-Einste #49127 üzenetére
Köszönöm, akkor nagy valószínűleg a C5 lesz a befutó.
C5-höz biztosan van jól működő OpenWRT?
-
amol
addikt
válasz
Gubek-Einste #49122 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy ezt nem lehet előre megmondani mert minden környezet más és más, nem csak a router befolyásolja az eredmény hanem a használt kliens eszközök milyensége, a beállítások, a környezeti tényezők összegsége az ami meghatározza, hogy milyen is lesz az elért eredmény.
Persze, nem is konkrét számadatokra vagyok kíváncsi de a körülmények nem változnának. Jelenleg 1043ND v1.8+3db 8dbi-s antenna lefedi, ennél 1043ND v2/v3 és RT-N18U erősebb, de egy dual bandes router 2.4Ghz-es antennák hiányában nem biztos hogy alkalmas lesz arra hogy lefedje. Azt próbálom kideríteni hogy tudok-e dual band routerre váltani a jelenlegi lefedettség megtartásával.Igen, N66U/AC66U-nál láttam, reméltem beszerezhető külön is.
-
Megane2000
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #49117 üzenetére
120Mbit
A fő routerem most egy gigabites tplink. Az emeletre szeretnék valamindualbandes routert. Kliens 5-8.
Falak tégla falak vasbetonnal. Szomszédok messzeTulajdonképp nas ról a filmek menjenek akadásmentesen. Most egy 300Mbit es tplink is tudja ezt de a Macbook mihasználná az 5Ghz es sebességet meg az i6.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Óra topik
- Magyar az űrben
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest