- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
XARAI
tag
válasz
Intruder2k5 #20733 üzenetére
Most azt hiszem automatára van állítva ez a csatorna dolog. A többiektől minnél távolabbi csatornát érdemes választani akkor?
-
XARAI
tag
válasz
Intruder2k5 #20730 üzenetére
Evvel mértem mindkétszer:
http://speedtest.upc.hu/A csatlakozás sebességére is "csak" 54,0 Mbps ír. Elötte a közvetlen kapcsolatnál 100,0 Mbps volt
-
XARAI
tag
válasz
Intruder2k5 #20730 üzenetére
Azt nem tudom
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20726 üzenetére
értem, köszönöm
-
XARAI
tag
válasz
Intruder2k5 #20718 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged, sajnos ezek közül nem láttam 10k alatt. Sajnos többet nem tudok áldozni rá, így marad a 841
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20720 üzenetére
TP Link WR703N-> itt valamit írnak róla
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20718 üzenetére
értelek, sztem meg se nézték ezt még
a 3G-s routerek USB portjára mást is rá lehet kötni? Pendrive, nyomtató...ilyesmik.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20715 üzenetére
és miben látszik ez meg, mert tesómék vettek maguknak, de nem hallgattak rám, hogy kevés lesz az oda...nem hiszem, hogy ők észreveszik, csak engem érdekel(mondjuk ez a veszély engem nem fenyeget itt Győrben...sajnos)
-
XARAI
tag
válasz
Intruder2k5 #20710 üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos segítséged!
Gondolom, azt már nem érdemes megkérdeznem, hogy TP-link, vagy esetleg más gyártó routere jobb-e? -
bulldog30
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20680 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy most szereztem egy TP-LINK TL-R402M tipusu routert és megy minden rendesen csak a net nem megy 100%-on!Nálam ez úgy néz ki,hogy kábelnetem van 60/5 a routerrel meg 10/5 a letöltésem nem stimmel már anyi mindent olvastam a neten de nem jöttem rá!
Valaki segítsen már nagyon szépen köszönöm!
-
elodman
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20669 üzenetére
Intruder:"Én mindig azt szoktam mondani, hogy ma már nem érdemes olyan routert venni, amire nem lehet moddolt firmware-t tenni"
-Miért? (programok sávszél használatának szabályozása és gyorsabb wifi?)
-Még akkor se érdemes, ha csak egyszerű otthoni célokra használunk egy középkategóriás routert (6-25 Mbps-en)? (böngészés, youtube, néha online játék)
-igaz az, hogy ez megszünteti a garanciát?Köszi, üdv.
-
róland
veterán
válasz
Intruder2k5 #20670 üzenetére
Azért a La Fonera 2.0n is elboldogul az NTFS-sel (torrent, és médialejátszás egyszerre), pedig kifejezetten ellenjavallt.
-
válasz
Intruder2k5 #20669 üzenetére
Ja, és még valami... Ezek a firmware-ek mind Linux alapúak (de a gyáriak is), így az NTFS HDD kényszer megoldás, ami bár működik, de sokkal nagyobb erőforrásigénye van, mint az ext rendszernek!
-
VGYke
addikt
válasz
Intruder2k5 #20667 üzenetére
Köszönöm válaszaitokat! Viszont akkor vissza kell térnem eredeti kérdésemre, milyen routert, ami: dual bandos (2,4-5), ketyeg benne valami UPnP/DLNA és USB-n megeszi pl. a WD MyPassprort külső NTFS-re formázott HDD-t?
-
lacika8006
tag
válasz
Intruder2k5 #20655 üzenetére
miért akarnék ujjat venni? Ezt most vettem 15 perce! (Mellesleg ez 1. routerem.) Csak nem értem ezeket a dolgokat, és mivel ti vagytok a szakik gondoltam segítetek. De ha van router beállítási topik átmegyek oda
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #20644 üzenetére
Ez nem válasz a kérdésre, kocka Ladát sem gyárt senki, akinek arra van szüksége, mégis megveszi! Kapni lehet G-s eszközt is, még ha nem is gyártják!
Ugyanannyi pénzért kapsz n-es routert gyorsabb processzorral. Ha valaki mindenképpen a saját pénztárcája ellen akar dolgozni, hát tegye, de attól még nem lesz ésszerű.
A kockalada meg már akkor is trágya volt, amikor annakidején gyártani kezdték. Csak azért vette annyi ember, mert nem volt más.daniele: DIR-600-at akarsz venni, vagy már megvan?
-
SG3rg0
őstag
válasz
Intruder2k5 #20637 üzenetére
Szia Intruder2k5!
Egy ilyenhez mit szólsz? D-Link Dir-600 N
-
válasz
Intruder2k5 #20637 üzenetére
Nem egy elterjed darab, én soha nem láttam még ilyet.
(#20640) róland: Nem egy elterjed darab, sajnos csak egy LAN portja van így nem is nevezhető igazán szokványos router-nek.
-
válasz
Intruder2k5 #20634 üzenetére
Akkor bocs, nem olvastam el elég alaposan másodjára.
Ebben az esetben 842ND + OpenWRT.Nem ismerek más olyan G-s router-t USB porttal mint a Asus WL-500x. Van ilyenből több is vagy nincs?
(#20633): Pl iPon-on olcsóbbak a Lite N-es TP-Link-ek mint a G-sek.
-
válasz
Intruder2k5 #20629 üzenetére
Alapvetően nem a G-s wifi képesség a gond hanem a többi hardver elemmel, nem bírják már a mai net sebességeket (xDSL-t nem számítva). Nem drágábbak az Lite N-es eszközök de hosszabb távon mindenféleképpen jobban megéri azokat megvenni mint a G-eseket.
Olvastam olyat, hogy valakinek 80-as Digi nethez eladtak egy TP-Link 340GD-t és csodálkozott az illető, hogy nincs meg a teljes sebesség.
Sokan járnak a Tesco-ba és ott még mindig árulna TP-Link 340GD-t viszonylag olcsón (máshol már majdnem 84x is kitelik az árból) és mivel ott csak olyan így meg is veszik.Nekem is csak G-s eszközeim vannak.
(#20630) aleister: TP-Link 74x a legolcsóbb ajánlott kategóriás Lite N-es eszköz. Pl iPon-on olcsóbbak mint a G-sek.
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20629 üzenetére
+1
Gubek-Einste:
Alap (20/10-es) digis netre lesz majd. Ha esetleg bővítés lesz, akkor is max 40/20-ra. Laptopról csak netezés fog menni. Szerintem elég lesz a G-s eszköz. Persze, ha tudsz N-es alternatívát mondani minimális árnövekedéssel, akkor meghallgatom a tanácsod. -
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20622 üzenetére
Értem. Köszi!
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20620 üzenetére
Nem kizárt.
Tudod esetleg fejből, hogy akkor jelen esetben mi a különbség a kettő között? -
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20617 üzenetére
Az N900 kategóriájában bizony már ott van a Black Knight, de ez már az a szint, ami anyagilag a nehezen benyelhető kategória. Az N750 még a lélektani határ alatt mozgott.
Akkor úgy érzem Netgear WNR3500L v2 lesz ebből. Ha jól tudom annyi a különbség, hogy ebben van Broadcom chipset, a V1-ben meg Marvell.
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20615 üzenetére
Köszönöm a választ!
1. Igen, az Asus N16-tal szereztem már némi tapasztalatot. Szimpatikusak ezek a TP_linkek egyébként. Teszek egy próbát a 3420-szal.
2. Ha rámegy a Tomato, akkor túl is tárgyaltuk. Hosszú ideje használom a legnagyobb megelégedéssel a Shibby-féle build-et.Köszi a válaszokat!
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #20610 üzenetére
A gyengébb WiFi-s routert ellenben nem kellett sokáig keresni, mert a fórumtárs már meg is találta!
Ugyanazzal a routerrel, ugyanazon a ponton, ugyanazzal a klienssel megoldom neked, hogy harmadannyit mérj az egyik csatornán, mint a másikon. Sőt, azt is, hogy kétpercenként szakadjon. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #20608 üzenetére
Miért nem használ más is ilyet?
Most már keresni kell olyat, amelyik nem tudja azt, amit az 54gl annakidején. Persze a beépített antennás linksys-ek között nem nehéz találni.Nagyobb nem, de lehetett a maximum, még a többi lehet meg sem közelíti azt, ami a specifikációban van!
Ha ekkora lenne a szórás, nem lennének ennyire közel egymáshoz az egyes modellek. -
Myth
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20604 üzenetére
A wrt160nl-nek is jó a wifije ennyire vagy, nem?
Most azon gondolkozok, hogy maradjanak a g-s eszközök és vegyek egy wrt160nl-t a gyorsabb netért és ugyanezért a hatótávért mint amit a wrt54gl tud (már ha ugyanilyen jó a wifije) vagy próbáljam ki azt, hogy marad a wr841nd-s tp-link és veszek hozzá antennás usb 300mbs-es adaptert. Vajon a hatótáv melyikkel lesz nagyobb? Mert az biztos, hogy a 300mbs-es adapterrel már maxon menne a sebesség de nekem a táv is fontos lenne...
Vagy 3.-ik lehetőségként vegyek egy tp-link range extendert...
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #20594 üzenetére
A 7240-esek már rég kikoptak, most a 9330@400Mhz a módi.
-
SG3rg0
őstag
válasz
Intruder2k5 #20596 üzenetére
Amit a szolgáltató ad modemet az kalap szar. Most néztem ezt iponon elég elfogadható árban van amit az előbb mondtam neked. Van egy 8000ft-os ugyan ez modem + router alapjaiban ugyan ez.
-
SG3rg0
őstag
válasz
Intruder2k5 #20594 üzenetére
Erről mi a véleményed?
TP-LINK TD-W8901G
-
SG3rg0
őstag
válasz
Intruder2k5 #20592 üzenetére
Szia! 15MB Thome ADSL van.
Barátnőmnek ilyene van : TL-WR340G ( 25/10 nettel teljesen jó )
Ehhez képest a TL-WR542G? -
caslok
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20588 üzenetére
szia olyan kell ami gyárival tudja
-
válasz
Intruder2k5 #20526 üzenetére
-
Sleek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20474 üzenetére
Elegendő persze mert sokszor a net sem jön 120Mbittel csak 80-90 Mbit sebességgel
-
Sleek
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20472 üzenetére
Köszönöm. Igazából jó lenne ha 10ezer ft ből megtudnám úszni a dolgot annyi pénzem lenne rá
A gigás routert meg csak 14-15ezer forintért láttam
-
tomika-123
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20455 üzenetére
köszi
-
laca71
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20421 üzenetére
Szia !
Erről hol tudok olvasni ?
Laca -
Tapti75
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20050 üzenetére
Sziasztok!
Mily meglepő, segítségre van szükségem
Nem tudom, hogy kell-e routert cserélnem vagy sem, de ha igen akkor milyet vegyek?
Problémám az hogy a jelenlegi routerre nem tudok wifin keresztül kapcsolódni telefonnal, nem is találja, míg laptopon minden ok. Teljesen mindegy hogy nyílttá teszem a hálózatot vagy sem, megadom a hálókulcsot vagy sem, lassan már ott tartok hogy felszeletelem valamelyik kütyüt.
Digis netem van,basenet, ami 40/20-s.
Router TL-WR642G
Telefon, ha számít SE Xperia RayIgazán extrákra nem vágyom, csak hogy menjen wiwfiről a laptop és a telefon, ill bármi.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
Intruder2k5 #20370 üzenetére
Oké,köszönöm ,erre oda fogok figyelni!
-
válasz
Intruder2k5 #20368 üzenetére
Én konkrétan őt néztem ki
etgear N300 WNR2000
Ugyanannak tűnik,kívülről. Belülről nagyon más a két router?
-
válasz
Intruder2k5 #20366 üzenetére
A router tényleg problémás,régebben,amikor 4 gépet használtunk rajta(kábelen,wifi le volt tiltva,mert nem kellett) akkor állandóan újraindulgatott,vagy ledobálta a 4 gép közül az egyiket.
Inkább új router vételén gondolkoznék,már csak ezért a hibáért is.
Amit kiszemeltem az a Netgear N300 széria (ph-n is kapható,olcsó,jónak és elégnek tűnik az itthoni felhasználáshoz.)
Mi a véleményed a routerről,mert nem szeretnék mellényúlni,vagy 1 év múlva cserélni. Ph-s cikket elolvasva nekem megfelelőnek tűnik. -
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #20237 üzenetére
Végre én is egy N16 tulaj vagyok. Eléggé sok mindent tud a kicsike. Még stabilnak is érzem az Asus firmware-rel.
-
krealon
veterán
válasz
Intruder2k5 #20305 üzenetére
Aki internetszolgaltatova akar valni, az ne soherkodjon.
-
smog86
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20299 üzenetére
Igazából három irányba kéne megosztanom a netet, három házhoz... mindegyik kb 3-400m-re van de nem egymás mellett... szóval most erre keresek megoldást.
Ötlet? -
smog86
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20297 üzenetére
Vagy lehet egyszerűbb lesz AP-kat venni...
-
smog86
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20295 üzenetére
Gyári firmware-nél meg kitudja mi?
-
dni
őstag
válasz
Intruder2k5 #20278 üzenetére
Remélem a nagykerben nem kezdik élesztgetni
vajon megér-e 5K-t a plusz 32MB RAM? mert az 5GHz-et még nem nagyon tudom kihasználni, (nem minden WiFi-s eszközöm 5GHz kompatibilis.) 450MBit megint nem nagyon játszik, mert még a 300-at se sikerült elérni Open-WRT-vel.
-
zolisx4
őstag
válasz
Intruder2k5 #20234 üzenetére
Soma01 Intruder2k5 Köszönöm a megfelelően érthető magyarázatot
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #20235 üzenetére
Ezek közül te az N16-ot vennéd ha most kellene venni?
Köszi erre voltam kíváncsi.
-
zolisx4
őstag
válasz
Intruder2k5 #20230 üzenetére
Akkor az ilyen SMC az felejtős gondolom ,TP-LINK 7xx ból kiválasztom a legolcsóbbat az már jó lesz ,és már igy tudom az 1 hozzászólást használni ,TP-Link 741ND ez már nekem jó lehet ,jól gondolom?
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #20227 üzenetére
Szia! Igen ezt tudom, ezek közül melyik a jobb? RT-N16, E4200, WNR3500L
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #20230 üzenetére
Igen, az pl. tuti tud ennyit. A wifit meg majd kikapcsolod és az antennát sem teszed fel.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #20227 üzenetére
Na, ilyet sem láttam még! Pont egy időben szóltunk hozzá!
-
válasz
Intruder2k5 #20221 üzenetére
Én is onnan szedtem a fent említett típusokat.
(#20220) VRoland: Nyilván valóan a legmagasabb sorszámú azaz a N16.
-
Zefír
őstag
válasz
Intruder2k5 #20197 üzenetére
Gubek-Einste
Köszönöm a válaszokat! Akkor még átgondolom. A pénz nagyúr :/
De akkor olyan 12körül kijönne.Köszönöm a válaszokat!!!
-
Zefír
őstag
válasz
Intruder2k5 #20194 üzenetére
És egy olyan router amire rálehet kötni httértárat kb mennyibe kerül?
Tegnap próbálkoztam azzal, hogy a gépemen lévő Trónok Harcát megosztottam , és apám lent tudta nézni , viszont néha picit akadt, 720p-s a film.
Én meg eközben tesóm gépéről nztem egy filmet ugyancsak wifiről, de nekem nem volt vele bajom.
Ez azért lehetett mert 720p-hez nem elég erős a router vagy mi? -
zka67
őstag
válasz
Intruder2k5 #20154 üzenetére
Ott van az oldalon a termék honlapja link.
Dehogy reklámozom az oldalt, hagyjálmár, én sem onnan vásárolok, csak itt gyorsan és egyszerűen lehet kiválasztani az ajánlott terméket és a termékek overview-ját lefordítják magyarra.
Aztán ha tetszik valakinek, akkor ott az árgép, ennyire legyenek már önállóak azért.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20067 üzenetére
Maximum annyi lesz hogy hazaviszem és kipróbálom hogy melyik a jobb.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20065 üzenetére
Mivel egy router esetében mással nem köthető össze az a kifejezés hogy hatótáv, így természetes hogy a WIFI hatótávolságára vagyok kíváncsi.
Azt is tudom, hogy antenna erősségétől is függ (dB)
Nem tudom, hogy melyikkel járnék jobban. A 340GD használom most is. De alkalmam van lecserélni egy 542G-re. -
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #20050 üzenetére
köszönöm, böngészem ezeket!
A routerben csak az USB settings-nel kell állítani... máshol nem!?
Szamitogépen se böngészőből se hálózati meghajtó csatlakoztatás útján sem látja.
Itt nem kell babrálni valamivel? -
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20014 üzenetére
Köszönöm. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nincs használva az USBs hdd, akkor elalszik ?, vagy 24h-ba pörgeti?
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20012 üzenetére
És vajon elég egy Új firmware feltétele, vagy még utána is kell moddingolni/ beállítani (csak mert fm-et cserélni nem nagy dolog, de jól beprogramozni mar annál inkább
)?
-
slashing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19946 üzenetére
jaja akkor nem mondtam hülyeséget csak hiányzott az az info hogy ip alapú az is.
kicsit értelmetlen így a válasz a külső szemlélőnek mivel kitöröltem a hozzászólás azon részét
-
válasz
Intruder2k5 #19907 üzenetére
Nyáron érkezik az új nagyágyú tőlük : Cloud Core Router
-
gigollo
tag
válasz
Intruder2k5 #19899 üzenetére
rendben, kipróbálom, köszönöm a sok helpet
-
gigollo
tag
válasz
Intruder2k5 #19890 üzenetére
köszönöm a helpet kipróbálom!
-
gigollo
tag
válasz
Intruder2k5 #19888 üzenetére
uhh köszi a tippet azt kipróbálom!
őő most kicsit átmódosítottam
az Asus IP címe: 192.168.1.1
a Ciscoé: 192.168.100.2viszont ha beteszem az asust 192.168.100.1 vagy 3 ba nem érem el többet a cisco alapértelmezett átjáróját.
-
gigollo
tag
válasz
Intruder2k5 #19886 üzenetére
Asus RT-12N tomato FW vel
-
gigollo
tag
válasz
Intruder2k5 #19884 üzenetére
okés, köszi, akkor várok, csak rengeteg problémám van vele, sehogy sem bírom rávenni,hogy közös hálózatban legyen a 2 router, még akkor se ha közös IP tartomány IP n vannak. NAS t külső ipről nem érem el, mert a szolgáltatósba nincs port fordítás sem :S
-
BoB
veterán
válasz
Intruder2k5 #19880 üzenetére
Köszi!
Már alig várom hogy jól megbuheráljam
-
Mans20
addikt
válasz
Intruder2k5 #19857 üzenetére
És mitől lesz különb ha frissítem?
-
proof88
addikt
válasz
Intruder2k5 #19854 üzenetére
jogos
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #19845 üzenetére
Köszönöm ismét a hasznos infókat.
Kigondolom melyiket vegyem meg -
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #19829 üzenetére
Szia(sztok) ismét!
Olvasgattam kicsit a neten és lenne még kérdésem ha esetleg tudnátok segíteni.
TP-link TL-WR842ND és TL-WR1043ND routereket néztem.
A 842ND gyári firmware-el tud winyot kezelni és ftp-n keresztül távolról el lehet érni.
A 1043ND ugyanezeket tudja gyári állapotában vagy csak hekkelt firmware-el?
A 842ND-hez is létezik hekkelt firmware vagy csak a 1043ND-hez?
Még egy utolsó torrent klienst csak a hekkelt 1043ND tud kezelni?
Ha valamelyik kérdésem nem lett volna szakszerű vagy ökörség lenne , nézzetek el , nem vagyok annyira jártas a témában. (lelkes amtőr vagyok)
Köszönöm szépen
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19836 üzenetére
Van, de szerencsére, csak a felső szinten kell a net. Még a régebbi 841ND-nél próbáltam ezeket az antennákat, de laptoppal az alsó szinten sem volt probléma, mondjuk lehet a kisebb nyereségűvel erősebb lett volna a jel.
Köszönöm amúgy a segítségedet még egyszer!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19834 üzenetére
Köszönöm! Egyébként akkor ez nem fenyeget, hogy BD Rip-eket fogok nézegetni mostanság!
Az általam linkelt antenna, elméletileg tudhatja amúgy az 5ghz-et? Vagy ez teljességgel kizárt?
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #19829 üzenetére
köszönöm a megerősítést
-
Mans20
addikt
válasz
Intruder2k5 #19814 üzenetére
Ja ok,még annyi hogy a 740N és 741ND közt mi a különbség?meg mi a max le és feltöltés amit tudnak kábelen?az 1.hsz-ba látom a 70-80mb a letöltés.
-
Mans20
addikt
válasz
Intruder2k5 #19809 üzenetére
Most 25/1.5 van,de ha később gyorsabb net lesz akkor legyen jó arra is,mármint ha esetleg a szolgáltató gyorsítja a sebességet,mert nem szoktuk a leggyorsabbat venni.
Megnéztem amiket írtál,azok nekem nem jók,mert nekem vezetékes kell.
-
syler
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #19799 üzenetére
Jézus, nem értem mi a fene van
Szóval a router TP Link TL-MR 3220 lenne. Most néztem meg TP oldalán a 3G/3.75G kompatibilitás listát, ott szerepel a K3570-Z stick
-
válasz
Intruder2k5 #19745 üzenetére
Az is egy megoldás de mivel soha nem használtam ilyen ZTE eszközt így nem tudom, hogy van-e benne ilyen lehetőség. Én a legrosszabb eshetőségre írtam a megoldást de természetesen ha van Bridge mód akkor sokkal jobb a helyzet.
-
SKyle
tag
válasz
Intruder2k5 #19719 üzenetére
Helló Intruder2k5, vargalex! Köszi a válaszokat!
Mivel nagyon zöldfülű vagyok ebben a témában, ezért felteszem a következő - szakértőknek vélhetőleg szintén felesleges - kérdésemet:
A TL-WR1043ND-be hová dugjam a falból kijövő telefonkábelt? Ugyanis azon kapom az ADSL-t.
Valószínűleg a moddolhatóságról lemondok, csak legyen stabil a gyári firmware.
Valószínűleg a TP-Link-ről is lemondok, lényeg, hogy tudja fogadni a külső vinyót. Azért ragaszkodtam ehhez a gyártóhoz, mert (majdnem) mindenki ezt isteníti.
Miről kéne még lemondanom?
Nem kell nekem 450Mb-es router, hiszen a maximum, amit a szolgáltató ki tud adni magából, az 20Mb.
Várom szakértő tanácsaitokat! -
ArchElf
addikt
válasz
Intruder2k5 #19733 üzenetére
Good point
AE
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #19730 üzenetére
Hi!
Természetesen személyes tapasztalatom nincs vele. De anno a DIR-825-el és az 1043ND-vel sem volt, mégis belevágtam, illetve belevágtunk (ahogy azoknak sem, akik anno RT-N16-ot vettek, sőt ott még annyival rosszabb volt a helyzet, hogy a magyarországi megjelenés után néhány hónappal jelent meg az első alternatív firmware, a DD-Wrt). Az, hogy valami ritka, nem elterjedt, nem jelenti azt, hogy nem lenne kiforrott firmware rá. Sőt, ahogyan a Wiki-ben olvashatod is, a WAN-LAN throughput miatt kifejezetten megéri váltani OpenWrt-re.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #19719 üzenetére
Hi!
Ott van még a TL-WR2543ND is.
Ha sok 2,4GHz-es WiFi van a környéken, akkor az 5 GHz jól jöhet, bár ezen router esetében a szimultán dualband hiányában csak akkor, ha minden kliens is tudja az 5 GHz-et. Az már csak a magánvéleményem, hogy annyival nem jobb az 1043ND-től, mint amennyivel drágább.
-
spiky03
veterán
válasz
Intruder2k5 #19708 üzenetére
Már be is írtam oda a problémámat -
ArchElf
addikt
válasz
Intruder2k5 #19700 üzenetére
Akkor passz - pedig nem szívesen fognék neki C-ben routerre soros portot, meg USB kezelést programozni
AE
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19700 üzenetére
hmmm, ez elég univerzálisnak néz ki
-
RI/OS
addikt
válasz
Intruder2k5 #19659 üzenetére
Tyhűűű ez az AG300H erős cucc...
680-as proci, 128 mega ram..
Buffalo esetleg már akadt a kezed ügyébe?
Tapasztalat?
-
bmollszeptim
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #19682 üzenetére
köszönöm a választ.sajnos az már nekem nem fér bele a keretbe.a TP-Link 841ND nem lenne jó?illetve jobb lenne e mint az általam használt netgear?ha nem akkor mi a legolcsóbb választás 100-as nethez?,nem feltétlenül fontos a tp link.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #19662 üzenetére
Rendben, köszi, ha kell vennem akkor a 841nd lesz.
Kali: Neked is köszönöm a segítséget.
-
^Clown
addikt
válasz
Intruder2k5 #19616 üzenetére
Moddolt fw nem probléma, DD-WRT-vel találkoztam már korábban.
-
^Clown
addikt
válasz
Intruder2k5 #19614 üzenetére
A fileszerver később természetesen NAS-on lesz, az átmeneti időszakra kellene, de ez még kérdőjeles. Az is lehet, hogy a fileszerver-dolgot későbbre tolják, addig viszont a nyomtatót kellene megosztani az usb porton keresztül (Samsung SCX-4521F).
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #19572 üzenetére
2 éve használom a 941-est, rendszeresen megáll az adatforgalom, meg kell szakítani a kapcsolatot és újraindítani. Még akkor is előfordul, ha a router és a laptop ugyanazon az íróasztalon helyezkednek el.
Nem mindegyik TV hajlandó kapcsolódni hozzá, ha mégis, akkor szakadozik, ugyanúgy, mint a notebookkal, viszont a 2 hónapra kölcsönkapott Linksys soha, egyetlen alkalommal nem művelte az előbb leírtakat.
Abban bízom, hogy az újabb modell, a 2543 valamivel jobban, stabilabban működik és a 450-es sebesség is vonz, hiszen legalább 5 évre venném.
A Netgear WNR3500 legalább 2 éves modell, valami újabbat szeretnék! A WNDR3300 is ajánlott? -
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #19568 üzenetére
Közben a D-Linket kiejtettem, felvettem a listára a Netgeart.
Szerinted jobb vétel, mint a ZyXel és a TP 2543? Ez utóbbi 450 Mbites. -
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19523 üzenetére
TP_LINK ből melyik az amin átjön mondjuk 22 ?
5-6 nál semmiképpen nem szeretnék rászánni többet.
Egyébként, hogyha van egy 25-ös netem, És úgy dugom KÁBELLAL a PC-be, hogy közte egy router van , akkor a PC-hez érkező net veszít a sebességén ? Vagy ez attól függ, hogy milyen routert rakok oda ?
Köszönöm !
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19512 üzenetére
UPC 25 megás nethez kell.
Abba a szobába lesz a router ahol használni fogjuk laptoppal, máshol szinte egyáltalán nem.
Nem akarok én semmit mozgatni rajtaCsupán annyi a lényeg, hogy az a 25 mega mind átjöjjön laptopra is.
Más ajánlat esetleg ?
-
Kerio
őstag
válasz
Intruder2k5 #19501 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Intruder2k5 #19457 üzenetére
De csak éppen hogy beleesik a 20k-s kategóriába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest