- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, ahogy mondod... Az AUTO elég szerencsétlen megnevezés, mert ez többnyire abból áll, hogy van egy előre meghatározott csatorna, és az az AUTO, tehát semmiféle scannelés, vagy mérés nem történik a beállításakor! A legtöbb esetben ez a 6-os csatorna, de előfordul 1 és 11 is.
De basszus most nézem csak, hogy ez a Milyen routert topik, inkább menjünk át a Router gondok-ba, és folytassuk ott, mert ez itt elég off!
-
A mérőoldallal nincs baj, ellenben az 54Mbps kapcsolat arra utal, hogy a kliensed G-s, azzal pedig csak ideális esetben fog összejönni a 20Mbps! Esetleg töltsd le az inSSIDer2 programot, és nézd meg, hogy a környéken lévő WiFi hálózatok milyen csatin mennek, és keress magadnak egy szabad sávot, ahol a lehető legjobb a vétel!
-
-
Én inkább a BroadCom platformra épülő cuccokat favorizálom! Persze ilyen is van több gyártótól, ASUS, Linksys, Netgear., stb, de mint mondtam, ezek árban kicsit fentebb vannak a TP-LINK-től.
cellpeti
Hasonlóan járhatsz vele Te is! -
cellpeti
nagyúr
-
Én személy szerint nem szeretem a TP-LINK-et, egyrészt mert rosszak a tapasztalataim vele, másrészt úgy ítélem meg, hogy több a panasz rájuk mint más router típusokra, de vannak itt többen akik ajánlják, illetve az első hozzászólás is jól tele van vele... Persze más gyártótól, hasonló paraméterekkel nem ennyiért kapsz routert, ez tény!
-
20/10-re a 150 is elég, de ha lesz egy emelés, akkor már kevés lehet, tehát szerintem azt a 2-3e Ft különbséget megéri a 300-as vas! Persze mint mondtam, jelenleg a 150-es is elég! A leírás viszont hibás, mert a 841-es nem LiteN, éppen azért, mert nem 150-es, hanem 300-as! Illetve a 841ND dupla, és nagyobb antennás, mint a 741ND, tehát ugyanazon helyszínen és körülmények közt várhatóan jobb jelszintet tud produkálni!
-
Szia!
Ha elolvastad az első hozzászólást, akkor bizonyára nem maradt ki a "Pár gondolat a wifiről" című rész sem... Ehhez kiegészítésként még annyit, hogy a WiFi teljesítményét nem nm-ben, hanem dBm-ben, vagy mW-ban mérik, és ezek nem is konvertálhatóak át nm-re! Tehát az igényeidet add meg a fenti két mértékegység valamelyikében, vagy pedig érvénybe lép a "Pár gondolat a wifiről" című fejezet! És hidd el, mindenki megértő, és ezt nem is piszkálódásként írtam, de a WiFi hatósugarát maximum tippelni lehet, mint a szombati lottószámokat, annyi tényező befolyással van rá (szomszédos WiFi hálózatok, falak, berendezések, egyéb tereptárgyak csillapítása, egyéb RF zavaró források, páratartalom, stb...), melyek nagy része jelenleg ismeretlen!
-
Sasmadar67
csendes tag
Én egy Tenda W308R wi-fi routert vettem két napja.
A TP-Linkes routerem épp egy évet birt és bemondta az unamast, olyat sem veszek többet.
Ez a Tenda 300Mb/s -al megy, szóval a 20Mb/s -os elérésemhez bőven elég.
6500-8000 Ft közötti áron megkapod. Két antennás, a telepítése 2perc és megy is.
A TP-Linkkel szenvedtem egy fél napot. Szóval ajánlani tudom.
A 65nm-es lakásban nálunk mindenhol, erkélyen is full erővel megy. -
Beri
addikt
"A wifin egységnyi idő alatt átvihető adatmennyiség a használt szabványtól függ, az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs. A hatótávolságokra ugyanez igaz. Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)."
A panellakással az a baj, hogy a falakban van fém, ami csodálatosan képes árnyékolni, plusz sűrűn egymás mellett lakik egy csomó ember, akik szintén szeretnek wifin üvöltözni egymás ellen.
A hálókártyák 300-asak legalább? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED monitor topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Minecraft
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged