- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
elodman #20672 üzenetére
Nem szünteti meg a garanciát, csak nem érvényes a garancia, ha a modolt fw-vel hibásan működik valami.
Ha esetleg egyéb baja van a routernek, és modolt fw volt rajta, akkor vissza kell rakni a gyárit, és úgy kell gariztatni.Bizonyos esetekben instabil a gyári fw. Szinkront veszít a router, ingadozó a jel, stb. Persze nem ez az általános.
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20629 üzenetére
+1
Gubek-Einste:
Alap (20/10-es) digis netre lesz majd. Ha esetleg bővítés lesz, akkor is max 40/20-ra. Laptopról csak netezés fog menni. Szerintem elég lesz a G-s eszköz. Persze, ha tudsz N-es alternatívát mondani minimális árnövekedéssel, akkor meghallgatom a tanácsod. -
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20622 üzenetére
Értem. Köszi!
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20620 üzenetére
Nem kizárt.
Tudod esetleg fejből, hogy akkor jelen esetben mi a különbség a kettő között? -
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20617 üzenetére
Az N900 kategóriájában bizony már ott van a Black Knight, de ez már az a szint, ami anyagilag a nehezen benyelhető kategória. Az N750 még a lélektani határ alatt mozgott.
Akkor úgy érzem Netgear WNR3500L v2 lesz ebből. Ha jól tudom annyi a különbség, hogy ebben van Broadcom chipset, a V1-ben meg Marvell.
-
aleister
veterán
válasz
Intruder2k5 #20615 üzenetére
Köszönöm a választ!
1. Igen, az Asus N16-tal szereztem már némi tapasztalatot. Szimpatikusak ezek a TP_linkek egyébként. Teszek egy próbát a 3420-szal.
2. Ha rámegy a Tomato, akkor túl is tárgyaltuk. Hosszú ideje használom a legnagyobb megelégedéssel a Shibby-féle build-et.Köszi a válaszokat!
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Melyik jelenleg a legolcsóbb, wifi-s, G-s router, ami tud torrent kliens futtatni (és természetesen van rajta usb).
2. A Netgear N750 (WNDR 4000)-nél van valami ismert nagyobb hiba? Gyáti fw-n kívül rámennek a modolt cumók? -
aleister
veterán
Urak ...nézegetem az ajánlott termékeket, és felmerült pár kérdés:
- usb-s fájlmegosztás: jól értelmezem, hogy úgy működik mint egy fájlszerver?
- nyomtatószerver: gondolom a routerhez csatlakoztatott nyomtatót osztja meg a hálózaton
- torrent kliens: ez azt jelenti, hogy pc üzemelése nélkül is megtörténik a fájlmegosztás?Az olyan routereknél, ahol van fájl és nyomtatószerver funkció, de csak 1 usb port van, ott egy közönséges usb elosztóval lehet egyszerre mindkét szolgáltatást használni?
-
aleister
veterán
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget!
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Két kérdésem lenne. Az első némileg offtopic.
Egy Linksys WRT54G Wireless-G routert használok, és feltűnt, hogy a routeren keresztül teljesen lecsökken a sávszéllességem. Sebességtesztek és a torrent is szépen megmutatja ezt.
Ha közvetlenül a kábelmodemre kötöm a gépet, akkor szépen jön az előfizetett 120/10 mbit, ellenben a routert használva a letöltés nagyon leesik. Pl torrent esetén sehogy sem megy 1.7mbit fölé.
Természetesen nincs korlátozva a letöltés a kliensben, valamint a routerben sem állítottam be. A biztonság kedvéért mg reseteltem is.
Mi lehet a lassulás oka?Most van egy kis pénzem, és gondoltam lecserélem a -máskülönben tökéletesen működő- routert. A kérdésem az lenne, hogy mit ajánlotok, az alábbi szempontok figylembe vételével:
- wireless
- mac szűrés és klónozás
- url és keywords blokkolás
- kliensenként megszabható forgalomElőre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest