- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
T_Stark
őstag
válasz
Intruder2k5 #36478 üzenetére
És ezekkel menne a torrentezés is akkor már?
-
T_Stark
őstag
válasz
Intruder2k5 #36476 üzenetére
Nem kell valami sebesség bajnok, most pillanatnyilag 30/3-as netem van, egy darabig szerintem marad is ez.
N-es wifi az kell (de ez már alap), UPnP... most egy TP-Link 841ND-t nyúzok, amivel meg is vagyok elégedve, csak a fent említett USB-s funkció kellene. Szóval ha azt tudja mint a 841ND, kiegészítve ezzel az USB-s fájlmegosztással külső vinyóról, akkor az már elég. És minél olcsóbb legyen.
-
ImI87
őstag
válasz
Intruder2k5 #36471 üzenetére
OK, köszi
-
zoltan6
addikt
válasz
Intruder2k5 #36471 üzenetére
nem mintha akkora feladat lenne nyomtatót hálózaton megosztani.
-
ImI87
őstag
válasz
Intruder2k5 #36459 üzenetére
OK, köszi !
Akkor ezt 65U-t megpróbálom megvenni.......
-
ImI87
őstag
válasz
Intruder2k5 #36457 üzenetére
Hát... mindkét általad említett dolog jól jönne.
Az N65U erősebb hardveresen? Csak az már túl drága lenne, nehezen férne bele. Megérné azt venni ?
szerk:
Amúgy ezekkel az ASUS-okkal meg lehet oldani azt, hogy bele van dugva egy vinyó, és a gép nélkül menne a torrent ? -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36414 üzenetére
Az igen!
Mondjuk édesapámnak is van egy alap Tenda routere és nincs vele baja, de nagyon ritkán netezik vele és mindig ki vak kapcsolva, a géppel együtt kapcsolja ki/be.
De mindezek ellenére én nem vennék. Inkább a TP-LINK. Az új routerek egész jól néznek ki amúgy. -
lajos0001
tag
válasz
Intruder2k5 #36374 üzenetére
Szia! Nagyon szépen köszönöm a javaslatot! Tényleg bombajónak látszik (már a review-k alapján is).
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36409 üzenetére
Ez egy picivel olcsóbb. És ingyen van a posta.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36409 üzenetére
az nekem nem kell a portok. nekem csak a wifi legyen 5Ghz
-
Tibe
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36346 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Tibe
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36339 üzenetére
Hmm értem, és akkor milyen modemet vegyek? Mert a mostanim Dlink 360R asszem megadta magát. Nem a szolgáltató adta hanem a sajátom. Van valami normális modem ami bírja a strapát több éven át is?
Köszi!
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36325 üzenetére
Köszönöm!
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36323 üzenetére
Ezek szerint marad az "N10U" és az "N12 D1"!
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36321 üzenetére
A sima N12 és a D1 közt mi a különbség?
Nem kell USB.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36319 üzenetére
Köszi!
Az nem baj, hogy 60-70-nél vége van. Közelében nem lesz ennek. Csak stabil legyen, ennyi!!
Ja és lehessen kapni! :-)
Akkor N10U? Ha egy boltban ezt kérem, tuti jó verziót adnak? Az mind BroadCom-os?N12 vs. N10U? Mindkettő jó ilyen célokra amit írtam?
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36317 üzenetére
Hardver szempontjából melyik a jobb Asus router? RT-N10 vagy RT-N10U? Esetleg más? USB nem kell, csak megbízható hardver. Hegesztett FW felrakási lehetőség előny.
100 Mbps alatti nethez kell és a wifi sem nagyon lesz használva, csak néha telefonnal. Kábelen lesz használva leginkább. De nagyon stabilnak kell lennie és valamelyik ingyenes DDNS-t jól kell kezelnie vagy eredeti vagy hegesztett FW-al.
A net nagyon 100 Mbps alatt lesz és kb. 5 Mbps feltöltés szinte állandóan menni fog rajta. Ezért mondom, hogy stabil legyen így is.
Ja és olcsó legyen, mert sok darab kell belőle. És olyan modell kell ami könnyen beszerezhető. -
válasz
Intruder2k5 #36294 üzenetére
tudod, hogy a sok wifi panasz jellemzően a moddolt firmeware miatt volt, amiben csak jóval később tették be a javítást, ezért akik azon moddolt firmware verziókat használták, azok hónapokig szívtak a wifi gyenge jelével.
mivel a router témájában majdnem mindenki moddolt firmware verziókkal használja, ezért nem meglepő, hogy hónapokon át ment ott a problémázás, sok hozzászólás képében is.Bikkrom; jobb lesz az rt-n18u szórása, ha csak a 2.4 GHz a szempont és nem kell dual band, tehát 5 GHz is.
amennyiben vannak 5 GHz képes ellenoldalak is, úgy nem lenne rossz döntés a dual band wifi, mert a terhelés jobban megoszlana.
tl-wdr4300, vagy beleszorítani egy rt-n56u típust. -
Bikkrom
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36292 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Egyeztetek a többiekkel az albérletben, de vagy az RT-N18U vagy a WDR4300 lesz a nyertes. Valószínűleg az ár felé fognak húzni, de jelerősséget/megbízhatóságot nézve megéri az ASUS a +5k-t?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36285 üzenetére
Nem nagyobb felületet szeretnék lefedni, hanem növelni a hatékonyságot 2.4-en.
A lakás egyik legtávolabbi pontján (ahol viszonylag ritkán használjuk) van kapcsolat, csak negyed sebességgel, ezen szerettem volna javítani, mert azt hittem 3 antenna jobb eredményt ad, de látom tévedtem 4300al kapcsolatban. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36276 üzenetére
Várom, amúgy kíváncsi vagyok hogy az RT-AC68U-n HW-NAT nélkül mit fog kihozni majd ha kész lesz, vagyis stabil lesz.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36274 üzenetére
Sajnos ARM alatt még nem 100%-os a Tomato és a DD-WRT-sem, nekem több minden még nem működött rendesen, pl a forgalom figyelés.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36272 üzenetére
Mert azt használtam a legtovább.
Openwrtből amit használok: minidlna, transmission, ddns, samba, wifi időzítés.
Elsősorban ezek a fontosak. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36270 üzenetére
Régi asuson dd-wrt volt, már az se készül rájuk?
Végülis nem olyan létfontosságú a csere, tudok még várni vele 1-1.5 évet, hátha addig csökkennek az árak.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36267 üzenetére
Köszi a segítséget.
-
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36262 üzenetére
Van egy üzlethelyiségem amit kiadtam és az egyik bérlő után maradt ott. Amúgy visszaadnám a szolgáltatónak is ha lehet, mert nekem nem kell. Ezért is kérdeztem, hogy mit lehet kezdeni vele. Szerinted vigyem be egy T home pontba?
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36262 üzenetére
Az Asus routereknél a Merlin edition mivel jobb a simától?
Azt tervezem, hogy veszek egy routert és amit nekem kellene tudnia (VLAN) azt szeretném megtudni, hogy melyik fw tudja jobban. -
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36259 üzenetére
Ha már említetted, hogy nehezen lehet hozzájutni, nekem van egy Cisco EPC3925-ös routerem a polcon. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka? Köszi a választ előre is.
-
válasz
Intruder2k5 #36257 üzenetére
A szolgáltatótól kapott HGW-k ma sem tudnak egyszerre minkét sávon működni. Ezt csak azért írtam mert egyszer több embernek lesz ilyen eszköze.
-
flegga92
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36253 üzenetére
A szimultán dual band ha jól értem, az az amit leírtál, hogy egyszerre megy a 2,4 és az 5.0 ghz?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36209 üzenetére
Na hát ez egy kifejezetten szimpatikus hangvételű válasz volt.
Nem értem nekem miért kellett nyomnod a trágárságot és beskatulyázást.
Beértem az infóval, csak még fent van a topik az "itt szóltam hozzá" falon. -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36200 üzenetére
Melyik legolcsóbb ASUS router az aminek gigabites portjai vannak és van benne ilyen (IPTV) funkció:
Ja, és ez mit takar?
-
Cypresss
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36199 üzenetére
Intruder kolléga átkacsintanál az RT-N66U topikba? Kellene egy kis segítség, mert nem haladok tovább. Előre is köszi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36199 üzenetére
Azt hittem leírtam világosan mi a szitu és mik az igények. Mi nem érthető?
Van egy szerencsétlen PC, meg vannak a mobil eszközök.
Világosan leírtam a célt, hogy ne borítsák fel a telefonok a játékot, ha épp kedve támadna frissíteni valamelyiknek a fél Android-ot, vagy esetleg meg tudjam nézni a holnapi időjárást vagy fórumozzak, miközben játszanak a PC-n.
Az usb torrent meg azért lenne frankó, mert mehetne 24/7.
Ragozzam még?
Nem lehet ezt normális hangvételben baszod??Köszi amúgy a linket, olvasgatok majd róla mit tud. Az ára az tetszik így elsőre, kb ennyit is szánnék rá.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36194 üzenetére
A routerekben beállítható korlátozások ilyenkor nem célravezetőek?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36194 üzenetére
És ez mennyiben releváns a felvázolt itthoni szituációban?
Hogyne lenne, simán játszok azon a gépen játszható ping-gel a háttérben meg torrentezve.
A többi eszköz nem torrentezik, mi fasz értelme lenne tizenhat eszközön torrentezni?!
Ne idegesíts már... -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36193 üzenetére
Ahaa! Köszi, ez egy kicsit már más. De a routert leterheli valamelyeset a 2,4-es sávon lévő sok eszköz, még ha viszonylag kis forgalommal is vannak. Te nem úgy csinálnád, ahogy mondtam? Már csak a kliensek relatíve nagy száma miatt is? (tehát külön AP 2,4-re)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36190 üzenetére
Az a gép torrentezik most, amin játszunk is. Cfosspeed megoldja a ping kérdését (és márpedig van ilyen), a routernek csak a wifi eszközöket kellene távol tartania az online játéktól. Pl ne legyenek olyanok, hogy egy Android Play letöltés hazavágja a játékot több százas pinggel. A wifi eszközök max neteznek, esetleg pár fájl letöltés.
A cél végülis az lenne, hogy ha a PC online játszik, akkor ne sajátítsa már ki a netet, hanem lehessen mellette böngészni, stb. Amíg nincs cfos telefonra, addig ez a QoS feladata szvsz.
A fájl másolást ugye LAN-USB között érted? -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36188 üzenetére
Köszi!
Én is így gondoltam.
Így viszont nem lesz neki jó a sebesség. Két csoportra kell szedni a klienseket. 1. lassúak, 2. gyorsak (az általuk ismert szabvány szerint.)Így felesleges neki 1db router, ezért ajánlottam én is neki, hogy hagyja meg a régit. Vagy ha annyira rossz a régi, vegyen egy olcsót csak a telcsiknek. A saját és a többi AC-s eszköznek meg AC-s 5 Ghz-es routert mire csak ők csatlakoznak.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36179 üzenetére
Csak kérdezem, hogy ha még rákapcsolódik 10 telcsi, ami nem AC-s az nem kavar be a sebességbe? A router nem vesz vissza a sebességéből (szabványból)? Vagy minden klienssel tud a router, külön, külön a kliens szerinti max sebességen kommunikálni, még ha vegyesen vannak, akkor is?
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36153 üzenetére
Azért azt én sem tudom, hogy ha egy kliens AC-s, akkor az elég is ahhoz, hogy ha van egy szintén AC-s router, a sebesség AC-nek megfelelő lesz? Úgy értem, hogy Amit a router tud? Tehát ott nincs eltérés AC1200-AC1900-ig, egy AC-s kliens tudni fogja? Mi a különbség? Mert ha nem, akkor a Macbook milyen sebességet tud vajon?
Úgy látom, az antennák száma nő és a szélesebb sugárzási frekvencia. De ez egy kliens esetén hogy van jelölve? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #36135 üzenetére
Háát 100/50, de csak 93 jön át, ami elvileg 120 is lehetne. Aztán lehet csomagot is váltunk felfele.
A mostani is 300-as egyébként, csak a vezetékes projai 10/100-asak sajnos.
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #36111 üzenetére
Akkor megveszem a sima 8 portos smart switch-et plusz egy router-t.
-
RootRulez
félisten
válasz
Intruder2k5 #36077 üzenetére
És a N gyári antennája ugyanolyan, mint az ND cserélhetője, igaz?Jaja, "2*5dBi Antenna".
Köszi!
zsolt501: Köszi neked is!
-
freddyadu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36072 üzenetére
Köszi!
Az mekkora sebességet tud átvinni a 100/50-ből?
Érdemes rá kicserélni a meglévőt? -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35947 üzenetére
Azt honnan tudom meg, hogy EZ vajon milyen verziójú? Ahogy nézem a Gargolye a v1.5-et támogatja.
Köszi!
-
polonic
félisten
válasz
Intruder2k5 #36054 üzenetére
Szóval a tp-linket nyugodtan meg lehet venni. Az ilyen urban legendekre ne adjak?
-
CortezX
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #36015 üzenetére
100/50-es DIGI, és nem tervezek mostanság nagyobbra váltani.
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35980 üzenetére
Ennyire azért tisztában vagyok a dolgokkal. Nincs leterhelve az internet, a router-el van valami baj. Általában a család többi tagja csak facebookra, meg skype-ra használja az internetet.
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35978 üzenetére
Igen, jobb lenne az antennás. Egyébként jó lenne a 12-es, nem kell gyorsabb, az fontosabb, hogy megbízható legyen, ne szakadozzon, ne laggoljon.
-
polonic
félisten
válasz
Intruder2k5 #35974 üzenetére
Miert nem ajanlod a 15-os asust?
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35974 üzenetére
Köszi a gyors választ! És ez milyen egy 841ND-hez képest? Jelenleg egy ilyet használok, de már a hajam égnek áll tőle, hogy 20 percenként ledob a játék. És ehhez gondolom az lenne a legjobb, ha asus adaptereket vennék, vagy rosszul gondolom?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35947 üzenetére
Köszi!
-
pigatt
őstag
válasz
Intruder2k5 #35930 üzenetére
AC56U a legszimpatikusabb a 3 közül.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35926 üzenetére
Lehet felteszem az otthoni routeremre, egy E900-as Lynksis az egyik, arra érdemes lehet feldobni, vagy picit gyenge hozzá? (múltkor láttam, hogy van rá DD-WRT)
El lehet rontani egyébként így a routert véglegesen?
-
kmisi99
addikt
válasz
Intruder2k5 #35908 üzenetére
Értem és ez esetben egy switch jobb/olcsóbb választás lehet mint egy router? Csak jó lenne beköltözésre ha már nálam lenne az adott eszköz. Emeletenként van egy ilyen elosztó szekrény [link] Lehet hülyeség de ez alapján vajon tudható, hogy elég e switch vagy router kell e? Ha meg nem biztos akkor meg veszek eg Tp link TLwr941ND routert az van most a környékemen jó árban eladó.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35865 üzenetére
Ez?
-
g0dl
addikt
válasz
Intruder2k5 #35864 üzenetére
Ezekben az esetekben olyannyira nem probléma az 5GHz kisebb hatótávja, hogy ahol a 2,4Ghz sűrű, ott pont ezért lesz mindig is szellősebb az 5GHz.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35865 üzenetére
Miért, kell/lehet menedzselni a switchemet is? Az igazság annyi, hogy elfogyott a routeremben a hely.
Semmi másra nincs szükségem.
-
CivicEsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35861 üzenetére
Igen, futólag olvastam erről a lefedettség próblémáról 5 GHz-n, de remélem egy 53 nm.es panellakást csak le tudok vele fedni.
Mondjuk a gépek a Routerrel egy szobában vannak, itt csak a Tablet, meg az okos telefon okoz majd gondot (lefedettség szempontjából). -
CivicEsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35858 üzenetére
Most csináltam rajta mégegy resetet, és az az adminjelszón, az SSID-n, a jelszón, és a hidden opción kívül nem állítottam rajta semmit sem.
Kíváncsi leszek.
Ha így sem működik, akkor mivel már nem garis, cserélem az egyik általad ajánlott 5 GHz-s Asusra.
Csak azért nézegettem 5 GHz-seket is, mert a wifi analyzer szerint itt az épületbe egy valaki sugároz 5 GHz-n jelet, míg a 2,4 így néz ki: -
szilacus
tag
válasz
Intruder2k5 #35857 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
szilacus
tag
válasz
Intruder2k5 #35852 üzenetére
Köszi a választ.
Számomra is megfelelőnek vélem ezt az eszközt :TP-LINK TL-WR841N 300Mb /s Wireless Router.
Kérdésem az hogy és is kitudom cserélni, telepíteni, esetleg valaki szájbarágósan elmagyarázná a menetét. -
spammer
veterán
válasz
Intruder2k5 #35850 üzenetére
Ott, ahol a másik kettőt is: [link] Ja "csak" 18k, nem is 19k.
Tényleg jóval drágább náluk. WR1043ND van, de az nem v2, ahogy látom.
Egyébként azért Edigitalon néztem, mert sosem volt velük problémám, helyben is van üzletük, és ha bármi gondom van, nem kell futárral szívnom, várakoznom.
szerk: amúgy a D-Link routeremmel semmi gondom nem volt, azon kívül, hogy most már öreg és nem bírja ezt a sebességet és a sok torrent kapcsolatot, szépen tette a dolgát évekig.
Na de akkor még alszom rá egyet, hogy melyik is legyen.
Köszi a választ!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35819 üzenetére
Elvileg fognak jönni. A szerelő küldött valami jelentést/kérvényt a központnak előttem a tabletéről, szal reménykedem benne, hogy tényleg lesz valami.
-
Tesomatee
tag
válasz
Intruder2k5 #35812 üzenetére
Változott a helyzet... Nem jön a high-end notis tag ezért nem kell sem 5GHZ sem 802.11ac. Kell a lehető legjobb gigabit 20e forintig.
Előre is köszönöm!
-
g0dl
addikt
válasz
Intruder2k5 #35812 üzenetére
Ugye jól látom, hogy az asus típusjelekben kizárólag az "AC" és "N" jelentenek valamit, a többi nincs közvetlen összefüggésben sem a benne lévő soc típusával, sem a teljesítményével. ( na jó, nagyobb szám általában drágább, de nem feltétlenül jobb)
Elképesztően zagyva szerintem, ráadásul létezik ugyanaz a szám teljesen más belsővel. -
Tesomatee
tag
válasz
Intruder2k5 #35809 üzenetére
A lakásban nem hiszem hogy annyira kellene a külső antenna.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget nincs már dilemmám! -
Tesomatee
tag
válasz
Intruder2k5 #35807 üzenetére
Rendben. Akkor ebben a 32ezer körüli árkategóriában ez a legjobb?-->Asus RT-AC56U
-
Tesomatee
tag
válasz
Intruder2k5 #35805 üzenetére
Ez gyakorlatban hogy néz ki? A gép kétféle wifit lát vagy a notinak megfelelő GHZ-t adja? Sajnos mint kiderült csak az én notebookom 5ghz kompatibilis.
-
Tesomatee
tag
válasz
Intruder2k5 #35803 üzenetére
Asus RT-AC56U a jelenlegi befutó. És az támogatja is az ac-t.
Ha más notebook támogat 5GHZ-t de a 802.11ac-t nem az bezavar? Ez az asus tud egyidejűleg 2.4GHZ és 5GHZ jelet adni? Ha nem mit javasolnál helyette ami mindezen feltételeknek megfelel?Előre is köszönöm!
-
Tesomatee
tag
válasz
Intruder2k5 #35801 üzenetére
Köszönöm átnézem ezeket.
Linksys ea2700 nem játszana?Ha a notebook 802.11ac szabványt támogat 5GHZ-n akkor a 802.11a-val menne? Nem nagyon értek ehhez ezért elnézét ha hülye a kérdés.
-
Tesomatee
tag
válasz
Intruder2k5 #35799 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Mindenképp gigabites kell mivel gigabites nethez lesz. És 5GHZ is kellene. De mehetünk feljebb árban ha újról beszélünk hátha hazsnáltan megkapom 20 körül
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35758 üzenetére
Tudom, azért is mondtam le róla...
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35756 üzenetére
Volt valahol egy teszt (talán még linkeltem is az N16-os topicban), miszerint gyári firmmel bőven 200 MBit felett tud a router, sőt: régebbi Tomato-val is 200 körül megy; valamelyik Tomatonál elronthattak valamit (vagy régebbi forráshoz nyúltak vissza), mert onnantól kezdve lement 140 környékére... Ez már vagy egy éves történet, nem tudom, hogy azóta miképp alakult. Le is akartam tesztelni, de lusta voltam.
Azt lenne jó tudni, hogy az N56U hozza-e azt a szintet wifiben jelerősség tekintetében, mint az N16 (perpill a lakás legtávolabbi végében 2-3 falon keresztül is lehet netezni a telefonokkal). Ha igen, akkor nekem végülis az is megfelelne (most is gyári firm van a routeren, lusta voltam felrakni a Tomato-t). Az 5 GHz viszont mindenképpen kell: talán így a laptopon és a tableten is lehetne 720p-s/1080p-s filmeket nézni wifin is.
Sajnos beleéltem magam az N18U-ba (meg a 20K-s árába), és nem szívesen adnék ki sokkal többet. -
Schizoka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35726 üzenetére
köszi a választ.
a következő kérdésem:most voltak itt a szerelők egyéb okok miatt (nem a nettel volt gond)
és mondták hogy a csomagom megszűnt és menjek be majd ha lejár a dupla net akciójuk és kössek új szerződést.
namost nekem a második legnagyobb csomagom van és mivel az most 40/20-as a router jó is lenne de mivel csak felfelé lehet módosítani "sajnos" akkor már egy ezressel többért 500 vagy 1000 netet adnak és akkor kellene egy jó router is!
(azért nem holnap csinálom meg mert még él az az akciójuk hogy még 2 hónapig féláron kapom a tv-t és a netet,tehát van 2 hónapom spórolni egy jó routerre) -
henriii
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35727 üzenetére
Szerbusz!
Ha minden igaz akkor 30megás!
-
kapi12
tag
válasz
Intruder2k5 #35717 üzenetére
A Soc az mit jelent pontosan? Árukeresőbe beírtam 10/100/1000-est jöttek ki találatok 8-10 ezer környékén.
Pl.: D-Link DIR-657; D-Link DIR-636L volt még néhány de elég ismeretlen márkák. Ezek már bírnák a strapát?
Köszi a segítséget még egyszer. -
kapi12
tag
válasz
Intruder2k5 #35715 üzenetére
Köszönöm válaszod. Tehát nekem akkor a topic összefoglalójában a felső kategóriás routerek között kell nézelődnöm, és a lan sebességnél 1000Mbit-et kell tudjon a router, hogy nekem megfelelő legyen? Vagy nem jól értelmezem? Bocsi, de ebben a témában sajnos nem vagyok túl jártas :S
-
Zjunior
veterán
válasz
Intruder2k5 #35696 üzenetére
Jó, melyik a legjobban ajánlott most?
-
Zjunior
veterán
válasz
Intruder2k5 #35665 üzenetére
Értem, hát nekem a v2-es van, érdemes akkor váltani , ha már veszek akkor vmi erőset, a jövőre nézve....
-
air76
tag
válasz
Intruder2k5 #35648 üzenetére
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #35637 üzenetére
És olyan van ami kültéri, és minden fele szórja a jelet?
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #35635 üzenetére
Én látok benne fantáziát!
Vajon mennyire fog elterjedni? -
csaby95
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35632 üzenetére
Értem. Nagyon köszönöm
nagyon sokat segítettél, már egy hete routert keresgélek, lassan sürgőssé is válik de még ezzel a típussal nem találkoztam :/ .. De most már meg van a megoldás
.. még egyszer köszi ^^
-
csaby95
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35628 üzenetére
Vajon a NAS szoftvere látja a router hdd-jét? mert akkor elvileg backuppal át lehet húzni rá a letöltött dolgokat, nem? mennyivel jobb ez mint egy Asus RT-N16 ? Nagy előny ha megy az 5GHz is?
-
Zoza24
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35626 üzenetére
az Asus n18u és az n56u közül melyiket ajánlod inkább?
-
csaby95
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #35626 üzenetére
Huh, köszi a gyors választ
tud torrentezni alap frimware-rel? .. ha igen akk meg lehet adni hogy a nas-ra tolja? tudtommal a wd nem hagyja ezért meg lehet e routerről oldani hogy a NASra torrentezzek?.. bocsi a sok kérdésért de még elég amatőr vagyok ebben a témában :/ -
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #35623 üzenetére
köszönöm!
-
Zoza24
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35576 üzenetére
az Asus N56u típusban is van,vagy csak bizonyos árkategória felett?
-
Dugos
tag
válasz
Intruder2k5 #35614 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél!
-
Dugos
tag
válasz
Intruder2k5 #35612 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget, szerintem jó is lesz.
(Mármint az Asus) Az Ubee modem-router kombón hogyan tudom beállítani, hogy csak modemként funkcionáljon? Köszönöm szépen a tippet!
Igen, olvasgatom a topikot egy ideje, tudom, hogy te nem ajánlod a TP-Linkeket.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #35580 üzenetére
igen tudom hogy USA 1-11 only
csak ahogy néztem nem igen láttam hol lehet benne country-t állítani
akkor oké ha van 1-13 között mert 2,4GHz-nél fontos
a menüje tetszik de még mindig nem tudom hogy 8ezer felárat megér-e a 12ezer forintos 1043ND-hez képest amikor ugyanúgy mindkettő le tudja kezelni az 1000/100-as DIGI netet.
az ARM proci meg a 128flash és 256RAM 2 gépre meg 2 telefonra feleslegesen sok -
Zoza24
senior tag
válasz
röviden leírnád,hogy mi ez a torrent kliens gyárilag az Asus routereknél?milyen előnyei vannak?
köszi!
-
TeeJay
félisten
válasz
néztem az Asus N18U router AsusWRT felületét
jól látom hogy a wifi résznél 2,4GHz-en csak 1-11között állítható a wifi nincs 12-13-as csatorna?
vagy ez csak a demo AsusWRT felületén van így mint bug?
tetszik a vagon beállítási lehetőség, csak hát nem hiszem hogy 8ezret megérne felárként a 1043ND V2-höz képest amikor 100/50-es csomagnál semmi előnyt nem ad
wifit meg csak két okostelefon használ a panelban nálam semmi más
LAN-on van két gigabites gép, egy laptop meg egy zsír új combos asztali i5-4690 -
drmotto
őstag
válasz
Intruder2k5 #35559 üzenetére
OK.
-
drmotto
őstag
válasz
Intruder2k5 #35540 üzenetére
Csak alvás után.
Megint nekifutottam, de ugyanaz. Átneveztem, kitettem, de semmi.
Viszont lehet az a baja, hogy a fájl, amit feltennék ez:
gargoyle_1.6.1-ar71xx-generic-tl-wr841n-v8-squashfs-factory.binA router hardver verziónál meg ez van:
Firmware Version: 3.14.4 Build 131129 Rel.39318n
Hardware Version: WR841N v9 00000000ha emiatt nem megy fel, vihetem vissza?
-
drmotto
őstag
válasz
Intruder2k5 #35538 üzenetére
Ok, holnap megpróbálom.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Intruder2k5 #35522 üzenetére
Köszi a választ, akkor szerintem megtartom!
Jóval komolyabb cuccnak tűnik mint a mostanim.
Mindenesetre nem mertem a Belkin adapterével használni, mert egészen más a kettő, megvárom amíg megérkezik a sajátja.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35497 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA