- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoBos
senior tag
Sziasztok, mi a különbség a 2 router között (AX1800U vs. AX53U)?
Melyik lenne a "jobb" választás és miért? Köszi! -
RoBos
senior tag
Sziasztok,
szeretnék egy routert venni a Digi 1000-es nethez ami jelenleg a digis Fiberhome-mal megy. Próbáltam utánaolvasni, h melyik az ajánlott router a 20 ezres kategóriában, és azt láttam, h a TP LINK Archer AX23 AX1800 és az ASUS RT-AX53U AX1800.
Több helyen olvastam itt , h inkább az ASUS a "jobb" választás, de más oldalakon meg arra írtak inkább több negatívumot. Elfogadom az itt lévő hozzáértők válaszát ha tényleg az ASUS a jobb, de ha lehet megírná vki, h miért lenne jobb választás az mint a TP Link?
Csak, h tudjam az okát is, ha ez tényleg így van, vagy pedig mindegy, h melyiket venném. Köszi!Ill. még egy kérdés, h jelen esetben ugye majd Bridge módba kell állítani a Fiberhome-ot, amit a digis app-ban meg is lehet tenni, és itt meg is néztem az ONT-nél az alsó gomb felirata az, h "Modemre való váltás" vagy vmi hasonló. Ha átváltom modemre az lesz a bridge mód? Bocsi, de nem nagyon értek hozzá.
-
RoBos
senior tag
Felmerült egy újabb kérdés...
Családon belül kellene másnak is router, de ott nincs igény az usb-s történetre, így oda a 841N vagy ND-s is elég lenne. A kérdésem az, h ha jól tudom az N és ND-s között csak annyi a különbség, h az ND-n cserélhető az antenna. Na de erre mikor lenne szükség ill. egy teljesen átlagos felhasználónak egy 60 m2-es lakásban szükség van ND-sre vagy elég a fix antennás is?!
-
RoBos
senior tag
Ismét köszi a gyors választ, ez igen!!
Vagyis ha én nem használnám torrentezésre meg nincs sok wifis eszköz max. 2 (teló, tab) akkor ez nem jelentene akkora terhelést amit ne bírna el egy 842ND-s router nem?! Tényleg nem akarom én ezt nagy üzemben csinálni, csak kényelmi szempontból jó lenne ha wifin keresztül tudnék filmezni tabon, semmi extra!
És a linket is köszönöm! -
RoBos
senior tag
Szia,
köszi a gyors választ!
Ha a netem (50/30-as digi) nem igényli a gigabites routert akkor elvileg elég lenne ez is? Vagy milen terhelést bírnak a 1043-as és társaik, amik nem árt ha vannak? Nekem csak erre kellene a "rendszer", h ehhez a netemhez kellene egy olcsó megoldás amivel tudok vinyóról filmet nézni tabon wifin keresztül.
Egyébként ezt h lehet megvalósítani ehhez kell vmi szoftver is h média szerver legyen a felkötött vinyóból? Bocsi de nem értek ilyenekhez! -
RoBos
senior tag
válasz
Intruder2k5 #36478 üzenetére
Szia,
az lenne a kérdésem, h amit T_Stark szeretne, vagyis egy vinyót rákötni a routerrre, h pl. tableten tudjon róla filmeket nézni ahhoz nem elég egy TP-LINK TL-WR842ND-s router, mert azon is van már usb csatlakozó?!
Nem mellesleg engem is egy ilyen megoldás érdekelne, és azért a 842ND olcsóbb mint az általad említett termékek.
Előre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vírusirtó topic
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest