- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
op9
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #104994 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ!
Földszinten van egy router, arra szeretnék csatlakoztatni egy routert Range extender módban, ami az első emeletre kerülne
Milyen típusú a jelenlegi router mert ajánlatosabb lenne mesh rendszerbe szervezni az eszközöket ha ez lehetséges.
Compal CH7465VF, de mint írtam, a legolcsóbb megoldás érdekelne, hogy egy ethernet porttal rendelkező PC-n internetezni lehessen. Erre ágyuval verébre érzem, ha emiatt egy mesh rendszert kellene kiépíteni, ráadásul akkor ugyanúgy a PC mellé kellene tenni az egyik eszközt, h kábellel össze lehessen kötni."csak" egy födém
A vasbeton a wifi nagy ellensége, kábelezés erősen ajánlott a szintek között emiatt.
Kábelezés nem lehetséges, nyílván az lett volna, ha lehetne, és a vasbeton miatt gondoltam a 2.4GHz-re, mert az könnyebben átmegy.1db LAN kábelen csatlakozna egy számítógép, 0 AX, wifi jelre továbbadás szempontból nincs is szükség
Ebben az esetben neked nem repeater kellene, hanem egy kliens módú eszköz.
Igen, bár inkább kliens bridge, hogy ne egy külön alhálózat alatt legyen a PC, ez esetben akkor mi lenne az ajánlott kliens bridge-re?akár lehetne csak 2.4GHz és 10/100-as LAN, ha jóval olcsóbb
Újonnan ilyen eszközt már nem lehet kapni, csak használtan nem úgy sem ajánlott, gigabites portokkal és AC-s wifi-vel sokkal jobban megéri eszköz venni használtan is.
Miért nem lehet ilyeneket kapni?
Pont egy ilyen van egy másik emeleti szobában, és egyelőre bevált, de ha van ennél ajánlottabb példány, akkor olyat vennék.
Vagy mi lenne az a gigabites AC, ami stabil, és 5GHz-en is átviszi a vasfödémet úgy, h több lesz 100Mbps-nál? Mert ha nem lesz gyorsabb, akkor pont megteszi egy 2.4GHz-es is 10/100-as LAN-nal. -
mazsiii92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #104994 üzenetére
Nagyon köszi mindenkinek. Meglátjuk.. a büdzsé sajnos limitált már. Tudom, ennyi sok-sok millió után már nem 1-200 ezer forinton kellene múlnia, de most mégis limitált. Megpróbálom mindenképp a kábeles megoldást.
-
Toncos
tag
válasz
Gubek-Einste #104905 üzenetére
-
tau_ba
tag
válasz
Gubek-Einste #104849 üzenetére
Koszonom szepen
-
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104846 üzenetére
Értem, köszönöm.
Közben lecseréltem az N14-es adaptert az ajánlott AX56-ra és gyönyörűen hozza a 180-190-es sebességet.
-
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104836 üzenetére
Az nem számít, hogy az AX59U-nek több antennája van, mint a TUF-AX3000v2-nek?
(legalábbis az összehasonlítóban azt írják, hogy 5 GHz 3x3, míg a másiknál csak 2x2) -
erdey_a
addikt
válasz
Gubek-Einste #104841 üzenetére
Köszi, akkor az olcsóbbat veszem. 2000 ft spórolás is pénz
Fixen csak a laptopot tudnám kötni de azzal az eggyel nem vesződök.
Eddig asus rt-ac1300g plus v3 volt, de az garancia időn belül elhalálozott, az emag visszaadta az árát.
Ha az ax52 hatótávban tud annyit mint az, akkor nem lesz gond. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #104838 üzenetére
Köszönöm, akkor lefordítva a sima jobb választás. El is dőlt, rendelem.
-
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104833 üzenetére
Köszi, ha jól látom, akkor ezek közül az AX59U a legjobb technikailag?
-
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104825 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Falusi, családi házas környezet, egyszintes ház, viszonylag nagy alapterülettel. (140nm)
A router nagyjából a ház közepén van, légvonalban kb. 10-15 métert kellene lefednie.
10 cm-es tégla válaszfalak, a legtöbb pont az asztali számítógép felé, 3 db.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
1 pc, 1 tablet, 2 laptop, 2-3 mobil.
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
30-40e, ha nagyon megéri, akkor azért lehet több is. (de lehet kevesebb is, ha fölösleges ennyiért venni)
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Talán hogy egy usb-s vincsiházat rá lehessen kötni, de nem létszükséglet. -
peestike
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104826 üzenetére
Noti+tv kábelen, 5g-n 3 telefon, egy noti, 4g-n 6 eszköz. Ebből a noti leginkább torrent, tv stream, plusz gyerek teló, gyerek noti, gyerek tv box... Van ami vigye a sávszélt.
a 4g-s eszközök azért szerintem nem számottevőek
-
Noxy
veterán
válasz
Gubek-Einste #104828 üzenetére
Annyit még hozzá tennék hogy a fő routerra csak egy termosztát kapcsolódott, meg egy NAS, de ez sem végzett semmilyen hálózati tevékenységet.
-
Noxy
veterán
válasz
Gubek-Einste #104825 üzenetére
de ott is feleződik a sebesség, ha nem kábellel vannak összekötve?
IgenAkkor az hogy lehet nálam a Cudy mesh routernél, hogy nincs kábellel összekötve, és még is meg van a 300/20 sebességem? Nem a fő routerre csatlakozik a 5Ghz-n az iPhone 12. A WiFi 6-s a laptopnál szintén.
-
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104821 üzenetére
Egy Asus AX56 adapter jó választás lehet?
A jelenlegi eszköz be tudod szervezni egy AX-es router-rel AiMesh rendszerbe de ha nem lesz az egységek között kábeles kapcsolat akkor azt is erősen befolyásolni fogják a falak.
Akkor a mesh rendszereknek csak annyi az előnyük 2 hagyományos routerhez képest, hogy egy hálózatot mutatnak, egyszerűbb a beüzemelésük, de ott is feleződik a sebesség, ha nem kábellel vannak összekötve?A jelenlegi adaptert egy AX-esre kellene cserélni, új router-nek is mindenképpen AX-es kellene.
Melyik AX-es routert ajánlanád?Köszi!
-
Woodrow
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #104810 üzenetére
Szerinted is megoldódnak ezzel azok a problémák, amiket említettem, hogy a Telekom modem produkál, magát a modemet nem szükséges kiiktatni a rendszerből? Vezetékes vonalon rendben lesz, és utána az új router már megfelelő minőségben tudja szolgáltatni a wifit is?
-
drkovge
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #104781 üzenetére
Köszi!
Akkor ezek szerint elég lesz egy AX-53U is, az 20k körül kapható.
Viszont elbizonytalanodtam, hogy kell-e nekem az AX6000 vagy elég lenne az AX4200 egy huszassal olcsóbban.
Egyszerre max. 5 telefon 4 PC és 20-25 okos eszköz csatlakozik, a Telekom net csak 300/20-as. -
fcjuveka
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #104704 üzenetére
Köszi, szerintem maradok a beltérinél,olyan közepesnek mondanám. Kültéri Mikrotikból melyik lenne jó?
-
Marcsello31
őstag
válasz
Gubek-Einste #104697 üzenetére
Rendben. Èn kèrek elnézést.
-
LaCeeN
tag
válasz
Gubek-Einste #104471 üzenetére
Koszonom! Eszben fogom tartani, de lehet mire odakerul addigra lesz jobb valasztas.
Egyelore visszaraktam a regi Netgear routerem FreshTomatoval, hogy az IoT eszkozok fix csatornan tudjanak csatlakozni 2.4-en. Remelem nem lesz vele gond (securityre gondolok foleg)
Miota talaltam egy jobb helyet a Vodafone-os Arris routernek, azota letettem a csererol mert kielegito a teljesitmenye. A hAP AX3 alig preselt ki magabol 100Mbps-et ugyanazon az eszkozon ahol az Arris csinal 350 Mbps-et.
-
Noxy
veterán
válasz
Gubek-Einste #104671 üzenetére
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104568 üzenetére
Az inverterbe kb 50 méter kábel megy azt nem tudom másként kivonni.
-
packer
újonc
válasz
Gubek-Einste #104515 üzenetére
Köszi a segítséget!
Az rt-ax53u lett a kiválasztott. -
Hoffer
őstag
válasz
Gubek-Einste #104490 üzenetére
Az összefoglalóban rábukkantam erre: DWR-960
Zöld manónál elég BB áron 25k-ért fut, ennyiért ez elég jó ár-érték arányú eszköz ezek szerint? -
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #104472 üzenetére
Köszönöm szépen kérdésed, szóval az internet itthon 1000 megabit telekomos optikai. telekomtól kapott routerből( megy jelenleg a masik szobába ( egy asus rt12nd1 routerbe)
A fő szempont hogy a tv felé tudja halozati kabelen az 1000mb netet(multicast) tovabbitani(tvhez mar megvan az usb stick)
Illetve folyamatosan rajta lenne a klíma ami csak 2.4ghz wifit ismeri.
Ezenkívül kettő okostelefon szokott rajta lenni wifin, es kb ennyi. Elég ha 2 szobával arrébb lévő telefon még jól látja (szilikát falak vannak). Ez az ossz igény nem kell semmi extra tudás, stabilan hozza ezeket a dolgokat, ne dobálja le a multicast miatt a kapcsolatot.Árban nem tudom hogy ezek az elvárások alapján mi az ami ajánlott, mondhatok árat, de ha egy 15ezres eszkoz ezeket nem tudja akkor nyilván olyan kell ami már igen, hiába drágább 🤔
-
hemaka
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #104382 üzenetére
Az elso verzio, 2,5-es portok kellenenek ra, az osszes. A wlan kepesseg nem kotelezo opcio, mint olyan.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Gubek-Einste #104315 üzenetére
Köszönöm!
Ez a Cudy bővíthető mesh rendszerre? -
Illye
tag
válasz
Gubek-Einste #104320 üzenetére
Köszi! Melyiket tudnád ajánlani?
-
Pierre75
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104290 üzenetére
5g-ből melyiket ajánlanád?
(Utánaolvasva látom, hogy 100E körül de elég egy xiaomi cpe vagy inkább oppo?) -
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #104255 üzenetére
Mi az oka, hogy erre esett a választásod?
Úgy látom, hogy a TP-Link EAP650 5Ghz-n 2402 Mbps-t tud.
Egy Archer AX55 ugyanennyit tud, közel fél áron.
Egy Ubiquiti UniFi Express is ugyanezt tudja és úgy tudom, hogy ők elég prémiumok. Nagyjából ugyanebben az árkategóriában.
Itt van még amazonon most a Linksys vagy egy Netgear vagy egy 6E LinksysNem kötekszem, csak érteni szeretném, hogy mit kell figyelni a választáskor
Köszi
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #104250 üzenetére
3 db asus van AiMesh-ben, de azon gondolkodom, hogy ezt nem tenném be AiMesh-be. Annyira nagyon nem vagyok elájulva tőle (úgy veszem észre, hogy nem mindig a jobb AP-hoz kapcsolódik). Ezért gondolkodtam azon, hogy itt külön lenne egy AP/Router valami másik SSID-vel. Ezt csak én használnám kb. a többi családtag használja majd az AiMesht.
-
válasz
Gubek-Einste #104233 üzenetére
Köszi! A kiegészítő switch teljesen jó ötlet
Igen, azt is néztem, viszont ha jól értem a leírás alapján, akkor az Omada-hoz kell egy kontroller az alábbiak közül:
- Cloud alapú (fizetős)
- Fizikai hardver (külön meg kell venni)
- Windows-os szoftver, amit futtathatok egy gépen (gyanítom 0/24-ben)Bármelyiket választom, plusz macera/többletköltség. Jól látom, hogy ez így működik?
-
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste #104207 üzenetére
Ugyanilyen panel, csak 2. emelet, és semmi bajom a Digis routerrel(HG8147X6-10). A bejárattal szemközt van a földön. A kis szoba ablakánál(Talán ez a legtöbb fal/távolság) van egy Mac mini:
Mire nem elég ekkora sebesség?
Amúgy ha nem akarsz fúrni, faragni, vegyél powerline adaptert, azok közel GBites sebességet adnak jófajta vezetéken. -
Trohak91
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #104207 üzenetére
Az nagyszerű akkor kB sehogy sem tudom megnézni h jó lenne e mivel nem tudok tesztelni.
A digis wifis modem kB ellatja a kisebb szobát és a konyhában lévő tvt a gond a nagy szobában van. A lakás úgy néz ki h a bejárati ajtotol az előszoba kicsi kB 3 metertol nem több sztem. Utána jön a konyha ami kB 15-20 m2 és ajtó az nincs csak egy ajtokeret a konyha és az előszoba között. A nagyszoba sztem olyan 5-8 méterre van a bejárattól. Azon van ajtó és nyilván a fal ami betonfal. Csak itt a 4.en lenne nálunk használva az internet.
Általában 2 telefonról használjuk egyszerre és egy okos tv. Ritka h két tv menne és még a telefon is.Nincs egyéb igényem a lényeg h működjön jól.
Amúgy a benti routert mivel ugye a kábel sérült radugtam a bejáratnál lévő modembe de onnan rossz a jel nagyon. Főleg a tvn.
Penzt nem tudom mennyit szannek rá, attól is függ h jó lehet e vagy ilyesmi.Köszi
-
sonny007
tag
válasz
Gubek-Einste #104127 üzenetére
Esetleg valami olcsóbb de ajánlottat tudnál írni?
Akár kintről való rendelés is mehet.
AliExpressről néztem a Wavlinket. Esetleg róla valami infó vélemény? -
doktordrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #104071 üzenetére
Sziasztok!
Elvileg ma hozzák a az AX1800Ut. Látom van rajta USB. Telefon mobilnetet meg lehet osztani vele?
Köszi!
-
válasz
Gubek-Einste #104057 üzenetére
Ohh, hogy ilyet is lehet
AX52 az még 40be is pont befér 2db, AX53U és AX1800U pár ezressel drágábban, de azt még túlélem, ha valamelyik jobban megéri. A 3-ból melyik a legjobb vétel? 1800U?Illetve ez gyakorlatilag ugyanúgy be lehet állítani mesh routerként mint pl a CD6-ot, csak nem ilyen szép dizájnos?
-
doktordrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #104071 üzenetére
Nézem az ax57-t. Nem annyival drágább most az aquan, de arra mintha nem biztos, h telepíthető az openwrt. Mit gondoltok? Köszi
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #104052 üzenetére
Köszönöm. Szerintem ez lesz akkor. Először berakok egy WR3000-et, meglátjuk az elég-e. Ha nem, akkor még egyet.
Amúgy erről a WR3000-ről szinte csak jókat olvasok. Egész izmos és jól eltalált eszköznek tűnik, korrekt áron. Hardver és minden más tekintetében jobb, erősebb, mint egy Asus AC66U B1 Merlinnel? Digi gigabites mellé is jó választás lehet (saját), ki tudja teljesen használni? A két AC66U B1 otthon jól muzsikál, de hamarosan elengedni Merlin a támogatást, így váltani kell majd.
-
abrtom87
tag
válasz
Gubek-Einste #104043 üzenetére
Köszi. Milyet kellene? A kerti fészerbe kellene valami, hogy ott is legyen net. De IP-védett.
-
Orlin
addikt
válasz
Gubek-Einste #104026 üzenetére
Közben megnéztem ezt meg utána is olvastam ennek az 1G WAN dolognak is.
Okosabb lettem picit megint és tényleg pofonegyszerű a beállítás.
Ez bőven elég lesz nekem.
Komoly nethez komoly router! ASUS TUF Gaming AX4200 -
Orlin
addikt
válasz
Gubek-Einste #104026 üzenetére
ASUS TUF Gaming AX4200?
Köszönöm. -
Orlin
addikt
válasz
Gubek-Einste #104022 üzenetére
Köszönöm.
Akkor jó választás lehet.
Esetleg majd idővel 1000-2000Mbps-re váltok. -
válasz
Gubek-Einste #103962 üzenetére
Csak arra figyelj oda, hogy legalább LTE6-ost vegyél, ami már csatornaösszevonást is támogat.
MaCS
-
bringasisti
őstag
válasz
Gubek-Einste #103962 üzenetére
Köszönöm
-
bringasisti
őstag
válasz
Gubek-Einste #103960 üzenetére
Tudsz olyan eszközt ajánlani amit személyi kölcsön nélkül meg lehet venni?
-
Winnie The P
őstag
válasz
Gubek-Einste #103943 üzenetére
Persze, csak utólag már nyűgös. Most is jeltovábbítóval van megoldva, hogy a teraszon, illetve az udvar nagy reszén is legyen net.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Gubek-Einste #103939 üzenetére
Köszi szépen a választ. Nem lehetséges a kábel, nagy plusz munkával járna (fúrás 51 cm vastag fal), kábelcsatorna csak falon kívül, szóval nem lenne egyszerű dolog.
-
Sipi-
őstag
válasz
Gubek-Einste #103860 üzenetére
Köszi. Sok különbséget nem látok a kettő között a kinézeten kívül. Az AX59U-ban kicsit gyorsabb a proci, a másikban meg több a flash memória. Funkciókat tekintve úgy látom teljesen ugyanaz mind a kettő. Az AX59U visszafogottabb a rejtett antennáival. Jól gondolom, hogy Wifi lefedettségben lényegtelen, hogy 5 rejtett antennája van vagy 4 külső?
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103782 üzenetére
Köszönöm!
A szívem az ASUS felé húz, gondoltam ma megrendelem 61-ért a 86U-tKözben nézem a kínálatot a 4G-AC86U-ra vonatkozóan és sajnos a 61-eFt-os ár nem stimmel (2 hétre ígérik, 1 hetet tudok csak várni), Senetic-ből soha többet, így a számomr elérhető legjobb ár:
4G-AC86U 77eFt
4G-AX56 64eFtMiben tud többet a 86U? Így is megéri azt venni inkább?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #103778 üzenetére
Koszi, megnezem.
Hetvegen nyaraloban leszunk, majd teloval kulonbozo helyeken merek sebesseget azert, mielott megveszem. -
iceQ!
addikt
válasz
Gubek-Einste #103760 üzenetére
Megrendeltem, kiderül. Lesz idő visszaküldeni.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103705 üzenetére
Világos! És a dupla NAT-nak van egyébként valami hátránya? Azért nem akarok AP-t, mert annyira nem vagyok jóban a szomszédaimmal, hogy az ő internetelérésüket is én gyorsítsam meg/stabilizáljam...
Ezért kellene egy saját WiFi, saját névvel és jelszóval. Egyébként az alagsorból jövő netet a 2,5G-s portba is dughatom (az is WAN?), vagy csak a dedikált WAN portba? Előre is köszi a választ!
-
-
yanna
addikt
válasz
Gubek-Einste #103704 üzenetére
Van azért 150 alatt is, HA-n meg ki lehet kb. feléért is fogni.
-
válasz
Gubek-Einste #103651 üzenetére
köszi
-
válasz
Gubek-Einste #103637 üzenetére
ez egy új építésű társasházi lakás, vasbeton oszlopokkal, tégla falakkal. az ac65p a beltereket tökéletesen lefedi, felteszem ezzel a másik routernek sem lesz problémája. egyedül az erkély az, ahol szakadozik. a kliens abban a helyiségben található, ahonnan az erkély nyílik, közvetlen rálátással, kb. 8-10 m távolságra. az erkélyajtó nagy felülete üveg.
kb. 15-20 wired és wireless eszköz van használatban.
net sebesség kb. ismeretlen/nem releváns. teamses videokonf menjen, ennyi. munkaidőben a gyerekek nincsenek otthon, ilyenkor a legnagyobb fogyasztó a feleségem, ha éppen youtubeozik. kifelé egy gigabit netes upc csomagom van.
jó lenne, ha 100e-ből megállna. ha nem, bizonyos dolgokról le tudok mondani. -
válasz
Gubek-Einste #103624 üzenetére
Rendben, köszi
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103620 üzenetére
köszi szépen!
cigam: köszi, megnézem azokat az opciókat is! -
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste #103619 üzenetére
Ha csak pár kamera képét kell streamelnie, arra elég ez is.
kalapacsolok
powerline adaper, amelyikben Wifi is van, vagy rádugsz egy AP-t. -
apholyon
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103600 üzenetére
MR6400 nagyon gagyi? Elvileg ez is SIM-es, MR600-hoz képest majdnem féláron van, de specifikáció alapján nem látok nagy különbséget...
-
apholyon
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103600 üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste #103601 üzenetére
Akkor marad az Asus.
-
m0rd0k
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103489 üzenetére
Fő routernek és APnak is ugyanazt a routert célszerű választani ebben az esetben? Ezekhez képest , a fent emlitett felhasználásra az AX57 (25k) megéri azt a 10k felárat a kettőnél?
-
phulee
tag
válasz
Gubek-Einste #102411 üzenetére
Végül akciósan lett egy AX59U másodlagosnak, illetve a HA-ról egy garis AX86S elsődlegesnek. A házban tökéletes a lefedettség (2*90nm, válaszfaltégla), a bejövő 500Mpbs optika sebessége mérhető mindenhol, illetve a két Telekom settopbox is akadásmentesen megy.
Köszönöm mégegyszer a hasznos tanácsokat!
ui.: érdemes amúgy az AX86S-re a Merlin fw-t felrakni?
-
stairmaster
tag
válasz
Gubek-Einste #103258 üzenetére
Köszönöm!
Szerintem AX57 lesz. AiMesh-hez melyik legyen a fő router az AX57 vagy a TUF AX3000 v2?
-
venom8888
őstag
válasz
Gubek-Einste #103405 üzenetére
Mert amelyiket venni akarom annak oda van irva, de ennek a hulladeknak nincs sehol rola info, gondoltam a szakik itt, meg tudjak talalni.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103392 üzenetére
Köszönöm a választ.
4Grider: Igen Access point-ként lenne a Mercusys használva egy a 3. emeleti lakásból lehúzott 10 méteres ethernet kábellel összekötve az ottani routerrel, pont ezért is ezt a típust néztem ki a Mercusys routerek közül ismerősömnek mert ez a router mode mellett Range Extender és Access Point mode-ot is tud és remélhetőleg nem lesz kompatibilitási probléma abból, hogy a router a 3. emeleti lakásba más márkájú mint ez a Mercusys, illetve remélhetőleg azzal sem lesz probléma, hogy a Mercusys routerbe nem közvetlen a telekom szolgáltató által adott kábelmodemből lesz csatlakoztatva az ethernet kábel és valóban fog így működni access point-ként.
-
krt-823
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #103383 üzenetére
Láttam, hogy ezeket is ajánlják, de nem tudom, hogy mi alapján döntsek, effektíve melyik a jobb? Xiaomi AX3000 vagy Asus X52? Egy videót láttam, ott a Xiaomit hozták ki jobbnak, ezért gondoltam erre, de egy vélemény nem vélemény. Meggyőzhető vagyok, hogy jobb az Asus, csak mondjátok el, hogy miért. Árban pár száz forint az eltérés. A 3 Asus között meg nem igazán látok eltérést, csak USB csatlakozóban, de az nem releváns, mert van NAS-om.
-
Usgyi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103299 üzenetére
Nem tudom milyen adatra vagy még kíváncsi...
A ház nem nagy, 40m2. Az épületen belül a digi saját WiFi megoldása is elegendő (fogjuk rá), de úgy gondoltam, hogy ha már úgyis költeni kell erre, akkor legyen stabilabb a WiFi a házban is.
A kerttel van gond. Ha pár méternél messzebbre megyek a háztól, már akadozik a WiFi. -
zodo
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #103283 üzenetére
Köszi az ajánlást!
MaCS_70 és Capella
Köszi a VPN felvilágosítást! Ezek alapján nekem erre a plusz router adta lehetőségre nem lesz szükségem, marad a bővítmény vagy valamelyik szolgáltató. -
laci06
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103247 üzenetére
Rákerestem gyorsan. Ha jól látom, akkor egy mesh alternatíva, de elsőre úgy tűnik, hogy jóval melósabb összerakni, mint egy mesh hálózatot, ami pár klikk (de oké, valóban nem tökéletes), viszont jóval "profibb", rugalmasabb, és jól gondolom hogy ezzel akár egymástól távol lévó házakban található hálózatokat is össze lehetne hangolni?
-
laci06
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103245 üzenetére
Köszönöm a választ.
A probléma az volt, hogy az XD6-osok elvesztették a kapcsolatot a GT6-okkal, és a LED-ek alapján folyamatosan valami problémába ütköztek. Nem vagyok egy nagy szakértő de ha jól tudom akkor azért korlátozottan lehet őket párosítani sajnos, és sajnos úgy tűnik, hogy a GT6-oknak a range-e mintha alacsonyabb lenne mint az XD6-oké volt.
Ez pontosan mit jelent, tudsz pár eszközpéldát mondani? "Teljesen új hálózat kiépítése vezérlő alapú AP-k telepítésével, vezetékes router-rel és menedzselt switch használatával."
-
Edorn
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103237 üzenetére
Szűkítettem az eszköz keresést Mikrotik-re, a további kérdéseimet át is vittem a Mikrotik-es témába. De ha valaki ránézne innen is, itt találja.
-
Peltár
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103194 üzenetére
Gubek-Einste , Fokukac köszönöm szépen!
Igen az AX57 is belefér és mivel éppen 30e alatti áron kapni, na meg 4 magos a CPU benne és hosszú távú befektetés lesz megint, valószínűleg ő lesz a befutó. -
fokukac
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #103194 üzenetére
az ax57 is belefér
-
Peltár
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103190 üzenetére
Na ugrott a válaszom, ez érdekes. Na megint megpróbáljuk
Milyen környezetben: Jelenleg egy szobán belül, nem érdekes a környezet, mert 1m van a router, 99% vezetéken lóg ha wi-fi akkor is csak telefon frissítések, tablet.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná: Max három, PC, Laptop, 1 mobil
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 500/20 Voda(UPC) vezetékes net
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? Fut egy online játék + megy 4-5 torrent visszatöltés + megy YT élő adás (LIVE nézés) A játék ami szívja az erejét, néha lassan tölt be, a YT nem tud magának előre cache-t tölteni, elfogy, indul a homokóra, a weboldalak is elkezdenek ekkor nehezen, lassan bejönni. Várakozás van, jellemzően gooogle analitika meg egyéb ami különben normálisan olyan gyorsan bejönne, hogy nem is látná az ember. Speedtest By Oakla várakozik, várakozik, de ha sikerül végre elindulnia megvan az 500/20. Ha gép kikapcsol, router áramtalanítva, akkor utána ha nem játszom
az online játékkal, megy minden szépen. Játék + torrent + YT esetén ha még Wi-Fi-n keresztüli bankolás is bejátszana néha be se tölt az applikáció, vagy idő túllépések vannak. 99% szerintem, hogy a játék a ludas, megeszi a router erőforrásait, ASUS RT-N18U van vagy akár 10 éves nem erre lett kitalálva. A játék egyébként a Hero-Wars Dominion Era -
kretenallat
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103134 üzenetére
Az a gond h 6 honapig vagyok itt, ami tul sok ahhoz, hogy elfogadhato net nelkul legyek es tul keves ahhoz h alairjak szerzodest. A ceggel valoszinuleg ki tudom fizettetni.
szerk: vagy csak vegyek egy olcsobb 5G telefont es hagyjam tolton wifi hotspotkent?
szerk 2: 4g s zseb hotspottal 8-10 mbps t ert el, amivel nem tudok semmit jatszani, ha az asszony netflixet nezne -
válasz
Gubek-Einste #103155 üzenetére
Tényleg bevált a Mikrotik. Ettől függetlenül boldogabb lennék már valami vezetékes megoldással.
MaCS
-
szita.erno
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103152 üzenetére
Köszönöm a segítségeket!
-
válasz
Gubek-Einste #103152 üzenetére
+1
A számból vetted ki a szót -- nem először ebben a kérdésben.
A Mikrotik kültéri LTE egységek (SXT, LHG) örvendetesen csökkent egy kicsit.
Egyébként érdekes, hogy az 5G mennyire alulteljesít elterjedtségben, kiszolgáltságban. Az eredeti piaci előrejelzések szerint már széles körben elterjedtnek és olcsónak kellene lennie. Hat éve mondta nekem az egyik nagy szolgáltató hálózati mérnöke, hogy 2021-22 körül már az akkori LTE indexált árán fogok 5G-t kapni, és hogy arra számítanak, hogy az 5G-s végponti eszközök sokkal gyorsabban fognak terjedni, és emiatt olcsóbban elérhetőek lesznek, mint a 4G-sek, mivel ezek már széles körű, valós alternatívát jelentenek a vezetlkhez képest.
MaCS
-
drkovge
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #103137 üzenetére
Köszi!
Akkor ezekre a belassulásokra nincs megoldás? Ha 100%-ra tudnám, hogy a router miatt van szívesen lecserélném újabbakra... -
válasz
Gubek-Einste #103133 üzenetére
. Ez egyre inkább 5D sakk formáját kezdi ölteni, szerencsére lehet kábellel is üzemeltetni a headsetet, az lesz még egy évig - addig a routerek is fejlődnek, a használtpiacra is több modern cucc jön majd le.
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103124 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Gubek-Einste #103128 üzenetére
1. Semmi fal, közvetlen a vr-t kiszolgáló pc-be lenne dugva.
2. Kettő, egy vargabetűvel: egyrészt a PC-ről továbbítaná a VR-headsetre a képet, másrészt az emeleten lévő modemrouter wifijére bridge-ként csatlakozna és az internetet kábelen továbbítaná a PC-nek. (A modem az emeleten van, PC a földszinten amit jelenleg powerline adapterrel szolgálok ki)
Ha ez nem kivitelezhető/bridge mód bezavar a vr teljesítményébe, akkor internetre marad a powerline adapter, amit kábelen bekötök a routerbe, így csak 1 wifi kliens marad.
3. Mivel kb 4k magas fps képanyagot továbbít, minél nagyobb+zavarmentes + szeretném, ha a következő, nagyobb felbontású headsetet is kiszolgálná majd. Gbps környéke.
4. Használtban 50GBP/20eFt
5. Legyen kicsi, amennyiben ez lehetséges, frissítgessék a firmware-ét. -
ifazekas79
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #103113 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, valóban megfelelőnek tűnik!
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103112 üzenetére
Nem hiszem , hogy fog kelleni másik router, mert az ac66u_b1- el is van mondhatni "elegendő" jel/sebesség, csak nem bánnám ,ha mondjuk egy kicsivel több lenne .
A kérdésem , hogy melyiket vegyem meg ? Melyikkel próbálkozzak ? -
scabi78
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103104 üzenetére
Köszi, ezek közül melyiknek a legegyszerűbb a menüje? A másik fontos dolog, hogy melyik a legjobb hatótávban?
-
simico
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103090 üzenetére
Igen, router módban van.
-
4D4M
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103089 üzenetére
Igazából az ezt követő tapasztalati kérdések érdekeltek volna: pl, hogy hogyan látszik ez kívülről? Terhelésmegosztásnál melyik lesz a publikus IP, vagy mindegyik? VPN-ekkel hogyan működik együtt. Érdemes-e ezzel foglalkozni vagy csak fejfájások kiinduló pontja lesz.
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103088 üzenetére
Köszönöm. Ebben van de annak a beállításával az egész router lefagyott .
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103077 üzenetére
Először Operation Mode-ban átállítottam Acces Pointra mentettem és a router teljesen lefagyott mindhárom LED zölden világított de nem volt se vezetékes se Wifi net , Resetelni kellett ahhoz ,hogy egyáltalán be tudjak lépni a rendszerébe.Másodszor amit elküldtél leírást az alapján csináltam meg , abban nem szerepel ,hogy mikor hol hogyan kell a dedikált AP módot kiválasztani beállítani.
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103059 üzenetére
-
Magi
tag
válasz
Gubek-Einste #103070 üzenetére
Na jó. Késő van
Megtaláltam, hogy lehet a többi portot is WAN-nak konfigurálni
Ráadásul meg is találtam, hogy az RP-AC55 képes arra, hogy WIFI-ből LAN-t csináljon
Köszi
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103057 üzenetére
Szia! Mindenféle állítgatás nélkül összekötöttem a két routert vezetéken keresztül és működik a pc csak WIFI nincs.
-
Magi
tag
válasz
Gubek-Einste #103068 üzenetére
Fúúú. Köszi szépen. Mondanám, hogy értem mire gondolsz, de hazudnék
Pontosan hogyan is kellene ezt elképzelni?
A kliens mode-ról eddig azt tudtam, hogy pont az inverzét csinálja, mint ami nekem kell. Tehát az AP madzagon kap hálózatot és létrehoz egy vezeték nélkülit.
Ezt elvileg az írt Asus AP is tudja. Nekem szerintem pont a fordítottja kellene, tehát csatlakozik wifin a szomszéd wifijére és onnan vezetékes hálózatot hoz létre ami vagy USB vagy Eternet.Az ASUS router amit használok annak csak 1db LAN WAN-ja van (erre megy a Mikrotik SXT), az alternatív WAN portja viszont USB-n várja az internetet. Emiatt olyan router kellene aminek vagy 2db LAN WAN-ja van (de amit találtam rohadt drága), vagy olyan AP aminek a kimenete USB, vagy olyan router ami képes alternatív WAN esetén egy másik WIFI-re csatlakoztatva új hálózatot létrehozni, vagy valami teljesen más irányba kellene gondolkodni, ami nekem nem jut eszembe.
Köszi -
Móncsa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103059 üzenetére
Köszönöm. Jó annak aki ezt így ebben a formában megértette , én nem értettem meg.
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103057 üzenetére
Köszönöm. Azt meg ,hogyan kell?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103031 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
De nem fogok mesh hálózatot építeni (nem is értem annak a mikéntjét), inkább könnyebb ap mód router. Meg ha olyan, akkor oda meg tudok rakni egy Asus RT-AC65P (ha nem csinál(na) csomagvesztést). -
Polllen
félisten
válasz
Gubek-Einste #103005 üzenetére
Végül a TUF 3000 v2 és a TUF 4200 között vacillálok.
A gyorsabb wi-fi nem érdekel, de az erősebb vas tetszene. Csak emiatt érdemes lehet a 4200-t venni?
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103017 üzenetére
Esetleg az általad ajánlott routerek közül van valamelyiknek olyan funkciója, hogy egy már meglévő, internetes wifi-jelet továbbít, kábel nélkü persze (wifi extender funkció)? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest