Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha jól vettem észre, Asus a kedvenced. Épp most tárgyalok egy ASUS RT-N15U ügyében. 12-ért adják dobozban, minden tartozékával, nincs fél éves, számla és garilevél rendben. Ismerősöm megcsodálta(, persze a NET-en,) és úgy döntött, hogy ennyit megér neki.

-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Thanks !
-
-
válasz
Ursache
üzenetére
szia,
bármilyen router megfelelő lehet, legalábbis nem adott szempont fogja meghatározni a router milyenségét, hanem minden más fontos elvárás.
annyi az egész, hogy a tl-wr1043nd lan pontjából a másik router wan portjába megy a net, és utóbbi eszközön teljesen külön hálózatot kell beállítani minden érték szerint.kovacsen222; szia, igen, a router adminisztrációs felületén teljesen kikapcsolahtó a wifi.
-
törölt tag
Segítsen valaki, sürgős
Asus rt n12 d1 router
Van mód arra h.a routerban a wifit teljesen letiltsam és csak akkor kapcsoljam be, amikor én szeretném ?
Nem időintervallumra gondolok....
Köszönöm szépen Csaba
-
Ursache
senior tag
Sziasztok!
Van egy 1043nd-m. O osztja a netet a modembol kozvetlen. Szeretnek egy full kulonallo halozatot letrehozni. Kene egy masik router (vagy valamilyen halozati eszkoz) ami ezt megoldana nekem. 1043nd egyik lan portjabol jonne a net az uj eszkozbe, ami tovabb osztja a netet. De fontos hogy a kulonallo halozatra csak az odabekotott/csatlakoztatott eszkozok csatlakozhatnak. 1043nd-rol ne lehessen elerni. Ez softwares kerdes, de a tortenet resze. A kulonallo halozatban lesz smart tv, (nas), laptop, jbod vinyok usb-n, xbox360, medialejatszo, es egy rakas wifis eszkoz.
Melyik a legmegfelelobb router (halozati eszkoz) erre a celra?
Koszonom!
-
válasz
attesza
üzenetére
Szia!
Nem valószínű, hogy új router-rel komolyabb jelerősség növekedést tudnál elérni a tetőtérben. Az alapvető probléma az, hogy három szintes lakásról van szó, és a WiFi router-ek antennái főleg horizontális irányban sugároznak, így nem csoda, ha a földszinten lévő TL-WR841N jele már alig fogható az emeleten.
Én úgy oldanám meg, hogy földszinten maradna a jelenlegi TL-WR841N, és vennék egyet a tetőtérbe is. A földszinti router LAN portját összekötném egy UTP kábel segítségével a tetőtéri router LAN portjával, és kikapcsolnám a tetőtéri router DHCP-jét. Így azonos alhálózaton, de lenne két WiFi hálózat. Egy a földszintnek, egy pedig a tetőtérnek.

-
válasz
attesza
üzenetére
szia,
nem valószínű, hogy a router cseréjével érezhetően javulni fog a wifi kapcsolat milyensége.
a kábeles megoldás a biztos, de egy range extender/expander is megoldás lehet.
kivitelezhető, hogy az alsó routerből felmegy a kábel, és arra fent teszel egy másik routert, és utóbbit router vagy switch módban is bekonfigurálhatod. -
attesza
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3szintes családi ház meglehetősen vastag falakkal és födémmel. A földszinten jelenleg üzemel egy TP-LINK WR841N típusú router. A cél az lenne, hogy a tetőtérben is fogható jele legyen. Jelenleg régebbi típusú laptoppal egyáltalán nem lehet, illetve új S4-es telefonnal is csak alig lehet venni a jelét.
Milyen megoldást javasolnátok arra, hogy normális vétel legyen fent?
A routert szeretnénk cserélni mégpedig egy Asus RT-N56U-ra. Megoldás lehet a gondunkra a router cserélése, vagy pedig valahova tegyünk be ismétlőt (repeater)? Vagy húzunk fel kábelt valahogy? Ha felhúzunk egy kábelt, akkor arra tehető további router, úgy hogy majd a tetőtérbe az megoldja a wifizést?Köszi előre is
-
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
fogtunder
üzenetére
Tudnál linkelni egy 4G sticket, amit boltban lehet vásárolni? Egyszerűen nem találok, vagy, amit találok azt nagyon drágállom...
Ja és még egy kérdés.
Ha veszek egy 4G sticket, amit bele dugok az általatok ajánlott router valamelyikébe (TP-Link MR3220/MR3420), akkor a routert össze tudom kötni az asztali géppel? (vezetékkel) Vagy ahhoz még fog kelleni egy WiFi adapter is?
-
Gyakorlatilag ide bármilyen típus jó lesz.
Milyen net sebesség alá kellene?
Mennyi lenne a beszerzésre?
10k alatt és max 50-60 Mbps mellé: TP-Link 841ND v8 vagy Asus N12 D1
15-20k: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2
20k fölött: Asus N65U/N66U, Netgear 3700/3800/4x00
Wifi adapterből érdemes már N300-as vagy jobb típust venni, pl TP-Link 822N/8200ND -
válasz
Gabeee
üzenetére
Szia!
Az általad leírt igényekre tökéletesen elég az általad említett TP-Link TL-WR741ND, DE kb. ugyanennyiért kaphatsz TP-Link TL-WR841N router-t, amin jobb WiFi antennák vannak, és erősebb hardverrel is rendelkezik.

-
válasz
Fernet
üzenetére
Az RT-N16 nagyjából 130-140Mbps-ig tud helytállni!
MFP nyomtató ügyben nem árt tudni, hogy a scannelés körül lehetnek gondok, ezek a routerek Print Servernek vannak tervezve, és nem automatikus a dolog, hogy a szkennelés is fog menni!
LAN sebesség közelítőleg 1Gbit/sec a valóságban is!
-
Gabeee
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi az ajánlatot, utánanézek, és megfontolás tárgyává teszem.

-
Fernet
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
20 Mbit/s DSL van jelenleg, de bízom benne, hogy előbb-utóbb elér hozzánk az optika vagy kábel.
Jelenleg elsősorban a LAN sebesség lenne fontos, illetve az említett nyomtató és HDD megosztás.(#28776) Kobor
Ezek elég szimpatikus adatok, már amennyiben nem Mbit/s-re gondoltál
Ebben az esetben nekem megfelelne az N56U is. Nem gyári firm elég stabil? Megbízható?Szerk:
Most néztem a (#28779) hsz-ed, ebben az esetben nekem megfelelne...
Köszönöm az infot! -
-
Gabeee
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen!
Igazából nincsenek nagy elvárásaim, és tényleg nem sokat néztem utána. Csak megerősítés kellett, hogy valóban a nekem megfelelőt veszem meg. -
-
-
Fernet
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a gyors választ! RT-N66U sajna már bőven felette van a rászánt összegnek, igazából 20-25 körül nézelődöm. (ráadásul kiderült, hogy modemet is kellene venni, mert a T nem ad, de ez már más téma) RT-N16-ot megnézem még alaposabban, árban elfogadhatónak tűnik.
Esetleg ha van a fórumon valaki akinek ASUS N56U/N65U routere van, megoszthatná velem az USB-s HDD írás/olvasás sebességeket.
Köszi!
-
válasz
Fernet
üzenetére
Szia!
6-7MB/sec körülbelül egy ASUS RT-N16 sebessége, az ettől újabb RT-N66U már 10MB/sec feletti sebességekre képes, ami változik a használt protokolltól is (Samba, FTP, etc...)! Mondom mindezt 3rd party firmware-el, és ext3 filerendszerrel!
Az általad említett ASUS N56U/N65U típusokat személyesen sosem próbáltam, de állítólag elég gyorsak!
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Segítenétek kitalálni mi lenne a legjobb megoldás az alábbi problémára?
Ha minden jól megy jövő héten megszabadulok a T-Home-os HGW-től és helyette szeretnék egy normális routert. Csak itt egy kisebb dilemmába estem. Amikre nekem kellene az eszköz, azok a következők:
1. Gigabites LAN
2. Print Server (USB-n HP LaserJet M1132 MFP)
3. NAS funkció (USB-s HDD) Dune 101 médialejátszó kiszolgálásához
4. WiFiNem tudom mi a jobb megoldás, venni egy olyan routert ami ezt mind tudja, pl. az ASUS N56U/N65U, vagy venni egy "olcsó buta" routert és mellég egy NAS-t amiben van printserver funkció is (pl. D-Link DNS-315)?
Ahogy néztem a fórumot többen írtátok, hogy a routerre kötött HDD-nél az írási sebesség elég rossz. Van olyan router esetleg, ahol legalább 6-7mb/sec írási sebességet el lehet érni és árban megáll max. 30k-nál (de azért inkább alatta)? Igazából a router felé hajlanék, csak ez a 3mb/sec írási sebesség nagyon kevés...
-
Milyen router-t javasoltok egy kisebb iroda hálózatának kialakítására (4-5 gép, hálózati nyomtató, NAS fájlszerver)? Az iroda egy lakáson belül helyezkedik el. Milyen wifi kártyák javasoltak a gépekbe? Előre is köszönöm a segítséget!
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nekem mindenképp olyan kéne, amibe Sim kártya megy, mert nem kapok usb sticket hozzá. (Ugyanis csak egy eszközt kaphatok, az meg egy ASUS Fonepad lesz.) Ha jól látom, akkor ebbe mindkettőbe kellene a Stick.
Vezetékkel össze tudom majd kötni asztali géppel, vagy mindenképp kell vennem Wifi kártyát hozzá?
szerk.: Most látom, hogy nincs túl sok SIM fogalatú router, ami meg van, az nem kicsit nyúlik túl a kereten... Akkor hogy lehetne megoldani...?
-
válasz
pocokxx
üzenetére
Van olyan is amelybe a SIM kártyát kell tenni és olyan is amelybe az USB-s modemet.
Szerintem nem éri meg a szolgáltatótól venni/kérni a mobilnet router mert azzal csak wifi elérés lesz.
Mi a TP-Link MR3220/3420 típust szoktuk ajánlani mobilnet megosztáshoz vagy 3rd party firmware kompatibilis USB-s router-t. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy 4g re váltok, és ehhez keresek egy routert, ha lehet, akkor innen, ha jobbak vannak 6-8000 Ft körül, akkor máshonnan. Tudnátok ajánlani valamit? (Két géppel lesz állandóan használva: egy asztali gép - csak kábel, és egy noti akár wifivel)
Egyébként ez, hogy működik? A routerbe bedugom a sim kártyát, és kész? Tehát "modemként" is funkcionál? Csak Wifin osztja tovább a netet, vagy rá lehet dugni kábelt is?
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, és köszönöm értékes segítséged.

-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Nem, semmi különös, annyi mint bármi más használt termék vételénél! Nézd meg, hogy ne legyen rajta fizikai sérülés, törés, stb..., mert akkor ugye nincs gari, még ha papír van is! Kipróbálod a helyszínen, aztán meg ha mégis valami gond lenne, ott a bolti garancia! Ez azért is jó, mert így túlzottan az eladónak sem áll érdekében, hogy szart sózzon el, mert ha baj lenne vele, akkor nyugodtan visszavihetné Ő is! Egyszerűbb, mint utólag aztán vitába keveredni emiatt valakivel!
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Olyan nagyon sokat nem találtam, de van egy pesti, 2 és fél éves, Ipon garis zuglói gazdával 8 és félért. Azt hiszem, benevezünk rá.
Kipróbálható az eladónál. Van valami, amire oda kell figyelni? Még soha nem volt routerrel dolgom, az ismerősnek meg fogalma nincs erről az egészről, csak reménykedve néz rám, hogy nem potyára bízik bennem. -
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem az én zsebemből megy a költekezés, így sokszorosan óvatos vagyok.

Értem, és köszönöm a választ.

-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Én személy szerint nem szeretem a TP-LINK-et, így nem is nagyon szoktam ajánlgatni ezeket a típusokat! De egyébként igen, a kettő közül mindenképpen a 1043 a jobb, és vehetsz használtat is, de csak akkor ha van rá papíros garancia! A TP-LINK-ekre 5 évet adnak eredetileg, tehát az még egy vastagon garis router kell legyen! Szerintem hirdetnek többet is, tehát olyanba ne menj bele, hogy nincs gari, vagy mondjuk "rajtam keresztül tudod intézni" című dolgok, egész biztos van olyan is, amihez kapod a kisker garancia papírját is, így tulajdonképpen kockázatmentesen veheted meg! Ja, és persze érdemes azért azt is megnézni, hogy ha Te szombathelyi vagy, akkor lehetőleg ne Szegedre szóljon a garancia! A használt várásláshoz ennyit tudok hozzátenni!

-
válasz
Supi22
üzenetére
Nem, szerintem ha nem tervezel 60-70Mbps-nél nagyobb netet a közeljövőben, akkor felesleges többet kiadnod most routerre! Adott keretben úgysem tudnák mást mondani, a következő lépcső a Gbit-es osztály, aminek általam is preferált példányai inkább 18-20 körül indulnak!
-
Vakegérke
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ahamm, szóval érdemes az újabbat venni?
Azt hiszem, ez már felesleges kérdés volt.
Hopp, még valami.
Használtan, cirka másfél éves darabot meg szabad venni? Konkrétan erre gondoltam. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi.
Keretet nem írtam, mert nem tudtam mennyiért lehet megfelelőt találni, de egy kicsit többre számítottam. Úgyhogy van valami ajánlott 10-12k körül, és megéri a felárat arra, amire nekem kell, akkor az még belefér. -
-
Vakegérke
félisten
Már csak egy kérdésem volna.
Korábban ezt az ajánlatot kaptam.
Elnézegettem a gyári specifikációt, és összehasonlítottam a TL-WR1042ND-ével.
Az antennán kívül semmi extrát nem látok az újabb ketyerében, bár már korábban bevallottam, nem értek hozzá. Viszont szemet szúrt, hogy a TL-WR1042ND leírásában szerepel a Windows 8, a drágábbikban nem.
A kettő között cirka 2 ezer az árkülönbség, és ez bizony számít.Nyugodt szívvel megvetethetem az ismerősömmel a 1042-est?
-
Gabeee
tag
Sziasztok!
Routerekhez nem értek (soha nem volt rá szükségem), de most olyan igény merült fel, hogy a TV-n is szeretnék netezni. Valamilyen vezeték nélküli megoldás kellene, a TV-ben (Sony Bravia) van vezeték nélküli LAN eszköz. A net 20 Mbit-es, a számítógép és a TV egy szobában van.
Más eszköz nem csatlakozna (egyelőre), és nem hátrány, ha valami olcsó megoldást ajánlanátok.
Az 1. hszben láttam ezeket: TP-Link 741ND vagy TP-Link 743ND, ezek megfelelnének erre a célra? -
-
Sziasztok!
Eddig az emeleten használtam a laptopomat, viszont néhány napja "leköltöztem", és nem vagyok elégedett a nettel. A router egy TP-LINK TL-WR740N, a laptopban Intel Centrino Advanced-N 6200 AGN 2x2 HMC hálókártya van, a net pedig 20/5-ös. A baj nem a sebességgel van, sokszor teljesen jól jön (esetleg 10-20%-kal lassabb, de az még nem nagy gond), viszont néha meg nagyon belassul egy kis időre, és akkor addig teljesen használhatatlan, vagy esetleg meg is szakad, tehát nem túl stabil. Milyen routert ajánlotok helyette, amivel már valószínűleg jó lesz? Nincs semmi extra elvárás, csak működjön jól a net.
-
válasz
ketele69
üzenetére
Szia!
Esetleg ha az megfelel, a fentebb említett 3rd party firmware-el ez is megoldható, ha van "felesleges" gomb a kérdéses routeren! ASUS-ok esetén a WPS pont erre van programozva alapesetben, Tomato-ban! Egyébként van ilyen gombbal szerelt router gyárilag is, de nem túl nagy a választék belőle!
Fő kérdés, hogy milyen net sebességhez kellene?
-
válasz
ketele69
üzenetére
Szia!
Tudomásom szerint a legolcsóbb olyan ajánlott router, amin megtalálható az általad igényelt WiFi ki/be kapcsoló, az a TP-Link TL-WDR3600 modell. (kép)
Ettől olcsóbb ajánlott router-t, amin található ilyen kapcsoló, sajnos nem tudok mondani.

-
ketele69
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Jelzem semmit nem értek a routerekhez

Ami számomra fontos lenne, hogy a wifi (fizikai kapcsolóval) ki és be kapcsolható legyen úgy, hogy a vezetékes (kábel) internet az asztali gépen ugyanakkor folymatosan működjön. A wifi-re ugyanis csak ritkán lenne szükség (ilyenkor kapcsolnám be) pl. okostelefonon térképeket frissíteni, vagy wifi képes tv-n néha egy-egy weboldalt megnézni.
Mi lenne ilyen esetben az ideális megoldás, illetve eszköz?
Köszönöm!
-
válasz
rmikee
üzenetére
Szia!
A megoldás a 3rd party fw, ezeken ez nem szokott akadály lenni! Én Tomato-t használok, ezt preferálom! Kompatibilis routerek listája itt!
-
krisztian98
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
-
rmikee
csendes tag
Sziasztok!
Munkahelyre keresek olyan routert, aminél nem csak 16 internet access controlt lehet engedélyezni, hanem többet, mivel egyre több gépünk van...
A válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
saltanus
üzenetére
Szia!
A TP-Link TL-WR841N és a TP-Link TL-WR841ND között alapvetően az a különbség, hogy az ND verzió esetén az antennák levehetőek, lecserélhetőek. Ezt jelöli a D betű (Detachable). A sima N verzió esetén az antennák nem levehetőek. Mindkét modellen 5 dBi-s antennák találhatóak, így ha nem kívánod őket lecserélni (és nem is ajánlott) akkor megfelel a sima N verzió is. Lényeg, hogy v8.x legyen a hardver verzió, mert abban már 535 Mhz-es Atheros processzor van, szemben a régebbi modellek 400 Mhz-es processzorával. (A hardver verzió megtalálható a router doboz oldalán lévő matricán, ilyesmi formában: Modell.: TL-WR841ND ver.: 8.1)
Az Intruder2k5 kolléga által javasolt ASUS RT-N12 D1 is nagyjából ugyanazt tudja, mint a TL-WR841N és a TL-WR841ND. Ugyanúgy 5 dBi-s antennákkal rendelkezik, valamint 300 Mhz-es Broadcom processzorral. Az általad leírt célra ez is tökéletesen megfelel.

-
saltanus
aktív tag
Gubek-Einste :
amugy nem latom a nagy kulombseget a ket antenna kozot, elmondanand megis miben kulonbozik a TP-Link 841N-t es 841ND v8 ?
Nem muszaj ebbol a negybol ajalhastz masikat is !
Te az asusra mit mondasz amit (ASUS RT-N12 D1) Intruder2k5 mond?Intruder2k5 te hasznaltad mar?
-
Szia!
Ezen kérdéseket érdemes lenne a TL-WDR4300 topic-ban feltenned.

Bár nem tudom mi a problémád a 15 MByte/sec-es másolási sebességgel. Ne várj el egy router-től 30 MByte/sec-es másolást USB-n.
Ha ilyen igényed van, vegyél NAS-t. A router nem erre van tervezve, még ha van is rajta USB.
-
ACE-
addikt
Na megvan az új WDR4300-am. Eddig jól szuperál, a sebességgel sincs gondom, viszont az USB nem tűnik túl gyorsnak, egy NTFS 8 Gigás pendrive-ot dugtam bele tesztelésre, ftp-n keresztül (más megosztást nem találtam a gyári fw-ben) olyan 15 Megával másolt, ha direktbe másoltam a pendrive-ról, akkor viszont 30 Megával... ehhez képest nem túl gyors. ddwrt-t érdemes rárakni? Vagy egyebet?
-
-
-
saltanus
aktív tag
Sziasztok !
Egy kb 60 négyzetmeres hazba szeretnek routert,kozelben csak 2 wifi halozatot eszeltem.
Van egy egyantenas tp linkem de eleg regi meg nem is vagyok vele megelegedve mert neha magasra ugranak a pingek ok neluk, nem ertem miert csinalja ezt..
Melyik routert ajánljátok ? :1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]nekem az 1. a szimpatikus a 6000Ft ára ésa a két antennája miatt (habár nem tudom h ez szamit e)
-
válasz
yxcvbnmaa
üzenetére
Gigabites típust lenne érdemes beszerezned ha a jövőre tervezés és a nagyobb sebesség kiszolgálása a cél. Ajánlottak: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2, áruk 15-20k.
Torrent-ezéshez mindenképpen 3rd party firmware kell majd, az összes ajánlottra van megfelelő. -
Az első hozzászólásos lista elég régi már, frissíteni kellene mert több típus már nem kapható.
A wifi ügyben előre nem lehet semmit sem biztosra mondani, csak a helyszíni próba során derül ki, hogy mennyi is lesz az annyi.
Ami még hasonló árban van: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U/N56U, Netgear 3500Lv2, áruk 15-30k. -
válasz
krisztian98
üzenetére
Az újabb Linksys router-ek mát mind belső antennások így az antenna csatlakozós típus beszerzése nem megvalósítható. A Linksys kikerült több okból is az ajánlott kategóriás típusok közül.
2013-ban már csak N-es eszközt szabad beszerezni így a jelenlegi G-shez képesíti gyorsulás biztosított.
A WDS-s elég képlékeny dolog, nem mindig hozható össze rendesen, sok függ a használt eszközöktől.
Mivel másik antennát szeretnél rá tenni így inkább egy Lite N-es típust ajánlanék, TP-Link 741ND vagy Asus N10 (több verzió is van belőle de nem mindegyik ajánlott). Vagy egy rendes router + egy antennával egybeépített AP kivülre. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
ASUS RT-N66U, viszont ennek az ára lehet kicsit sok lesz!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jogos, valamiért nem láttam a supported version, csak a BRICK szócskát.
Ennek ellenére, még érdekelne, hogy mi lenne a javasolt példány, ha esetleg leváltásra kerülne. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szia!
Hasonlóra már többször volt panasz, hogy az OpenWrt megoldja-e, azt nem tudom! Attitude Adjustment 12.09-rc1-től megy rá OpenWrt!
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy ismerősnél lévő TP-link 1043ND leváltásán gondolkozunk. A net 20/2 Mbit/s (telekomnál ADSL), a modem egy D-Link 380T. A routeren csüng néhány eszköz kábelen (4 db gép, 1 db hálózati nyomtató (nem usb-s), 2 db switch) és wifin is van pár darab készülék (3-4 db laptop, 2 db telefon, 1 db tablet). Általában 24/7 van le és feltöltés is. Minden szépen működik, de hetente elszáll a router webfelülete (nem érhető el sehogy sem) és a router mögötti eszközökön nincs internet. Router tápkábel ki-bedugás után minden jól működik. Ezen kívül meg vagyok elégedve vele, a wifi hatótávja is elegendőnek mondható éppen. Viszont ez a hetente történő újraindítás nem mindig kivitelezhető azonnal és kicsit kezd már zavaró lenni. Milyen routert ajánlanátok helyette, ami megbízható 24/7-es aktív üzemre is? USB funkció egyáltalán nincs használatban, nem lényeges. Árban minél lentebb szeretnék maradni, de mindenképpen el szeretném kerülni a jelenlegihez hasonló bugokat.
Esetleg megoldható ez a probléma eszközcsere nélkül is (ahogy olvastam TP-link betegség ez)? Talán javítani fogják a gyári firmware-ben ezt a bugot? Openwrt, ha jól tudom, nem jöhet szóba, túl friss a router hozzá (v1.10).
Előre is köszönöm a válaszokat! -
yxcvbnmaa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék az új routerem kiválasztásában. A régi "egypálcikás" Belkinem már a múzeumba való lassan...
A bemenő feltételek a következők:
- 54 m2-es panel. Gondolom a hatótávolsággal nem lehet gond.
- UPC vagy digi jelenleg még csak 30-40 megabit környékén, de ne okozzon neki gondot a sebességnövelés később.
- 3 laptopot (ebből 2 n-es wifi), 1 tabletet (későbbi fejlesztési opció: kábelen TV, NAS) kell majd kiszolgálnia
- egy USB-s nyomtatót, egy vagy két mobilrack-et (lehetőség szerint) rá tudjak aggatni (NAS-ra most nincs keret)
- torrentezni lehessen rajta ( max 20 torrent)A pénzügyi keret jelenleg elég szűkös, mert most vettem a szóban forgó lakást. De azt se akarom, ha a jövőre - miután rendeződnek a pénzügyeim - a NAS miatt kelljen új routert is vennem
.Melyik típusokat javasoljátok?
-
Finwe
őstag
Hali!
120Mbit-as nethez keresek egy olyan routert amit nem kell moddolgatni, hogy stabilan kiszolgáljon több gépet vezetéken a lehető leggyorsabban és a wifi is megüsse a wrt54gl szintjét. Olvasva az első hsz-t jól gondolom, hogy a Netgear WNDR3700 megfelelne nekem vagy van esetleg jobb ebben az ársávban?
Finwe
-
krisztian98
csendes tag
Sziasztok,
Linksys routert szeretnék a régi WRT54GL-t le szeretném váltani.
Ami fontos, legyen rajta antenna csatlakozó.
Illetve jó lenne ha kicsit gyorsabb is lenne.A következőre kellene szemből olyan 100mről kellene a 50/25Mbites netet átlőnie.
A 2db router WDS-ben kellene mennie.
Antenna van grid, körsugárzó + panel is.
Köszi:
K -
duvi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Megértem, hogy a lehetőségekhez kell igazodni. Ettől függetlenül szerintem érdemes körülnézni az említett wifi zajnak, mivel nálatok nagyon igénybe lesz véve a router. Nehogy úgy járjatok, hogy jó lesz a 15K-s router is, de nem tud kiszolgálni rendesen...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez a TP-Link 3600-as pont jónak is tűnik, találtam is raktáron plusz kb pont ennyit is szánnánk rá (15k)
Köszönöm a segítséget

-
duvi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Saját tapasztalatból ajánlom, hogy menjetek el egy laptoppal és nézzetek utána a wifi lefedettségnek/zajnak. Elég ha felteszitek a laptopra a fentebb ajánlott programot. Nem is muszáj bemenni a lakásba. Elég ha a közelében vagytok. Nemrégiben vettem egy erős és kimondottan jó ASUS RT-N66U routert. Mivel a lakásunk közelében iszonyú sok wifi adó van, ezért még ez a minőségi darab se tud érvényesülni rendesen. Ellenben ha nálatok jobb a helyzet, akkor ajánlom az ASUS RT-N66U routert. Igaz, nem egy olcsó darab, de szerintem megéri az árát

-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ehhez a nethez mindenképpen gigabites portokkal felszerelt típus kell.
Az ajánlottak ebben a kategóriában: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, áruk 15-20k.
A TP-Link 4900 annyira nem ajánlott mivel 2,4 GHz sávon belső antennás. -
duvi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hány nm-es a lakás? Hol lenne elhelyezve a router? A lakás szélében/sarkában, vagy középtájon? Van-e a környéken más wifi adó és ha igen akkor mennyi és milyen erősen fogható/ak a lakásotokban? (laptopon meg tudjátok nézni pl. ezzel az alkalmazással is)
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A helyetekben megpróbálnék egy tp-link 4900-es routert, elég sokat tud, gyors és ha jól olvastam már külön vannak az antennái 2.4 és 5 GHz vonatkozásban

-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok!
Most költözunk haverokkal albérletbe, ezért kéne egy jó router. Az albi 4 szobás, tégla építésű lakás, a tulaj elmondása szerint vastag falakkal. Ezt a teret kéne lefedni. Az internet ott 120megás UPC.
Elég sok mindent kéne ellátnia, 2 laptop, 1 asztali gép, legalább 3 telefon plusz egy iPad, egy PS3 és a leendő PS4-et. Szóval ki lenne használva

Ehhez keresek egy megfelő és stabil routert, remélem tudtok ajánlani valamit persze ésszerű anyagi keretek közt

-
válasz
germinator66
üzenetére
A több antenna csak a MIMO miatt van a 841ND-n, hatótávra nincsen hatással.
Az újabb hardver miatt inkább legyen a 841ND v8.
A 5-10 wifi-s eszköz lehet, hogy sok lesz neki. -
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Mit ajánlotok, 75 négyzetméter, belvárosi vastag falak esetén? A net nem egy nagy szám (8Mb), ellenben wifin olyan 5-10 eszköz lenne rákötve.
A lényeg a jó lefedettség (jelerősség) és a megbízhatóság lenne!TP-Link 743ND v. 841ND-t néztem. Mennyi pluszt ad a két antenna?
5e környékén lenne a legjobb...
-
válasz
Vakegérke
üzenetére
Szia!
A linkelt MyNet 600 NEM képes 300 Mbit-et átengedni a WAN portján. Mint ahogy azt fentebb a kollega is írta, 100 Mbit-es portokkal rendelkezik, így "csak" annyit képes átengedni. (Az egy dolog, hogy 300 Mbit-es WiFi SoC van benne.)
80/25 Mbit-es Digi nethez legalább egy TP-Link TL-WR1043ND ajánlott, vagy ennek az utódja, a TP-Link TL-WDR3600. (LAN-on mindkettő kiválóan le tudja kezelni a 80/25 Mbit-es Digi csomagot, WiFi-n viszont nekem csak ~60 Mbit-et sikerült kicsikarnom a TL-WR1043ND-ből. A TL-WDR3600 megfelelő ellenoldal esetén ~120-150 Mbit-et tud átengedni WiFi-n.)

-
Vakegérke
félisten
válasz
bijesz
üzenetére
Először is köszönöm a választ.

Ami a linket illeti: "Az adott tartalom nem található!"
A WD elméletileg 300 megás, ezt szerintem tudnia kell lazán WAN port által közvetítve, LAN kimeneten.
Félre ne értsd, nem okoskodni akarok, csak azért mondok ilyeneket, mert jó vételnek tűnik.
Vagy tévednék?Szerk: Közben megtaláltam máshol a DIGI tájékoztatóját. Nem működik a dolog, játszottam vele.
-
bijesz
aktív tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
A digi pppoe-t használ ezt be lehet állítani win8 alatt is.
De a digi oldalán leírás is vanSzóval ezért ne vegyen routert.
Amit érdemes néznie, hogy a router a wan porton mekkora sebességet tud mert az olcsó routerek nem tudják a 80 Mb/s-t "kihajtani".Ami ár/érték arányban még mindig jó szerintem a TP-Link 1043nd gigabites portokkal 100+ Mb/s-t kb tud a wan porton és 5 év a gari rá. Az ára 12-14 körül van.
-
Vakegérke
félisten
Üdvözletem a topiclakóknak.
Egyik ismerősömnek segítek, és nem akarom extra költségekbe verni.
Gyári, "tiszta pedigrés" Windows 8 a tegnap telepített rendszer, NET-et viszont nem sikerül rá varázsolni. Ha jól értelmeztem a google ezirányú találatait, akkor a legjobb, ha az ismerősöm vesz egy routert. Idáig rendben is van, de milyent?
Pillanatnyilag nem a WIFI a poén, hanem az, hogy a router gond nélkül kiszolgálja a gépet. Később persze szükséges lesz.80/25-ös DIGI TopNET van, a leváltott XP alatt gond nélkül hozta a formáját. Modem nincs, a kábel direktben csatlakozik a gép alaplapi hálókártyájához.
Hosszas kutakodás után a Western Digital MyNet N600 Router-t néztem ki, mint kellemes vételi lehetőséget. Az mondjuk érdekes, hogy nagy az árbeli szórás, hiszen 7.460-tól 19.900-ig terjed.
A kérdés egyszerű, bár hosszú volt a bevezető. Meg szabad venni?
-
celka5
tag
Üdv
Ismerősömnél volt egy router (EnGenius 300Mbps Wireless N Gigabit Router ESR9850) padláson (az ablakba!)
(Szemközti épületbe küldte a jelet).Az antennája kezdi megadni magát, valamint nem is volt túl erős a jel átvitele sem.
Tutdok ajánlani valami erősebbet és strapabíróbbat?
(Vagy ne tegyük közvetlen napfényre ?) -
válasz
hramon94
üzenetére
Erősen függ a körülményektől, hogy mi lesz vagy éppen mi nem.
Mivel ez egy elég régi típus így érdemes lenne először egy próbát tenni egy újabb, N-es típussal, ha önmagában nem lenne elég az új akkor még mindig be lehet állítani a jelenlegit AP módba kábellel levezetve. -
-
hramon94
tag
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni. A helyzet a következő: adott egy emeletes családi ház a felső szinten van egy TP-LINK WR542G fent elég jó a vétel de lent nagyon gyenge sokszor elmegy és mkst szükség van stabil, gyors kalcsolatra. Arra gondoltam hogy a földszintre veszek még egy routert de necces a kábelt levezetni de megoldható. Érdemes lenne az emeletre egy normális erősebb routert vennem vagy még egy router a földszintre?
-
Eredetileg a gyártó 5 év garanciát ad rá. Minden TP-Link dobozon rajta is van egy piros "5 év garancia" matrica. Én még csak digistreet-nél láttam azt, hogy csak 2 év garanciával adják a TP-Link termékeket, és így olcsóbbak is ... de hogy miért csak 2 évvel adják, és ettől miért olcsóbb, arról fogalmam sincs.

-
ACE-
addikt
Valamelyik boltban a WDR4300-ra még 5 év gari van, valamelyikbe meg 2 év, ez mitől függ?
-
ACE-
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És a TV-nek elég lesz pl. FullHD mkv-s filmekhez?
-
válasz
kleinguru
üzenetére
szia,
menni fog, a tl-wdr3600 legyen a "főnök", mivel az az erősebb hardveres kiépítésű, annak a lan portjából nyomj egy kábelt a tl-wr1043nd lan portjába, a dhcp pedig utóbbi eszközön kerüljön kikapcsolásra, így minden ip cím a tl-wdr3600 típustól kerül majd kiosztásra, egy alhálózaton lesz minden, és lent a tl-wr1043nd is adja majd kábelen és wifi útján is a hálózatot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha ilyen igényed van, vegyél NAS-t. A router nem erre van tervezve, még ha van is rajta USB.

Dr.NX