Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni!
Adot egy tp-link 1043-as routerem, ami (a padlástérben) osztja a netet. Vásároltam egy tv-t a nappaliba (pince) és ide szeretném levezetni az internetet egy másik router segítségével oly módom, hogy a fenti és a lenti rész közös alhálózaton legyenek. Ami még fontos, hogy mind a 2 szinten (padlástér, pince) használjuk, használnánk a wifit is. Lenn jelenleg egy régi router van bekötve és egy switch így oldottam meg, hogy a tv és a fenti gép egy alhálóban legyenek, de nagyon szeretném, ha a wifi is ilyen lenne.
Egy tp-link 3600-as modellben gondolkodom, menni fog vele az elképzelésem? És ha igen, hogy kell beállítanom?
Segítségeteket előre is köszönöm
! -
válasz
h0b0ard
üzenetére
Szia!
Mivel emeletes házról van szó, így kissé bonyolultabb a helyzet. Tekintve azt, hogy WiFi-s router-ek körsugárzó antennái főleg horizontális irányba sugároznak, nem csoda, hogy ha csak azon a szinten van megfelelő WiFi jelszint, amelyiken a jelenlegi router található.
Mivel belépőszintű router van jelenleg, így gondolom az internet se gyorsabb ~50 Mbit-nél, így a javaslatom a következő: A földszintre vásárolj egy TP-Link TL-WR841ND router-t, az emeleten pedig üzemeld be "range extender" módban a jelenlegi TL-WR542G-t, amennyiben a TL-WR841ND nem biztosít megfelelő jelszintet az emeleten.
(Ha esetleg tervezel a közeljövőben 80 Mbit feletti internetcsomagra váltani, akkor TP-Link TL-WDR3600 router az ajánlott.)

-
h0b0ard
csendes tag
Hy all! milyen router ajánlotok emeletes családi házba? most egy tp-link. TL-WR541G/TL-WR542G van de az emeleten már elég lassu a net

-
pepe_g
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen biztosan létezik ilyen, mert a szórólapjukon is volt valami hasonló "2 hét próba-, és pénz visszafizetési garancia. De nem merültünk még ennyire a témába... Még alszok rá..

ÜDV!
-
pepe_g
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ahha, oksi.
Ezt nem értettem még...Köszönöm szépen a segítségeteket!

Üdv: Peti -
5000watt
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm az okosításomat
még van mit tanulnom
így már teljesen érthető a dolog ,legyen szép estéd :

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
5000watt
üzenetére
3rd party fw minden olyan firmware, ami nem a router gyártójától származik! Manapság ezek használata egyre jobban elterjedt, mert jobban kihasználják a hardver képességeit, stabilabbak, gyorsabbak mint a gyári szoftok, a fejlesztők gyorsabban reagálnak az esetleges hibákra, és új funkciókkal kapcsolatos igényekre, stb... Így aztán nem nagyon szoktunk olyan routereket ajánlani, amihez nincsen ilyen jellegű támogatás!
-
5000watt
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat

3rd party fw nem támogatja! ezt leírod nekem,mert az Fw azt tudom hogy Firmware de azt a 3rd partyt nem értem

-
pepe_g
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok.
Több értelmetlen kérdésem nincs, csak még annyi, hogy van még alternatíva amit ajánlani tudnál?
(Mármint az árára gondolok. Tudom hogy az ASUS jó, de elég drága is...) -
válasz
pepe_g
üzenetére
Szia!
Amennyiben az általad használt webstick szerepel valamelyik ország kompatibilitási listáján, akkor tökéletesen megfelel az általad leírt célra egy TP-Link TL-MR3420 router.

-
pepe_g
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ahha, és ebbe az usb stick-et kell bedugni? Vagy a SIM kártyát kell csak belerakni?

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
pepe_g
üzenetére
Szia!
A legolcsóbb nyilván az, ha átdugdosod! Valamivel kifinomultabb megoldás a 3G megosztásra alkalmas router használata, mint például az ASUS RT-N10U B1, de vannak más gyártóknak is ilyen képességű termékei!
-
pepe_g
tag
Sziasztok!
Adott egy osztrák T-mobile 21M előfizetés + egy webstick. [link]
Kérdésem az lenne hogy ezt az előfizetést milyen módon tudnánk 2 gépre szétosztani. Lehetőleg olcsón! Egyáltalán megoldható? Nem értem ezt a témát valahogy...
Bocs, ha marhaságot kérdeztem...
Várom a válaszaitokat!

Üdv: Peti
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
5000watt
üzenetére
A v1 teljesen megbízható, stabil darab, BroadCom Chipset-el! Belső felépítése erősen hasonló az ASUS RT-N16-hoz! Több custom fw is létezik rá... A v2-ben azonban már Marvell processzor van, ami bár gyors, de sajnos semmilyen 3rd party fw nem támogatja!
http://www.smallnetbuilder.com
szerk.:
ITT a v1 smallnetbuilder cikk is! -
5000watt
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem tudom m ilyet kapok pontosan,nem tudtam hogy hány verzió van belőle,esetleg tapasztalatot tudnál írni a v1ről ?
-
5000watt
aktív tag
Valakinek volt már Linksys E4200 routere ?

-
válasz
thomson9505
üzenetére
-
berbatov2
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Igen biztos, hogy beraktam a telepito cd-jet es arrol ment fel a driver -
thomson9505
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ !
Egy kis útbaigazítást tudnál adni a webfelületen lévő beállításhoz,mert router témában sajnos elég zöldfülű vagyok !
Előre is köszönöm ! -
válasz
thomson9505
üzenetére
A hozzá adott CD semmire sem jó, ki kell dobni.
Reset-eld le majd webfelületen állítsd be. -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor ez megfelelő lesz. Remélem,a szoftver is problémamentes lesz. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Darren82
üzenetére
Szia!
Ez önmagában használható! Olyan területet nyilván nem fog lefedni, mint egy több dipól antennás eszköz, de itt nem is ez, hanem a kényelmes használhatóság volt az elsődleges szempont! Helységen belül, de legalábbis a routerhez közel biztosan teszi a dolgát, de ha mondjuk a ház ellentétes sarkába képzelted el, akkor keress másikat!
-
válasz
probizz
üzenetére
Szia!
Ez esetben azok ajánlottak, amiket kali kolléga linkelt neked. (Az ukrán kompatibilitási listán rajta van a Huawei E173.)
- TP-Link TL-MR3220
- TP-Link TL-MR3420Csak azért ajánlanám inkább utóbbit, mert annak van egy kisebb közössége prohardver fórumban, így ha bármi gond merül fel vele kapcsolatban, ott tudsz kérdezni. (Egyébként megfelel a TL-MR3220 is.)

-
thomson9505
csendes tag
Üdv !
Minap vettem egy TP-LINK WR741ND routert. Összekötöttem a megfelelő módon (Zhone-os ADSL2+modemem van) , viszont összekötés után nem tudok csatlakozni az internethez(WAN PPoE).
Adtak hozzá telepítő cd-t is viszont az is kiírja h nincs internet kapcsolat.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném ! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
st6969
üzenetére
Igen, a fentebb is linkelt SSH tunnel-es módszerrel ez megoldható! A feltételei is lényegesen egyszerűbbek mint az OpenVPN-nek, mert nem kell hozzá hálózati interfészt telepítened, tehát elvileg egy felhasználó, esetleg kiemelt felhasználói jog elegendő hozzá! Ami kell, az egy Portable PuTTY, és egy Portable Firefox! Ezeket vagy letöltöd, vagy pendrive-on is beviheted, persze ha ezt van jogod használni a benti gépen! Aztán PuTTY-al kapcsolódsz az otthoni routerre, ha ezt is engedi a proxy szerver! És tulajdonképpen, ha eddig eljutottál, akkor már nincsen más dolgod mint a Firefox-ban beállítani a socks proxy-t a leírás szerint, és használhatod is az otthoni netedet úgy, hogy a céges rendszeren ebből csak annyi fog látszódni, hogy az otthoni routerhez csatlakozol, a többi adatátvitel titkosítva történik!
További kérdésekkel, ha jobb helyet nem találsz neki, akkor mehetsz a Tomato-s topikba, vagy akár az én fórumomra is!
-
Rolli
aktív tag
Köszi a segítséget mindenkinek, az ASUS RT-N12 D1 átlőtte az 50cm-es vasbeton falat,és 3-as jelet sugároz,ami elég
) -
st6969
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
őőőőőő bocsi, lehet, hogy baromira félreértek valamit, de elkaptam egy mondatot, ami ha arra vonatkozik, amire gondolok, akkor az nagy királyság lenne:
"Az SSH tunnel-hez viszont nem kell más, csak egy portable putty, esetleg egy portable firefox, és már használhatod is az otthoni netedet!"Szóval a munkahelyemen nekem sincs rendszergazdai jogosultságom, de böngészni tudok, igaz sokminden tiltva van (pl. webshopok, vatera, fórumok, stb.). Elképzelhető, hogy tudnék valamiféle kapcsolatot létesíteni az itthoni routeremmel, és azon keresztül netezni?
Bocs az offért, nyugodtan küldjetek el a megfelelő topicba (ha van ilyen, ahol erre tudnának válaszolni), esetleg privi is jöhet. Hálózatokhoz full láma vagyok
-
-
-
ACE-
addikt
Egyébként WDR4300-ra rá lehet nyomni torrent klienst viszonylag egyszerűen? És bírja is?
-
ACE-
addikt
Korábbi kérdésemtől eltérően egy másik helyre egy olyan zsír egyszerű router kellene nekem egy kábeles 8/512 nethez, amit leginkább arra használnék, hogy egy Toshiba Wifis TV fele osztanám a netet, illetve a TV-vel néznék filmeket a számítógép vinyójáról, tehát USB port sem szükséges rá. Ehhez kellene a legolcsóbb megoldás.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
betyarr
üzenetére
OK! Az SSH tunnel-hez viszont nem kell más, csak egy portable putty, esetleg egy portable firefox, és már használhatod is az otthoni netedet! Ezeket le is töltheted, de egy pendrive-on is beviheted, ha azt van jogosultságod használni! Persze megint más kérdés, hogy egy esetleges proxy mit enged ki...?!
-
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
lehet PPP interfészt sem lesz jogosultságod felvenni az új kapcsolathoz!
ez lehet :-( na majd megpróbálom kideríteni.
köszönöm a válaszokat! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
betyarr
üzenetére
Ezt így nem tudom megmondani, mert akkor lehet PPP interfészt sem lesz jogosultságod felvenni az új kapcsolathoz! Végső esetben használhatsz PuTTY-al SSH Tunnel-t, a végeredmény hasonló (bár pontosan nem tudom mit akarsz elérni), de azt talán meg tudod oldani júzerként is!
-
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
úgy is lehet csatlakozni,hogy egyszerűen a hálózati központban hozzáadom új kapcsolatként?vagy az kevésbé biztonságos?ugyanis a munkahelyemen nincs rendszergazdai jogosultságom,így openvpn-t sem tudok telepíteni.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
betyarr
üzenetére
Értem! Azt még kiszolgálják ezek is... VPN szervert bekonfigolni többféleképpen is lehet, a legegyszerűbb megoldás talán a statikus kulcsos módszer! De ezen kívül is, több féle variációra is, van egy halom tutorial szerte a neten! Végső esetben pedig használhatod a PPTP VPN-t is, amitől egyszerűbbet nem találsz! Itt csak simán felveszed a kívánt user-t, majd a kliensben az ADSL kapcsolathoz hasonlóan PPP kapcsolatot kell beállítanod neki! De azért azt tudni kell, hogy a PPTP nem túl biztonságos megoldás...
Szerintem a fentebb linkelt leírás alapján pofon egyszerű a beállítás!
-
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
egyelőre 20/10 van,talán,de nagyon talán lesz 50/10-es.
mennyire egyszerű egy ilyet bekonfigolni? -
betyarr
veterán
vpn szervert melyik asus-al tudnék csinálni?akár tomato-val.lehetőleg ne a legdrágábbat mondjátok.
-
csongi
veterán
Egyenlőre még tapogatózás van

Köszönöm a gyors válaszokat. -
probizz
tag
Mobilinternet (USB stick, T-Mobile) megosztásához melyik routert ajánljátok? Köszi!
-
válasz
csongi
üzenetére
Szia!
Az általad megadott funkciót az alábbi ajánlott TP-Link modellek tudják (58. oldal): TP-Link TL-WDR3600 & TP-Link TL-WDR4300
Persze jól jött volna egy megadott keret is, hogy mennyit vagy hajlandó rákölteni, valamint az, hogy milyen internethez kell.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
csongi
üzenetére
Szia!
3rd party firmware használatával ezen típusokkal egész biztos megoldható! Tetszőleges számú ilyen szabályt létrehozhatsz...
De más custom fw-kben is adott ilyen lehetőség, így akár más típusok is szóba jöhetnek! Milyen netsebességhez kellene?
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Olyan routert keresek aminek a wifi adóját lehet programozottan, időzítetten ki-be kapcsolni.
Melyek ezek a típusok? -
berbatov2
senior tag
Bocsi hogy ide, de máshol nem reagáltak rá
Üdv!
Van nekem egy tp-link 822n-es wifi vevőm az asztali gépre csatlakoztatva.
A jelet egy tp-link 941nd-től kapja.
A problémám, hogy fél percenként megszakad a kapcsolat aztán újra visszajön ( Skype és online játék közben vettem észre). A gépen szűz nem mókolt Win7 van, ha ez számít.
A router hibáját kizárnám, mert a laptopom( wifivel kapcsolódik ez is) nem csinálja ezt a hibát.
Kérnék egy kis segítséget, hogy mivel próbálkozzak. Előre is köszönöm! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Sok féle RT-N10 van (volt)!
http://www.asus.com/Networking/RTN10/
http://www.asus.com/Networking/RTN10_B1_RTN10Plus_B1/
http://www.asus.com/Networking/RTN10Plus_C1/
http://www.asus.com/Networking/RTN10E/
http://www.asus.com/Networking/RTN10LX/
http://www.asus.com/Networking/RTN10_C1/
http://www.asus.com/Networking/RTN10Plus_D1/
http://www.asus.com/Networking/RTN10_D1/
http://www.asus.com/Networking/RTN10U/
http://www.asus.com/Networking/RTN10U_B/
http://www.asus.com/Networking/RTN10E_B1/
http://www.asus.com/Networking/RTN10P/De mint írtam, amikor a hsz keletkezett, akkor két teljesen megegyező router volt kitéve a honlapra, mégpedig az eredeti, sima RT-N10! Talán nem is volt még más...
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem semmi..............
Hát ha igaz, akkor az a doboz-szerű az rtn10, a másik meg egészen más
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Sokszor előfordul, más cikkszámon kapják a beszállítótól, így náluk is külön kerül rögzítésre! Az edigital-ban gyakran látok ilyet például, ha megnézed, ITT van az RT-N10 router, ahol a hsz-ekben látszik, anno rá is kérdeztem, hogy mi a különbség a másik (linkelt) RT-N10, és e-között! Persze ez most már kicsit fura lehet, mert azóta kicserélték a képet is, de amikor a kérdést feltettem, még két teljesen egyforma eszköz volt kitéve, csak a nevük volt más...
Asus RT-N10 Wireless 4 portos N router
Asus RT-N10 WLAN router, 10/100Mpbs...és az egyik azt hiszem 100Ft-al drágább volt!
-
törölt tag
Helló
Meg tudja mondani nekem valaki h.mi különbség van e között: http://www.pcplanet.hu/spd/E_ASRTN12D/LANWIFI-Asus-Router-300Mbps-RTN12-D1-RTN12-D1
és e között:
http://www.pcplanet.hu/spd/59117/ASUS-RTN12-D1-Vezetek-nelkuli-300Mbps-Router-90IG1Természetesen nem az árra gondolok....
Sürgős lenne....
Köszönettel
-
skayline
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem én áldozom rá, hanem a cég
. Nagyon rendes vagy, hogy körbenéztél itt nekem! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
skayline
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én sem bízom bennük, inkább cisco vagy a lánya
. De a szükség most nagyúr. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
skayline
üzenetére
Ha semmiképpen nem tudsz Gbit-es router venni, akkor vegyél egy TP-LINK 841ND-t, vagy 941ND-t, azok jó eséllyel át tudják nyomni a 80Mbps-t! Mondom ezt úgy, hogy személy szerint nem bízok a TP-LINK-ben, és megismétlem, hogy 80-as nethez Gbit-es router kellene, de 10-k összegben nem tudok neked olyat ajánlani, ami szerintem megfelelő lenne! Illetőleg lehetőség még a használt eszköz!
-
válasz
skayline
üzenetére
Szia!
Gigabites router-hez kevés lesz a 10k-s keret. A legolcsóbb gigabites router a TP-Link TL-WR1043ND. (Én is ezzel használom a 80/25 Mbit-es Digi-t.)
Én semmiképp nem javaslom, hogy a megadott szűk keret miatt egy 100 Mbit-es portokkal rendelkező router-t válassz, így nem is ajánlok olyan modellt. Inkább add ki azt a 12 ezret, és tökéletesen működni fog vele az említett internet.

-
skayline
tag
Ezt a terméket néztem ki RT-N10 D1
-
skayline
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valahogy én is ezen a vonalon indultam el, de sok pénzem nincs és max 10K tudnék rászánni. MIlyen eszközt ajánlanál/ajánlanátok?
Köszönöma válaszod Intruder2k5
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
skayline
üzenetére
Szia!
Átmegy a 100-ason is, mivel annak a vége valahol 92Mbps körül van, de ez ugye nem csak a porton múlik, ezt a sebességet a router többi részének is tudni kell, és mindezek mellett sem ajánlott a 100-as eszköz használata ilyen nethez, mert gyakran lehet maximálisan terhelve! Egy erősebb 100-as router, ami tudja is NAT-olni ezt a tempót, közel annyiba kerül, mint egy olcsóbb Gbit-es!
-
skayline
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy egy 80/25 diig nethez szükséges gigás wan-port vagy elég enki 100-as?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akiket felsoroltál mind megbízható felhasználók. TE is az vagy, az egy dolog, hogy valamikor volt rossz tapasztalatod valamely TP-Link termékekkel, így Asus párti lettél. Ebből kifolyólag TP-Link oldalról nyomatékosabban számít azok véleménye, akik jelenleg is olyan terméket használnak. Asus oldalról pedig azok véleménye, akik meg azt használnak. És ha tegyük fel jön egy újonc (aki a linkelt oldalon a "megbízható vélemény" plecsnivel nem ellátott felhasználónak felel meg) és elkezdi lehordani és fikázni pl.: a TL-WR1043ND-t, akkor nyilván hitelesebb az én vagy vargalex, vagy bármely nem laikus TL-WR1043ND tulaj véleménye, mint az övé. És ugyanez érvényes a te helyzetedben is. Te szerinted kiváló router a RT-N66U, és ha jön egy újonc, nekiáll fikázni, akkor nyilván nem neki fogok hinni, hanem neked. És ez a linkelt oldalon is így működik.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
proradeon
üzenetére
Igen biztos véletlen!
Szerinted itt például ki a megbízható véleményű felhasználó? Gubek-Einste, kali, Te, vagy éppen én? Vagy mindegyikünk? Na és mi alapján döntöd ezt el? Vagy más mi alapján döntse el? Ha Te is az vagy, és én is, az igen érdekes, mert homlok egyenest más a véleményünk az adott típusról... Ha meg én nem vagyok megbízható, akkor miért nem?
Én nem sokra tartom a TP-LINK-et, ez nem titok! Akkor én vagyok az egyik "nem túl értelmes ember"?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak magamat tudom idézni: "Láthatod a különbséget a "megbízható vélemény" plecsnivel ellátott, és az ezzel nem ellátott vélemények között..."
Biztos totális véletlen egybeesés, hogy a "megbízható vélemény"-es felhasználók nem írtak negatív véleményt, míg a sima felhasználók meg szétfikázták.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Osszák rendesen! Pedig nem én irkáltam oda...

proradeon, azért ez is felettébb furcsa hozzáállás, hogy akik lehúzzák azok a 4 elemis hülyék, akik meg dicsérik, azok a szakemberek?! Tudod azért, mert valaki nem szakértő egy témában, még lehet véleménye, ami esetleg tapasztalatokon alapszik, még ha nem is tudja azokat egy hozzáértő szája íze szerint megfogalmazni! Ennyi erővel én is írhatnám, hogy aki a TP-LINK-et dicséri, az egy tudatlan barom, de én nem írok ilyet, mert ez alapján nem minősítünk embereket!
Én tudok olyat aki megvette, nagyon megbánta, aztán lecserélte egy másik típusra, és most roppant elégedett! Tagja ennek a fórumnak, de nem linkelem be, mert ha magától nem jön ide, én nem fogom idekényszeríteni véleményt mondani!
-
Szia!
Az, hogy néhány laikus felhasználó lehúzza a router-t, nem jelent semmit. A legtöbb lehúzó jellegű hozzászólás megfogalmazásán is látszik, hogy nem túl értelmes emberek írták őket, ellenben azokkal, akik pozitív véleményt írtak a router-ről, mert azok igényesen meg vannak fogalmazva, ergo értelmes emberek írták őket. (Láthatod a különbséget a "megbízható vélemény" plecsnivel ellátott, és az ezzel nem ellátott vélemények között...)
Legutóbb mate3553 kollégának ajánlottam a TL-WDR4300 modellt, és ez lett a végső véleménye.

-
válasz
honda130
üzenetére
csak annyit teendőd van, amit le is írtál, az alkalmazás alapján kiszűrt szabad csatornát beállítod a router adminisztrációs felületén, a korábban leírt szekcióban, majd mentés, illetve ha kér újraindítást, akkor azt engedélyezni kell.
mindenki ráér valamikor, csak ugye ez a fórumozás önkéntes és díjmentes alapon megy, tehát csak akkor írunk ide mi is, amikor (szabad)időnk engedi. -
honda130
tag
Köszönöm az eddigi segítséget!
Sajnos azt hiszem, hogy nem tudjuk így megoldani. Nagyon lassan forog köztünk az üzenet és mire szerintem megint válaszolsz te vagy valaki, addigra mennem kell edzésre. (18:00)
Tudom hogy nem az IP címet kell állítsam, Természetesen úgy csináltam hogy bemásoltam az IP címet a keresősávba és beléptem az Admin/admin párossal az oldalra. Utána a Wereles menü alatt állítottam a nyelven és a csatornán.
Az a baj, hogy az alkalmazással ugyan meg tudom nézni hogy milyen csatornákon futnak a többiek internetjei, de azt sajnos nem tudom, hogy miképp és mit kell itt változtatnom. Egyáltalán semmit nem enged szerintem, mert az egérrel bárhova oda tudom tenni a kurzort, de sem törölni sem átírni nem enged.
Sajnos két napja kérdezgetek és nem jutunk el semeddig, mert senki nem ér rá igazán.
Persze megértem, csak ebből nem sülhet szerintem ki más a végére, csak az, hogy nem értek hozzá. Ez persze igaz, de valójában ez meg is változhatna jó irányba.Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált így vagy úgy! Marad az akadozás és újra indítgatás. Ez van.
Sziasztok! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
gboszi
üzenetére
A DD-WRT firmware kompatibilis azt jelenti, hogy készül(t) rá DD-WRT firmware! Ettől viszont sajnos még nem biztos, hogy tudsz is belőle WiFi repeatert csinálni! Nekem is volt olyan Linksys WRT54G-m, amit szerettem volna beállítani repeater módba Tomato-val, de az nem engedett virtuális interfészt felvenni! Aztán végül megpróbáltam DD-WRT-vel - amit egyébként utálok - az simán felvette az interfészt, csak amint engedélyeztem, azonnal el is tűnt, és onnan már a lehetősége is, hogy ismét beállítsam! Vagyis röviden, az abban lévő WiFi Chip alkalmatlan volt virtuális interfész használatára - ami szükséges a repeater módhoz -, ezt a Tomato tudta is, a DD-WRT pedig csak akkor jött rá, amikor használtam is volna az adott funkciót! Mi ebből a tanúság? Nem minden DD-WRT kompatibilis router alkalmas WiFi repeaternek!
-
gboszi
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Természetesen használtban gondolkodom.
Nem egy elrugaszkodott ötlet, csak elvitték amiket kinéztem. De akkor az EZ mehetne repeaterként? A DD-WRT firmware kompatibilis azt jelenti? -
st6969
őstag
válasz
üzenetére
10x10m-es a ház, de ez a külső méret, a hasznos, olyan 85m2 lehet, és 10m-nél messzebb nem kell, hogy menjen a jel, közben egy 38cm-es és egy 18cm fal van, a Belkin elér idáig, de elég gyenge, ha az ajtót becsukom, néha meg is szakad.
Sajnos a szobák kialakítása miatt nem megoldható középre helyezni a routert (számítógépnek külön kis helység van, modem vezetékelés bent a falban, stb...).
Az egyik javasolt routerrel bepróbálkozok, ha frissítéssel nem tudom megjavítani a Belkint, és beszámolok az eredményről.
Nagyon köszönöm a segítséget
ui. a ház ellentétes sarka fürdőszoba, szóval oda nem kell a jel
-
válasz
üzenetére
Ő köszönöm, de azért a matekot még értem annyira, hogy el tudjak képzelni egy 100 m2-es házat az alapján, hogy nekünk 80 m2-es van.
Azért javasoltam a kollégának, hogy helyezze a ház közepére a router-t, mert nekem évekig a "ház sarkában" volt, és így átlósan a ház másik sarkában már az okostelefon nem tudta fogni a WiFi jelet, köszönhetően a benne lévő kicsi antennának. Így a ház közepére helyeztem át a router-t, és így az egész házban megfelelő jelerősség van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gerner1
- Nintendo Switch 2
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- 27% - NZXT Kraken 120 vízhűtés!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- Realme GT 7 Pro 5G Mars Orange 12/256GB használt karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!

még van mit tanulnom

kali: Köszi, ez mindkettő jó hozzá. Olcsóbb lehetőségekből valami megbízható van?
)

. De a szükség most nagyúr.
Dr.NX