- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tartalomgyártók és közösségi média posztok is bekerülnek a Google Discoverbe
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Létezik olyan router, amelyben lehet szabályozni, az egyes portokra jutó sávszélességet és nem kell ezért egy proxyt a hálózatra kötni, és árban is elérhető kategória? Köszi -
Az átvitt sebesség nem alkalmazásfüggő, és nem feltétlenül egy kliens irányába, irányából kell történjen!
Én kellőképpen utálom a TP-LINK routereket, de azért ez enyhén szólva is baromság, hogy a 841 csak 30Mbps-t tudna WiFi-n, a 4300 pedig 50-et! Már rengetegszer elhangzott, hogy a WiFi erősen környezetfüggő, ha a sajátodon kívül volt még 53 másik WiFi hálózat, akkor ezen az eredményen ne is csodálkozz! Egyébként meg ne telefonnal mérj WiFi teljesítményt, mert az eleve gyenge ellenoldal!
-
p2pp
őstag
válasz
Intruder2k5 #27996 üzenetére
Van már olyan alkalmazás, ami kihasználja az ac szabvány adta lehetőségeket?
Egyáltalán mire kell az 5GHz-en az 1,3Mbps?
Még nem nagyon van olyan bejövő net kapcsolat, ami ezt
teljes szélességben kihasználja sztem.
Nekem most egyenlőre bőven elég a Tp_link TL-WDR 4300.Vki írta, h a Tp_link 841 csak 30M visz át levegőben, ami
nálam is beigazolódott. Mobilon néztem csak, ahogy most is.
A 4300 új Router mobilon 48 megát visz át 5GHz-en.
2,4-en 38-at. Jelerősség jobb, mint a 841-en. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Intruder2k5 #27992 üzenetére
Köszönöm!
-
-
matyi94
senior tag
válasz
Intruder2k5 #27994 üzenetére
Ez nem feltetlen jelentene gondot, amennyiben anyagilag feljebb kellene mennem egy ac-s routerhez. Sebességben többet jelentene az ac gyakorlatilag is vagy csak elméletileg?
-
-
matyi94
senior tag
Sziasztok! Albiba szeretnénk venni egy routert. Két gép menne róla, legalább az N-t kellene tudnia, de az ac lenne a legjobb. Lehet, hogy a későbbiekben egy házi file szervert is tennék rá. Bírnia kellene, hogy egyszerre játszunk online. Itthon wr 1043nd-t használok ddwrtvel, oda is egy ilyen lenne a legjobb megoldás? Néztem a wdr3600-at az csak kb. 2000 Ft-al drágább, de elvileg tudja az n600-at. ez jobban megérné? Esetleg más ajánlott darabot tudtok mondani?
Köszi!
Üdv.: Matyi -
válasz
Jinxb1rd #27989 üzenetére
Szia!
Elvileg ilyen sebesség limitálást tudnak már a 7xx tp-link-ek is, bár azt én nem tudom, hogy mennyire működik bennük megbízhatóan!
Az biztos, hogy egy jó 3rd party firmware-el sok szempontnak megfelelve tudsz limitálni! Pl. egy ASUS RT-N12 D1-el, vagy RT-N10U B-vel, rádobsz egy Tomato fw-t, és akár kapcsolatszámra is korlátozhatod a lakótársakat, természetesen a sebesség mellett!
-
válasz
Handball94 #27990 üzenetére
Igen, azt a netet bármelyik el kell vigye ezek közül...
-
Handball94
senior tag
válasz
Intruder2k5 #27988 üzenetére
Akkor fordítsuk meg a kérdést, ha nincs szükségem cserélhető antennára, de azért szeretném ha 24/7-ben vigye az 50/5-ös netemet a router - több eszközön - úgy hogy néha torrentezek is (nem a router esetleges usb-jén), akkor megfelelő lenne számomra bármelyik?
Az igazat megvallva az általad említett MIMO-ról még nem hallottam előtte, most kicsit utánaolvastam, ez egy átlagfelhasználó számára mennyire ajánlott/szükséges, a fentebbi igények figyelembe vételével? -
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb router, amelyen már megadható az is, hogy melyik kliensnek mekkora sávszélesség juthat maximum? Jelenleg 30/5 net van, de a lakótársaim nem értenek a géphez, mindenféle trágya programmal felfogják a netet, amiről nem is tudnak. Nem akarok fejfájást okozni magamnak ezzel.
Ráadásul a wifi vételem is elég gyenge, sokszor nem akarnak elsőre normálisan betöltődni az oldalak vagy sokáig gondolkodik a böngésző.
Mit tudnátok javasolni?
Előre is köszi.
-
válasz
Handball94 #27987 üzenetére
841N fix antennás, 841ND cserélhető antennás, 842ND cserélhető antennás és USB-s, 940N fix antennás 3x3 MIMO-s!
-
Handball94
senior tag
-
p2pp
őstag
válasz
Intruder2k5 #27985 üzenetére
Passz!
Ha tudnám 100%-ig, h jó lesz azonnal megrendelném. -
-
p2pp
őstag
-
válasz
Handball94 #27982 üzenetére
Lehető legolcsóbban valóban a TL-WR1043ND a legjobb választás azokra a célokra, amiket leírtál.
Nekem az van itthon vidéken, meg Budapesten is. Utóbbi esteben 80/25 Mbit-es internet van alatta, és sose szokott gond lenni vele, torrent esetén se. (Azért megjegyzem, hogy nem gyári firmware-el használom, hanem OpenWRT-vel.) -
Handball94
senior tag
Milyen routert ajánlanátok a lehető legolcsóbban, ha legyen:
-N-es
-több laptop, okostelefon
-torrentet is bírja
-24/7-be menjen, ne dobja le a netet
-50/5-ös nethez kelleneEddig egy TP-Link 1043ND-el szemezek, van ár/érték arányban jobb erre a célra?
-
Ahogy Alex is írja, itt nem arról van szó, hogy nem fog menni, egész biztos menni fog, de nem fogod tudni elérni az optimális hatótávolságot, sebességet, amit egyébként a hozzá kitalált, megfelelően illesztett és méretezett cuccokkal lehetne! Ha rákötsz egy darab bányászdrótot, azzal is menni fog, csak nem mindegy, hogyan!
-
vargalex
félisten
Szia!
Valószínűleg nem lesz optimális. Én anno a notebook-omban cseréltem Wifi kártyát, amiben eredetileg egy G-s wifi volt. Vettem bele egy dual band-os N-es kártyát, aminek ráadásul 3 antenna csatlakozója van. A notebook-ban pedig ugye csak 2. De azért vígan megy 5 GHz-en is, ráadásul sokkal gyorsabban, mint 2,4 GHz-en.
-
PNP
őstag
válasz
Intruder2k5 #27976 üzenetére
És a meglévő 8 dBi antennára lecserélhetem a gyári 2,4 GHz antennát? Gondolom, a router (3600) két antenna kimenetén a két frekvencia megy, külön. Valaki viszont azt írta, hogy a két sávnak egyforma antenna kell, de ezt végképp nem értem, miért.
-
Az antenna végül is egy drót, ám de pontosan méretezve, a hullámhossz és a nyereség függvényében! Van egy sávos, és van több sávos antenna is!
http://www.ebay.com/bhp/5ghz-wifi-antenna
Pl...
A kulcsszó a Dual Band!
-
PNP
őstag
válasz
Intruder2k5 #27974 üzenetére
Kár. Más: egy antenna csak bizonyos frekvencián működik? Az nem csak egy passzív eszköz (mondjuk egy drót/rúd)? Azért kérdezem, mert a 3600-nak levehető antennái vannak, de a TP-Link oldalán az összes antennához, így ahhoz is ami nekem van pluszban (8dBi) 2,4 GHz-et írnak. Létezik külön antenna 5 Ghz-re, csak még nem árulják?
-
-
PNP
őstag
Be lehet olyat állítani dual band eszközöknél, hogy mindkét frekvencián fent legyek? Most egyszerre csak az egyikhez tudok csatlakozni.
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27881 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget!
Egy 841 ND v8 router és egy 722N stick mellett döntöttem, és egyáltalán nem bántam meg. Mindkét eszköz stabil, online játékra tökéletes!
-
vargalex
félisten
Szia!
A titkosítás a helyén van: Hálózat->Wifi->Radio0 (vagy 5 GHz-nél a Radio1) oldalon alul a Vezetéknélküli biztonság fül. A beállítás után engedélyezni is kell a Wifi-t a felső részen található Engedélyez gombbal. Ugyanis OpenWrt alatt defaultban a wifi ki van kapcsolva, lévén titkosítatlanul nem biztonságos bekapcsolni.
A gyári firmware-val wifin elérhető sebességben nem igazán tudok segíteni, soha nem próbáltam, de mennie kell rendesen. Próbálj csatornát váltani, átállítani 40 MHz-es csatornaszélességre, stb.
-
PNP
őstag
válasz
vargalex #27969 üzenetére
Hirtelen elvesztem a sok beállítási lehetőség között, még a titkosítást sem találtam meg, hogy be tudjam kapcsolni.
Most visszament a gyári firmware. Viszont: vettem hozzá dual band usb adaptert, amin nincs külső antenna.
A korábbi felálláshoz képest (741ND + 150-es adapter = 26 Mbps) sokkal lassabb a netem, 2.4-en 6 Mbps, 5 GHz-en 15 Mbps. -
krealon
veterán
-
-
PNP
őstag
TP-Link 3600-ra felkerült a Vargalex-félr OpenWRT. Kérdésem, hogy amikor USB HDD-t particionálok, melyik módon érdemes formatálni a három közül? (2 part. - without extroot, 3 part. - extroot pivot overlay, 3 part. - extroot pivot root)
Köszönöm.
-
wandorka
tag
válasz
Intruder2k5 #27827 üzenetére
Köszönöm a választ. Tegnap meg is vettem az Asus-t (RT-N12 D1).
Szuper! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Panelban is 2 - 3 fal távolságra lazán visz majdnem teljes jelerősséggel. Minden úgy működik, ahogy szerettem volna, most látszik milyen öreg volt már a régi
Viszont van egy észrevételem! Ez már tudja a VPN szervert tomato nélkül is!
-
válasz
balagedebr #27960 üzenetére
Szia!
Hát 150 m2 az nem gyenge. Bár nem lenne rossz tudni, hogy 2 vagy 1 szintes házról van e szó. Mert 1 szinten, 150 m2-en, nem tudom létezik e olyan router, ami WiFi-vel képes lefedni azt úgy, hogy az okostelefonok is a ház minden pontján fent tudjanak lenni WiFi-n.
Így hirtelen azt mondanám, hogy TALÁN ... ismétlem TALÁN ha az ismerősöd a 150 m2-es ház közepén helyez el egy TP-Link TL-WDR3600 router-t, akkor az le tudja fedni azt. DE ezt nem tudom biztosra mondani, mert se TL-WDR3600 router-em, se 150 m2-es házam nincs.(Csak arra tudom alapozni, hogy nekem TL-WR1043ND-m van, és az lefedi a mi 90 m2-es házunkat. És TL-WDR3600 tulajok írták fórumban, hogy jobb annak a jelerőssége, mint TL-WR1043ND-nek.)
-
Ceko
senior tag
válasz
junkeer #27959 üzenetére
Igazad van ez lemaradt.
Nekem kültérre kéne vagy max a padlásra, mert a szomszédba is szeretném ,hogy jó legyen jel.A házon belülre elég a Cisco ami van. De, ha végülis van olyan ami beltéren használható csak és elég erős jelet tud biztosítani a szomszédban is az is jó.
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Ismerős keres Wifi Routert. Ajánljatok légyszi valamit.
Árban olyan 20k-ig gondoltunk.
Felhasználás: kb. 150nm családi ház, tehát jó lenne a rendes hatótáv. 2 notebook, 2 tablet és 2 telefon csatlakoznűnak rá, plusz tervben van vezetékes helyi háló is.
Cél, hogy ne nagyon kelljen hozzá piszkálni újraindítgatni, szóval stabilan működjön.
Én TP-link 941nd? vagy valami ilyesmit használok, kb. 2 éve be lett üzemelve, azóta egyfolytában megy, bár a wifi-jét nem mondanám valami erősnek, de nem kellett soha hozzányúlni.
Ezért gondoltam, hogy ajánlanék neki valami frissebb Tp-linket, hátha javítottak rajtuk jelerősség szempontjából és mindig stabilak, vagy ha tudtok jobbat akkor ne tartások magatokban.
Köszi előre is a segítséget, üdv. -
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy kicsit OFF lesz amit kérdezek ,de kimondottan ilyen topikot nem találtam.Vagy rosszul kerestem
Szóval, a meglévő WiFi routerem hatótávolságát szeretném megnövelni.Mivel a T-Home által kapott beépített antennás routeren (ami egyben a modem is) nincs külső antenna kimenet, gondoltam veszek egy Access Point-ot. Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.Milyet érdemes vennem?
Van már egy kiszemeltem ez pedig a: Tp-Link TL-WA5210G Van netán valakinek tapasztalata ezzel az AP-vel kapcsolatban? Vehetek ilyet vagy inkább ajánlanátok mást?Köszönöm
-
-
krealon
veterán
válasz
tomatos #27951 üzenetére
Nem lenne egyszerubb egy 2 portos VoIP adaptert hasznalni?
-
Gondwana
addikt
válasz
tomatos #27951 üzenetére
Mindenképp a routerben kell lennie a VoIP hardvernek, vagy lehetne éppenséggel külön doboz is?
-
tomatos
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy TP-Link 1043ND-t nyúzok ami wifin lő át egy 851ND-re netet/hálózatot. Szeretném cserélni a 1043ND-t olyan routerre ami tud VOIP-ot is, mert költözünk és az új házba nem szeretnék vonalas telót már hanem VOIP lenne. FritzBox-okat nézegettem de elég borsos áron vannak. Ötlet milyen routerek vannak még amik tudják a 1043ND szintjét plusz tudják a VOIP-ot, esetleg 2 telefoncsatlakozó van rajtuk és be lehet állítani 2 VOIP szolgáltatót (1 lenne magyar amihez kapnék telszámot, a másik pedig a Freevoipdeal lenne)
1043ND-re jelenleg csatlakozik az ADSL modem és egy PC lanon + néha wifis telók/tablet. Az új helyen nem lesz ADSL, kábelnet van.
851ND-re átlőve wifin csatlakozik kábellel PC és wifin szintén telók és tablet.
Családi ház volt ez és sajna csak 2 eszközzel tudtam megoldani, hogy az egész házba legyen wifi. Az új helyen valószínű elég lesz egy fő router.
Köszi
-
psg5
veterán
válasz
Gubek-Einste #27948 üzenetére
Rendben, de közben úgy tűnik nem itt lesz a hibám. Köszi!
-
#27946 psg5 Nem ide való kérdés, tedd fel ITT.
#27947 Kalandor 12-15k-ért már gigabites TP-Link 3600-at is kaphasz ami megfelel az összes kívánalmadnak.
-
psg5
veterán
BEFSR81-es routerem-en szeretném megnézni, hogy jól osztja-e ki az IP címeket, különös tekintettel arra, hogy van egy dune hd tv101-es médialejátszóm aminek az áramtalanítása után töbszöri utp kábel ki és bedugása után ismeri csak fel a lejátszó a hálózatot.
Merre kutakodjak a routernél? -
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #27944 üzenetére
Igen-igen mindenképp kellene a két 5dbi antenna azért is néztem ezt a kettőt.
-
válasz
Beppe91 #27943 üzenetére
Hát igen, nem egy (ár)kategória a TP-LINK-el! ASUS-ból hasonló kaliberű USB-s router az RT-N10U B, de az viszont csak 150Mbps LiteN, egy antennás példány! Ezt nem ajánlanám nyugodt szívvel több szintes házba, amibe sokszor még a 2x5dBi-s antennás routerek bicskája is beletörik!
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27941 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Ez az USB-s dolog tetszene, működhet az is, hogy rádugok egy hdd-t és azon pörög a torrent közvetlenül éjjel nappal, vagy erre nincs kliens a routerben?
Köszönöm Intruder2k5 is. Valahogy éreztem, hogy kb ugyan az a tudás. Asus jobban tetszene kinézetre, viszont lehet nem érné meg drágábban és nincs rajta usb se.
-
válasz
Beppe91 #27940 üzenetére
Szia!
Elviekben közel azonos teljesítményű eszközökről van szó, ki-ki által mindegyik ajánlott típus, a döntés a Tied kell legyen, hogy melyikben bízol leginkább! 3rd party firmware mind a háromra tehető, a TP-LINK-ekre DD-WRT és OpenWrt, még az ASUS-ra Tomato!
Jómagam ASUS párti vagyok, de vannak itt olyanok is, akik meg a TP-LINK-re esküsznek!
-
válasz
Beppe91 #27940 üzenetére
Mind a három megfelelő lesz a kívánalmaidnak. Más eszköz ebben a kategóriában még van a Linksys E900 de az belső antennás így inkább nem venném meg. A TP-Lin 842ND előnye az USB port megléte amelyre 3rd party firmware esetén elég sok minden rádugható, pl. HDD, nyomatató, mobilnet, stb.
Mind a háromra lehet tenni valamilyen 3rd party firmware. A custom firmware előnye a hardver képességeinek teljes kihasználása, a gyárinál nagyobb szabadság a használat során, gyorsabb szoftver fejlesztési ciklus (kb havi rendszerességű hibajavítás), stabilabb müködés és még számos előnye van a 3rd party firmware használatának amit nehéz lenne most felsorolni. -
Beppe91
aktív tag
Sziasztok.
Napokban utána olvasgattam a routereknek, de nem nagyon jutottam előrébb. TP-linknél például 841nd,842nd, asusnál pedig n12 d1 jöhetnek szóba, legfőképpen ár miatt. 3 közül melyiket tudnátok leginkább ajánlani? Esetleg hasonló árkategóriában meghallgatok más ajánlatot. Fő szempont bírja a torrentezést, 25 megás netet ki szeretném 100%osan használni letöltésnél, és erős wifije legyen viszonylag, főként a sok wifis eszköz miatt, másrészt családi két szintes házat jó lenne lefedni. Egyedi firmware-t melyikre lehet telepíteni és milyen előnyökkel járna? -
Magnum PI
tag
válasz
Intruder2k5 #27938 üzenetére
Ok. Mindenképpen átgondolom, hogy melyik lenne a jobb megoldás nekünk itthonra.
-
-
Magnum PI
tag
válasz
Intruder2k5 #27936 üzenetére
Ok, köszi az infókat!
-
válasz
Magnum PI #27934 üzenetére
Az RT-N10U hátulján van egy USB port is, amivel megoszthatsz akár 3G netet, mondjuk amolyan backup vonalként, de 3rd party fw-vel a maga teljesítményével torrentet, ftp, vagy webszervert is működtethetsz rajta, természetesen bekapcsolt PC nélkül! A WiFi-je 150Mbps-t tud, 1 antenna van rajta!
Az RT-N12 D1 300Mbps WiFi-s, 2x5dBi antennával!
Egyébként elég hasonló teljesítményűek!
-
Bár vsz ez inkább kliens oldali probléma lesz...
-
Magnum PI
tag
válasz
Intruder2k5 #27932 üzenetére
Értem, köszi a véleményed mindenképpen átgondolom! Amúgy az RT-N10U és a RT-N12 D1 közt mi a lényeges különbség?
-
feri1
aktív tag
Valaki segítene a 27904 hsz-ban leírtakkal kapcsolatban?
-
válasz
Magnum PI #27931 üzenetére
Nekem eddig sokkal jobban bejött a BroadCom Chipset, és az ASUS az, amiben mostanság ez van! Illetőleg még a Linksys-nek is vannak BCM-es routerei, de azok jellemzően nem külső antennásak (pl. Linskys E900), így aztán 3-4 falas WiFi-hez semmiképpen nem javaslom! Számomra szimpatikusabb a 3rd party fw választék is BroadCom platformon, de ezek ugye szubjektív dolgok, az én véleményem, amihez nem feltétlenül kell mindenkinek tartania magát! Viszont a TP-LINK-kel meg úgy vagyok, hogy elmondtam az ajánlottakat, amiket mások szoktak ajánlani ebben a kategóriában, de én azokat személy szerint nem szeretem!
PNP, akkor szerencséd volt, tényleg sokan hetekig várnak! Lassan már olyan lesz a WDR3600, mint anno a zsiguli, majd lesni fogják a Chip magazinba a sorszámokat, hogy mikor mehetnek átvenni!
-
Magnum PI
tag
válasz
Intruder2k5 #27929 üzenetére
Szia!
Szívesen váltok nem ragaszkodom görcsösen semmihez nekem a lényeg, hogy megbízható legyen és tegye a dolgát
Miért ajánlod inkább az Asusokat? Nem sokat tudok ezekről a routerekről.
-
PNP
őstag
válasz
Intruder2k5 #27919 üzenetére
Volt náluk, át is vettem ma.
-
-
Magnum PI
tag
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy közel 3 éves TP Link 542G routerem ami kezdi megadni magát.
Tudnátok ajánlani nekem helyette valami jobb, erősebb routert?
15 Mbit-es netem van és van illetve lesz rákötve egy smart tv egy média lejátszó. Ezen kívül két gépet szolgálna ki az egyiket wifin át kb 3 szoba távolságra tőle. Alkalomadtán 1-1 laptop és telefon is csatlakozik rá.
Jó lenne ha bírná a torrentet isA maximum távolság ahol még mondjuk használnám az olyan 6-8 méter kb. 3-4 falat kellene "átlőnie" ilyenkor.
-
Milyen szépen látszik a három alap beállítás, amit az AUTO mód eredményez! 1, 6, és 11-es csatornák, szinte mindenkinél! Én sem szoktam lekapcsolni, és nem is javaslom senkinek! Mondjuk az enyémen futnak az alkalmazások éjjel is, 24/7! Bár a routert szerintem nem zavarja, nem árt neki, de van olyan net, aminek ez nem tesz jót! Például a DSL/VDSL központ szakadásként értékelheti ezt, miáltal növelni fogja a vonali tartalékot, és ezzel egyenes arányban fog csökkenni az elérhető sebesség!
-
p2pp
őstag
Ez a mostani állapot inSSIDer progival.
5 GHz teljesen üres szerencsére!
Természetesen még nem mindenki látszik rajta.
Amikor hazaérnek bekapcsolják a kis kapcsolós
hosszabíttójukat és még több látszik!
Tényleg a routereknek mennyire esik jól az állandó ki-be kapcsolgatás?
Még sosem kapcsoltam le. Nem kellett. -
p2pp
őstag
válasz
Intruder2k5 #27924 üzenetére
Igazad van!
-
-
PNP
őstag
Intruder2k5, proradeon
-
válasz
Intruder2k5 #27920 üzenetére
Ezt nem tudtam. Látszik, hogy régi felhasználó vagyok.
(#27917) PNP
Esetleg a http://freedns.afraid.org/ is jó alternatívának. Alap TP-Link firmware nem tudom tudja e kezelni, de OpenWRT biztos, hogy tudja. -
válasz
proradeon #27918 üzenetére
DynDNS oldalán az új regisztrálók már csak bankszámlaszám megadása után tudnak host-ot aktiválni! Ugyan az összeg csak az első próbahónap letelte után kerül levonásra, de volt már olyan, aki ezt elfelejtette megtenni, vagy szimplán csak nem értette az egészet, és kattintgatott a NEXT gombra, majd így járt! Amit Te mondasz, az a régi regisztrációkra érvényes, de okos routerrel ez a belépés egy scripttel megoldható időzítve! Amúgy alternatíva van, ingyenesen is, mondjuk a no-ip.com! Ennek a hátulütője akkor jön ki, ha mondjuk kábelneted van, amin sokáig állandó az ip, mert ha 30 napig nincs változás, akkor itt is be kell lépni az oldalra! Ha van ip csere, akkor ez nem érvényes, tehát mondjuk dsl-hez tökéletes, illetve scripttel ez is kijátszható 3rd party fw-vel!
-
Arra viszont készülj fel, hogy elmondások alapján manapság erre a legtöbb helyen heteket kell várni! A fentebb említett boltban is "Állapot: Rendelésre" felirat látható mellette, ami sok jót nem jelent! Ez tehát nem egy olyan router, hogy bemész a legközelebbi boltba, és megveszed! Tehát lehet ott a legolcsóbb, de ha esetleg azonnal kell, akkor lehet jóval többe fog fájni!
-
argep.hu alapján jelenleg a digistreet-nél a legolcsóbb, és az jó bolt.
Az említett WiFi stick-et valóban érdemes lecserélni egy 300 Mbit-es dual band stick-re.
Az OpenWRT használata pedig nem jár garancivesztéssel, tekintve azt, hogy vissza tudod tenni a gyári firmware-t, és ebből semmit nem látnak a boltban, ha esetleg garanciáztatásra kerül sor.Dyndns.org szolgáltatása pedig nem feltétlen fizetős, csak havonta be kell lépni, és akkor ingyenesen is tudod használni. (Amiről amúgy mindig küldenek figyelmeztető e-mail-t, szóval elég nehéz elfelejteni) Azt meg nem értem hogy jön ide az FTP.
-
PNP
őstag
Kezd egyre jobban tetszeni a TP-Link 3600 (hol érdemes venni?). Jelenleg az asztali gépben egy 150 megabites adapter van, gondolom ezt érdemes lesz lecserélni egy dual-band stickre. (Net miatt nem, FiberPower 25, de film stream, illetve az 5 Ghz-es sáv miatt igen ?)
Ami kellene még, az FTP (ahogy néztem, dyndns.org fizetős, van valami ingyenes alternatíva?), illetve egy statikus honlap elérhetősége (kezdésnek akár egy sima index.html, csak legyen az adott címen valami).
OpenWRT garanciavesztéssel jár?(Illetve, ha amúgy van szabad csatorna 2,4 Ghz-en, akkor valójában a fentiekhez egy 842ND is megteszi feleannyiért?)
-
bopeti98
őstag
válasz
Gubek-Einste #27909 üzenetére
Köszi.
-
Focke-Wulf
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #27914 üzenetére
Ennyire szar csak nem lehet egy zsír új router, vagy igen?
Ennyi erővel akármit veszek olcsóéktól, az le fog fagyogatni? De miért gyártanak olyat, ami lefagy?
Mindegy, egy normális árából 3 féle használt olcsó is kijön valamelyik jó lesz -
válasz
Focke-Wulf #27913 üzenetére
Lehet, hogy sok idegeskedéstől kímélt meg az a gép!
-
Focke-Wulf
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #27912 üzenetére
A laptopom szarabb, mint a legutolsó router :@ 20 másodperccel aukció zárása előtt lefagyott, majd zárás után 6 másodperccel éledt újjá. Így nem tudtam bevinni a legutolsó licitet, pedig 450 forintért megkaptam volna!!!! Ráadásul postaköltség se lett volna, mert személyesen átvettem VOLNA! Nagyon mérges vagyok a gépemre!
-
válasz
Focke-Wulf #27911 üzenetére
Ezt a sebességet a legutolsó, legszarabb router is átviszi, gond esetleg azzal lehet, ha megveszel valami hulladékot, hogy majd 15 percenként lefagy!
Nem jött be a 100Ft-os Tenda? Vagy sokallod az árát?
-
Focke-Wulf
csendes tag
Vagy mondhatnánk úgy is összefoglalva, hogy amelyik működik, az ehhez a nethez jó lesz, mindegy milyen? Régi, új, stb, vinnie kell? Mert akkor csak kiválasztom a legolcsóbbat
-
Focke-Wulf
csendes tag
És erről a rúterről mi a véleményetek? Jó a 10 megabites nethez?
http://szamitastechnika.vatera.hu/halozati_eszkoz/router/edimax_router_1786837088.html -
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy hordozható ( tehát akkus ) 3G/4G-s routert de nem szolgáltatótól mivel újabb hűséget nem akarok aláírni és nekem függetlenre lenne szükségem. Ki is néztem ezt. Szerintetek jó lenne? Megéri azt a 10.290 Ft-os árat? -
válasz
jarlax #27903 üzenetére
Szia!
A TL-WN422G adaptereket felesleges lecserélned. Semelyik másik stick-kel nem tudnál jobb jelerősséget elérni. A falak már csak ilyen hatással vannak a WiFi-re...
Nem árt tudni, hogy a különbség a TL-WDR3600 és a TL-WDR4300 között csupán annyi, hogy előbbinek kettő, utóbbinak 3 antennája van (ami azt tekintve, hogy egyszerre csak az egyik aktív, nem sokat jelent ...), valamint az, hogy míg a TL-WDR3600 mind 2.4 Ghz-en mind 5 Ghz-en "csak" 300 Mbit-et tud biztosítani, addig a TL-WDR4300 2.4 Ghz-en 300 Mbit-et, 5 Ghz-en 450 Mbit-et tud. Nem hinném, hogy ezért megérné TL-WDR4300-ért kiadni +4500 Ft felárat. Úgyhogy én a TL-WDR3600-at javaslom neked.
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy LG Optimus L 7 ii típusú telefonom amivel nem tudok az itthoni routerrel netezni.
Tehát a wifi kiírja,hogy
Feri
csatlakoztatvaha rákattintok akkor:
Státusz
Csatlakoztatva
Jelerősség:
Kiváló
Sebesség:
54 Mbps
Biztonság:
WEP
Ip-cím:
192.168.1.100Miért nem megy a net?
Valaki segítene ebben?
Üdv: feri 1
-
jarlax
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném router választásban, mert régi 543G-m kezdi megadni magát. Olvasgattam a topicot, nagyjából elképzelésem is van, de leírom mihez kéne elsősorban.
50/5 Mbit/s csomagom van, 5 gép csatlakozik (2 vonalas, 3 wifi-s) egy médialejátszó (vonalas), és random (max 3-4) mobil kütyü. A hátsó szobába lévő gépeket (wifis mindegyik) 2 db 30-as fal választja el a routertől, de eddig is a jó és a közepes erőség között váltakozott a jelerőség, viszont az adatátvitel elég gyönge volt. A gépek WN422G-s adapterrel kapcsolódnak a hálózatra.
Eddig viszonylag normálisan működött az egész, de mostanában nagyon sűrűn megszakad a net, IP kiosztási problémák vannak, amit restart orvosol csak, és a nagyon gyenge wifis-s adatátvitel jellemez.
A hátsó gépeken olyan 2-500 KByte/s a max sebesség ami elérhető, és meglehetősen ingadozik ez is.
Az lenne a kérdésem hogy nekem elsősorban stabil kapcsolat, kicsit nagyobb adatátvitel kéne a wifi-s vonalon, és mondjuk nem árt ha tud usb-s HDD-t kezelni, valamint kell-e cserélnem az adaptereket is, vagy azok megfelelnek (arra most nem nagyon lenne keret)
Eddig a WR1042ND és a WDR4300-s (vagy WDR3600) model között vacillálok. A hardveres Wifi kikapcsoló gomb előnyt élvez (kölköknél egyszerűbb kikapcsolnom így büntetés célzattal), bár én a WR1042D-nél is azt olvastam hogy van, de itt valaki azt írta hogy nincs.
Szóval várom a javaslataitokat, akár ezen modelleken kívül is.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Szia!
Először is megfelelő topikba menni a gonddal!
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n66u/friss.html
http://itcafe.hu/tema/router_gondok/friss.html
http://itcafe.hu/tema/wlan_wifi_vezetek_nelkuli_halozat_kerdesek_es_valaszok/friss.htmlBakker, már megint ezt a hsz-t hozta utolsónak a fórum!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- iPad topik
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Részesedést vásárolt az Intelben az NVIDIA
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest