- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Chosen #111383 üzenetére
Köszi, hasznos volt!
Épp gondolkozom hogy le kellene cserélni a 24"-os 60Hz-es másodlagos monitoromat egy 24" 144Hz-esre, de a leírtak alapján ez az Acer egy no-go akkor nekem. Legalacsonyabb fényerő is kibassza a szememet, plusz nincs sRGB emuláió. Bleh.
Pedig a glow-ja tényleg durván jónak tűnik.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Chosen #107654 üzenetére
Akkor pont, hogy nem IPS-re, hanem erre van szükséged.
A sajátjaimból (3 db van) ezt hoztam ki (ez a legrosszabb eredmény, a másik kettőé jobb).
-
válasz
Chosen #107638 üzenetére
A 24.5"-os modelleknél kevesebb hibáról olvastam, és aki látta, azok szerint szebbek ezek a nagyobb modellek.
Viszont ha nem vagy háklis, akkor simán venném a 24"-os monitorok egyikét. 27G2U-ról tesztet írtál, szerintem azt a szintet megütik a kisebb tesók is - persze nagyobb képpontsűrűséggel. Ha GeForce-al akarod használni a sync-et, akkor DP port legyen rajta! -
-
Brekk
addikt
válasz
Chosen #102487 üzenetére
Acer idén biztos nem hozza be ezeket, tudom,mert ismerem az idei itthoni modelleket. ASUS-t nem tudom, de szinte biztos h drágább lesz kb. 10e-el az Acernél... Szóval jelenlet a VG240YP-t ajánlom továbbra is, meg lesz pár ezerrel 100e alatt VG279Q, hivatalos itthoni 3 év garral.
-
válasz
Chosen #102487 üzenetére
Szvsz ezek lesznek a legjobbak méret/ppi viszonylatban, és az Asus-t már be is árazta a Caseking.de: Asus TUF Gaming VG259Q €289,90,-
Ez igencsak jó hír, mivel náluk a VG279Q-t €329,00,-, ami nálunk 100k HUF körül került a polcokra, szóval a 24.5"-os változatot úgy 85-90k HUF körülre várom.
-
mucsácsó
tag
válasz
Chosen #102432 üzenetére
szívesen!
hehe, jólvan, akkor megnyugszik a lelkem talán
egyre jobban imádom amúgy, szóval ez nem fog szerintem sehova menni, hacsak nem hányja össze magát hirtelen a napokban
de lekopogjam, se LG TV-kel, sem monitorral nem volt gondom 5-6 éven át, úgyhogy nálam okés a márka
pillanatra odaültem a 23"-hoz, hát... KICSI!
-
mucsácsó
tag
válasz
Chosen #102429 üzenetére
bocsi, nem tudtam, hogy milyen fényerőn / beállításokon kell, csak random lőttem őket
70-esen volt a fény amúgy (defaultban 100-ason van, de az tényleg szolárium...még ez a 70 is necces
)
de most lőttem új képeket, 0-ra levéve a brightnesst:
[link]így azért már barátibb, de van IPS glow / bleeding (?) azért...azt kár lenne tagadni
mondjuk IPS-nél tudtommal "belefér" a technoból adódóan és kizárt, hogy ne legyen IPS-glow egy minimálisan se - vagy ez már sok így is?
@PiszokAlfréd:
élőben abszolúte észrevehetetlen szvsz, mondom, ha így nem kéritek explicit a fotókat, én nekem ez totál fel se tűnikpedig első dolgom volt a pixelnézegetés fekete alapon, de akkor se tűnt fel
de képekről szar, főleg ahol nagy a fényerő - de az is attól függ, hogy milyen szögben tartod a telót, szal szvsz nem reprezentálja azért, amit élőben látsz a szemeddel
-
Chaser
legenda
válasz
Chosen #102405 üzenetére
aoc-ről le is beszéltetek végképp
- bár már lebeszéltem én is magam, lg lesz, csak azt nem tudom még melyik -
szerk:
érdekes h nincs gyártó, notebookban mindig írja
a 24-esben valami panda van, de vmelyik acer is azt kapta, érdekes lenne tudni 27-es fhd acerben is ez a panel van-e - nyilván ők az "a" kategóriát veszik a gyártótól, aoc pedig "b" kategóriát - -
Ciccuka
veterán
válasz
Chosen #102065 üzenetére
MSI Optix MAG241C monitor 24" 144Hz VA 1ms
-
Chaser
legenda
válasz
Chosen #101578 üzenetére
70 vs 73 közti különbség:
előbbi "sima" va panel, utóbbi qled va, előbbi kerek talpas, utóbbi széles Y talpas, és meglepő módon a qledes verzió olcsóbb ( :
ez az egy karakter elég markáns különbséget takar azért
- betűk elmosódottsága annyira nem is érdekes, nem netezni és olvasgatni lesz a gép, arra van más - -
Chaser
legenda
válasz
Chosen #101578 üzenetére
valami "szuper gyors reakció idő bekapcsolás" volt amire az 1ms-os történetet értették, de nyilván az amiről te beszélsz, ha csak akkor villog az lényegtelen, ahogy mondod nincs szükségem rá
a szöveg elmosódhat dolgot megnézem
viszont én olyan modellt nézek amiben 73 van, nem 70, vagy a kettő ugyanaz? - van amikor egy karakter eltérés is elég markáns különbséget takar, de nem ismerem ezt a monitort /sem/
láttam h már sok monitor pwm free, van egy oldal ahol tv-ket elég alaposan tesztelnek - de hulla vagyok, nem jut eszembe a neve -, ott viszont a samu qledeket pwm-esnek hozták ki - persze ettől független a monitorjaik lehetnek pwm mentesek, és remélem is h azok ( : - -
galaktikus
aktív tag
válasz
Chosen #99087 üzenetére
Én is erősen nézegetem ezt a két monitort, elsősorban csgo-hoz.. Elvileg kb. annyi különbség, hogy a drágábbnak a talpa állítható. Emiatt lehet, hogy jobban meg is éri azt a felárat, mert ha rossz a magasság és nem tudod pontosan belőni, az kellemetlen tud lenni..
Bár a fix talpú meg jobban néz ki.. nehéz ügy..
-
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Chosen #34484 üzenetére
Ezt megerősítem. Én is 60Hz-en használom, mert 72Hz-en pont úgy ment a videó, ahogy leírtad. Ráadásul azok a kb 1-2 másodpercenkénti akadások nekem durvábbnak tűntek, mint a 60Hz-es üzemmódban tapasztalt folyamatos "szaggatás". No meg persze féltem a monitort, hogy még ha el is viszi a 72Hz-et, talán jobban terheli az elektronikát... Egyébként az asztalon az egárkurzor is úgy viselkedik 72Hz-en, mint ahogy a videóról írtad. Ritkábban, de nagyobbakat ugrik (nem mintha ez számítana, csak úgy érdekességképp megjegyeztem)...
-
madgie
titán
válasz
Chosen #34484 üzenetére
De, lehet 71.928-at belőni neki, egyéni felbontásnál az időzítést állítsd át automatáról manuálisba, ezredértékig mókolhatod, ahogy akarod. MPC-HC-ban lecsekkolhatod Ctrl+J-vel, a kőműves nem rak olyan vízszintet a téglából ,ahogy a veres-zöld együtt tart 23.976-os filmnél
A játékokat most nem nézem meg, mennem kell épp apósékhoz.
-
abéla
senior tag
válasz
Chosen #18366 üzenetére
Azért talán kicsit több objektivitás elférne ezeken az oldalakon...(és kevesebb burkolt személyeskedés).
Az a gond, hogy a delleket árusító és a vele feltehetően üzleti kapcsolatot ápoló/ápolt népek védik szinte kizárólagosan a mundér becsületét, ráadásul teljesen felesleges köröket futva, egyrészt mivel az említett dell-ek valóban igen jóra sikerültek és úgy gondolom nem kell ezt úton-útfélen, kissé rossz szájízt adva állandóan szajkózni (főleg nem a fentebb említett csoport tagjainak), másrészt senki nem állította, hogy az adott nem-Dell jobb alternatíva lenne -kizárólagosan csak minőségi alapelveket figyelembe véve- erre jönnek a pajtik és elkezdik a minőségi kifogásaikat némi személyeskedésbe búrkoltan nyomatni, holott alapvetően csak a versenyképes ár/érték relációra próbáltam rávilágítani. -
Nyugdíjas
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Chosen #18323 üzenetére
"ne próbáld már elhitetni azzal, aki idejön, hogy sz@rt se ér az egész"
Ez itt a leglényegesebb mondat(rész)...
Amúgy nekem pl. annyit jelentett a pixelgari (az általános szolgáltatás mellett), hogy át lett vizsgálva, le lett tesztelve a monitor, hogy ezermilliószázalékra pixelhiba mentes példányt kapjak...
Azért az sem mindegy, hogy kell-e a vásárlás után szarakodnod a gariztatással, vagy hátradőlve élvezheted a monitort, mert tuti, hogy hibamentes példányt kapsz...
-
Jazz
veterán
válasz
Chosen #17850 üzenetére
Igen én is erre tippeltem. Elméletben az ezzerről leosztott response time ugye megadja a fizikailag megjeleníthető maximális képkockák számát mp-enként. (ahogyan egy LED dióda response time-ja 1000 nanosec alatt van, így az több millió jól elkülöníthető villanásra, "fps"-re lenne képes.)
Ez főleg utánhúzás formájában jelentkezik. Ehhez társul a monitor maximális képfrissítése a videókártyával egyetemben.
Na ez az amit nem tudok, hogy itt jön a monitor képessége, és az a feldolgozó egység, ami 60hz-nél többre nem képes. De miért. -
roberto211
őstag
válasz
Chosen #17446 üzenetére
Nem feltétlenül 22" ra, én csak örülnék ha kapnék ennyiért 24 colost.
Azért akarom lecserélni mert régebben láttam a mediába ki volt rakva a samunak egy példánya a s22a300b de javítsatok ki ha nem ez a tipusa, és nagyon megtetszett meg szerintem mintha szebb lett volna a képe is, meg kevesebbet fogyaszt ez meg játék közbe imán megeszik szerintem 40-50w-ot.. Akkor valószínű az után vadászok majd amit te ajánlottál, de a samuról amit mondtam arról mi a véleményed. Az első oldalon a I.kategóriába van belinkelve,
(most már akkor nem fogok vastagbetűzni,ne haragudj, de te legalább tudtál normálisan szólni, nem egyből 600 falbaverős smileyt beszúrni)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Chosen #17152 üzenetére
Nem ismerem a rendszert,de valahogy azt hiszem hogy nem fog tudni icc/icm profilokat kezelni, ugy meg elég félmegoldás.
#17149 kleinguru: Ha nincsen előzetes "korrekció". Tehát ha üres VGALUT-ba betöltöd a profilt két külön VGA-n, és nézel egy profilkonzisztenciát, akkor közel azonos eredménynek kell kijönnie (mérési hibahatáron belül). Nekem egyébként ment a dolog már.
-
Tiby_83
tag
válasz
Chosen #16887 üzenetére
Akkor az asztali/netezős alkalmazásokban nem lenne lassabb. Játszani abszolút nem játszok, max valami régivel age of empires stb. A 6450-et azért vettem, mert azt ajánlották multimédiás használatra az uvd 3 miatt.
A Full Hd-s filmeket is gondolom akkor lejátszaná.Nézelődök kicsit az 1440*900-as kategóriában is...
-
Faterkam
addikt
válasz
Chosen #16593 üzenetére
Win7-en kipróbáltam ott ment, ezért nagyon örültem, és mivel én még sajnos Xp-t használok, gyorsan meg akartam oldani Xp alatt is, de eddig nem sikerült.
Win7-alatt 71-Hz-en sikerült belőni, de a monitor 72hz-et írt ki a menüben
petata: Akkor szerinted teljesen halott dolog?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Chosen #16439 üzenetére
Ha már itt tartunk, szerintem az iMac nem PWM-es. De majd ha visszakapom a fényképezőgépemet (tehát sohanapján kiskedden
), akkor jól leellenőrzöm. Mindenesetre fogkefeteszt nem igazolta eddig.
Amugy végül igazad van,de valamelyest szőrszálhasogatásnak érzem azon vitázni hogy a szemkimélő/szemet zavaró közt mennyi a különbség. De ezt tényleg ne bontsuk tovább. Egyezzünk meg abab hogy mindenkinek igaza van
-
-
gyáliSanyi
őstag
-
stranger28
addikt
válasz
Chosen #16288 üzenetére
Csak ugrik a gari és annyira nem nehéz elszúrni.
Külföldi fórumokon írosgatnak egyébként, hogy fotós munkálatokra teljesen alkalmatlan emiatt az U2711 is például...
Viszik is vissza, ne vegye senki, a többi meg leszedi róla, több-kevesebb sikerrel. Azért ennyire nem szörnyű ez szvsz, bőven határeset alatt van. Bár én sosem bírtam a glossy kijelzőket, több okból sem. De az tény, hogy lehet látni rajta, úgyhogy lehetett volna lágyabb is, viszont csaknem spórolásból raktak rá ilyet, hanem valami előny is származik ebből.
-
richies
senior tag
-
KAMELOT
titán
válasz
Chosen #16187 üzenetére
Köszi az értelmezést!
(#16195) Sonja: Igen ezt meg lehet csinálni olyan monitorral amit ingyen kaptál. Tieddel gondolom nem csinálod meg...esetleg elcseszel ott valamit akkor bánhatja a kemény pénzed. Aztán gondolkozhatsz mit kötsz majd a gépedre ha nincs pénzed hirtelen másik monitorra.
Szóval hülyeség leszedni. Nem tükörnek használom a monitort! -
MarKoo
addikt
válasz
Chosen #16068 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet
, megtaláltam a driverben, csak tegnap este már nem voltam toppon.
Akinek esetleg hasonló problémája akadna nVidia vga-val:
Megjelenítő -> Asztal méretének és helyzetének beállítása -> Méret fül és ott az Asztal átméretezésének engedélyezésébe pipát kell tenni. -
Lewzke
őstag
válasz
Chosen #16059 üzenetére
[kezes teszt] , szerencsére engem nem zavar.
-
rambustibi
őstag
válasz
Chosen #16062 üzenetére
Az Eyefinityhez DisplayPort kell, nem írtál keretet, de tippre TN-es monitorokban gondolkodsz, amiken nincs DP, így aktív átalakító kell hozzá, ami 10-20-30k (nem tudom mennyi, nem is látom a boltokban)
Hamis az infód.Van TN-es monitoroknál is DP, és nem kell drága aktív átalakító. -
stranger28
addikt
válasz
Chosen #15973 üzenetére
Nem értelek most, hogy mi kerülne annyiba. Van a kártyán HDMI, DVI és DP. Ebből kettőt kell átalakítani, az egyiket adták hozzá elvileg, az aktív pedig 7-13k között mozog. Továbbá kábel majd jár a TV-khez.
(#15975) asuspc96: Röviden annyi a véleményem, hogy ne tedd.
A 3 monitor pont jól jön ki, a 22-24 collal. Ekkora tévékkel is meg lehet oldani, de sok hely kell, majdnem minden irányban. És netezni tényleg érdekes lenne. Bár játszani, filmezni nem lehet rossz.
-
asuspc96
senior tag
válasz
Chosen #15973 üzenetére
"(ergo kisüti a szemed egy esti fórumozásnál)"
Igen a jó indulatú függőség már kialakult"pl netezés és hasonlók"
Ettől félek én is....pedig a monitor megy, ha jön helyette a 3 tv
a költségvetés így diktálja"DVI-HDMI-re lenne szükség."
A 6970 dobozában nem az van ?A hely...az lesz a gond...
Lehet én már elvakult vagyok ebben....Ti mint külső szemlélők mi a véleményetek ?
asuspc96
Új hozzászólás Aktív témák
- POS érintőképernyős 15,6 monitor Elo Touch, NFC kártyaolvasóval
- LG UltraWide 34WR50QC-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Samsung Odyssey G5 / WQHD / 27" / 144Hz / AMD FreeSync Premium / 1ms /
- LG UltraWide 34WQ75X-B Ívelt Monitor! 3440x1440 / 4K / 99% sRGB!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Update 08.07. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest