- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ayg0
senior tag
válasz
South Velen #121324 üzenetére
"A feketéje sem az igazi" - Ez nagyon finom, és kultúrált volt! Én csak szimplán sz*rnak, vagy szürkekének neveztem volna.
A szavaidból ítélve van jó/elfogadható VA panel. Ha igen, előre honnan lehet tudni az van e a monitorban? -
Erunosta
tag
válasz
South Velen #121299 üzenetére
Mint írtam nekem sose volt VA monitorom. Cikkeket olvasok és ha elég sok helyen írják kb ugyanazt akkor talán igazuk lehet. Amúgy most olvastam egy cikket ahol így felyezi be az író összefoglalva:
"Ha az alacsony válaszidő és a magas képfrissítés a cél, akkor egy TN panel vásárlása lehet megoldás. Ha magas képminőség és kiváló betekintési szög az igény, akkor IPS mellett szavazzunk. A VA panel a két típus között teremt egyensúlyt egy kiváló kontraszttal."Arra emlékszek, mint írtam, hogy leesett az állam, mikor beüzemeltem az LG Flatron IPS231P-BN monitoromotat a régi már nem is tudom milyen típusú TN monitorom után. Nem is lehetett egy napon említeni a kettőt annyira gyönyőrű volt játékokban. Az említett válaszídő problémát 8+ év alatt sose vettem észre, de mint mondtam én mindig casualban játszok, bár baromi sokat.
-
Erunosta
tag
válasz
South Velen #121296 üzenetére
Én nem itt olvastam, hanem évekkel ezelőtt cikkekben. Gondolom sokminden változott/fejlődött azóta.
-
kchris78
veterán
válasz
South Velen #121296 üzenetére
na igen.. nem lehetne már a 10 évvel ezelőtti technológiai állást elfelejteni?? nincs előttem a konkrét tipus de a monitornak minimum sRGB 100% lefedettsége van, nálam az az abszolút minimum... a TVm meg szinén VA alapokkal rendelkező qLED panel, DCI-P3 színtérrel. Az IPS panelek töredéke tudja ezt.. A prémium szériákba raknak RENDES paneleket. Az előbb láttam egy HP monitort, HDRnek hirdette magát. Kontraszt 1000:1. Szerintem nocomment.
A MacBook Pro-kba bele tudnak rakni szintén DCI-P3 színteres IPS paneleket (kontrasztot nem tudom de szerintem az se 1000:1). LG 5k monitorok is hozzák, 400k-ért. De pont emiatt a hozzáállás miatt használtam be lehet ezeket szerezni: a VA paneles monitort 80ért vettem (32", hibátlan 3000:1 kontraszt. fényerő is rendben van). Persze a késleltetés miatt nem gaming célra valók azt aláírom. -
hsrasus
aktív tag
válasz
South Velen #121040 üzenetére
Értem, köszönöm!
Akkor továbbra sem vagyok könnyű helyzetben, de ha jól értem a magyarázatot akkor sokkal elégedettebb lennék egy VA paneles monitorral, de abból olyat, ami nem hajlított ebben a méretben, csak ezt találtam:
AOC AG273QX
Van szerinted ami esetleg jobb ennél és nem hajlított, vagy nyugodtan megvehetem?
És elnézést kérek mindenkitől, távol állt tőlem, h itt vitát generáljak, szimplán csak szerettem volna megérteni az okot, h miért tetszik jobban az a kép. Ez szerintem ízlés kérdése is jócskán, h kinek mi tetszik jobban, szóval nem gondolnám, h egymás torkának kéne esni emiatt.
-
válasz
South Velen #121047 üzenetére
Nem lehet, hogy a PWM miatt ég a szemed?
Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Mindegy, hogy OLED, vagy valamilyed LCD technológia, ha PWMes akkor az égeti a szemem.
-
válasz
South Velen #121039 üzenetére
Nálam teljesen vegyes felhasználásra van a monitor, de a VA ocsmány képét nem tudtam megszokni. Azt is meg lehet nézni, hogy a márkák elég jelentős része inkább IPS panelt használ és nem VA-t. De biztos van akinek jobb.
-
bozont
veterán
válasz
South Velen #121039 üzenetére
Problémát, hogy pl 27" 1440p variációban szinte csak hajlított kijelzőt kapni értelmes darabokból. Hiába szerettem volna VA panelt.
De 32" esetén sem nagy a választék ilyenből, meg a ppi is gyengébb. Bár lehet abban a méretben van már létjogosultsága a hajlításnak, élőben még nem próbáltam.
-
Parson
addikt
válasz
South Velen #120366 üzenetére
Nem laptopról megy majd, hanem normál PC-röl - ezért is lehet lazán beledobni egy videokártyát, ha az alaplapi videokártya tul gyenge.
Késöbbiek során max egy Mac mini jöhet még szóba, Laptopra egyszerüen nincs szükség - de ha lenne is, csak HDMI vagy Displayport input van ezen a monitoron.
-
Parson
addikt
válasz
South Velen #120354 üzenetére
Hm, több tesztet is nézegetve, statikus képernyötartalomnál nem nagyon jön ki a különbség, persze mozgó tartalmaknál már látványos, de pl egy táblázatszerkesztésnél, vagy hasonlóan nem mozgó tartalmaknál ez nem tünik problémának. De mint irtam, egy extra videokártya persze javit a helyzeten a késöbbiekben, HA van rá igény. Vélemény?
-
Parson
addikt
válasz
South Velen #120354 üzenetére
Na erre kiváncsi leszek, mert valszeg tesztelve lesz. Legrosszabb esetben kisebb felbontásra lesz állitva a kijelzö, jobb esetben jön hozzá egy videokártya is, ami orvosolja a problémát nativ felbontáson 60HZ-re - hosszútávra kell a monitor, úgyhogy inkább ez a monitor, mint egy fölösleges közbülsö megoldás, ami után jöhetne csak ez.
-
válasz
South Velen #119622 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor meg is rendelem az alzába, fain vagy thx..
-
válasz
South Velen #119614 üzenetére
Melyiket vennéd meg azt vagy [ezt]
Jobban örülnék az Asus-nak ha nem rosszabb mint a giga, meg a gépem is Asus, a vga is asus 3060 Ti, szeretem a márkát, de ha van jobb akkor inkább azt.. -
válasz
South Velen #119614 üzenetére
Már én sem
Megvettem, de vissza is vittem, annyira borzalmas volt, a mostani jobb 100x
Mindenhol azt látom, és olvasom a 24" a legjobb FPS játékra, picit nagynak érzem a 27", ha közelebb van a monitor akkor nem látom át, ha távol, akkor meg nem látom az enemyt, plusz azt hittem a TN panel a legjobb játékra. Köszönöm, megnézem amit linkeltél.. -
válasz
South Velen #119611 üzenetére
Nem kell hogy ívelt legyen, szinte csak az Apex, meg néha Doom, filmezés nem lesz egyáltalán, Betekintési szög, nem fontos, de lehet zavarna ha nagyon rossz lenne, most néztem ezt a monitort, [link] Nem tudom van e raktáron kiderül 10-kor.. És ehhez mit szóltok? Ha van, mert akkor nincs messze, megveszem..
-
válasz
South Velen #119608 üzenetére
Értem, köszönöm. van ötleted mondjuk 120 körül?
-
sum-blink
aktív tag
válasz
South Velen #119494 üzenetére
Na megtörtént a csere. (OFF: MM-nál g néztek rám, mint a véres kardra, amiért visszavittem az MSI-t...) A kontrasztarány tetszik, azonban annyi lehetőség és feature van a menüben, hogy sokat kell sakkozgatni a beállításokkal. (Aztán lehet a fele felesleges - Trace Free, Vivid pixel, ASCR...)
Annak van jelentősége, hogy a gépem HDMI-vel vagy VGA kábellel csatlakoztatom? Vagy az csak szemfényvesztés, hogy a HDMI jobb képet ad?
-FreaK- OK, köszi, visszakeresek. Nekem kb. csak annyi a lényeg e-téren, hogy 1-2 méterről az ágyról tudjam nézni kissé féloldalasan a Jóbarátokat.
-
Criminal017
őstag
válasz
South Velen #119550 üzenetére
Köszi!
Samsung LC24RG50FQR monitort néztem emagnál (van rá kuponom is). Vélemény esetleg?
-
Criminal017
őstag
válasz
South Velen #119548 üzenetére
Hmm, remek...
Alapvetően leginkább netezek/böngészek, filmezek/videókat nézek. Hobbi szinten képet szerkesztek, videót vágok, de ez ritkább.
-
Csandi
őstag
válasz
South Velen #119511 üzenetére
Igen én is ezt szoktam, és mindezek után is egy megosztó darabot vettem, de számomra abszolút bejött úgyhogy nem bántam meg.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
South Velen #119504 üzenetére
Hiába nézel teszteket ,ha a minőségellenőrzés kuka és már csomagolják is a dobozokba a selejt termékeket.
-
Biga123
addikt
válasz
South Velen #119504 üzenetére
Érdekes h pont az emagot említetted, mert pl egy családias cég nem tudom mikor fog neked úgy visszavenni egy monitort h 1 Ft -ot se buksz az ügyön. Pk t se. Az emag, futárral hozza viszi. Legalábbis nálam így volt. Szal ebből a szempontból nagy pirospont nekik.
Pityu: semmi küzdés nem volt. Űrlap kitölt futár jött elvitte . Pénz vissza. Ennyi.
-
Biga123
addikt
válasz
South Velen #119499 üzenetére
Ja hogy van akivel megcsinálod másik céggel meg nem? Ez is korrekt hozzáállás.
Ja meg vannak "korrekt" cégek akik pont ebből húznak hasznotpl a sokat ajnározott sivatagos, 5k ért 20 nap pixelgari, meg megnézzük nincs e nagy bleed. Pff.
Velen, Csandi:
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
South Velen #119501 üzenetére
Milyen 2 hétre?
Elég egy bekapcsolás és látom milyen a képe ,avagy felhős e nagyon az IPS fekete képernyőn vagy sem. -
Csandi
őstag
válasz
South Velen #119499 üzenetére
Ha nem lehet az üzletben kipróbálni bármit mi mást tegyen? Pont erre van kitalálva ez a rendszer.
-
sum-blink
aktív tag
válasz
South Velen #119494 üzenetére
Akkor megnézem élőben. Köszi a segítséget.
-
sum-blink
aktív tag
válasz
South Velen #119492 üzenetére
Köszönöm. Amit kinéztem cserére annak 178 °-178 ° a betekintési szöge. Az nagyon gyatra? 3000:1 a kontrasztarány, az nekem jónak tűnik.
-
sum-blink
aktív tag
válasz
South Velen #119490 üzenetére
Akkor a VA-val járnék a legjobban, ha a gyenge betekintési szög (annyira) nem zavar, de valódi feketét szeretnék? Szerinted melyiket érdemes megvenni ugyanabból az árkategóriából? Arra gondoltam erre cserélem az IPS-t. (Ha visszaveszik.)
-
flash-
veterán
válasz
South Velen #119429 üzenetére
Najo de azert mi emogott a technikai magyarazat?
Hogy regeb a 100hz tv volt jobb a szemnek akkor miert mindegy h 60 vagy 144? -
Hoffer
őstag
válasz
South Velen #119438 üzenetére
Igen, ezért is néztem mert kuponnal olcsóbb, ezek szerint akkor ennyiért bestbuy.
Köszi a segítséget! -
Komplikato
veterán
válasz
South Velen #119429 üzenetére
Anno amikor a 96Hz-es CRT monitor volt a "menő", 10 vevőből 9 használta vígan 60Hz-en ezeket, mert azt se tudták, hogy be kell állítani és hol. Semmi se változott.
-
flash-
veterán
válasz
South Velen #119427 üzenetére
mivel érveljek a főnöknek hogy ez felesleges volt?
nem tudom megfogalmazni, ő csak azt hajtja hogy dehát ez 144hz,, az magasabb
-
pittbaba
aktív tag
válasz
South Velen #119395 üzenetére
Sracok nagyon koszonom, imadom amikor meg kifejtes is van a tippek melle
Amugy lehet nem a monitor hibaja lehetett a szemfajdalom, ha attol eltekintunk, mit ajanlatok? Fekete alapon kodolok egyebkent, azt joval jobban birja a szemem. A monitor helyes beallitasahoz nem igazan ertek, lehet akkor valamit tullottem?
Ha azt mondjatok az igenyek alapjan meg mindig a Philips a legjobb valasztas, akkor lehet maradok ennel. Ez a menu dolog bosszant, es hogy a dokkolo sem lett igazan stabil, megis csomot fizettem erte, hangszoro szinten.
-
válasz
South Velen #119393 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
South Velen #119369 üzenetére
Fogjatok kezet... És ne erőltesd ...
Fel kéne nőni már ahány látom sokaknak..
-
wwhy
veterán
válasz
South Velen #119354 üzenetére
Köszönöm, Gyakorlatilag full irodai munkára lenne, tudom, arra kevesebb is elég, de ezt most jó áron kapnám meg, viszont nem lenne jó szívni pont a felbontás miatt
-
_NCT
addikt
válasz
South Velen #119352 üzenetére
kb 50 cm-ről nézem majd a két monitort, a 4K-nál kb 163 a ppi, 2k-nál 108 körül, nem tudom ez mennyire zavaró. Annyira megosztó ez a 27” 4k vs 1440p kérdés, mindenki mást mondd. Van aki azt mondja a skálázás miatt szívás, főleg játekoknál, van aki azt mondja nem zavaró.
-
coccolino
aktív tag
válasz
South Velen #119347 üzenetére
És az Adobe RGB hiánya (habár erre vonatkozó infót nem találtam) lehet sima userként (office, alap rpg gaming) kellemetlen?
-
Csandi
őstag
válasz
South Velen #119294 üzenetére
Jogos, én mindig kompetitív multikban gondolkodom, abóbl is főleg fps
-
Csandi
őstag
válasz
South Velen #119292 üzenetére
Igazából csak neked akartam válaszolni, mindegy melyikre, ez volt a legfrissebb
És igen nem egyenlő a kettő, de egyformán zavarók tujdnak lenni
Én pl. elsődleges szempontnak mindig a játékot veszem monitornál, így annak függvényében ajánlok, illetve azokban vagyok otthon. Az elmúlt 1 évben jöttek ki olyan IPS monitorok amiket már komolyabb játékra is ajánlok TN helyett (én is váltottam, egy Aorus FI27Q-X-re), de VA-t sosem ajánlok erre a célra. Eleve csak a G7 lenne amit fogjuk rá, hogy jó szívvel tudnék ajánlani, de nekem személy szerint az sem jön be. Az újabb IPS-ek hozzák amit a TN-ek hoztak, csak szebb színekkel és jobb betekintéssel, a VA problémái számomra zavaróbbak. Akinek meg nem, annak meg VA a tök jó -
Szőrös
veterán
válasz
South Velen #119287 üzenetére
Mondjuk a glow azert erosen panelfuggo is, nalam egyik ips monitornal se volt ilyen eros mint ezen a kepen. A mostanin is alig lathato.
-
Csandi
őstag
válasz
South Velen #119288 üzenetére
Persze mert a VA nem tud bevilágítani
maradjunk annyiban, hogy amíg ilyen edge ledes bohóckodás megy mindkét oldalon addig mindkettőnek van 3-4 olyan hátránya amik elég nagyok de nem fedik egymást, így aki monitort vesz eldönti, hogy melyek azok a hiányosságok/hibák amelyekkel együtt tud élni. Monitorból az életben nem vennék VA-t, de TV-ből pedig csak a VA (ha nem oled), de abból is FALD-os.
-
arcitec
addikt
válasz
South Velen #119287 üzenetére
Hány éves vagy TE? Érett egészséges embör így nem gondolkodik,viselkedik. Engedd el ...
-
arcitec
addikt
válasz
South Velen #119281 üzenetére
Nagyon rosszul tudod és nem kéne a butaságod terjeszteni.
De nem kívánok a troll félre értelmezéseiddel a továbbiakban foglalkozni. -
arcitec
addikt
válasz
South Velen #119278 üzenetére
Mert szerinted kinek a nevében beszéltem? Jó, hogy nem cseszel le.
No, meg itt alant írták többen is, hogy a VA -nak is van baja pont elég.
A glow meg csak bizonyos esetekben látszik, amikor nincs kép, mit számít az.
De nem azért írtam , hogy a VA-val foglalkozzak, IPS kontrasztról szól kis szösszenet.
Nem de? -
barabasb
tag
válasz
South Velen #119250 üzenetére
Valoszinu, mert ezt nem adták meg a leirasban.
-
Low Noise
senior tag
válasz
South Velen #119218 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget, véleményt. Velen, TechN7ne, Luck Dragon, remélem senki nem maradt ki.
Keresem mire cserélném az Odyssey G7-et, van esetleg ötletetek rá?
Nézegetem a ASUS XG27WQ-t egy teszt videóban mutatták a feketéjét, az igen meggyőző volt, de vajon, hogy áll Inverse ghosting-al, black smearing-el? Van esetleg valakine ilyen monitorral tapasztalata? -
válasz
South Velen #119184 üzenetére
hát meglátjuk milyennek fogom találni, a mostani monitorom egyenletesebb/jobb: [link]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
South Velen #119174 üzenetére
Kerestem de én sem nagyon találtam ,talán 1-2db de azok horror áron...
Am ezt én sem értem ,sztem a matt borítás sokat butít a minőségen. -
Ispy
nagyúr
válasz
South Velen #119154 üzenetére
Én meg inkább azt mondanám, hogy nincs olyan, hogy jó márka. Gyártók vannak, meg termékek, van amelyik jó, van amelyik meg nem.
-
cszn
őstag
válasz
South Velen #119051 üzenetére
Ja, hát a felület lehet, hogy nem ideális... Én igazából valami előrelépést keresek LG 32UK550-ról. Ennek a legnagyobb gyengesége a homogenitás. Csak sajnos elég szűk a kínálat ezen a 4K,VA,~32" vonalon.
-
hódmaci
senior tag
válasz
South Velen #119100 üzenetére
Na és a márka?
Mármint mennyire megbízható az Acer?
Úgy értem, hogy hosszútávon bízhatok benne?
Jó tudom ami el akar romlani az úgyis elfog.
De tud annyit mint mondjuk egy LG megbízhatóságban?
Mert nekem a régi pcmhez egy LG van már közel 8éveJa és kell nekem az a kalibrálás?
Van annak értelme Számomra?
Főleg meg hogy normál meg prémium. Kicsit lenyúlás szaga van.
Meg mi az, hogy prémium? Most akkor kalibrál vagy nem.
Rántott hús vagy prémium rántott hús Nem mindegy? csak sok legyen -
válasz
South Velen #119101 üzenetére
Köszi szépen. Tény hogy zero játék lenne, csak láttam tobbektol, hogy esküsznek a magas kepfrissitesre még office alatt is. De akkor teljesen jó lesz a 75hz, a kérdés már csak az, megéri e az 1440p a felárat komfort szempontból.
-
Komplikato
veterán
válasz
South Velen #119101 üzenetére
Ez a szép a 120Hz-ben, hogy ott a 30/60 meg a 24 képkockás videók is okésak, nem? És általában a 144-200Hz-es monitorok tudnak 120 Hz-et is.
-
hódmaci
senior tag
válasz
South Velen #119055 üzenetére
Őrá gondolsz?
-
Amerigo57
őstag
válasz
South Velen #119094 üzenetére
Akkor nézze meg az alábbi, már elfogadható 27 colos, 75 Hz-s WQHD monitorokat.
ASUS PB278QV
BenQ PD2700QAmit jó szívvel ajánlanék hódmaci -nak mert teszteltem, az ASUS ProArt PA278CV monitor, viszont ez már az anyagi kerete fölött van.
Link: -
TechN7ne
nagyúr
válasz
South Velen #119086 üzenetére
Egy gyönyörű képű IPS panelen filmezni ,játszani ,dolgozni és böngészni is jobb mert szebb a képe mint egy VA és ez elég hozzá ,hogy minden tartalom élvezetesebb legyen.
Az a baj ,hogy nem minden IPS és VA panel ugyanolyan ,mindegyikből van jó és rosszabb ezért kell személyesen megtapasztalni.
Nálam a DELL S2721D a negyedik próbálkozás míg az Asus VZ239HE-W t megtartottam és még megyek tovább ,hozok haza még pár monitort és kitapasztalom melyik miben jobb ,nem hallgatok senkire csak saját magamra és a szememre.
Esetleg ha meg leírom a véleményem nem kell vergődni ,max. tanulni belőle és ha nem hiszed járj utána ahogyan én is teszem. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
South Velen #119081 üzenetére
Látáshoz is érteni kell ,vagy talán sulit kell végezni hozzá?
Szokásomhoz híven online vásárolok aztán megtapasztalom élőben és ha nem tetszik vissza küldöm ,ha rád hallgatnék már ugrottam volna az emeletről.
Általában minden termékkel így teszek ,sajnos a fórumon sík hülyék és okos tojások vannak ,és tisztelet a kevés kivételnek.Mindenki másnak azt ajánlom ,rendeljen online és ha tetszik marad ,ha meg nem akkor küldje vissza.
Nem nagyon lehet adni senkinek sem a véleményére ,csak a saját tapasztalat az igazi ,ezt megtanultam 10+ év fórumozás után.(#119086) Velen
Hiába akarsz alám rakni rosszindulatúan ,nem sikerül.
Nekem van viszonyítási alapom ,van egy 2020 as iMac- em ,van egy 55 colos Oled LG tv m és még egy pár monitor ,az is lehet ,hogy szimplán csak irigy vagy.Hozzászólásom az alsópolcos Asus után jött létre ,a 1440p s 80k s Dell monitort ez után hoztam (tegnapelőtt) ,hogy kipróbáljam de másnap (tegnap) már vittem is vissza mert elég volt beüzemelni és ránézni ,beálltásokon végigmentem és nem volt sokkal jobb egy VA paneles Philips 325E1C- nél.
Sok embernek ha nincs viszonyítási alapja ,több monitor a háztartásban ,persze hogy jó az az egy amit vett mert csak azt látja.
-
Amerigo57
őstag
válasz
South Velen #119068 üzenetére
Közben hódmaci Full HD monitorján gondolkodtam, ezért írtam el, bocs.
Ha az ember dolgozik, egyszerre ne figyeljen több monitorra, mert néha elír valamit.
-
Amerigo57
őstag
válasz
South Velen #119065 üzenetére
Velen .
Mivel 4 db 27 colos EIZO munkamonitorom van, egy WQHD és három UHD, mellette egy27 colos Acer Predator XB273KGP UHD monitort használok 2K-ban játékra, így ismerem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
South Velen #119057 üzenetére
Én meg 60hz-ről váltottam 165hz-re és munka mellett elmaradt a wow érzés, nekem semmi pluszt nem adott. Vagy csak nem volt látványos. Játéknál viszont abszolút érzem a különbséget. Biztos ez is nagyban egyén függő dolog.
-
hódmaci
senior tag
válasz
South Velen #119046 üzenetére
Puding próbája az evés.
Vagyis elmentünk kislányommal délután a madaras tescóba és nézelődtünk.
Megállapította, hogy neki kicsi a 24".
Vagyis neki a nagyobb kellene, ami 27"
Nagyszerű kezdhetem az elejéről a keresgélést-16:9
-75Hz vagy több
-vesa rögzítés: 75x75 100x100
-27"Viszont így már lehet jobb lenne nagyobb felbontás is WQHD bár ebben nem vagyok biztos.
illetve ha ívelt monitort néznék az lehet hogy jobb lenne.
És ugye ott a keretösszeg ami igen befolyásolja a vásárlást.DELL S2721H vagy Acer V277Ubmiipx
Bár az Acer keret felett van egy kicsivel
Ívelt viszont csak 60Hz frissítéssel találtam kereten belül.
Nagyon gáz az a 60Hz?Samsung C27F390FHRXEN
Samsung C27R500FHRElnézést ha sokat variálok de sajnos ez most így jött össze.
-
hódmaci
senior tag
válasz
South Velen #119041 üzenetére
"De a Dell-ben is van hangszóró ha jól látom"
Valóban.
Ez valahogyan elkerülte a figyelmem. köszönöm -
hódmaci
senior tag
válasz
South Velen #119038 üzenetére
Köszönöm.
Közben bejött egy asus is.
Igaz ő csak a beépített hangszóró miatt
ASUS VA24DQJól szólnak ezek a beépített hangszórók. megér plusz egy 10eFt ot?
Jó nem házi mozira gondolok hanem filmnézés, youtube hallgatás videó hívás.stb.... -
magellaner
tag
válasz
South Velen #118993 üzenetére
Igen sorry a black smearinget elfejetettem mert a G7 en elhanyagolható szinte elfelejtettem erről írni,amúgy én a jobb VA panelekről beszéltem az olcsobb VA n jelen van még a ghosting. Volt egy samsung chg70 ott volt rendesen belőle.
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118922 üzenetére
Úgy néz ki sikerült vennem egy új 3 év garis MSI OPTIX MAG274QRF-QD-t boltban 160e-ért. 16e-el drágább, mint a sima.
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118922 üzenetére
Legalább már oda eljutottam neked és a többieknek köszönhetően, hogy 2 monitor maradt ami közül választanom kellene, nem is nézegetek mást mert anno a Dell-el is így voltam (végül egy drágát vettem).
A drágább verzió jobban tetszik legalább is a netes bemutatókon a kép szebbnek tűnik (lehet beállítás kérdése).
Köszönök még egyszer minden segítséget.
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118918 üzenetére
Ennek van a drágább Qd verziója...
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen #118917 üzenetére
Az oazisnál 145k a mag274qrf, én lehet megpróbálnám azt.
De újfajta panel, nem nagyon vannak visszajelzések róla még, pl hogy mennyire bántja az arra érzékenyek szemét... Az biztos, hogy legalább pwm mentes.
-
sfefe
addikt
válasz
South Velen #118914 üzenetére
Vagy az Acer: [link]
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118914 üzenetére
még egyet néztem, Samsung S27AG500NU, nem tudom ez az MSI-hez képest jobb/rosszabb.
A hétvégén mindenképpen vennem kell valamit, mert egy 40" 3d TV-t kötöttem a gépre, amit 80cm-ről nézek...
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118910 üzenetére
MSI Optix MAG274QRF, Msi Optix MAG322CQR ezekről mi a véleményed?
Egyébként a szemkímélés szempontjából, ha egy monitor csak 60Hz-es annak van jelentősége?
Nagyon sok jó monitort láttam, de csak 60Hz-esek. -
vepe
őstag
válasz
South Velen #118908 üzenetére
Akkor ott tartok, ahol elkezdtem...
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118906 üzenetére
A pwm IPS-nél jöhet elő vagy VA panelnél is létezik?
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118904 üzenetére
Na ne...
Sehol nincs feltüntetve, hogy az adott monitor pwm mentes vagy sem, ezt hogy szűröd ki?
Anno a monitorok leírásában (jó, nem ma volt) szerepelt, hogy pwm mentes, stb.
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118878 üzenetére
Köszi, sokat segítettél a tanácsaiddal. Végül is egy Dell S2721DGFA-t fogok venni, erről mi a véleményed? a régi Dell U2713H monitoromhoz képest remélem nem lesz csalódás.
-
Biga123
addikt
válasz
South Velen #118894 üzenetére
Hát igazából a távolabbi oldalon tud segíteni a betekintési szögön, de a közelebbin ?
-
Low Noise
senior tag
válasz
-
Beri
addikt
válasz
South Velen #118886 üzenetére
szerintedp tök ugyanaz az árkategória egy 22-es 1080 monitor mint egy 32-es 1440p
Szerintem nem az. Te mondtad, hogy a régi jobb mint az új.Oké, szóval 500 euró,
Arukereson legfelül 160k-t láttam hirtelen, de nem tök mindegy? 350 ajróért is ugyananúgy sokszoros a különbség árban. -
Beri
addikt
válasz
South Velen #118884 üzenetére
A GW2280 100 euró, a MAG322CQR meg 500, te pedig azt állítod, hogy az első gyorsabb, mint a második. Nincs itt semmi csúsztatás:
-
Beri
addikt
válasz
South Velen #118882 üzenetére
Az, hogy ma is csinálnak okádék paneleket, nem érv a G7 ellen. Az meg, hogy egy 8 éves 100 eurós monitor gyorsabb lenne, mint egy 500 eurós mai, elég erős csúsztatás (csak hogy polkorrekt legyek). Bár ha van empirikus teszt hiteles forrásból a felsoroltakról, azon röhöghetünk egy jót.
-
Low Noise
senior tag
válasz
Bocsánat nem tudtam, hogy ide nem szabad belinkelni eladó cuccot, egyébként a hirdetés alapján "találkoztunk eredetileg"
Betekintési szögben annyi, hogy ha felállok a székről és direkt oldalról nézem akkor romlik, annyi látható, hogy a kontrasztja csökken a képnek. Székből hajlongva bármerre, nem romlik.
-
Beri
addikt
válasz
ha olyan mértékűen lassú a panel, hogy fekete alapon vibrálnak rajta a dolgok
Egy G7-ről van szó. Annál gyorsabb panelt nehezen fogsz találni.de pl a 60Hz-s ősrégi VA-jaimmal sose volt zavaró mértékű a ghosting
Tehát az aktuális sokhertzes panelek lassabbak, mint az ősrégi va-id voltak? Valami nálad torzít, pheőnök -
vepe
őstag
válasz
South Velen #118870 üzenetére
A Dell nagyon jó monitor volt valóban. A mai monitorok között nehezen igazodom ki, de ha a VA szemkímélőbb, akkor mindenképpen annál maradok. Napi 8-10ó-t ülök gép előtt és fura mód a Dell-től (60Hz) nem fájt soha sem a szemem, sem a fejem, de az Acer Predator-tól /27", 4K, 144hz) estére mindig megfájdult, pedig azt anno k...va drágán vettem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
South Velen #118873 üzenetére
Nekem meg se nem vilog a dell, se nem bántja a szemem, pedig egész nap bámulom. 47-en áll a fényerő, de ennyi kell is nappal nekem.
-
Low Noise
senior tag
válasz
South Velen #118873 üzenetére
400 cd/m2 a full, gondolom akkor 200cd/m2 :-) +1
-
Beri
addikt
válasz
South Velen #118866 üzenetére
ha 1m-en belül van a monitor a fejedtől, akkor szerintem 32" kényelmetlen
Akkor most mindenki a másik szobából nézi a monitorát, akinek ekkora van?vepe
Nem fogsz a G7-nél jobbat találni. Ha lenne sík, nekem is felállna rá -
vepe
őstag
válasz
South Velen #118866 üzenetére
Eddig egy Dell U2713H monitorom volt, nekem egy ehhez hasonló tudású monitor kellene, magasabb hz számmal. 100-150e közötti max áron.
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118860 üzenetére
Szerinted ez az MSI vagy egy G7 Samsung (32" nem tudom nem lenne nagy?)
-
vepe
őstag
válasz
South Velen #118857 üzenetére
És azt a pár típust ami nem pwm mentes feltüntetik valahol pl. gyári leírásokban?vagy ezt hogy lehet kiszűrni?
-
Ispy
nagyúr
válasz
South Velen #118782 üzenetére
Lehet, nekem a tévém is plazma, ott sem látom a vibrálást, szóval lehet mégis szerencsés vagyok.
-
Rogiii
aktív tag
válasz
South Velen #118772 üzenetére
Sajnos érzékeny a szemem és ugye napi 8 órát előtte fogok ülni munka miatt, ezért is gondolom meg nagyon mit vegyek.
De egyszerűen nem nagyon találok megfelelő monitort.
27-32", wqhd, min. 144 hz, gsync kompatiblis, pwm mentes.
Ezekkel a feltételekkel, ha tudsz olyat ajánlani aminek tényleg szép képe van akkor szívesen fogadnám.
Ips vagy va teljesen mind1, mivel nem játszok online játékot ezért ha picit lassab a panel az nem baj, csak ne legyen nagyon nagy ghosting azért. -
Gomez1984
aktív tag
válasz
South Velen #118772 üzenetére
Ez így van.
Nekem kellett egy 2-3 nap mire hozzászokott a szemem. Azt hittem kivágom az ablakon.
Előtte VA paneles samsung volt, nagyon furcsa volt utána.
Nagyon túlszaturáltak a színek, mint mikor egy szuperamoledes samsung telón feltolod az élénk színhatást.
Durván rikítanak a színek. -
sfefe
addikt
válasz
South Velen #118746 üzenetére
Gondolom 4k-hoz komolyabb gép kell...
-
sfefe
addikt
válasz
South Velen #118744 üzenetére
Hát a hajlított az nagyon nem jön be.🙂
Remélem idén lesz vmi jobb sík VA ... -
sfefe
addikt
válasz
South Velen #118741 üzenetére
Azaz erdekes, hogy ennek 1000 a kontrasztja de filmet nezni jobb mint a cegnel levo ips-en. ( vmi dell )
VA-bol szerinted melyik? ami sik.
IPS-bol linkeltem amik jokat kaptak tesztben es mondjuk ujabbak de VA-bol....
( jatek wot meg diablo, plusz film/ sorozat nezes ami megy rajta ) -
sfefe
addikt
válasz
South Velen #118738 üzenetére
Par napja azt bujom.
IPS-ben az ottani tesztek alapjan megvan pl az elso 2 de VA-ban annyira nem talaltam ott jot...
[link]
Ezek jo eredmenyeket kaptak csak hat kontrasztban gyengek a VA-hoz viszonyitva bar az IPS-ek kozott a legjobbak.
( most egy regi samu 193p+ monitorom van ami mar reg megszolgalta az idejet, de meg muxik.. )
( ja meg csak sik lehet.)
-
sfefe
addikt
válasz
South Velen #118736 üzenetére
Szia!
Es melyik VA az ami ma jonak szamit?
-
Garsza
veterán
válasz
South Velen #94478 üzenetére
Köszönöm.
-
turbokappa
senior tag
válasz
South Velen #94334 üzenetére
Pedig sokan néznek tv-t, és sokan használnak olcsó pwm monitorokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest