- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- iPhone topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
-
Kuruc2
senior tag
válasz Füleske #32742 üzenetére
Természetesen nem szentírásnak kell tekinteni, főleg egy bolt véleményét, de az említett 27-es lg-ről már sokan érdeklődtek, és e topicban senki sem tudott mondani semmit, így úgy gondolom több mint a semmi, ez a cikk.
A két termék meg egyértelműen két külön kategória, nem is a versenyeztetés a cél velük, ez amolyan lauikusoknak egy kis ízelítő arra, hogy mit tud elmondani a két termékről egy fél-lauikus.
Szerintem hasznosabb cikk, mint a sima műszaki adatok amiket el lehet még érni. Magyar nyelven nem találtam még alaposabb vagy profibb cikket, persze biztos lehetne csinálni.
A 27-esről hamarosan jöhetek egy személyes véleménnyel is, mert már megrendeltem, persze én se fogok profi tesztet hozni, csak amolyan szvsz stílust.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
brd
nagyúr
válasz Füleske #32431 üzenetére
Tényleg ilyen nehezet kérdeztem?
1. Tudom, nem is írtam, hogy a legújabb a legjobb, csak feltételeztem, de majd helyreraktok, ezért kérdeztem itt. Ezt is tudom, de a TN-nél minden jobb (nekem). Még talán a leggyengébb elektronikával bíró IPS is.
2. Nem mondtam sehol, hogy a csúcskategória kell. TN-t nem akarok, csicsás külsőt sem (nem érdekel, de magamat ne lássam benne - sem a kávában, sem a kijelzőben -, nem vagyok olyan szép), ezért kerestem adott áron IPS paneles monitort és beírtam ide, hogy eddig mit találtam, ill. kb. annyiért vásárolnék monitort, amennyit ezekért kérnek.Hogyan kellett volna kérdeznem? 45-50k bruttó HUF között legalább IPS-est, milyet? Így érthetőbb a kérdés?
The only real valuable thing is intuition.
-
szilardf
tag
válasz Füleske #30037 üzenetére
" Így látatlanban , csak a spec. meg képek alapján , vs. Dell :
- mindenfajta állíthatóság és stabilitás hiánya
- usb portok hiánya- csak egy digitális bemenet
- csillogó gagyi káva
- semmilyen digitális kábelt nem adnak hozzáÖsszesítve : ez egy low-low end pls monitor , ami nem baj , hiszen ips - ben is léteznek ilyenek (AOC , LG) . Mondjuk akinek kevés a pénze de nem akar tn - t az inkább azokat fogja venni 10k - val olcsóbban. (és azokhoz kábelt se kell venni)"Milyen állíthatóságra, stabilitásra gondolsz? Nekem elég ha egy keveset lehet előre-hátra lehet dönteni, és ne boruljon fel.
Usb portok nem érdekelnek egy monitoron,van a gépen épp elég.
A káva ne legyen ronda. Ha fényes, ha matt, jó, úgysem azt fogom nézni, fogdosni. Gagyinak semmikép nem nevezném.
Kábelem van ez nem zavar, ha ezen spórolnak, tegyék.Az összegzésedre válaszolva;
Ez a lehető legolcsóbb PLS paneles 23-24"-os monitor, abból a nagyon kevésből, ami jelenlega piacon kapható. A körítése nem első osztályú, de engem a monitor képernyőjének minősége érdekelne. Ha ezen is spóroltak az 50 ezres árkategória IPS paneles monitoraihoz képest, akkor baj van. Ez érdekelne, ha valaki már ült ilyen előtt. Ha nem jó, akkor lehet, én is veszek egy LG IPS237-et, vagy egy DELL U2312HM-et. Ezek még talán pár ezressel olcsóbbak is.
SAMSUNG S24B350TL -
Pingvin1985
tag
válasz Füleske #28976 üzenetére
Sziasztok!
Tanácsaitok és a tesztek alapján végre eldőlt, a Dell U2312HM lesz.
Viszont lenne még egy kérdésem: ha jól értelmeztem, akkor a kalibrációt azzal a VGA-val kellene elvégezni, amivel a monitor használva lesz. Akkor, ha vidékről rendelek, a bolt meg Pesten van, nincs is értelme kalibrációt kérni, vagy elég megadni, hogy Ati vagy Nvidia, és így be tudják állítani a boltban?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Füleske #29034 üzenetére
úú, még valamit elfelejtettem, ne kövezzetek meg, ha már volt róla szó
az mindegy, h milyen kimenetre fogom csatlakoztatni a VGA-n? Egyelőre egy 4870-em van, később, ha lesz keret, váltok egy 2 GB-os 7850-re.
képminőség szempontjából számít, hogy DVI vagy DisplayPort? HDMI gondolom jobb, másnem a hang miatt is, de az ugye ezen a Dell-en nincs...
köszi még ezt a kis pluszinfót
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Norb3rto
őstag
-
repepe777
csendes tag
válasz Füleske #27483 üzenetére
azt kérdezném még tőletek hogy akkor is kifolyik a szemem a tvtől ha min 1,5 méterről nyomom a gépet vagy esetleg az ágyból csinálnám vezeték nélküli billentyűvel?
nem szeretnék olyan terméket magamnak ami nem fog megfelelni nekem!
ha monitort vennék akkor max 60-70 eft kategória és min 24 vagy 27 coll kellene
ha tvt akkor max 32 coll és max 90eft
javasolnátok nekem valamit?
köszönöm előre isaz autó a mercedesnél kezdődik!minden mercis tolja a csillagot...
-
repepe777
csendes tag
válasz Füleske #27483 üzenetére
na ezért is kérdezném a véleményeteket ti vagytok a szakik!!!!!
pontos típusok
LG M2752D-PZ LED Personal televízió-monitor 5év garanciaSamsung UE32EH5000 LED Televízió
tehát akkor tvt ne monitornak?
és az lg?az monitor plusz tv tuner vagy az sem fasza?az autó a mercedesnél kezdődik!minden mercis tolja a csillagot...
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Füleske #26766 üzenetére
Úgy nézem kalibrálások alapján hogy talán más vezérlő lehet benne. Lehet más panel is. Tervezek ennek konkrétan utánajárni,csak még időm nem volt rá. Igyekszem mihamarabb.
Egyébként bajt nem vettem még észre, tehát egyelőre ugy tünik, csak szimpla kaka kavargatás megy, hátrány nem ért senkit.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Füleske #26752 üzenetére
Nem kell beszarni. Új csomagolás, új ez-az,de friss gyártás, és nem PWM-es. Valamiért újrakezdték a számozást. Nekünk is 00-ások vannak most.
Tudtam előre, hogy lesz majd nagy fejfogva futkározás kétségbeesve. Jó nagy hülyeség volt ez a DELLtől, mert minket szopat vele.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Tino
csendes tag
válasz Füleske #26729 üzenetére
Köszi a tanácsot. Megnéztem, hogy erre 5ms-t ír az árgép, a gyártó oldalán pedig 1ms GTG (σ) van. Ez most valami elírás? Gyanús hogy inkább 1x ms akar lenni, nem?
Ezen az oldalon is érdekes további infókat lehet megtudni a IPS235P-ről: Válaszidő: 5ms g2g, 11ms fekete-fehér-fekete váltás
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
válasz Füleske #25882 üzenetére
Oké, köszi a segítséget mindkettőtöknek! Remélem minden rendben lesz a u2312-vel.
Monitorgurunál mini display átalakítóra ezt az 5e ft-os kábelt ajánlották mint legolcsóbb megoldást a laptopom és az u2312 összekésére. Tényleg nem lehet olcsóbban megúszni? Vagy nem lehet vhol hazsnáltan kapni ilyet? Meg a 2m-es kábel egyébként is fölöslegesen hosszú, egy simá akár kábel nélküli átalakító sokkal jobb volna.
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
válasz Füleske #24812 üzenetére
Tökhülye vagyok a monitorokhoz. Jobb a Dell, mint a Samu? Azt hittem tv-ben monitorban a Samu az ász.
A Samu, amit linkeltem 2 ms válaszidőt tud, a Dell meg 8-at. Ez nem tényező játéknál h minél kisebb legyen?
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
margithid
veterán
válasz Füleske #24696 üzenetére
Az a baj 30 nagyon a plafon lenne, 23ért van asus DVI-vel, igaz csak 18.5ös, ehhez hozzádonák pár ezrest és lenne egy 21-22"-os full HD DVI-s, ennyi megérne nekem, de ezen ugye nincs DVI, acerről meg lebeszéltetek, epdig az elég új kiadás, lehet nem oylan rossz mint a régebbi tipusok.
-
El Kebir
őstag
válasz Füleske #24548 üzenetére
hááát... számomra hihetetlen, hogy ez működjön, mert egy komplett digital/analog átalakító kellene bele... lehet csak a kis kínai rátette a csatlakozókat a kábelekre, de attól az még nem fog működni...
szerk.:
"Megj: Nem támogatja a jelet analóg videómagnóról, analóg VGA számítógépről, analóg Laptop VGA kimenetről."ja, vagyis nem támogatja a hdmi - d-sub átalakítást
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
fatallerror
addikt
válasz Füleske #24050 üzenetére
akkor a nyugdíjas jó szar minőségű filmtrailereket mutatott bár a batman elég éles volt
mondjuk gondoltam h 1 mov trailer nem 1 nagy szám de azért tetszett az is
azon röhögtem h a 480p-s videó akár youtube-os is sokkal élesebb mint az én hiperszuper monitoromon fránya pici pixelek ^^
1 magasbitrátás jókis mkv-t megnéznék rajta na de majd 1x itthon[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
CrAck69
senior tag
válasz Füleske #23958 üzenetére
Árban nincs maximum részletre venném.
@d@minator
Köszi szépen, és ezek amiket írtál jó monitorok is? Vagy csak ebből a felhozatalból ami ott van ezek voltak az elfogadhatóak?
Van különbség az az AMVA panel és az IPS közt? megéri azt venni?
Az árak 47-55 ig vannak, az 55 ezres "Cinema" monitor többet tudhat mint a sima?
Ezek ugye mind LED háttér világításúak, az jó?
Bocs h ennyit kérdezek de nem szeretnék mellé nyúlni. Sajna a konkrét monitort nem tudom megnézni előtte, így látatlanban veszek egyetKöszi a válaszokat
Egyszer fenn....
-
Kkrisst
csendes tag
válasz Füleske #23434 üzenetére
Amit még néztem, az a BenQ GW2250HM. Ezt hova lehet elhelyezni az AOC meg az LG mellett?
Amúgy az AOC, és az LG-k között milyen jelentős különbségek vannak? Mert kb annyit találtam, hogy az AOC-ban e-ips van, az LG-kben meg s-ips, ami viszont nekem nem mond sokat.. Továbbá: az LG IPS224v és IPS225v, illetve az IPS235v és IPS234v között mi a különbség?
Köszi! -
-
SkyS1gn
félisten
válasz Füleske #23219 üzenetére
ja a felső a benq, szerinbtem nem fakóbb szemből..
de ezeket a betekintésiszög hülyeségeket sosem értettem mert nem 150fokból fogom nézni a monítort.... viszont Tn-t se lehet venni ekkora méretnél mert a monítor szélén már lehet torzulás...
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Valdez
őstag
-
d@minator
addikt
válasz Füleske #22985 üzenetére
Én 27-esen nem játszanék szívesen akkora, mert nem 2 méterre ülök a monitortól. Az ára meg horror ahhoz képest, hogy a 23-mas Lg és Philips IPS monitorokat meg lehet venni 42ezerért.
Aki 24-es fHd TN-ről váltana IPS-re - ha nem akar kisebbet- kénytelen a 27-est venni 85ezerért. Gondolom a legolcsóbbat linkelted. Biztos lenne igény kedvezőbb árfekvésű 24-25-re 55-65 ezer tájékán.
Oké van nem fullHD 24-es pl. Dell U2412M de hol vannak az olcsóbbak?
1920x1200-at tudni, hogy a jövőbeni játékok fogják támogatni? Nemrég még az X-Box sem támogatta nem tudom azóta változott e. Ha nem akkor meg ez sem alternatíva sokaknak.
Szerintem....bár úgy látom itt a véleményemmel egyedül vagyok ezért zárjuk is rövidre.(#22983) stranger28: 1000-ből 1 az is több millió ember