Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franklin
addikt
válasz Roland8622 #137162 üzenetére
Ennyiért rengeteg opció van, akár már 100-165 Hz is, pl. DELL P2725H, LG 27GN60R, ASUS VG279QL3A
A magasabb frissítés sokat dob az élményen játékok nélkül is.
Többiek le fognak beszélni a 27" full HD-ről, de szerintem teljesen használható és nézheted messzebbről is, ami talán kevésbé fárasztja a szemet.
-
Franklin
addikt
válasz Zsiráfnyál #114741 üzenetére
Kicsit túl van lihegve ez a "27 colra kevés a full HD" dolog, egyáltalán nem vészes.
Én használtam 27" WQHD és 27" fullHD monitort is, huzamosabb ideig, teljesen használható.
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Melyik 24" IPS 144 Hz modellek azok, amelyikben nem a Panda-féle panel van?
Köszi!
-
-
Franklin
addikt
válasz dogpatch06 #103609 üzenetére
Mennyi a kereted, milyen géped van, milyen játékokkal és milyen felbontásban játszanál, stb.
-
Franklin
addikt
válasz dragon1993 #103596 üzenetére
Ebben az AOC 24G2U-ban nem ugyanaz a Panda panel van, mint az Acer VG240YP-ben?
Vagy már az új AU panel, ami szintén 24" IPS 144 Hz?
-
Franklin
addikt
válasz gunco0202 #100050 üzenetére
Nem rossz az a monitor, de már elég régi, 4 éves modell, azóta jöttek ki újabb 144 Hz-es panelek, illetve szebb, vékony kávájú monitorok, inkább ezek közül választanék, pl. AOC G2590FX vagy PX, Acer KG251QF, Acer KG251QD (ez 240 Hz-es), Acer XF250QA (ez is), HP 25x, DELL Alienware AW2518F.
-
Franklin
addikt
-
Franklin
addikt
válasz Goldmember01 #99515 üzenetére
A 24-est kb. 1 hét alatt fogod megszokni, utána ha visszaülsz a 22-es elé, azt fogod mondani, hogy úristen ez milyen kicsi
A 27es nekem már nagy volt, bár én közelről nézem a monitort (40-50 cm).
-
Franklin
addikt
válasz Tommy-1998 #99498 üzenetére
Úgy látszik ezt nem lehet elégszer leírni: erősen játék és beállítás függő, hogy milyen felbontáshoz milyen videókártya kell.
A "játék" nem mindenkinek azt jelenti, hogy a legújabb AAA gémet max felbontáson és max grafikán játszom.
1050-en is lehet 4K-ban játszani, a megfelelő játékkal.
-
Franklin
addikt
válasz Acheron #92786 üzenetére
Grat a monitorhoz és köszi a beszámolót!
Bekapcsolt állapotban is csinálhatnál egy képet, hogy lássuk a TN és IPS közti különbséget (bár tudom fényképen nem ugyanaz, mint élőben).
De azért mennyivel szebb a kávamentes Acer a kávás DELL mellett... én már tuti nem fogok kávás monitort venni.
-
Franklin
addikt
válasz Kezdő vagyok #92518 üzenetére
A kék fény csökkentést külön programmal is meg lehet oldani (f.lux), illetve a Windows 10 már alapból tudja (Éjszakai fény), ehhez nem kell külön monitort vennie.
-
Franklin
addikt
válasz szasanyi #92151 üzenetére
Az a különbség, hogy ha 100 fps-sel fut a játék, akkor nem fog működni a Freesync az Asus monitoron.
Ami nem olyan nagy baj, mert nem annyira észrevehető, mint mondjuk 40 fps-nél, de akkor se szép dolog.
Ha egyszer ráírják, hogy tudja a Freesyncet, akkor tudja már minden Hz-en.
-
Franklin
addikt
válasz G viktor #91810 üzenetére
Jó monitor, mert 24 colos, 144 Hz-es és vékony kávás, én is szemeztem vele, csak egy időben nem nagyon lehetett kapni.
Szóba jöhet még az FX végű variánsa, az néhány dologban kevesebbet tud, pl. nem állítható a magassága, nincs USB 3 hub, ilyesmik.
Illetve még az Acer KG241 van még nagyon jó áron (65e).
-
Franklin
addikt
válasz xyzikeee #91624 üzenetére
Nem lehet, hogy keveset pislogsz?
Érdemes lenne webkamerával felvenni mondjuk egy órán keresztül, ahogy a monitort nézed és utána visszanézni, hogy hányszor pislogsz percenként.
Illetve legalább óránként érdemes 5-10 perc szünetet tartani, felállni, sétálgatni, messzire nézni (!) és nem mondjuk a telefont bámulni olyankor is, mert ha sokat nézel közelre, akkor a fókuszáló "izmok" nem működnek rendesen (vagy valami ilyesmi )
-
Franklin
addikt
válasz Runner_fxr #91469 üzenetére
Továbbra is az Acer Predator XB241H a legolcsóbb G-sync monitor, 134e-ért (24", TN, full HD, 144 Hz).
-
Franklin
addikt
válasz attiati #91430 üzenetére
Játéktól és felbontástól függ, hogy milyen erős gép kell.
Pl. CSGO-hoz 1024, 1280 körüli felbontásokhoz elég egy 950, 960 is, hogy meglegyen a 144+ fps. Full HD-hoz elég egy 1050 is.
De ha csak 100+ fps van meg, akkor is sokkal folyékonyabb az élmény, mint 60 Hz-en.
Nyilván multiban jön ki az előnye, tehát pl. CSGO, BF, COD, PUBG, Quake, stb.
-
-
Franklin
addikt
válasz AeSDé Team #91216 üzenetére
ACER XF270HUA, LG 34UC79G (ívelt), esetleg GABA GL-2701FHD.
-
Franklin
addikt
válasz gulyasa #91176 üzenetére
Lehet, hogy a 17" után nagynak fog tűnni a 24", de pár nap alatt megszokod majd és ha majd megint leülsz a 17-es elé, azt fogod mondani, hogy "úristen ez nagyon kicsi, hogy tudtam eddig ezzel dolgozni"
Sokan használnak 27-es, 32-es, sőt 43-mas monitorokat is, szóval nem lesz nagy a 24-es, meg fogod szokni, hidd el
-
Franklin
addikt
válasz Dyingsoul #90651 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, nem jó irány ez, hogy 130e Ft a legolcsóbb Gsync kijelző, de sajnos ez van.
Én a helyedben nem ragaszkodnék a Gsynchez, elvégre egy 1070-nel szerintem a legtöbb játékban el lehet érni a 144 fps-t néhány erőforrás-zabáló csúszka balra húzásával, Freesynces kijelzőkből pedig sokkal nagyobb a választék 70 és 100e Ft között.
-
-
Franklin
addikt
válasz unrealnoise #90629 üzenetére
És mi lesz a 24GM77-tel, nem adod el véletlenül?
-
Franklin
addikt
válasz Demizson92 #90464 üzenetére
Mondjuk a 60e Ft-os CPU és 100e Ft-os VGA mellég én nem 50e Ft-os monitort vennék, mert előbbiek jó eséllyel már a kukában lesznek, mikor az utóbbit még használni fogod, de te tudod.
80e Ft-ért már rengeteg 144 Hz-es modell közül válogathatsz. Feltéve ha főleg fps-ekkel játszol. 115e-ért már G-syncet is kapsz, ami illik a 1060 mellé.
De ha tényleg csak 50e a keret, akkor szóba jöhet mondjuk egy LG 24MP59 (24", full HD, IPS, 75 Hz)
-
-
Franklin
addikt
válasz Jakab66[hun] #90271 üzenetére
Komoly kis gép lett, gratula!
Később majd még ajánlott a ramot 16 GB-ra bővíteni, de utána legalább 2-3 évig nem kell majd hozzányúlnod
-
Franklin
addikt
Nem baj, ha a monitor nem támogatja, Win10 alapból tudja (Éjszakai fény), illetve külön progik is vannak erre, pl. f.lux
A bioritmusba is csúnyán belezavar a naplemente utáni kék fény, nehezebben termelődik az a hormon (melatonin), ami az alvást segítené, mert a szervezet azt hiszi, hogy még nappal van.
-
Franklin
addikt
válasz Heroes fan #90089 üzenetére
Így van, ezért is írtam, hogy Pl.
Ezért is nem szeretem az olyan mondatokat, hogy "játékra kevés lesz", mert millióféle játék, felbontás, beállítás, stb létezik.
-
Franklin
addikt
válasz Sischo #90081 üzenetére
Attól függ mivel játszol és mennyire komoly szinten.
Ha főleg fps-sel és számít, hogy minél jobb legyél, akkor nem overkill, bár a 144 Hz és a 240 Hz között már nincs olyan nagy különbség, mint a 60 és 144 között.
Nézelődhetsz 144 Hz + IPS modellek között is, bár azok 150-től indulnak Gsync nélkül és 240-től Gsync-kel.
-
Franklin
addikt
válasz Heroes fan #90070 üzenetére
Attól függ miben. Pl. CS GO-ban egy 1050-1060 is röhögve kihajtja.
-
Franklin
addikt
válasz Heroes fan #89884 üzenetére
Programozónak teljesen jó a 4K monitor a 760 mellé, nem értem mi a probléma vele.
A hsz-e első sorában írta, hogy "nincsenek gémer céljaim".
-
Franklin
addikt
válasz SunMount3r #89546 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az alap kalibrálás elég otthoni felhasználásra, a prémium annak kell, aki kimondottan színekkel dolgozik, pl. Photoshop.
Átlag ember szerintem észre sem venné a különbséget egy alap és egy prémium kalibrált monitor között - de javítsatok ki, ha tévedek.
-
Franklin
addikt
Nem a monitor rontja a szemet, hanem egy fix pont órákon át tartó bámulása.
A legjobb szemkímélő, ha nem ülsz órák hosszat a monitor előtt. Legalább óránként érdemes 10 perc szünetet tartani, felállni a gép elől, sétálni, távolba nézni, stb.
Ezt semmilyen monitorral nem tudod megúszni.
Ja és naplemente után érdemes bekapcsolni valamilyen low blue light módot, nem is a szem, sokkal inkább a bioritmus kímélése érdekében.
Ez Win10-ben már alapból benne van (Éjszakai fény néven), de használható a f.lux nevű program vagy a monitor saját szemkímélő módja is (Reader, Low blue, stb.)
-
Franklin
addikt
válasz superecneB #89217 üzenetére
Érdemes kalibráltatni, mert sokat tud javulni az out-of-the-box állapothoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- Dell P2412Hb FullHD monitor
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 27GP850+PhilipsfullHD+ monitor állvány
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest