- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
Persze, csupán érzékeltetni akartam, hogy a szerelők zöme, ha te viszed az alkatrészt, belemegy a játékba, de akkor a munkadíjat nyomja meg. Így van ez az autószerelőkkel is pl. ugyanúgy, már aki belemegy, hogy "hozott anyagból" dolgozik.
Persze kivétel mindenhol lehet.... -
Héraklész
aktív tag
A magyarországi Audi-gyárak kimagasló minőséget produkálnak. Vannak/voltak termékek, amikkel Ingolstadtban nem boldogultak, Győrben igen. Pl. az A4 kabrió tetejének beszerelése. Klímákról volt szó, illetve a japán cuccokról. Sokaknak az a japán, amin ott a "Made in Japan" felirat. A japán habitus, a munkamorál nem jellemző Malajziában vagy Vietnámban.
-
prisz
senior tag
Hagyjuk mar ezeket a 15 évvel ezelőtti városi legendákat. Amit én a sajat szememmel latok, hogy a midea oasis-om a dög melegben, siman elketyeg 150-210wattal órákik 24.5 fokra hűtve a kb.55nm2-t éjszaka pedig brutálisan alacsony figyasztással 85-97watt!!!! között eszik hosszú ideig. A fogyasztásmérőm igazolja, a villanxszámlám pedig megerősíti. Sokszor már az itteni halandzsáktól égnek áll a hajam, inkább pörgetek is tovább...
-
Még ha akadályozná is mi van akkor?
mondjuk nem 660m3/h levegőt mozgat meg, hanem csak 550.et, de nincs ekkora eltérés.
Mert még a leg kisebb venti fordulaton is ugyan olyan távolra tud fújni, ez nálam könnyen kiderül mert 10.méterre van a beltéritől a fürdőszoba ajtaja és simán eltolja oda a hűvöset, még a legkisebb fokozaton is!
Ahol meg max 4-5.métert kell lefednie ott még úgyse vennél észre semmit abból hogy rajta van a plusz szűrő. -
2-3.hetente szoktam cserélni! most cseréltem szombaton, majd lefényképezem hogy néz ki ha cserélem, és meglátod!
amúgy ha csak a felét fogja meg(de sz.tem kb 70-80% át biztosan megfogja) már az is jobb mindha minden a lamellákon tapadna le!
Ez olyan anyagból van, mint amit a légtisztító gépek PM2.5 ös szűrőjén is vannak, szóval ez arra van tervezve hogy a port megfogja de a levegőt át engedi!
-
-
Úgy ahogy mondod!
Magas labdának szántam, de azért a Japánoknál is akadnak problémák, múltkor is volt itt a fórumba 1 kolléga hogy évek óta jól működő app egyszer csak nem működik!
Nálam is volt akkor anomália, a 2.db DAIKIN-ből nálam is eldobta az 1ik magát és az OneCTA-ba OFFLINE módba került és 1,5.órát szenvedtem vele mire újra vissza bírtam csatlakoztatni a WIFI egységét a hálózatba!
Hiszterézis itt is tud rosszul alakulni
23.fokra állítva
ő is letud menni majdnem 20.fokra is simán.
Most akkor kezdjem el ócsárolni meg szidni?
-
sajnos nem tévedés, bár csak az lenne! Akkor nem lenne télen havi 60-70.e-res gáz számlám az 5.db konvektorral a 120nm nek a fűtése(meleg víz villanyról megy szóval még az se szól bele), úgy hogy csak 18-20.fokra van fűtve mindenhol! Ha kényelmes 23-24.fokot csinálnák havi 100.as elmenne a gázra!
a 2.szobában ahol az utóbbi 2.télen már a Sensirákkal fűtöttem (22-23.fokra) lényegesen kevesebb áramból megoldottam pedig ott is bőven kifutok még fűtés nélkül is havi ~500KWh elmegy így 70.el számolva is olcsóbb a klímával fűteni!
-
arnyekxxx
veterán
kiskoromban konvektoros lakásban laktunk, az is ilyen volt, a saját két felnőttkori lakás és ház is ilyen volt, apósnál is ilyen. Ha nem lemez hanem öntöttvas akkor a pattogás az nincs és a vastag vas miatt van egy kis hőtehetetlensége a készüléknek. Lehet, hogy mindenhol szarok voltak a radiátorok de csak off-on módban mentek, gyújtóláng-maxigáz
-
Sajnos én is konvektorokkal fűtök, mint korábban írtam régi ház és nincs szigetelés sehol, annyi hogy az ablakok azok jók!
A konvektorral a legnagyobb probléma az hogy a létező leg rosszabb hatásfokú fűtési megoldás, mivel az elhasznált gáz energiájának a ~50% át ki engeded a szabadba a parapeten/kéményen keresztül!
Mióta megvannak a klímák azokban a helyiségekben nem használjuk a konvektorokat(csak az őrlángok vannak begyújtva hogy ne tudjon a parapeten bejönni a hideg a lakásba), Daikin SENSIRA nem kimondottan fűtésre optimalizált de még ezzel is lényegesen olcsóbban, és komfortosabban tudtunk fűteni az elmúlt 2.télen!
-
Stitch
őstag
Szerintem @forumpista jól összefoglalta a lényeget (#80798, #80818) és hogy miért helyszín/lakás/telepítés függő a probléma.
Egyébként HR széria leírásában van erre vonatkozó rész. Itt megint csak @forumpista írására tudok hivatkozni, az hogy a klímában maradó nedvesség mennyire kedvező és mennyi idő alatt segít a gombáknak, lakásonként eltérő lehet.
AY szériában már beépített funkció:
-
Z_A_P
addikt
En semmit sem vesztek vele alapon jaratam a venti modban egy ideig kikapcsolas utan. Nincs szaga, bar nem is megy sokat. Lehet enelkul sem lenne. De logikusnak tunik hogy ha hamarabb szarad meg belul az jobb, szoval nem kikapcsolom, hanem atrakom ventire. Aztan mikor eszembe jut ujra, akkor kikapcsolom.
-
pjen
félisten
Szerintem van példa pró és kontra. Megoldás viszont nincs. Van akinél szárítva is büdös másnál anélkül se. Az, hogy kell e száritgatni leginkább a lakás állapotától függ. Nálunk olyan száraz minden, hogy inkább nedvesíteni kéne. Tesóm van, hogy 1 nap 3x is ujra indítja mindenféle.szárítás nélkül és semmi szaga. Pedig eg, HD klima. Igaz Vindy ék telepítették.
-
prisz
senior tag
Szerintem is. Silent-ben manuális az egész. És van rajta Night mód is, na az tök más. Az emelgeti óránként a hőmérsékletet. Az pedig, hogy a ventillator 1-es, 2-es vagy esetleg 3-as fokozat, az oasis-nál értelmetlen megfogalmazás, mivel 1-100--as skálán lehet állítani a ventillátor fordulatszámot.
-
prisz
senior tag
Egy klímánál a hőmérséklet amit beállítasz a fö prioritás. Ennyi. És ez így van jól. Mi az istennek állítasz be akár 22 fokot, ha a manuális alacsony fordulatszám miatt a büdös életben nem tudja szerencsétlen elérni a beállított hőmérsékletet? És akkor még egyszer. A midea oadis is beállítható silent mellett fix ventillátor fordulatszámra, de értelmét nem látom.
-
prisz
senior tag
-
ugyan az mind 2ő, csak a drágábbiknál 1.db-ot önmagában meg tudod venni, az olcsóbbiknál minimum 3 terméket(lehet ugyan abból 3 vagy 3 eltérő) kell venned hogy megtudd venni, ezért olcsóbb.
Kobe nem csodakütyü de az említett xiaomi azok kívül hogy méri a hő és pára tartalmat semmi mást nem tud.
Ez azért egy komolyabb cucc, egyéb iránt amíg nem ismersz valamit nem illik véleményezni ha fingod sincs róla milyen és mit tud!Látom a Tuya/SmartLife témában is pont ennyire vagy otthon, totál fingond nincs mit lehet vele és mire jó! Szóval erről se kérnék vélemény nyilvánítást
-
ettől azonosabb nem is lehetne, hiszen egy lakáson belül van a 3.készülék!
nem is értem ez most honnan jött neked?
és azok az értékek nem pillanatnyi fogyasztások, hanem folyamatosan ennyin járnak, szóval ez sem nyert!
amit láthatod a DAIKIN most is kb pont annyin jár!
és ha értelmezed amiket írtam, akkor láthatod hogy pont a DAIKIN evett többet ami fele akkora helyiséget hűt, jobb körülmények között(nincs +hő és pára mint a konyhában) mégis ő evett többet.
-
-
Vérboci
addikt
mit kellene visszaolvasni? ex cathedra kijelented, hogy egyhetes klíma "normálisan" nem lehet büdös, pedig de.
100 büdös klímából 99 azért büdösödik, mert mint kiderül, 26-27 fokokon járatják, mert "fáznak". ha megnézed, elég sok ilyen van itt is. a klíma akkor megy jól és nem büdösödik, ha folyton hűt, mindig dolgozik a kompresszor és van kondenzvíz.
MaxxDamage is írja, hogy csak venti üzemmódban megy a klímája. Ki tudja, hányadszor ma és az elmúlt napokban.
Persze kihívhatja a szerelőt, az nem árt, legfeljebb pénzbe kerül. Vagy lejjebb veheti a hőfokot 23 fokra. -
Vérboci
addikt
hát egyhetesnél lehet hogy igyekezni kell, de elvonatkoztatva a kérdező konkrét személyétő a cigarettafüst, a háziállat, a főzés, a személyes kipárolgás mind keresztülmegy a klímán, ami hamar szagos tud lenni. pláne, ha nincs állandó "húzó" üzemben járatva és gyakran kiszárad.
-
arcitec
addikt
Igen most nézem a számlákat és az energia díj az úgy 6,5ft körüli(fogyasztás függvényében kicsikét eltér). Azonban van még energia díj ott többféle tételből ami nem is energia díj. Szóval jól értelmezhetően meg van kreálva.
[kép]
De a végösszeg a lényeg és az 37ft körülire jön ki. -
pjen
félisten
Tehát a fűtési idényen kívül eső fél évben – A1 tarifa alkalmazásakor – is érvényes a kedvezményes árszabáshoz meghatározott 2523 kWh/év fogyasztási határérték.
Ez van az MVM honlapján.
De szerintem mindegy is, hiszen nem tudod fél év alatt elklímázni a Szerinted járó mennyiséget.6x420 csak klíma, ez nem fog menni. -
pjen
félisten
Persze a H tarifáshoz nincs is. De H tarifa csak fűtesi szezonban van. Fűtési szezonon kívül a H óra pont úgy mér mint a normál óra. Viszont két kijelző van és a nÿári csak 6 hónapig mér évente. Tehát 6x210. Ha túl léped 70 ft. De szerintem amúgy se nagyon tudsz elkimazni havi 420 kW ot.
-
PROTRON
addikt
Azért ne felejtsétek el srácok, hogy nem pontosan havi 210 van, ezt csak a leegyszerűsítés kedvéért használtuk korábban.
Valójában a mocsok MVM napi elszámolásban hisz, tehát hogy adott hónapban hány nap van.
Évente van 2523 keret, tehát naponta matematikailag 6,93 jár.
Ez ugye azt jelenti hogy 31 napos hónapokban 214, majd 30 napos hónapokban 207, míg az 1 szem februárban meg csak 194 jár kedvezményesen.
Persze létezik kerekítés, szal még jár évente 1-3 kWh...Ezt azért írom, mert az első évben én elbuktam 6 kWh-t az éves keretből, mert átalánydíjas elszámolásban voltam, így februárra automatikusan számlázták a beállított 200-as havi értéket, amiből csak 194-ig járt a kedvezményes keret, majd éves óraleolvasáskor pont úgy jött ki hogy matematikailag nem "kellett" korrigálniuk.
Pedig adott hónapban csak 168-at fogyasztottam, de előtte volt feltorlódásom korábbi hónapokból.Egy szó mint száz, ha valaki átalánydíjat állít be, akkor Január előtt azt érdemes lemódosítani hogy havonta csak max 194 legyen 2 hónapig (február miatt), az év többi részén meg max havi 207 legyen.
Persze ha eleve havonta alatta fogyasztasz és azt adod meg, akkor nincs számlázási gond.
-
Héraklész
aktív tag
-
MaxxDamage
félisten
Ez a távirányító megkavar rendesen...🤭🫢
Ha csak a cooling van a "kijelzőn" akkor a távirányító nincs bekapcsolva igaz? (tehát wifi telefonról vezérlés van és beltéri szerint van a hőmérséklet érzékelés?)Ha a távirányító be van kapcsolva, akkor nem csak a coolingot mutatja, hanem a display és I feel alul, meg mutatja a módot, akkor gondolom az vezérli meg minden egyéb... amúgy mióta beállítottam a WiFi/telefont, azóta azt használom, kivéve mikor a távirányító is buzeralva lett az I feel funkció miatt...de akkor most azzal jól bekavartam neki.☝️✌️🤭😁🤔
-
Aszi123
tag
A mai klímák a jelenlegi technikával és gázzal, már közel járhatnak az elméleti maxhoz. Nem igen van bennük több, de annyi semmiképp ami kelleni fog a felvázolt jövőhöz. Az én eddigi tapasztalatom szerint, az eddigi levegős hőszivattyú technika, kb. a 0-val lesz egyenértékű, fűtésre. Mondjuk a technológiát nem féltem, biztos lesz majd alkalmasabb valami.
Parci: a szerkesztett részre: plusz egy.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest