- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
wonderx
újonc
Ha ennyire gyorsan hűl le, akkor nagy hővesztesége :-(
(normális hőszigetelés esetén 1-2 fokot hűl a lakótér ilyen időben naponta)Kihül a jó néhány tonna fal/padló/stb és azt újra fel kell melegíteni.
Szenved a fűtés... és sok energiát is kér.
Az a néhány kW teljesítmény kevés a gyors felmelegytéshez amit klíma tud.Kipróbálnám, hogy mi történik, ha nem hagyom ennyire kihűlni.
Kikapcsolás helyett mondjuk 19 fokot tartva. -
-
Miklósbácsi
tag
Szia !
Nálunk az első kertben a fű kapja a Sensira leolvasztott vizét. Tavaly és előtte sem okozott ez problémát, a fű kibírta. A ház hőszigetelt lábazata szintén, arra csak néhány csepp jutott.
A kültéri alján ezen a gépen egy vízlevezető lyuk van. Ebbe egy rugalmas gumi csődarab illeszkedik kívülről, amit ha jól emlékszem, Windy tanácsára többekkel együtt eltávolítottunk. Nehogy pont a levezető csőben keletkezzen jégdugó. Van, aki kénytelen hosszabb csövet alkalmazni a kültéri alatt lefelé, ami már fűtést igényel.
Egy párás, ködös napon leolvasztáskor igen bőségesen megindult a víz a lyukon kifelé, egy hölgy megállt kinn a járdán és aggódva nézte. Mondta, hogy ő csőrepedésnek hitte és éppen akart szólni, hogy itt valami nagy baj lehet......
Mindenesetre udvariasan megköszöntem neki és mondtam, hogy ez olyan, mint amikor otthon leolvasztjuk a hűtőszekrény mélyhűtőjét. Azóta sem tudom, hogy elhitte -e ?
-
Atomgeszi
nagyúr
Hát nálam is be lenne csatornázva, kijelentették, hogy ők csatornáznak, mert nincs idejük vésni, de, ha bevésem szívesen felrakják úgy.
Mondom akkor legyen vésve, de csatornát nem akarok látni.
Szóval ebből gondolom, hogy a tartót is nekem kéne kitalálni, különben teljesül a mai tipikus mindegy hogyan néz ki, funkcióját ellássa... -
mpo
veterán
Regisztrálj az EON-nál, az előfizetői azonosító kell hozzá
[link]
A számlákat, fogyasztást visszamenőleg meg tudod nézni.
Az átalány és a diktálós is le van írva.
Én havonta leolvasom és táblázatban vezetem, így mindig tudom, hogy plusz vagy mínusz van időarányosan és májusig mi várható, az éves leolvasáskor.
Csak hűtésre használom, így azok a hónapok dobják meg, de utána 9 hónap van a leolvasásig. A mosó-szárítógép sem okozott túl nagy fogyasztást, az új hűtő meg már "termeli" az áramot, éves 380 helyett 175 kW. -
elfelejtette
veterán
Én havi általányos vagyok, mert szeretek egész évben kiszámíthatóan állandó kiadásokkal kalkulálni. Mikor a klímát beszerelték, megemeltettem az általányt hasra ütésre az addigi 160 kWh duplájára. Mivel elvileg áprilisig használom fűtésre a klímát, és havonta figyelem a fogyasztást, a fűtés szezon végétől a július végi leolvasásig három hónapim van, hogy az esetleges túlfogyasztást még három részlerte elosszam, mert szeretem közel nullára kihozni. Az általányt pedig akár havonta megváltoztathatom online.
Tavaly nem jött a leolvasó, ezért az eon weboldalán én bediktáltam egy aktuális óraállást, erre áttettek automatikusan kérdezés nélkül havi diktálósnak, nem volt egyszerű dolog visszaállítani a havi általányos státuszt. -
Latency
senior tag
Nekem is hasonó hangot adott a Sensira, amikor alacsony teljesítményen járt. Levettem a tetejét és az oldalsó műanyagot. A ház és az elektromos kábeleket tartó fém lap közé tettem öntapadós szivacsot (ez volt kéznél), illetve igazítottam az elektromos kábeleken. Azóta csendben van, bár mostanában nem használtam, nálam csak hűtésre kell.
-
Igen, az enyém is szokott így ,de közel nem ilyen hangosan. ha kifejezetten közel állok hozzá akkor hallatszik néha ilyen bizonyos fordulatoknál / napokon ez amit felvettél, de töredéke hangerőn
Amit feltöltöttem tavaszi videót itt hallatszik ez a halk morgás az elején. [link] -
Gyöször
senior tag
Ezek még mindig a fejeden röhögnek amit akkor vágtál mikor kibökték az összeget.
Mikor csináltunk a hűtőgépessel valamit, annak a kompresszornak akkor volt ilyen hangja mikor túltöltötte gázzal. Nade az egy ndk hermetikus aggregátor volt r12 gázzal.. töltöttek erre, cső indokolta? -
12 000 ?
Szerintem keress másik szerelőt azt javaslom.
Már eleve hogy ezt mondja hogy ilyen hangja van. Megmagyarázni sok mindent meg tudnak. Nyugodtan mutasd meg neki a videóimat. Mint hallod nincs ilyen hangjuk.
Barátomnak 1 Gree Amber van,1 éves az is halk, szintén normálisan beton tuskókra rakva neki az egyik, a másik pedig betonba belefúrt gumibakokra ültetett fém állványon van az valami Amber alatti Gree verzió 2,5 kW.. Annak sincs extra hangja, max a szélzaj kicsit nagyobb mint nálam, magasabb fordulaton megy a kültéri ventije, de rezonancia vagy ilyesmi a leolvasztáson kívül semmi.szerk : Közben megnéztem a videót is . Nem értem miért tette ennyire közel a falhoz őket, miért ezt a konzolt választotta hozzá, mikor nálad lett volna hely a faltól eltenni akár kétszer ekkora távolságra. Helyedben ezt csinálnám amit én is tettem két pincefalazó, bele egy kis zsákos beton aztán abba bele a gumibakokat és legalább 20 cm re eltenném a faltól.
-
hát ne fogadd el, mert nem azok.
most csináltam videókat 2 fokban az egyiket, a másik kettő a másik falon 1 fokban megy.
3,5 kW veziók és 24 fok van jelenleg bent és mennek rendesen. Majd 80 négyzetméter fűtenek. . Ennyi hangjuk van. [link] [link]
Nagyon sok múlik a talpazaton és a rögzítésen. Az enyémek szinte csak zümmögnek május óta. -
elfelejtette
veterán
Egy klímát szereltettem. Egy zártkerti házat vettünk kis pénzből, volt mit kipofozni rajta. Összesen 100 légköbméter, de még szigetelés sincs rajta. Van egy kazán a pincében, rákötve 5 radiátor, de este mikor kialudt a kazánban a tűz, utána gyorsan kihűlt a ház, volt hogy 15 fok se volt reggel. Így gombnyomásra állandó a hőmérséklet, bár a C&H klímát szívesen lecserélném egy Fujitsu-ra. Sajna csak arra volt lóvé, azt a 200-at szereléssel együtt is elég volt kiízzadni, egy Fujitsu LLCE még 70-nel több lett volna.
-
mpo
veterán
Hír:
A Levegő Munkacsoport nem veszi át a Budapestért díjat, mert évtizedek alatt sem tudták elérni, hogy javuljon a fővárosi levegő minőség.Sem a városokban sem falun nem jó a levegő fűtési idényben.
Ha légkondival lehetne fűteni, államilag támogatott formában, akkor a levegő is javulna, erdő is több maradna és a klímacélokat is tudnánk teljesíteni.
De kit érdekel, amikor a lopás fontosabb. -
tibibi
őstag
Mivel most már csak az órákat( vezérelt és H )kellett beszerelni ingyen volt. Az új kiépítés 350 ezer 3-as szekrény 20m távolság 1 oszlop. De mondták is démász-eon mintha a szart hasonlítanád a tortához.
Ez két éves mutatvány volt
kérdeztem a napelemes rendszert mennyi lenne időben, a válasz- felejtős
-
-
DonDennis
senior tag
Más méretűek a szobák fönt, és ha már kint ilyen elbaszott lett
akkor azt mondtam bent legyen szép és ott legyen jó helyen a belső egység úgy is azt fogjuk nézni. Bár szerintem ahol a benti egységgel "kijöttek" ott is el lehetett volna menni egy 90fokossal jobbra vagy balra és akkor kicsit Nokia snake-esen jött volna lefelé a fehér kábelcsatorna de legalább össze szedte volna 1-be a kábeleket. (ezért is szeretek amit lehet én csinálni a ház körül és belül mert valahogy kicsit gondolkodok a dolgokon nem csak így dirr durr jó lesz, meg így adta ki - csak hát a klímához nem értek
)
-
mrmft
senior tag
Akkor szelso napon keszult...
Mellettem egy cseh Daikin van, ott a kulteribe bele volt szakitva az osszes csavar, a tulaj tajtekzik. Komplett haz csere kell ra, bontas utan reznal az egesz.
@sanzi89
Elvileg mindegynek kellene lenni hol keszul, ha a tevezes es a minosegbiztositas japan szinvonalu. A munkas sajnos nem az, ugy tunik a helyi beszallitok sem. -
sanzi89
addikt
Nekem ugyanez a klíma csinálta ugyanezt a hangot. Én is írtam a cégnek, aki felszerelte, kívülről a lenti képen sárgával jelölt gumi "csapágyra" fújt valamilyen kenőanyagot, jobb lett egy kicsit, de nem múlt el. Miután mondtam nekik, hogy ez így még szerintem nem jó, annyival leráztak, hogy ez ilyen. Itt is írtam több kommentet a kálváriámról, ha érdekel visszaolvashatod, megoldást nem kaptam csak kioktatást.
Most újra fűtűnk vele, annyira zavart a kattogás, hogy elkezdtem magam nézegetni mi lehet a gond, leszarva azt is, hogy elcseszem, mert ha így marad biztosan rövid úton leverem a falról. Végül a lenti képen pirossal jelölt két csavaron tekertem kb. majdnem egy egész menetet, és elmúlt a kattogás. Egyszerűen nem volt betekerve teljesen a csavar fent illetve alul biztos nem volt a megfelelő nyomatékra húzva. A filces jelölés elárulta, hogy ez a gyárban így sikerült.
Gyárilag szarul van összerakva ez a "japán" csoda, típushiba, nem is értem amúgy miért ajánlja itt mindenki az FTXF35A-t. -
Ha lepattintod akkor látni fogod egyértelműen .Itt mutatja [link]
Mondjuk nem tudom neked melyik típus, de szerintem hasonló a tied is.
Gondolom a zsír egy kicsit eloszlik vagy a csapágy kicsit megmozdul ha megnyomkodod. Ha úgy sem akkor valószínűleg kell neki egy kis zsírozás.
Nekem alig volt hallható és ritkán. -
-
mpo
veterán
-
DUB Inc.
aktív tag
Évek óta ilyet használunk, 1 darabot. Ha beteszed egy központi helyre és megy folyamatosan, akkor az egész házban ö9sszegyűjti a párát. Természetesen nem csukott ajtók mellett. A másik megoldás, hogy a először minden helyiségbe berakod pár napra, jól kiszárítod őket, majd vagy a pára forrásához (konyha, fürdő), vagy a központi helyre rakod (nappali).
-
Csaszu2
csendes tag
Nagyobb ventillátor fokozat, kisebb teljesítményfelvételt eredményez, mivel csökken a gázhőmérséklet, ezért csökken a nyomása is csökken, így kisebb terhelés jut a kompresszorra. Ez előbbi példánál alacsony fokozaton volt 3,45 A, közepesen 3,2A magason 3A, turbon pedig 2,9A. Fázisszöget most nem néztem, majd hozzáírom mindig azt is a feszültség mellett, így csak a hatásos teljesítmény szerepel a képletben, amit a villanyóra is mér.
-
Csaszu2
csendes tag
A nagyobb ventillátor fokozatnak elsősorban a hőátadásban, ezzel együtt a klíma hatásfokával van összefüggésben. Pl. a napokban méregettem egy lomot, alacsony ventillátor fokozaton, azonos 75%-os névleges terhelésen 3 COP hatékonyság jött ki, közepesen COP 3,8, magas fokozaton COP 4,4, Turbon pedig 4,8. Nyilván rengeteg dolog befolyásolja a cop értéket, ha esetleg valakit érdekel, majd írok a pontos méréseket.
-
seolwon
tag
Most volt szerencsém ezt kipróbálni a hétvégén.
23 fokra állítva a felvett teljesítmény 140 - 150 watt között ingadozik. Picivel a minimum leszabályzás felett. Így ritkán kapcsol ki, nem számottevő.
20-21 fok. Itt kikapcsolgat eléggé gyakran. 250-300Wattról indul a felvett fogyasztás, lecsökken 140 alá majd kikapcsol. Az átlagfogyi így 110-120 watt között van. Tehát nem jelentősen kisebb a fogyasztás, de hidegebb is van és a sok kapcsolgatás sem tesz jót. -
Orlin
addikt
Valamint az lenne a kérdésem még ,hogy van-e gyakorlati értelme a venti sebességen is állítgatni mondjuk a programozásnál.Hogy x időben mekkora fokozaton pörgesse.Vagy a legjobb az automata?
Azt néztem a mivel fentebb beszélgettük a legyezést az sokaknál bevált nem lehet a programozásnál állítani.
Köszönöm. -
mrmft
senior tag
Majd figyled, ha gond van teszel par 40x40es kerti lapot ele a kiskertbe.
Ez a legrosszabb amikor csupasz fold van elotte, ez tudja rendesen teleszorni. Nalam fuves volt, de igy is olyan volt neha eso utan, mintha ra szortak volna egy fel lapat homokot. Ha haz tove melle, a jardara nem szokta raverni a koszt akkor meguszod valoszinu. -
mrmft
senior tag
Ha ilyen alacsonyra teszed, arra figyelj ne legyen fuves resz a kornyeken, mert gyonyoruen tele tudja verni az eso sarral, ha olyan iranybol kapja a szelet, hogy fele fujja. Vagy zapor eseten felfrocskoli bele. Nekem be kellett tennem a kulterit a teraszon belulre, a fentiek miatt.
-
baloghgabor
aktív tag
Meg kell nézni egy klíma nélküli napot, majd egy olyat, amikor fűt is rendesen a klíma. A különbség nem lesz számottevő, sőt!
Nekem a fürdőben olyan bojler van, ami fával is működik, és sokszor még nyáron is tüzelek alá, mert nincsen más fűtés ott, közben pedig van melegvíz is. Nos, ha elmondod otthon, hogy az így megspórolt áram még több is, mint amit a klima fogyaszt összesen, akkor lehet ki is tagadnak otthon! 😁 -
baloghgabor
aktív tag
Szerintem nem kell matematikus zseninek lenni az idősebbek sem. Egy adott órában meg kell nézni a villanyóra állást, majd másnap ugyanakkor ismét. Gyorsan meg lehet látni a fogyasztást és felszorozni az aktuális KWh árával. Nyilván hidegebb időben több lesz a költség, mint a gáznak, vagy a fának is....
(Évek óta fűtök klímával. Gáz nem is lehetséges. Fát hétvégén, meg ünnepnap pazarlom, ha hangulatra vágyom 😊). Átlag plusz költség ~ 60ezer a fűtési szezonra, kettő klíma, kb. 80 m2. -
Én a tapasztalatom alapján azt gondlom, hogy mindíg a leggyorsabban próbálja így elérni a megfelelő mőmérsékletet és ehhez vállasztja meg a megfelelő ventilátor fokozatot. ha automatára állítom akkor például nálam nyáron 16 perc alatt lehűtötte a szobát, ha alacsony vagy éjszakai módra a ventit akkor ugyan olyan induló hőmérsékletről kb 20-22 perc kellet neki,de persze halkabb volt.
Mi nem használjuk se aventi se a hőmérséklet szabályzás autmata módját, nem vált be. vagy nagyon fúj vagy nagyon hideget.nem az igazi szerintem. -
törölt tag
Amúgy úgy tudom a Gree-nél és a kínai modelleknél a feltüntetett adatokkal voltak problémák régebben.
Melyiknél nem voltak problémák régebben? Mindig a jelen számít, nem a régebben. Ez az "úgy tudom", meg "hallottam valakitől", ez eléggé olyasmi, mint a brit tudósok megállapították....., vagy a Moszkvában osztogatnak, eközben meg helyette fosztogattak.
Ha van konkrétum, az persze más tészta, de ahhoz meg típusszám, évjárat és konkrétumok kellenek, addig inkább ne terjesszük. -
baloghgabor
aktív tag
Kicsit csalóka a kép, de gondolom a levegőben van (kb. 1-2m magasan) a kültéri? Az alján lévő lyukakon távozott a víz, ami normális. Télen erre kell majd néha odafigyelni, hogy a talcába ne fagyjon bele, mert az nem hasznos. (érdemes a gumi dugókat is kivenni, hogy több helyen tudjon kifolyni belőle).
-
Miklósbácsi
tag
Jól mondod, ez így van : "Amúgy otthon mindenki úgy és annyin használja ami neki jól esik..."
De egy munkahelyen ? Jó pár éve egy forró napon benyitottam egy irodába. Szabványos laktanya épületben volt valaha, a lapos tető alatt a déli oldalon 3 különálló délre néző nagy ablakkal.
Az ott dolgozó 5 hölgy régóta panaszkodott a nyári elviselhetetlen hőségre. Végre a főnökük berakatott nekik egy ablakklímát - ez is nagy szó volt akkoriban.
Amikor beléptem, a következőt láttam : a két szélső nagy ablak tárva - nyitva, árad be a hőség. A középsőbe épített ablakklíma teljes erőre állítva fújja a hideget. Az előtte az asztalánál ülő hölgy egy meleg dzsekiben dolgozik, a többi vékony blúzban és pólóban izzad.
Rögtön kiderült, hogy egy háború közepébe csöppentem. Egy dohányfüstös háborúba.
Egyszerre szerettek volna hideget, meleget, cigarettát ( még lehetett az irodában ) és tiszta levegőt.
Talán még ma is veszekszenek....
-
TeeJay
félisten
Napon álló kocsiban is 23-24fokra durrantom a klímát, annyi hogy a befúvókat úgy mozgatom hogy ne rám tolja. Maxim a a torkom kapar kicsit pedig én már 24fokban is izzadok mint a ló egy maraton után úgyhogy 40fokos autóba ülve szaunázok
Lakásban 25fok kevés volt hiába szigetelt a panel 10cm EPS-el kívülről
mondjuk még régi panel ablakunk van, azt ha le tudom majd cserélni tripla gumis minimum dupla üveges műanyag ablakra akkor kevésbé kell majd klímázni meg több idő lesz mire felmelegszik majd újra a lakás.
Akkor is 24fokon fogok bent feküdni és párom is jól érzi magát így pedig azért a nők fázósak.
24fokon nem is fogyaszt atom sokat a klíma szóval boldog mindenki
Diktálós számlázást csinálok a szolgáltatónál 7ezer szokott lenni a számla télen, most nyáron 10-12ezrek voltak úgyhogy havi 4-5ezer a klíma -
windy
tag
Az alap karbantartás nálunk kb. így néz ki :
Beltéri egység:
Szűrők portalanítása, folyóvizes tisztítása
Hőcserélő, ventillátor, forró gőzzel történő tisztítása, fertőtlenítése
Aktív, baktérium, gomba és penészölő vegyszerrel történő kezelés
kondenzvíz-elvezetés ellenőrzése
elektromos kötések ellenőrzése
Üzemi működés ellenőrzéseKültéri egység:
Hőcserélő portalanítása, tisztítása
Elektromos kötések, mechanikus tartóelemek ellenőrzése
Üzemi működés ellenőrzése
Kalorikus kötések ellenőrzése, szükség esetén gáznyomás ellenőrzéseEz egy 6.500 forintos alap karbantartás azoknak az ügyfeleinknek, akiknek mi telepítttük a készülékét, és évi rendszerességgl járunk ki hozzájuk. Szerintem valószínű, hogy budapesti viszonylatban a legolcsóbbak között vagyunk.
"Utcáról" beeső ügyfeleknek ez az alap karbantartás 8.000 forintot kóstál. Ha a karbantartó kolléga a készülék szemrevételezésekor azt állapítja meg, hogy olyan mértékű a szennyezettsége a beltéri vagy a kültéri egységnek, hogy ez az alap tisztítás nem elégséges, akkor nem kezdi el a munkát, hanem jelzi ezt az ügyfélnek, és attól függően, hogy mennyire kell szétszedni a beltéri egységet, esetleg le is kell venni a falról és elhozni a műhelybe....az ár már ennek lesz függvénye.
-
TeeJay
félisten
Amit az előző tag írt az látszat takarítás kb.
Van youtube-on egy videó, facebook csoportban sűrűn osztogatták, valami csaj áll a létrán spriccel párat valami kis izéből, meg letörli nedves törlővel és kész is a klíma takarítás
A sok buta meg elhitte hogy ennyitől patent lesz és mehet megint éveket aztán egyik klímás mutatott képet 2centi vastag mocsok volt a mókuskerék lamelláin
Nesze neked pár spriccelés a kis flakonból nem oldja meg a gondokat -
Miklósbácsi
tag
Nálunk a tavalyi évben használtam ventilátort az előszoba végében a padlóra helyezve. A beltérivel hűtött szobából a nyitott ajtón keresztül " kifolyt " a nehezebb hideg levegő az előszobába. Annak a túlsó végéből aztán a ventilátor befújta a másik szobába, ami kellemesen lehűlt.
Persze ehhez idő is kell, de elviselhető egy óra után jól érződött a hatás. Ehhez a hideg levegőnek többször is balra kellett kanyarodnia, érdeklődve vártam, hogy megteszi - e? Megtette. És a közben felmelegedő levegő is szépen visszaáramlott ( nyilván magasabban, a hideg fölött ) a helyére, hogy újból kezdje az egész folyamatot.Az áramfogyasztást mérve az természetesen több lett, de a Daikin 3.5 Sensira még így is elbírta a csökkentett áramfelvételi üzemmódba kapcsolva. Nem írok számokat, mert inkább a megoldást akartam leírni.
Idén elhagytam a ventilátort, ettől a távolabbi szoba melegebb lett ugyan, de nem túlzottan.
-
valakky
aktív tag
segíteni kell neki a huzathatással, akkor jóval gyorsabb.
van még egy 2 szoba + kettő között bejárat, kis folyosóval, és vizesblokk irodarész, ahova mondtam telepítéskor, hogy a kisebb helyiségben az ajtóval szembe kerüljön a beltéri, azzal az ajtóval meg a kicsike folyosón is pont szembe van a másik szoba ajtaja. ott is jojózott a klímás, hogy a másik helyiségbe is kell klíma, nem fogja kihűteni, felesleges úgy rakni.
na aztán mégis simán megoldja 1 óra alatt a másik helyiséget indítástól számítva, alapjáraton, max 2 fok különbség alakul ki, kb. 2 óra múlva már csak 1, és különös zajjal és huzattal se jár a kisebb szobában. de max ventin is kb 20 perc alatt már 28-ról lemegy 26-ra, igaz ilyenkor nagy a szélzaj a kisebb szobában és van vagy 23 fok.
és az mondjuk egy inverteres, 2,5 kw-os klíma, olyan 35- 40 m2-re. -
arcsin
senior tag
Pld bringát, ha rendelsz netről akkor is szerelőnek kell összeállítani, pecsételni kisfüzetbe , különben nem él a garancia. Nekem az Emagról rendelt bringára nem volt ilyen kitétel szerencsére, de felhívtam őket a biztonság kedvéért.
Sok háztartási nagygép is így működik. Ha nem szerelő szereli be buktad a garit ami járna rá. Klímánál is elképzelhető szerintem, ott nagyobb probléma, ha nincs gari. -
TeeJay
félisten
Nézd 15méter 3M aluszalag volt 500forint a Lidl-ben 1-2hete
Mivel sima MT kábel lett kivezetve áram betápnak az ugye nem UV álló külső bevonattal rendelkezik, pár év alatt megette volna a Nap meg páran itt írtak hogy a fehér csőhéjas rézcső is így jár vagy ha nem akkor a madarak/rovarok szeretik enni.
Betekertem így most UV már nem számít neki meg szépen össze is fogta a csöveket és még bőven megmaradt a 15m tekercs fele. Ja a sima gégecsövet is tekertem mert azt is biztos kikezdené az UVHa nem akarod nem fontos de így nekem jobban tetszik meg nyugodtabb vagyok
-
pjen
félisten
Alapvetően,ha külön rendelet nem szabályozza a klíma telepítéséhez nem kell engedély.Valamekkora zaj terhelést el kell viselni a szomszédnak,vannak erre előírások.Szerintem a klíma öt méterről biztos nem éri el ezt a szintet.Ennyi erővel a kutyák 80% át be kellene tiltani,vagy megoperálni,hogy ne tudjon ugatni,hiszen messze túl lépi a tűrés határomat.
-
arcsin
senior tag
Párommal egyikünk sem értelmiségi v jól kereső (vállalkozó) családból származik, de mindig hallottuk hogy mosogatógép, a szárítógép felesleges és amúgy is drága dolgok a klíma is ilyen. Hát, életünk legjobb beruházása volt a mosogatógép
A szárítógép a 2. legjobb.
A szüleinek felajánlottuk amíg dolgoztak a mosogatógépet, be is szereljük, kötjük nekik, karácsonyra, de hajthatatlanok. Csak kézzel lesz tiszta -
mpo
veterán
Befektetésnek rossz.
Az évi egyszeri leolvasással jól elvagyok, a táblázatomba havonta beírom az állást és látom a halmozott átalányhoz képest hol állok.
12 év klíma és rendszeres kenyérsütés a beépített villanysütőben, ennyi idő alatt már beállt egy átlagra. A mosó-szárítógéptől tartottam, de nem ugrott meg a fogyasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest