- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
bigmasterg #35287 üzenetére
Ez a country design kicsit wtf, meg a fejhallgatók szerény véleményem szerint elég rútul sikerültek külsőre, de a hangjuk éppen megérhet egy próbát, hátha rácáfolnak az előítéleteimre.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #35287 üzenetére
Igen érdekes! Mit keres majd egy vákumcső egy fejhallgatóban?
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #35274 üzenetére
Viszont a K1000 elég jó róla!
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #35274 üzenetére
Meg is van: [link]
Bár kiemelendő, az általa használt fejesekkel. -
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #35221 üzenetére
jókat ír róla, szívesen meghallgatnám (gondolom ezzel nem vagyok egyedül
), amire kíváncsi lennék az a bass slam, meg a tér(erről nem sikerült még olvasni).
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #35221 üzenetére
A HD650-et mióta megvan a Bifrost nem nevezném sötét fejesnek.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
bigmasterg #35197 üzenetére
Ha Senn akkor 580.
Épp kallódik egy. -
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #35093 üzenetére
Megnézném azt a családot ahol az egész család rs220al a fején nézi a családi filmet
-
Shufny
őstag
válasz
Milyen az az "olyan"? Tekintve, hogy szerintetek például a HeadStreamer sem ez a kategória, mert... sajt. Így egészen biztosan nem lesz "olyan" ez sem. Én arra tippelek, hogy nem csak kimenőfeszben gyengébb a beleépített DAC+AMP.
AudioPartnernél már csak lesz(nek) egyszer. Akár rá is kérdezhetnénk, ha lesz valami a találkozóból. Viszont engem kicsit aggaszt, hogy nem reklámozzák, hogy "HD800 technológia". Úgy viszont sokkal kevésbé érdekel a HD700.
Örültem a headfonia cikknek, mert talán így végre már ti sem fogjátok linkelni többet.
-
csƵ
addikt
válasz
Szerintem a wireless technológia sose lesz olyan, mint a kábeles.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #35083 üzenetére
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #35083 üzenetére
érdekes vélemény, lehet h telefonról hallgatta azért, vagy csak vmiért unszimpatikus neki ez a fejes...
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34999 üzenetére
Hülye vagyok, tényleg, CES.
-
Lewzke
őstag
válasz
bigmasterg #34999 üzenetére
[link]
Ez a kép fake? Nem tudom, de nekem nem tetszik, mintha megerőszakolták volna a HD800-at. -
nagyúr
válasz
bigmasterg #34995 üzenetére
A 750 mellett az 550 is megemlítendő.
-
dsT
tag
válasz
bigmasterg #34952 üzenetére
Sajnos nem látod jól
Tiedet pedig azért sikerült rendesen leírnom, mert külön kedvenc vagy. Bár ildomos lenne titkolnom, de nem tudom magamban tartani az érzéseimet, hogy baluka mellett téged tisztellek itt a leginkább és csak, hogy megmaradjunk a témánál -a moderátor úr kérésére- legfőképpen az intelligenciád és szakmai tudásod állnak ennek hátterében.
Fejhallgatókra vissztérve: Bigiinek ideje lenne javasolni egy Superluxot vagy Shuret, de ha jól látom fizik még BW-t is árul, ez korábban elkerülte a figyelmemet. Őszintén érdekelne a véleményed: melyiket javasolnád neki?
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
bigmasterg #34880 üzenetére
Arra tudsz tippet adni, hogy ilyen párnát hol tudnék szerezni?
-
szakibá...
senior tag
válasz
bigmasterg #34847 üzenetére
Ilyenem volt. A fejpánt nem gond, egy műbőr szalag, könnyű cserélni. A párnában a szivacs viszont elfonnyadt, a párnacserével már ott van, ahol az a vaterás 990, amit már nagyon régóta nem tudnak eladni 32-ért. Én inkább attól félnék, hogy mikor tűnik el belőle a mély, ahogy az enyémből. Olyan, mintha 200Hz alatt vágna, nem jöttem rá az okára. De találkoztam már egy 250 ohmos 990Pro-val is, ami ugynilyen módon szaródott el. A mostani 990 a nyomába sem ér egyéblént.
-
Audison
senior tag
válasz
bigmasterg #34847 üzenetére
Igen, eléggé le van gyilkolva...
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #34838 üzenetére
For one-tenth the price of the Omegas, these DT880s are 95% as good.
Ez a cikk már azért is érdekes lesz, mert snlfl (akihez ma biztos nem jutok el) pont a három fejhallgató összehasonlításán fáradozik.
(#34841) bajnokpityu
Hallottam Stax-ot de talán tudok is kérni egyet és saját fejesként a DT880-at használom. Lehet, hogy van igazság abban amit írsz, de nem dobnám el a DT880-at egy Omegáért.Már az ára miatt sem!
Olvasom tovább...
The original 1988 DT990 is much more muffled, but the old DT990 has sparklier (smoothly boosted) highs. -
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #34838 üzenetére
Facebookra feldobod?? -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34813 üzenetére
Warum?
Ádám egy SR009-cel szemben mondja semlegesnek a HD600-at -
mzso
veterán
válasz
bigmasterg #34558 üzenetére
Hi!
A planár mágneses fejhallgatókról találtam jó kis youtube videót, de az orthodynamikus az mi? Vagy a kettő ugyanazt jelenti? -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34628 üzenetére
Hmm, hányingert kaptam. Eszméletlen randa.
guppy: Szerintem olcsóbbért is lehet HD600-at szerezni -
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #34623 üzenetére
hd580-600 ugyan mindkettő valszeg jobb,mint az 595,de a 840@940tűnik nekem is jelentősen jobbnak.
a 840nek én is úgy emlékszem,kicsivel kisebb volt a párnája.no, ezeket figyelme ajánlom a srácnak.940es is könnyen hajtható,mint a 840?
a legjobb barátom, ráadásul jó irányban fejlődik a zenei izlése,plusz még tetszettek neki az itthoni láncok,szóval megérdemli%
-
guppy
őstag
válasz
Ezek a planárok vajon tudnak olyan dinamikusan szólni mint egy K1000 ? , kíváncsi lettem.
Én is szívesen meghallgatnám ezt a HE-400at, kíváncsi vagyok mit tudhat ennyi pénzért.
-
contaxg
veterán
válasz
PÜ
-
baluka26
veterán
válasz
Audez'e-t, utána meg elcseréled velem a HD650-re. Megegyeztünk
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34553 üzenetére
Á, csak százban áll meg kb.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34547 üzenetére
Vegyél már egyet légyszi
Ha már HiFiMAN, nagyon király lett a weblap, és ez is érdekes. -
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #34493 üzenetére
Elég érdekes műsor volt, forma magyarázott az objektivitásról, miután leszögezte h a digtálisat felejtsük el... elég érdekes véleménnyel vannak a digitális "formátumú" zenehallgatásról.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #34493 üzenetére
es itthon mennyivel olcsobbak az oregek, mint pl nemet ebay.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34380 üzenetére
Fodesz nagy király, ő csinálta a tüskéimet is
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #34384 üzenetére
Na, akkor nem én találtam fel a spanyol viaszt!
Nem rossz kis "zenesarok" : [link] (a macska meg olyan, mint egy kis párduc)
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #34380 üzenetére
Ráhibáztál!
Pont amit utoljára linkeltél az-az egyik legjobban tetsző a srác állványai közül(csak kicsit más lábakkal).
És nem is túl drágán készíti az állványait, többre gondoltam. Majd, később lehet megkeresem egy kinézett modellel. Bár fi:zi'k fejes állványát is megnézném szál csiszolt verzióban, meg ha minden igaz, készülőben van új dizájnú állvány. Kíváncsian várom.
-
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
tag
válasz
bigmasterg #34377 üzenetére
2.
Rendszer újratelepítésnél is kénytelen vagyok elküldeni magamnak e-mailben. -
Halley
tag
válasz
bigmasterg #34343 üzenetére
Nagyon kezdő vagyok köztetek, "csak nézek mint a moziban".
Fogalmam nincs mennyire lehet jobb egy ilyen fejhallgató erősítő az említettektől.Hogy mennyit szánok fejhallgatóra?
Most már én sem tudom.
Gondoltam megúszom pár ezerből, de látom mélyebben bele kell ásnom magam a témába.
Kérdés egy ilyen fejes erősítő minden kategóriájú fejhallgatót jobb hangzásra serkent, vagy azért egy bizonyos árkategória felett érdemes ilyenbe beruházni?
üdv -
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #34352 üzenetére
Álmaim digigépe....
-
Reaper04
aktív tag
válasz
bigmasterg #34352 üzenetére
Jó estét, sziasztok!
Szeretnék egy fejhallgatót venni, Sennheiserről hallottam hogy jók, de ki szeretnék kérni a véleményetek és segítségetek.
Itthon szeretném használni, Pc-hez kötve zenehallgatásra és film nézésre, amig a kedves feleségem nézi a TV-t
Szeretem ha van basszus, ugyanakkor érthető is amit énekelnek.
Sógoromnak Sennheiser HD 201-je van, az is tetszik, amikor hallgattatott velem tuc-tuc zenét, jól adta az is a basszust, de egy picivel komolyabbat gondoltam magamnak.
Olyan 10 pénzem lenne rá, de ha olcsóbbért is van ilyet füles, akkor azokat is írhatjátokszerk: Sennheiser HD 202 és HD 202 II -t nézegettem. Tetszenek végül is ... szerintetek? (+ Mi a különbség a kettő között? )
Válaszotok várom és előre is köszönöm!
Üdv: Dave- u.i.: Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #34343 üzenetére
Komolyabb erősítőkön nincs is fejhallgató kimenet. (sem millió funkció és gombtenger)
Kivéve az igazán ősrégi darabokat, mint az enyém is. Még loudness is van rajta!
Mégis sok, gombokban hiányos mai jószág mellé oda lehetne tenni.
És a jelek szerint a fejhallgató erősítője sem annyira rossz, hisz a xonar-t porig alázza (LP-ről is, innen tudom, hogy az ő érdeme is). -
Halley
tag
válasz
bigmasterg #34333 üzenetére
Persze nem gondoltam komolyan hogy minden kedvenc zenémhez külön fejest veszek.
Csak a visszaolvasott oldalak alapján láttam hogy más és más a favorit.Külön fejhallgató erősítő?
miért?ez a kettő nem elég?
Yamaha RX-770
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/rx-770_black__u/?mode=modelilletve:
Yamaha RX-V395
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/rx-v395_black__u/?mode=model -
Audison
senior tag
válasz
bigmasterg #34271 üzenetére
Ez igen!
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34253 üzenetére
Így nem foglalok akkora helyet
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34242 üzenetére
Én 5-ért jobb állapotút vettem
Egyébként ez nem kuriózum, max azért, mert olcsó.
Az igazi az az, ahol a gyári fülpárnán rajta van a műbőr (ahol itt fehér látszik)
Azok a 100-150 eurósok eBay-en. -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34236 üzenetére
Ennyiért én is vittem volna biznisz céljából
Olyan vicces olyan számokat meghallgatni, amiket legutoljára a Logitech gamer headsettel hallottam. Ha már itt tartunk, próbáljátok ki a Battlefield 3-at, azok a hangeffektek
Eszméletlen
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34216 üzenetére
Egy Lyr-rel, pl
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #34192 üzenetére
Elképzelhető mert a 250-es és a 600-as általában csak rendelésre volt kapható. A DT770 a legjobb iPod fejes amit hallottam!
Még annyit, hogy az új Shure fejesek, a nyitottak a tervek szerint februárban lesznek először kaphatók. Igérem, Te fogod bejáratni az első példányt!
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #34187 üzenetére
Támogatom.
-
nagyúr
válasz
bigmasterg #34182 üzenetére
Értem.
Szerintem erre max contaxg tud válaszolni. Nálam csak A van. -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #34179 üzenetére
Az árhoz kapcsolódva kérdezném contaxg -t:
Van valami tipp, hogy mikorra rendeződnek a forgalmazással kapcsolatos ügyek? Mármint, hogy ki mit árulhat és mennyiért? Elég gáz így, hogy nem tudni az árát a fejhallgatóknak.#34181: Hát arra gondolok, hogy majd csak a szakboltok árulhatják a felső kategóriát.
-
Lacika79
tag
válasz
bigmasterg #34159 üzenetére
Amikor megyek haza, úgyis beugrok Contaxg-hoz, aztán meghallgatok mindent, amit lehet..... ha addig nem találok olyat, ami megfelel az ízlésemnek.
A 440 nem kényelmetlen? Én most csak az 740 DJ-ből indulok ki. Inkább a halál, minthogy az huzamosabb ideig a fejemen legyen.
Diszkózásra persze tökéletes volt, hiszen igazából csak az egyik fülemen volt rajta, de hosszú távon a "satupad" effektusa megöl.(#34160) fi:zi'k: igen, 840-940 akart lenni, csak ágyban döglök (qrva megfázás vagy mi) és nehezen megy a gépelés fél kézzel.
Akusztikusra és komolyzenére szerintem a 880 tökéletesen megfelel. Vagy rosszul látom?
Milyen negatívumokra gondolsz? -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #34146 üzenetére
Most ti arról akartok meggyőzni, hogy hiába NINCS különbség mérve, hallani akkor is lehet. Erről akkor van értelme elkezdeni beszélni, ha kimértük, nincs különbség, de mégis halljuk. (és akkor ugye ezt szokás szerint vakon)
Nem hiszem el, hogy nem tudtad, hogy erre ez lesz a válaszom.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #34128 üzenetére
márhogynelehetnekülönbség. Továbbá kimérve sincs. Csak az egy baromság, hogy ha 1.4Vrms a max kimenő feszültsége valaminek, az kevés a 600 ohm -hoz... mert... mert sajt.
Nyilván nem is high-end cucc, és egy Lavry vagy Benchmark (esetleg Mytek) jobban teljesít nála objektívan. Kérdés 1: kihallod-e a különbséget? (úgy értem persze, hogy rendes vakteszten is) Itt megjegyzem, hogy nem gondolom lehetetlennek. Kérdés 2: Ezek alatt mi teljesít jobban egy referencia szinten (0.4 - 1 - 1.4 V -on mondjuk)
Még azt is elfogadom, hogy valakinek nem elég a hangerő, mert ezzel csomó felvételt tényleg nem lehet élő hangerőn hallgatni így egy DT880/600 -zal.
Bodz: Fogalmam sincs milyen a DACPrime erősítője. Sőt mi több, fogalmam sincs, hogy referenciának tekinthető-e az erősítőm. Több oka is van, hogy ilyen erősítőt használok.
1: Amikor vettem, akkor én is a hasonló vélemények alapján választottam.
2: Hangkártya mögé volt kötve, aminek nincs rendes fejhallgató kimenete.
3: Most sincs rendes fejhallgató kimenetem.Fiio E7 -nél jobbak, ami nem valószínűtlen, mert objektívan is kimutatható, hogy az E7 messze van a teljes transzparenciától. Így arra nem cseréltem le.
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #34128 üzenetére
Igen, csak placebo... Inkább odaadom a HD600-asomat, Te meg átpasszolod a láncod. Hidd el jobban jársz, még egy fejessel, mint egy talán felesleges lánccal.
-
Etzel
aktív tag
válasz
bigmasterg #34114 üzenetére
Akkor annyira ne erőltessem a vezeték nélküli megoldást? Ugyan van vagy 5m-es 3,5-es jack hosszabbítom ha nagyon muszáj akkor előveszem, de pont az ilyen "gánya" megoldásokért akartam volna inkább wireless-est választani, de így, hmm
Nem tudom mi tévő legyek.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #34095 üzenetére
A eDigital nem árulhat T1-et.
Viszont nagyon más a hangja mint a HD800-nak.
Ha bejön a DT880 hangja, akkor T1 is tetszeni fog. -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #34095 üzenetére
Annyiért legyen is jó kábele...
-
nagyúr
válasz
bigmasterg #34022 üzenetére
Nekem már meg se köszönöd?!
-
szakibá...
senior tag
válasz
bigmasterg #34022 üzenetére
Szívesen. Azért én még kíváncsi volnék annak a középső akusztikai elemnek a hatására, amit kiszedtél belőle, ha még nem dobtad el.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #34008 üzenetére
Nekem 32 Ohm-os van, de valóban volt ilyen is belőlük.
Akit érdekel, hogy szól egymás mellett a Beyerdynamic DT235 a Shure SRH240 ellenében (és viszont), az keressen meg priviben.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bigmasterg #33939 üzenetére
Megnéztem ezeket a képeket, amiken az az eltávolítható középső darab volt. Az a darabka a magas tartomány jellegét (a freki görbét) módosítja. Kipróbáltad, hogy vele vagy nélküle jobb-e? Gyanítom, hogy nélküle kicsit kevesebb a magas, a közép jobban érvényesül. Lehet, hogy ez előnyösebb, ha az újabb K240DF magasára gondolok, ami nekem sok.
-
szakibá...
senior tag
válasz
bigmasterg #33941 üzenetére
A DT990-emnek volt ilyen baja, hajszál okozta. A membrán nem is látszik abban, egy sűrűn perforált alu lemez takarja, a hajszál éppen befér a lyukakon. A membrán ráadásul ragacsos felületű volt. Teljesen szét kellett szednem, csipesszel óvatosan leszedni a hajszálakat, nem veszélytelen, mert a membrán olyan, mint egy sóhaj. Ennél az AKG-nál a membrán szabadon van, lehet, hogy elég egy erősebb oldalirányú fújás és nem kell szétszedni. Erősebb nagyítóval látszania kellene a hajszálnak.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #33939 üzenetére
Annál azért jobban szét kell szedni de biztos találsz róla H-F-n valamit mivel ua. az elv az összes hasonló AKG-nál, valószínű a moderneknél is.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #33935 üzenetére
Általában egy (v. több) hajszál okozza amit nem túl nehéz orvosolni, szét kell kapni aztán szépen precízen (és nyugodtan!) ki kell húzgálni és összerakni.
Ha deformálódott a membrán, akkor azzal sokat nem lehet kezdeni. De ez nem jellemző.
-
maccc16
csendes tag
válasz
bigmasterg #33921 üzenetére
"Leteszteltük a BRUTÁLIS fejhallgatót"
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #33921 üzenetére
A legkomolyabb az első linked, a végén az a rész: kapható:..... - hiteles forrás
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #33901 üzenetére
az 580ason nem értem mit lehet enni.tudom,le kéne csapnom magam,mert többször elmondtam a véleményt,de ettől még..
canampról hallottam,elég mosott, részlettelen volt.és kusza.
összes jó,amit el tudtam mondani róla:stilusa egész AKGs.K500@K500 szerintem kategóriákkal jobb,csak a K580nak picit mennyiségre több volt a mélye,tehát populárisabb -
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #33901 üzenetére
esetleg egy HD600 ?
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #33818 üzenetére
Így van! Szuper délután/este volt, megint sokat tapasztaltam.
Pl. azt, hogy mennyire le lehet fárasztani a fület. Órákkal később is tiltakozott a fejhallgatók ellen.
Shure SRH940
Anyaghasználatra talán annyival mondanám jobbnak a K601-hez, hogy zömökebb, robosztusabb felépítése van, a kábele meg ugye cserélhető. A fejpántja (vagy kengyele) szintén erőteljes felépítésű, bőrrel borított, nem érzem kényelmetlenebbnek a K601-nél, ráadásul rugalmas, bírja jól a hajlítást is.
Plusz a körítés jó: kétféle kábel, tartalék párna, csatlakozó átalakító, masszív hordozótok.Hang: itt az összevetés a legcélszerűbb. Elsőre felteszed: semmi extra. Másodjára felteszed: semmi extra. Harmadjára felteszed: hm... Negyedjére felteszed: nem is rossz fejes. Aztán eljutsz így legalább a 10-ig, mire rájössz, hogy mivel is van dolgod. Ez tényleg az a fejhallgató, aminél nem lehet következtetést levonni (illetve nehéz) egyetlen tali alkalmával.
A K601-re nem csak én, mint mindenki más úgy tekint, hogy technikailag az egyik legjobb fejhallgató. Ezzel lehet vitatkozni, de mikor nagyzenekarinál a 30-40 tagból 1 embernél kihallod, hogy kicsit jobban meghúzta a húrokat és benyikorgott, vagy rockzenénél hallod, ahogy a basszusos pengeti az ujjával a húrokat (nem a hangszer hangját, hanem magáért a húrét), akkor azért rájössz, hogy amit ma hangreprodukcióban ki lehet hozni egy fejhallgatóból, azt tudja. Na ez nem megy úgy az 940-nek. De az előzőek miatt a K601-et az egyik legtökéletesebb referencia fejhallgatónak tartom. A referenciát itt szó szerint értem: minden hangot úgy helyez el a zenében, hogy hallod, meg tudod fogni, centire el tudod helyezni mérnöki pontossággal.
De akkor mégis miben látom a 940 zsenialitását? Sok fejhallgatónál pengetik a frázisokat. Ha a K601-nél elfogadjuk, hogy referencia fejhallgató, akkor én az SRH940-re szó nélkül rámondom a stúdió monitort. Ez eddig csak egy kifejezés volt nekem, mert mindenre ráaggatták marketing okokból, de ez a fejhallgató teljesíti azt, ami bennem él egy stúdiómunkánál.
Ennyire képlékeny fejhallgatót én még nem hallottam. Sőt, hangfalrendszert sem sokat, pedig megfordultam pár helyen én is. Szinte együtt él a zenével. Ha mélyorientált zenét raksz be, mélyről szól, ha közepet, akkor onnan, ha magasat, akkor magasról. Ez természetesnek tűnik, de a fejhallgató ezt tálcán eléd teszi kb. így: ez a felvétel ezt tudja, hallgasd meg. Ha stúdiós, elkevert valamit, az ott lesz a füledben, könyörtelenül kijön. Ha torzít, ha sziszeg, ha brummog, akkor maximálisan hallani fogod ezeket a hibákat. Ellenben ha a stúdiós jó munkát végzett (a szeptemberi taliról többen emlékezhetnek Michael Jackson SACD-re), akkor annyit mondasz: ennek így kell szólni.
Technikailag annyit tudok elmondani róla, hogy lineáris nagyon, de a képlékenysége miatt becsapós: ha olyan a zene mesterelése, akkor dörmög és mélyorientáltnak érzed, ha pedig magasra fektették, akkor magaskiemelésesnek. Szerintem ez a szó szerinti linearitás.
Emellett részletes nagyon, de egyáltalán nem analizáló. Az a feladat az AKG-é. Míg a K601 szétszedi a zenét, addig a 940 ha egy jó stúdiómunka van mögötte, akkor összerakja és azt veszed észre, hogy élvezed azt, amit hallgatsz. Mindegy mi: az utolsó pop számtól a legagresszívabb zenéig. A fontos a minőségi, jól mesterelt forrás.A terét egyáltalán nem lehet a zártakra jellemző módon leírni. Egyetlen dolog amit észre lehet venni ebben az a szellősség hiánya. Míg itt volt a K601 AB-ztem vele rendesen. Csak ez az egy dolog ami feltűnt köztük, valamint az, hogy a K601 nem képlékeny, ragaszkodik az általa megálmodott mérnöki képhez.
Még valami: a bejáratás úgy kell neki, mint egy falat kenyér.
Shure SRH440
Ezzel a darabbal bigmasterg rendelkezik. Remek fejhallgató és a Shure-ok között ennek van a legpopulárisabb hangja. Számomra már túl sok a mélye, de nem elfogadhatatlanul. Érdekes az emberi fül akusztikája mennyire befolyásolja egy fejhallgató megítélését. A hangjáról továbbra is azt tartom, mint amit korábban leírtam.
Shure SRH240
Fogadni mernék rá, hogy a 440-nel megegyezik a drivere. Hihetetlenül ugyanaz a hangkép, viszont a teljes ház akusztikája másra van hangolva: míg a 440 lefelé húz, addig ez középre. Sőt, a közepeken emel is keveset, ezért volt az amit bigmasterg meg is jegyzett: "Utána kicsit érdekes volt a 940. Kicsit hiányzott a közepe.". De ez a középemelés szépen van teljesítve, nem zavaró, nem sok, azok a zenék ahol ez a tartomány dominál rengeteget kamatoztat belőle.
Az előbb említett akusztikai tényezőkkel biztos foglalkoztak más területen is, ugyanis nincs olyan részletes, mint a nagyobb testvére(i), de nem is baj. Ebben az árkategóriában a zene a lényeg, nem a monitorozás vagy analizálás.
Azon viszont mindketten meglepődtünk, hogy mennyire jól kamatozik egy jó forrásról. Szinte életre kel. Ezen az áron ajánlott vétel a középtartomány és a lineáris hangzás kedvelőinek. Akik szeretnek mélyebb hangon hallgatózni, azok kerüljék el messzire.Sennheiser HD800
Most volt alkalmam leginkább meghallgatni, a szeptemberi talin csak futólag. Előre bocsájtom, hogy a véleményem erről a fejhallgatóról valszeg túl kevés időn alapul így is. Szerintem hasonló, mint az SRH940 etekintetben: sokkal többet kéne hallgatni ahhoz, hogy kijöjjenek a képességei.
Viszont amit sokan rámondtak már, az szerintem is igaz: szinte már fejhallgató. Felteszi az ember és nem igazán érzi miben több, mint egy K601 vagy DT880. A tere nem szélesebb vagy szellősebb, nem is pontosabb. A hangtartományok eloszlásában sincs semmi különleges, tipikus Sennheiseres nyugodt, visszahúzódó hangzás, sőt, mélyszínezettség is ugyanúgy felfedezhető, mint bármelyikben.
Viszont nagyon dinamikus, mint a K601, ugyanúgy mélyre is megy (ha nem jobban).
Részletes, mint a sennik, de nem analitikus.
Tulajdonképp jellemezhetném itt órákig, engem nem győzött meg. Azt hallottam, hogy amit tudhat ma egy fejhallgató, azt tudja, minden tekintetben, technikailag, kényelemben, felépítésben és a zene élvezetében. De ha lenne rá pénzem se kéne.AKG K1000
Ez továbbra is csoda számomra. Ráadásul most hogy állítottunk a párnán és képes voltam előrébb helyezni a fejemen, így elmondhatom: az egyetlen
fejhallgatófejhangszóró, ami valós teret képes prezentálni számomra. Nem mesterkélt, nem kell tanult jellemzők alapján kitalálnom mi hol van, nem az agyam próbálja becsapni, ez tényleg teret alkot, beleültet a zenébe. Technikailag is remek ami jön belőle, de ebben a térben elvesztem és nem számított semmi más csak a zene. Gyönyörű, igazi ipari remekmű ez a fejhallgató. Birtokolni büszkeség és vágyálom. Olyasmi ez, mint egy festmény. Nem biztos, hogy mindenkinél jó helye van, de mindenkinek tudnia kell, hogy létezik, igen, ott van és megmutatja hogyan kell ezt. -
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #33818 üzenetére
"DT880-al lehetne még érdekes összevetni."
Ha, gondolod szívesen rendelkezésedre bocsátom a 880-asomat.
Durva, de már most pár héttel a 880-as vétele után már nézegetem, ezeket a Tesla sorozatú Beyer-eket (T70, aT5p). Menthetetlen, nincs megállás a lejtőn.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #33759 üzenetére
50 alatt biztosan nem. (USA: 80k, UK: 90k, HU: 90k). Még azért alszom rá párat, mielőtt meghirdetem, mert továbbra is szeretem, csak hiányzik belőle pár dolog. Túlságosan valósághű a 700-hoz képest
-
Sylver001
csendes tag
válasz
bigmasterg #33686 üzenetére
vannak, akik bélyegeket v. szalvétákat gyűjtenek
ééés vannak, akik... -
ntomka
nagyúr
válasz
Jók lettek a képek.
Erre a fényjátékosra meg már tegnap is mondtam, hogy nagy ötlet a behelyezett vaku!
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #33668 üzenetére
Tud. Én mondtam contaxg-nal egyből, hogy ez egy nagyon jó fejes lesz, bár nem az én világom
-
guppy
őstag
válasz
Látom a K1000-en te is egy kattanásra kihúzva használod a "fülpárnákat"
Szép képek
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #33689 üzenetére
Bár itt is játszik az x1.6, nem? Ami már majdnem annyi!
Ha eccer sok pénzem lesz veszek egy 1.8-ast, bár fix kettesem az van.
Igaz 45-ös és nem Nikkor -
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #33668 üzenetére
Szerintem MSII volt. A II+ sokat dob rajta, de a kábelezés is rendkívűl fontos egy ilyen vékonykaságra hajlamos rendszerben. Ha ezek rendben vannak tényleg elképzelhető, hogy ha nem is dübörgést, de normális hangképet kap az ember.
Nálam egy ilyen rendszer volt nyaralás alatt és nem volt sok bajom vele Jövőre mást viszek!!
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #33644 üzenetére
Az alapzoomnak
Nekem nincs 105 mikróm!!A AUDIO-TECHNICA ATH-M30-ról mi a véleményetek?
-
petata
őstag
válasz
bigmasterg #33611 üzenetére
Köszi
-
mzso
veterán
válasz
bigmasterg #33592 üzenetére
A drágább Shure-okra eddig senki sem mondta, hogy nehezen hajthatóak lennének. Impedanciájuk is ugyanannyi.
-
Mustármag
őstag
válasz
bigmasterg #33594 üzenetére
Köszi a linket.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #33594 üzenetére
Meg lehet fordítani valahogy a kagylókat, és akkor nem kell csavarozgatni kábelekkel.
Btw, mindjárt viszem szilunak az enyimét -
Mustármag
őstag
válasz
bigmasterg #33592 üzenetére
Értem :S
Akkor ezt az árkategóriát hanyagolom még.Valaki tudná nekem részletesen jellemezni a Shure SRH440-at? Hogy tudjam nagyjából mire számíthatok majd.
És lehetséges-e hogy valahol ki próbálhassam? -
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #33505 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok és mindenben igazat adok, viszont ellentmond neked az, hogy a komolyabb fej- és fülhallgatóim előtt csupa kiemeléseset ismertem csak.
(#33523) KMT: 225 vagy 225i? Nem hallottam mindkét fajtát, így nemtom van-e különbség. Tény az, hogy a szeptemberi talin egyetlen ember panaszkodott csak a Gradom mélyeire (mármint hogy sok): schawo. Mindenki másnak csak a magas tűnt fel. Személy szerint is ha panaszkodnom kéne benne (nem fogok természetesen) valamire, az előbb lenne a magas, mint a mélytartomány. Szerintem abban a mélyekkel nincs semmi probléma. Igaz az is, hogy van benne viszont egy olyan ordító felső szólam, hogy emiatt valszeg kisebb hangerőn is járatom, mint a többi fejest, így a mély (hogy van-e több benne, vagy nincs) nem tűnik fel/vészesnek.
(#33520) csƵ: Nem-nem. Nem szeretek elhamarkodott véleményt alkotni azokról a fejesekről amiket van hosszabb időn is szerencsém megfülelni. Ha csak alkalmi a hallgatózás, akkor tömören leírom, hogy arra az időre hogy láttam, de ezt birtoklom is, így olyan véleményt szeretnék leginkább megosztani veletek, amire lehet is adni.
Ebből a szempontból amivel adósnak érzem magam, az egy IE8 vélemény.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #33491 üzenetére
Holnap már otthon lesz elvileg. A szomrú tény az, hogy én meg csak csütörtök délután leszek otthon. Rohadt matek.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg #33491 üzenetére
A kínai nyelvű oldalon több füles van, bár egyik sem tűnik túl érdekesnek.
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #33394 üzenetére
Köszönöm a bőséges választ
, most jól feladtad a leckét, amúgy én is erre jutottam nagyjából, vagyis egyedül álló és utánozhatatlan, volt egy varázsa amikor rendes erősítőről hallottam, amihez foghatót még azóta se hallottam .... sok víz le fog folyni a Dunán mielőtt megérik a döntés, de azzal is tisztában vagyok h nem igazán lesz több lehetőségem ilyen árért K1000hez jutni, kérdés h melyik fejes fekszik nekem jobban.
BTW nagyon szép az utolsó hasonlat
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #33263 üzenetére
Szerintem ezt a K1000-est szinte már nem is fair fejhallgatók közé sorolni.
(#33313) fi:zi'k:
Igen, az találóbb elnevezés.
-
guppy
őstag
válasz
Ha már K1000, azt vettem észre, h nagyon fontos h a hangszórók ugyan olyan távolságra legyenek a füledtől, ugye tudod befolyásolni úgy h jobba balra döntöd a fejest a fejeden, renget számít a térnél, sokkal pontosabb és tágasabb lesz.
Jah, és a bőrpárnákat mivel tudnám ápolni ?
-
nagyúr
válasz
bigmasterg #33271 üzenetére
Viccet félretéve ott a pont: ...úgyisem lesz jobb a K1000nél
Ha veszek is vmi Kx0x AKG-t, biztos hogy utána egy K1k-ra kezdek félretenni. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Pazar felvételek ezek, jobb nem is kell. De ez a sapka+K1000 kombó mindent visz.
-
nagyúr
válasz
-
ntomka
nagyúr
válasz
Ennyire zavarják a magasak, hogy sapka és kabát kell hozzá?
-
Bodz
nagyúr
válasz
És jól szólt?
-
szakibá...
senior tag
válasz
bigmasterg #33217 üzenetére
Csak az SP változatot hallgattam alaposabban. Ha igaz, hogy csak a mély mennyiségében tér el a kettő jelentősen, akkor értem már, hogy miért hallottam kellemetlen fémesen szúrósnak a magasait, az alatta lévő árok miatt. Ha az nem lenne, szép lehetne a magastartomány. De leginkább a sok mély miatt nem tetszett az SP. Persze ettől még egy nagyon jó fejhallgató, az ilyen kritikák mindíg eltúlzottnak tűnhetnek.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #33217 üzenetére
Grafikon nem nagyon érdekel.
Szerinted kevés benne a magas?
Szerintem bőven elég, és megfelelően tiszta. -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #33187 üzenetére
Ez az ár már a felsőkategóriás planar és sztatikus fejesek birodalma, és a high end dinamikusoké. Ne is beszéljünk a használt árakról...
-
Deadzone41
őstag
válasz
az 1440 tényleg csúnya de az 1840 elég szép lett.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Ne becsüld alá a marketingeset.
Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest