- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Shufny
őstag
Én arról beszéltem, hogy mondjuk azt az elképzelést érzem reálisnak náluk a termékpalettájuk mögött, hogy van a HD600/650 (HD600 -at túl sokan imádják, hogy lecseréljék
) és a HD800, amikre szépítik a nevet. És ez alá bepakolják azt, amiből jön a pénz. Így ide fölösleges egy HD250, mert dobni nem dob a néven, de drágának drága.
baluka26: Próbáld meg az "audiofileknek" elmagyarázni, hogy miért fölösleges a csöves erősítő a flagshiped alá.
-
Shufny
őstag
Csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy nem jó az érved, hogy van minden 5-300 -ig. Egy jókis 250 elég sok helyre beférne oda. Akkor látnám értelmét az elhagyásának, ha sokkal drágább lenne gyártani, mint a konkurencia hasonló minőségű modelljeit. Amiket p_adam mond róla, azok alapján viszont elég zsebbenyúlós a szintje, más gyártóknál is. Az lenne a baj, hogy soha nem lett elég híres? Szóval én úgy látom, hogy a HD650 és HD600 a vásárló közeli flagship a HD800 meg az igazi. Ezeket meg kell tartani reklámnak, akkor is, ha nem hoznak igazából pénzt. Ha így nézzük, akkor tényleg nincs szükség a 250 -re.
AKG -nak most 70 fölött nincs is semmi. Egyébként szerintem nem sok értelme van a nyitottnak az alsó árkategóriákban. Ott inkább csak a hátránya jön ki.
-
baluka26
veterán
Ahogy olvastam ezek a fejhallgatók nem voltak nagyon népszerűek...
Gondoljatok bele, gondolom ezek akkoriban, amikor csúcsmodellek voltak, annyira drágák lehettek, mint a mai legjobb fejhallgatók, annyiért viszont nem biztos, hogy megérte legyártani a sok példányt.
Én erre tudok gondolni, ha esetleg nem így van, akkor bocsánat -
Shufny
őstag
-
bigmasterg
addikt
Én már nem tudok semmit. Lehet hogy ezen is csökkenni fog a mély, csak sokkal több idő kell neki?
A 'rendes' hangúnak 2-3 nap zenehallgatás után jelentősen csökkent a mélye, a másiknak azóta sem igazán. Pedig első hetében kapta vegyesen a burn-in hangokat is.
Amúgy nincs problémám a hangjával. Legutóbbi írásomkor Lupus kimenetéről hallgattam őket. Ma megnéztem őket sima laptop kimenetről, így rosszabb forrásból közelebb van egy kicsit a hangjuk egymáshoz, viszont a mély tartományban így is szignifikáns különbség van. Lehetséges, hogy a 681 is hasonlóan szólhat.PuMbA fejhallgatójáról nem tudok nyilatkozni. Meg kellene hallgatnia valamilyen másik jobb fejhallgatót is. Nem feltétlenül superluxot, ha mondjuk egy jobb AKG-n, vagy Sennheiseren is soknak találná a mélyeket, akkor nem a fejhallgatóval van a probléma. Ellenkező esetben meg valószínűleg nála is egy 668B 'special edition' van.
(#14904) baluka26: Így már ok. Olvastam már a Edition 8-ról és 10-ről. De a 8 árából inkább egy Senn HD800at vennék (vagy 2 hangszórót + egy sztereó erősítőt).
-
-
levelunye
tag
Mennyire zárt a HD662? Tehát ha felrakom a hangerőt maxra akkor sem hallatszik ki a zene?
Nem kell atombasszus csak ha house/techno/progressive zenét hallgatok valami érzékeltesse már velem, hogy egy picit agresszívabb zene szól mint pl az RnB esetében. Ha ezt tudja a HD668B, akkor az jöhet.
Amúgy ezek a Superluxok (HD668B/662) jobbak mint a CAL!? -
baluka26
veterán
Áfa 22 jurótól, vám 150től.
Én csomagom 32 dolcsinak van írva, ami 24 juró. Ez nem is gond, csak ha a DHL-es úriember kér a szállítási költségről számlát, akkor olyanom nekem k!/%@ra nincs, és még a végén bekér paypal számlát, ami meg 190 dolcsit mutat. Az után nem a legkellemesebb áfát fizetni. -
Nertpaelg
tag
Oh, én most http://www.youtube.com/watch?v=aWN9oqTSs14 (HD 598).
Btw, majd a 29-i találkozón belefülelek egybe, gondolom mindenkinél lesz egy-két fölös.
-
KMT
addikt
Mindig is az eredeti driver-eit használtam. A 0.978-as (vagy melyik) nem volt a legjobb, de működött. A kb 1 éve kijött 1.08 meg teljesen jó. Hangerőt eszem ágában sincs winfos-ból állítani. Pont az a lényeg, hogy ASIO ezt meggátolja. Egyébként a nem ASIO hangokét lehet állítani keverőből. És mellette megy foobar + ASIO-val a zene, akár egyszerre (néha mondjuk a win hangjai elnémultak, ennek okára nem jöttem rá.)
Annyiért vettem, amennyiért itthon az egyedüli helyen lehetett kapni anno.
Sokért. A mostani ebay-es hibás verzió több, mint a duplájáért.
-
Nertpaelg
tag
Hát, nem vagyok boldog. Mármint nem zavarna az a kis hajszálrepedés ott, ha tudnám, hogy az is marad, de a HD 5X5 széria alapján erre sok garanciát nem látok. Főleg, hogy 2 héten belül előjött, úgy, hogy direkt vigyáztam. Nem is értem, gyakorlatilag egy áttervezett 5X5, ezt igazán megcsinálhatták volna.
-
Shufny
őstag
Két DS miért nem működik együtt? Gondolom csak elírtad. Nem állítom, hogy egyértelműen hallok különbséget a WASAPI javára 50% -ra állítva. Állítva a hangerőt viszont már érezhető a különbség, de azt meg nem szoktam. Én is skype miatt kezdtem egyébként így használni (így a füles is szűri a zaját), aztán rájöttem, hogy máshoz is jobb. Főleg mióta van használható hangfalam, ami nem zúg olyan elképesztő szinten alapból, mint az ősrégi magnó, ami előtte volt.
kisJack: Kijönnek azzal is különbségek. Kérdés milyen pontosan az az alaplapi. Régiek között sok van, ami bármilyen fejhallgatóval elviselhetetlen, mert nem tudod messze rakni, mint egy hangfalat, hogy ne borítson ki annyira a zaja. Azóta van, ami nem olyan vészes.
-
Shufny
őstag
Én úgy használom, hogy minden más az alaplapi hangkártyáról szól, amire a hangfal van kötve. Ha meg kell valaminek a hangja közben fülesen (pl játék), akkor meg Winamp -pel, ami DS -re van álltva. Persze a foobart is át lehetne állítani, de így még kevesebb kattintás
#14689: jaj, ne gyere már ilyen mid-fi cuccokkal.
-
kisJack
aktív tag
Hogy hogy honnan jött? Igen, a tartójáról volt szó, és?
Rákerestem, megtetszett, mégsem valami gagyi, árban sem vészes, gondoltam jó lesz de nem találtam boltot ahol megvehetném.
A segítséget köszönöm, nagyon jó füles lehet és kár hogy nem kapható itthon, nekem főleg az idővel van problémám, már elég lenne azt kivárni hogy összejöjjön 8-10 emberke, aztán onnan még min. másfél hét mire kézhez kapom, szóval nekem a közeljövőben kellene, ezért írtam hogy kissé "nyögvenyelős", bocs! -
kisJack
aktív tag
Hello!
Kitől lehet rendelni ilyen fülest? Vagy ha túl bonyolult az egész, akkor tudna nekem mondani valaki egy értelmes fejhallgatót olyan 8-10k környékén? Esetleg egy kicsit drágább még szóba jöhet. Nem kell hogy olyan veszett jól szóljon, alaplapi hangkártyáról hajtanám, többnyire játékokkal és csak akkor ha valamiért nem használhatom a hangfalakat. -
Shufny
őstag
Nem sértésnek szántam természetesen.
Azt mondjuk nehezen hiszem, hogy objektíven kijelenthető lenne, hogy valamiben jobb a HD600 -nál, mert a K601 egyértelműen jobb nála. Egy biztos, hogy az ára 2.5x -eséért se lehetne túlárazottnak nevezni.
baluka26: mert akinek tetszene a K242HD hangja, annak már van jobb AKG -je.
-
kiralytom
aktív tag
olvasgattam, jól hangzik bár engem kicsit elbizonytalanít hogy nem kapok rá garanciát vagy ha kapnék is, az nagyon nehézkesen érvényesíthető annál is inkább, mert szegedi vagyok.
az ilyen jellegű felesekről mi a véleményed/tek? Logitec Gaming Headset G330
Sennheiser HD 202 , 205, 418 , 448 (használtan)
Egyre jobban attól tartok, az elemzéseket olvasva, hogy ez a minőségi gyártó csupán arra megy rá, hogy nyomjon egy dinamikus basszust és ezzel elrendezi a hangzást. Ezt éreztem, mikor egy barátom a minap vette egy HD 201-est.
-
Nem éreztem javulást ezen a téren. Tulajdonképpen nem olyan gáz ez, a "my all beloved" sextettem is elég komolyan kiemeli a magas tartományt, viszont részletesebben, szélesebb hangszínpaddal teszi ezt. Mindkettőnél eq-t alkalmazok, szóval semmi gáz. Az meg hogy egy 30 évesen is 3x annyiba kerülő füles kicsit jobb itt- ott, az a Superluxra nézve hízelgő.
Továbbá a sl előnye, hogy könnyen hajtható, most épp a Galaxyról szól, és még maxra sem tudom tenni a hangerőt. Ilyenről a Sextettnél nem is álmodhatnék.
-
benvolio
őstag
Ezt megerősíthetem, mert nyomtam egy kis Cod-ot a HD681-el a laptopomon és igencsak tetszett. A távoli robbanások tompa mély hangja, a közeli éles fegyverropogás, minden a helyén és van tér rendesen főleg a dj. után. De AKG fülpárnát szerintem be fogok szerezni, mert eléggé izzadtam. Mondjuk a lakásba 28 fok van.
-
Nemrég egy halott füles jó hangú 40mm-es hangszóróit raktam bele egy vadiúj, de katasztrófa hangú 2000Ft-os fülesbe, ott semmi gányolás nem volt, csak ki kellett pattintani a gangszórókat a helyükről, és betenni a másikat, beforrasztani, összecsavarozni, és kész. Semmilyen roncsolásra nem volt szükség.
Ilyesmit remélek most is, bár ahogy elnézem az olcsó kínálatot, mindegyiknek 40mm-es a hangszórója.
Lehet, h tényleg gányolni kell... vagy hagyni a fenébe az egészet.Hú, egy superluxot sosem gyaláznék meg egy technics hangszóróval...
-
MarioAna
senior tag
Én is olvastam, hogy a 681-et "fun"-abb hallgatni, a mély és magas kiemelése miatt...lehet neki azért tetszett jobban a HD485 mert másabb a hangképe
. Nem mindenkinek jön be a színezetlen hangkép (én is azért hajlottam az elején a 681 felé, mert hogy ott a mély meg van nyomva...de lebeszéltetek róla
.
Reméljük szobatársak majd eltudják viselni, ha zenét hallgatok, annyira csak nem lesz zavaró. Ha meg igen akkor így jártak -
rauschie
senior tag
Én is filóztam a HD555 eladásán, de igazából amennyit el mernék érte kérni a két hajszálrepedéssel, annál azért jóval jobban szól, meg nem is féltem annyira mint az 580-at, arról nem beszélve, hogy játékokhoz, youtubehoz meg sok máshoz jobb is tud lenni mint a hi-end darabok, nem juttatja folyamatosan eszembe hogy szar a forrásfájl, és tényleg nagyon szerethető a hangja, ezalatt nem azt értem, hogy a legtermészetesebb füles lenne, de nagyon el van találva az a mód, ahogy ezt leplezi. Szerintem az enyémet sem adom el soha
-
bigmasterg
addikt
Velúr alá tömködtem már, de túl sokat nem változott. Azzal alapból sem ér hozzá a rácshoz(ill. belő szivacshoz) a fülem.
MarioAna:
Egy darab k701 fülpárna 10,50 Euro. Ebből kettőt kellene venni + a posta, ráadásul nem is lenen a jó a fejhallgatódra.
Szerintem mindenképpen próbáld meg. -
MarioAna
senior tag
-
MarioAna
senior tag
Mindenképpen zárt kellene, abból meg csak a 662 van Superluxban úgy látom, de arról meg nincs tapasztalat hogy mennyire kényelmes. Olyan kellene amibe biztos hogy belemegy a fülem, tehát circum-aural (pedig nem nagy, átlagos méretű fejem-fülem van szerintem
), és eléggé mély a fülpárna-hangszóró közötti rész, tehát nem nyomja a fülemet a hangszórót borító rács-műanyag akármi.
Azért kérem a CAL! tulajokat, hogy valaki mérje meg nekem ezeket az adatokat, hogy biztosan kényelmes lenne-e nekem is hosszú távon...mert amugy a többi kritériumnak megfelel, tehát zárt, elvileg a basszusa rendben van, azt olvastam elég szépen szól és kényelmes is a többségnek, és 15k körül van.
btw...gondolom a fél-nyitott fejhallgatók is eléggé kihallatszanak (normál hangerőn, nem szeretem ha nagyon hangos a zene). -
rauschie
senior tag
Pont a HD5x5/5x8 széria miatt gondolom, hogy nem lehetett olcsó megtervezni azt a formát, nem véletlenül használják a hatodik fülesükben. A HD580 is 17 éve debütált, mégis relatíve minimális változtatásokkal fut a dizájn. Persze simán lehet hogy csak én vagyok naív és simán azért b@sznak újat/jobbat tervezni, mert így is viszik.
-
bigmasterg
addikt
Azért szerintem hallgass majd meg te is egy velúros Superluxot, azért nincs olyan nagy különbség.
De most tényleg csak a mélyeket figyeltem, ill. nem is hasonlítottam most össze őket túl sok zenével. Szóval azért ne ez alapján döntsd el, hogy kell-e a velúr, vagy nem. (Amúgy már sokkal kényelmesebb vele.)
A Bentley-ek meg egyáltalán nincsenek túlárazva.
-
rauschie
senior tag
Szerintem egy fejhallgató árának a legnagyobb részét a fejlesztés teszi ki. Miután szétszedtem a HD555-öt és a HD580-at is, utóbbiról kijelenthetem, hogy nem a benne lévő anyag miatt volt 300 doclsi az ajánlott végfelhasználói ár (kb. full műanyag) Ugyanakkor az is feltűnt közben, hogy egy szint fölött már egy szaros szivacs cseréje is relatíve jelentős hangzásbeli különbséget von magával, tehát egy bizonyos szempontból ezek nagyon érzékeny szerkezetek, +- 1 mm a kagyló kialakításában valahol egészen más visszaverődéseket, hangot eredményez. Tehát, ha egyszerűen lekoppintunk néhány jól bevált megoldást a nagyoktól, ahogy a Superlux a külsővel tette, a belső nem tudom, menyire saját, elég sokat lehet faragni a költségvetés kiadás oldalán. Ez persze nem jelenti azt, hogy végfelhasználói szempontból bármivel rosszabb lenne a füles, de nem vagyok benne biztos, hogy csak a nagy gyártók pénzéhessége indokolja az árkülönbözetet.
Off: azt hiszem, találtam végre az ízlésemnek megfelelő anyagot a szivacs helyére, egy régi nike póló ilyen szupperlégáteresztő anyagból méretre bedarabolva a fülpárna alá egész jól szól, kicsit viszont izzasztóbb mint a gyári.
-
-
p_adam
addikt
Egy minimális mértékű azért kell belőle az igazi hangzáshoz és ha jó a forrás akkor nem bántóan jelenik meg, pl. az asztali DAC-omon is megjelenik de nem bántó mint a Sony mp4 játszón ami 'szemcsésebb' hangú (grainy)
És ha le van fogva a magas az sem jó mert akkor a cintányér és hasonlók nem lesznek elég hangsúlyosak. -
-
Shufny
őstag
Nem értem, ezt a letakar dolgot. A füled mögött van a párna, hogy takarhatna le bármit is? A kisebb átmérő miatt zártabb, és így több lesz a mély. Túlzásnak tartom, hogy sokkal, de határozottan több lesz.
(#14205) bigmasterg: Ha AVX -en nézted, akkor azt már elvittem. Én olvastam már olyat, hogy a HD650 -hez nem az igazi. (nekem fogalmam sincsen, hogy ez mit takar valójában)
Mindenesetre terv szerint a találkozón ott lesz, és a CanAmp is. -
mzsolti
csendes tag
-
<NewL>
addikt
hallottál már ilyet?
persze lett volna, de a franc se nézett szét, meg egy cseppett sem olvastam utána. a régi pc hangfalszett eladása után is valami zajdobozokat akartam, ilyesmi áron. Altec-et akartam, hát nem jött össze mert nem lehet kapni. aztán megláttam ezt, csekkoltam árakat, meg se hallgattam, olvastam pár leírást, egy olyan sráctól is aki tényleg szénnéfikáz minden cuccot és pozitívan ír róla és rendeltem.
tegnap meg megsasoltam a médiába pár fejest, 40-50 környékén, és nem vettem észre, hogy valamelyik is jobban tetszene.
egyedül még az Akg 701-es tetszene hangzásra meg kinézetre csak az nagyon húzós számomra.igen, a kinézet is fontos. meg a zsinyór is. nem kell 3-4 méter madzag, főleg nem gurugásan. utcán is szívesen használnám, jól jön ennek a tatyója.
gondolta, hogy ilyen negatív lesz valaki
belenéztem azért rendeléskor a topikba
a noise cancellinget hol találom?
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest