- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Google Pixel topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Shingen #48504 üzenetére
Ha a d3300 mellett maradsz (mint dslr), akkor a fókusztémát érdemes szemelőtt tartani. Ez tényleg megemlítendő probléma.
Az úgynevezett "sötét" obiknál kisebb az esély, hogy egy esetleges kis mértékű fókuszhiba előjön/észrevehető. A fixekkel, fényerős zoom-okkal kell jobban vigyázni. Ha tudod próbáld ki, vagy vásárolj online (14 nap miatt).
Létezik olyan megoldás, amit a sigma kínál egyes modelljeinél. Pl egy 17-70 f2.8 - f4 "C" esetében dokkolóval be lehet lőni az obit
Természetesen a szerviz is segít, de ki szeret oda járni?!Kezdésként AF-S obikat (ill más obi gyártóknál a motor meglétére figyelj) keress, mert ezekkel lesz AF-ed.
Azt nem tudom az AF-P obikat mennyire kezeli a d3300....
Amúgy a 10mm-300mm tartomány szépen le van fedve AF-S obikkal (vagy akár tamron/sigma obikkal).Érdemes elmenni vásárlás előtt olyan üzletbe, ahol több gépet is meg tudsz fogni, meg tudsz nézni.
szvsz
-
hibavissza
veterán
válasz
Shingen #48499 üzenetére
Ehhez a kithez jutsz hozzá legolcsóbban ami a fejedben lévő "minőségi fényképezőgép" képhez közel áll. Gondoltad, rákérdezel a biztonság kedvéért itt is. Kiderült, hogy a már megszületett döntésed nem feltétlen jó és most haragszol.
Legközelebb, ha épp beszerzel valamit és megerősítésre vágysz a döntésedhez, akkor az adott dolog topikjában kérdezd meg. Mindenki jobban jár.
[link]
-
grigo
őstag
válasz
Shingen #48504 üzenetére
Azért várj még egy pár véleményt, vannak itt olyan szakik akik nálam mélyebb bugyrokig is eljutottak ebben a csodaszép pénztemetőben. De ha még annyit megengedsz, én megnézném azt is, hogy az új és használt piacon mit szeretnél rá venni és úgy nézd egyben a képet, vagy ha tovább akarsz fejleszteni (a hozzászólásod alapján így lesz) akkor milyen irányban és azt milyen oldalon találod meg.
-
grigo
őstag
válasz
Shingen #48500 üzenetére
A jobb képminőséged bármelyikkel meglesz.
Ha kiránduláshoz tervezed akkor vagy városi kirándulásra gondolsz és oda azért kell egy nagylátót érintő tartományú obi, ha erdei kirándulásra gondolsz akkor oda szintén jól jön egy nagylátó is.
Illetve mindkét esetben jóbarátod lehet egy ún. utazózoom ami nagyon jól lefed minden tartományt de semmiben sem lesz kiemelkedően jó, viszont nem kell cserélgetni.
Váz tekintetében én elfogult vagyok bár a canon színekkel, de emellett lehet neked nagyobb barátod lenne egy nagyobb dinamikát biztosító szenzor azaz nikon.Ha tükrösben gondolkodsz, én lehet nikont választanék a szenzor miatt ebben a kategóriában.
Ha kisebb vázat szeretnél a kiránduláshoz akkor jön a milc kategória és nagyon sok opció de ebbe most nem megyek bele, mert lehet eleve nem is érdekel ez a kategória.Alapjában véve ha tükröst szeretnél és kiránduláshoz kell egy gép amin szeretnél tanulni és feljebb lépni mobilról akkor jó felé kutakodsz a D3300-al. Tökéletes döntés úgysem lesz, mindig nyersz valamit amiért fel kell áldoznod valamit. Ha tükrösön kívül milc is érdekelni fog akkor infóáradatra készülj mert ott összetettebb lesz a helyzet
Többiek?
ReSeTer: nagylátót, olcsót és fényerőt egy mondatban ritkán fogsz látni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Shingen #48484 üzenetére
Nagy; videós képességei értékelhetetlenek így 2018-ban; fényerős fixekkel szinte biztos, hogy szaladgálhatsz szervizbe kalibráltatni; régi manuális objektívekkel nem tudod használni; állandóan koszolódik a szenzora, ha obit cserélsz.
Ha nem akarsz objektívet cserélgetni, nem zavar a tömeg és térfogat, nem fogsz videózni és megfelel egy túra-zoom objektív amire bekalibrálják a vázat, akkor jó választás lehet, persze olcsón.
-
grigo
őstag
válasz
Shingen #48484 üzenetére
Nekem soha nem volt Nikonom, de mindig jobb véleménnyel voltam a belépő vázaikról mint pl a Canonéról, ami ellenben volt. Mindig azt láttam, hogy a nagyobb dinamika miatt többet ki tudnak hozni a nikonos társaim ugyanabból az alkalomból.
Szerintem nem rossz tanuló gép annak függvényében, hogy mit szeretnél a későbbiekben, illetve mire szeretnéd használni és mit vársz tőle. -
hibavissza
veterán
válasz
Shingen #48336 üzenetére
1. Tükrös gépek fókuszrendszere elég primitív, elbaltázott, kényszer szülte konstrukció a régmúltból, mikor még nem volt megoldható a nagy sebességű, folyamatos szenzor kiolvasás.
2. Nem látja épp mit fotóz és ha teker egyet valamelyik tárcsán akkor az milyen hatással lesz az elkészült képre.Nem flémelni akarok. Nyilván egy profi fotós nem véletlenül vesz milliós értékben tükrös vázat. Vannak még mindig előnyei egy professzionális tükrös váznak az EVF-fel szemben, de ez egy kezdő fotóst nem érint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest