- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
DNReNTi #46996 üzenetére
Ha pancser leszel, illetve az akarsz lenni, akkor miért nem maradsz a telefonnál? Nagyon olcsón (0 Ft) megúsznád....
Na de ne foglalkozz ezzel most. Csak számíts arra, hogy jó eséllyel nem csak a kit árával kell számolnod.
(habár a másik fórumban olvasva a sigma 17-50/70 obik vs nikon vázak kompatibilitási problémát erősen elgondolkodnék merre induljak, ha 0-ról kezdeném megint.... gyakorlatilag a kitobik után egy továbblépési lehetőség, és alternatíva a drága nikkor helyett)
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
válasz
DNReNTi #46991 üzenetére
Elkezdeni természetesen elegendő, ezért is belépő kategória.
Fotózást gyakorolni, tanulni is jó.Ilyenkor azért nem árt tudni, hogy a gép árához érdemes 10-20k-t hozzászámolni, ami táskára, memória kártyára (telóból a mikro sd-t gondolom nem veszed ki és adapterezed a nikonban
), körtepumpára, egy lenspenre és/vagy törlőkendőre ... el fog menni.
Aztán nincs megállás. Vaku, állvány, aztán, ha áttérsz raw-ba és utómunkázni akarsz, akkor egy használható számítógép... és jönnek a különböző szitukra, a különböző obik, ami pedig az anyagi csőd felé visznek el....
Na, de nem riogatás akar ez lenni. Sok sikert az új masinához, és ne ad fel, ha az elején nem jön az elvárt eredmény. Ja és a beépített módokat, az auto módót nem szégyen használni!!
szvsz
-
Throme
veterán
válasz
DNReNTi #46988 üzenetére
A beépített fotó módok, az auto beállítás jelent némi segítséget az elején, de azért arra készülj, hogy az expo gomb lenyomás még nem biztosíték arra, hogy jó is lesz a kép.
Még nem beszéltünk semmilyen művészkedésről.Csak azért szóltam bele, mert egy dolog jóárasított masinát megvenni, minden helyzetre nem lesz elegendő.
Pl beltérben jó átfogás a 18-55, nem is kell több (lakást feltételezve), de ott a fénnyel leszel bajban. Ok pop-up vakud lesz, csak ha összehasonlítod mások fotóival észreveszed, hogy a tiéd nem lett mégse olyan jó.Ha pl egy kertben fotózod a csemetét, akkor az 55-ös vég lehet kevés, és közelebb mész hozzá, akkor felfigyel rád (nem tudom hány évesről van szó persze) és már nem lesz olyan spontán készült a fotó.
Szóval lesznek olyan helyzetek, amiket nem, vagy csak kompromisszummal tudsz megoldani.
Persze az se igaz, hogy egy 18-105-tel, vagy 140-el semmilyen nehézség nem érhet, mert fog, de így, és még egy vakuval elég jól el lehet lenni egy darabig.szvsz
-
Balinov
titán
válasz
DNReNTi #46620 üzenetére
en is igy kezdtem 8 eve kb
Egy vaz, 1 obival elvoltam evekig, most meg van 2 vaz (regi D5000+18-55VR kitet nincs szivem eladni, felesegemtol kaptam anno, szuletesnapomra, eszmei erteke van), olyhoz nemreg lett meg a 7-ik objektiv
..(utobbi ideiglenes, tervben van a 2 sigma fix,meg az oly kitzoom eladasa)
De ez teljesen lenyegtelen, egyetertek elottem szolohoz, Nikont batran vedd meg.
-
Balinov
titán
válasz
DNReNTi #46617 üzenetére
kerdes milyen memkartya es milyen tatyo?
sincerytrading-nel pl. SanDisk Extreme U3 SDHC (SDXVE) 16GB, 90MB/s 12$ postaval, ha nem kell ekkora sebesseg 9$ alatt van 16gb-os Ultra 80mb/sec-es. Taska latom, nem valami nagy eresztes az sem, plane, ha kesobb veszel extra obit, valszeg ebbe nem fogsz kesobb nagyon elferni...
-
csacsi77
senior tag
válasz
DNReNTi #46617 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a Nikont. Továbbra is mondom a legnagyobb előnye a SOKKAL jobb érzékelő. Ha véletlenül alulexpós egy kép, akkor a Nikonban lévő szenzor képét világosíthatod bátran, sokkal kisebb zaj lesz, mint egy ősöreg Canonból kijövő.
Kártya, táska apróságok. Nyilván jobb, gyorsabb kártyát vehetsz majd később és menőbb táskát is ha akarsz. -
csacsi77
senior tag
válasz
DNReNTi #46610 üzenetére
Ha a Canon 1300D és a Nikon D3400 között vacillálsz, akkor én mindenképpen a Nikon ajánlanám. Sokkal jobb a szenzora, bírja a magas iso-t is. Az új AF-P obi hangtalan, még videóra is lehet használni (hangsúlyozottan az én igényeimnek megfelelt). Lehet rövid lesz a vége, nem tudod olyan közel hozni a dolgokat, mint szeretnéd. De kezdésnek jó, a 24 MP-ből tudsz vágni is és ha mindenképpen kell egy távolra látó objektív is, akkor a nikon 18-140 vagy a Tamron újabb 18-200-as objketívje lesz a te barátod. Persze beltérre nem fog majd ártani egy kisebb vaku beszerzés (pl.: Meike MK-320).
-
PuMbA
titán
válasz
DNReNTi #46610 üzenetére
Nikon jobb objektíven, de a Canonhoz például a későbbiekben olcsóbban lehet venni pár plusz objektívet, szóval ezt is számíthat. Ami még kritikus pont az a fogás, szóval menj el egy boltba és nézd meg, hogy melyik áll kézre, mert a D3400 kisebb markolatú, mint a Canon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged