- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
Oly 520 volt előtte annak is tetszett a színe...igen JPG-ben gondolkozva...
Annyira nem egyértelmű, mivel csavarok rozsdásodtak, beakadt a expo gomb s néha AF is szórakozott... Tátrában kezdte megadni magát... betört LCD-t nem számolom ,mert az a fiam volt... X-T20 alap tapasztalatai...
Marad az olvasgatás illetve teszt képek nézegetése.
Pana ezért jött szóba:
Panasonic Lumix G97 + Lumix 12-60mm f/3.5-5.6 ASPH vagy 14-140-el 940EUR, s maradék pénzből obit tudnák venni...X-T30II - 900EUR
X-T50 - 1500EURR10 - 1100EUR
Z50 II - 1150 alap objektivel.Megyek olvasgatni még mielőtt döntök illetve majd valahol megfogdosom a gépeket...
-
haruspex
aktív tag
Jó hát g9-et sztem komolyabb videózásra, meg telékhez vesz elsősorban az ember, de ott van a rendszerben a az om5, em5 mkiii, vagy a g90, és a gx9 igény szerint.
Mondjuk hogy a gm5 gx800 vonalat ami a rendszer lényege lenne miért hagyták abba jó kérdés, bem kellene Sonyval bohóckodnom. Meg a ez asenzor messze jobb videózásra szerintem, mint a sony apsc 24-ese, bár az nem az én fókuszom.
-
atom18
senior tag
Megnéztem csak gondoltam így is lehet írni valami ajánlatot, de jogos
Gépre szánt összeg? Objektívvel együtt 300.000-400.000
- Felhasználás? Személy és táj fotózás.
- Méret számít? Legyen strapabíró, megbízható.
- Videóra szükség van ? Azért tudjon 4K-s videót jó minőségben, minőség alatt értek pl. egy iPhone 15-öt.
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Amelyikkel jobban járok és amelyiktől többet kapok tudásban, és minőségben a pénzből.
- Egyéb kívánság, speciális igények? Nincs. -
TCr
veterán
Nyilván amatőr kérdés, de muszáj feltennem:
Ha csak A6000 vázat vennék, innen a hardverapróról bogarászva mivel lenne célszerű elindulnom, ha a fő irány első körben a természetfotózás, majd nyaralás (és némi makró)?
(Közben természetesen folyamatos tanulás, az alapoktól kezdve) -
-
Muerte68
addikt
Egy fényerős obi mindig új lehetőség
Én volt hogy inkább csak a manuális obikat használtam mert volt fényerő meg bokeh
A sigmát is szerettem gyors volt és éles
Most hogy van a 18-55/2'8-4-használom a zoomot mert kényelmes lettem meg időhiányos a manuálishoz
De pont most nézegetek egy TTartasiant mert fényerős és olcsó -
KrAt
veterán
Érdekes kérdés ez, talán onnan datálódik ez a méret kérdés, hogy alig találok magamra rendes cipőt (49), normális kesztyűt, olyan pólót, amiből nincs ki a derekam, egy normális méretű motor úgy néz ki alattam, mintha futóbicikli lenne, egy átlagos férfi óra olyan rajtam, mintha egy női óra lenne rajtam, stbstb
Az egész életem arról szólt, találjak rendes méretet, lehet, itt rögzült be a "nagy méret" kell mindenből. Aztán ehhez hozzászoktam, és már nem bírok elszakadni tőle..De ez itt már elég off..
-
KrAt
veterán
Ebben igazad van
De hidd el, semmilyen fantábornak nem kellett meggyőznie
Eleve direkt DSLR gépet kerestem, többek között a méret miatt (nem kis kezem van, és egy DSLR-nek jobb a fogása számomra), illetve részemről imádom a zárszerkezet hangját.
És valószínűleg, amire kell, annál többet tud a gép nálam.
Nekem a szeressem kezembe fogni érzés sokkal többet számít, mint a gép tudása. Van egy sport-túramotorom is, miközben egy 250-es robogó is elég lenne..De arra imádok ráülni, imádom a hangját, megdobban a szívem, ha meglátom, hiába nem racionális.. Ugyanez bringával, PC-mmel, hobbi telefonjaimmal, stbstbstbstb
-
A Zéé
addikt
Hardveraprot, indexet, fb-s Fuji adok-veszeket nézegetem, mondjuk nem túl intenzíven, és nincs az a nagy pörgés, mint mondjuk 3 éve, amikor az X100s-t vettem. De mondjuk ez igaz a Nikon vonalra is igaz.
Az X100s ára az mennyi lehet mostanság? Nincs agyonhasználva, valami 10k körüli expo van benne sztem, nem hibátlan, de szép állapotban van.Mr.Csizmás
Megnézegetem azokat is, köszi!Tin_Shield
Igen, 20 1.7! Az volt régen az egyik, ami tetszett. Köszi a többit is. -
Neck
veterán
Ettől szép ez
Ha lenne egy legjobb, akkor a többi tönkremenne - szerencsére nincs így!
Nagyon leegyszerűsítve a Sony a tech specre, a Fuji meg az élményre helyezi a hangsúlyt, mindenki megtalálhatja azt, ami neki tetszik.Azonban fontosnak tartom, hogy úgy adjunk tanácsot, hogy mindkét oldalt elmondjuk, illetve akár azt is, hogy tapogassa meg, és ne online rendeljen - akkor talán nem éri meglepetés.
-
Neck
veterán
Azért az a6000 ebből a szempontból nem a legminőségibb gép, az 6400-a6600 azért sokkal jobban össze van téve. Ezen felül a Sony mellett szól a 3rd party obi park (pl a most kijött Sigma 18-50 f2.8 nagyon ütős) és az AF sebessége.
De teljesen más "élmény" a kettő, mindkettőt meg kell tapogatni és azt venni, ami jobban bejön
-
[Prolixus]
addikt
Külsőre nekem is tetszenek a Fuji gépek, meg jókat is olvastam róluk, de mondom amikor rákerestem egy hozzá való legolcsóbb objektívre amit tudok venni, és szembejött a háromszoros ár (ami kb többe kerül mint maga a váz), az nem volt annyira "pozitív".
Most pl nem látom aprón sem az említett objektíveket sajnos, egy Fujinon 10-24 meg 350k újonnan árukereső szerint.
"De ezeket az obikat össze sem lehet hasonlítani egy CaNikon belépő filléres nagylátóval minőségben."
Ha egy kvázi laikusnak kellene elmagyarázni, hogy miért jobb ez annyival ami indokolja a sokszoros árat, mit mondanál erre?
"Érintőképernyő, kihajtható kijelző, időjárásálló egyebek."
Érintőn gondolom lehet az elkészült képen navigálni, belenagyítani, ha igen akkor nem lenne rossz ha van, de amúgy nem szeretek érintőképernyőket tapicskolni, úgyhogy ha vannak bármin fizikai gombok és azokkal is könnyű navigálni, hajlamosabb vagyok inkább azokat használni.
Azt is láttam hogy a nagyon alap modelleken nincs kihajtható kijelző. Na ez is egy buta kérdés, de tulképp mire jó a kihajtható kijelző, hol van előnye? Még nem tudom, hogy kell-e nekem vagy sem.
Időjárásálló: Itt az objektívra gondolsz, hogy bírja az esőt, port? Hát alapvetően esős időben nem túrázok, így nem fotózok, de nem tudom mennyire érzékeny a vízre egy "sima" objektív, azért az jó lenne ha pár esőcsepptől sem kellene félni azért. Port sem tudom megítélni, nyilván terepen azért több a részecske mint egy műteremben, de megint kérdés nekem mennyire érzékeny/koszolódik belül egy alapobjektív. Ezekhez kellene a gyakorlati tapasztalat, ezt még nem tudom megítélni, ezért vagyok kíváncsi a ti véleményetekre.
Persze mindig egy lényegi kérdés még, hogy mekkora az árdifi egy "strapabíróbb" vs alap objektív között.
Tudom kicsit 22-es csapdája ez, mert akkor könnyű ajánlani valamit ha megvannak a konkrét igények és arra van konkrét opció is a piacon, de igények meg pont akkor szoktak már kialakulni, ha van tapasztalat.
-
[Prolixus]
addikt
Na hát pont ezért írtam, hogy a tapasztaltak hátha kiokosítanak, én sem tudom mi kellene nekem igazából, mert hát kezdő vagyok a témában. Sosem használtam ilyen gépeket még, fogtam már de nem cipeltem magammal, szóval nem tudom mennyire számít igazán. Papíron elviselhetőnek tűnik egy DSLR gép mérete/súlya is, de a puding próbája az evés lenne, vagy az okosabbakra való hallgatás.
-
Throme
veterán
Jó, hát be van lelkesülve és csapong, pláne, hogy nyakon lett öntve kismillió lehetőséggel. Most mit vársz?
Biztos bele se gondolt abba, hogy ehhez a döntéshez felkészültebbnek kell lennie, vagy abba, hogy ez a téma sokkal komplikáltabb, mint a telefonos fotózás.Mondjuk megkockáztatom, az összefoglalót se olvasta el.
-
Throme
veterán
Korábban én is így voltam ezzel, hogy akinek cserélhető obis gép kell nézzen utána egy kicsit a témának.
Most már abba az irányba is hajlok, hogy a fórumnak is fel kéne készül a hasonló igényekre is. Aki telefonról érkezi, annak teljesen egyértelmű, hogy exponál és számára megfelelő eredményt ér el. Ott se kell megtanulni a fotózás alapjait.
Ha a telónál jobb kéminőséget akar, akkor az ultrzoomos kompaktokkal se lesz előrébb.
Persze cserélhető obis megoldásoknál sokkal nagyobb a konfigurálahtóság, de ezt nem fogja olyan gyorsan megtanulni.Az ajánlások amúgy is egyéni preferencia alapján történnek és képzeletben mindenki el tudja költeni a kérdező pénzét.
A sony-s sonyt fog elsőkörben ajánlani a z mft-s mft-t az FF meg FF vázat, mert úgy is ott kötmajd ki...szvsz
-
Imilenni
addikt
Köszönöm a részletes választ.
Egy német boltot ajánlottak, ott van E2 - ~380 eu-ért. ~145e
Csak a váz, ahogy olvastam.Az XT2 is csak a váz, vakuval.
190e-ért.Szerintem szállítással már nem sok különbség lenne a kettő között árban, fura hogy a "csúcs" készülékből gyorsabban tudnék egyet venni, mint a középről..
-
Imilenni
addikt
Ahogy néztem nagyon sokban hasonlít a kettő (E2 és T10).
Az E2-ben nagyon sok jót olvastam a képfeldolgozásról - JPEG-rők.
Ez a T10-ben változott?
Láttam fent XT-2-t 190e-ért, az mennyire lenne overkill egyébként, ha E2-ket nézegetek?
Mennyire éri meg annyiért? Mert már egy ideje hírdeti a srác. -
p_adam
addikt
Tapasztalatot tévhitnek minősíteni, meg lehülyézni indoklás nélkül fabatkát sem ér, és konkrét alternatíva se nagyon érdekezett helyette, ami ezt tudja ilyen áron (persze nem tudjuk, mennyibe került, ennek ellenére kb. annyi derült ki, hogy más ezért egy forintot nem adna).
A Tamron 70-180 2.8 is egy opció, csak fizesd meg, nem is olyan jó kezelni egy kis vázat nagy objektívvel (ez már ránézésre is látszik).
De mindegy, aki itt nincs "egymással egyetértő szakértőnek" minősítve, az csak a zajt generálja. Elismerem, nem ebbe tartozom, így olvasni sincs értelme ezt a témát. -
p_adam
addikt
Alapvetően az a baj itt, hogy javarészt mindenki mereven egy irányba van terelve attól teljesen függetlenül, hogy mit szeretne csinálni a kamerával. Persze, sokkal jobb a MILC, ha végtelen a keret, én sem SLT-t használok. Csak az a baj, hogy általában elég 'kemény' árkeretek vannak megadva, ezen belül meg már nem olyan könnyű jó ajánlást tenni (objektívet beleszámolva).
Egy 2013-as JPEG motortól ez teljesen elfogadható. RAW-ban nyilván sokkal jobb, és ott is át fog jönni a relatíve jobb színkezelés. Egy A7S pl. fenomenális ISO-ban, csak az a baj, hogy olyan fényviszonyok mellett eléggé szétcsúsznak a színei.
-
fireman123
őstag
nyilván nem szó szerint mindenkinek megy a milc ajánlás ....viszont én ezt szűrtem le a topic olvasása során, biztos van aki nem így látja ....de részemről be is fejeztem
....személy szerint nem igazán érdekel a milc/dslr vita ....az a véleményem mindenki döntse el mit akar, hallgasson meg minden érvet pro és kontra ....csak én azt tapasztaltam amit korábban írtam (de ez csak az én véleményem)
-
Gyick
őstag
Én két nappal ezelött vettem egy Canon 1200D-t standard ef-s 18-55 III-as objektivel táskával+sd-kártyával(starter kit) 360 eur volt.Nem sokat löttem vele eddig kb 200-at,de megvagyok vele elégedve,külön tetszik az a program amit le lehet tölteni telefonra amolyan oktató anyag (az ilyen amatöröknek mint én zseniális) példaképekkel/gyakorlatokkal hogy mit milyen beállitásokkal kell fényképezni stb.Már egész jól kezdem kapizsgálni.Kezdésnek szerintem jó kis váz ez.Ha meg belejövök akkor eladom azt nézek az 1-2 számjegyüek közt
-
-
zolikaDB
veterán
Ilyenkor erdemes nezelodni az obi es vaku kinalatban is, mi lesz ha alapon.
Mert tukrost kevesen vesznek ugy, h lesz ra 1 es/vagy 2 kitobi, oszt csokolom. A bovithetoseg es az objektivek miatt javithato kepminoseg (meg jopar egyeb ok) miatt veszunk DSLR-t.
A Sony nem klasszikus tukros gep, hanem SLR. Es a kukucska is egy EVF. Ezen felul egy komolyabb szolgaltataskinalattal rendelkezo belepos gep, kollegamnak van, mar lestem meg, szeretheto.
Ellenben slattyogj el a helyi MM-ba es taperolj korbe par vazat.
En nem temetnem a Canont sem, nezz szet pl indexen, h mennyi es milyen obi van hozza hasznaltan es mennyiert!
En is ilyesmi dilemmaban voltam kb, mint te, s vegul a D3300 mellett kotottem ki - es nem bantam meg. Ha osszeveted a szolgaltataskinalatat a tobbi vazeval, plusz az infrastrukturat (obik, vakuk blabla), meg az arat, rajossz, h eleg esszeru dontes. Dinamika, szenzor szinten a tobbi fole emeli, ISO-ban is siman elmehetsz tovabb, mint pl egy 1200D-vel ( persze a 12600 baromsag).
Uh hajra! -
Mr.Csizmás
Topikgazda
amazon.de
Pentax K50 + 18-55+50-200WR
Sony A58 +18-55 + teleobi (55-200, 50-300) , extrák (van többféle is) (saturnnál is van 549-ért)canon
1200d...inkább ne.nikon d3300 + 18-105 van prime-n, 522-ért
ebből imho a szotyi a legjobb vétel, a két obi és egyebek miatt. (ami a trombitás macska írt
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest