- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sleek
senior tag
válasz
scream #49972 üzenetére
Szia. Én dslr ről váltottam oly omd e m10 mk2 re.
Elsőre furcsa volt a fogása a gépnek. De nagyon megszerettem . Az meg iszonyat tetszik ,hogy az lcd n oda teszem a fókusz pontot ahova szeretném.
Viszont pár darab akksit vegyél hozzá mert max 300 képet bír ki.
Sokan mondták ,hogy akad késik a kereső a gépben meg ,hogy lassú , de én ezt nem vettem észre.
Esetleg ha nem tudod kipróbálni valamelyik üzletben , akkor Szfvár vagy Budapesten meg tudom mutatni a gépet,és kipróbálhatod. -
pethob
aktív tag
válasz
scream #49966 üzenetére
Mindenképpen azt javaslom, hogy a leendő optikák irányából tervezz. A vázak gyorsan változnak, változhatnak...
Nem titkolom, hogy Fujit nyúzok. Elsősorban a színkezelés és a "retró" kezelőszervekből származó ergonómia miatt, de nem utolsó sorban azért is, mert rossz XF objektív nincs, és szinte mindent lefedtek már a változtatható fókuszsíkú optikákon innen...
SZVSZ a Fujifilm 16-50 optikailag lényegesen jobb mint a Sony 16-50. Az LX100 meg egy egészen más történet, mint a másik kettő.
Kiváló képminőséget kis mérettel minden rendszeren csak fix objektívekkel kaphatsz. A "profi" zoom-ok nagyok és nehezek.
Fuji optikáknál van egy jellemzően F1.4 fényerős drágább és egy F2 fényerővel bíró kompakt, időjárásálló objektív sor. Neked ez utóbbi kell, ha a kis méret a lényeg. Konkrétan 35/2 (ekv. 50), 50/2 (ekv. 75) valamelyikét ajánlom portréra, esetleg a méltánytalanul elnyomott 60/2.4 macro-t (ekv 90)
Széles látóra nem félnék manuál fókuszost venni (úgyis minden éles) Laowa 9 (ekv 13.5) vagy Samyang 12/2 (ekv. 18) személyében. Ezek olcsóbbak, mint a Fujifilm saját megoldásai. Ha kell az autófokusz akkor persze van Fujifilm saját objektív is, több is, kifejezetten tájképezésre a 10-24/f4 zoom-ot venném. (Meg egy jó állványt és szűrőket, filtereket.)
Használtan vagy külföldről minden lényegesen olcsóbb, ezzel a lehetőséggel is bátran kell élni!
Ha a méret és az ár fontosabb, akkor MFT-ben gondolkodnék, tehát Oly vagy Pana...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
scream #49972 üzenetére
Kisméretű, jó rajzú kitobiban nagyjából csak a Pana 12-32 jöhet szóba. A többi vagy gyengébb minőségű, vagy sokkal vastagabb. GX80-nal elég jó árban van már hónapok óta, de persze rárakhatod más MFT vázra is, csak akkor pl. nincs dual stabi. Szenzorban persze rosszabb, mintha Sony, vagy Fuji APS-C-t vennél, de ha fontos a kis méret, akkor szerintem ezen is gondolkodj el. És az LX100mI sem elvetendő (m4/3+fényerős alapzoom - az a lencse alapból megérne 200 ezret), csak azt meg nem nagyon tudod bővíteni, max. konverterekkel.
-
krisztian7
tag
válasz
scream #49972 üzenetére
Én is hasonló márkák között vaciláltam és végül Olympus lett belőle MKIII (ha nem videóznék az MKII is elég lett volna). Próbáld ki a Fotoplus-ban, Olympus bemutató boltban a dolgokat, specifikációk meg tesztek segítenek a döntésben, de megfogni más dolog. Nekem itt rögtön kiesett a Sony és Panasonic is. Fuji-hoz meg drágálltam az objektíveket, de amik vannak jók. Olympus ezzel szemben rengeteg objektív lehetőség, jó fogás, minőségi anyaghasználat. De próbáld ki.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
scream #49966 üzenetére
fujit szavaznám meg, a 16-50 az egyik legfrankóbb olcsó obi, amit volt alkalmam tesztelni. 18 helyett 16 kezdő, és relatíve jó rajzolat, 45-50 között elkopik már, de oda tudsz venni egy filmes 50-est adapterrel. esetleg ha eladod, egy 27/2.8, 23/2, 35/2 valamelyike is kijöhet kis ráfordítással, ha fényerős fixet szeretnél.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
scream #49972 üzenetére
A Sony jó lehet, de ha nem fontos "selfie-lcd" akkor inkább az a6000. Követő AF-ben verhetetlenek, de hátrány lehet, hogy jó minőségű natív alapzoom még mindig nincs rá. Fixekből viszont már egész szép a választék, a többségük jó minőségű.
Ha nem akarsz videózni akkor felesleges az Oly E-M10mkIII, elég a mkII. Mft vonalon a Panasonic-ot sem hagynám ki, a GX80 nagyon jó áron megy mostanában. M4/3-ra van minden, a filléres kitobiktól a méregdrága Pro cuccokig, egy-két kivételtől eltekintve jók az objektívek. Hátrány, hogy video alatt gyenge a követő AF, és a raw képek sem húzhatók annyira utólag mint az APS-C.
A Fuji legolcsóbb gépei sem brillíroznak követő AF-ben, de képminőség itt a legjobb. Az objektívek jók és van is minden, de nem olcsók, 3rd party csak néhány manuális akad.
-
modulus
aktív tag
válasz
scream #49972 üzenetére
Lehet érdemes lenne akkor objektíveket is nézni, hogy miből van kínálat, milyenek és mennyiért.
(feltéve ha van elképzelés, hogy mi az ami neked kell)
Az már segít a váz eldöntésében is.Én objektív alapján döntöttem, mert sok helyen olvastam itt a topicokban, hogy hiába jó a gép, az objektív ugyanolyan fontos.
Meghatároztam egy pénzbeli keretet, és abból kihoztam mindent (váz, állvány, memória kártya, plusz objektív, táska) -
-
Rapid136
őstag
válasz
scream #49966 üzenetére
E bajonettes adapter fillérekért van az ebayról bármihez (is)
60mm-ben ott a Sigma 2,8/60 vagy bármelyik m42 50-es
nagylátóban 2,8/19mm Sigma vagy 2/12mm Samyang
sok E bajonettes manuális obi is létezik, távol-keleti gyártóktól pl.
(de kicsivel többért ott az A6000 keresővel) -
scream
veterán
válasz
scream #49920 üzenetére
Lassan választanom kéne, de nem igazán megy...
Ti mit vennétek?
- Sony A5100L + 16-50 kit obi, 2 év gari, ~140k
- Fuji X-A3 + 16-50 kit obi, 2 év gari, ~120k
- LX100 MarkI, 2 év gari, ~170kVideó számomra teljesen elhanyagolható, leginkább a képminőség ami számít.
Nézegettem - későbbi időkre - objektíveket, Sony-ra azt láttam, hogy elég drágák (alapvetően szeretnék egy fix 60-80 körülit (portéra) és egy fix 12-16 körülit (tájkép) majd), de nem tudom, hogy még a gyári megoldáson kívül milyen alternatívák vannak? Pl van-e normális M42-es átalakító Sony E mount-hoz, ami nem kerül vagyonokba?
Fuji oldalról nem nagyon tudom mik vannak, de azt sejtem, hogy olcsóbb nagylátó fix Pana-ból van, amúgy meg Oly.
Ti mit vennétek?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Tin_Shield
őstag
válasz
scream #49918 üzenetére
A GX800-nak nincs vakupapucsa, válaszd helyette inkább a GX80-at, jobb gép, többet tud, nem csak azzal, hogy tehetsz rá külső vakut.
De az LX100mark1 sem elvetendő ötlet, ha nem kell ekv.75mm-től hosszabb gyutáv később sem. A szenzor lényegében ugyanaz (a multiaspect miatt némileg kisebb a pixelszám), az objektív pedig sokkal fényerősebb mint a 12-32. -
Tin_Shield
őstag
válasz
scream #49167 üzenetére
Aránylag kicsi a felbontása ez tény. Amúgy a 16MP-es m43 szenzorra épül ez is, de ebből 12MP-t használ. Igaz a multiaspect miatt minden képaránynál megmarad pixelszám.
A tesztképek sokszor becsapósak, főleg a jpg-k, sok függ a beállításoktól (az Oly pl. kicsit túlélesít alapból szerintem).
Az ekv 75mm nagyon a kezdete a portré gyutávnak, picivel hosszabb valóban jobb lenne. De ezt adott esetben lehet kompenzálni, egy fél lépéssel hátrébb lépve, egy hangyányit szellősebb kompozícióval.
A tipikus kitobjektívek is kb. eddig mennek ekv. gyutávban, csak ott még fényerőd sem lesz. Sőt a Fuji vagy a Sony APS-C 50-es fixe is pont ugyanekkora látószöget ad.
Persze ha cél késöbbiekben a cserélhető objektív akkor az LX100 nem játszik. De azt érdemes mérlegelned, hogy ha minőségi zoomot szeretnél, vagy több fényerős fixet akkor már nem lesz zsebrevágós egyik MILC szett sem. -
Tin_Shield
őstag
válasz
scream #47453 üzenetére
Mft szenzor + f1.8-2.8-as zoom + 4k video. Rakj össze bármiből hasonló konfigot és nézd meg az árát. A Fuji 18-55 nem tud akkora DOF játékot, sem ekv 24-et, Sony vicces kitobiját meg inkább hagyjuk. Igaz nem cserélhető az objektív, de a kérdezőnek nem is volt ez feltétel, a 20-80-as ekv. gyutáv tartományhoz elég közel van.
-
hibavissza
veterán
válasz
scream #47410 üzenetére
Használt: Index 4/3 adok-veszek. A 4/3 tetszőleges gyártóval kicserélve.
Erre a "laikus fotós" dologra nem lehet mit írni. Mindegyik rendszer tudja maradéktalanul az alapokat. A cserélhető objektíves rendszert a cserélhető objektívek alapján kell kiválasztani.
A legjobb ár-érték arányú objektív az lx 100-on van. Az pont nem cserélhető. Ha nem kell stabilizált szenzor, nem kell kihajtható kijelző akár meg is lehet venni.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
scream #47410 üzenetére
Egy az egyben használhatók, de előfordulhat, hogy néhány funkció csak a saját vázzal megy, pl hybrid képstabi.
Ha Olympus érdekel akkor a teddprobara.hu weboldalt ajánlom. A Panasonicnak is volt egy Try&Buy programja, nem tudom él-e még.
Szerk: bocs most látom, hogy használt (is) érdekel. Az index adok-veszek fórumát is érdemes követni. -
hibavissza
veterán
válasz
scream #47400 üzenetére
Az "olcsóbb" kit objektívekben a m4/3 és Fuji rendszer egyes objektívjei nagyon jó ár-érték arányúak.
Telékből nekem egyértelmű best-buy a Pana 100-300.
Ha viszont UWA és MILC akkor egyértelműen a Canon a legolcsóbb.
Ha nagyzoomos túraobi + 1 fix elég, akkor érdemes a Sony-t (a6000) is felvenni a listára.
Ha a videózás nem mozgat annyira és elvagy a 24 milliméterrel akkor Egy Fuji kifutó (T1/T10/E2s) és akciós váz + 16-50 II elég jó ár-érték arányú páros.
Olyan, hogy mindenre jó csak nagyon drágán kapható. Már ha létezik egyáltalán.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
scream #47406 üzenetére
Az a 4/3 volt, kár érte, nagyobb potenciál volt abban a rendszerben...
(#47404) Throme
A Canont is pletykálják. Ha ügyesen megoldják az átjárhatóságot a tükrös rendszerek felől, a marketigesek sem butítják le, és Sonyval is tudnak versenyezni árban akkor szép jövő előtt állnak szerintem. -
Tin_Shield
őstag
válasz
scream #47398 üzenetére
A legnagyobb natív - MILC-re tervezett - objektív választéka az MFT-nek (Olympus, Panasonic) van. A Fuji erősen jön fel, nagyon jók az objektívek, de még itt-ott foghíjjas a választék. A Sony nem töri magát az APS-C-vel, de viszonylag egyszerű és olcsó adapterezni a tükrös rendszerek objektívjeit - ezek többé-kevésbé működnek is -, a natív fullframe vonaluk ellenben szépen fejlődik. A két nagy eddig nem sok energiát fektetett a MILC-ekbe...
-
hibavissza
veterán
válasz
scream #47322 üzenetére
Canon, Nikon wifi-s vázai. Ehhez a két márkához van olyan alkalmazás amivel Time Laps közben tudsz ISO-t is állítani és LV képet küldeni külső eszközre. Természetesen intervalométerként is működik az alkalmazás. Valamint ezekhez van emészthető áron natív UWA. Többi márkánál van a Samyang. Vagy fizetsz negyed milliót egy natív UWA-ért.
Meg talán a Pentax is most hozott ki valami ingyenes Timelaps alkalmazást.
Persze bármilyen márkával tudsz timelaps-ot készíteni. Olympus pl. livecompo szolgáltatással jár a kedvedben.
-
80hun
addikt
válasz
scream #47322 üzenetére
Én a Panasonic GX80-at ajánlanám kitben a 12-32-vel elsőre.
Hosszabb üzemidőhöz meg dummy battery. Ha jól tudom létezik olyan ami USB-s és powerbankra is kötheted.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
scream #47322 üzenetére
Kb. bármilyen Panasonic a G6-tól kezdve, ezekben van e-shutter és timelapse is gyárilag, no meg nézz szét, hogy melyikhez lehet dummy akksit kapni, a G6-hoz biztosan igen, azt tudom, mert volt ilyen gépem. Ebből tudtommal 2 féle verzió van, az egyik usb-s és mehet power bankról a gép, a másikot meg hálózatra tudod dugni.
-
Rapid136
őstag
válasz
scream #47322 üzenetére
A Sony MILC-ekhez letölthető app van, igaz pénzért és kicsit bonyolult a vásárlása is.
Lehet hozzá dummy akkut venni akkor külső tápról mehet vagy az ujabb verziók támogatják a bekapcsolt állapotban történő micro USB töltést is (de azért az nem az igazi). -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
scream #18801 üzenetére
Ha fontos, hogy "olcsón" vásárolhass objektíveket, akkor érdemes a népszerűbb DSLR rendszerek mellett maradni. Az EOS 1100D szerintem rögtön mehet a kukába, ezek közül ami ér valamit az a Nikon D5100/D3200, de ha elég a 10 megapixel, akkor egy D90-ben is gondolkodnék, az egy igazán jól sikerült váz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
scream #18791 üzenetére
dslr-ek ebben az árban nem tudom mik vannak, itt általában 60k a határ mindenkinek kb. aki használt cuccot keres, abban az árkategóriában valamennyire képben vagyok, de az nem tudom mennyire lenne neked előrelépés, szal majd a nálam okosabb kollégák megmondják a tutit
milc-ekből ez absz. padóáron van, sztem minden szempontból előrelépés, 70-80k-ért sztem kitben is megkapod bontatlan dobozban is, újan...vagy esetleg egy ilyen -
jjeahh
nagyúr
válasz
scream #18778 üzenetére
miért csak ezek a kiválasztottak? attól függ neked mire kell, kell-e a tele tartomány, mennyire számít a váz komolyabb felépítése, esetleg fejlett szenzor...az ilyent mondjuk, amikor egy 30d-vel manuálokat hirdetnek nem nagyon értem..elég gáz lehet rajta használni, tudtommal lv-t sem tud
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
scream #17937 üzenetére
Ha pénztárcabarátság kell, akkor Canon vagy még inkább Pentax, mert azokra adapterrel vagy anélkül, de számos régi manuális objektív felrakható. A Pentax K-500 ráadásul rendelkezik liveview alatt Focus Peaking funkcióval, ami manuális fókuszálásban igen hasznos segítség. Persze azért fényerős fixek megfizethető árban vannak újonnan is mindegyik rendszerhez (Nikonhoz is).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
scream #17934 üzenetére
Egy öreg Opel Astra után fiatalabb Ford Focus vagy inkább VW Golf?
Egyik sem jobb a másiknál. A Nikon D5100 fotózásra egy kissé kiforrottabb, érettebb darab, míg a Canon komoly előnnyel indul ha videóznál is vele. Aztán meg a meglévő különbözőségeket is simán félresöpri az objektív amit felcsavarsz rá.
Mit fotóznál vagy mit videóznál? Milyen objektívekre van szükséged?
-
BiriBum
őstag
-
Lassú Víz
addikt
válasz
scream #17561 üzenetére
Van ismerős aki sajnálta a pénzt egy kitobira, mert van a régiről manuális. Azóta alig fotózott éles képet. Inkább használd az 520-ast amíg lesz pénz egy rendes szettre. Ha el nem száll a Forint árfolyama ugyanannyiért egyre jobbat vehetsz, tehát azon nem kell izgulni, hogy egy műszaki cikknek felmegy az ára. Szerintem.
-
-
nesa
veterán
válasz
scream #13201 üzenetére
Pont hogy egyszerubb az olympus bovithetosege nincs az a sok szir szar objektiv mint a tobbi gyartonal ha jobb uveget akarsz 14-54 vagy 12-60swd + 50-200(swd) es minden fasza.
Vazbol ha 1x jobbat akarsz ott az E620 vagy az E30 vagy vannak ennel ujabbak is, ill a 14-54II se teker olyan rosszul pen vazon se, de igernek komprumisszum mentes tukor nelkuli vazat is a regi objektivekhez, en probaltam E-PL1 en 50-200swd egyaltalan nemvolt rossz csak onmagahoz kepest, mivel DSLR vazon az SWD uvegek eseten nemtudod olyan gyorsan lenyomni az expogombot hogy nelegyen meg a fokusz.
ezert canikon vonalon milliokat kell uvegre kolteni....De ha van 90k er D90 kitt en azt megvennem legalabb lesz eg ylassu de jo atfogasu objektived, de ezt a 90k arat kizartnak tartom 40k felett megy a kitobi 18-105.
A 18-55 meg szerintem sose volt D90 hez. -
BiriBum
őstag
válasz
scream #13206 üzenetére
Kb 2 hónappal "régebbi" az Oly, mint a Nikon (2008 május és augusztus).
A Pentaxokra K-bajonettes obik mennek fel, még az egészen régi manuális lencsék is.
A belépő vázain sokkal jobb az anyaghasználat és többet tudnak mint a Canon/Nikon hasonló kategóriás gépei ( a D90 erős középkategóriás váz).Mennyit szánsz rá és mit szeretnél elsősorban fotózni?
-
nesa
veterán
válasz
scream #13193 üzenetére
Az E520 nagyon jo kis masina ellenben a nikon D3000 et keruld el messze nehezkes a kezelese es amugy is egy rakat sz@............... zajban is rosszabb az oly E520 nal.
Ez nem melleduma hanem ko kemeny tapasztalat nekem volt mind2 sot volt E400 E510 E520 Nikonbol D40 D3000 D90 ..... az E520 kepileg kb a D3000 es a D90 kozt van nagyon penge cucc, amit linkeltel abbol meg alkudj sokat kb 45 er a kittet. -
Zozzer888
addikt
válasz
scream #13197 üzenetére
Nikonból a D3000-rel már jól jársz, Canonból 1000D, 1100D...igazából ahhoz hogy megismerd a dolgokat,meg hogy tudjad hogy mire van szükséged, arra jó egy belépő váz is.Aztán ha bejön a dolog, akkor lehet obiparkot fejleszteni, aztán vázat cserélni,de már olyat amit te választasz ki tudatosan, az alapján hogy tudod mire van szükséged.Ha meg nem jön be a dolog, akkor sokat már nem tudsz bukni rajta, ha eladod.
-
Kachorra
csendes tag
válasz
scream #13193 üzenetére
Ennyi pénzért ez kiváló gép, megkíméltnek is tűnik.
Ez egy jó, de kifutott rendszer, javíttatni nem igen lesz érdemes ha bekrepál,akkor elbuktad az árát.!
Persze 50ezer expóig elvileg elmehet (annyira tesztelt zárja van), de lutri.
Bővíteni nemigen lehet,értelmesen max egy kit-es 40-150-es teleobit lehet majd szerezni rá 20-25ezer ft körül.
Sokkal alacsonyabb iso tartományokban fotózhatsz vele mint a maiakkal,ill kicsi a kontrasztátfogása (dinamika),amik a legfőbb hátrányai. Ebben az árban viszont nagyon jó fogású,szép kivitelű,jó alapobis,és szerethető stabilizátoros gép. Ha nem hibásodik majd meg nálad idő előtt,akkor megéri. Szerintem. -
aldebaran
addikt
-
máyköl
veterán
Váz az jó lesz. Azt javaslom, vegyll először egy fix 50mm F1,8 -as obit, bár akkor már nem nagyon fog maradni pénzed. Ezért lehet, hogy marad a kitobi. Kezdésnek jó, de úgyis le fogod cserélni kis idő múlva, mert a DSLR világ mondhatni a "kitobi után kezdődik". Hogy milyen objektív kell, az attól függ, hogy mit szeretnél fotózni, és mennyi pénzed van rá. Tájképhez nagylátó kell, makróhoz makróobi, portréhoz nagy fényerős, általában fix obi, messzi dolgokhoz teleobjektív. Minden objektívben vannak árkategóriák, van teleobjektív 20ezerért is, 50ezerért is, 120ezerért is, 600ezerért is, 9,2 millióért is, a lényeg, hogy naggyából minden árkategóriában tudsz választani, persze nem 1-2 ezer Ft.-ra gondolj. Vakunak Nikon-ból az Sb600-at ajánlanám. Nézd még meg a használt D50 vázakat is.
-
Szten Márs
nagyúr
Mindenes objektívet nem nagyon fogsz Oly-ra találni, meg úgy általában DSLR-re nem túl jó ötlet a mindenes objektív. Fontos kérdés: mennyi pénzből kéne kijönnie?
Amúgy szvsz kezdésnek a duplakittel, azaz 14-42 és 40-150-es objektívekkel tökéletes. Két objekív, és lefeded az általános nagylátószögtől az általános középteléig tartó tartományt, jól használható, jó minőségű stb stb. -
Szten Márs
nagyúr
Újonnan aligha lehet jobbat találni ennyiért _szerintem_ - sőt engem meglep, hogy ennyiért találsz E-520 kitet. Itt magyarországon ennél olyan 25%-al többet kell kicsengetni egy E-520-ért. De egyébként egyszerű a dolog: nézd meg, hogy ott, ahol vagy, ennyiért milyen gépeket lehet kapni, és írd be ide, akkor meg tudjuk mondani, hogy melyik gép milyen szempontok alapján mennyire ajánlott.
-
Nem, csak a vaku villanási ideje jó ha van 1/1000mp, a nap fénye meg a teljes záridő alatt világítja, próbálja ki vakuval a legkisebb záridőt.
#5272: le volt téve a gép, esetleg állványt használsz? Mert 1mp-es záridővel max. a két lehetőség valamelyikével lehet éles képet készíteni.
-
Ijk
nagyúr
Neked is azt mondom, hogy legelőször menj be egy szaküzletbe, vagy akár egy műszaki áruházba, ahol ki vannak pakolva és alaposan vedd szemügyre az összes lehetséges vázat. Ez is olyan mint a cipővásárlás, hogy lehet nézni neten, baromi szépek, de ki is kell próbálni, hogy megfelelő-e számodra a fogása, meg egyáltalán az összkép. Ugyanis nem kis összegről van szó, és nem pár hónapra veszed.
Pl. anno nem tudtam dönteni a Sony R1, és D50 között, napokig bújtam a netes teszteket pro és kontra, végül bementem egy MM-ba kipróbáltam mindkettőt, és 2 perc alatt sikerült eldöntenem mit akarok. -
nesa
veterán
Az a gond a D40-el hogy eleg hianyos a tudasa es gyakorlatilag megpucolhatatlan a szenzor
folyamat szivas es meg hasznalt is.
En inkabb valami uj vagy ujszeru gepben gondolkodnek.
Esetleg ez es tuti uj te bontod ki ,hasznalt 40-150 et PL 20k er tudtam venni .
-
Degeczi
nagyúr
az
kérj egy mostanában készült képet tőle, h megnézhesd benne az expószámlálót, és ez a kép célszerűen a garpapírról készüljön, h vajon amikor vette, épp mit adott hozzá az edigital ("több, mint egy éve" írja, és akkoriban előfordult, h hivatalos Nikon garanciával adták, ami 2 éves, így még jópár hónapig érvényes lehet. Ha azonban a szokásos, "szürkeforgalmazású" Edigital, akkor már lejárt) -
Ijk
nagyúr
Használt D40 kit, a maradékot meg félreteszed későbbre, pl. egy használt sb-600-ra. Vagy veszel mellé egy állványt. Táska mindenképp kell.
Szerintem aprón, vaterán nézz körül. Megnézed, kipróbálod, lősz vele néhány képet és megnézed ott helyben számítógépen. Szűk rekesszel is érdemes kipróbálni, végtelen fókuszon egy fehér felületen, hogy megnézd mennyire szutykos a szenzor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Energiaital topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged