- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Mobil flották
- Magisk
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
1eske
tag
válasz
Ironizer #52906 üzenetére
Ejha, ezt jól összefoglaltad. De azért kicsit vitatkoznék vele. Az a helyzet, hogy a mobilomnál nem fog annyival jobb képet csinálni az LX-100 néha, de elsősorban azt veszem elő, ha nálam van, de aztán rájövök hogy a háttér sokszor kiég a HDR nélkül, mobilban meg egyből látom a végeredményt, "utómunkával" együtt. Viszont ha lenne egy komolyabb gépem akkor talán már csak a kísérletezés miatt is elővenném, egy nagyobb szenzorral és komolyabb obival talán még jobb fotókat tudnék lőni mint az LX100-al vagy a mostani mobilommal. A kérdés már csak az, hogy valóban megér nekem ez ennyit. Valószínűleg ennél kicsit több kéne, hogy erősebb elhatározásom legyen. De ha azt nézzük hogy nem 1 évre veszi ezt az ember és nyaraláshoz a T30 egy nagyon jó gép, mert kevés utómunkával is szép képeket lő, viszonylag kompakt is, ha nem teleobit rak rá az ember
-
kovsol
titán
válasz
Ironizer #51313 üzenetére
Azt írod nem viszed magaddal. Most akkor mindig cipelni akarod, vagy csak turistáskodás közben nyaralás közben?
Nekem van RX100, és ez az a kategória amit akár az ingzsebbe is bele tudsz rakni, és tényleg el tudsz vinni mindenhova. Viszont ha csak nyaralni akarsz vele, akkor egy normális szíjat veszel a géphez, és észre se veszed, hogy viszed magaddal a kicsit nagyobb gépet is. Ilyen nyakba lógatom témánál én se preferáltam soha a nagy gépet, de ha oldalt lógatom, és a súly a vállamon van akkor kb észre se veszem, hogy rajtam van.RX100-al lehet jobban be lennél limitálva. Viszont ha tényleg az között kell választani, hogy otthon marad a kamera, vagy viszed, de kicsit gyengébb képet lő, akkor a második lehetőség a jobb szerintem.
-
konyi79
addikt
válasz
Ironizer #51310 üzenetére
Dehogy beszélünk
A Bridge csak méretben* és formában tart a munkaeszköznek gyártott fényképezőgépek felé, nem képminőségben.
Mind az M100, mind a GX80 pedig képminőségben közelíti azokat. De érdemes akkor ha kicsi gép kell a PEN szériát is megnézned, ha meg EVF kell, élőben az E-M10 bármelyik verziója is igen kicsi. Az mft rendszer előnye pedig az igen kompakt méretű objektívek kínálata.Persze abszolút kicsi megoldás az RX100, ami szintén elég jó gép, de nem tudsz később cserélni objektívet. Tény, cserélhető rendszer mellett sokan használják utazós kis gépnek.
*FZ38 nincs a listában, összahasonlítani az FZ60-at raktam be, igencsak hasonló fizikai méretekkel.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Ironizer #48559 üzenetére
Hát most így semmit nem tudok én sem mondani. Megmondom őszintén, erre a távolságra képstabit használok, vagy csak leteszem valahova a gépet, de az előbbi is elég jól működik, 1/10 alatt is bőven ki lehet tartani, a hegy, meg az épület nem megy el, embert meg ritkán fotózok UWA-távon.
De igen amúgy a fizika itt erősen közbeszólhat gondolom, a 14, f2.5 képminőségben is elmarad a 15mm f 1.7-től. Ami feljebb is van poziconálva, valószűleg jobb minőségű anyagokból is készül, az pedig plusz súly megint.
Amúgy az Olympusnak, és a Panasonicnak is van kipróbálós, gépbérlős akciója.
-
hibavissza
veterán
válasz
Ironizer #48183 üzenetére
Fuji jpg "vízfestékezik". Ez a zöldeknél elég mellbevágó tud lenni már normál monitor nézetben is. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vele bitang tájképeket fotózni, de na.....engem zavar. Meg minden kap egy lilás fátylat. Karakteres.
Mondjuk nekem így is bejön. Persze RAW-ban ez nem téma, de én mindig oda jutok, hogy maradjon a lila ég a viaszfejekkel, mert amit RAW-ból kiköhögök pár csúszkával az meg túl sterilre sikerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged