- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz
#86322688 #50363 üzenetére
Én már 10 éve nem értettem hogy egy APS-C érzékelős DSLR váz miért nagyobb bármilyen korábbi fényképezőgépnél mikor sem a filmnek sem a továbbításnak sem kell hely a vázban...
És hogy miért egy szük lyuk mondjuk a D5x00 keresője...
És miért ne láthatnám azt a képet a keresőben ami aztán az érzékelőre kerül...
És miért szakadjon le a vállam ha mindennap szeretem magammal hordani a gépet és azt se szeretném hogy ha előveszem akkor mindenki megfagy a gép mérete láttán...
hát ja, nem vagyunk egyformák -
grigo
őstag
válasz
#86322688 #50358 üzenetére
Légyszíves ilyeneket ne már, hogy beírsz lehúzásokat, hogy ilyeneket hallasz. Vagy konkrét anyagot linkelj be vagy saját tapsztalatot, saját tesztet de ilyen kamu véleményekkel ne befolyásolj már vásárlás előtt állókat. Az jó volt, hogy írtad, hogy az a7-től megváltál, bár azt nem árultad el hogy nativ obi vagy viltroxal adapterezett obikkal alkottál véleményt. Ez továbbra is kérdés, remélem elárulod milyen körülmények jutottál erre.
-
80hun
addikt
válasz
#86322688 #50355 üzenetére
Hihetetlen hogy még mindig ragaszkodsz a hülyeségeithez.
Mutassál már képeket amiket lőttél mert még egyet sem láttunk
Nem kell személyesejet csak a vadfotóidat pl.Gyere inkább át ide itt oszd az észt lehet vitázni is.
-
Nippon
őstag
válasz
#86322688 #50350 üzenetére
A Canonra felteszed az adaptert es a dslr hez valo obikat felrakhatod ra, kompromisszummentesen.
Úgy érted, hogy az M50 egy olyan milc ami adapterezett obikkal is elkapja az ugró szarvast?
Kevesebb használható fókuszpont, lassabb af, RP esetén nincs 1080p csak 4K adapterezett obikkal. Ezeket nem tekinted kompromisszumnak? -
Neck
veterán
válasz
#86322688 #50296 üzenetére
Lassú, mire elsül a zár... Szóval ezeknek a gépeknek az 1/4000-es zársebessége lassabb, mint a többi gép hasonló beállítása?
Ha a startup time / bekapcsolás ideje hosszú szerinted, akkor azt írd.
Egyébként én pl úgy használom az A6000 gépem, hogy amikor a nyakamban lóg, standby módban van, így amikor megnyomok egy gombot rajta, azonnal életre kel.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
#86322688 #49393 üzenetére
Igen, az X-T100 és az X-A5 képminősége, részletessége magas ISO mellett a legjobb a kategóriában.
Ám ahogy nézegettem az A6000-nek sem kell szégyenkeznie,dobogós helyen van, nincs sokkal elmaradva. Kategóriájában hozza a többi nikon, canon, Pana, stb képminőségét, sőt sokuknál jobb is!Az A6300 már más árkategória.
Az X-T100 viszont nagyon lassú és gyenge videós képességben, a sony gyors és auto fókusza nagyon jó.
Kompromisszumot kell kötni.
Ráadásul Az X-T100 drágább árfekvésű is, 190 alatt nincs. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
#86322688 #49355 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó kis készülék képminőség összehasonlító oldal.
Valóban az X-T100 képei a legrészletesebbek, magas iso mellett is és raw-ban is. Nagy kár hogy a videós képességét a lassú kereső miatt lehúzzák. A Zedz által linkelt Videóból is ez derül ki. Az x-T100 képminőségét hozza a X-A5 készülék is. A két fuji szinte ugyanannyiba kerül, még utána kell néznem miben térnek el tudásban egymástól, különösképpen az X-A5 videós képessége érdekel.
A fujik után jönek a sonyk (A6300-A6000) kép részletességben, majd őket követi a többi márka. A fentebb linkelt teszt lap közepe feletti írott lapos részen nagyon jól lehet látni részletgazdagságot, valamint persze a sarkokat is célszerű megnézni.
Az X-A3 viszont már nem hozza a 2 nagyobb Fuji képminőségét.Nem tudom ezek a tesztoldalak mennyire semlegesek, de egy másik tesztoldal pl. Az X-A5-öt nem emelte ki képességei alapján: [link]
Igen, pont azt írja az oldal, hogy gyors mozgású témánál lassú a keresője, lassú az AF. -
Muerte68
addikt
-
PuMbA
titán
-
konyi79
addikt
válasz
#86322688 #48809 üzenetére
Persze, segítek szívesen.
Kértem itt majd itt, de itt is erre utaltam a közösségnek, majd itt már külön téged kértelek hogy ami nem a topik nevéhez szorosan köthető tartalom, tedd OFF-ba. A mai nap írt hozzászólásaid is jó lett volna, nem nekem kell utánad átrakni.Ha nem megy segítek, ezen a képen jelöltem, hova kell kattintani az egérrel.
Köszönöm. -
PuMbA
titán
válasz
#86322688 #48797 üzenetére
(#48802) Johnnyp7: 1/1000-rel is lehet
-
Matska
senior tag
válasz
#86322688 #48756 üzenetére
Az X-E1-et használtam -20 fokban órákig (bár közben 3 akksit leszívott), előfordult hogy a kesztyűtartóban felejtettem egy napra nyáron a fekete autóban, de nem szólt egy szót se, hogy gazdi, tán nem kéne. A T10-ről éjszakai fotózások alkalmával volt, hogy cseppekben folyt a pára, villámfotózásoknál szintén nem maradt száraz. Egyikkel sem volt bajom. Egy hónapja egy T20-at kezdtem nyúzni. Nem hiszem, hogy csalódni fogok
-
Muerte68
addikt
válasz
#86322688 #48756 üzenetére
Próbáld meg a T-szériát,ott kétszer akkora az evf meg a fókusz is jóval gyorsabb.
Nekem még nem voltak szervizes problémáim,mondjuk ha az XE1-elromlik bedobom a kukába,mivel olcsóbb egy másik mint a szerviz.
Nekem eddig a Fuji az ahol megtaláltam azt a képminőséget,meg azt a fényerős kit obit amit sehol máshol.
Az EM10-szolgáltatásban nagyon ott volt csak a szenzor volt nekem ami nem volt elég.
Ha előbb utóbb meg tudom venni valamelyik újjabb Fuji vázat kicsit gyorsabb AF-el akkor én bőven elégedett leszek.
A tükrösökkel nekem a méret meg az AF-hangolgatás a problémám,de főleg a méret,a nagy gépet egyszerűen sokszor azért nem vittem mert zavart a mérete meg a súlya.
A Sony A5000-et az EM10-et vagy a Fujit egy kis táskába simán berakom anélkül hogy bármiben zavarna és viszem mindenhova.
Amióta a 18-55/2,8-4-megvan azóta meg szinte le sem került róla mert szinte mindent meg tudok oldani vele.
De ez az én véleményem mindenkinek más a fontos opció. -
Muerte68
addikt
válasz
#86322688 #48749 üzenetére
Mármint a visszahívásos széria hibás zárcserés,olajfolyásos stb...dslr-ekről beszélsz??
Ha jól tudom a te tipusod is visszahívásos,vagyis tényleg jól kiforrott dolog
De ha ez nem volna ott az AF-hangolgatás,tényleg mennyivel jobb
Nekem kb 10 külömböző milc-em volt és egy se volt szervízben(Olympus,Panasonic,Sony,Fuji)
Volt két Dslr azok sem.
Szerintem a fikázós posztokra kb semmi szükség,itt segíteni kellene a kérdezőknek,akik nem mindig ugró szarvast akarnak fotózni. -
grigo
őstag
válasz
A három milced mekkora %-os arányt jelenthet a milcet esetében mint iparági sajátosság? 0, után hány nulla után jön az 1-es szám? Értem én, hogy kellemetlen és nem jó dolog ha valami meghibásodik de nem biztos, hogy van jelentősége. Teljesen meddő téma, sehova sem vezet azok szemszögéből akik gépet keresnek
Amúgy pedig BREAKING NEWS a kezdő fotósok digitális fényképei csoportban
Amúgy nem, nem kell fikázni, épp ez a baj. Ugyanis tanácsért jönnek, nem fikázásért meg hitvitáért.
-
PuMbA
titán
válasz
De full-profi DSLR-ek már 18 éve vannak, míg full-profi MILC-ek csak nem rég óta
Egyértelmű, hogy a MILC-ek még fognak változni, jönnek Nikon és Canon oldalról is a full-profi gépek, a Sony-nál pedig az A9 utódja. A DSLR már egy jól bejáratott technológia, ismerik kívülről-belülről, a felmerülő hibákat azonosították és emberek milliói által gyűjtöttek tapasztalatot.
-
Rapid136
őstag
válasz
#86322688 #48524 üzenetére
csak halkan mondom hogy a legtöbb táskában lötyögnek az objektivjeim, egyenlőre ritka a MILC obikhoz normálisan használható táska
és amibe korábban egy tükrös kitobi + kit tele fért bele, abba most durva esetben 4 obi + váz az ötödikkel belefér, oké a tükrös obik AF-esek volt, a MILC-hez meg javarészt az 55 Zeiss az egyetlen AF obi és egy adapterezett 135 a legnagyobb
és igen, esténként sokat sétáltam az A7-tel meg egy távmérős obival a vállamon táska nélkül... sőt láttam mást is már milccel sétálni, egy jó kis retro bőrszíj kell hozzá -
p_adam
addikt
válasz
#86322688 #48438 üzenetére
Igen, kár hogy a konkrét esetben ez pont nem áll fent az ára meg hasonló a minőségi m43 objektívekhez.
-
konyi79
addikt
válasz
#86322688 #48414 üzenetére
Az a baj, az 1.gen A7-tel szerzett tapasztalataiddal általánosítasz, amit szerintem az a6000 is lenyom. Emellett hirhedten lassú is volt. Azóta ugrott a dolog párat. Meg szakadjunk el a Sonytól, láttad már madgie a Fuji topikban miket megold az X-T2-vel? Csupán gyakorlat meg hozzáértés kell.
Ez a szobában lődözés is relatív, most 0,5; 5 vagy 50lux a megvilágítás, nagyon nem mind1 neked mi a szobai fény. Így mindketten tudunk olyan helyzetet teremteni, igazunk legyen. Csak kérdem mégegyszer, a 0,5lux-ban futó gyerekről mi fog látszódni a képen, ha úgy feltekered az ISO-t ne mozduljon be, és közben nem esik orra? -
p_adam
addikt
válasz
#86322688 #48404 üzenetére
Szerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni, ez lett volna a lényeg, de mindenki úgy csavarja, ahogy csak akarja, tudtommal a legjobb most a D5 vagy a D850, de azért még ezek is lassabbak, mint jó fényben, meg persze magasabb árkategória, de ahogy az lenni szokott, a DSLR-ek terén is lecsoroghat belőle valami az alacsonyabb kategóriába, tehát egyelőre még nem fog megállni a fejlődés itt sem.
-
konyi79
addikt
válasz
#86322688 #48381 üzenetére
Még mindig tök másról beszélsz, mintha ahhoz közöd se lenne
De az utolsódra reagálva:
A6000, amit lassan lehet elsütni, kittelével.A6300, ISO1600-f2,2-1/60s; vaku derít diffúzorral, fókusznak nem sokat segít a föld alatt futkosókat elkapni, de csak összejött neki.
Nézd vissza, miből indult a dolog, nem a tükör volt szidva, te állítod be használhatatlannak a MILC-eket. Ez elég szignifikáns különbség, most meg a sportfotósokkal takarózol.
Amatőrnek meg tudatlannak nevezel mindenkit, mikor saját kijelentéseddel szembesülve is csak terelsz. Hasonlítgatsz itt 200D-t Meg A7m3-at, mikor ha találkoztál volna vele, rájönnél, szenzorban is meg af megbízhatóságban is a fél univerzumot körberöhögi. Ja nem tud papíron -6FÉ-ig működni? Mit akarsz ott fotózni? F1,4-es üveggel ISO12800-on 2s záridő mellé hiányozni fog a gyors af? Nincs kérdésem...
-
Rapid136
őstag
válasz
#86322688 #48387 üzenetére
őskövület? technológia szempontból igen, a DSLR az
a tükörrendszer és a rekeszbeugrasztás okafogyottá vált, feleslegesen bonyolult mechanikai rendszerek aminek az elve 50-es évek óta nem változott
sajnos jelenleg a tükrös rendszernek nincs fejlődési iránya... hacsak a másodpercenkénti exposzám növelés nem az
hangtalan expo? esélytelen...
a MILC elektronikus keresője nemcsak valós képkivágást mutat, de (megfelelő beállítás esetén) egy halom vizuális információval segítí a képalkotást, a hibás fehéregyensúlytól, a ki/beégésig, az élesség kijelzéséig, a belenagyítás lehetőségével
nem az kérdés hogy ez kell-e neked, hanem az hogy mostmár egyre több gyártó lép be a keresős MILC vázak gyártásába és ez nem véletlen, van rá kereslet és amire kereslet van...
az emberek élvezik hogy kisebb gépekkel fotózhatnak és már az expo előtt látják az elkészülő képet, nem pedig elképzelik milyennek szeretnék, aztán megnézik az LCD-n -
itouchfan
senior tag
válasz
#86322688 #48391 üzenetére
Hiába talál gyorsan fókuszt kevés fényben, ha utána maga a kép egy zajos .... lesz.
Ezzel nem a Dslr ellen akarok beszélni, de nem véletlenül kerül annyiba a 2 cucc, amennyibe.
Ki lehet hegyezni egy egy specifikus dologra mindent, de értelme nincsen szerintem. Aki jobban elmerül a fotózásban, az úgyis ki tudja választani mit szeretne, aki meg most kezdi, annak meg ezek nagyjából lényegtelen infók, ugyse fogja észrevenni a különbséget...Én is váltani készülök most, holnap jövök is véleményekért.
-
hibavissza
veterán
válasz
#86322688 #48381 üzenetére
Mit érsz a 0,15 másodperccel gyorsabb csípőlövéssel, ha akkora fókusz drifted van az olcsó obi+belépő dslr kombóval, hogy csak telefonon néz ki valahogy a kép? Oda pedig egy jó telefon is megfelel.
Ennyi erővel téglát is lógathatnál a nyakadba.
A hozzáértésedről pedig annyit, hogy valóban van egy lényeges, a képkészítést alapjában befolyásoló előnye a tükörnek, de még egyik szakértő sem írta ide, pedig amiatt valóban érdemes LEHET maradni, ha sok olyan témát fotózol. Mondjuk ez megint nem a KEZDŐ fotós problémája....
-
80hun
addikt
válasz
#86322688 #48379 üzenetére
Na erre már az A7m2 is bőven jó
Lámpafénynél én meg nem tapasztalom a huntolgatást.
És ez adapterezett obi a natív klaszisokkal jobbA sima A7 kezdetleges gép sztem túl sokat vártál tőle és persze nem mai technika.
És az is kérdés te ezt milyen obival tapasztaltad?(#48381) Johnnyp7 v
Tehát te tizedmásodperceket észreveszelNekem elsőre sikerült vágtázó zebrákat is fotózni az A6000-el kittelével
Sztem csak nem jól állítodd be a gépet -
konyi79
addikt
válasz
#86322688 #48379 üzenetére
Maradhatunk annál, erre a kijelentésedre reagáltam?
"Sony A7, bekapcsolod...vársz...( ha egyáltalán be tudod és nem merült le még )....szemed elé veszed, vársz amíg elkezd látni,"Amiről most beszélsz, azt elhiszem. Az oka meg nyilván az volt, nem tűnt fel kiégett az izzó. esetleg nem a megfelelő váz volt a kezedben, mert ezt már pár éve megugorják.
-
konyi79
addikt
válasz
#86322688 #48370 üzenetére
Aha.
Első kép, második kép… Nem töltöm fel a kedvedért mindet, de ahogy a monitortól távolodik, mind kb ugyanilyen, mint ezek.
A fénymérés sebességét se igazából értem, de biztos úgy van.
Meg ha ez még tényleg akkora probléma lenne ahogy leírod, akkor is csak a felhasználók töredékét érinteni, de sok esetben ők is tudatos használattal elkerülhetik.El kellene engedni ezt a dolgot. A tükrösökkel szemben egy 10 évig az olcsó használt objektívek hiánya még biztos ott marad felhozható ellenérvként a MILC-ekkel szemben, a többi csak azoké, akik a múltban élnek és nem veszik észre mekkorát fejlődöt a szegmens.
A D600-ad meg ettől jó gép ugyanúgy, ahogy a kétütemű motoroknak is számtalan előnye volt, de mégis kihaltak.
-
p_adam
addikt
válasz
#86322688 #48370 üzenetére
#48354-ban már pont ugyanezt írtam és igen, érzésre van késés az expogombbal is, nem tudom hány ms de érzésre meg képeket nézve több, mint a DSLR, ami furcsa annak fényében hogy itt ugye abban a pillanatban még a blendét sem kell beugrasztani meg tükröt felcsapni.
Egyébként előre fókuszálva elvileg minimális már a késés itt is - furcsa módon lényegesen kevesebb, mintha pl. egy manuál optika van rajta.
Csak ugye pont nem így használja az ember a MILC gépét mint egy DSLR-t, hanem a (szem-)követő módban.Egy utcára tervezett kicsi és ultrakönnyű X100 széria esetén ez mondjuk frusztráló tud lenni egy Leica-val szemben, ami legalább tényleg úgy sül el, mint a pisztoly - és nem DSLR
Amikor az ember közeli távolságoknál fotóz egy 24-28-35mm körüli objektívvel Robert Capa mondása alapján, akkor viszont a kis méret tényleg segít abban, hogy ne a kamera domináljon a kép készítésekor kb. valahol félúton van egy okostelefon és DSLR között, bár kisméretű objektív+DSLR kombót még nem próbáltam így.
-
80hun
addikt
válasz
#86322688 #47504 üzenetére
Mi a különbség a kínai vagy gyári között ?
Azt ugye tudod hogy a canon EF-M-EF adapterben nincs elektronika. Csak egy szipla közgyűrű az egészDe itt van egy videó , sajnos afc-ben videó közben kevesen tesztelik az eos-m-et adapterrel. De fotónál is kevés videót találok af-c-ben nem natív obival.
Maradjunk annál hogy van kompromisszum bizonyos obiknál mivel nem DPAF-re lettek tervezve.
-
Terapeuta
őstag
válasz
#86322688 #47479 üzenetére
Én M5-öt próbáltam ki tavaly valamelyik rendezvényen: M5 + adapter + 70-200. Nagyon siralmas volt az EFM-hez képest, tettem vissza azonnal (sötét volt, ISO6400). Én nem tudom megerősíteni. hogy a két megoldás"kompromisszumok nélkül". Én semmiképp nem ajánlanék ilyet első gépnek, csakis "natív" dolgokat.
Arról nem beszélve, hogy egy tükör nélküli váz EF objektívvel nem túl ergonómikus (szigorúan szvsz). -
Tin_Shield
őstag
válasz
#86322688 #47482 üzenetére
A Canon EOS-M-mel pont ugyanakkora öröm (vagy szívás) a manuálozás mint bármelyik másik tükörnélküli rendszerrel.
Három tudatosan felépített/építkező MILC rendszer van szerintem, a Sony fullframe, a Fuji APS-C, és az MFT.
A Canon eddig semmi olyat nem tett le tükörnélküliben az asztalra amit a többiek legalább olyan jól (vagy jobban) meg nem csináltak volna már. -
80hun
addikt
válasz
#86322688 #47482 üzenetére
Itt nem az anyagiak a kérdés. Obi van bőven fujira is sonyra is és mftre is.
Minden hobbi drágaA manuál meg egyéni szoc problem ha vki nem tudja kezelni. De ezt már megbeszéltük hogy aki ért hozzá repülő sast vagy redbull air race-t lő manuál obival.
.
Ezt ajánlom elolvasni a manuálokrólEgyébként érdekes de nekem tök más a tapasztalatom az MFT-vel és a Sonyval is mint neked.
Fujival csak manuáloztam így ott a képi világot és az X-E1-et tudom megitálni. De a fuji a mai napig vonzó redszer számomra.
Ha nem FF-m gépem lenne lehet fujit vennék. Csakhát a nagy szenzor után nehézkes croposra visszamenniEgyébként meg egy kezdő hobbifotósnak mi kell?
Kitobi és egy-két fényerős fix meg max egy kittele ezt tudja az A6000 és az M50 is -
80hun
addikt
válasz
Persze ez saját vélemény ha úgy érzed hogy a natívhoz sorolható a teljes EF és EF-S paletta akkor szived joga.
Én nem sorolom oda mintahogy a sonyhoz sem az adapterezett obikat pedig igen jól dolgoznak az EF obik a megfelelő vázzal.Az A7II-n lámpafénynél pl ilyen két EF obi. Régi AF redszer az új vázakhoz képest AF-C-ben.
Normális fénynél gyorsabbak az obik. -
Tin_Shield
őstag
válasz
De a tükrös objektívek alá miért akarna bárki EOS-M-et venni?
Ha valakinek van egy jó Canon objektívparkja és keres egy kicsi másodvázat, még csak-csak érthető, de nulláról nem biztos, hogy annyira nagy ötlet az EOS-M-be belevágni, vannak sokkal kiforrottabb MILC rendszerek. -
Piftuka
veterán
válasz
#86322688 #47283 üzenetére
A Neked címzett kérdéseimre is válaszolnál, kérlek?
-
Piftuka
veterán
válasz
#86322688 #47187 üzenetére
"A Fuji érthető, ott az iso tartomány, a minőségi obik, a színek."
Melyik típusra gondolsz? És milyen az ISO tartománya?
"A Canon milc-re ott a filléres átalakító EF vagy EF-S obikra, óriási választékkal, az új szenzorok nagyon jók,isoban és dinamikában is."
Melyik típusra gondolsz?
"Miért vennék Sony apsc gépet ?"
Miért ne? Illetve én azt nem értem, hogy miért olyan nagy a felháborodás itt a MILC gépek ellen!?
Ha valaki egy kiváló minőségű, de viszonylag kis méretű gépet keres, akkor elég magától értetődő megoldás, nem?
-
Neck
veterán
válasz
#86322688 #47220 üzenetére
Hát, biztos te tudod jobban, ezek komoly érvek!
Ezek szerint az egész világ hülye, csak itt ez a topic nem, mert viszik az APSC Sony gépeket, mint a cukrot, főleg az A6000 fogy.
Valahogy én sem érzem, hogy szar gépet vettem volna, nekem minden igényem kielégíti, a 35mm f1.8 obit pl imádom. -
Neck
veterán
válasz
#86322688 #47187 üzenetére
A Fuji érthető, ott az iso tartomány, a minőségi obik, a színek.
Iso tartomány, pipa, megvan a Sonynak is. Minőségi obik, igen, baromi drágán (jellemzően drágábban, mint a Sony) A színeken meg lehet vitatkozni, maradjunk annál, hogy szubjektív, nekem a Sony realisztikusabb színei jobban bejönnek - de RAW-ból olyat csinálsz, amilyet akarsz.A Canon milc-re ott a filléres átalakító EF vagy EF-S obikra, óriási választékkal, az új szenzorok nagyon jók,isoban és dinamikában is.
Sony-ra is van átalakító. A Sony szenzorok is (csakúgy, mint a Fuji) jók isoban, és dinamikában. Ez itt különös előny?Az m4/3 élessége, megfizethető jó kis obiparkja, számtalan extra a vázakban, stb.
Az m4/3 mitől lesz éles? Az nem az obin múlik? Milyen extra van a vázakban, ami Sonyban nincs?DSLR még mindig toppon az AF érzékenységben, kezelhetőségben, strapabíróságban, választékban.
Cserébe a belépő árkategóriában egypálcás szenzor, néhány fókuszpont, minimális szolgáltatási lista, BF/FF probléma szűk DOF-nál...Miért vennék Sony apsc gépet ?
Én pont azért vettem, mert kiegyensúlyozottan teljesít az összes szempontot figyelembe véve.Hagyjuk már ezeket a "feelingből" írt hozzászólásokat. Szerintem felhasználásfüggő, kinek mi a jó. Az A6000 azért van gyakran ajánlva, mert jó kompromisszum sok esetben, és jó áron megy.
-
80hun
addikt
válasz
#86322688 #47100 üzenetére
Igen pl én is
A külföldi árak sem sokkal olcsóbbak ha hivatalos forgalmazótól veszed..
Pl a Fuji 18/2 jelenleg 600eur az amazon.de-nÉs persze hogy vásárolunk itthon mert fontos a garancia.
Nekem 5év van a gépemre gyári garancia 450e-be fájt a váz , szürkeiportosból ez 350e lett volna akkor 0 garival.
Nekem megéri a felárat.És azt se felejtsük el hogy a használtpacon is jobban mefizetik amihez van gyári garancia.
Ugyanannyira megbízható bármelyik márka mint a többi.
Minden márkánál bele tudsz futni sajna hibás termékbe, a sorozatgyártás csodája -
Throme
veterán
-
Peddy789
őstag
válasz
#86322688 #46318 üzenetére
Nemtom mi a fura ezen, kb pont azona hataron vannak a kisebb gepek hogy elfernek egy noi tasiban, a nagyobb gepeknek meg mar kulon taska kell. Ha meg utazol a +1 taska lehet felse viheto a repulore, meg mindig plusz nehezseg vinni idea oda, akkor azt mar latjak is a helzi erok hogy tuti draga blabla. Nehezebb elovenni es egybol loni a videot is ha nagyobb es elokell cuccolni.
Ettol fuggetlenul tegnap korbeneztunk boltokban, es meggyozodtunk hogy 200d nel ami kisebb de hasonlopan jo nyilvan sokkal dragabb, vagy olyan dolgok hianyoznak ami nem fer bele. Szoval szerintem az lesz.
Selfi-stick meg ilyen kicsi otthoni gorilla tripod rendelhjeto valami ebayorszagrol olcson ami jo? Kicsit sokallom a selfie stickert a 40 eurot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest