- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Milka 78 #92727 üzenetére
Kettõ perces boot idõ, közben A2 hibakódot ír ki. Aztán betölt a windows és minden müködik faszáúl. Volt bios reset, lehúztam az összes sata csatlakozót. Teszteltem minden sata-s cuccot egy másik gépben ott rendben volt.
Ez a nyügje csak úgy egyszer elõjött...eddig minden rendben volt.
Csakhát már ez a sokadikja, már kezd kicsit elegem lenni az Asrock X570-bõl...elkezdek valami MSI vagy Asus után nézni, de a Gigabyte is szóba jöhet. -
VGYke
addikt
válasz
Milka 78 #92691 üzenetére
Megtaláltam a PCX videót ami , alaplap táp csatlakozáisról szól, 2:30 percnél.
Ti értitek? -
VGYke
addikt
válasz
Milka 78 #92662 üzenetére
Köszönöm! Még egy kérdés: PCX összeszerelő videóban láttam valahol egy problémát, de nem mentettem el. Arról volt szó, hogy Z390 laphoz nem megfelelő moduláris tápegységet választottak, de a lap így is működik, csak nem 100% teljesítményen.
Tehát pl. Gigabyte Z390 AORUS MASTER laphoz a táppal kapcsolatban mire is kell figyelni azon túl hogy moduláris? -
vzozo
senior tag
válasz
Milka 78 #92663 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, különösen a SATA / NVMe tisztázást. Gondolom a nagyobb sávszél miatt vesz el 2 "normál" SATA portot, ha M2 drive-ot használok.
Igazából az NVMe csábító, de mivel amúgy is van itthon egy 250-es SATA SSD elfekvőben, egyelőre elengedem ez az egész M2 történetet. Abból a pénzből inkább veszek egy újabb sokterás pörgős diszket.
Jövőtállóság miatt pedig akkor maradok az ATX-es ASROCK B450 Pro4-nél.
Zárójelben: MSI-t említettétek még, viszont azokon a B450-eseken, legalábbis a 30k HUF alattiakon nem látok USB 3.1-et. Van kézzelfogható előnye az MSI-nek a fenti Asus / Asrock lapokkal szemben, amiért még érdemes lenne fontolóra vennem?
Az előző home szerveres lap majdnem 9 évig szolgált, és most is működik. Jó lenne újra 9 évre összerakni egy megbízható cuccot.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Milka 78 #92663 üzenetére
+1 az Asrock B450 PRO 4-re. R5 3600-at hajtok benne, legfrissebb BIOS-al kértem, összeraktam a Patriot Viper Steel 3600 CL17-es ramokkal és megy.
Jó a lap VRM-je, nem melegszik, jó helyen vannak az M2 csatik, nem fedi be semmi őket. Az M2_1 slotba érdemes bedobni egy x2/x4-es NVMe SSD-t, 240/256 GB-ost (Én Kingston A1000-es 240 GB-ost használok, abszolút belépő szint, azonban ezt az ára is tükrözi). -
zsoika
addikt
válasz
Milka 78 #92601 üzenetére
Köszönöm.
Igen jól érted...mint a régi 3770 -emnél az összes magot fel lehet húzni (z77 lapban) turbó szintig és egy kicsit még tovább is.
Akkor nincs más teendő 9400f -nél mint mindent autora tenni és kész?
Esetleg tudnál olyan AM4 es ajánlott lapot amin van PCI foglalat (hangkártya miatt)? -
válasz
Milka 78 #92598 üzenetére
Aha, nem is találtam semmit infót azért is kérdeztem rá, a hivatalos oldalon meg csak a rev.1.0 volt már. Némelyik bolt kiírta a rev1.0-át, némelyik meg nem. De akkor nincs különbség az a lényeg. Jövőhét szerda-csütörtökre írták, hogy jön, remélem addig a vga-m is visszajön garból vagy cserélik. Hál isten azt nem nyírta ki a lap, csak az meg kerregett a ventilátor bekapcsolásakor. Mondjuk azt az egyet nem értem, hogy a tápom hogy a francba nem vágta le magát, hogy a lap hátulján még a lakk is megfolyt.
-
válasz
Milka 78 #92588 üzenetére
Igen, ezt meg is kérdeztem, hogy hogy van ez, hogy pár helyen 2év, de elég sok helyen meg 3év a garancia és még vagy 5ezerrel drágább is. Azt mondták, ők ilyen helyről tudják ezt csak beszerezni, rá is nézett. Na mind1, megrendelem a gigát, a hónapban kábelezek, aztán veszek bele egy ilyen [link] adaptert (ezt ajánlották a eifis topikban), legalább azt tudom vinni tovább mindig. Köszi szépen!
-
válasz
Milka 78 #92559 üzenetére
Arra nem akarok pluszba költeni, meg talán ez a gyári jobb megoldás szerintem. Legalábbis az asuson nem volt baj ezzel, közel van a router egyébként, a ping kb ugyanannyi mint vezetéken. A külön wifi stick meg nem biztos, hogy van ennyire jó. Legalábbis régebben olvasgattam utánuk, de 10eft alatt kétségesek vannak.
-
Borvitéz
csendes tag
válasz
Milka 78 #92531 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Egyszerű lenne a választás R5 2600/3600 alá,
de a BIOS téma egy kicsit megkavart.
Ha már Toma,akkor MAX kiadás legyen - amit épp nem találok
az árukeresőn 09.16. hétfőn reggel.
( eskü. , hétvégén láttam több MSI MAX típust az árukeresőben )
*** A fórumban/ PH-n visszaolvasva nem találok nagyon infót arról,
hogy a többi gyártó BIOS téren hogy áll a jövőre nézve.Elég lesz -e a
chip az új frissítésekhez. *** -
dtrms
aktív tag
válasz
Milka 78 #92532 üzenetére
És ha tegyük fel a drágább lap mellett döntök, mert fenn tartom a lehetőséget a fejlesztésre akár rövidebb időn belül, akkor melyik érné meg jobban: egy felsőbb kategóriás x470 vagy egy alsóbb x570?
pl: Rog x470-F, Aorus x470 gaming 7 vagy Aorus x570 Elite, Asus x570 prime-p
Az x570-es prime-p esetében a venti pl nincs rossz helyen? (Árukereső első komment miatt kérdezem csak, illetve az elite-nek pl lejjebb is van.)A 60-80 körüli kategóriát lőném be. Ebben az esetben melyik a legjobb lap 3700x mellé?
-
Brownn
tag
válasz
Milka 78 #92467 üzenetére
Mindenki MSI MAX-os szériás alaplapot ajánl az erős wrm miatt.
AZonban azért vannak némelyest aggályaim, mert a videóban, azt írja a
3 p 26mpnél h az MSI-é egyik legszarabb BIOS
MAX-os lapkák esetében is így van? vagy változott?Köszönöm a segítséget
-
válasz
Milka 78 #92468 üzenetére
A RAM kezelés szerintem pocsék B450-F Gaming alatt, és itt elsősorban XMP profilok használatáról beszélünk, semmi fekete mágia. Az első két UEFI verzióval, amit használtam 3000 Mhz / CL15 kombóval ment 4*8 GB. Azóta már a harmadik verzió jött ki, amivel csak 2133 MHz-en hajlandóak elindulni ugyanezek a modulok ugyanebben a lapban. Volt némi probléma vízpumpa leállással kapcsolatban is, AIDA fejlesztője panaszkodik is rendesen az ASUS-ra, mert jellemzően az Ő programjukkal jelentkezik ilyesmi probléma, de a gond gyökere az ASUS WMI kezelésében keresendő. Hwinfo-t használva ez a jelenség jelentősen ritkább lett, de el nem tűnt. Hogy ez most eseti hiba, vagy a teljes széria ilyen, jó kérdés. A RAM rossz kezelése viszont ASUS specifikus jelenség, ugyanezek a modulok MSI alatt korábban 2800- on mentek végig (igaz, ott is volt olyan verzió, amely 2933 MHz-en hajtotta ugyanezt a kit-et).
Összességében úgy nézem, ebben a generációban nem az ASUS a legélesebb kés a fiókban, inkább giga vagy MSI, ahogy írták is.
-
válasz
Milka 78 #92448 üzenetére
Viszont, még mindig nem tudom, hogy a 35ezres X370 Prime pro mennyire számít jónak. BIOS gondok a harmadik generációval? Egyáltalán, ezek a mostani X370-esek milyen verziójú BIOS-okkal vannak dobozolva? Esélyes, hogy kezelik natívan a 2. generációt? : )
ez kizárólag kíváncsiság, ATX nálam szóba nem jöhetne.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Milka 78 #92403 üzenetére
Kikernem a velemenyed Z390-bol is, ha nem gond. 50-60 kozott nezelodtem lapokat. Mint irtam, mind z390. Àr szerint növekvő sorrendben: Tuf gaming plus wifi, Giga gaming sli, tuf pro gaming, msi gaimng pro carbon, msi gaming edge ac, Asus rog strix-H, giga aorus elite/pro. Tudom eleg sok. Mint irtam dupla m.2 heatsinkkel, wifi, jo hangkari elony. Mar vegignyalaztam a lapokat, csak erdekelne, hogy Te melyiket valasztanad. Proci i7 8700 lesz. Koszi.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Milka 78 #92416 üzenetére
Üdv !
Sikeres összeépítés, pörög az új cucc.
Gigabyte B365 M Aorus Elite (F1 BIOS-alap) + i5-9400F + 2*8 GB G.Skill 3200 CL16 (2666-on, természetesen).
Ház, táp, HDD, 2*SSD, VGA áthozva az előzőből.
Budget "géming" összeállítás, úgy néz ki, egyelőre elég CPU-nak a gyári propeller is (játék alatt max 60 fok).
Megszokott, letisztult menüs Giga BIOS, semmi csicsa, FAN Expert 5 kiválóan teszi a dolgát (BIOS-ból és WIN alól is).
Aki nem akar kacatoskodni, tuningolni, csak összerakni és használni, annak különösen ajánlott.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Milka 78 #92358 üzenetére
Igen, most néztem. Amúgy egy Gigabyte B450 Aorus Pro lap megfelelt volna, ára is jó, csak ott nincs fix vcore és manual llc. Meg egyik yt tesztben elég katasztrofális vrm hőmérsékleteket mértek oc mellett.
Jó ez a Toma MAX, csak ehhez még kéne vennem egy jobb hangkártyát, mint írod, illetve egy wifikártyát is. Viszont csak egy 1db. m.2 slot van rajta és nekem kettő kell.
Már majdnem megvettem az MSI x570 Gaming Edge Wifi alaplapot, de a Zen2 topikban lebeszéltek róla. Itt sem szerepelt túl fényesen.Jó 3900X-el tesztelték én meg most 3600-at tennék bele, de később befigyelhet egy 8 magos vagy akár erősebb is. A többi X570 meg ennél még drágább.
Ha maradok AMD vonalon, akkor lehet, hogy inkább veszek egy B450-et normális vrm-el és dupla m.2 slottal. Wifikártyát meg hangkarit túrok apróról.
Ha már AM4, akkor a Maxos MSi-ket kivéve a korábbi 300-as és 400-as lapok Zen2 mellé minimalista biost kaptak mind? Csak dizájnbéli változás vagy tudsz vmi másról is?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Milka 78 #92335 üzenetére
Na nem is újonnan venném. Csak az igényeimnek megfelelne. Tudnál esetleg ajánlani olyan lapot AM4/1151 v2 foglalatokhoz olyan lapot ami: jó hangzást tud viszonylag(jelenlegi Realtek ALC1220 elég jó, egy másik MSi lapon lévő ALC892 sokkal gyengébb), jó vrm rész(vagy r5 3600 vagy i7 8700 lesz benne kezdésnek, később upgrade 8 magosra, de extrém tuningot nem tervezek), dual m.2 foglalat(jó lenne legalább egy gyári hűtés hozzá), jó bios, amiben nincsenek idióta korlátozások, ATX méret, legalább 5 ventilátor csatlakozó, illetve nagy előny lenne a wifi is.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Milka 78 #92282 üzenetére
köszi, és bocsi, nem pontosítottam. Alapnak vettem hogy ha nem írom külön a méretezést, hogy szabvány ATX ről van szó
Szóval a gondom hogy nem találtam ilyen ATX lapot és nem tudom hogy inkább a két kimenetről mondjak le és vegyek egy giga atx lapot vagy mondjak le a gigáról és vegyek MSI-t.
-
Yodamest
veterán
válasz
Milka 78 #92215 üzenetére
én is a Toma MAX felé hajlok, tényleg egyedül csak a ROG B450-F tud az ellenfele lenni, kemény duó ez
Tetszik az MSI üzletpolitikája, nem akarnak mindenbe belefolyni, szélesen szétterülni a palettán, követnek egyfalyta szolidabb, követhetőbb stílust, vékonyabb kínálattal mint az Asus, viszont ezáltal nekem átgondoltabbnak tűnik amit csinálnak.lEninpApA nem kell, a max lapok már a 3-as ryzenekre felkészítve jönnek ki, persze ettől még lehet rajtuk frissíteni, de olyan nem lesz, hogy ne induljon el bennük mondjuk egy 3700x-es proci.
-
dtrms
aktív tag
válasz
Milka 78 #92192 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Úgy néz ki, hogy az Aorus Pro lap lesz a befutó.
Mivel ez egy olcsóbb lap, mint az elején nézegetett ROG lehet ráfordítom a különbözetet a 3900x-re.Ramok terén meg ezt néztem ki:
G.Skill Trident Z 16GB, 3600Mhz, CL16 (F4-3600C16D-16GTZR), ez B-Die és mindenhol azt olvastam, hogy ha munkára és játékra is kell, akkor a 3600-CL16 a legjobb választás. Nem lesz olcsó, de még a ramos topikban majd érdeklődök, ha már tisztázódott a gép nagy része.Jól tudom, hogy a ryzen procik és lapok csak a dual channelt támogatják?
-
venember83
nagyúr
válasz
Milka 78 #92198 üzenetére
Sima Toma beszerezhető, de a MAX nemigen (itt keleten). Sok a különbség a kettő között? Két monitorkimenet a simán is van, ha jól láttam.
Köszönöm a segítséget. Egy x570-es chipsettel szerelt lap lenne az igazi (3. Gen. Ryzen biztos támogatása BIOS-frissítés nélkül), de nagyon komoly áruk van. Még a végén az x570-es chipsettel szerelt lapok ára nyomán kénytelen leszek valamilyen F-es intel procira és diszkrét videokártyára fanyalodni.
-
dtrms
aktív tag
válasz
Milka 78 #92189 üzenetére
Ha jól nézem, akkor a Pro-ba 2db m.2 van, míg az elite-ben csak 1. Már csak emiatt is a Pro mellett döntenék.
Most nézegetem a táblázatot és lenne még egy olyan kérdésem, hogy a vrm fázisánál lévő 6*2 az mit jelent? 6db 2-es vagy 2db 6-os?
Tehát a prime x570-es 4 fázisánál jobb az Aourus 6*2-es vrm?Más: Az Asus TUF x570-ekről mi a véleményed? Ha jól tudom, akkor a TUF alapvetően a Prime fölötti kategória (volt?), viszont olcsóbb is és rosszabbakat is olvasok róla.
Még 1.: Az x570-es lapok már jobban alkalmazkodnak a különféle ramokhoz? Vagy még mindig a b-die chipes ramokat érdemes keresni?
Szerk.:
Bocsi ha sokat kérdezek, csak szeretnék biztosra menni a vásárlást illetően, hogy jó ár-érték arány mellett döntök e. Illetve Szeptemberben esedékes a vásárlás, szóval viszonylag sos és még a procit se tudtam eldönteni -
dtrms
aktív tag
válasz
Milka 78 #92185 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az Aorus Pro pl szimpatikus, de még egy olyan kérdésem lenne, hogy az x570 mivel tud többet mint egy x470? Egy 3900x-et pl nem tudna kihajtani egy x470?
Például az x470-es Asus Rog Crosshair VII ugyan annyiba kerül, mint az x570-es Aorus. Viszont a Crosshair valami 150-180ezer is volt mikor kijött. Miben különböznek az ilyen lapok?Illetve bios tekintetében mennyire stabil most egy x570-es lap? Már csak azért is érdekes lehetne egy x470?
Szerinted melyik lap lenne a legjobb választás egy 3700x és melyik egy 3900x mellé?
(nem ezek közül kifejezetten.) Ha magadnak vennél milyet választanál? -
BogyóBP
addikt
válasz
Milka 78 #92093 üzenetére
Nekem volt mindkettő lapom és a XI Hero-t nem a VRM coil whine miatt vittem vissza, a gigabyte Z390 aorus prot viszont igen. Fura mert volt master lapom is a gigatol és ott nem hallottam vagy csak nem figyeltem. Gyakorlatilag már végig mentem a palettán és eddig nem találtam olyan lapot ami minden tekintetben hibátlan lett volna és nem szenvedett valami ostobaságtol. A herot nagyon sajnáltam de nem tudtam megszokni ezt a tripla vagy épp dupla postolasos hülyeségét, ami persze kikapcsolhatatlan volt.
-
lanszelot
addikt
válasz
Milka 78 #92089 üzenetére
Hello,
i7-9700k jobb mint az i9-9900?
"egy 3200 vagy 3400 c16 már simán elég neki"
Ezt nem nagyon értem, tudnál amazon linket dobni róla? Elég neki az mit jelent? Nem nagyon akarok spórolni, hogy utána agyaljak miért nem azt vettem. Ezért fogom a Pro alaplapot is venni, minimális a különbség. -
lanszelot
addikt
válasz
Milka 78 #92087 üzenetére
Igen amazon. Teljesen jó bármelyik. Mind áron belül van.
Bár számítástechnikai, és irodatechnikai szemvízben dolgoztam pár évet, de az több mint 20 éve volt.
Azóta teljesen lemaradtam.
Én az a fajta vagyok, aki inkább megveszi, mint húzza. És a gyári hűtőt használom /remélem adnak a procihoz/
Nem tudom megéri e az i9, azért gondoltam rá, mert játékra kell, az meg megesz mindent
Semmi munka, csak játék, csak magamnak, és internet/film.
Hangkártya extra felesleges, mert a tv hangszóróját használom, ami pocsék, vagy a kontrollerbe dugok fülest.
Nem vagyok az a hiper-szuper legyen és minden pixel számít. Csak a élmény miatt játszom.Gaming SLI nem tudom miben lenne jobb a Aorus Pro tol. Meg mit kell bütykölni.
Még a ram ban se vagyok biztos mi kellene, annyi hogy 2X16.Nem írtad, hogy mit tudok használni a régi gépből.
VGA-t gondolom. Tápot? Elég neki? -
WARZ
tag
válasz
Milka 78 #92078 üzenetére
Elnézést az ár ki is ment a fejemből! Nagyon max kb 250euro! Méret meg jöhet bármi de úgy vagyok vele ha kicsi a lap akkor gondolom jobban is melegszik!?
Asuséktól akkor nincs más ajánlható lap? A rog strix z390e is rossz a vrm rész?
Nem vagyok asus b...i csak eddig ilyen lapjaim voltak és sose volt vele problémam
A válaszodat előre is köszönöm!!!! -
Hoho
tag
válasz
Milka 78 #92058 üzenetére
Mivel az MSI honlapja a "Spec."-nél csak a foglalatot írja, így a bátorkodtam megnézni a manual-t:
http://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/E7B89v1.0.pdf
AMD® B450 Chipset
y 4x SATA 6Gb/s ports*
y 1x M.2 slot (M2_2, Key M)*
Supports PCIe 2.0 x4 2242/ 2260 /2280 storage devices
AMD® CPU
y 1x M.2 slot (M2_1, Key M)*
Supports PCIe 3.0 x4 (1st,
2nd and 3rd Gen AMD
Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd
Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) or PCIe 3.0 x2
(AMD® Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics)and SATA
6Gb/s 2242/ 2260 /2280 storage devicesEz alapján ez ugyan azt tudja, mint a többi mATX-es lap, magyarán az egyik foglalat csak SATA.
-
vaguny
tag
válasz
Milka 78 #92053 üzenetére
Biztos lesz még köröm, viszont egyelőre csak levelezni tudtam velük, várom a szervizes kolléga válaszát...
Egyébként 9600K procim van, viszont alapból és rögtön nem terveztem húzni. Annyit tettem eddig, hogy az összes C-state-et kikapcsoltam (haladtam egyenként, de az összes tiltására volt szükség, ahhoz, hogy eltűnjön a zaj)...szóval most így megyünk......
Egyébként meg ahogy egyre többet olvasok a témában külföldi fórumokat is...meglepő, hogy milyen példák vannak a Z390-es lapokkal. Persze van, hogy hajlok arra, hogy lehet nálam a hardverkörnyezet...de mikor olyat is olvasok, hogy valakinek a harmadik cserelap lett jó ilyen szempontból?!
Továbbá ami érdekes, a VRM áramkör részről közelhajolva ennél a lapnál is hallok valami hasonlót akusztikusan is, mint az előzőnél...ez megint az alaplap "hibát" erősíti számomra......
Na mindegy, egyelőre megvárom a szerviz válaszát, aztán lépünk tovább...vagy marad a C-State kikapcs...
Köszi!
-
vaguny
tag
válasz
Milka 78 #92050 üzenetére
Komplett gépet küldtem vissza. Külön felhívtam a figyelmet arra, hogy cserét követően ne csak a VRM rész környékén hallgatózzanak, hanem a hangkimeneteken is teszteljenek. Ehhez képest ugyanazzal a hibával visszajött a komplett gép. Felvettem már velük a kapcsolatot, érdeklődtem többek között arról is hogy vajon hogyan zajlott a teszt, valamint a hogyan továbbról?!...de egyelőre még várok a szervizes kolléga válaszára.
Egyébként a C State-ek kilövésével eltűnik a hang, de hát nem biztos, hogy ennek kéne lennie a megfelelő megoldásnak.
Esetleg arról van tapasztalatod, hogy ilyen esetben, mikor ez a probléma felmerül, ha egy dedikált hangkártyával próbálkozna az ember, annak hangkimenetén is megjelenne a zaj?!...vagy ez olyan próba szerencse kérdése?!
(Megmondom őszintén, nem nagyon szeretném már kitenni a gépem a szállítgatásoknak, a többszöri szétszereltetgetésnek, mert annyira nem tesz jót ez a komponenseknek...ezért gondolkodok már más, általam is kezelhető egyéb megoldásokon).
-
VGYke
addikt
válasz
Milka 78 #92019 üzenetére
Milka 78, FlashLed, Vaskobak köszönöm!
Milka 78: "ilyen komoly lapot vajon van e értelme megvenni ":ugyan ezt kaptam a jelenlegi Asus X79-DELUXE vásárlásakor, de az idő engem igazolt, kb.7 éve kiszolgál... Az új konfigurációt is, a VGA-n kívül ennyi időre tervezem. Véleményem az, hogy egy drágább, minőségibb alkatrészű, jobb hűtéssel rendelkező, extrém OC-ra képes lap, ha nem is megy 24/7 OC-ban, akkor is jobb választás ilyen hosszú távra mint egy gyengébb változat.
Keressetek rá hogy egy 7-8 éves X79 lap ami működőképes milyen ritkaságszámba megy és mennyiért árulják.
Tehát leteszem a voksom a Z390 AORUS MASTER mellett!
Remélem ez a PCE-AC88 WiFi kártya bele passzírozható a 2,5-3 slotot elfoglaló VGA miatt, mert amit a Gigabyte állít az alaplapi wifi-ről, az nagy marketing kamu, ráadásul nem szabványos eszköz.
"Úgy akarja összehozni az 1,7gbites átvitelt hogy egy olyan 160MHz-t akar használni amit eleve nagyon kevés eszköz támogat, na meg ha támogat is még sérülékenyebb átvitelt ad, illetve a normál AC szabványtól is eltér, mert az 80MHz-ig megy a csatorna sávszélesség, e fölött a 160MHz az AX szabványhoz tartozna."
Bízom abban hogy a lapnak ez az egyetlen marketing kamuja....Tudtok javasolni fórumot vagy valakit, akihez Z390 AORUS MASTER RAM kiválasztás ügyben fordulhatok? Mert ugye a RAM is huncut dolog, számításaim szerint 4400Ghz CL20 az lassabb mint 3600Ghz CL16, árban meg jelentősen drágább...
-
Hoho
tag
válasz
Milka 78 #91987 üzenetére
2.10 2019/5/15 9.18MB Instant FlashHow to Update 1. Supports AMD next generation Ryzen™ processors
2. Update AMD AGESA Combo-AM4 1.0.0.1Ez a BIOS volt a Legenden.
Sajnos a TEAMGROUP memória egyik példánya hibás volt (2x8GB DDR3000 CL16), ez némileg beárnyékolja a hangulatom, de majd visszaviszem, csak nem olcsó most DDR4-ből tartalék memóriát tartani, ilyen esetekre...
-
tipuka
addikt
válasz
Milka 78 #91991 üzenetére
Köszi Uram, semmi baj.
Bevallom nem vagyok nagy barátságban a Gigák biosával, van esetleg más lap B tervnek még amit javasolsz?(a gigákról is nézek még videót, hogy milyen tuningolni a procit, mert magamtól eltévednék rajtuk)
MSI MEG Ace -t néztem még meg a Hero X-et, ami tetszik, de nem vennék drágább lapot, ha nem muszáj.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest