Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
palfitom #92486 üzenetére
Tudom, de én úgy értelmeztem, hogy le tudom majd frissíteni, nem kell másik proci hozzá. (A biosig eljutok, csak oprendszert nem fogok tudni tenni rá vagy ilyesmi.) Azért írom, hogy érdemes lenne betenni az összefoglalóba, mert ha én félreértem, akkor más is és csak most utólag, az azonnali alaplapos kérdések összefoglalóban láttam meg ezt az apró bekezdést:
CPU támogatás bővítése általánosan: A nem csak egy processzorgenerációt fogadó alaplapokról általában elmondható, hogy amennyiben olyan processzort tennél az alaplapodba, amely támogatása utólagos mikrokód bővítéssel történt meg, a BIOS frissítést a CPU csere előtt kell megejteni!!!Ha az alaplap BIOS-a régi, akkor az új, támogatásba később bekerült processzorral el sem fog indulni! Sajnos ez új alaplapnál is előfordulhat, a bedobozolt raktáron lévő alaplapot senki sem frissíti. Ilyenkor szükség van egy régebbi kölcsönprocesszorra a frissítéshez vagy egyeztetni érdemes az értékesítővel.
Ez ugye nem éppen magától értetődő és aki vásárolni készül, de még nincs problémája, az az összefoglalóból se fogja tudni.
Nem hibáztatok senkit, csak feedback az összefoglaló rendszer csiszolásához.
-
emiki6
veterán
Azt be tudjátok dobni az összefoglalóba, hogy a régebbi biossal rendelkező pl b450-es lapokba 3xxx-es procit téve biosig sem lehet eljutni, mert procihibával kidob, így frissíteni sem lehet?
Msi b450i + 3400g. Szerencsére volt a közelben egy 2600-as proci, amivel már eljutottam a biosig, tudtam frissíteni...(milyen jó, hogy van 4 led, a lapon, ami kijelzi hol akadt el a folyamat.)
-
emiki6
veterán
válasz
Scarletiel #92309 üzenetére
Én pl várok, de mindent máshol veszek és személyesen veszem őket át, így a legolcsóbb és legbiztosabb. Ha már veszek valamit, akkor jót akarok venni vagy jobbat.
-
emiki6
veterán
válasz
Scarletiel #92301 üzenetére
Rambó ezkő: [link]
-
emiki6
veterán
válasz
Gősi Balázs #92284 üzenetére
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
G-s ryzenhez keresek stabil, megbízható m-itx lapot.
Ez a ram lesz benne: [link] állítólag 3600mhz-ig is felpörgethető, mennyire akadályozóak ebben a lapok?
Tuning nem fontos, elvégre stabil rendszert akarok, de ha lehet egy kicsit tolni a rendszeren, az nem lenne rossz.Ajánlott ITX alaplapok:
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
MSI B450I GAMING PLUSTudják ezek a 3600mhz-et ramnak?
-
emiki6
veterán
Sziasztok,
Nem tuning, mini ITX lapnak 7xxx-es i5- höz, 16 GB 3000-es DDR4 ramhoz (2 slot) és menne még bele egy videokártya is. Mit ajánlanátok? Akinek kell nem fog ezen spórolni, de jobb se kellene, mint az szükséges.
-
emiki6
veterán
Na, megvan az m pro. Nagyon tetszik és elégedett vagyok vele. Köszönöm a türelmet és a tanácsokat!
-
emiki6
veterán
Mostmár nem csak én hanem egyik haverom is akar egy lapot tuningra, szóval egyformát veszünk. (Egyforma lesz a lapunk a procink a ramunk a procihűtőnk...)
Asus p8z77-v le plusnál maradok azt hiszem.
Z77-es asusok közül melyik a bestbuy amúgy? -
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
prokxy #50039 üzenetére
Ne erőltesd a GAMINGET én is lemondtam róla.
Ha msi, akkor gd55, gd65, mpower.
Lehet asus is a digitális tápellàtás miatt, ami kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik.
Én msi fan vagyok, de végül asust veszek. Fontold meg melyik márka, mondj egy árat és a szakik majd segítenek, hogy mit érdemes. -
emiki6
veterán
válasz
bluyoo #49898 üzenetére
Tisztelt "Vezérigazgató Úr" azaz az ASUS párt elnöke, sikeresen meggyőzött engem, mint az MSI párt tagját és elfogadtatta velem, hogy az ASUS jobb, mint az MSI, bár nem volt könnyű, ugyan a fizetés és a munkahelyi feltételek kecsegtetőek voltak, attól még volt egy hasonlóan jól fizető, ámbár lift nélküli épületben lévő állásom az MSI-nél. Eleinte nem akartam állást váltani csak a lift miatt, de végül sikerült meggyőznie, tehát már én is az ASUS párt tagja vagyok és valószínűleg a V LE részlegen fognak elhelyezni, köszönhetően Önnek.
Köszönöm a sok támogatást és türelmet.
Lehetséges, hogy más részleghez kerülök, de ezt még nem döntötték el.( Mivel itt ez az elfogadott fogalmazásmód kénytelen voltam alkalmazkodni.
)
-
emiki6
veterán
válasz
jim bcs #49874 üzenetére
A bf nagyon cpu igènyes. Egy rombolható pályán rengeteg munkája van. Valaki állítja, hogy i5 után i7-tel sokkal smooth-abb a játék pedig egyiknél se volt limit. Persze csak ezért nem fogok procit váltani.
Bandi: Igen, haswell, szóval 20%-kal jobb, mint ez. DE a szakik szerint a sandy alatt még jó paszta van, asszem forrasztva van vagy mi, ami elvileg jobb, persze ezt a sandy topicban mondták. Nem tudom...
Bluyoo: (m-atx IS jó)
Az 50-60 as keret az félreértés vagy elírtam. -
emiki6
veterán
válasz
jim bcs #49865 üzenetére
Nem szűkséges, hogy nagyon olcsó legyen. Az a lényeg, hogy jó-megfelelő legyen és tudjon annyit, amennyit én szeretnék. Erre mondtátok a p8z77 m prót illetve a gd55-öt meg már a p8z77 v és az mpower is szóba jött. De én bruttóban nem akarok 40 fölé menni. Vagy msi, Vagy asus.
Szerk. Félreértesz. Most 4 GHz en megy, de lehet bf4 hez több kell és akkor nem lesz elég a +0,7. Nem kevés annyira és nem is akarom megfőzni.
Bandi: az olcsóbb és drágább között egy jó kellene.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #49832 üzenetére
Tehát újra, pontosabban.
- i5 2500k hoz, max tuning, ha már nem elég kb MAX 4,8 GHz + Tr hr02 macho
- front usb 2.0 nak csati
- front hd audiónak csati
- front usb 3.-nak csati
- min 2db 4 gb ram foglalat min 1333 mhz ddr3
- 1 pcie 16x 3.0
- 1 SATA III SSD-nek
- 1 sata ii vagy iii hddnek
- 1 sata ii oddnek
- 3 pines venti csatik ( 4 elég ) szoftveresen állítható fesszel.
- 1 4 pines cpu fan csati szoftveres szabályzással
Vga: msi hd 7870 tf3 (nem tudom jobban szeretné e az msi lap)
Kevés, sok vagy pont nekem való a gd55?
(muszáj az msinél maradnom. Olyan a kártyám, ismerem is szeretem is, fan is vagyok...) -
emiki6
veterán
válasz
bandi0000 #49827 üzenetére
Tehát. Ismerősnél jártam és megtudtam, hogy 1,5 éve elment a boltba, hogy vegyen egy gépet videó lejátszásra! Erre kapta ezt a lapot, egy i5-ös procit egy 550 W-os tápot és egy geforce 6600gt-t... Nemhogy sandí i3 + IGP-s lap
Vett rá egy procihűtőt, ami túl magas a fekvő házba, ezért kifúrta a ház oldalát, hogy kilógjanak a hőcsövek.
Állítólag valakik rakták össze a gépét (akik nem értenek hozzá).
Az a baja, hogy rövid időnként lefagy a gép és újraindul...
Van egy antiszociális ismerőse, aki elvileg ért hozzá de nem és azt mondta, hogy nagyobb táp kell!!!
Gondoltam megszánom, szétszedtem és lötyögött a procihűtő!!!Nem volt benne az egyik tipli a lapban és nem volt elfordítva a műanyag... Kábelek "befonva", alaplap tartó csavarok kilazulva kiesve, Front panel nincs bedugva, egyik 9 tős usb csati letörve
mondom WTF???
Holnap megyek összerakom neki rendesen, had örüljönAki előttem hozzányúlt ehhez a géphez, az nemtudom mit szólna, ha őt így műtenék.
-
emiki6
veterán
Hopp mivel találkoztam ma!
http://www.asus.com/Motherboards/P7P55D_Premium/
Ki ismeri? -
emiki6
veterán
Miből állapítható meg a csatornák száma?
Hánynál csatornánál kezdődik a stabil kisebb illetve stabil komolyabb tuning (mennyi a eddigi maximum)?Bluyoo: Bár nem nagyon tanultam, de infó óráról ragadt rám valami + mivel érdekelt a téma sokszor apámat kértem mondja már el hogy működik ez meg az az elektronikában stb
-
emiki6
veterán
válasz
Rypejakten #49774 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
bluyoo #49667 üzenetére
Pedig te is szaki vagy/voltál, úgy emlékszem.
Amúgy azért MSI, mert szép a kártya és jó a hűtése, a Gigabyte-tal "összevesztem" a jelenlegi lap miatt, Asustól meg nem volt semmim szóval az MSI vel barátkoztam meg a tapasztalataim miatt. Ha van valami MSI-ben vagy Dellben, akkor azt veszem. (kivéve gigabyte hd 7870, mert az a leghalkabb) Nanoxiát ajánlották, mint házgyártót, de csalódnom kellet, vettem volna fractalt...
Régen a Razerről hittem, hogy rossz, de kiderült, hogy a Roccat rosszabb.
Barkácsgépből meg Makita, jó ha tudjátok! (Szerszámból meg Kamasa)
Kicsit elragadtattam magam.Nézzétek el nekem.
Itt befejeztem az offot, de ezt meg kellett osztanom!
Melyik alaplagyártóról átlagban mit érdemes tudni (minőségben, árban) ?
-
emiki6
veterán
válasz
Rypejakten #49628 üzenetére
Akkor asszem maradok a gd55-nél.
+ szerzek egy macho-t. -
emiki6
veterán
Mi számít kisebb, illetve komolyabb tuningnak?
-
emiki6
veterán
válasz
hajho1112 #49617 üzenetére
2-t vissza + van egy jó proci, van egy jó hűtés. Már csak egy JÓ és ELÉG TUNINGOS lap kell hozzá. Ne a megfizethetőséget nézd. A drágább nem mindig jobb, de lehet megbízhatóbb, stabilabb. Szóval gondold át mit is akarsz.
Persze ha az, akkor rendben. Nem ismerem őket. -
-
emiki6
veterán
válasz
Mahrenburg #49600 üzenetére
Ezt miből állapítottad meg?
Mert én kevésbé hozzáértőként nem találtam nagyon változást. -
emiki6
veterán
válasz
bluyoo #49539 üzenetére
MSI Z77A-G45 gaming-en gondolkozom.
-
emiki6
veterán
válasz
Trebron09 #49509 üzenetére
Mert akkor van értelme az aranyozott usbs egérnek.
No korrozió, jobb vezetés és csatlakozás, kisebb ellenállás. Csak egy kis apróság.Más: msi gaming g45-ről mi a véleményetek?
(telerakták hasznos kis apróságokkal: sound blaster, killer hálókari, tuningot is jól bírja, bár nekem felesleges a 3 pci....) -
emiki6
veterán
válasz
BomiBoogie #49491 üzenetére
Újonnan 50-60. Én 30-40-et adnék érte, márha van ennyiért, ha nincs akkor átgondolom hogy érdemes e spórolni valamin.
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Visszatértem és most elhatározottabb vagyok!- LGA 1155
- sandy hez lesz, de lehet ivy-s is
- min 1 aranyozott usb 2.0
- min 1 aranyozott jack
- front usb 3.-nak csati
- kisebb proci tuning hoz
- min 2 1333 mhz-es ddr3 foglalat
- min 1 pcie 16x 2.0
- ne legyen gagyesz
- ne legyen nagyon drágaAsszem ennyi. Mit ajánlanátok?
Esetleg láttatok e használtan ilyet?
-
emiki6
veterán
válasz
Mahrenburg #45721 üzenetére
Majd ha kijön a gaming, és többet tudunk, akkor majd még írok. Cebiten bemutatták, de határidő nincs a megjelenésre....
-
emiki6
veterán
válasz
Mahrenburg #45711 üzenetére
Beérem majd egy G43-assal. A keret 40k, annál többet nem adnék érte. Más lapokra 30-35k max, mivel az a G43 előnyben van.
Miért azt néztem? :kinézet, ez tetszik; MSI; minden ami ott fel van sorolva; főkén játékra használnám; tuning miatt is. -
emiki6
veterán
válasz
BomiBoogie #45696 üzenetére
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új alaplapot.
i5 2500K-hoz és HD7870-hez, tuning nincs kizárva.
-LGA 1155
-min 1 PCIe
-min 2 ram foglalat (min 8GB; 1600 MHz)
-monitorcsatlakozó nem lényeg
-3 jack-es hankártya bőven elég
-lehessen vele szabályozni a ventilátorokat
-asrockot, gigabyteot nem szeretnék
-MSI előnybenNem tudom milyen chipsettel érdemes.
A sandy nem támogatja a PCIe 3.0-t --> érdemes e váltani ivyre ill. Haswellre, vagy nem ér annyit? -
emiki6
veterán
válasz
BomiBoogie #45696 üzenetére
Z77es sárkányos.
-
emiki6
veterán
Nem tudja valaki, mikor jönnek az MSI Gaming alaplapok?
-
emiki6
veterán
MSI Z77A-G45 / G43 / G41 Alakplapot vegyek (legalább)...
i5 2500K procihoz,
8 GB 1600 Mhz-s RAM hoz,
Sata3-as SSD-hez,
1 db videokártyához,
(fejhallgatóhoz)
?Ui: Érdemesebb-e más márkát/más típust?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest