Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Erről sok-sok évvel ezelőtt olvastam a hivatalos MikroTik fórumon. Ha jól emléxem ezt is Normis írta le.
Szóval! Mehet egyszerre a PoE és a DC táp, és a kettő közül mindig magasabb feszültség érték lesz a nyertes. Arra kell (érdemes) figyelni, hogy a két feszültség érték ne legyen túl közel egymáshoz. Legyen néhány Volt eltérés közöttük.
A régi eszközöknél simán váltott az eszköz a kettő között. Nem volt újra indulás.
Sajnos ez már nem így van a Hap Ax2 esetében
-
mrots
tag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Azt lehet batran, de ahhoz dinamikus routing protokollt is kell hasznalnod. Ugyhogy mivel valoszinuleg az otthoni ISP-d nem tamogatja ezt, kenytelen leszel magadnak labort epiteni es elkezdeni hasznalni, kiserletezni. Mint a mikrotik dolgok 95%-anak, ennek is pocsek a dokumentacioja, sot, leginkabb nem letezo es innen-onnan kell osszevadasznod peldak alapjan amit csinalni akarsz. Pontosabban fogalmazva, a dolog jellegebol adodoan eloszor kell tudnod, hogy mit akarsz csinalni es utana talalni valami leirast / peldat arrol, hogy hogyan kell.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Eszembe jutott, hogy nem csak tápfeladás miatt volt érdekes, hanem volt valami elmélkedés, hogy két tápról is meg lehet táplálni a RouterBoardokat és még valami prioritás is volt a két betáp vonal (PoE és DC aljzat) között, de én úgy tapasztaltam azzal a RouterBoarddal, amivel próbáltam, hogy néha újraindult, ha leszedtem az egyik tápellátást. Azt nem tudom, hogy az én boardom volt csak érintett vagy amúgy se volt egy életbiztosítás a módszer.
Úgy én is sütöttem meg RouterBoardot
cAP AX tápját dugtam bele az LtAP mini-be
De ez nem Mikrotik sajátosság, a Unifi-nél is volt váltás, csak ott modellen belül is előfordult. Asszem AC Lite-ből az első revíziók még 24Voltosak voltak, az újabbak már mentek 48-al is... -
jerry311
nagyúr
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ugyfel "csak" 2 bulletet nyirt ki, mert az a szar pont egy a nehany mikrotik termekek kozul, ami csak 24 V-ig megy, o meg siman raengedtea a 48-at...
Ha legalabb egyseges lenne a passziv PoE, de neeeeeem, az tul egyszeru lenne.
-
-
Én mindössze játszadozni, ismerkedni szerettem volna ezzel a résszel is
Első körben mondjuk egy "comment" hozzáfűzése a dinamikusan létrejött route bejegyzés(ek)hez, amit PPPoE vagy DHCP miatt jött létre.
Vagy akár egy check-gateway funkciót bekapcsolni eze(ke)n.
Természetesen ezek nélkül is megy tovább az élet
-
mrots
tag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Hasznalok route filtereket, BGP-vel hirdetem a v4 es v6 halozatokat es AS prepending kell, hogy a ket egyenlo koltsegu utvonal kozul az altalam preferalt legyen az aktiv. Cisco oldalon route map megoldja, mikrotikon route filterek kellenek ehhez. Nem latom, hogy a te use-case-ednek mi koze van a route filteringhez, mivel azzal a hirdetesek attributumait es a kalkulaciokat lehet befolyasolni. A te esetedben ilyen nem tortenik mert dinamikus routing protokollt sem hasznalsz.
-
jerry311
nagyúr
-
Ecsi
tag
Ez pedig úgy, hogy mikrotik chr vm/docker/ -> unraid nas -> switch -> router/docker server

-
Routing Filter résszel foglalkozott, használta már valaki?
Kezdetnek egy aprócska megoldások érdekelnének, minthogy dinamikus létrejött route bejegyzéshez (Pppoe, DHCP) check-gateway, comment illesztése. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Szerettem, és használtam is ezt a funkciót
-
fudi2002
nagyúr
válasz
lionhearted
üzenetére
Ki szeretném iktatni a 2.5g switchet és a routert is.
-
-
fudi2002
nagyúr
válasz
lionhearted
üzenetére
Nem. Vegyes a kép. Intel 226v-vel is voltak gondok, broadcommal is. Egyébként halkan megjegyzem a szerver gépben van i226 és realtek 2.5g is winszerverrel, tökéletesen teszi mindkettő a dolgát!
-
-
Reggie0
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Igen, az feltetele. Nalam azert van igy, mert csak egy AP van a 2. emeleten es a foldszinten mar eleg foghijasan megy az 5G, viszont a 2.4G meg hasznalhato, foleg, ha a regi buta cuccok nem butitjak le az AP-t.
-
fudi2002
nagyúr
Hi
Használ valaki HyperV-n CHRt?
A következő a helyzetem. Hap ac2-t használok jelenleg, van jópár funkció amit szeretnék itthoni szinten lepróbálni, de sajnos a hardver eléggé limitál. (dhcp snooping, radius, illetve fasttrack és fastpath nélküli szűrések, sajnos itt már a soc koppon fut, a belső tárhely nem elegendő)
5009-es van/volt tervben, de jött egy 5let.
Proxmox volt a kiindulási alap, de több visszajelzés után elment a kedvem tőle. (Lan kártyák hullámzó teljesítménye driver függvényében)
Node win alatt szépen mennek ezek a nic-ek, hyperv kéznél van, így kipróbálnám ezt.
Visszajelzésre azért van szükségem, mivel éles tesztet csak licensszel tudnék, amit akkor vennék csak meg, ha tényleg jól műxik.Gigabit net, 2db 2.5g nic, illetve most rendelek egy 4 portos gigabites hp 331T-t.
Üdv.Fudi
-
Lenry
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
nah én ezzel az only-N móddal szívtam pár hete, hogy nulláról újrakonfigoltam itthon a hálózat és only-N-re raktam a 2.4-es hálót (mert az is alig 20 éves technika), erre a (3 éves) napelem invertere az istenért nem akart visszacsatlakozni, látta a hálót meg minden, de nem csatlakozott. mire rájöttem, hogy ez a baja...

-
E.Kaufmann
veterán
-
kammler
senior tag
válasz
user12
üzenetére
station-pseudobridge: This mode is available for all protocols except nv2 and should be avoided when possible. The usage of this mode can only be justified if AP does not support better mode for L2 bridging (e.g. when non-RouterOS AP is used) or if only one end-user device must be connected to network by means of station device. Illetve: Mode station-bridge
This mode works only with RouterOS APs
Jól tette, mert ha az egyik oldal nem mikrotik, akkor pseudobridge megy csak, ha mindkét oldal mikrotik a station bridge csak akkor megy. -
user12
őstag
Ha felregisztrál a kliens, akkor a rádiós résszel jó esellyel nincs probléma. Nálam is ilyesmi volt amikor még Unifi ax-es antenna volt a bázis oldal, a kliens a wAP ac. Ott a wap elvileg station módban kellett volna felkapcsolódjon (mert ugye az a leg-kommerszebb mód), de csak station-pseudo móddal állt össze a két oldal.
-
dombila
őstag
Ha jól tudom ez a hap be3 az első eszköz az Audience óta, amiben 3 rádió van. (de az Audience nem tud csak ac wifit).
Vajon össze lehet kettő be3-at kötni a 6 GHz-es rádión mesh-ben és az 2.4 ill 5 Ghz-en használni a mesh hálózatot? (Ahogy az Audience-en meg lehet oldani a második 5 Ghz-es rádión)
A wifi 7 így bukta, de egyelőre az nem lenne fontos.
(Nincs lehetőségem kábelen összekötni őket) -
Ecsi
tag
Erre esetleg valaki, valamit, hogy gre tunnel miért ragad be, és miért csak ip cím váltás után szokott meggyógyulni?

-
Ecsi
tag
Sziasztok!
A bátrabbaknak, ahogy én tettem egy WIFI7-es mikrotikért:
https://fullshop.sk/mikrotik-hap-be3-media-with-routeros-l6-international-versi/p4283
Van Packeta, de sajnos csak előre utalás után, és nem lehet kiválasztani melyik automatába, de sikerült lelevelezni emailen Google féle szlovákul, sikerrel.Azóta mai nap találtam egy másik helyet is, és a 14 napos elállás természetesen játszik mindenhol.
https://eshop.abcomke.sk/mikrotik-ma53ug-hbeh-wi-fi-7-domaci-router-media-hub-hap-be3-media/Itt szintén van packeta és dpd is, de szintén nem tudtam kiválasztani a hovát, gondolom levelezés útján, de azt itt már nem tettem meg.
Magyar helye(ke)n egyelőre csak nincs raktár van, és a bolgároknál már nem próbálkoztam, mert ott nincs packeta.
Elvileg az enyém 01.15 környékén érkezik, de majd visszajelzek.
-
Ecsi
tag
válasz
lionhearted
üzenetére
Köszönöm, pont nem sokkal előtted találtam rá, mielőtt itt beírtad.
-
jFox
addikt
Szia!
Ugyan nem nekem küldted, de én is köszönöm ezt a videót.
Hasonló problémával küzdöttem, mint user12.
Van egy hAP lite TC eszközöm, ami egészen addig jól működött AP Client-ként, amíg a fő routert ki nem cseréltem egy új (TP-Link NX200) AX-es eszközre.
A megoldás az lett, hogy le kellett butítani a 2,4GHz-es rádióját B/G/N-re a TP-Link-nek. -
DeniL
tag
Sziasztok,
Végre van egy kis időm és kiraktam a syslogot a raspberry pi-mre, ha nincs nagy gond (és időm se engedi) nem igen vizsglatom a log tartalmát.
De épp hogy belőttem a "remote logolást", úgy telef*sta a másodperc töredéke alatt, hogy muszáj voltam megpróbálni a GPT barátunkkal (ha már az alapokkal nem rendelkezem elég mélyen) utána járni hogy mi a túró ez.Fő router egy HAP AX2 és mellé van kötve az ether2-re szintén egy HAP AX2 capként:

Szóval ha jól tolmácsolom a két router egymással gondban volt és folyamatosan számolta a "legolcsóbb útvonalat" és "vitatkoztak ki a root bridge?".
Először a GPT barátom azt tanácsolta, hogy vegyem le a fő router bridge root costját 1000-re, majd ha nem igen segít (persze inkább a biztosra akartam menni először), jobb ha kikapcsolom a CAP-en a spanning-tree-t.
Örültem, hogy a log megszűnt, majd azt vettem észre ahogy mentem le az emeletről (fő router - ok), a földszintre (ahol a CAP van), leszakadtam, és nem is tér magához....csak ha a wifi interfészt ki-be kapcsolom (akár telefon, akár gép).
Tehát elveszítettem a mondhatni "seamsless roamingot".Visszaállítottam backupból és kezdjük előlről: csak a fő routeren állítottam be kézzel 1000-re a költséget, a spanning-tree maradt a CAP bridge-n, nyilván magasabb értéken.
Most elvileg "nincs log üzenet, csak az az utolsó sor:
Main MikroTik - hap AX2 ether2 - CAP:0 rcv info InferiorRootAlternate\nÉs minden működik, mint eddig.
Hozzáértőktől kérdeném, ha már a GPT tanácsait követve is hibázok, rendben van ez így?
Miért lett hirtelen problémája mikor kikapcsoltam a CAP-en a spanning-tree módot?
Ha oda eleve felesleges a funkció, ne Ő találja ki a root, hanem csak "kapja meg az információt".Köszönöm előre is!
-
user12
őstag
Sziasztok.
Rakott már össze/használ valaki wireless bridge-et wave2 és “legacy” wifi eszközök között?
Az A eszköz ap módban van, B eszközön végigpróbáltam az összes station módot, a link feláll, de nem megy át rajta a forgalom. Plusz az A eszköz összes wifi eszköze elveszti a kapcsolatot az ap-vel, amint a station connected státuszba kerül.
Az eszköz jó, előzőleg egy Unifi eszközhöz csatlakozott mint kliens, ott minden ok volt.
Van valakinek ötlete? Köszönöm előre is. -
Ablakos
addikt
Az volt a tervem, hogy a wap ax második lan portjában fog a pc-m a hálózathoz kapcsolódni. Lan Btest sebesség mérésnél elég magas ~50% cpu terhelést mutat a wap. A wap konfigjában bridgeben van a lan1és lan2. Miért erőlködik ennyire a cpu-ja?
-
-
stopperos
senior tag
Wireless csomaggal, az ac ezközökig bezárólag ugyanaz a működik, mint amit írtál RouterOS 7-en is. Az eltérést a te esetedben az ax-es eszköz és a hozzá tartozó wifi-qcom csomag okozza.
Ilyen formában, nem fog működni. Vezeték nélküli eszközökre access-list-ben tudsz ehhez hasonló működést elérni, vagy a Multi Passphrase Group funkcióval. Vezetékesre marad a dot1x. -
gabro0
őstag
Mikrotikben nem tudsz egyes domainekhez DNS szervert vagy szervereket állítani például. Kivétellistát se tudsz szerintem a blokkolt domainek közé felvenni, plusz a stat és az előzményekben keresés szerintem elég hasznos. Nem mondom, hogy Mikrotiken nincs ilyen, mert nyilván van és nálam is minden DNS query logolva van, csak az egy másik szerver, más stack.
Úgyhogy jó a Mikrotik beépítettje, amíg nincsenek különösebb igények, de messze rugalmasabb az ADGH
Nekem nagyon bevált. -
gabro0
őstag
Na azért nem, okosabb az annál
Dockerbe dobd fel, szerintem klassz dolog. Nálam is fut, a lokál domainek Mikrotikből oldanak fel, minden más pedig adguardból. (Ha esetleg valaki nem ismerné, Adguard = Adguard Home) -
Ecsi
tag
Sziasztok!
Sajnos ROS 7-re sehol sem találtam, csak ros 6-ra olyan setup beállítást, ami mindenféle sallang nélkül (hotspot, capsman, userman) egy külső radius-ról hitelesítene.
A kiinduló:
Ez pl egy parancsos telepítő daloradius-ra, ami freeradius + adatbázis + webui
https://github.com/lirantal/daloradius
Vagy egy teljesen kulcsra kész, csak be kell importálni OVA fájlt valamilyen virtualizációba.
https://www.packetfence.org/download.html#/zen
Ezt a beállítási lehetőséget pl.: nem találom ros 7 alatt
Ezt eddig beállítottam:
A cél az lenne, hogy az olyan eszközök, ami nem tudnak dot1x-et, azok
külső radius szerver segítségével vagy MAB, (Mac Authentication Bypass)
mac auth alapon vagy dot1x, de mac alapú, és nem pedig port security alapú hitelesítést végezzen akár vezetékes akár vezeték nélküli hálózaton.
Elvileg ezt a mikrotik eszközökkel meg lehet csinálni, csak nekem nem sikerül.
Van egy AX3-asom wifi-qcom csomaggal, amin a wifi klienseket szeparálnám el dinamikus vlanokkal, amit a radius szerver kezelne, illetve van egy CRS310-8G+2S+ -em, amin a vezetékes eszközeimet (nas, mini pc, laptop etherneten) kezelném. IoT eszközeimmel együtt már 50+ mac cím van, és szeretném ezt login ablak mentesen ezt megoldani.
Ebben kérném előre is a segítségeteket! -
MasterMark
titán
Hallgathat ezeken is DNS forwarder, viszont a HTTPS forgalmat csak proxyval és a session terminálásával lehet figyelni.
szerk.: Otthoni hálón belül viszont nem kell titkositott DNS, elég ha a forwarder kifele azon kommunikál. A saját eszközeiden meg úgy állítod be, hogy a sajátodat használja.
-
-
Tamarel
senior tag
Az alkalmazás fejlesztője azt ír bele, amit akar.
A céges környezetre vonatkozó leírásokból vagy naplókból lehet begyűjteni, hogy miket használ, aztán egyedi megoldást betenni.
Pl az Apple rendszerszinten doh.dns.apple.com-t használja, amit egy szűrt doh-ra átirányítva lehet manipulálni.Ez csak macska-egér játék. Hálózaton legyenek bent az alap dolgok, de ha jó a végponti, akkor idáig el se jut.
Nyilván, ha nem ömlene mindenhonnan a reklám gátlástalanul, akkor nem is kellene foglalkozni vele. -
Lenry
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
és akkor ők nem is szűrhetők?
vagy csak a Mikrotik nem képes rá? mert úgy látom, hogy az AdGuardban van erre vonatkozó opció (bár nálam nem aktív
) -
Lenry
félisten
válasz
Tamarel
üzenetére
A 853-as porton 10-20 ezres blokkolások vannak (főleg telefonok miatt), a dns-en hónapról hónapra egyre kevesebb.
ez nekem új, a telefonok máshogy használják a DNS-t? erről valami összefoglalót tudnál linkelni (vagy írni, ha nem nagy munka), hogy merre induljak el a témában?
-
Tamarel
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Jogos, kijavítottam a kommentet.
Tudom, hogy nem lehet mindent blokkolni, írtam is korábban, hogy a végponti védelem/szűrés mindenképp kell.
A 853-as porton 10-20 ezres blokkolások vannak (főleg telefonok miatt), a dns-en hónapról hónapra egyre kevesebb.

-
Tamarel
senior tag
Miért 1.1.1.1 és nem 1.1.1.2?
Szerintem érdemes néhány szabállyal megtámogatni a dolgot: kliens DoH block és sima dns átirányítás router-re.
/ip firewall filter
add action=drop chain=forward comment="doh block" dst-port=853 \
in-interface-list=LAN protocol=tcp src-address=!<router-ip-címe>/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat comment="dns redirect udp" dst-address=\
!<router-ip-címe> dst-port=53 in-interface-list=LAN protocol=udp \
src-address=!<router-ip-címe> to-addresses=<router-ip-címe>
add action=dst-nat chain=dstnat comment="dns redirect tcp" dst-address=\
!<router-ip-címe> dst-port=53 in-interface-list=LAN protocol=tcp \
src-address=!<router-ip-címe> to-addresses=<router-ip-címe> -
mrots
tag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
"De azt honnan tudom, hogy éppen melyiket használja? Még nem találtam ilyen állapot jelzőt. "
Altalanossagban egy kliensen egy konkret (manualis) nevlekresnel specifikalni lehet a nevszervert amit kerdezni akarsz, illetve ha nem teszed, akkor kiirja, hogy melyik nevszervert hasznalta. Peldaul az nslookup.
Viszont mikrotik eseteben utolag nem tudod megmondani, hogy az elozo keresre kapott valaszt konkretan melyik DNS szervert hasznalva sikerult produkalnia, sem azt, hogy a kovetkezo kerest melyik szerver fele fogja majd inditani.
-
MasterMark
titán
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Ha timeout-ol, vagy elérhetetlen, akkor nézi a következőt.
dnsmasq-nak van statisztikája, meg a legtöbb forwarder-nek gondolom, hogy melyik upstream szerverre továbbítja. Alapból a forwarderek párhuzamosan szokták csinálni, de dnsmasq-nál is van rá opció, hogy strict-order.
Most mikrotik specifikusan nem tudom hogy van, biztos ott is be lehet állítani jól.
Viszont a kliensek mindig sorrendben csinálják, szóval a DHCP-vel kiosztani a jó sorrendben az mindig jó lesz.
szerk.: Itt azt írja a static dns szervereket sorrendben használja a mikrotik is:
DNS - RouterOS - MikroTik Documentation -
válasz
MasterMark
üzenetére
De azt honnan tudom, hogy éppen melyiket használja? Még nem találtam ilyen állapot jelzőt.
-
Lenry
félisten
pont ma örültem meg, amikor a Home Assistantban megtaláltam a Mikrotik integrációt és valami hasonló dashboardot gondoltam összerakni, aztán kiderült, hogy egész konkrétan semmire nem jó

-
DeniL
tag
További érdekesség, mert nem emlékszem, vagy nem csak nem találtam itt róla infót a fórumon.
Mindig is tetszett az Unifi rendszerek dashboardja, nyilván a lentebbi linkeken fellelhető megoldások azért mégsem ugyan azok, mert:
- nem a routeren futnak (bár ha izmos a vas és van usb port tárhelynek, akkor futtathatjátok dockerben
- ha nem elég a router teljesítménye, akkor kell valami amire felrakod (gyári nas, épített nas, szerver, vps, raspberry pi alapú cucc, stb)
- nyilván nem ugyan az felhasználói és funkcióélmény semDe mégis ad némi pluszt, semmi újdonság nincs benne, api-n lehívogatja az infókat és megjeleniti egy előre összerakott dashboardon + ha félted a nand flasht, akkor kirakhatod a syslogot is ide és egy felületen lehet áttekinteni az alap információkat a rendszerről.
https://github.com/akpw/mktxp?tab=readme-ov-file
Én ezt tettem fel, dockerbe csomagolva "all in one":
https://github.com/akpw/mktxp-stack?tab=readme-ov-file"Minta dashboard kép" :

-
DeniL
tag
válasz
ekkold
üzenetére
Nincs mit!
ui: én voltam a balga, ha már megosztottam a képet, akár ki is szedhettem volna az exportból

Legyen itt, hátha más is kedvet kap, cache méretét router memória mérettől függően módosítani szükséges.
(Nyilván azért adtam ilyen sokat mert van miből, meg fogalmam sem volt ahogy toltam bele a listákat hol lesz a vége
)/ip dns set allow-remote-requests=yes cache-size=64000KiB servers=1.1.1.1,8.8.8.8,8.8.4.4
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://raw.githubusercontent.com/StevenBlack/hosts/master/hosts
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://filters.hufilter.hu/hufilter.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://cdn.jsdelivr.net/gh/hagezi/dns-blocklists@latest/adblock/pro.plus.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://cdn.jsdelivr.net/gh/hufilter/hufilter@gh-pages/hufilter-abp.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://cdn.jsdelivr.net/gh/hufilter/hufilter@gh-pages/hufilter-selfpromo.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://cdn.jsdelivr.net/gh/hufilter/hufilter@gh-pages/hufilter-dns.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://cdn.jsdelivr.net/gh/hufilter/hufilter@gh-pages/hufilter-hosts.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://adaway.org/hosts.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://v.firebog.net/hosts/AdguardDNS.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://v.firebog.net/hosts/Admiral.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://raw.githubusercontent.com/anudeepND/blacklist/master/adservers.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://v.firebog.net/hosts/Easylist.txt
/ip dns adlist add ssl-verify=no url="https://pgl.yoyo.org/adservers/serverlist.php\?hostformat=hosts&showintro=0&mimetype=plaintext"
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://raw.githubusercontent.com/FadeMind/hosts.extras/master/UncheckyAds/hosts
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://raw.githubusercontent.com/bigdargon/hostsVN/master/hosts
/ip dns adlist add ssl-verify=no url=https://v.firebog.net/hosts/Easyprivacy.txtIsmerek két olyan teszt oldalt, ahol tudjátok ellenőrizni a változások eredményét (nyilván ahogy bővítitek a listákat, jobb eredményeknek kellene születnie
) -
DeniL
tag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Igen, mehetne még bele több is.
Gondolkodtam hogy van egy régi raspberry pi3-asom és mehetne rá a Pihole, de felesleges.
Alig változott a kiterheltsége a routernek, bőven mehetne még feljebb is, azért van hogy használjuk.
Így végül feleslegesen nem üzemeltem be egy másodlagos eszközt, amikor ez is elbír vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mesterséges intelligencia topik
- Ingatlanos topic!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Guild Wars 2 (GW2)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
cAP AX tápját dugtam bele az LtAP mini-be