- Mobil flották
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- One mobilszolgáltatások
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Yettel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
senior tag
válasz
feketegergo #3689 üzenetére
Csak kíváncsiságképp, van valami kifejezett oka, amiért mikrotik-et szeretnél? Csak mert szerintem otthonra átlag felhasználásra teljesen felesleges, és ha nincs megfelelő tudásod hozzá elég sokat fogsz szívni a beállításokkal, mint például egy biztonságos tűzfal, port-forward, hairpin nat, ddns, vlan, a vpn-ről nem is beszélve. Ezt tapasztalatból mondom, én is elkezdtem mikrotikkel, voltak bajok az elején rendesen, és nem kevés órát töltöttem olvasgatással, mire egy egyszerű problémára megoldást találtam. És az egész időpazarlás volt számomra, mert nekem nem ez a szakmám, csak kíváncsiságból foglalkoztam vele.
Abszolút nem reklám jelleggel, én a helyedben megnézném az ubiquiti terméket is. Én mikrotikről váltottam erre és stabilitásban semmi különbség sincs, maximálisan meg vagyok elégedve vele. Jóval könnyebb beállítani grafikus felületen, persze van hozzá cli-is, folyamatosan fejlesztik a szoftvert, rendszeresek a frissítések.
Nem írtad milyen neted van, egy er-x 250-300Mbps pppoe kapcsolatig jó, egy er-lite pedig gigabitre is. Valamelyik mellé 2db uap ac lite-ot, és a meglévő switch-ed. Írtad lesz egy linux szerver, arra mehet a uap controller szoftvere, és lesz roamingod is az ap-k között. A gyengébb verzióból megvagy ~68,5k-ból, az erősebb már 82k, viszont azon egy jó ideig nem kell fejleszteni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest