- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
senior tag
válasz
feketegergo #3689 üzenetére
Csak kíváncsiságképp, van valami kifejezett oka, amiért mikrotik-et szeretnél? Csak mert szerintem otthonra átlag felhasználásra teljesen felesleges, és ha nincs megfelelő tudásod hozzá elég sokat fogsz szívni a beállításokkal, mint például egy biztonságos tűzfal, port-forward, hairpin nat, ddns, vlan, a vpn-ről nem is beszélve. Ezt tapasztalatból mondom, én is elkezdtem mikrotikkel, voltak bajok az elején rendesen, és nem kevés órát töltöttem olvasgatással, mire egy egyszerű problémára megoldást találtam. És az egész időpazarlás volt számomra, mert nekem nem ez a szakmám, csak kíváncsiságból foglalkoztam vele.
Abszolút nem reklám jelleggel, én a helyedben megnézném az ubiquiti terméket is. Én mikrotikről váltottam erre és stabilitásban semmi különbség sincs, maximálisan meg vagyok elégedve vele. Jóval könnyebb beállítani grafikus felületen, persze van hozzá cli-is, folyamatosan fejlesztik a szoftvert, rendszeresek a frissítések.
Nem írtad milyen neted van, egy er-x 250-300Mbps pppoe kapcsolatig jó, egy er-lite pedig gigabitre is. Valamelyik mellé 2db uap ac lite-ot, és a meglévő switch-ed. Írtad lesz egy linux szerver, arra mehet a uap controller szoftvere, és lesz roamingod is az ap-k között. A gyengébb verzióból megvagy ~68,5k-ból, az erősebb már 82k, viszont azon egy jó ideig nem kell fejleszteni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Háború Izraelben
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- !Akció! Klipsch R-120SW Sub / Mélynyomó
- BMW gyári alufelni, téli gumival
- Eladó LG OLED G4 55" 3 ÉV GARANCIA
- iPad Air 5th gen (2022) 11" Blue M1 Cellular, ESR Rebound Hybrid Case 360 tok, 5in1 Type-C Hub
- AKCIÓ!!! Új SONOS ACE - Dolby Atmos vezetéknélküli fejhallgató, dupla BT, Sonos rendszer nélkül is m
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest