Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LaCeeN

tag

Sziasztok,

Uj Mikrotik felhasznalo vagyok es gondjaim akadtak a Wi-Fi tokeletes beallitasaval egy AX3-on. Mi az ajanlott konfiguracio otthonra? Lenne elonye annak, ha CAPSMAN menedzselne az AP-kat? Roamingra nincs szuksegem, a 2G savot szeretnem ha csak az okoseszkozok hasznalnak, az 5G-re pedig mennenek a telefonok, PC-k es TV-k. Sok eszkoz fel/le jar a halozaton, nem stabilak (disassociationt latok a logban). Tovabba jo lenne, ha tudnam fixalni a 2G-t valamelyik channelre, mert a Gree klimak gyakran lekapcsolodnak. (Ez a regi vodafoneos routerrol is gond volt, mert csak auto modban volt a csatorna valasztas)

Bridge filterrel probaltam szurni, hogy az IOT eszkozok ne tudjanak kimenni a LAN-on de ilyenkor hiaba a masik AP-ra csatlakoztam, a Samsung TV-k nem voltak hajlandoak csatlakozni.

Lenne ertelme VLAN-okra bontani a halozatot a konnyeb szures erdekeben?

Masik problemam az volt, hogy az asztali gepemben egy Apple Broadcom chipes AC kartya van, ami csak akkor tudott csatlakozni ha a group key refresh timeot felvettem 1 orara. WPA3 nem mukodott a gepeken, a Win11 azt irja, hogy nem lehet csatlakozni a halozathoz.

Ha esetleg tud valaki reszletes tutorialt/setup guideot linkelni, akkor azert nagyon halas lennek :)

Elore is koszonom, es bocsi a hosszu kerdes miatt. :)

Új hozzászólás Aktív témák