Hirdetés
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
adika4444
üzenetére
A cél az lenne, hogy NAT-oljon a MikroTik a Sagem-re kötve, miközben mondjuk a 10-es VLAN-ban elérhető a Sagem hálózata, mint egy switch.
Szerintem ezt minden további nélkül, forrás IP-hez vagy/és kimeneti interface-hez kötöd az srcNAT-ot(vagy masquerade-t, ha nincs a Telekomos DHCP szerveren IP lefoglalva).
Azon agyalok még, hogy ha csinálok egy portot a 10-es VLAN-nak, és arra állítok be egy címet (tehát a 10-es VLAN-ra), akkor vajon arra tudok-e NAT-olni
Minden további nélkül, mondjuk megmondod, hogy adott VLAN, vagy interface esetében szabad NAT-olni.
mert akkor viszont menne egy kábellel, csak a WAN-nak kinevezett port a 10-es VLAN-ban lenne, onnan lenne IP-je amire NAT-olok.
Hát erről én megint lemaradtam. Úgy tűnik nagyon más szemantikai mezőkön operálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Könyvajánló
- Hisense LCD és LED TV-k
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- E-roller topik
- Yettel topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Most már tényleg itt az Ítéletnap, premier előzetesen a Terminator 2D: NO FATE
- Saros (PS5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold