Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

A winbox neighbors fülön megjelenő routerekkel van némi furcsaságom, a következő a helyzet:
    bizonyos gépeknek szeretnék más átjárót adni, ezt ha fixálom a gépnek kiosztott címet, akkor a dhcp networks fülön egy sort hozzáadva, könnyen be is tudom állítani.

Ami érdekes számomra, ha van a gépemnek bejegyzése, akkor a winbox neigbors fülön már nem talál egy routert sem, illetve sok sok frissítés nyomkodásra az előbb talált egyet (kettő van amit meg kéne találjon).

Ez már akkor is fennáll, ha van bármilyen bejegyzése, lehet akár azonos is az összes többire vonatkozóval.

Tehát az alap bejegyzés (network, gateway, dns)
    192.168.61.0/24 192.168.61.1 8.8.8.8,8.8.4.4

Ha ezek mellé felveszek egy ilyet
    192.168.61.110 192.168.61.1 8.8.8.8,8.8.4.4
    akkor ez a gép, ami a 110-es a winboxot futtatva már nem látja a mikrotikeket a listában...

Persze ha a gatewayt átállítom a másik mikrotikre, akkor pláne nem.

Nos, hogy tisztább legyen: router 1, dhcp szerver és wifi, ide kapcsolódik a gépem, egy bridgben minden, lte -n kapja a netet.

router 2, lan-on összekötve a router1-el, wifi client egy távoli ap-re

Az egész célja, hogy bár van eszköz ami az én wifimre kapcsolódik fel router1-re, azt szeretném, ha nem az én lte kapcsolatomon kapja a netet, hanem router2- felé menve a másik távoli wifiről.

A konfiguráció működik !, csak most a beállítás és teszt során előjött ez a winbox anomália. Amikor a saját gépemre vonatkozó network bejegyzést törlöm, abban a pillanatban a winbox látja a routereket.

Új hozzászólás Aktív témák