- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuu
őstag
Aki hulyeseget beszel itt az te vagy, foleg annak a fenyeben, amit szenvedtel SG-n, hogy nincs is mikrolag, az kizart blabla, amikor leirtam ezt a jelenseget vagy 2-3 eve ott. Mar akkor is ott erolkodtel, mikozben aranyered lett.
Aztan privatban jottel hozzam sirni, hogy segitsek mar eltuntetni, fel ev mulva LOL. Ezekutan szerintem jobb, ha nem okoskodsz.
De tudod mit troll koma tied lehet az utolso szo, mert ugy sem fogod tudni megallni,a nagy ignoreddal, hogy ne probald eloadni magad, csak az a gaz, hogy visszaolvasnak 2 evvel ezelottre, akkor mar ezeket a dolgokat kb vagy 10en leirtuk mar, amin nyuglodsz, csak nehez a felfogasod, hogy ertekelni is tudd.
Na bye troll, ignore on. -
Jakuu
őstag
Nem, ,nem a trackir miatt van, mert aki nem hasznal trackirt annak is elofordul a problema.
Mint ahogy nalam is es rengeteg masnal is, akik nem hasznalnak trackirt es a problema meg is fennall.
De ez kiprobalhato egyszeruen, a trackir mellozesevel.Itt pontosan elolvashatod mit csinal a D. V-Sync.
http://hardforum.com/showthread.php?t=928593
En azt allitom, hogy nem azt az erteket latod, ami valojaban a valos ertek, pontosabban a duplajat latod az OSD-n.A 60FPS-re fixalas, meg mint irtam csak ott segit, ahogy a VGA limitjet nem lepi at az adott jatek teljesitmenyigenye. Peldaul probald ki a Metro-nal. Minden fel maxra, legnagyobb felbontas mellett es mindjart nem lesz eleg a fixalas.
A kameramozgas, meg sokkal eroforras igenyesebb mint az allokep, nem veletlen a szaggatas, a VGA-t jobban megterhelobb jatekoknal, hiszen a meg nem jelenitett uj texturakat ki kell rajzolni stb, ahogy mozog a kamera. -
Jakuu
őstag
Igen elolvastam, sot meg arra is emlekszem, hogy amikor eloszor leirtam a problemat, akkor megvoltal rokonyodve az SG-n , hogy ez nem letezhet, es miutan te is szembesultel ezzel a problemaval rampriviztel, hogy segitsek mar megoldani a problemadat.
Ennyire nem vagyok kepben.
Az hogy meg mit latsz 60 FPS-nek es mi a valosag az ket kulonbozo dolog.
Csak sajat magadat kene visszaolvasnod es jozan paraszti esszel feltenni a kerdest, hogy mitol szaggatott eddig a megjelenites, ha 60FPS-ed volt a kiiras szerint,ugyebar aminek tokeletesen folyamatos mozgast kellene biztositania.Hat en kikapcsoltam a double v-synvet es azonnal mas adat fogadott, megpedig pontosan a fele FPS.
Olyanpedig nincs hogy fix fps-re allitod a jatek megjeleniteset, mivel a VGA-nak van egy fizikai hatara es az objektumok szama es egyeb a VGA-t megterhelo muvelet valtozik a folyamatok soran, es amikor eleri a VGA a szamitas ertekeinek a hatarat, akkor ha nem tud akkora teljesitmenyt kisajtolni maganol, ami az adott FPS-hez kell, akkor nem fogja elerni azt a bizonyos FPS szamot. -
Jakuu
őstag
Azt hivjak camera panningnak (nem a hibajelenseget, hanem a camera mozgasat ami oldal, vagy fel-le torteno mozgast vegez kovetve az esemenyeket), de en nem errol beszeltem, mivel az egy szinkronizacios hiba (amikor a film frame rateja es a megjelenites eltero), ami az eltero kepernyo frissitesbol adodik. (Beszelhetnenk ilyen erovel az input lagtol a tearing effectig sok mindenrol.)
Filmeknel egyertelmuen latszodik, amikor egy 25 FPS filmet nem 25/50/75 MHzes fissitesnel jatsznak le es nincs pulldown.
Az ATI topicban ezt kepekkel is illusztraltam az MPC-HC display stat funkciojaval, ahol grafikonnal lehet szemleltetni a szinkronizaciot, ahol az eltero frisstes miatt szinkronba kell hozni idonkent az eltero megjelenitett kepkockakat, ilyenkor a kep ugrik egyet es mivel az eltoro lejatszasnal allando szinkronizacios hibak vannak (kepkocka keses) igy gyors idokozonkent megtortenik ugyanez a funkcio allando idokozonkent.Amirol en beszeltem az a ms altal hasznalt double vsync ahol a trukkozes eredmenyekent nem a valos FPS erteket latod, hanem a ketszereset. Tehat a 60FPS az gyakorlatilag 30.
Nem is tudom mihez hasonlitsam, talan a legjobban a regi TV-s szabvany megjelenitesehez hasonlithato, na persze ezt nem feltetlenul kell igy ertelmezni.
Ugye ott 50 felkepkockat jelenitettek meg soronkent, azaz 25x2-t es a szem sokkal folyamatosabb kepet latott.
Csakhogy ott nem volt kepkesleltetes ugyanis az analog rendszereken ez sokkal gyorsabb mint a digitalisokon.
Csakhogy a digitalis kepmegjelenites nem interlaced modon mukodik.
Az a gond itt, hogy nem a valos erteket latod, amikor az FPS kijelzot nezd ilyenkor, mert az ertek csak a fele. (Az MS altal hasznalt double V-syncnel)
Ha 60FPS es kornyeken van az ertek, akkor meg jo hiszen az a valosagban 30FPS es azt meg folyamatosnak latod.
Csak hogy a jatek kozben vannak ingadozasok es ugye mint irtam az 50 FPS ala amikor beesik az ertek, ami valojaban csak 25FPS, abban a pillanatban mar a szemnek nem folyamatos a mozgas.
Es a nagyobb ingadozasoknal jon az akadozo mozgas. -
priti
addikt
Amúgy otthon sosem látok képtörést. Úgy megy a VGA, ahogy a csövön kifér, nincs szinkronizáció, nincs maxfps, tudod mi van? Egy Sony KDL-40W4000 LCD TV, amit annó PS-hez is fejlesztettek. HDMI bemeneten megoldja. Kérezd a japcsikat hogy csinálják. Van egy 10 bites panel benne, ami ha leveszed a fényerőt alap 50-ről 40-re vagy az alá nem buzizza szét a szemed, belebújhatsz 30-nál már egész közel fél méterre is, mint egy monitorba. Ílyenkor nem színhelyes, de szép képe van. A játékokban a fényerőt előfordul, hogy feljebb kell tenni, hogy a sötét részeken lásd a részleteket ha a TV-n le van véve. A TV-n el lehet menteni a beállítást, mondjuk a "mozi"-ra így annyi, hogy amikor TV-t nézel messziről akkor átkapcsolod "normál"-ra amikor meg monitornak használod akkor meg "mozi"-ra és bakker nincs nagy lagja. A kis kommancs megoldotta. Nem értem hogy, de megoldották. Volt a TV annó 250k mittomén 2008-ban vagy mikor, megvettem aztán enjoy.
Ezekből a szoftveres taknyolásokból sosem lesz normális otthoni -amolyan végfelhasználó számára élvezhető- megoldás. Ez mindig ilyen akkor éppen abban a szoftver és hardverkörnyezetben amikor foglalkoznak vele nagy nehezen összehozzák, de másnap máshol már nem jó. -
Redneck
nagyúr
Pontosan tudom mi a v-sync, a 90-es években is volt csak még mondjuk CS-ben maximum emelkedőre futásnál láttál kis csíkokat, addig a modern játékokban már vízszintes fordulásnál is undorító tud lenni.
Nyilván az sem mindegy hogy double vagy triple buffered beállítást alkalmazunk.A limiterrel elég jól kiküszöbölhető a vízszintes elcsúszás. Ha teszem a maximum fps 100, a minimum 60 de azt csak nagy droppokkal látod akkor célszerű a mindenkori minimumra belőni. Ha minden körülmények közt 60 fps-t produkál alacsony frametime mellett akkor nincsenek kiugró hibák és ronda csíkok. Single játékokat elképzelhetetlennek tartok vertikális szinkron nélkül. Sokkal egyenletesebb szebb képet kapunk ha bekapcsoljuk. Mondjuk én kontrollerrel játszom a single játékokat, úgy is konzolra készült a legtöbb. Na meg kényelmes vagyok és szeretem azt a kevés időt amit otthon (pláne a gép előtt) töltök, fekve eltölteni
Egyébként nem minden játékmotor csíkoz v-sync nélkül.
-
priti
addikt
"Az fps fixálásnak az is a lényege, hogy mehet vele párhuzamosan a vsync."
Vagy nem, attól függ hogy van fixálva, de végülis igen.
Idézek az első hsz-emből:
"Ha nem tud és v-sync nélkül szar, akkor megpróbálom megkeresni mi az a max FPS amit tud a VGA-m stabilan és a matekot meg a számítógépre bízom, de úgy kapcsolom be a v-sync-et, hogy az FPS-em fixálva van, ha nem tudom fixálni akkor nem használom, szóval nagyon ritkán, szinte soha nem használom, inkább erős VGA-t próbálok tartani"
Leírtam hogy használom, ha ner adj Isten használom. Azzal kezdtem, az első hsz-em volt ebben a topic-ban. Véletlenül jól. Na mindegy. Rágd velük a csontot, ha az jól esik, nekem nyolc.
Annak szerintem nem sok értelme van, amikor azt írja valaki, hogy a szinkonizáció nem biztos, hogy szar akkor, amikor 60:55 van. Mi nem biztos ezen? Egy szinkron akkor jó, ha pontos, ha nem pontos akkor semmire nem jó. Akkor az biza szar gyerekek. Vagy meg kell oldani, vagy meg kell kerülni a problémát. Meg tudom oldani? Nemtom. Meg tudom kerülni? Megtom. Éljen a maxFPS. Igazából min rugózunk? Azt szerintem nem tudjuk, csak rágjuk a csontot. -
priti
addikt
Az első félreértés az, hogy vertikális szinkronnak hívnak valamit, ami nem 60FPS-t produkál, azaz nem szinkron a 60Hz-es megjelenítővel. Ha nem szinkron akkor mi? Elhibázott szinkron. Az elhibázott szinkron szinonímája lehet például a "szar" függetlenül attól, hogy a kedves programozó a "de" szócska után mivel magyarázza a bizonyítványát, mert a szinkron szó jelentése egyértelmű és az amit struált az nem szinkron.
A másik félreértés, hogy a fórum nem arról szól, amiről szólhatna, hogy mit kell csinálni ha jót akarsz magadnak, hanem háttérismeret nélküli okoskodásról, mert arról próbálnak beszélni és beszéltetni mindenkit, hogy mi miért van. Én is leírtam neki, hogy nyomja ki a v-sync-et és fixálja a játék konzoljában a maxFPS-t, mert jobban jár, de hiába, mert ő érteni akarja alapismeretek nélkül, hogy mi mit csinál. Nem fogja érteni és nem fogja abbahagyni a te hsz-ed után sem. Reménytelen.
Neki egy csodaprogram kell, amitől egy 20k-s VGA-val tökéletesen fut a játéka. Ha lesz ilyen belinkelem. Első leszek. -
fsb1000
nagyúr
Lehet hogy van valamiféle összeesküvés elmélet. Rengeteg fórum foglalkozik stutteringgal.
Sok helyen linkelik a fpslimiter_0_2.zip programocskát de minenhol törölve, blokkolva.
Pedig találtam olyan fórumot is ahol TimeFrames ábrákkal is alátámasztják áldásos hatását.Én nem hiszek az ilyesmiben (mármint a multik elnyomásában, olajcégek blokkolják az alternatív dolgokat, stb), de az valószínű hogy egy ilyen programocska nem csak a dadogást szünteti meg, de a késztetést is hogy 2x akkora VGA-t vegyen az egyszeri user.
-
fsb1000
nagyúr
Igazad lehet, a videon is jól látszik a gond. Nekem nincs semmilyen gyakorlati tapasztalatom a 30fps fixálásra.
Csak arra gondoltam érdemes lenne kipróbálni.Viszont ahol eddig Vsync-et alkalmaztam, ott nekem nem jelentkezett kellemetlen mellékhatás. Igaz főleg GForcokkal teszteltem. Viszont ATI-nál kb az volt amit leírtál, de akkor nem gondoltam, hogy ez a Vsync hibája, én inkább a kártyát okoltam, mert hasonló teljesítményű GF, ugyanazokkal a beállításokkal nem produkálta.
Szóval lehet érdemes lenne megvizsgálni hogy az általad leírt Vsync nyügök mitől származnak és mennyire kártya függők.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi! Így már értem.
Az OSD beállítását lehet erre a célra használni. Kicsit nyakatekert de biztos müxik, és érdekes lehet Vsync nélkül valamint Vsync által meghatározott frekvencia egész számmal osztott értékeit próbálgatni.A moziban vagy videót nézve teljesen elfogadható a 24-30 fps is. Játékoknál is az lehet, ha nincsenek hirtelen nagy méretű képváltozások. És egyáltalán nem mindegy hogy egy rendszernek 120 vagy 60 vagy 30 képet kell kiszámolni másodpercenként.
Csak az a kérdés hogyha ez ennyire erőforrás kimélő és mikrolagg eltüntető eljárás, akkor a játékokban miért nem alkalmazzák? Miért nincs minden játékban olyan opció ahol a képszámítás frekvenciáját lehetne limitálni?
A legtöbben van egy Vsync ON/OFF azt jónapot. -
quailstorm
félisten
Amikor ezt az alkalmazás támogatja, a képminőség remek lesz. Egyébként kénytelen vagyok széthullósan játszani. Gondolj bele, a super hexagon világranglista 5-ik hely. Választhattam, hogy az amúgy is szemőrlő játék minden irányban szétessen, vagy olyan input lag hogy esélyem nincs...
Androidon is van ez a jelenség, ott nincs beállítási lehetőség.
Tapasztalatok: Mali-400 NAGY késés, széthulló kép.
Power VR GSX530/540-tökéletes.
Adreno 200 játszható, szokható input lag, jó kép. -
fsb1000
nagyúr
Szerintem ez egy valószinű felvetés.
A 192 bittől előre féltem - szerencsére nem érzékelhető a jelenség. Erre nyilván a gyártó is gondolt tervezéskor.A fele ekkora 3D számítással bíró GTX285-ön 512-es volt az memóriabusz (persze alacsonyabb frekivel), de annál nem voltak ilyen anomáliák. Olyan szép egyenletes diagrammokat produkált hogy csak na.
-
HSM
félisten
Nálam ha rátenyerelek egy gombra, akkor is mire végigér a csík, 120 volt a max. Aztán próbáltam nyomogatni mindenfélét, maradt 120 a max.
Lehet, a behányt USB-nek is van ehhez köze, jobban, mint a billentyűnek. Nekem volt egy döglött winyórackem, időnként megállt vele az átvitel, és mikor másoltam a mobilwinyóm és a rack között, úgy beállt 3-4 másodpercekre a gép, még netezni se tudtam. Nem 5000 lett volna a DPC, hanem error-al elszállt volna, ilyet ő még nem látott.
-
-
HSM
félisten
-
kabanka
aktív tag
pár egyszerűbb tény amit sajnos be kell látni:
- a pc-t nem játékra találták ki, emiatt nem is lehet hibáztatni senkit, ez tény.
- a pc inkompatibilis alkatrészekből tevődik össze, vásárolj előre összeszerelt tesztelt konfigot.
- a pc-n a legtöbb hibát a rossz driverek okozzák.egy példa: mindenki ismeri a futó csíkot a tvkben... ha azt nem egy erre kitalált hardverrel készítik bizony ott a stuttering. Ha zenélésnél egy visszhang effektet akarunk használni ami már közel stúdió minőség a mai legjobb processzor sem bírná ennek futtatását főleg nem 32-t egyidőben erre vannak a DSP processzorok. Hasonlítsunk össze egy DVD filmet dvd lejátszón és számítógépen... lehetőleg eredeti lemezt, nem agyontömörített hibás sz*rt máris ott a különbség, és ezek azok a dolgok amit egy PC nem tud megtenni mert nem úgy van kitalálva. És akkor egy közeli példa még a GPU számolása összehasonlítva a CPUval a CPU nem tudna olyan gyorsan textúrát számolni mint egy GPU viszont a GPU sem tudna nem rá megírt programokkal megbirkózni. Remélem érhető voltam
Játékra konzol... PS3 7+1 magos proci pár 256 mb-s videókártyával full hd--s játékokat visz, a gép ekkora videókarival nem tud megbírkózni. Miért? Mert nem érdeke a játékfejlesztőknek úgy megírni hogy a géped 10 évig jó legyen a játékaikhoz.... nincs optimalizáció.Ennyi
-
rumkola
nagyúr
usb-s billentyű is okozhat lagot, valamelyik játékhoz van homemade fix is, mert stutteringelt egyes juzereknél
valami billenytyűzet baszást kapcsol ki a windowsban úgy emlékszem, ezáltal megszűnik a stutteringállítsd be a játékban mondjuk, hogy egér egyik gombjára haladj előre, majd húzd le a bill.-t, és úgy nézd meg....
-
El Kebir
őstag
-
kranazoli
senior tag
Wow!
Azta qrva, hogy mik vannak Ember a Hold-on... , ez meg nagyon COOL!
-
kabanka
aktív tag
szerintem tegyél fel egy MSI afterburnert és játék alatt indíts egy feladatkezelőt ott nyisd meg a teljesítmény fület kezdj el játszani amikor akad alt tab és nézd meg a GPU és a CPU terhelését ha a GPU 90% fölött van kevés a vga ha a cpu dönt csúcsot akkor az. bár ezt kötve hiszem. inkább vga gyanús mert gondolom a grafika a játékban ki van csutkázva
)) tényleg nehéz elfogadni de van itt PH-s kolléga akinek két GTX580al és i7 procival akad játék
-
HSM
félisten
Persze, logikus, bizonyos sebsségű mozgásoknál látszik jól, illetve bizonyos FPS tartományokban. Forgolódásnál/motoron a sebesség is kicsit esik illetve a látványosító sebsségű mozgásba jut.
A táblázat a fraps benchmark "frametimes" állományából készült, excel-el beolvasva, vessző tagolású szöveges állományból való importtal, majd kiszámoltattam vele a képidők különbségét, majd ebből gyártattam egy diagrammot, amin beállítottam a dolgokat, hogy jól látszódjon minden.
Gondolom, a diagrammra gondoltál táblázat alatt.
Amúgy voodoo98 csinált egy jó kis programot, ami magától is legyártja, stutter-o-meter a neve, valahol valamelyik fórumban ott is van, de nem emlékszem már, melyikben.
Ami nekem megvan verzió: [link] Jelszó mint az előbb.
-
HSM
félisten
Írtad, hogy nálad a Crysis is produkálja a jelenséget 60fps alatt! Gondoltam, megppróbálom én is, mert szeretem azt a játékot, úgyhogy próbáltam vele egyet, és csináltam videót! Nálam valamiért 50Hz-re kapcsolta a játék a monitort, ezt igyekezetem ellenére nem látszik jól. Gondolom, a moddolt 50/72hz-es monitordriver miatt. Nem kellett sokat bütykölni, hogy 25-50 közt pont rossz helyre essen az átlag, fullhd maxon 2X-es élsimítással a levideózott helyen pont jó volt 775/1125-re húzott 5850-el.
A videó 720P-ben készült, 50fps-el, javasolt megtekintésekor is 50Hz-re belőni a monitort.
Ja, a diagram nem a videó alatt készült (mivel akkor nem látszott volna a sebsség) hanem közvetlen utána forgolódtam ugyanúgy, mint a videón is.
A kérdés: ez nálad folytonosnak/szaggatónak számít? [link] [link] -
kranazoli
senior tag
Baromira ugyanazzal küzd(ött) mint Te.
A lényeg sajnos az, hogy nem sikerült Neki megoldást találnia a problémára amit azt a 2 oldalt illeti.
Mindent kicserélt. A végén kábel cserét javasoltak Neki (DVI). De azzal is maradt a tünet. (Witcher 2)
Átolvastam a YT kommenteket is. Semmi megoldás. Ill. mégis, de...
A fórumban még azt javasolták Neki, hogy vegye fel a kapcsolatot a játék fejlesztőivel.
No, a YT kommentek között volt ez:
"Well, 30 min after posting my last comment I think I stumbled upon a fix! Try a program called dxtroy, in advanced settings, un-tick default options and tick limit fps and choose your limit. Battlefield bc2, crysis 2 and jsut cause are now feeling smooth locked at 30fps, fingers crossed for the rest. My gpu is running much cooler and quieter too."
Fingom nincs mi az a dxtroy progi, talán érdemes gúglizni rá, mert a fenti arcnak 30 fps-es limit-el simák voltak a fenti játékok.
1 perc gúglizás: How to use dxtory
Nekem ez mondjuk FRAPS alternatívának tűnik, de attól még lehet valóban van benne fps limiter. De Én nem nagyon hiszem, hogy ez fogja megoldani a problémát.
-
HSM
félisten
"No meg, ha vsync gond lenne, akkor kikapcsolt állapotában a kép szétcsúszásán kívül akadást nem lenne szabad látnom nem?"
Így van sajnos.Nem foglak lebeszélni, az a tuti, ha az ember utánajár, és a saját szemével látja, mi a pálya.
Azért ha rájöttél, mi okozza nálad mindezt, írd be ide is!
-
HSM
félisten
Hát 37 FPS sosem lesz olyan tükörsima, mint 60....
Ezt se felejtsd el!
Itt semmi tüske nincs, arról van szó, hogy képtelenség ugyanolyan idő alatt elkészülni két képkockával. A legszélsőbb képidők közötti különbség nincs 3ms... Az semmi. Kizárt, hogy észrevedd.Ha nehezen is látni meg, de úgy látom így is akad...
Ezekszerint sokat javult a dolog így?37FPS-nél nem az a baj, hogy túl gyors, hanem hogy kicsit lassúcska vajsima hirtelen mozgáshoz. Az is lehet, hogy akinél folyamatos, az jobban hozzá van szokva a kevesebb FPS-hez, és így nem zavarja a dolog.
A monitor követési képességét le tudod tesztelni, van egy progi, eizo monitortest, abban van egy utánhúzási teszt, többféle sebességgel mozgó kockákkal, amiknek állíható a színük. Ott meg tudod nézni, mekkora sebességű mozgást tud lekövetni a monitor.
Amúgy a "régi" samsung TN-es monitoromnál nem sokkal lassabb a dell u2312hm-em, kb. reális lehet a 8ms (a TN-esem 5ms). (Csak a 800 pixel/sec-en látszott picivel nagyobb utánhúzás, a TN 800-a valahol a dell 800-a és 400-a közt lehetett a képzeletbeli középúton.)
És azt sem szabad elfelejteni, hogy 800pixel/sec mozgásnál sokkal gyorsabbat már alapból nem nagyon fogsz folyamatosnak látni ekkora képméret/felbontás/képfrissítés mellett, mert 800pixelt 60-al osztod, az annyi, hogy képkockánként 13 pixelt megy arrébb, ami 3,3mm-es ugrások ha jól emlékszem a képpont-távolságra.A 40+ colos tévéken se véletlen erőltetik a 100 meg 200hz-es módokat, érdemes megnézni egy 40 colos tv-n ugyanazt az adást 24hz-en, 50hz-en meg 100 vagy 200hz-re átokosítva.
(Én mondjuk utálom az effektet és zavar is, de mégis a mozgások csak úgy lesznek igazán simák akkora méretnél vagy fölötte.)
-
kranazoli
senior tag
"A driverben vsync off, és játékokban állítom... ha játékban kikapcsolom, akkor ugye a win7 alatt driverből nem tudom kényszeríteni..."
Igen, az első az alapértelmezett.
Második: Miért ne lehetne?! Persze, hogy lehet! Már rég láttam Cata-t, de van benne V-Sync On opció (régebben v-sync always volt a neve). Ha nem leled kérdezd meg, pl. SG Radeon HD topic-ban, vagy itt PH-n vmi Radeon topic-ban.
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
hát pedig ez vsync probléma, nézd meg az értékeket, akkor folyamatos, ha a 60Hz-hez igazadó (16,7ms vagy 33ms), a ha két frissítés közé esne a frissítés, akkor akad. (25ms)
ha vsync off-ra állítod és nem akad a játék, akkor ezzel már be is határolhatod.
nem lehet, hogy ütközik a vga driver vsync beállítása és a játékban esetleg bekapcsolható vsync, vagy valami hasonló opció?
-
HSM
félisten
Durva különbség? Khm.... Szvsz a két táblázatban szereplő értékek kb. egyformák. A diagram skálázása van elrontva az alsó ábrán, ezért tűnik brutál ugrálónak (nem 0-ról indul, mint a felső).
A folyamatos képen még jóval nagyobb ingása van a frametime-nak, mint nálad, 28-35ms vs 25-28,5ms....
Jelen esetben indokolt nem 0-ról indítani a skálát, de arra ügyelni kéne, hogy legalább a lépték egyforma legyen. Ha nálad 0.5ms pontossággal van vonalkázva, akkor legyen így a másiknál is.A monitorod annyiból zárnám ki, mint problémaforrást, hogy 60 fps felett minden jó. Ha a monitor okozná a problémát, akkor az FPS-értéktől teljesen függetlenül jelentkezne a galiba.
-
Brekkk
őstag
Látom már mindent szépen végigpróbáltál.
Csak 1 tipp próbálj meg szerezni egy Hardveres HDD vezérlőt, lehet az SATA v SAS is. A lényeg, hogy hardveres gyorsító legyen.
Erre köss 2 SSD-t. Az egyik az Op rendszernek, a másik a programoknak.
Ez esetleg segíthet a dolgon. Az alaplapi HDD vezérlők olyanok amilyenek. Működnek ennyi, de CPU időt zabálnak. Pont annyit mint egy mikrolag.
Nekem Hardveres SCSI RAID redszerem van 128 Mb-rammal. 2 db 10 K RPM-es HDDvel RAID0-ban. Az Op rendszer SSD-n van.
Mikrolagom az SCSI RAID megvétele óta nincs. -
kabanka
aktív tag
Szerintem tudom mire gondolsz mostmár és ez nem microstuttering A Dirt3nál volt nekem a GTS450nél olyan hogy 60 Fpsen ment de amin 59re leesett mintha kimaradt volna pár kocka. Ezt XPn nem tapasztalni és régebbi driveren sem, de ez nvidia. és érdekes módon akárhova állítottam a grafikát simán mennie kellett volna de leesett 59re akadt. Szerintem erre gondolsz. A másik dolog meg hogy pl Codal játszol 25 képkocka és még a 30 is akadósnak látszik mert nincs meg a szinkron a szemeddel. Legalább 50 kéne (videózás miatt tudom), ráadásul ezt még megfejeli az a dolog hogy az LCD monitorod 60Hzen pörög és a videókártya tök mindegy milyen fps-t ad 60Hzet kap tehát egy másodperc alatt 60 képkockát vár a videókártyától. Ha ez nincs meg láthatod az akadást. Amúgy nem tudom mi esik le neked 60 FPS alá jó armát nem tudom de az én i 5 750es procim és agtx580al semmi nem akad. Hozzáteszem a Crysis ami a legbetegebb az 1.9es patch a HD textura és Ultra beállítások mellett valami 2 gigás packot fel kell tenni és utána is vaj simán megy. Végeredmény képpen a Furmark ezért is akad 60 fps alatt. Legalábbis nem látod folytonosnak.
Hivatalosan 17 képkocka/mp kell ahhoz hogy az ember mozgóképnek lássa a képeket.
-
kranazoli
senior tag
Ki nem röhöglek, csak nem értem.
Az igazsághoz hozzátartozik rég nem próbáltam melóhelyen kívül XP-t telepíteni, de ott "XP kompatibilis" vasak vannak.
Nekem már nincs is XP telepítő CD-m. XD
Szerintem ha nem indul el az vmi olyasmi miatt lehet ha nem tudja normálisan betölteni az XP az eszközmeghajtó programokat. Aminek ezeknél az új vasaknál van is realitása.
Én inkább Win8-al próbálkoznék. Mert ahogy írtam, hiába lenne tünetmentes a vasad XP-n és akkor mi van?! 20GB RAM-al és azzal a konfiggal nem fogsz XP-t használni abban biztos vagyok. Ennek a hibának vagy Seven alatt, vagy 8 alatt kell megoldódnia. Hiszen vagy maradsz a 7-esnél; vagy váltasz 8-asra ha kijön.
Esetleg utána lehet érdeklődni, hogy miért nem indul az XP a vasadon.
Van XP topic?! XD -
kranazoli
senior tag
Az igazán jó az lenne, ha Win8 alatt szűnne meg ez a hiba. HA(!)
Jahhh, meg vhogyan próbáld már ki egy TN panel-esen.
Márpedig a mikrolag az előre mozgásnál is jelentkezik. Ez tényleg vmi más lesz. Mondjuk Maga a mikrolag is eléggé Aera51 de így még inkább. Szal nem tudom, hogy ez most esetben jó; vagy rossz hír-e?
Másik OS-eket Saját kútfőből is ki tudod próbálni. Szerintem biztos vannak akik már most Win8 vmelyik build-jét használják.
Abu írta korábban, hogy Win8 amúgy is sok változást hoz majd. Nekem vmi olyasmi rémlik, hogy a V-Sync kezelése lesz talán okosabb?! (de ebben nem vagyok bizonyos) SG-n olvasgatom a Win8 topic-ot, de Béta verzióig Sevennel se foglalkoztam semmit. Sokan csak RTM-nél kezdik el jobban szemügyre venni.
-
kranazoli
senior tag
Annyit szólna hozzá, hogy dísznek lenne benne. De problémát nem okoz. Ha van kedved feldobni nem hinném, hogy bármi probléma lenne abból, hogy 4GB VRAM + 16GB RAM. Csak egy ilyen próbának mi értelme? És ha tfh. jó lesz XP-n, akkor mi van? Úgy értem, hogy ezt a hibát Seven x64 alatt kell megoldani - mert XP-t nem fogsz használni abban biztos vagyok.
Notice: Talán, esetleg Win8 ha kijön a Béta február vége fele. Azzal majd lehet próbálni. De addig még 1 hónap és az "csak" béta lesz. Mondjuk ha jól tudom AMD-nek már van Win8 driver-e, csak azt nem tudom, hogy a jelenlegi Win8 build-ek milyenek játékra (akár csak tesztelési céllal is) De Én inkább azzal próbálkoznék. Win8-nak meg saját topic-ban érdemes utána érdeklődni.
-
kabanka
aktív tag
Próbáltál alap órajalen feszültséget emelni a procinak és egyebeknek? Lehet az amit az alaplap lő be magának nem a legjobb ASUS lapnál nekem alapból manualra teszi a CPU feszültségét azt át kell lőni Offset-re hogy annyit egyen amennyit ő akar. Vagy még ezen túl te állítasz be értékeket.
-
El Kebir
őstag
bár az IPS 8ms-s input lagja a TN 2ms-s értékének felel meg kb...
na akkor kérlek fordítsd ezt le nekem... bocs hogy félreértettem... mert szvsz ez a mondat egy hülyeség. (ahogy most értem)
szerk.:
a kérés csak költő, értem hogyan akartad volna írni, csak éppen nem úgy írtad, ahogy akartad -
El Kebir
őstag
azok nem az inputlag értékek... fogalomzavarban vagy. (sőt azok az értékek rendesen még a monitor válaszidejét se reprezentálják)
hangkártya, hálózatikártya, az alaplapon található egyéb vezérlők hibáját kizártad már? (a videón tényleg akadás látszik, nem inputlag vagy a magas válaszidő nyoma)
Ugye azt mondod, ha gyorsan fut a játék, 60fps felett van, akkor nincs vele gond, így nem lehet monitor hiba, hanem valami szoftveres beállítás/driver. (sok fps-nél erősebben kellene jelentkezzen a monitorhiba)
-
kabanka
aktív tag
CRT a legtutibb ott nincs inputlag. Amúgy egy 19 colosnál nem tűnne fel fél méterről csak egy 22 colosnál. Játszani én is messzebbről szeretek a 22"oson viszont vágni meg egybek közelről. Játékra tervezem egy LCD tv vásárlását, a monitor fölé, kipróbáltam egy FullHD-son, hát a windows elég ocsmányul nézett ki HDMI kábellel, nem tudom miért. De a Játék az nagyon tuti volt rajta. Most majd kiváncsi leszek milyen a GTX580al.
-
kabanka
aktív tag
Ennek sajnos nem sok köze van ahhoz hogy hány milliszekudnumos a monitor. Mert ha maga az inputlag miatt csúszik a kép akkor a 2 ms annyit jelent hogy az elcsúszott képet 2 ms alatt jeleníti meg. Amúgy meg teszteken kiderül hogy azok a 2 ms meg 8 ms sem annyi amennyi
Egy apple monitor válaszideje 12ms is lehet.
Ha arra gondolok hogy kb 15msos késést alig észlelni füllel zeneszerkesztésnél akkor ez a 2ms meg 8 ms pláne észrevehetetlennek kellene lennie. Gondoljunk bele akár 10 milliszekundomba
még sem másodpercről beszélünk
-
kranazoli
senior tag
Hi!
Csak rövidebben van időm posztolni és most így vasárnap kicsit viccesebben állok hozzá.
(Hú, bakker miket tudsz Te csinálni.)
Ha ez nem hagyományos microlag, akkor rossz topicban vagy.
De jó Neked, hogy IPS monitoron kívül mással nem tudtad kipróbálni.
Ezt talán ismerősök körében a legkönnyebb lecsekkolni. Persze lehet ott is mindenkinek IPS van.
Az a gond, hogy Én annó qrvára nem nézegettem ilyen grafikonokat, ... Én is írtam, hogy a mikrolag az olyan, hogy akkor is van, ha megvan a 60 fps. És tök mind1, hogy körbe forogsz-é fps nézetben, vagy előre mozogsz.
Jó példa rá a Fallout 3 játék (most talán Skyrim, bár abban Én nem tapasztaltam). Hiába van meg a FO3-nál a 60 fps, akad a játék. Erre írtam lentebb kollégának a Skyrim-os 64Hz/60Hz stuttering remover mod-ot Skyrim-hoz. Ez sem a szó szoros értelemben vett mikrolag, mert mellette lehet fenn 100 játék melyekben nem lesz mikroakadás, de FO3-ban igen, mert az játék engine probléma. (ami mod-al orvosolható is)
Sajnos valóban nincs 5letem, hogy mi ez az akadás Nálad. Mindenesetre próbáld már ki vhogyan másik monitorral is.
btw: Eltérő felbontások mellett is jelentkezik?!
Ill. még egy dolog jutott eszembe. ARMA 2-őt lehet ablakban futtatni? Ha igen, akkor nézd már meg úgy is, hogy akad-é, vagy sem. Sok esetben ezek az akadások megszűnnek ha nem teljes képernyőn fut a játék. Ofkórz, nem sokan játszanának ablakban - csak kipróbálni.
-
kranazoli
senior tag
A videóban amikor forogsz akkor látni az akadást. Ez szerintem mikrolag. De ennek mozgás közben is "illene" jelentkeznie. Persze sok játékban az oldalazó mozgásnál jelentkezik, vagy pl. körbefordulásnál (ahogyan a page tearing is - v-sync).
60 fps alatt természetesen nem lesz olyan smooth a játék, mint 60 fps-el. Én minden játékot V-Sync-el játszom. Ha lehetne több, akkor sem kell. Pl. kevésbé melegszik is a VGA V-Sync-el, mint nélküle. Ill. a page tearing jobban zavar, mint az a "tény", hogy 200 fps is lehetne. (persze sokaknál - multizás nem mind1)
Akad az biztos. A mikrolag az folyamatos mikro akadás mindenféle mozgás közben és ha van, akkor 60 fps-nél is van mikrolag. Lehet Nálad más van - nem a szó szoros értelemben vett mikrolag.
De sajnos ez rajtad nem nagyon segél.
Én ilyen táblázatokkal nem foglalkoztam, bőven elég volt a sok külföldi topic. Hát azon kívül, hogy 1x biztos megoldódik más okosat nem tudok mondani, mert tudom jól, hogy egy bizonyos szint után már nem lehet okosat mondani, ill. ahogyan írtam szerintem(!) erre azon a vason amelyiken jelen van a mikrolag nincs egzakt megoldás.
(akkor már Te is és Mások is meglelték volna)
Ez vmi hardver inkompatibilitási probléma lesz. Tudom urban legend, de lehet mégis van abban vmi igazság, hogy Intel+nV és/vagy AMD/Radeon. (de Nálad akár még a Giga lap is lehet...)
Azért majd dobd be amit kreálsz.
-
kranazoli
senior tag
Ez valóban hosszú történet.
Akkor marad a lap csere. Hát pedig a YT vididen az bizony mikrolag. És ez minden játék alatt van, vagy csak bizonyos game-ek alatt. ARMA-sok közül sincs senkinek vmi tippje, hogy mitől lehet?! (gondolom már kérdezted) Nem egy kis közösség.
Ez a baráti körös próba jó 5let. Annó amikor Én (is) bújtam a net-et az Nekem (is) feltűnt, hogy nagyon sok a Giga lap tulaj, akiknél jelen van ez a jelenség.
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy akkoriban jóval több volt a Giga lap, mint pl.: AsRock.
Szakmai okosságot nem tudok írni, mert speciel az Én agyam pillanatok alatt fel tudta már az qrni, hogy talán ez; vagy próbáld meg azt, hogy ... és ilyenekkel van tele a net, különféle külföldi szakmai topic-ok is. Mint vmi mese.
Ezért is volt a bolt inkább csak tanács. Én sem ott vettem a gépem, ahova bevittem. Az a bosszantó, hogy ennek a retkes 0ák és 1esek világának vmi egzakt "tudománynak" kellene lennie, de néha sokkal inkább hasonlít vmi misztikus témakörhöz.
Én is bosszús lennék egy ilyen konfiggal a mikrolag miatt. Pontosabban már csak szimplán a mikrolag miatti ugrások miatt is szimplán, tök mind1 milyen vas van épp alatta.
Ill. az a szar ebben, hogy egy idő után szenzitív lesz az ember rá és ha nem kell, akkor is azt lesi van-é mikrolag, vagy nincs. Ha nincs, akkor miért nincs?!
Kitartás!
-
kranazoli
senior tag
Én a következőt tenném:
Hónom alá venném a gépet és elvinném "egy" számtech. boltba, ahol esetleg szoktál vásárolni. Látják Ők is, hogy a géped nem 90ezres kategória. Megmutatnám és elmondanám Nekik mi is a probléma. (több mint vszínű nem lesz ismeretlen előttük)
Megkérném Őket, hogy nem érdekel mit cserélnek ki benne rájuk bíznám a dolgot. Engem 1vmi érdekel, ha érte jövök nem ezt akarom látni, hanem folyamatos képet.
Amit beletettek és jó lett ott helyben fizetem is Nekik és vendégeim sörre, pizzára, stb... csak oldják meg és ne Ne kelljen már tovább szenvedni vele.
Szerintem lehet találni ilyen boltot. Annó Én Users-es fiúkhoz vittem be az LGA-775-ös gépem, mert sokszor volt CTD és a tököm tele volt már az egésszel. Bevittem Hozzájuk, megkértem Őket, hogy orvosolják már meg, mert biztos Én vagyok a nagyon balfasz.
Természetesen ha ehhez vmit cserélni kell, tegyétek meg és fizetem. Ránéztek, meglátták benne a GEIL Black Dragon RAM-okat és azt mondták azok a szarok. Túl sok fesz. kell Nekik és még annál is több. Corsair lesz a nyerő. Legyen. Felbontottak egyet szép-óvatosan
lefuttattam pár játéktesztet ott a boltban
és probléma nélkül lefutott. Nájsz! Nem voltak olcsók, asszem 30k volt (a bolt sem a legolcsóbb boltok egyike, viszont Velem eddig mindig korrektek és segítőkészek voltak) azt ott helyben ki is fizettem Nekik és utána sem volt problémám. A RAM-okat meg PH Aprón eladtam feltüntetve az esetleges inkompatibilitási problémát, vállaltam rá garit, stb... (ahogy azt kell). Elvitte egy srác, Nála semmi probléma. Fasza! Mindenki örült.
Szerintem(!) erre a problémára így nem fogsz megoldást találni. Tudom ebben nincs semmi segítség - de gondolom Téged sem nagyon érdekel mi a pöcsöm a hiba, hanem legyen jó, nyugalom, béke és bódottság.
Egy boltban nagyobb a "merítési" lehetőség (minden téren) és ha egy 50k-s ASUS lappal, és/vagy 130k-s 580-assal lesz jó, akkor az kell bele, aztán kész. Ami meg feleslegessé válik úgyis elmegy pikk-pakk itt PH-n.
Szerintem vagy lap, vagy VGA csere fog majd kelleni.
Mi volt az a 4 féle VGA?!?! Azt tudom, hogy Radeon-ból volt ilyen is olyan is, de nV is volt közöttük?
-
kranazoli
senior tag
Solt!
Ezt most komolyan ezért a microstuttering miatt? Mivel Nekem is volt régen ilyen, tudom mennyire bosszantó, vagy inkább frusztráló egy dolog ez.
Akkoriban Én is nagyon sokat bújtam a net-et. Szerintem nincs rá egzakt megoldás adott konfigon amelyiken van ez a jelenség.
Talán a leggyanúsabb a Giga alaplap lesz. Bár tudom, ugyanúgy találni olyat aki ASUS lappal panaszkodik rá; ill. nV VGA-val.
Magam részéről annyit tudok, hogy most olyan a gépem ha el kellene adnom gamer körökben talán a legmeggyőzőbb érvek azok lennének, hogy microstuttering és TDR mentes.
Nincs lehetőség kipróbálni egy nV kártyát a konfigodban?! Gondolom váltanál, ha azzal okés, vagy egyéb ilyen hasonló hardver cserékre - akár alaplap szinten is. (haver; ismerős; ...)
A többség, többek között Én is főképp VGA vas és/vagy szoftver problémára gondoltam a mikrostuttering-el kapcsolatban - de simán lehet alaplap; proci miatt is.
Amiket Te is próbálgatsz ezeken Én is mind "keresztül mentem" és sajnos Nekem semmi nem szüntette meg és az egyéb Radeon bug-okat, mint a szürke és zöld (B)SOD hibák 2D-ben.
Tudom jól, hogy most nV-sek is szívnak a TDR-el, főképp az 560 tulajok ezért nem is írom, hogy vegyél nV-t az a megoldás, vagy cserélj lapot - hanem csak kipróbálni más vasakat a konfigodban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest