- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
Ice&Lime #523 üzenetére
Tudod, hogy számítódik a minimum FPS? Egy másodperc alatt megjelenített képkockák száma. Ha 200fps-eket írsz, akkor ott simán lehet kb. háromnegyed másodperces akadás, a maradék egynegyed másodpercben 200fps, és ki is jött így 50fps-es minimum....
A szemed nem a minimum FPS-t látja, hanem azt, ha túl sok két képkocka megjelenítése közt eltelt idő.
Jobban jársz, ha FRAPS-al készítessz egy FRAMETIMES értékeket tartalmazó doksit, és excellel kiszámolod belőle a képek közt eltelt időt, és ott megnézed mi a pálya.
-
HSM
félisten
válasz
Ice&Lime #520 üzenetére
Írtam, hogy a régi játékok 1magot használnak, ha az elfogy, cumi van. Dirt2, BF3 nemhogy többmagon fut, de még a HT-t is szépen használja. Ez a nemmindegy. Hiába van 2/4/8 magos procid, ha a nyomorult játéknak 1 mag kéne, de az 3X akkora órajelen....
A te I3-asodon HT-val, 2 magon, 4 szálon 2,5X akkora számítási sebesség is elérhető az egymag/egyszálhoz képest, ha a játék motorja képes ezt hatékonyan kihasználni.
-
HSM
félisten
válasz
Ice&Lime #518 üzenetére
Első teendő, kapcsold ki a HT-t, főleg ezekhez a régi játékokhoz és próbáld meg úgy.
A linkelt képből nekem olybá tűnik, a VGA csak sütteti a hasát, tehát CPU-limited van. Az a régi játékoknál nem számít, hogy 60%-ot látsz, az jelentheti azt, hogy egy mag megszakad a másik meg 20%-on van, az éppen 60%-ot ad a feladatkezelőben, ugyanis a régebbi játékok egy magot tudtak csak használni.
Nem tudom, a Shift volt-e, de én anno rengeteget szívtam valamelyik NFS játékkal, szarul volt optimalizálva, egy magot használt csak, de azt maxon, és legalább 3Ghz-re kellett húzni a gyárilag 2,4Ghz-es négymagos Q6600-am, hogy ne akadozgasson be zavaróan, akár minimumközeli grafikán is. -
HSM
félisten
válasz
galgyorgy83 #514 üzenetére
A friss torrent és másik vírusölö önmagában is lehet a megoldás. Persze az a tuti, ha egyenként driverelsz, de szerintem nem azokkal lesz a baj...
-
HSM
félisten
válasz
galgyorgy83 #508 üzenetére
Tüzfalat, vírusirtót használsz? Ha igen, próbáld nélküle is!
-
HSM
félisten
válasz
galgyorgy83 #508 üzenetére
LAN driver cserét próbáltad? Illetve frisebb windózra váltást, amiben natív PPPoE betárcsázó van?
-
HSM
félisten
Nálam ha rátenyerelek egy gombra, akkor is mire végigér a csík, 120 volt a max. Aztán próbáltam nyomogatni mindenfélét, maradt 120 a max.
Lehet, a behányt USB-nek is van ehhez köze, jobban, mint a billentyűnek. Nekem volt egy döglött winyórackem, időnként megállt vele az átvitel, és mikor másoltam a mobilwinyóm és a rack között, úgy beállt 3-4 másodpercekre a gép, még netezni se tudtam. Nem 5000 lett volna a DPC, hanem error-al elszállt volna, ilyet ő még nem látott.
-
-
HSM
félisten
válasz
agressiv #468 üzenetére
Olvasd már el alaposan, amit írtam! A 4870 se lehetett normális esetben laggos, ha a nála kb. csak bő 10%-al gyorsabb 4890 se laggos! És a hasonlítási alapom is erősebb volt, mert nem 8800gt-hez volt hasonlítva, hanem egy majdnem kétszer olyan gyors GTX-hez.
Mind1, én részemről lezártam, aki akarta, szerintem megértette, mit akartam mondani. -
HSM
félisten
válasz
agressiv #466 üzenetére
Nem limitálja le, OpenGL és tripla buffer esetén, de hagyományos V-sync esetén igenis várni fog, és nem számol tovább semmit, amíg nem került megjelenítésre a képkocka.
Egyébként nem írtam, hogy olyankor folyamatos 30fps, csak azt, hogy hogy lesznek laggolások, amikor a 30fps-nek megfelelő képi élmény fog érvényesülni a 33ms-ok miatt.
Mert ha nem kéred a V-sync-et, akkor sokkal folyamtosabb lesz a képed, mert akkor az elkezdett, mondjuk 1/3-ig kirajzolt kép közben ha elkészül az új, akkor a maradék 2/3 már az új képből kerül megjelenítésre, ezért tud vízszintes szétcsúszásokat okozni a kikapcsolt szinkron. De a mozgás emiatt sokkal folyamatosabb lesz, nem az 50fps nem 30FPS-es akadás mixe lesz 60fps-el, hanem igenis akkor nagyjából stimmelni fog az FSP az élménnyel, csak megjelenik a szétcsúszás jelensége.Hát érdekes, amit írsz, mert a 8800gt-nél a 4870-nek simán jobbnak kéne lennie. Azonos beállítások mellett, azonos játékokban nézted? Mert nekem nagyon fura, hogy valami nem klappolt nálad, mert nálam a 4890, ami egy tuningos 1GB-os 4870-nek is felfogható, simán pariban volt a GTX260-al, ami a 8800gt-t megeszi reggelire. És nem csak FPS-re, hanem mikrolaggok se voltak jobban AMD-n. Egyedül a Dirt2 volt kivétel, az határozottan folyamatosabb volt azonos FPS mellett a GTX-en, de az a játék sajátossága volt, nem általános jelenség.
Eszem ágában sem lett volna különben megtartani a 4890-et, mert a falra mászok a laggolástól, ezért is van ilyen erős platform és egyetlen erősebb kártya a gépemben. Legalábbis 2 éve mikor vettem, még erősebb kártyának számított. -
HSM
félisten
válasz
agressiv #464 üzenetére
Amit leírtál, tévedés. Gondold végig mégegyszer. Ha 60hz-en megy a monitor, amivel szinkronban működsz, akkor minden képkocka 16,6ms-onként követi egymást. Két képkocka között nem tudsz megjeleníteni képet, mert akkor az nem szinkron lenne. Tehát mi történik, ha nincs meg a 60FPS (azaz nem készül el minden egyes képkocka 16,6ms alatt)? Az törtéik, hogy néhány képkockánál meg kell várni a következő képfrissítést, ami újabb 16,6ms. Tehát nem mindig 16,6ms alatt jön a következő képkocka, hanem hol 16,6ms, hol 2*16,6 alatt (utóbbi éppen a 30fps 33,3ms-os értéke), tehát nem lesz egyenletes a megjelenítésed, valójában a fix 30fps-nél is élvezhetetlenebb tud így lenni esetenként ugrálva. Ellenben az átlagod simán lehet mondjuk 50fps, mert ugye ez csak annyit mond, hogy ennyi kép készült el egy másodperc alatt, mondjuk 59fps-nél 1 röcögésed van másodpercenként, 56fps-nél már kettő, és így tovább...
Az 5770-et a GTX260-hoz hasonlítani elég inkorrekt, az egyik majdnem csúcskártya, a másik meg középkategória, a GTX260 kifutó ára se volt soha az 5770 mélységében. Az 5770 128bites busza miatti korlátokat meg semmivel nem lehet ellensúlyozni. Volt 4850-em is, és nagyon kevés 800 stream proci mellé ~70GB/sec es memória sávszél. A 4870 nem tudom, miért nem vált be nálad, esetleg azt tudom elképzelni, hogy nagyon régen, megjelenés körül használtad, mert valóban, a 9.2 vagy 9.3-as driver előtt (ugye ez 2009 február-március, fél évvel a megjelenés utánig) valóban volt pár driveres gond, ami miatt laggosabbak voltak a konkurenciánál, de mikor megjelenéskor megvettem a 4890-et (2009 április) már bőven pariban volt a 216core-os, szénné húzott GTX260-al. Mindezt tapasztaltam, mert 2009 március végén cseréltem az 1gb-s OC 4850-et GTX260-ra, (tehát tapasztaltam a laggokat, majd azok elmúlását februárban) majd a GTX260-at kb. egy hét múlva már cseréltem is egy 4890-re, mert közben megjelent, számomra kedvező áron. De nyilván éltem a lehetőséggel, hogy nálam volt egyszerre a két zsírúj kártya (4890/gtx260) és alaposan teszteltem őket, melyik maradjon.
Nem titok, hogy azért nem sokkal nyert a 4890, de végül mégis mellette döntöttem.
Az 5850-em, amire a 4890 cserélve lett, pedig azért jól érezhetően verte a 4890-et. Mivel a 4890-el se voltak már röcögések, így az 5850-el se, soha a 2 évben, mióta megvan.
Igaz, erős platformom is van/volt mindig alattuk. (Egy ideig egy 3200-on hajtott Q6600 volt, majd I7-re lett cserélve és az van a mai napig)
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Persze, logikus, bizonyos sebsségű mozgásoknál látszik jól, illetve bizonyos FPS tartományokban. Forgolódásnál/motoron a sebesség is kicsit esik illetve a látványosító sebsségű mozgásba jut.
A táblázat a fraps benchmark "frametimes" állományából készült, excel-el beolvasva, vessző tagolású szöveges állományból való importtal, majd kiszámoltattam vele a képidők különbségét, majd ebből gyártattam egy diagrammot, amin beállítottam a dolgokat, hogy jól látszódjon minden.
Gondolom, a diagrammra gondoltál táblázat alatt.
Amúgy voodoo98 csinált egy jó kis programot, ami magától is legyártja, stutter-o-meter a neve, valahol valamelyik fórumban ott is van, de nem emlékszem már, melyikben.
Ami nekem megvan verzió: [link] Jelszó mint az előbb.
-
HSM
félisten
válasz
James Bond #412 üzenetére
Az ötlet jó, előfordulhat, hogy a kari biztonsági rendszere a túlmelegedést megelőzendő lassít a karin, de ez általában csak nagyon extrém körülmények között fordul elő. A túlmelegedéstől egyébként nem mikrolagg szokott történni, hanem képhibák illetve fagyás. A GDDR5 modulok túlzott túlhúzása is okozhat gondokat, de itt nem ez történt. Jópár VGA-m volt az utóbbi időben, és többnek 80 fok körül volt gyárilag az üzemi hőmérséklete, és hibátlanul tették a dolgukat.(4850,4890, GTX260, 5850) A kártyán alkalmazott alkatrészektől is függ, mekkora maghőt bírnak, a ref 4850-ek pl. 100 fok körüliek gyárilag, és bírják. Nekem is volt, bírta a 100 fokot, csak a gép többi részét féltettem már a 4850 hőjétől...
Az 5850-em módosított (alaposan gyorsított) ventivezérléssel megy 70-75 fok között nálam évek óta, és köszöni jól müxik.20% tuningot is probléma nélkül elvisel még így ezen a hőfokon.
-
HSM
félisten
Mégvalami... A tesztelt hely a második pálya elején van (Recovery), a korláton az ív végén, könnyű megtalálni. Ellenben HT-off-on érdemes nézni, nálam 2,8Ghz HT on procilimites volt a 920-on forgolódás közben...
(Nem értettem, miért nem éri el fél felbontásban, ablakban se a stabil 60FPS-t mediumban, aztán rájöttem, 50% alatti GPU usage
)
3675Mhz HT OFF 1400@CL7 triple channel ramokkal (alap 1066@CL7) ellenben már meghajtja frankón.Kicsit rohangáltam így is a pályán kiváncsiságból, és azért be-befigyel 6x FPS még LOW beállítás (modellek maradtak VH-on) mellett is, 50% alatti GPU usage-al...
Nem gondoltam volna 3 éves játék is "proclimites" lesz az alap I7-en 60fps alatt, már az idejére se emlékszem mikor játszottam vele először... Azért para, még ma is erőmű kell ennek a game-nek...Mondjuk ebben valszeg annak is szerepe van, hogy csak 2 magot használ a prociból, de azokat nagyon...
Új videót ellenben nem gyártok, mert érzésben lett csak jobb a procituningtól (jobban követi az egeret a mozgás a képen ugyanabban a beállításban, mint amit linkeltem) ellenben a látványban ez nem igazán jelentkezik.
(#408) -Solt- : Tudtam, hogy valami lemaradt...
A jelszó: "microstuttering".
-
HSM
félisten
Írtad, hogy nálad a Crysis is produkálja a jelenséget 60fps alatt! Gondoltam, megppróbálom én is, mert szeretem azt a játékot, úgyhogy próbáltam vele egyet, és csináltam videót! Nálam valamiért 50Hz-re kapcsolta a játék a monitort, ezt igyekezetem ellenére nem látszik jól. Gondolom, a moddolt 50/72hz-es monitordriver miatt. Nem kellett sokat bütykölni, hogy 25-50 közt pont rossz helyre essen az átlag, fullhd maxon 2X-es élsimítással a levideózott helyen pont jó volt 775/1125-re húzott 5850-el.
A videó 720P-ben készült, 50fps-el, javasolt megtekintésekor is 50Hz-re belőni a monitort.
Ja, a diagram nem a videó alatt készült (mivel akkor nem látszott volna a sebsség) hanem közvetlen utána forgolódtam ugyanúgy, mint a videón is.
A kérdés: ez nálad folytonosnak/szaggatónak számít? [link] [link] -
HSM
félisten
"No meg, ha vsync gond lenne, akkor kikapcsolt állapotában a kép szétcsúszásán kívül akadást nem lenne szabad látnom nem?"
Így van sajnos.Nem foglak lebeszélni, az a tuti, ha az ember utánajár, és a saját szemével látja, mi a pálya.
Azért ha rájöttél, mi okozza nálad mindezt, írd be ide is!
-
HSM
félisten
Hát 37 FPS sosem lesz olyan tükörsima, mint 60....
Ezt se felejtsd el!
Itt semmi tüske nincs, arról van szó, hogy képtelenség ugyanolyan idő alatt elkészülni két képkockával. A legszélsőbb képidők közötti különbség nincs 3ms... Az semmi. Kizárt, hogy észrevedd.Ha nehezen is látni meg, de úgy látom így is akad...
Ezekszerint sokat javult a dolog így?37FPS-nél nem az a baj, hogy túl gyors, hanem hogy kicsit lassúcska vajsima hirtelen mozgáshoz. Az is lehet, hogy akinél folyamatos, az jobban hozzá van szokva a kevesebb FPS-hez, és így nem zavarja a dolog.
A monitor követési képességét le tudod tesztelni, van egy progi, eizo monitortest, abban van egy utánhúzási teszt, többféle sebességgel mozgó kockákkal, amiknek állíható a színük. Ott meg tudod nézni, mekkora sebességű mozgást tud lekövetni a monitor.
Amúgy a "régi" samsung TN-es monitoromnál nem sokkal lassabb a dell u2312hm-em, kb. reális lehet a 8ms (a TN-esem 5ms). (Csak a 800 pixel/sec-en látszott picivel nagyobb utánhúzás, a TN 800-a valahol a dell 800-a és 400-a közt lehetett a képzeletbeli középúton.)
És azt sem szabad elfelejteni, hogy 800pixel/sec mozgásnál sokkal gyorsabbat már alapból nem nagyon fogsz folyamatosnak látni ekkora képméret/felbontás/képfrissítés mellett, mert 800pixelt 60-al osztod, az annyi, hogy képkockánként 13 pixelt megy arrébb, ami 3,3mm-es ugrások ha jól emlékszem a képpont-távolságra.A 40+ colos tévéken se véletlen erőltetik a 100 meg 200hz-es módokat, érdemes megnézni egy 40 colos tv-n ugyanazt az adást 24hz-en, 50hz-en meg 100 vagy 200hz-re átokosítva.
(Én mondjuk utálom az effektet és zavar is, de mégis a mozgások csak úgy lesznek igazán simák akkora méretnél vagy fölötte.)
-
HSM
félisten
Durva különbség? Khm.... Szvsz a két táblázatban szereplő értékek kb. egyformák. A diagram skálázása van elrontva az alsó ábrán, ezért tűnik brutál ugrálónak (nem 0-ról indul, mint a felső).
A folyamatos képen még jóval nagyobb ingása van a frametime-nak, mint nálad, 28-35ms vs 25-28,5ms....
Jelen esetben indokolt nem 0-ról indítani a skálát, de arra ügyelni kéne, hogy legalább a lépték egyforma legyen. Ha nálad 0.5ms pontossággal van vonalkázva, akkor legyen így a másiknál is.A monitorod annyiból zárnám ki, mint problémaforrást, hogy 60 fps felett minden jó. Ha a monitor okozná a problémát, akkor az FPS-értéktől teljesen függetlenül jelentkezne a galiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- BestBuy topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- Diablo IV
- Goddess of Victory: Nikke
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest