- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Remélem sikerült megoldani. Sajnos vannak esetek amikor sehogy sem jó, vagy képtörés vagy néha mikroakadás 1-1 megnövekedett frametime miatt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Aprósólyom #1204 üzenetére
A hardver alapján nem kéne mikroszaggatnia. Win10-ről, és annak beállításairól nem tudok nyilatkozni, még sosem raktam játszós gépre. Nem tudom a régi BIOS mennyi problémát okozhat esetedben. Ha stabilabbak az újak, lehet érdemes megpróbálni ha szoftveres változtatásokkal nem jutsz előrébb.
CS:GO-ban használsz indítási parancsokat? Van pár régi amit már nem ajánlott használni. Azoktól lehet szerintem. Threads és High parancsok elsősorban.
-
Redneck
nagyúr
válasz
antihero0112 #1179 üzenetére
376.19 vagy 376.33, az újabbakkal voltak gondok. DDU-s eltávolítás után ajánlott egy clean install, de a legutolsóval odáig mentek, hogy a hírekben Windows újratelepítést emlegettek.
-
Redneck
nagyúr
válasz
antihero0112 #1175 üzenetére
Melyik driver van fent? Az utolsókkal vannak gondok...
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1140 üzenetére
Itt nem látszik gáznak, kipróbáltad az említett beállításokat? Az Ultra Post FX-et és az AMD CHS-t nem feltétlenül erőltetném, próbáld Very Highon és Softon. Egyébként itt nem tünedezett el a növényzet mert nem is volt.
Ha normálisabban állítod be még az is lehet hogy élhetően fog futni, leszámítva a pop-up füvet.
Szerk:
Youtubenak kell egy kis idő hogy HD-ban is menjen.Szerk2:
Grass Quality Ultrát is Highra raknám. Advanced fület offolnám, és a Motion Blurt is lejjebb venném kb középre.Próbáld ki.
Szerk3:
Post FX az utófeldolgozás shaderezése.ITT nagyjából mindent meg tudsz nézni, össze tudsz hasonlítani.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1137 üzenetére
Semmi gond, de hidd el hiába bűvészkedsz, nem fogod ezzel a kártyával megoldani. Egyszerűen ezt nem szereti.
nV-vel sem minden frankó, de GTA V alatt kevesebb rosszasággal találkozol majd. Fraps pedig zabálja a gépet, majd ha akarsz felvenni az nV ShadowPlay jó lesz. Vigyázni kell majd azért, mert az Experience amin belül a ShadowPlay van, tud kavarni (pl automatikus driver frissítés, automatikus optimalizálás). -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1134 üzenetére
Te komolyan mondom kiégetsz a hülyeséggel. Amúgy is szarul fut de tolnál rá egy Frapset? Neked kár segíteni. Amúgy meg fixen látszik a bugos grafikából hogy a VGA és a driver nem áll a helyzet magaslatán. Fejen is állhatsz akkor se lesz frankó. Részemről többet nem írok neked ezügyben.
Kihagyod a Frapset, nVidia ShadowPlay funkcióval.
-
Redneck
nagyúr
válasz
pucavirag #1124 üzenetére
Nekem 376.19 van, az alább írt beállításokra raktam.
Szerk:
Depth of Field is be van még kapcsolva, az előbb lemaradt. Én szeretem ezt az effektet. Sokan a Motion Blur mellett ezt is utálják. Battlefieldben mondjuk kikapcsoltam a Weapon Depth of Fieldet, de ott életmentő tud lenni ha beszaladnak és nem mosottak. -
Redneck
nagyúr
válasz
pucavirag #1119 üzenetére
Mondjuk ilyen drasztikus dolgot nem tapasztaltam 1060-nal, pedig csak 4460-am van és 8GB RAM. Ezt melyik driverrel csinálja és milyen beállításon?
Nekem csak 1fps esik ki, ha néha kicsit megnő a frametime, igaz én Triple buffered V-synckel tolom, 1080p Very High, 2xMSAA, FXAA, Motion Blur ON beállítással.
Advanced fül kikapcsolva, és Reflection AA is.Szerk:
Az alább beírt nV driver beállítással jobb és gyorsabb. -
Redneck
nagyúr
A VGA miatt ilyen, nem hiszem el, hogy még mindig ez a téma.
Az engine utálja a CF-es, régi driveres 6990-et és kész.Más:GTA-hoz driverben beállítottam a triple bufferinget, anizotróp mintaoptimalizálást és az élsimítási gammakorrekciót. Sokkal direktebben fut, nincsenek azok az 1fps droppok v-synckel.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1107 üzenetére
A Windows 10 önmagában nem fog a rossz támogatású 2 GPU-s kártyádon javítani, csak haladás a korral. Leírtam, első a VGA csere. Nem hinném hogy a 6990 jobb illesztőprogramot kapott Win 10 alatt. Egy próbát megér, de szerintem felejtős. Jó a WD Black, igaz nekem jobb lett hozzá képest SSD-vel.
Szerk:
Múltkor valaki leírta, hogy a jóval komolyabb konfigon is van röccenés. Igaz a te problémádhoz képest ez semmi körülbelül. -
Redneck
nagyúr
Azért a 960 nem túl erős manapság. Attól függ mi a cél.
SSD-t nem érdemes kihagyni, egy modern rendszernél alap. A Windows 10 nem rossz lépés, kérdés hogy miről vált az ember, és megér e neki annyi pénzt (15k aprón).El kell gondolkodni, hogy mennyi a váltás és megér e neki annyit.
VGA csere elkerülhetetlen számára, első körben csak azt lépném meg.
Szerk:
Minden az igényektől függ. Jó kártya a 960, de ha 1060-ban gondolkodik kevés.
A 970 sem túl nyerő a jövőre nézve. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1095 üzenetére
Neked mindenképp a VGA csere az első és legfontosabb. 8GB RAM-mal a GTA V magasabb beállításon elég boldogtalan.
Mivel így van, így az SSD-n lévő pagefilet használja. Ha HDD-n van, előjöhet a mikroszaggatás, valakinek attól volt.Szerk:
Nekem is RAM kéne de horror. Anno 10 alatt vettem a Kitet, most 22-24.Szerk:
Olyat vegyél amit biztosan kezel a CPU-d és a lapod. Nálam ez 1600, nem tuninglap és nem K-s proci.
Egyébként pedig addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér. Vagy konzol, vagy pénzöntés a gépbe. -
Redneck
nagyúr
Nem sok, ezek kb 5 másodperces bugok, a shutdown és a boot ritkán jön elő, pár másodpercet vesz el az időből. Az nV driveres dolgot pedig nem tudom kikerülni ameddig nem javítják.
Szerk:
Azért a Windows 10 se kutya, laptopon is láttam már érdekességeket, a játék topikokban is jobbnál jobb dolgokat írnak néha.Szerk:
Ezt az idős dolgot kicsit túlzásnak érzem, kb. olyan mint mikor SSD-re váltottam. Előtte is gyorsan bootolt, hála a tiszta rendszernek és a gyors vinyónak. Na meg annak hogy szemét és felesleges program mentes a rendszer. Pedig a HDD-n több éves volt az OS.
Persze gyorsabb, és a programok is gyorsabban indulnak/záródnak be, de nem volt WOW effektus. Régi gépeknél és lassú vinyók után érezhetőbb. -
Redneck
nagyúr
A random DLL eldobálást még nem tapasztaltam.
A frissítések pont a Win10 miatt rosszak, az MS nem akarja megoldani, hátha ezzel is nyernek pár usert az újnak.
A random boot időt már én is tapasztaltam, de elég ritkán fordul elő, a shutdown gyakrabban.Szeretem hogy letisztult, és hogy kiismertem. Nem buzerál bele a Microsoft a dolgaimba, nincs már rejtett zuga a rendszernek amiről ne tudnék. Egyszerű mint a faék.
Ami zavar:
Ha CS:GO vagy GTA V miatt egyszerű nézetre váltok, majd onnan vissza, néha explorer.exét le kell állítsam mert nem vált. Ez csak az 1060 óta van.
A másik szintén a VGA-hoz köthető bugom, ha HDMI-s TV-re váltok és indítok egy videót Youtubeon vagy VLC-vel, van hogy át kell rakjam Teljesítménycentrikusra, mert akad a videó addig.Ami miatt váltanék:
Az SSD kezelés jobb az újabbakon.
USB 3.0 natív támogatás hiánya.
DX 12 hiánya.
Játékok alatt sokszor hatékonyabb a Win10 memóriakezelése, legalábbis a Youtube videók alapján.Ki fogom próbálni mindenképp az újat, ehhez a hardverhez már illene felrakjam. Jól tudom hogy 90 napig tolhatok próbaidőszakot? Csak amég kulcsot veszek...
-
Redneck
nagyúr
Pedig a CSGO random akad sokaknak, főleg mostanában. Hiába a 200-300 fps.
Egyébként meg igen, jó vasad van, de a közelében sem kapsz annyit érte mint amennyit elbasztál rá. Én végül a PS4 Pro helyett upgradeltem, de kb hiba volt. A PC az ESport játékokat leszámítva harmadlagos platform egy ideje. Öntjük bele a lét, és nézzük a microlagot, meg a többi szoftveres vergődést.
-
Redneck
nagyúr
Ez a melós alapszabály. Az "ott b*ssza meg a jó k*rva élet ahol van" mondattal, minden munka befejezettnek tekintendő.
Nekem "csak" 100 papír volt az i5-re váltás és az 1060, de ami beröcöghet, azon kb semmi nem segít. 1080-on is szoktam látni droppot és stutteringet, elég csak a YouTube gameplayeket megnézni. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1029 üzenetére
Már anno leírtam hogy a 6990-et felejtsd el ha GTA-zni akarsz.
4GB VRAM-mal simán mennie kéne Normal fölötti Textúra beállításon, főleg ha a limit ki van nyomva.Szerk:
1070-nel elég jó lesz, ha neked ez a játék megér ennyi pénzt akkor válts.Szerk2:
VGA fronton AntiOldAMD a játék. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1022 üzenetére
A mikroszaggatás pont a kis röcögés. A 30-ra 40-re drop pedig akadás/szaggatás.
Elég csak 1-2 fps esés, megnő a frametime, és megjelenik a mikroszaggatás/microstuttering.Szerk:
Hogyne tudnám, többek között ezért vagyok ilyen aktív a topikban. Ezért írtam a framerate limitálás cikket logoutra, sokaknak segített, persze van amikor az se ér semmit. GTA V is elég korcs engine, képes furcsa dolgokra.
Jelenleg ami nagyon ajánlott hozzá:
i5 K vagy i7 combos proci
16GB RAM
1060 6GB vagy jobb.Vigyázz, mert a RAM igény miatt is tud röcögni és akadni is. Telerakja a memóriát, megzabálja a lapozófájlt, hiába megy SSD-ről, jobban szereti ha 8GB fölötti memória van a gépben. Lehetőleg 12GB+, hogy tuti legyen.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1015 üzenetére
Elképzelhető de nem nagyon láttam még deszkát amin a VRM-en szenzor lett volna. Persze a komoly tuninglapokon minden elképzelhető.
A tiéd VRM hűtött deszka. Ha nincs fullra kiszáradva a hőátadó közeg a VRM hűtőborda és a FET-ek között, nem lehet gond. Feltéve hogy a procihűtő nem küld extrém hőt a VRM-re.Igen egyes szériák (főleg AMD régebbi kártyái) voltak mikroszaggatósak a hozzászólások alapján (már aki beismeri). Az újabb kártyáknál inkább specifikus esetekben van mikroszaggatás a megnövekedett frametimeok miatt.
Havernak a 6950 volt mikroszaggatós, azzal nyalókázott sokat, pedig frankó kis kártya lett volna, de láttam 5xxx-es és 4xxx-es Radeonokat is csinálni. Újabbakról nem tudok nyilatkozni
-
Redneck
nagyúr
Egyébként most leveleztem a Rockstarral a Steames verzió miatt. 1 óra után megzabálta a 8GB RAM-ot és 12GB lapozófájlt, aztán elkezdett random akadni. Az ő megoldásaik szart se értek, de végül jó lett. Igaz közben csináltam 100 dolgot, tehát biztosra nem tudom a megoldást.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #1011 üzenetére
Fps fix segít a nagyobb terhelésnél (nagyobb forgalom nagy kereszteződések) tapasztalható frametime növekedésen. Ez sajnos ilyen, gondolom kihalt vidéki utakon nem tapasztalod.
Egyébként jobban pörög SSD-n mint HDD-n, anno még Phenommal is jobban ment miután átraktam. Azért van mert 8GB RAM-nál elég nagy (akár 10GB+) lapozófájlt használ a játék.
ID0000: Látótávolság növelésével nőhet a frametime, szerintem logikus hogy miért. Odaérsz egy nagy forgalmú kereszteződéshez, de már meg kell jelenítenie a következőt, vagy következő kettőt, szintén jelentős forgalommal, sok gyalogossal.
A "shuttering" pedig stuttering, mostanában sokan írják H-val.
A "patchot" pedig patchet. -
Redneck
nagyúr
válasz
Runner_fxr #997 üzenetére
Attól függ milyen típus és mekkora képfrissitésnél képes szinkronizálásra. Erről a monitoros topikban bővebben tudnak mesélni.
Hiába G-synces ha 50-75Hz ahol szinkront tud csinálni. 50 fps alatt ugyanott vagy ahol a part szakad. Ha 30-75, netán 30-120 az már frankó lehet.Szerk:
Az előző témához:
Nvidiaval azért is tűnik folyamatosabbnak mert egyenletesebb a képkockák között eltelt idő (frametime). Az AMD anno az azonnali, gyorsabb ingadozó módszert választotta, így egyenetlenebbnek tűnik a futás, de gyorsabban jelenik meg a tartalom. Nem tudom hogy jelenleg milyen módszerrel dolgoznak. -
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #995 üzenetére
Az AMD-s direkt megjelenítéshez képest igen. Mivel ott azonnal látod a képkockát, eltérő frametimeokkal, még az nV-nél egységesebb frametimeokra törekedtek. Anno volt is az eltérő módszerekről cikk ph!-n.
A modernebb AMD szériáknál nemntudom hogy van, de a régebbiek direkt megjelenítéssel mentek. Multiban jól jöhet mondjuk...Nem vagyok szakértője a kérdésnek.
A GTA V mondjuk tipikusan nV játék, szóval mindenképp jobb lenne. Neked kell tudni mivel játszol, mire kell a VGA.
Jelenleg levelezésben vagyok a Rockstar Supporttal memory leak ügyben, kíváncsi vagyok mit mondanak. Régebben teljesen jó volt 8 GB RAM-mal és nem zabálta fel a lapozófájlt sem 1 óra után.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #993 üzenetére
A memory leak memória szivárgást jelent. Szépen telepakolja a memóriát és nem tudja üríteni/felülírni.
Stuttering erős kártyákkal is van, eltérő frametimeokból adódik. Fps fix javíthat rajta, de nem oldja meg teljesen.
GTA egyébként jobban szereti az nVidia kártyákat. Régebben azért is volt látványosabb stuttering AMD fronton, mert ők a direkt megjelenítést választották az nV egyenletesével szemben.
Szerk:
Alacsony látótávolsággal persze hogy simábban fut. Dinamikus a játék, a forgalom, így annak megjelenítése több erőforrást igényel. -
Redneck
nagyúr
válasz
Runner_fxr #984 üzenetére
Minden v-syncket végig próbáltam és a játéké adta a legnormálisabb egyenletes képet, de teljesen mindegy mert nem a VGA miatt akad. Szépen felzabálja a memóriámat és a lapozófájlt, majd elkezd akadni. Nem képes üríteni a a memóriát.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Runner_fxr #982 üzenetére
Oké persze. Most vagyok levelezésben a Rockstarral hogy a memory leak dolgot oldják meg. Egy óra után telerakja a memóriát és a lapozófájlt aztán szépen jön a microstutter. Hiába van meg az fps.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#61847040 #963 üzenetére
Nekem SSD-n van de HDD-n sem volt gond. Win 7-et használok, ez sem lehet akadályozó tényező.
A lapozófájl viszont igen. Állítsd automatikus méretűre, a GTA V igényli.SSD-n is automatán van nekem. 8GB RAM mellett, 8-9GB közötti lapozófájl használatot produkál. Valamivel jobban fut mint HDD-n, de csak minimálisan, és gyorsabban betölt.
A Radeonokat sokszor nem nagyon szereti. Nekem 750 Ti van, és 40+ fps-sel fut a játék 1080p High/Very High beállításon, FXAA-val, DoF, Motion Blur és Tessellation mellett.
Egyébként ha megnézed a youtube gameplayeket a nagyon drága kártyák sem konstans fps értékeket dobálnak, és nagyobb forgalomba érve látható némi lassulás. Ilyen a motor.Sanyi19:
Ne beszélj hülyeségeket légyszi!Szerk:
Egyébként a HD 6990 nem biztos hogy jó lesz újabb rendszereken. A kommentek között is ott figyel hogy alacsony a GPU kihasználtság és szaggat a játék. -
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
Érdekes, ilyen ez a PC ipar...
Én is sok konfigot láttam, de mindegyik máshogy akadt egy kicsit. Játéktól is függ.
A tanulság számomra annyi volt, hogy vagy szopsz a PC-vel, vagy elfogadod azt ahogy a konzolon fut. Megjegyzem, konzolon is van akadás.
i5 4570, 8GB RAM, 7870, ugyanúgy be-be akadt CS:GO alatt mint az X4 965, 8GB RAM, GTX 750 Ti.
Személyes tapasztalat alapján mégis az Intel+nV a nyerő, a legkevesebb akadással.
-
Redneck
nagyúr
A legnagyobb problémátok amúgy az AMD VGA és drivere.
-
Redneck
nagyúr
Igen, Win 8.1-en és Win 10-en. Jelenleg a 7-esen nem a barátod. Nekem is be volt kapcsolva, aztán jöttek a gondok. Magas CPU használat miközben semmit sem csinálsz. Az update órákig keres, de semmit se talál, satöbbi. Újratelepített Win7-nél napokig update... Ha benézel a Win7 topikba, elég sok embernek van gondja vele. Ez a Win10 start óta megy.
Nekem a 7 nincs újrarakva már kb 3-4 éve, azóta volt pár VGA csere, de a rendszer 100%-os, pedig csak HDD-m van. Rendezett és szemét mentes, ezért sem akarom cserélni.
Az AMD szopódást pedig sokszor sok helyen sok ember leírta, de van az ellentábor akik váltig állítják az ellenkezőjét. Nem minden AMD kártyát érint egyébként. Anno az enyémet érintette, de ugyanarra a chipre épülő, dupla memóriájú, másik kártyát nem. Érdekes.
Mostmár én is úgy vagyok vele hogyha PC akkor Intel+nV, tapasztaltam eleget az AMD csodás tüneteit.
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
A GTA V nem szereti az AMD kártyákat, de sok ilyen van. Hiába lesz fps-ed, az AMD frametime politikája miatt mikroszaggatásokat fogsz látni. Az nVidia az egyenletes frametimera ment, nem a leggyorsabbra.
Nem nagyon akarsz hajszárítót a gépbe?
Az utóbbi 2 évben az nVidia gyártja a jobb teljesítmény/fogyasztás mutatójú kártyákat, egyébként meg normális hűtésűt kell venni.Performance Fatal1ty és 2133Mhz RAM i5 4690 mellé?
Az aláírásod azért gondold át még egyszer.Én is PS4-et akartam de kicsit elbizonytalanodtam. Sok játék pixeles és akad. A legújabb Killzone és Batman például.
Szerk:
Cseréld le a VGA-t szerintem egy jó kis nV-re, aztán döntsd el. Ha a gépet elpasszolod, végleg csak buksz rajta. -
Redneck
nagyúr
válasz
#16939776 #909 üzenetére
Ha rendes fesszel és magasabb órajellel droppol és nem egyenletes akkor gyenge deszka vagy táp van alatta. A BIOS-t vegyükhelyesen beállítottnak..
144Hz-en megfelelő hardverrel folyamatosabb mint 60, 75 vagy 120Hz-en. Sőt a több megjelenített képkocka miatt az órajelet is magasabban tartja. Ezért nem ugyanaz a 200 fps 60 és 144Hz-en.
Ennél már csak akkor smoothabb ha az input késést erősebb hardverrel minimalizáljuk.
-
Redneck
nagyúr
Az látszik hogy nem hajtja ki a VGA-t a procid. Ahogy láttam a játékot, előfordulnak combosabb hardveren is fps esések(igaz ultra részletességen), erősen CPU igényes a grafikus motor alatta.
Framerate fixálást érdemes megpróbálni mondjuk 48 vagy 50 fps-re. Úgy kevesebb dropból adódó akadást tapasztalhatsz, de a processzorod akkor sem lesz erősebb.
i3(2 mag 4 szál) is jobb a Pentium G szériánál, de ma már nagyon kell a natív 4 mag ezért érdemesebb i5-öt venni. 960 mellé egyébként erősen ajánlott egy i5.
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
Intelt nem kell húzni mert nem K-s verziót fogsz venni, lévén nem tuningolsz..
Intelligensnek tűnsz... Hülyegyereknek kell lenni ahhoz hogy kinyírj egy processzort. Ha követed az instrukciókat akkor csak nyerhetsz vele.
AMD-nél mivel húzni kell nem mindegy milyen a lap. Írj az FX topikba! -
Redneck
nagyúr
Nagyon szívesen!
AMD FX topikot mindenképp keresd fel gyorsan. Magaddal szúrsz ki ha nem optimalizálod egy kis húzással. CS:GO-t pedig magasabb felbontáson érdemes nyomnod, és magasabbra is veheted. Fps_max 128 parancs pedig ajánlott esetedben.
I5+lap ügyben viszont csak akkor érdemes tervezni ha már vásárlás előtt állsz mert az aktuális árak szabják meg, mit érdemes venni. Ha gondolod akkor megkereshetsz de erre is van topik, rendesek a srácok.
Utoljára ha jól emlékszem, 4690 + MSI lapot raktam egy ismerősöm gépébe, de állandóan nem követem az árakat. Akkor a legjobb ár/érték mutatóval bírt. -
Redneck
nagyúr
Utánanéztem. Ahhoz a VGA-hoz az a CPU nagyon karcsú. Húznod kell rajta mindenképp jócskán hogy ellensúlyozd a gyenge szálankénti teljesítményét de akkor sem fogja úgy kihajtani a kártyát mint egy FX 8xxx, pláne nem egy jobb Intel processzor.
A helyedben húznék rajta és optimalizálnám amennyire lehet. Az AMD FX topikban segítenek hogy mit lehet kihozni belőle.
Ahogy írtam a Source motor szereti az erős (főleg szálanként gyors) processzorokat. Az AMD processzorok az Intelekkel ellentétben nem ilyenek, viszont tuninggal javíthatsz ezen. Ha váltasz és nem akarsz Intel rendszert építeni, akkor érdemes egy komolyabb FX-et vásárolnod, de ahhoz komolyabb alaplap és hűtés elengedhetetlen.
-
Redneck
nagyúr
A CPU-d lesz a ludas szerintem. Nem tudja kihajtani a kártyát valószínűleg. Van OC rajta? CORE parking? OS típusa?
CS:GO mostanában hajlamos erre egy update óta.
Fps_Max 128 parancsnál is jelentkezik?Ha nincs overclockolva a processzor, lehet húzni kéne rajta ha van megfelelő hűtésed. A Source motor első körben a CPU-ra terhel, de ha erősebb grafikus kártyát pakolsz a gépbe, elképzelhető a jelenség.
Az OS és a játék újra lett rakva? -
Redneck
nagyúr
Szerintem ha van RAM tuning profil a deszka simán pörgeti gyorsabban is. Esetleg FSB állítással. Nem tudom i5-nél hogy van, a Core 2 Duo és Quad szériánál még egyszerű volt. 1600-on is jó, az időzítéseket próbáld meg alacsonyabbra venni, azzal még nyerhetsz teljesítményt. Ha jól sejtem, így viszont nem igényel plusz feszültséget.
Sajnos ez van, de sok AMD fan váltig állítja hogy jó és linkelgeti a szintetikus meg single player játékos teszteket. Örülök hogy sikerült, remélem nem volt túl nagy befektetés a váltás.
Szerk:
Egyébként tartok tőle hogy az ez a "random fps drop" az AMD-nél a magas fogyasztásból, Vdrop-ból adódik, valamint a lapok is ludasak benne.
Nem minden AMD proci csinálja, esetleg csak bizonyos lap+CPU kombók érintettek.Egy biztos, az Intel alacsony fogyasztású, nem kell tuninggal foglakozni és megbízhatóan teszi a dolgát!
-
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz
viraghattila #869 üzenetére
200-250 között olyan Intel konfigot kapsz nV VGA-val hogy beszarsz. Most építettem nemrég i5-öst a kollégámnak.
-
Redneck
nagyúr
válasz
viraghattila #867 üzenetére
Nem feltétlenül a VGA a baj de tény hogy sok mikroszaggatást láttam már AMD-n. Valaki észre sem veszi.
Próbálkozz a kártya topikjában, más driverekkel és nézd meg más játékokkal is. Úgy kizárható a hiba oka. -
Redneck
nagyúr
válasz
viraghattila #865 üzenetére
AMD VGA-k hajlamosak mikroszaggatásra, jó példa erre a GTA V ahol számos 260-270 szériás kártya produkálta. Mivel egy architektúrára épülnek, esélyes hogy a 290-es is érinti a dolog. A WD rosszul optimalizált produktum volt mikor megjelent, hogy azóta milyen azt nem tudom.
Ha jól emlékszem más is panaszkodott már az ETS2 stutteringre, de ezzel kapcsolatban sem tudok mit mondani.AMD CPU Core Parking probléma is bejátszhat, FX topikban érdemes utánanézni.
Az UEFI OC profilja jó időzítéseket állít be amúgy?
AMD kártyákkal és driverekkel bármennyire is nyomják itt ph!-n akkor is vannak gondok. Több ismerősöm panaszkodik sokszor illetve itt a fórumon is van rengeteg panasz rájuk. Az egyik nV tesztnél ahol az AMD-hez képest drága árazás miatt az nV stabilitását hoztam fel ellenérvként egyből jöttek a másik oldal okos kommentjei. Összegyűjtöttem pár 260-270 szériás negatív kommentet aztán csend lett. Talán a 960-as tesztjénél volt egy csokor negatív észrevétel a mikroszaggatásról és gyenge driverekről.
Ha nagy az ingadozás annyit tehetsz hogy fps fixálsz. Logoutomon leírást is találsz.
Egyébként elképzelhető hogy pont olyan játékokat választasz ami nem szereti a pirosakat, ilyen is van. -
Redneck
nagyúr
Van új drivered, vagy változott valami szoftveresen?
-
Redneck
nagyúr
L.A. Noire elvileg jól kéne hogy fusson bár a GTA IV továbbfejlesztett motorját használja, annál pedig kötelező volt fixálni hardvertől függetlenül. Ebben a videóban mondjuk fix 30 fps-sel játszik emberünk bár neki "csak" i5 van a GTX 660 mellett.
Steames fórumon is olvastam róla valami 30 fps capet tehát lehet hogy a portolás miatt ez sem szereti a PC-s 60-at.
Szerk:
Közben kutakodtam kicsit:
L.A. Noire fórumról idevág pár komment:
176-os hozzászólás
178-as válasz ráRivals 30 fps limites konzolport, ha jól emlékszem azzal PC-n szintén voltak gondok. A Most Wanted utolsó verziója szintén 30fps capes.
Nincs esetleg olyan játékod ami PC-re rendesen lett portolva vagy direkt arra készült? Az a baj hogy a rossz portokkal és az fps cap-es játékokkal nem nagyon tudsz mit kezdeni.
Az AC: Unity szintén egy rosszul sikerült dolog. Úgy látom peches vagy, sajnálom. Téged is az érdekel amit fosul programoztak. Ezek kb olyanok mint a GTA IV. Bármit pakolhatsz alá akkor is le fog esni az fps, a játékmotorban/programozásban van a hiba.
-
Redneck
nagyúr
CPU-GPU throttling, driverek, vírus/trójai is okozhatnak ilyen jelenséget.
Amúgy a sok játék nem megy fix fps-sel és ha v-syncket is használsz bizony fps dropnál akadnak. Azoknál a játékoknál ahol előfordul érdemes utána nézni mennyi az fps és másoknál hogy fut. Sokan 30-60 ingadozást sem veszik észre vagy nem zavarja őket. Valaki még 60-ról 50-re esést is észrevesz és zavarja például az input lag.
Melyik játékoknál tapasztaltál ilyen jelenséget?
Szerk:
Egyik barátom a 40-re fixált Ultrán futó Far Cry 3-ra mondta azt hogy hú 60 fps milyen jól fut. Persze mert nem volt input lag és a V-sync is be volt kapcsolva a fixálás mellett. Jobb is volt mintha gyárilag 60-ról esne 40-re input laggal néhány jelenetnél.
A fixálás bizony elkerülhetetlen ha nincs 60 fps-ed minden körülmények között az adott beállításon.
Természetesen a 60 fps 60hz-es monitorra vonatkozik. -
Redneck
nagyúr
Az AC Unity a lehető legszarabban futó játékok egyike. Mind PC-n mind konzolon. Képes komoly vasakon is 20-30 fps-sel futni. A képkocka ingadozás 40-60 között szintén okozhat megakadást (pláne v-synckel) de erről nem a hardver tehet. Érdemes az fps limitálást kipróbálnod olyan esetekben ahol nincs meg a magas minimum fps-ed.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
30GB rendszernek? Az a használhatatlan szint.
Windos 7 alatt kicsit más az SSD mint 8.1 alatt például. Nem biztos hogy minden funkciót érdemes kilőni, kérdezz utána a szakiknál. Nekem 7200-as fordulatú 320GB-os WD van de soha ilyen jelenséggel nem találkozom. Virtuális memória, rendszer visszaállítás, és a töredezettségmentesítés nálam be van kapcsolva és teljesen jól pörög a rendszer.Egy jól belőtt SSD-n pláne nem kéne ezekkel találkoznod.
Az előző hozászólónak csak azt tudom tanácsolni hogy nézze át a drivereket/szoftveres környezetet és a BIOSt. Valamint nem ártana megnézni hogy a CPU mit csinál miközben ezek a droppolások vannak. Elképzelhető hogy a lap veszi vissza (mostanában volt valakinek ilyen) vagy a hőmérséklet miatt kezdi lejjebb venni a kraftot.
A tápod milyen? -
Redneck
nagyúr
Nem normális, erről beszéltem. Ezt az alaplap vagy a windows energiamenedzsmentje műveli. A helyes beállításokat az FX topikban tuti meg tudják mondani.
Nem is rólad feltételeztem de jobb félni mint megijedni. Múltkor rokon hozott a "valakinek a valakijétől" és azt sem fogadtam el! Mondtam hogy köszönöm, és nem akarom megsérteni de ilyen vagyok!
quailstorm:
Akkor lenne jó ha csak egy szűk intervallumban történne a dolog. Azért nem mindegy hogy egyik pillanatban 4000Mhz a másikban 1200.. 250 fps-ről ledobja az ötödére.
Be lehet ezt lőni amúgy.Szerk:
Lehet normálisnak titulálni mert alapból ilyen ez tény. De így használhatatlan. Fixáld a feszt és a magok órajelét és be tudod lőni használhatóra. A gyári hűtőt pedig felejtsd el!quailstorm:
Nekem is állítgatja sőt még C'n'Q is van de tényleg nem mindegy hogy milyen tartományon belül. -
Redneck
nagyúr
Na bekapcsoltam a gépet.
Az említett két parancs egy hiba miatt került anno a játékba, elvileg már javították így okafogyottá vált mindkettő. Érdemes megpróbálni velük és nélkülük is.
OS-től függően az FX energiamenedzsmentje változik. Win 7-en problémás a magparkoltatás vagyis a Core Parking funkció. Ezügyben az FX topikban tudnak a leginkább segíteni. Előfordulhat hogy a Win7 visszaveszi a kraftot és ezért droppolgat.
Egyéb energiamenedzsment beállítások miatt (C'n'Q és egyéb AMD-s sajátosságok) is elképzelhető a dolog, a BIOS beállításairól szintén az FX-eseket érdemes faggatni. Sajnos most nem tudok Teamspeakelni az FX-es ismerősömmel úgyhogy csak ennyit tudok segíteni.VGA fronton is lehet egy problémás driver a hiba forrása, erről a kártyád topikjában fogsz információhoz jutni.
Nem gondolom hogy az új géped egyéb hardvere okozná a dolgot(pl hibás HDD, gyári hibás táp <- ezt végképp kizárnám mert a tápokat tesztelik rendesen) , ha ezek nem hoznak megoldást elképzelhető hogy egy frissebb BIOS segítene.
Remélem tudtam segíteni, majd írd meg mi volt a megoldás! Hátha másnak is jól jön!
-
Redneck
nagyúr
Kérdezz utána az FX topikban a Core Parking és Turbo valamint a BIOS energiamenedzsment beállításainak ott megmondják a pontos beállítást.
Bocsi csak telóról sok lenne ezt megoldanom.
A két parancsot ki is vehetnéd próbáld ki úgy is, elvileg ezek már nem kellenek mert updatelték. A GO Video optionsben is rakd be a teljesítménycentrikust nehogy levegye az órajelet! -
Redneck
nagyúr
Üdv!
Az FX energiamenedzsmentje vagy a rossz VGA driver lehet a hibás. Próbáld még meg -High és -threads 8 paranccsal indítani a GO-t. A két parancs a prioritásra és a magok számára vonatkozik. Ne a legújabb AMD driver legyen fent hanem a legjobb.
Sok sikert és jó játékot valamint boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Redneck
nagyúr
Origin játékpanel tiltása segíthet, valamint az energiagazdálkodás tud még bekavarni a játéknak. Win7 alatt Core Parking például kiegyensúlyozott módban. Nekem azzal volt gondom BF4 alatt.
EnteR:
V-syncet használsz? Azzal előfordulhatnak mikrolagok.Egyébként mindekettőtöknél bejátszhat a driver probléma.
-
Redneck
nagyúr
válasz
kismester2 #792 üzenetére
Utánanézek, a családban van egy ugyanilyen laptop csak 8GB RAM-mal. Mondjuk nekünk a 3. gép lett csak jó, az első kettőt cserélték.
-
Redneck
nagyúr
Srácok! A topik témája a mikroszaggatás, nem a VGA vásárlás vagy a monitorozás. Starcraft 2 úgy tudom az nV kártyákat részesíti előnyben.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Leenath1888 #786 üzenetére
Üdv!
Valószínüleg driver problémád van. Ha régebben egy frissítés előtt jó volt akkor egy új verzióval települhetett. Ha nem szemetes a Windowsod és stabil a gép esélyes hogy a VGA drivere nem a legjobb. Javaslom a HD 7770 topikban kérdezz utána. Ultra beállítás pedig sokszor felesleges és nem egyenletesen terheli a gépeket, ettől függetlenül pl. WoW, kéne menjen rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen egeret válasszak?
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest