Új hozzászólás Aktív témák
-
kabanka
aktív tag
Nem értem hogy miért a határokkal játszotok? Nem fullon kell nyomatni a játékot
sajnos be kell érni kevesebbel
és nem fog leesni 60 fps alá...
-
kabanka
aktív tag
Ez a dolog majdnem olyan mintha rendelsz egy monitort és pixelhibás... tök mindegy samsung philips lg vagy amit veszel. csak a gépben derül ki. Mint ahogy az első hsz is írja gyártófüggetlen a hiba. Amúgy meg mondom sokan játéknál bemennek a optionsba mindent fullra és éppen nem tudja tartani folyamatosan a 60 fps-t leesik 59-58ra és lagg nekem ilyen volt és butítottam a grafikát bármennyire is húztam a számat hogy bírnia kell, mert kiadtam 30 ezret egy kártyára aztán rá kell jönni hogy 30 ezer egy vgaért semmi
) főleg ha fullhd kell meg akadásmentesség. Van olyan aki észre sem veszi hogy nincs elég fps... neki folyamatosnak tűnik. Ami meg hasonló gondokat okozhat még ha nem eredeti a játék a crack... már megőrülsz mitől akad és kiderül mert szar a crack elég sok játéknál...de ha már nem fizetsz érte legalább nem a játékot kell szidni.
Eredetit kell venni, bár mostanság azok is mind hibásak, nem véletlenül nem jelenik meg PC-re a Demo belőlük mert senki nem venné meg mert tudják hogy játszhatatlan a sok hiba miatt
)
-
kabanka
aktív tag
Az előző pár bejegyzéshez szólva annyit tennék hozzá, hogy anno nekem egy 4670em volt C2D géppel simán mentek a játékok pl GRID ezt kiemelném, majd lett egy GTS450em (más egyéb okokból nvidiára váltva) XP alatt gond nélkül ment minden. ha a vezérlőben átállítottam bármilyen felbontásra a monitorom követte azt míg win7 alatt vannak gondok, máig. Ha beállítom a játékot egy felbontásra a monitor 1440*900asra rakja be magát 60Hzen az mindegy hogy a játék mondjuk 59Hzra van belőve és a többi. XPnél gond nélkül vette ezeket amit beállítotam az lett a monitoron leellenőrizve. De 7es alatt nem. A lényeg az hogy 7es alatt minden laggolt, szó szerint minden, még a GRID is, ám ha feltettem valami atom régi hackelt drivert minden szépen futott de más okok miatt nem tudtam azt a drivert használni mert akkor bizonyos funkciókat nem tudtam a kártyán kihasználni mint pl a CUDA. Szóval lett két rendszer telepítve amit hamar meguntam mert azért elég nevetséges váltogatni. Aztán eladva vettem egy GTX580at és ennyi. Azzal elvagyok minden szép és jó... de a felbontás és freki állítására nem követi a monitorom. LG.....
-
kabanka
aktív tag
válasz
Bandi995 #460 üzenetére
Ha 60 FPS alá esik akadályozd meg azzal hogy butítod a grafikát. Vagy vegyél egy izmos vidikarit. Nekem GTS450el szó szerint minden szaggatott pl a GRID is előtte a 4670essel nem. a GTS450em régebbi driverrel megtáltosodott. Újjal gondok voltak. Gondolkoztam konzolon...de eléggé kiábrándító a képminőség ps3nál is meg xboxnál is így maradtam a pcnél és vettem hasonló árban egy GTX580at és ennyi a történet azóta gond nélkül megy minden... szóval gyűjteni kell meg figyelni a hirdetéseket hátha elpasszolnak...
-
kabanka
aktív tag
zizegő pattogó hangot ad a hangfal? Esetleg nincs jó földelése a gépnek és ez mindenbe bezavar.
A youtube szaggatása egy dolog az mindenhol jelen van ha nyomsz egy jobb klikket és a Settingsben kikapcsolod a Hardveres gyorsítást máris lazábban megy, így is akad picit de nem annyira. Filmeknél okozhatja a kodekpack vagy esetlegesen az film kódolójának hibája a rossz kodek választása. Hangnál okozhatja az is hogy kevés a buffer ezt valahol lehet állítani. Játékban meg okozhatja a driver a legújabb nvidia driver sokaknál okoz stutteringet a probléma jelezve van az nvidia felé is csak kijavítják. a 280as driver teljesen tökéletes, esetleg a legjobb ha a 275öset teszed fel amit a Windows Update-ről leszed.
-
kabanka
aktív tag
pár egyszerűbb tény amit sajnos be kell látni:
- a pc-t nem játékra találták ki, emiatt nem is lehet hibáztatni senkit, ez tény.
- a pc inkompatibilis alkatrészekből tevődik össze, vásárolj előre összeszerelt tesztelt konfigot.
- a pc-n a legtöbb hibát a rossz driverek okozzák.egy példa: mindenki ismeri a futó csíkot a tvkben... ha azt nem egy erre kitalált hardverrel készítik bizony ott a stuttering. Ha zenélésnél egy visszhang effektet akarunk használni ami már közel stúdió minőség a mai legjobb processzor sem bírná ennek futtatását főleg nem 32-t egyidőben erre vannak a DSP processzorok. Hasonlítsunk össze egy DVD filmet dvd lejátszón és számítógépen... lehetőleg eredeti lemezt, nem agyontömörített hibás sz*rt máris ott a különbség, és ezek azok a dolgok amit egy PC nem tud megtenni mert nem úgy van kitalálva. És akkor egy közeli példa még a GPU számolása összehasonlítva a CPUval a CPU nem tudna olyan gyorsan textúrát számolni mint egy GPU viszont a GPU sem tudna nem rá megírt programokkal megbirkózni. Remélem érhető voltam
Játékra konzol... PS3 7+1 magos proci pár 256 mb-s videókártyával full hd--s játékokat visz, a gép ekkora videókarival nem tud megbírkózni. Miért? Mert nem érdeke a játékfejlesztőknek úgy megírni hogy a géped 10 évig jó legyen a játékaikhoz.... nincs optimalizáció.Ennyi
-
kabanka
aktív tag
szerintem tegyél fel egy MSI afterburnert és játék alatt indíts egy feladatkezelőt ott nyisd meg a teljesítmény fület kezdj el játszani amikor akad alt tab és nézd meg a GPU és a CPU terhelését ha a GPU 90% fölött van kevés a vga ha a cpu dönt csúcsot akkor az. bár ezt kötve hiszem. inkább vga gyanús mert gondolom a grafika a játékban ki van csutkázva
)) tényleg nehéz elfogadni de van itt PH-s kolléga akinek két GTX580al és i7 procival akad játék
-
kabanka
aktív tag
Szerintem tudom mire gondolsz mostmár és ez nem microstuttering A Dirt3nál volt nekem a GTS450nél olyan hogy 60 Fpsen ment de amin 59re leesett mintha kimaradt volna pár kocka. Ezt XPn nem tapasztalni és régebbi driveren sem, de ez nvidia. és érdekes módon akárhova állítottam a grafikát simán mennie kellett volna de leesett 59re akadt. Szerintem erre gondolsz. A másik dolog meg hogy pl Codal játszol 25 képkocka és még a 30 is akadósnak látszik mert nincs meg a szinkron a szemeddel. Legalább 50 kéne (videózás miatt tudom), ráadásul ezt még megfejeli az a dolog hogy az LCD monitorod 60Hzen pörög és a videókártya tök mindegy milyen fps-t ad 60Hzet kap tehát egy másodperc alatt 60 képkockát vár a videókártyától. Ha ez nincs meg láthatod az akadást. Amúgy nem tudom mi esik le neked 60 FPS alá jó armát nem tudom de az én i 5 750es procim és agtx580al semmi nem akad. Hozzáteszem a Crysis ami a legbetegebb az 1.9es patch a HD textura és Ultra beállítások mellett valami 2 gigás packot fel kell tenni és utána is vaj simán megy. Végeredmény képpen a Furmark ezért is akad 60 fps alatt. Legalábbis nem látod folytonosnak.
Hivatalosan 17 képkocka/mp kell ahhoz hogy az ember mozgóképnek lássa a képeket.
-
kabanka
aktív tag
Próbáltál alap órajalen feszültséget emelni a procinak és egyebeknek? Lehet az amit az alaplap lő be magának nem a legjobb ASUS lapnál nekem alapból manualra teszi a CPU feszültségét azt át kell lőni Offset-re hogy annyit egyen amennyit ő akar. Vagy még ezen túl te állítasz be értékeket.
-
kabanka
aktív tag
CRT a legtutibb ott nincs inputlag. Amúgy egy 19 colosnál nem tűnne fel fél méterről csak egy 22 colosnál. Játszani én is messzebbről szeretek a 22"oson viszont vágni meg egybek közelről. Játékra tervezem egy LCD tv vásárlását, a monitor fölé, kipróbáltam egy FullHD-son, hát a windows elég ocsmányul nézett ki HDMI kábellel, nem tudom miért. De a Játék az nagyon tuti volt rajta. Most majd kiváncsi leszek milyen a GTX580al.
-
kabanka
aktív tag
Ennek sajnos nem sok köze van ahhoz hogy hány milliszekudnumos a monitor. Mert ha maga az inputlag miatt csúszik a kép akkor a 2 ms annyit jelent hogy az elcsúszott képet 2 ms alatt jeleníti meg. Amúgy meg teszteken kiderül hogy azok a 2 ms meg 8 ms sem annyi amennyi
Egy apple monitor válaszideje 12ms is lehet.
Ha arra gondolok hogy kb 15msos késést alig észlelni füllel zeneszerkesztésnél akkor ez a 2ms meg 8 ms pláne észrevehetetlennek kellene lennie. Gondoljunk bele akár 10 milliszekundomba
még sem másodpercről beszélünk
-
kabanka
aktív tag
válasz
kranazoli #312 üzenetére
Soltnak címezve
Megint félrenyomtambiztos laggol az egér
Hasonló stuttering volt a BF3ban is mozgásnál, mindegy milyen kártyád volt. Rosszul írták meg, kijött hozzá egy szép kis Update és voila tök szépen fut, de addig... valaki észrevette mert figyelte kényesebb ilyenekre vagy nem is foglalkozott vele. A legtöbb újabb játéknál ez már megszokott, szarul írták meg. Akármit cserélhetsz a gépben ha nincs jól optimalizálva. Lehet másnál megy másnál meg hasonló mint amit nálad produkál szerintem vegyél egy PS3at és kész...azon még mindig kevesebb a hiba. PC-s játékokban már demo sem jön ki, vajon miért. Mert a demo is hibás már még ahhoz is kéne 12 darab patch nem venné meg senki ha a demo is hibás lenne
nemde?
Ez ilyen sz*rnak bele. Konzolon még mindig kevesebb a kalóz mint pc-re. Ugyan ilyen akadás van az NFS Hot pursuitban akár eredeti akár nem. Akármilyen patchet teszel fel. Tudnak róla... de nem érdekli őket. EA a legnagyobb tróger.
-
kabanka
aktív tag
De mondom a legnyílvánvalóbb a driverhiba és kész. Sajnos az új nvidia driver is hibás... nem csak 3Dben 2Dben is akkorát ugrik a videó hogy csak na emiatt sokan sírnak külföldi fórumokon is. Tedd fel amit a Windows Updatről szed le ha azzal is van gond, akkor memteszt CPU VGA teszt egyszerre izzasztva.
-
kabanka
aktív tag
Én mondjuk olyat találtam hogy a billentyűzet okoz microstutteringet.
Jah amit nagyon fotos megemlíteni ezzel kapcsolatban hogy nem mindegy milyen Win7 van fent. SP1ről ha beszélünk a Professional és Home Premium a legjobb. Az Ultimate játékok alatt sem okozza a problémát viszont 2D-s felületen igen. pl videóvágásnál...
Ezt találtam próbáljátok ki hátha:
Enter the Ease of access centre (this can be accessed through Accessories after clicking Start), then click 'Make the Keyboard Easier to use'Click 'Set Filter Keys'.
Click 'Set up Filter Keys'.
Click 'Turn on Repeat Keys and Slow Keys',and then on 'Set up Repeat Keys and Slow Keys'. Select the option to ignore all repeated keystrokes, and reduce the time option at the top to 0.0 seconds.
Go back.
Ensure that 'Turn on Filter Keys' is ticked at the top and apply. Dead Island now runs smoothly, when you're done, untick the box and apply.
Hope this helps.
Amúgy meg a röcögést okozhatja a rossz crack, nem egy játék olyan hogy ha nem eredeti röcöghet van egy pár példa rá. De csitt a warez tilos.... Mindenképpen eredeti játékkal érdemes keresni a hibát sajnos még e között is akadnak gyöngyszemek amik hibásak pl NFS Hot Pursuit, de valljuk be az EA-s játékokkal mindig van gond
trehányak.
Ha meg nincs eredeti játék akkor Demokat kell leszedni márha van. Természetesen EA nem szeret kiadni demo-t vajon miért mert senki nem venné meg mert kiderülne hogy amíg nem jön ki hozzá 45 patch játszhatatlan
-
kabanka
aktív tag
használtam hdmivel is, igen van.
Lehet driver is de úgy mondom volt egy GTS450 mikor még elkezdtem írni ebbe a topikba minden driverrel volt probléma a 275össel amit a win tett fel jó volt, a 259 mégjobb voltami a telepítő cd-n volt, a legjobb meg a 197es moddolt volt mert az kifejezetten erre amicroröcögés miatt volt kitalálva szintén fórumon találtam és amellett hogy nem volt röcögés több fpsem is lett, azóta vettem egy 580at és semmi gond nincs vele de az új driver a 285össel pl a youtubeon a video is framedropol egy picit... a 280assal vajsimán megy minden. ha mondjuk fent van a 285 letörlöm csak úgy ahogy alapesetben lehetséges törlöm a illesztőprogramot is és felteszek egy másikat a ugyanaz van mindegyik drivernél, szóval vagy friss rendszerre teszed és nem cserélgeted vagy nagyon körültekintően kell mindenhonnan kitörölgetni még a regi-ből is
-
kabanka
aktív tag
Én igen. Rolink márkájúval.
Próbáltátok már a driver cserét? Nvidiánál 100%ban megoldja. Próbáltátok a windows által alapértelmezett drivert feltenni? Amit update-ről szed le? Vagy mindig csak az újabbakat? Szerintem érdemes kipróbálni. Nekem pl a 285ös driver nem jó 98%ban megy minden szépen viszont pl youtube videó framedropol...azaz stutteringel. Erre sokan panaszkodnak az új drivernél max nem indul el az NFS Run
. nvidiásoknak 275ös driver. és nem Driversweeper meg ilyenek kellenek. Win reinstall és csak azt a egy drivert feltenni nem cserélgetni!
-
kabanka
aktív tag
Na de mind a két cégnél? Ez az érdekes. Arról én meg nem tehetek hogy neked ATIdvan
De próbáld meg esetleg a gyári lemezről a drivert feltenni.
Az atinak meg alapból sok szar drivere van. Volt egy olyan emlékszem amikor a jobb fölső sarokban az egér laggolt a Vga drivertőlRáadásul majdnem minden játékhoz le kell szedni hotfixet
akkor mire jó a driver. Szóval lehet hogy ATI itt ott pár FPSel jobban teljesít viszont az nv kártyái alig drágábbak és ne felejtsük el hogy ott van a CUDA amit egy sima occó kártyából kinyerve szerkesztőprogramok kapnak szárnyra, Atival meg kb lesz*ptam magam anno mert egy értelmes OpenGL vezérlő nem volt benne.
Elnézést előre is akit megsértettem ezzel, saját tapasztalatom osztottam meg mindig ati kártyám volt.
Most leszögezem az ATI Steam nem hasonlítható a CUDAhoz.Na ez druván offtopik volt, elnézést
-
kabanka
aktív tag
Asus P7p55D-E LX jelentkezett de csak újabb driverrekkel. 275össel nem amit a win tett fel magától, jelenleg a VGA hoz mellékelt 259es drivert nyúzom, akadásmentes....
EP45-DS3L alaplappal nem jelentkezett (korábbi lap)
Tegnap kipróbáltam egy GTX460at az ASUS lapban új driverrel vaj simán ment minden. Pedig sokan paszkodnak a GTX460ra röcögés miatt külföldi oldalakon.
ATI 4670em tökéletesen futottak a játékok amik jelenleg a GTS450en stutteringelnek. pl GRID, Drit2.A megoldás az előző hozzászólásban van. 197es moddolt driver és zsír minden
Egyedül a legújabb NFS The Run nem indul el új driver nélkül
Remélem hozzájárultam a felméréshez.
Jah és tápcsere sem segített. Jelenleg HX750esem van és ugyanaz a probléma új driverrel. De nem csak a játékban jelentkezik. Videóvágásnál is bosszantó.
-
kabanka
aktív tag
Sziasztok! A konfigom az adatlapomon és hát szenvedek én is a röcögéstől Win7 64 bit alatt. Már otpimalizáltam meg minden nyavaja Prio-t próbáltam semmi. Eddig Egy Slipstreames XP segített hogy feltoljam Raid-re. Nos maga a rendszertől agyf*szt kaptam
de a játékok tényleg mentek szépen. Egy megoldást találtam ami tényleg segít, legalábbis nekem teljes mértékben segített. Első a driversweeper amivel leszedjük az Nvidia drivereit teljes mértékben. Bár a legtutibb ha újrahúzunk egy rendszert, próbaképpen a jelenlegi mellé. A lényeg itt rejtőzik:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=185427
Itt megtalálható a driver amit a rendszernek megfelelően le kell tölteni majd kicsivel lejjebb a moddolt INF fájl amit a driver által létrehozott telepítési mappába kell bemásolni felülírva a régit, és elindítani a telepítőt. Nélküle nem engedi a telepítést. Csak nvidia kártyához jó természetesen. Próbáljátok kiMegéri
Amik nekem szaggattak:
GRID
Dirtt3 (itt 60 fpsel ment a játék de amikor tartósan 59re visszaesett ugrott kimaradttak képkockák, ami érdekes hogy ezzel a driverrel Ultrán simán ment
Portal2
MW
szóval szinte minden
FPSnél nehezebb észrevenni, de jelen van.Remélem segítettem. Ha esetleg valakinek kérdése van PÜ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest