- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
jahh, mpeg zajcsökkentéssel, amit tök felesleges bekapcsolni, ha natív fullHD-ban használod, de még a 30ms is tökéletes játszani egyébként. A kedvenc FPS multimban első vagyok számtalanszor, de az első 3-ban minig benne vagyok. Ennél több bizonyíték nekem nem kell. Persze lehet hogy ebben az is benne van, hogy a cfos ping javításra van állítva, de igazából nem tudom hogy az mennyit ér, csak azért fan fent, mert enni nem kér meg gondot nem okoz.
-
priti
addikt
Amúgy otthon sosem látok képtörést. Úgy megy a VGA, ahogy a csövön kifér, nincs szinkronizáció, nincs maxfps, tudod mi van? Egy Sony KDL-40W4000 LCD TV, amit annó PS-hez is fejlesztettek. HDMI bemeneten megoldja. Kérezd a japcsikat hogy csinálják. Van egy 10 bites panel benne, ami ha leveszed a fényerőt alap 50-ről 40-re vagy az alá nem buzizza szét a szemed, belebújhatsz 30-nál már egész közel fél méterre is, mint egy monitorba. Ílyenkor nem színhelyes, de szép képe van. A játékokban a fényerőt előfordul, hogy feljebb kell tenni, hogy a sötét részeken lásd a részleteket ha a TV-n le van véve. A TV-n el lehet menteni a beállítást, mondjuk a "mozi"-ra így annyi, hogy amikor TV-t nézel messziről akkor átkapcsolod "normál"-ra amikor meg monitornak használod akkor meg "mozi"-ra és bakker nincs nagy lagja. A kis kommancs megoldotta. Nem értem hogy, de megoldották. Volt a TV annó 250k mittomén 2008-ban vagy mikor, megvettem aztán enjoy.
Ezekből a szoftveres taknyolásokból sosem lesz normális otthoni -amolyan végfelhasználó számára élvezhető- megoldás. Ez mindig ilyen akkor éppen abban a szoftver és hardverkörnyezetben amikor foglalkoznak vele nagy nehezen összehozzák, de másnap máshol már nem jó. -
priti
addikt
"Az fps fixálásnak az is a lényege, hogy mehet vele párhuzamosan a vsync."
Vagy nem, attól függ hogy van fixálva, de végülis igen.
Idézek az első hsz-emből:
"Ha nem tud és v-sync nélkül szar, akkor megpróbálom megkeresni mi az a max FPS amit tud a VGA-m stabilan és a matekot meg a számítógépre bízom, de úgy kapcsolom be a v-sync-et, hogy az FPS-em fixálva van, ha nem tudom fixálni akkor nem használom, szóval nagyon ritkán, szinte soha nem használom, inkább erős VGA-t próbálok tartani"
Leírtam hogy használom, ha ner adj Isten használom. Azzal kezdtem, az első hsz-em volt ebben a topic-ban. Véletlenül jól. Na mindegy. Rágd velük a csontot, ha az jól esik, nekem nyolc.
Annak szerintem nem sok értelme van, amikor azt írja valaki, hogy a szinkonizáció nem biztos, hogy szar akkor, amikor 60:55 van. Mi nem biztos ezen? Egy szinkron akkor jó, ha pontos, ha nem pontos akkor semmire nem jó. Akkor az biza szar gyerekek. Vagy meg kell oldani, vagy meg kell kerülni a problémát. Meg tudom oldani? Nemtom. Meg tudom kerülni? Megtom. Éljen a maxFPS. Igazából min rugózunk? Azt szerintem nem tudjuk, csak rágjuk a csontot. -
priti
addikt
Az első félreértés az, hogy vertikális szinkronnak hívnak valamit, ami nem 60FPS-t produkál, azaz nem szinkron a 60Hz-es megjelenítővel. Ha nem szinkron akkor mi? Elhibázott szinkron. Az elhibázott szinkron szinonímája lehet például a "szar" függetlenül attól, hogy a kedves programozó a "de" szócska után mivel magyarázza a bizonyítványát, mert a szinkron szó jelentése egyértelmű és az amit struált az nem szinkron.
A másik félreértés, hogy a fórum nem arról szól, amiről szólhatna, hogy mit kell csinálni ha jót akarsz magadnak, hanem háttérismeret nélküli okoskodásról, mert arról próbálnak beszélni és beszéltetni mindenkit, hogy mi miért van. Én is leírtam neki, hogy nyomja ki a v-sync-et és fixálja a játék konzoljában a maxFPS-t, mert jobban jár, de hiába, mert ő érteni akarja alapismeretek nélkül, hogy mi mit csinál. Nem fogja érteni és nem fogja abbahagyni a te hsz-ed után sem. Reménytelen.
Neki egy csodaprogram kell, amitől egy 20k-s VGA-val tökéletesen fut a játéka. Ha lesz ilyen belinkelem. Első leszek. -
priti
addikt
Persze hogy van oka, itt minden ok és okozat, nincsenek csodák.
Jó, akkor te magyarázd el érthetetlenül, hogy megkérdezzék hatodjára is. Nem mindegy milyen háttértudású emberrel beszélsz. Ha valaki azt sem tudja igazából, hogy mi az a frekvencia akkor nem fogja tudni mi az a frissítési frekvencia. Honnan vegye, hogy egyáltalán a monitorról beszélsz? Így azzal indítod a magyarázatot, hogy a levegőbe kötöd neki, nem fogja érteni, hogy miről beszélsz. Festményt valszeg már látott. Te csak nettó kötekedsz, mintha sértve éreznéd magad, hogy hol a galéria meg hol nem.
Backi ennyi erővel a VGA-ban nincs egyáltalán, ott csak adatok vannak és a panelmeghajtó elektronika az egyetlen ahol frame van a panel előtt, mert a többi meg csak adat amiből majd a panelmeghajtó elektronikában képjavítási algoritmusok után ki lesz számolva 1db frame.minden egyhatvanad másodpercben a panelnek és a VGA az nem is frame-eket számol csak adatokat amikből majd frame lesz, hát én az ilyen agytekert okoskodástól kiborulok teljesen, milyen faxság már az hogy a VGA nem számol frame-et??? Érted? Hogy most mi micsoda szerinted, miközben gyógypéldákba kötsz bele szerinted engem érdekel? Ne borítsál ki. Nem neked írtam. Akinek írtam megértette.
Messze nem látod át az egész képalkotási folyamatot onnan, hogy a forrásprogramot beolvasod odáig, hogy a panel kirajzolja. Lövésed sincs a túlnyomó többségéről. Most mit kell okoskodni? Mi értelme? Szerinted ha elég hsz-t írsz akkor majd együtt kiwikizitek, hogy ez hogy van? Mit vársz ettől az egésztől? Hogy idejön egy géniusz aki felteszi arra az életét (hiába), hogy ezt elmagyarázza neked úgy hogy meg is értsd? Tanulni sosem késő, de az a hajó már elment, hogy te ennek minden területét átlásd. Korábban kellett volna kezdeni. Ha valami csoda és rengeteg szorgalom okán megértenéd, na addigra már totál másképpen lesz nyugi. Esélytelen vagy. Egy elméleti szintű következetességet talán, azt talán megtanulhatsz részletekig menően amiről kiderül, hogy a gyakorlatban bazira nem úgy van. Van fogalmad milyen komplex elektronikáról beszélsz ami ezt a folyamatot végigviszi úgy, hogy még egy graetz híd működésének bemutatása se megy spontán?
Mi a frászt vársz a fórumtagoktól mit mondjanak? Mikor mondanád azt, hogy ne ezt akkor kiveséztük? Milyen választ akarsz? Mindenre lehet azt írni hogy "miért?" mint a négyéves, de ahhoz apa kell a talpán, nem egy fórum, hogy minden miértre választ kapj. -
priti
addikt
Van egy pár hülye, aki kitalálja, hogy neki 120Hz-es TFT kell, mert az nem villog, holott tény, hogy a TFT monitor képe két frissítés között nem alszik ki, ergó nem villog, tökmindegy hány Hz-en frissít. A játékra használt TFT monitorok 99%-a 60Hz-es frissítési frekit támogat max, Magyarországon tuti. Persze lehet, hogy több CRT van még, mint gondolom és azok tudnak magasabb frekit is. Biztos van piackutatás miatt felmérés erről, de nyugodtan mondhatom, hogy 60Hz a dolga, ha nem olyan helyen mondom, ahol az a cél, hogy belémkössenek.
-
priti
addikt
Azért nem mert szar. A v-sync-nek 60Hz a dolga, ha nem 60 akkor szar, nem mindegy hogy miért szar? Úgysem tudja megjavítani. Most ha elolvassa, hogy a VGA driverben az a hiba hogy és itt jön x oldal amiből egy kukkot nem ért, vagy a játékmotor azt csinálja hogy és itt jön 20 oldal amiből egy kukkot nem ért attól jobb lesz? Nem lesz jobb. Ha 480-a van akkor semmi szüksége a v-sync-re még a legtöbb mai játékban sem, nemhogy egy 5 éves szarban. Ha egy játék neki a 480-ával attól lesz jobb, hogy bekapcsolja a v-sync-et mert nem lehet maxFPS-t mondani a konzolában, akkor az a játék felejtős.
Ha én azt mondom, hogy felejtős meg te is azt mondanád ahelyett, hogy itt rugózol a semmin akkor szvsz, talán elgondolkodnának a fejlesztők, hogy nem "felejtős" játékot kéne fejleszteni, hanem olyat amit megvesznek és máris megoldanák a problémát azzal, hogy nem jönnek ki olyan szoftverrel a piacra ami ilyen problémákat generál. Játszol 5 percet aztán 20 órát rugózol azon, hogy milyen szar volt az az 5 perc? Ettől én kiborulok. -
priti
addikt
Asszem olyan van, hogy valaki valamilyen FPS limitert használ és v-sync-et egyszerre akkor szar az egész, de szerintem az egész úgy szar ahogy van, szóval konkrét szoftvernevet nem tudok mondani, mert én nem használom a v-sync-et.
Nem ezzel kel copakodni, hanem venni kell egy VGA-t ami tudja a 60FPS-t és elfelejteni a v-sync-et.
Ha annyira nem fontos, hogy jobb VGA-ra költsön az ember, hogy faxa legyen 50-60maxFPS-el stabilan, akkor meg ne játsza el az ínyencet és ne vegye észre a képhibákat hanem annak örüljön, hogy csak ennyi meg annyi volt a VGA-ja. A xarnak kell trabantban ülve azon rugózni, hogy maszatos e a szélvédő vagy nem? Örülni kell, hogy elvisz bárhová, aztán csók.
Itt szőröztök ilyen hülyeségeken, de minek? Úgyse lesz tökéletes. -
priti
addikt
Nem tudom mitől 30 ez mert simán 60nak néz ki és az AB is 60-at ír.
Jó, akkor újra. A v-sync tudtommal fix 60FPS-t ér el. Az FPS az képkocka per másodperc. 60db képkocka másodpercenként. A VGA a festő aki fest egy másodpercben 30 képet ha fixálod 30-ra a maxFPS-t úgy hogy a VGA egyébként mindig minden másodpercben képes lenne többet festeni, mint 30. Ha nem képes akkor hiába fixálod 30-ra előfordul majd, hogy kevesebb lesz, mint 30.
A v-sync a galériatulajdonos, aki azt vállalta, hogy minden másodpercben kiállít összesen 60db képet a galériájában. A monitoron. Ha kevesebbet kap a festőtől, akkor másolatokat kell hogy készítsen. Ha 60db képet kap, akkor egyhatvanad másodpercig látsz egy festményt a galériában, ha 30-at kap akkor kéthatvanad másodpercig látsz egy festményt, portosabban kétszer látod egyhatvanad másodpercig, mert minden festményt kétszer mutat be. Ha nincs fixálva az FPS, azaz a festő hol 10db képet fest hol 50db-ot akkor a galériatulajdonos igyekszik kiszámolni melyik festményt hányszor mutassa be, hogy összesen 60db legyen minden másodpercben, csak ez nem biztos hogy összejön neki úgy, hogy te ne vedd észre azt amit mikroakadásnak hívsz, de nem az.
Ha a GTA motorja beleugat abba, hogy a VGA mit számoljon és összevissza variálja a képkockák számításához szükséges hardvererőforrás igényét azzal, hogy változtatja egyes megjelenítendő elemek létezését vagy felbontását akkor nem tudsz okos lenni. Megy ahogy megy. A GTA4 motorja hatalmas NV poén, de ahogy a svindlerek mondják: "egy poént csak egyszer sütünk el". Legalábbis nagyon remélem, hogy az 5. rész nem ezen a foson lesz.
-
priti
addikt
Nekem ebből az jön le minden szakmaiság nélkül, hogy a vonatkozó VGA ram limites "gyárilag" tehát már a gyári GPU órajellel több FPS-re lenne képes a VGA ha a memó nem fogná vissza, így elkezdeném húzni a memória órajelét amíg nő tőle az FPS és ha stabil akkor túlhúznám addig, amíg hibázni nem kezd a kártya szarva arra, hogy az FPS perpill nem nő, ha megvan a határ, akkor kezdeném el húzni a GPU-t amíg nő az FPS, de tovább nem hiába marad stabil, mert semmi értelme. Max azt nézném meg ha szar procim lenne, hogy a túlhúzott GPU órajellel amit elvetni készülök mert már nem nőtt tőle az FPS nő e az FPS akkor, ha emelem a proci órajelét, de tuti nem kezdenék grafikonozni. Én nem ez a típus vagyok. Én csak mezei júzer vagyok és nem értem mi szerinted ezen az anomália, hol itt az ellentmondás. Én csak két eltérő keresztmetszetet látok ahol a szűkebbet kell tágítani a tágabbnál lehetőleg nagyobbra vagy legalább ugyanakkorára, de a végén két egyformán tágra törekedni hagy jöjjön belőle ami a csövön kifér ha van mivel hűteni, táplálni és ennyi.
-
priti
addikt
Megkaptam a prividet, de ez a fórum igazából mindent kever mindennel és semmit nem beszéltek ki. A
v-sync-et látom gyakorinak. Én nem használom. Azért nem, mert nem gyere be. Az ún. képtörés észrevételéhez (elfogadom hogy ez szubjektív) az kell, hogy a vonatkozó két FPS egy-egy fele egyszerre legyen a képernyőn x ideig, hogy az emberi szem kiszúrja relatíve tehát hosszan, következésképpen alacsony FPS kell. Magas FPS-nél ugye lehet a játékmotor konzoljában fixálni a maxFPS-t akár 60-ra is, tehát ott nyilván teljesen felesleges a v-sync bekapcsolása, mert sokkal egyszerűbb eleve 60-at számoltatni a VGA-val. Alacsony FPS esetén lehetne értelme, de a v-sync abból főz ami van. Ha 30FPS van fixen, akkor egyszerű a dolog, mert minden FPS-t kétszer jelenít meg, gondolom nem kell folytatnom mikor bonyolultabb ez szimpla matek. Ezért simult ki a 30FPS-re fixálással a srácnak és a fórumon azért javasoltak 30-at és nem 60-at, mert a legtöbb embernek nem tud a VGA-ja stabilan 60-at de 30-at viszont igen és az bekapcsolt v-sync-el relatíve király, ezért van benne a játékokban. Viszont amikor alacsony az FPS akkor az általában limit miatt van, valami kevés a rendszererőforrás elemei közül, így az FPS túl nagy intervallumban ugrál, hol megnő, hol nagyot esik és a v-sync itt kerül bajba, mert az ugrálásból nehéz kitalálni akármilyen matekkal, hogy melyik legyen az a 60db FPS abban a másodpercben amit megjelenít a VGA a kimenetén és az eredménye egy katyvasz.Mivel akkora király vagyok, hogy a VGA-m tud kemény 60FPS-t ezért nem haszálom. Ha nem tud és v-sync nélkül szar, akkor megpróbálom megkeresni mi az a max FPS amit tud a VGA-m stabilan és a matekot meg a számítógépre bízom, de úgy kapcsolom be a v-sync-et, hogy az FPS-em fixálva van, ha nem tudom fixálni akkor nem használom, szóval nagyon ritkán, szinte soha nem használom, inkább erős VGA-t próbálok tartani. Szerintem ez a cucc a belépő szintű VGA-t használó 30FPS-es emberkéknek megváltás és nem nekem való.
A mikrolaggnak (amennyire beleolvastam a fórumba a végétől visszafelé) nem sok köze van az itteni hsz-ekhez. Inkább tuningos tapasztalatlanság és egyéb user error-okat láttam. Én ki**cott régen láttam utoljára képtörést például, szóval nem az én fórumom ez, de azért köszi a meghívást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Home server / házi szerver építése
- Nagyrobogósok baráti topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest