- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
aginor #104358 üzenetére
"Elég megnézni, hogy a Fuji mekkorát lépett egy év alatt."
Nekem régebbi váznak is megfelelt volna a kivitele és minősége, manuális fókusz elég csillagászkodni, melónál meg többinél megint más a matek. Továbbra sem tudom hova tenni a Fujit.T-s sorozat 2 kártyás is, nekem kicsit előny lenne a Sonyval szemben, aztán fókuszban nem sokat ugráltak előre. Majd valami újabbat meglesek, most írtam a másik csoportba is, de ki tudja mennyire bírom összehasonlítani vagy van-e értelme. Hobbizni drága, melóra ár.értékben is drágább lett volna, akkor meg minek? Xh2re mondják, hogy hú de jó lett, az drágább, mint a Sonym és erre vannak obik vagy haveri körrel elég jól tudunk csereberélni cuccokat. Próbára is, meg 2 sörért kölcsön, szóval ez sem hátrány. De egy T5 váz 700+ezer? 18-135 kitet nem is nagyon találtam, de hasonlítsuk össze árban egy 6600 vonallal és megint olyan paraméterek jönnek, hogy csak fogom a fejem.
-
aginor
veterán
válasz
Throme #104344 üzenetére
Vissza lehetne jönni, persze. Elég megnézni, hogy a Fuji mekkorát lépett egy év alatt. Az más kérdés, hogy az OM jelenlegi üzletpolitikájában nem látom ezt a potenciált, bár tény, hogy nem tudjuk, hogy a háttérben min dolgoznak.
Az én meglátásom, hogy amikor valaki áremeléssel reagál a csökkenő érdeklődésre valódi világrengető innováció nélkül, az nem biztos, hogy a jó irány. Persze, sok mindent meg lehet magyarázni, lehet idealizálni dolgokat, de a csökkenő részesedést egy szint után már nem lehet maszatolni.."PH fotós találkozón a kb 25 emberből kb 2 rohangált valami felsőbb FF vázzal" - nem tudom, hogy ez mikor volt, de mostanában reneszánszukat élik az FF rendszerek (és mostanra már a középformátum is). Elég csak megnézni a Sonyt-t. Én azt gondolom, hogy az FF divathullám egyik nagy vesztese pont az Oly/OM lett, akinek nincs ilyen rendszere, de annyira nem is sikerült megtalálniuk a saját hangjukat sem a tömegben. Ennél még a Pana is ügyesebb volt.
"Nekem továbbra is bejön ez a rendszer, influenszerek nélkül is." - nekem is, emiatt szoktam kritikát megfogalmazni, mert még érdekel a sorsa. Rengeteg dologra jó ez a kis szenzor is, az már más kérdés, hogy sokáig maga a gyártó sem aknázta ki a benne rejlő lehetőségeket, ill. olyan irányokba fejlesztett, ami amúgy is a nagyszenzor felségterülete, miközben elhanyagolta/elfelejtette a saját értékeit.
ROBOTER: bevallom alapvetően nekem sem, bár látom, hogy mit lehetne rajta fejleszteni, hogy még jobb legyen. Fontos, hogy amúgy ez a kedvenc objektívem, és emiatt vagyok még a rendszerben, tehát előfordulhat, hogy kicsit elfogult vagyok irányában.
-
Throme
veterán
válasz
Jahno #104355 üzenetére
Külföldi ex-nagyköveteken is látszik, hogy felszabadultak a rabigából. Robin W., Peter F. , Matti S. ahogy vége lett a fizetett ajnározásnak vagy sony-ba ugrottak, vagy kipróbáltak más gyártókat (nikon , fuji). R.W még ugyan beszél mft-ről , de kritikusabban.
Azt nem tudom, hogy Rob Trek nagykövet lett az évek alatt vagy sem, és azt sem, hogy Jimmy C. még nagyköveteskedik, vagy már ő se, de nem nagyon nézek videókat.
Ez az új 50-200 is klassz, de sose lesz. MA már a sima 75-300 II is drága, nem hogy a 100-300/400. Pedig azért azaz f6,7 nem olyan barátságos 300-on.Nekem továbbra is bejön ez a rendszer, influenszerek nélkül is.
Szívesen vettem volna 40-150 F4, 90 macro, vagy 60 macro, újabb 17mm fix, de olyan árak vannak, hogy kösz, jó az a szett, ami megvan. -
Jahno
veterán
Ahhát, nagyszájú PSbabrátor.
Ott magyarázta, hogy teljesen hülyeség a fullframe, nem nyújt többet, nincs értelme, csak drága és nehéz. Hiába mutatod a gyári adatlapot, hogy könnyebb, mint az új Oly váz, meg sem nézi, nem is érdekli, elvakult, ez a dolga. Egy darabig ez volt a dolga. Na, ennyire hitelesek.
Először 12-40 volt a nagy király, aminél meg mertem említeni, hogy néha kell a sorba 7-14, halszem és nagyobb is, akkor mindennek elmondtak mert a 12-40 mindenre is elég az a legjobb pont, más nem is kell, hülye aki mást szeretne vagy nem fér bele a 24mm-be. Felvázoltam, hogy én elég kretén vagyok, utcára kiviszem a 100-300at, hátha jön valami. Ment a szokásos adokkapok, hogy abban nincs élet, meg nem személyes, meg mittomén milyen bőcsész érvek szerepeltek, konkrétan lehülyézett. Erre 2 hónap múlva asszem a 100-400at vitte utcára, mert az volt a negyedév slágerterméke és szétnyalta, hogy milyen jó és mekkora nagy ötlet és ne legyünk félősek, nem csak a 12-40 létezika világon. És akkor konkrétan nem is írtam, hogy szabódj meg hülye majom, betűre pontosan ezt írtam 2 hónapja. Csak alá idéztem saját magát :-D Erre nem sokkal később beesett Sonys csoportba is meg elmúlt az a csoda nagykövetség. Mondjuk OlyFujiNikonnál is van leadott képem amiből cikk, marketinganyag meg hasonló dolgok születtek
1-2 videóját meglestem, Masnfrotto állványos tesztben semmi nem volt, csak az, hogy papucsban kiment nem tudom hova, iratkozzak fel a csatornájára és akkor mit művelt a tengerparton. Másik sem arról szólt a mi a cím, de biztos ami tuti feliratkoztam az ingyenes rakéta csomagjaira, megnéztem az előzetes tananyagot, ami már pénzes, majd nem működtek a menüpontok és pont az az anyag hiányzott amiért fizettem volna :-D Cserébe akkor még normálisan össze sem volt rakva az oldala, nem lehetett lemondani az előfizetést. Furcsa gyerek, előadja a nagy világutazót, után privátban ezek után még mondtam Neki a környékén jó fotós helyeket, arra meg elsírta a száját, hogy valóban marha jók és pont ilyet keres, 50+ km az megközelíthetetlen és adjak közelebbiket és sokkal jobbat. Jajjmedveanyám. De hát ez is olyan, hogy társadalom elismert figurája, véletlenül se merj rá rosszat mondani, meg ebben az Oly is olyan szekta volt, hogy nagyon.
-
Jahno
veterán
válasz
ROBOTER #104351 üzenetére
Hááát, erős téma és márkafüggetlen. Hosszú lesz :-D
Ezek az influenzások meg hasonlók teljesen félre tudnak menni, Nikon csúcs vasakat reklámoznak kommersz fos képekkel, amit egy közepes amatőr is meg tud csinálni, vagy akár mobillal is. Némelyiket nem értettem, kiexponálva sincs, se füle se farka. Canon dettó. Fujit már emlegettem, a nagykövetek hülyék a márkához is, sértődékenyek, tartalmat sem csinálnak de legalább nyilvánosan veszekedtek és lekurvaanyázták egymást a csoportban, az szép volt :-D
Baromi sok lukat dumál a hasadba, engem Oly csoportból azért is vágtak ki, mert párhuzamba mertem állítani egy zajszűrt JPG-t egy nyers RAWval, ami más vázzal és más gyutávval máshol készült, mondtam rá, hogy "ez nem teszt". Vagy éppen mindig az aktuális obit éltették ami akciós és reklámozni kell, mioor mondtam, hogy utcára is teljesen jó a tele, vagy másik, vagy nagylátó, v agy kinek mi, vagy azért éjszakában nézzenek meg egy FF vázat és teljesen más kávéház akkor a tele miatt konrétan lehülyéztek mert olyan nincs. Természetesen tartani kellett az állapotot, hogy Olyn kívül minden fos és ezt nem értem, hogy nem összehasonlítás van, hanem szarrá szopják a márkát, ami mindenre is jó és a legjobb és olyan funkciói vannak, hogy váááá. Aztán mikor Oly nagykövet hirtelen Sonysodott, vagy utcára telét vitt és szarrá dícsérte (a vitánk után alig 1-2 hónappal), ott visszaidéztem saját magát és el is múltam szépen. Hátevvan :-D
Másik pld. videózni nem tud, nem ismerte a filmes szabványokat és felbontásokat, vagy azzal égett, hogy berakta élete nagy képét középformátummal amire mindenki azt hitte, hogy valami mobilos werk előzetes :-D És mindegyiknél vannak olyan aprólékok, amit nem engedhetne meg magának. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, mondjuk Nikonos Nagy Imre azért termel és ért is hozzá, vagy Sonys Gábor. Akinek nincs nagy szája, lerak egy elég jól összerakott dokumentumfilmet, ez manapság lehet kevés a napi anyag, szájtépés és Tiktok trendek közt. Én látom benne a kompozíciókat, képet, hangot, azt is, hogy megdolgozott vele, terepi meló, milyen felméréssel és mennyi melóval járhatott és werket is gyártott és nem fotosopp tudással vagy legózással hasonló képekkel szeretne eladni egy márkát hanem azzal, ami ahogy.
Mostanában pár hazai Nikonos alkotás szembejött nagykövettől azok eléggé rendben vannak, a "mutassátok meg kedvenc képeiteket" meg általában valami hazai egyszerű alkotással kezdődik, szóval ott még értem is a célcsoportot. Pro liga úgyis tudja mit szeretne, nem kell reklám :-D
Nikonos példát most nem találom, de nem rég csuktam be egy Canon reklámot, amiben ZS kategóriás kép volt. Egyiknél valamelyik vázra írták, hogy mennyire jól bírja a kevés fényt és magas ISO-t. aztán EXIFbe odaírtak valami ISO640et vagy mit :-D
-
ROBOTER
addikt
Nem tudom hogy vagytok vele, de számomra egy dolog maradt stabil az Olympus-OM érában a 20 évben amit benne töltöttem: ha megjelenik egy termék, valami "influenszert" kérnek fel a tesztelésre, a tesztfotók általában teljesen alkalmatlanok bármit is megmutatni a cucc minőségéből. Ezek a youtube-ra feltöltött "természetfotók", amiben a kép 1/100-ad részét kitölti a madár feje, "meg" lefotózza a felhőt egy 3700 dolláros cuccal... Az eszem megáll néha ettől. Ez a jelenség az elejétől fogva stabil. Biztosan bejön ez nekik?
-
Jahno
veterán
válasz
forceberg #104349 üzenetére
Jó, hát ezek a műgyűjtők érdekesek, hogy évekig nem csinálnak fotót sem, de babrálják a pixelt és a régebbi lassúvacak fix 35öst újabb limitedre cseréli, mert majd az jobb lesz és később a vázat is, aztán rendesen ki sem próbálja. Nekem meg utcán sétálgatva évi 100ezer expó belemegy, abból 3 jó kép lesz is
-
válasz
Jahno #104348 üzenetére
A munka más tészta. Aki ebből akar megélni/kiegészíteni, ott más a preferencia, főleg, ha mozgó témákról, pl. események dokumentálásáról van szó.
Ott nem fér bele az, hogy pl. az ISO lent tartása miatt vagy-vagy záridőkkel lövöldözik az ember.+ van az, amikor valaki igazából csak próbálgatja a cuccokat, hobbiból cserélgeti.
-
Jahno
veterán
válasz
forceberg #104347 üzenetére
Hááát, van idehaza állandóra G9, meg A7-III, év nagy részében T1-T3, meg S1-S5, előző 2 évet meg nem merem mondani, D3300, 7500, 750, E-M1X, E-M5MarkII, E-M1MarkII, E1 és E2 meg a tököm tudja micsoda. De ilyen helyekre analógot meg kis kompaktot is szoktam vinni, mert az még poén.
Én meg nem akartam FFet venni, de esnek be melók és ahhoz muszáj volt. Először csak a látószög miatt nálam maradt egy A7-III, haver arra adott egy obit, hogy melózzak be Neki. Aztán 1 gép nem gép, meg 1 obi nem obi, kaptam egy nagylátót is és akkor már vettem hozzá FF vázat. Remélem termelni fog, mert hobbizni jó lenne valami APSC vonal, csak most idehaza 5 vázzal kicsit ágyúval verébre tűnne a történet és lövésem nincs mit racionalizáljak merre. Én asszem tudom mire jó, de éppen ezért oboázok
-
válasz
Throme #104344 üzenetére
"PH fotós találkozón a kb 25 emberből kb 2 rohangált valami felsőbb FF vázzal, többiek alsó és közép kategóriában mozogtak."
Azóta én pl. DX-ről mentem FX-re, majd "le" M4/3-ra. Sok ember megveszi a fúfrémet, aztán fogalma sincs róla, hogy mégis mire jó az, vagy a kisebbek mire jókHa most kéne valami, nem is tudom mi lenne az, egy biztos, nem valami behemót.
-
Jahno
veterán
válasz
Throme #104342 üzenetére
Érdekesek ezek a cuccok és árak, mikor a Sony 24-105öt nem vettem meg akciósan, utána néztem, hogy újonnan kb. 400ezer pénz, néha akciózzák is, használtan is van, Canonra meg rögtön 600ezer felett. Néha alá esett, néha verte a 700at. Akkor éppen nem sok akció volt, kb. éppen csak beesett a piacra és örültünk, hogy lehet kapni. Nikonra meg 120as van, vagy nem F4es, szóval megint nehéz összehasonlítani. Viszont van Sigma kicsivel 300ezer felett és szerintem tök korrekt és ez nem lesz FF Canonra. Nehéz ügy minden is.
-
Throme
veterán
válasz
aginor #104343 üzenetére
Még mindig meg lehetne csinálni, hogy visszajöjjenek. Pen-f, OM10 kit-ek és 1 - 2 olcsósított fix.
Emlékszem, hogy sokan hogy örültek egy tükrös nikonnak 18-105 kitobival és volt elérhető áron fix 35, 50 f1.8.
Lehet hogy műanyag volt a kitobi bajonettje, lehet a 35 mm fix néha focus-shift-elt, de volt belépő rendszer elérhető áron.
PH fotós találkozón a kb 25 emberből kb 2 rohangált valami felsőbb FF vázzal, többiek alsó és közép kategóriában mozogtak.
Ma az oly-nál van a legalja az OM5, amiből az újabb félmisi felett.Tudom, használtpiacon olcsón kijön egy belépő oly szett, mégse jönnek a népek.
-
aginor
veterán
válasz
Jahno #104340 üzenetére
Fényerőben rosszabb a Sony, de dof-ban már nem, és a fényerőhátrányát legalább részben tudja ellensúlyozni ISO-val, emiatt szerintem nem használható rosszabbul, mit az Oly.
ROBOTER: a 40-150 szerintem egy nagyon jól sikerült darab, és a méretei megfelelő egy egész napos mászkáláshoz. Ugyanakkor ezzel az új 50-200-al is el tudnék mászkálni, bár már inkább határeset. Cserébe egyes tesztelők azt mondják, hogy képminőségben oba**sz a 40-150-nek. Ha ez tényleg így van, akkor egyszer nekem is ki kell próbálni..
Throme: a cég részesedése jelenleg 1,9% a teljes piacból. Itt már nem tudsz tömegeket bevonzani. Az a helyzet, hogy sikerült a céget a még éppenhogy mérhető kategóriába kormányozni. Nála már csak a Ricoh kisebb, bár növekvő tendenciát mutat. Az OM az egyetlen szereplő, aki csökkent 2023->2024 távlatában.
-
ROBOTER
addikt
Azért elnézem a méreteket a 40-150-hez képest...
-
aginor
veterán
válasz
jaanoo89 #104337 üzenetére
Valóban saját fejlesztésnek tűnik, teszem hozzá végre.
Amúgy jó cucc a tesztek alapján, bár méretben/súlyban már határeset, árban viszont nálam nagyon nem talált be, de ebben nincs semmi újdonság, mert ez minimum az utóbbi két évben szinte az összes bejelentésükre igaz.lugosi: sok mindentől függ, hogy mit mihez hasonlítjuk, és mit mennyire akarunk eqvivalizálni (pl.: Sony 100-400 Gmaster kb 1 misi és valamennyire hasonlók). Ahhoz képest pl drága, de ha valakit ámulatba ejt a 2.8-as fényerő, akkor valóban nincs párja (kár, hogy ettől még hasonló képek pottyannak ki a fenti lencséből is).
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
aginor #104335 üzenetére
Elég jó. Engem meglepett, hogy nem egy átcímkézett Sigma. Tehát ezek a srácok szeretnének valamit kezdeni ezzel az egésszel, ha ez saját fejlesztés.
Akcióval majd lesz 1.3 misi és ha a következő OM-1 túllépi a 20 MPX-et (amit ez gondolom simán kirajzol) akkor megnőhet néhány emberben a bizalom. -
aginor
veterán
Itt az új 50-200 2.8, lehet vinni cirka másfél misiért.
-
Jahno
veterán
Éppen belefutottam és eszembe jutott. Na, ezért nem értem a live composit dolgot. 10-ból 8 fotózásnál jön valami rovar az obim kellős közepére:
És akkor ezt a pár kockát még ki lehet venni, néha a színeket meg ezt-azt is megcsinálom utólag, itt ráadásul időnként jött olyan kamion is ami telibe világította az egész képet, szóval újra kel gondolni sok mindent.De ezek a színes csíkok is érdekesek lettek, direkt nehéz lenne csinálni, pedig jól is nézhetne ki:
-
aginor
veterán
válasz
Bandika447 #104327 üzenetére
A 4K fotómód nem csak jpg kimenetben ment? Ha igen, akkor korlátozottabb a használhatósága.
-
Bandika447
újonc
válasz
Tin_Shield #104330 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Amint azt sejtheted a szenzorméretből, a zajkezelés, a low-light, stb. nem a rendszer erőssége, az APS-C is, de főleg az FF sokkal jobb. De ettől függetlenül simán elég lehet az MFT is, nekem 12 éve (az első E-M5) elég ez a low-light tudás - egy-két fényerős objektívvel megtámogatva. Természet és tájfotó alkalmasság inkább a választott objektívtől függ, gyakorlatilag minden kapható, csak az ár lehet kérdéses.
A live composit (Olympusom van, de gondolom a Pana is hasonló) jópofa játék ha nem akarsz az utómunkával foglalkozni. -
Jahno
veterán
válasz
4k szerintem nem, live conposit többnyire szopó, kár rá építeni a többi szubjektív. Képeim 90-X%a ezzel készül, de estét azért nagyon nem bírja még a sötét sem MFT barátja. Pontosítani kellene. Amúgy meg jó cucc és nyomni kell én kitobival el vagyok 10+ éve, maradék 10% és meló a szopós. De az nagyon.
-
Bandika447
újonc
Sziasztok!
Első fényképezőgépemet vásárolnám hobbi szintű felhasználásra. A Panasonic g97-en gondolkodom, nagyon megtetszett és árérték arányban is nagyon jó. Az lenne a kérdésem, hogy a kicsi szenzor ellenére mennyire jó a zajkezelése és a low light képességei, dinamikatartománya? Mennyire alkalmas természet-, tájfotózásra? És a gyakorlatban hasznos tud lenni a 4K fotómód és a Live Composite mód?
-
Lefty
addikt
Svajc, Rajna vizeses - OM-1.1 + OM 40-150 f4 PRO
mindegyik Live ND -
MrChris
nagyúr
válasz
Speeedfire #104319 üzenetére
Csak az objektívek részére, milc vázakból nincs akkora pörgés, elég hozzá egy téma adok/veszek.
-
aginor
veterán
válasz
Speeedfire #104321 üzenetére
Nekem megvan. Te szóltál hozzá utóljára 2023-ban.
Szerintem már nem aktív, de ettől még szívesen küldök linket, ha szeretnéd feltámasztani. -
aginor
veterán
válasz
Speeedfire #104319 üzenetére
Index fórum, vagy hardverapró?
-
Speeedfire
félisten
Volt valami m43 adok veszek itt, nincs már meg?
-
aginor
veterán
válasz
iscsu #104310 üzenetére
Ez még jó is lehet, ha nincs kisebb. Mivel földközei fotózásokról van alapvetően szó, így nincs olyan, hogy túl kicsi, viszont cserébe nem kell, hogy magasra nyúljon. Már akár 50cm is bőven elég lehet.
lugosi: a 055 ugyan egy jó állvány, de alapvetően nem szeretem az állványos munkát, emiatt is gondoltam egy könnyen gyorsan "telepíthető" egylábra, amit átpozícionálni is egyszerű, de azért már ad valamennyi támasztékot a félhomályos erdőben.
Jahno: minél rövidebb a legalacsonyabb állása, annál jobb. 10-15cm lenne ideális, bár nem hiszem, hogy ilyet találni fogok.
-
Jahno
veterán
válasz
lugosi #104311 üzenetére
Na, azt meg kell venni de azonnal.
Még ha túl nagy, akkor is. Ezer éves egyik első szériásból van, most már kicsit szorultak a lábai ezért egyik szombaton felszívtam magam, szétcsavaroztam, áttöröltem, kész. Régen míg melóhoz is kellett sok gagyi állvány, addig akadt Hamám, azok tizes csomagban fogytak :-D Egyik Vanguard most végleg megadta magát és ha belegondolok, hogy a Manfrotto 055 mit kapott eddig a szájára, hát ja. És máig van hozzá alkatrész, támogatás. gyári csavar, műanyag gyorszár.
Most cseréltem le a talpat arcásra, feje egyelőre maradt, az is eléggé el van találva és kibírja a gépeimet. Újabb fejek nekem csak bonyolultak ezzel a sok tekerővel és funkcióval
Persze mindegyik fejhez más típusú közdarab kell 6-8ezer pénzekért. Mondanám, hogy ennyiért Alin már komplett állványt adnak, de ennél bonyolultabb a dolog:
Ugyanitt 200 PL alap, Sony A alap, utángyártott cseretalp, fél fej meg mindenféle majd felszámolás tárgyát képezi csak igazodjak ki rajta :-D
-
aginor
veterán
Ismertek olyan monopodot, aminek nagyon rövid a legalacsonyabb állása? Föld közei fotózáshoz kellene, emiatt a max magassága lényegében nem is számít.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Jahno #104305 üzenetére
Emberre volt állítva az AF, kézzel is helyeztem a kis fókusz kockát, ballagás, sor megy el mellettem, kb 4m-re jól lövi a gyerekem, aztán a sorban mellettem 1m-re is lekapnék valakit, többször nyomom a gombot de mind totál életlen. Gyerek tanárnéni, egymás felé vannak fordulva bő méterre tőlem, viszont kettejük között háttérben kb 5 méterre áll valaki háttal és arra élesít. Sorozaton látszik, ahogy összeölelkezik a két ember és végül kitakrják a háttérben állót, az utolsó pillanatig azon tartja a fokuszt, aztán ugrik csak az előttem lévőkre. Mikor szembe van fordulva a két személy még akkor is hezitál melyik legyen (előtér két arca, vagy a hát) és ha kicsit is profilba elfordulnak azonnal ugrik a távoli hátat fotózni.
A laikus gondolkodásom alapján nem a kontraszt/fázis alappal van a baj, hanem a téma kiválasztással, maga a fókuszálás és sebessége megfelelő lenne.
Legtutibb mikor bekeretezi az embert és expókor a háttérre élesít.
Nyilván többet kellene fotóznom ilyesmit, mert az eredmények alapján van ötletem hogyan korrigáljak. -
-
MrChris
nagyúr
-
theporcupine
tag
válasz
Jahno #104301 üzenetére
Én is használom a hi-res módot. Tekintve, hogy tárgy, termék, csendélet fotókat készítek sokat. Épület fotóhoz is el tudom képzelni és még pár dologra.
Azt látom, hogy valóban, sok ember nem tud elszakadni a saját világától, ilyen volt a Pana S9 fikázás is.
Rengeteg funkció van egy mai vázban, sokat még talán ki sem próbáltam soha, pl. a különböző "i" kezdetű intelligens funkciók. Nem is találkoztam senkivel, aki használja. A tesztekben sem. De attól lehet, hogy valakinek ezek kellenek.
Sokan nem használják a focus stack-et sem. Én meg azt sajnálom, hogy nincs focus stack + hi-res mód. -
Lefty
addikt
válasz
MrChris #104295 üzenetére
Megfelelö objektivvel a G9-cel is sok szep es eles kepet tudtam csinalni, inkabb ugy valaszolnek, hogy könyebb OM1-gyel jo kepet kesziteni es több elvezet hasznalni. Ergonomiailag imadtam a G9-cet de ujra elövenni teljesenen kökorszakinak erzem mar. Borzaszto gyors a rendszer, nagyon szep SOOC szinekkel, mint ahogy lathatod. A PDAF, stacked sensor, ötször annyi focus pont, remek EVF könnyebbe tesznek nagyon sok mindent, kevesebb elrontott kepem, pillanatom van. Most mar inkabb ra merek menni mozgo allatokra peldaul. A többi funkcio, mint a live ND, pro capture, high res shot, starry sky, etc. meg elvezetesebbe teszik a fotozast, ravesz kiserletesekre es tök izgalmas kepeket lehet igy kesziteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA V
- Felforgatná Kína a technológiai világrendet
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elite: Dangerous
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest