Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandoukht
csendes tag
válasz
pandoukht
üzenetére
Nem is értek hozzá eléggé, meg nem is akarom nagyon túlbeszélni: talán a DPReview-n részletezte egy csóka, aki bontott egy GM1-szenzort, hogy nem is teljesen zárt, meg talán a szigetelés (vagy a védőrétegek anyaga?) is bele tud koszolni, és ha azután pumpálja ész nélkül az ember, akkor a rétegek között leült koszt tudja úgy fölkavarni -- pont, mert nem teljesen zárt --, hogy ez lesz a vége. De nincs most előttem a poszt, és talán nem is annyira fontos.
-
Jahno
veterán
válasz
pandoukht
üzenetére
"szakszerűtlen tisztítással föltapaszthatók a filterekre."
Azé' ha az akna ki van fújva, akkor ennyire csak nem dráma. MFTn nekem egész jó világ volt, évente kellett kb. a punepa, ha valami fontosat fotóztam vagy "jajj eltelt 2-3 év", akkor foglalkoztam vele. Most is Panák hasonlóan vannak, FF-et meg lassan havonta nyalom.
-
vizcsap
tag
válasz
pandoukht
üzenetére
Én érdeklődtem nemrég hasonló probléma miatt, hogy ki-mit ajánl. A problémám leírása alapján a VI. kerületi Megapix Kft sajnos nem vállalta a tisztítást és mivel más céget nem találtam, ami jó értékelésekkel rendelkezett, ezért felvettem a kapcsolatot a Szolnoki Kiss-Ritter Kft-vel, akik a hivatalos Panasonic kamera szerviz itthon.
Nagyon gyorsan válaszoltak, GLS-el elküldtem nekik a GX80-am, aznap elvégezték a szenzortisztítást (végül kiderült, hogy hiába úgy láttam, hogy az üveg mögött van a szennyeződés, nem ott volt, szóval valószínűleg a Megapix Kft is tudta volna tisztítani, ha nem levelezek velük, hanem elviszem oda és megnézik) és ma hozza is vissza a GLS.Az én esetemben a tisztítás ára 10.000Ft volt plusz az oda-vissza szállítás, amit én fizettem.
-
Throme
veterán
válasz
pandoukht
üzenetére
Oda hogy a túróba kerül por, ez fura. Oda kevés lenne a swab.
A milc-eket még nekem se kellett pucolni szerencsére.
Tükrösnél a tükör szépen rácsapkodta a szennyeződést a szenzorra.Ezt az üveget leszerelik a szenzorról és úgy tisztítanak, vagy hogy?
Nem csak arról van szó, hogy a szenzorra rátapadt valami, amit nem lehet lefújkálni? -
Throme
veterán
válasz
pandoukht
üzenetére
anno rendeltem még tükrös gép szenzortisztításhoz "swab"-ot. egy műanyag, lapát végű pálca és nedves törlő szett.
körtepumpával lefújkáltam a feltételezett port, majd jött a swab.
meg volt a metódusa, de szépen letakarított mindent.a szenzorokon van azért egy külső védőréteg, ha nincs rajta por, vagy pici szemcse, akkor nem fogod megkarcolni.
olyan szettet érdemes venni, amihez van nagyítós lupe.így nem kell elmenni sehova
szvsz
-
MrChris
nagyúr
válasz
pandoukht
üzenetére
Ha a boké a fontos, akkor jó választás a 25-ös. Lehet próbálkozni a régi és olcsó manuálokkal, de csak ideig-óráig fog megfelelni, mert nyitva nem túl élesek, általában 2.8-ig rekeszelni kell. A 25-ösből előfordult néhány gyenge példány, egyik kollégának garis is volt és cserélték, tehát érdemes tesztelni.
Másik natív objektív az Oly 45/1.8, valamint a Sigma 60/2.8, ennek azonos kompozíció esetén hasonló mértékű a háttérmosása mint a 45-ösnek és nagyon éles, míg a 45-ös 2.2-nél jön meg igazán az éle.
Semleges hátterű tárgyfotózáshoz azért ajánlott állványt használni, meg a jobb tárgybemutatáshoz a nagy mélységélesség, azaz szűk rekesz, hosszú záridő, alacsony iso. Valamint majd állványon kapcsold ki a stabit. -
jjeahh
nagyúr
válasz
pandoukht
üzenetére
Az új gépedben jóval nagyobb a szenzor, szal lehet, hogy a sima kitobival is el tudsz érni számodra megfelelő DOF-ot... nyitott rekesszel és zoomolj bele amennyire csak lehet. Meg az sem hátrány, ha a háttér minél távolabb van. Amúgy ha csak a szűk dof a cél és nem elég a kitobi, akkor túrj neten egy filléres helios 44-2-őt + M42 adaptert hozzá és kész... Ha élesség és kontraszt is kell, akkor zuiko auto-s 50mm F1.8 vagy minolta md 50mm F1.7, ezekhez más adapter kell.
-
Schanyee
senior tag
válasz
pandoukht
üzenetére
Tárgyfotózáshoz fényerős objektív? Nem igazán látom az összefüggést. Nem okoz csak problémát ha a tág rekesz miatt kicsi a mélységélesség? Lehet másak a terveid meg igényeid, alapvetően nagyon jó és sokoldalú objektív lehet a 25 1.7, de ha csak tárgy a fotózásod célja akkor arra a kit objektíven felül nem költenék. Azt is hasonlóan rekeszelve használnád, hogy az egész tárgy éles legyen.
Próbálkozz, a GX80-ban nagyon jó a stabilizátor, így elég hosszú záridőket is ki tudsz tartani ha nincs állványod (ami amugy tárgyfotóhoz fontosabb mint egy objektív). Plusz a Canon-hoz képest jobb a végeredmény magasabb iso-n is, így a záridővel is többet tudsz játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Óvodások homokozója
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest