- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
xhege #104199 üzenetére
Körtepumpa:
Két féle van. A fotósoknak készült, dizájnos, pl. rakéta alakú, rövid csőrrel és az egyéb célra készült eredeti, hosszú csőrrel és több méretű ballonnal.
Előbbit fotós on- és off-line áruházakban vehetsz, utóbbit orvosi segédeszköz boltban. (eredeti célját tekintve beöntésre használják, szóval kéz alól ilyet NE vegyél)
Sűrített levegő:
Palackos és/vagy kompresszoros. Ezzel óvatosan. Kis adagokban keveset fújj! Így nem csinálsz galibát. Egyrészt fizika. A táguló nagy nyomású levegő lehűl, ha párás a környezet, a kicsapódó párát viszi magával. A szenzorra. Ennek meg nem fogsz örülni. Ha meg nem elég tiszta, olajos lehet a levegő. Ami a szenzorra kerülve nem jó ómen.
MILC-ek szenzorának hardveres tisztítására több helyen szakműhelyt javasolnak, de ha tudod mit csinálsz, kellően óvatos vagy és tudsz venni - m4/3-ra neccesebb, APS/FF-re lényegesen könnyebb - folyadékos tisztító készletet pár perc alatt le tudod pucolni a szenzort. Esetedben elég lehet egy körtepumpás kifújás. Ha nem mozogsz poros környezetben és/vagy nem nagyon csereberélsz objektívet, (több) évente 1-2 alkalommal elég.
(Fuji-m szenzora kicsit szmötyis volt, le akartam fújni de lusta voltam körtepumpázni. Nem elég óvatosan belefújtam, szépen össze is nyálaztam2 svab-bel meg némi folyadékkal és kevés sűrített levegővel valamint 8-10 plussz ősz hajszállal később a probléma megoldódott.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- SONY ZV-1F Vlog kamera ÚJ!
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged