Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Köszi, időközben rájöttem, hogy nekem fluid fejes állvány kell, ez alaposan leszűkíti a kört
-
MrChris
nagyúr
Ilyen faca a FB. Ott se osztok meg. Meg nagyon sehol se. Nemtom miért kell belenyúlniuk ezeknek az oldalaknak a képekbe. Vagy legalább lenne erre engedélyező kapcsoló.
Akkor én értettem már korábban félre folyamatosan min is motorozol. Furcsa is volt, hogy robogóval mentél volna éjjel Dobogókőre -
Studi
veterán
Az nem is biztos, hogy feltolta. Legalábbis épp most próbálgatom, hogy a feltöltött képet lementettem, ugyanazt kaptam vissza. Egész egyszerűen a böngésző máshogy jeleníti meg. Ellenben ha a facebook beépített csetprogramján keresztül küldesz át valakinek valamit, na abból aztán semmi nem marad.
Rommá-fossá szétcincálja.
-
hibavissza
veterán
Sajnos más nincs oda...Austrian volt még. Dupla áron. Figyelni kell a csomagolásnál. Szerencsére a neten minden info elérhető. Én még nem utaztam velük. Majd meglátjuk.
Igazából abba gondoltam bele, hogy mekkora önszopatás egy ff szett hobbiszinten. Spéci biztosítás, extra csomagköltség....nemrég hozzájuthattam volna egy jutányos 5D-hez. De szerencsére észnél voltam. -
szerintem tényleg nincs semmi, de semmi racionális érv a szándékod mögött. az mft szenzor jelenleg alig rosszabb, mint a legelső ff szenzorok voltak, holott akkor is ugyanezt az eszmét futtattad volna. nem korlátja semminek a 16 mp-es mft lapka, na. használd, használd ki. a jelenlegi ff szenzorokat is utol fogja érni a jövőbeli mft, akkor megint felmerül ez a probléma? a használhatóság határát már nagyon rég átléptük.
-
-
törölt tag
45. Rövidebből a 20-as annyira nem vonz. Fullframe-en sem éreztem az 50 milit (vagy akörülit). A 45 a fullframe 90-es makróm feelingjét nyújtja, amivel szupereket portréztam anno. Nagyon szeretem. A 24 hiányzik, ami itt 12 lenne, de ezt úgy-ahogy kielégíti most a kitobi 14-es vége (bár nagylátónál minden mili számít, azért ekvivalens 28 körül is elvagyok még).
Fogalmam sincs perpill,
mi egyebet "kellene" vagy szeretnék venni a vázra, úgy elvagyok. A 75 képe beszabehu, csak nagyon nagy tér kell már egy egészalakoshoz, de szűk portréhoz is magam mögé nézek vele egy stúdióban, hogy minek megyek neki
Szóval arról is lezizzentem már. A 75-össel egy homorú közepű fahídon próbáltam modellt egészalakozni, úgy, hogy a híd túlvégén volt. Nekem át kellett mennem a híd másik végére, hogy beférjen a képbe - de a homorú közepe kitakarta a modellt kb. térdig
Nekem ez a 150 ekvivalens már sok. Egy 70-200-nál ha engedi a helyzet, oda-oda húzhatja neki az ember a zoom-ot, de az ekv. 100 mili körül vagyok jól kb.
Most .. kicsit .. nem tudom, merre tovább.
Fotózgatok és próbálok egy kicsit új stílust, új kidolgozást ellesni-eltanulni 1-2 nekem nagyon tetsző külföldi emberke munkájából, aztán meglátom, sikerül-e szintet lépnem az eddigiekhez képest.
- Fuji ? Túl jó az E-M10 ahhoz, hogy elkezdjek Fujizni. Az csak kütyübuzulás lenne, tehát Fuji neeeeem. Remélem erre most kapok itt a kedves utazóközönségtől egy pirospontot.
- Sony drága azért a pénzért, amit nyújt.. még kiforratlan kicsit nekem, és/vagy kardinális pontokban vérzik. Üvegei nem túl jók a CaNikonhoz képest, a raw-ja veszteségesen tömörített és az A7-et mikor próbáltam, hát az E-M1-hez képest szerintem kb. temetői kriptahangulat volt az arcomon, az E-M1-nél meg fülig vigyor mindkét oldalt. És ezt nem tudom mivel magyarázni, ez a szomorú.. (Sony-ra nézve)..
- CaNikon még nem hagyta el a tükröt, de a jobb üvegek és marginálisan, de jobb AF miatt Canon fele húznék, ha lépnék "fentebb", csak a szenzoraik .. na neeem, én többszázezret megint ki nem adok alapdolgokban "vérző" gépre..
- .. ahogy Nikonra sem, mert ő a csodálatos szenzorával, amibe beleszerelmesedtem, nagyon szuper képet készít, de AF-ben a Canon erősebb, egy zoom-nak pl. Canonnál mindkét végére lehet offset korrekciót adni (AF fine tune) míg Nikonnál zoom esetében is csak 1 gyutávra lehet ilyet megadni. Ami egy 70-200 esetében eldöntheted, 70 vagy 200 legyen
és itt megint 600+ ezrekről beszélünk, csak üveg...
- meg úgy alapvetően, tükör, berázás, szűk AF mező, focus shift-es üvegek, bla bla .. - no f* way hogy én mégegyszer tükröst veszek. Milc a jövő.
- a Nikon közeleg valami fullframe milccel, ha igazak a pletyók. [link] Biztos bétaverziós lesz, tele hibával, de a remény ott pislákol, hogy a csúcs Nikon (Sony) szenzorok kapnak végre tisztességes, atompontos kontraszt alapú AF-et is, mert tükrösöknél a LiveView-ban kontrasztalapon arcfelismerőzni egy agyhalál. Marhajól működik és az eredmény pazar volt a D800-ammal, de 10 mp-enként 1 kép kissé agyhalál tényleg, miközben a gép ide-oda kattog a kezedben mint egy bolond. Ha a csíkszélesség tovább csökkenne egyet lefele, talán nem is melegednének a szenzorok annyira, ha sokáig kell live képet adniuk monduk egy EVF-be, nem beszélve dinamika, jel-zaj, stb. de ezek már most is durván jók Nikon FX-nél, csak a körítés a régi.
Kell már a jó öreg Audio Note Ongakuba egy klassz DAC, hogy digitális forrást is fogadjon. Kb így néz ki egy mai csúcs Nikon.
Egy szó mint száz, jelenleg EGYETLEN gépváz-objektív kombó sem éri meg nekem azt a többszázezret - egymilliót, amit én elvárnék a rendszertől. És tök alap dolgokra van szükségem:
Portré, félalak, stúdió:
- arcfelismerő (erről már nem mondok le, annyira praktikus)
- live highlight/shadow jelzés (mindig használom, főleg 100-as iso-n kültéri portrénál, az arc nem éghet ki)
- 10/10 megabrutálpontos AF a teljes képmezőn. Lehet lassú is, de ha a szenzorom 20-30+ megapixel, könyörgöm, legalább rajzolja is ki a gép aztmegfelelő autofókusszal, megfelelő üveggel.
- tudjak "darálni" vele, egymás után (nem gyorsan) ellőni pár képet, elkapni vigyort, mimikát, tekintetetTájkép:
- széles dinamikatartomány (= Sony szenzor, de semmiképpen nem Canon)
- elfogadható felbontás
- rekeszelve éles 24-35mm ekvivalens üvegEzeket az E-M10 megadja a kitobival és a 45-össel. Egyetlen tükrös sem viszont. Vagy egyik, vagy másik fentebbi pontban bukik. Mind, nincs kivétel. Az összes.
Félreértés ne essék, nem írom le őket, semmi flame, de ÉN többszázezret-milliót pontatlan technikába a büdös életbe többet nem tolok. Épp lakást készülök venni a közeljövőben, egy pukkantat, inkább arra tartalékolok még, hogy felújítsam (padlófűtés, full-full-ra felhozzam) és eladjam, hátha tudom kicsit forgatni a pénzem.
Az E-M10 az összes handycap-je ellenére (ami amúgy nem sok szerintem) 1) tudom, mit ad 2) nem aranyáron nyújtja ezt.. szóval ár/érték verhetetlen. Azt kapok, amit veszek. Úgyhogy marad.
Váz is, üveg is.
Pláne, hogy vonz a makró. Bár oda néha nagyobb iso nem árt, se a nagyobb felbontás, viszont a kis szenzor vmivel több DOF-ot ad és itt a focus peaking (amiben megintcsak vérezne a tükrös, mert hírból sem ismeri).
Szóval fotózok, de kütyü téren most befagyasztottam magam. Koptatom azt, ami van
Én tanulok, a technika, piaci verseny pedig hagyom, hogy végre meglepjen valami szenzációval. Nincs kételyem, hogy bekövetkezik, csak szerintem kell még 2-3 év neki. Addigra én is jobban fogom tudni, hova tovább.
-
gorgo
őstag
Persze hogy jó, én sem tervezek áttérni, csak kipróbáltam, ennyi. Amúgy tényleg elég lenne majdnem mindenre az az 1 obi ha nem kell tele. Az érzékenysége olyan, hogyha nem látod, nem hiszed el... Volt kezemben a sony A7s aminek állítólag még jobb, de valahogyan egészen más a kettő. Tök másként granulál
a zaj természete teljesen más. Nem a sony végeredménye tetszett jobban. Na, most már tényleg befejezem az offolást.
-
gorgo
őstag
nemár, most hétvégén volt nálam egy kanyon 6D L-es, 24-105/f4-es zúmmal. Nem kell obit cserélgetni sem. Kell neked az az FF! A képminőség nagyon fasza volt, (ez komoly), bár batár nagy, nehéz és jó drága, az ergonómiája fogásra jó, a gombok elhelyezése, logikája viszont elég idióta.
A képminőség engem nagyon meglepett, nem 2FÉ előnyt látok benne, az tuti, többet. És kb. semmit sem tudok róla szóval (meglehet hogy egy kis csalás az iso-val? az ugye bármely gyártónál normál lehet).
<Kéretik félig komolyan vennia hsz-t>
-
scarabaeus
őstag
"egy hónapja regelt flickr account"
Hm, én akkor regisztráltam, amikor behozták azt az 1 TB-ot, gondoltam, majd archiválok oda privátként, aztán azóta nem is foglalkoztam vele, de most, hogy olvastam, hogy a fiókodat egy hónap után felfüggesztették, gondoltam, ránézek már, mi a helyzet. Beléptem, élt még a fiók, kérte, hogy zavarjuk már végig ezt az új sms-es azonosításhoz szükséges inicializálást, utána beengedett, és annyit mondott, hogy "Woof! Now you know how to greet people in Dog!"
-
hibavissza
veterán
Nyáron - mikor épp felélem a spórolt pénzem egy sósvízű nagy tó mellet - már eszembe jutott, hogy nyugtatót adagolok reggelente a gyermekeimnek nehogy valami esztelenséget csináljanak napközben.
Más.
- Drágám, még észre sem vettem, hogy 20 fps sebességgel tud sorozatot lőni a gép. Ez király. Még AF is van közben!
Erre a feleség:
- Mikor lesznek feltöltve a múlt heti és mai fotók? -
.mf
veterán
... s ismét, immár Kiotóból. Ahova már tegnapelőtt megérkeztem, de aznap este olyan szép nagyot tanyáltam bringával, hogy a jobb könyököm azóta is alig bírom mozgatni
Szép lett volna, végre eljövök Japánba egy hónapra, betervezek sok utat, erre az első héten eltöröm a karom és cs...hetem is a hátizsákkal utazgatást
De szerencsére el nem tört (bár repedve akár még lehet), csak nagyon csúnyán odavágtam a könyököm, mozgatni csak pár fokot tudom kevés fájdalommal, annál tovább eléggé fostos; tegnap még bő harmaddal nagyobbra volt dagadva; és negatív teherbírás, azaz eleinte a karom saját súlyát sem bírta el fájdalom nélkül. Tegnap esett, ezt kihasználva dolgoztam és pihentettem, borogattam. Sőt, a hétre rossz időt mondtak, úgyhogy gondoltam is, hogy legalább nem fog a szívem fájni érte. Erre ma szép idő lett, sütött a nap, ezt csak nem hagyhatom annyiban... Eleinte minden képet háromszor meggondoltam. Pedig ma már jobb volt, tegnap használni se tudtam a jobb karom. De így is azért... gépet bal kézzel emelem és tartom, jobb csak állítgat és expó gombot nyom, nem csak, hogy nem tart, de maga is a gépen pihen; komponálni meg lcd. S még ha egy nehezebb váz + obik lettek volna...
A nap végére (itt már éjjel f2 van) viszont már ott tartottam, hogy fixekkel jobb kézzel is elbírom és nagyjából szemhez is tudom emelni a gépet.
Ja és a gép elkezdett csodákat művelni a húszassal. Éjszakára kivilágított templomokat jártam sorra, és ISO200, kis rekeszelés, mégis állta a sarat, sorra hozta az 1/2, 1/1.6, 1/1.3, de még 1 és időnként 2 mp-es képeket is, kézből (méghozzá ilyen állapotú kézből).
Holnap majd képelek, egyelőre eszek és alszok. Hú de jókor értem haza, leszakadt az ég - dörög, villámlik... -
-
rbalint88
addikt
"Ez van. El kell fogadni, hogy nem csodák, hanem kompromisszumok vannak."
Ez így van. Az A7 II már nagyon tetszetős darab, sok hibát javítottak, (még többet nem) de a kicsi, olcsó és jó fixek miatt valószínűleg maradnék a m4/3-nál. Ha a Sony összekapná magát és tervezne kicsi és penge üvegeket Sony logóval is, nem csak Zeiss-szel, akkor tarolhatnának, de ez így egyelőre elég sovány.
A7-hez milyen obikat vennél ezek párjaként: 12-35/2,8, 35-100/2,8, 20/1,7 vagy 25/1,4.
Amúgy ha már az obifejlesztésben nem jeleskednek, kihozhatnának egy olyan vázat (az nagyon megy nekik), ami távmérős fazon, FF szenzor. Kvázi az R1-et keresővel* és cserélhető obival.
* ami nem púp a váz tetején és nem periszkóp, mint az RX100mk3-on. Olyan Fuji X-E1, Pana GX7 jellegű megoldásra gondoltam. -
rbalint88
addikt
Szerintem az A7-et 28-70-es obival hasonlítani az E-M1-hez, amikor arra a 12-40 van rátekerve, nem fair szintén. Egyik oldallal szemben sem, mert a 28-ból nem tudod kivágni a 24-es képet és az Oly zoomban megfizeted az időjárásállóságot is, nem csak a fix fényerőt és a 24-es kezdőt. A fix fényerő miatt sem teljesen korrekt az összehasonlítás, ha f2,8-3,5 vagy f2,8-4 lenne az Oly üveg, akkor oké, legyen.
Szerintem a Sony A7 a Zeiss 24-70-es üveggel van partiban a m4/3+f2,8 zoom gépekkel.
Sony A7+Zeiss 24-70/4: 904 gramm (474g váz, 430g obi)
Oly E-M1+12-40/2,8 PRO: 879 gramm (497g váz, 382g obi)
Pana GH3+12-35/2,8: 855 gram (550g váz, 305g obi)
Méretben sincs olyan nagy különbség:
Ennek ellenére maradnék a GH3-nál (a használtpiaci ára miatt) vagy az E-M1-nél (ha újat vennék), mert sajnos az obipark miatt még mindig nem olyan nagy a Sony előnye, amekkorát a lapkaméret indokolna. Plusz a tömörített raw és a gyenge jpeg is sajnálatos. -
vendingo
veterán
Az Oly meleg színei nagyon tetszenek. Szerintem nagyban megkönnyítené a döntésem egy teszt a GM1-el.
Valaki frankón beoltott a GM1-el, azóta nagyon tetszik, mert pici. Legtöbb esetben a 14-es panat használok, így nem lenne gond a mérettel. Köszi a méretes linket, de ezen már átrágtam magam és mindig a GM1 volt a legmeggyőzőbb. Úgy vagyok a dologgal, hogy vagy legyen sokkal kisebb, vagy marad a PL2. Azzal nem vagyok előrébb, hogy pár grammal könnyebb, meg minimálisan kisebb.Oly háza táján nincs tervben egy ultrakompact milc?
-
Lassú Víz
addikt
-
jjeahh
nagyúr
Ja, mondjuk ha a 45-75-öshöz kell, akkor gondolom inkább portrézás a cél
ANOka: én a hoya nd-ket ajánlom, ezekből ha prond-t találsz olcsón az sem rossz, csak picit eltolja a wb-t néha, és nagyon szívja magára a port, a jobbik verzió a hmc-s, ami így néz ki, ez drágább szokott lenni, de nem porosodik annyira meg a wb-t sem tolja el... a képminőségbe egyik sem ront bele, én legalábbis nem vettem észre különbséget az nd-s meg az nd nélküli képek között. Állítólag a kenko-k is jók, mondjuk sokak szerint átcímkézett hoyák... a B + W-ket szokták még ajánlani, viszont ahogy elnéztem jóval drágábbak az előbbieknél.
-
ati3x
senior tag
Hello mf!
Ezek még nem feldolgozott képek! Raw-ban fotóztam, majd még bohóckodok vele lightroomban. A kocsi, hààt saab. Tetszik... Màsrészt mnagyon nem készültem rà, mert elsö körben tök pàràs volt a levegö, gondoltam ebböl sem lesz semmi. Aztàn hirtelen kitisztult, és csak beszortam a cuccot a kocsiba, a nagyobbik lànyommal együtt. Aki teljesen be volt zsongva! ;-) Szal kimentünk egy tök ismeretlen helyre, vak sötétben erdö közepén egy 6,5 éves lànnyal nem az volt az elsödleges, hogy kompozíció így, meg úgy. Ínkàbb csak csodàltuk, meg arra figyeltünk, hogy nehogy valami nagyobb gödörbe beleesünk. Szóval csak mellesleg fotóztam. A lényeg az volt, hogy a kiscsajnak legyen élménye! No ez teljesült! :-D
-
ati3x
senior tag
Ja, annyira sikerült felkészülnöm, hogy az akkura töltöttem rá egy kicsit.. Meg a sami halszemet dobtam fel.. Ami ugye 3.5-ös. És rájöttem, hogy elég sok képet 5.6-on löttem. Az isot max 1600-ig emeltem. De jevarészt 400-800-on löttem. Meg ugye túl sok időm nem volt, mert a törpe azaz a kislánzom is kivittem..
De megérte, mert élvezte.. 7 éves lesz, de még a fotózás is érdekli! El kell kezdeni "fertőzni" időben...
-
ati3x
senior tag
No, már megérte a Sami halszem! Végre sikerült elkapnom 8 év után a sarki fényt! Gondoltam egyet, és a lányommal kiugrottunk a falu mellé egy sötét helyre fotózni.. Pedig nem indult jól, párás volt a levegő, de hiretelen kitisztult! Pár kép a flick albumomban.. Nagy élmény volt mindkettőknek!
-
vendingo
veterán
Pár éve voltam Izlandon, de a helyiek egyáltalán nem foglalkoznak a sarki fénnyel. Ez kb. olyan nekik, mint nekünk a napfelkelte. Szép szép, de már annyit látták, hogy nem érdekli őket.
Persze előtte 1-2 héttel vettem zöldfülűként a pl2-t és egy normális képet nem bírtam lőni -
FEDman
addikt
Attól hogy ebbe a mock-up üvegbe Oly Air modult dugtak nem azt jelenti, hogy ne dolgozhatnának valami különleges PEN modellen. Nekem továbbra is az az érzésem, hogy ezzel az egésszel csak egy finom utalást tettek arra, hogy valami készülőben van.
Nagyjából úgy mint az eredeti PEN mock-up verziónál.Az se egy konkrét modell előszele volt, csak egy jelzés hogy valami ilyesmin dolgozunk. Most is valami ilyesmit érzek. Aztán persze majd meglátjuk mi az igazság.
-
a 12/2 egyszerűen el van árazva. de ja, csinálhatnának egy 10/4 pankeákot, és akkor aztán teljes a sor. mert olyan nagy lyukakat azért én nem érzek, épp azért jöhetnek a pro zoomok, mert amúgy eléggé teljes a rendszer. a 14-150-en meg nem tudom, hogy mit lehetne még fűrészelni, igazából pár éve még csak álmodoztunk ilyen minőségű superzoomról.
-
-
jjeahh
nagyúr
vártam, hogy mikor hozza már fel valaki, hogy manuálosként vicces, hogy nem adnék alább a pana af-nél
amiért manuálozok, miért kellene elviselnem a sz*r af-et?
af üveggel legyen normális, pontosan belőhető, határozott az af, manuálhoz meg legyen jó minőségű evf, sztem mindkettő ésszerű elvárás... szerencsére mindkettőt tudja a vázam, oszt bódottá'
-
madgie
titán
Nem értem félre. Az Oly AF-et is tanulni kell, mire, hogy használd, kisebb AF mező, vagy nagyobb, hová hajlamos "elhúzni", tehát úgy gondolkozol, stb.
A Fuji is pont ilyen. Meg mind. A Panát annyi ideig használtam anno, hogy 95%-ban tudtam bárhol, bármikor hová állít élesre automata AF pont választásnál is. Kiismertem. Azt mondom, hogy legjobb, de ugyanúgy megvannak a hülyeségei.Az 56/1.2 kalandjai meg valószínűleg kapcsolatban állnak azzal, hogy egy fene nagy fényerű üveg, rosszabb fényviszonyoknál meg csak kontraszt AF van, tehát fingja nincs ilyen mértékű életlen képnél, merre meg hogy induljon, tehát fut egy kört. Ezt a híresen bizonytalannak mondott 35/1.4 is sokkal jobban oldja meg, mivel az kevésbé mosó-masa-mosoda.
Amúgy meg (csak hogy flémeljek) a 45/1.8 távoli teljesítményéből kiindulva inkább legyen valami kicsit lassabban penge, mint gyors, de pontatlan.
-
jjeahh
nagyúr
-
jmakk
őstag
"...közeltávja környékén" Nem azt írtam, hogy belül.
Na ennyire ne nézz már anti-mediamarktosnak!
Pl. áll az élesség 1m-nél és szeretnél fókuszálni valahova fél méterre.
Senki nem szarozott le semmit, csak Panánál ez jól ment, E-M10-nél nem. Ennyi, nem több. Ettől még jó az az AF, bár minden fuji ennyit tudna, mint az E-M10!Mercutio: ez már tiszta Kacsa-magazin színdróma
-
jjeahh
nagyúr
igaz, csak utálok veszekedni ezért magamba fojtom, de sebaj, ettől nő a gyomorfekély
a halálom ha valaki ígérget oszt szinte sosem tartja be, eljátsza a bizalmamat... no de legalább néha sikerül pár képet lőni róla, oszt olyankor örvendek és béke van
kéne nekem egy türelmes meg bevállalós modell, akkor nem zaklatnám ennyit
régebben Mo-n rengeteg ilyen csajt ismertem, Erdélyben viszont egyet sem, így tesón vegetálok
-
zatuk
csendes tag
Kb. másfél éve használok FF-t, amire a házban uralkodó fényszegény környezet miatt volt szükségem (35 1.8, 85 1.8, 24-70 2.8 objektívekkel). Boldog voltam, hogy még 3200-6400-as ISO mellett is a szájízemnek megfelelő képek születtek. Tájképfotózásban nincs sok tapasztalatom. Évente párszor készítek egy nagy panorámát az udvar közepéről, hogy lássam hogyan változik a környezetem, ezt általában f8-on teszem.
-
vendingo
veterán
Már nincs motor, valamivel meg menni kell.
Úgy számoltam, hogy 36 nap alatt lenyomom.Fotózásról nem fogok lemondani, ha kell, akkor a telefonnal nyomulok.
Parci: Tőled inkább egy olyan választ vártam volna, hogy vigyek egy Brikkát a fényképező helyett
Elég drága móka lesz ez az út, ezért sokat nem tudnék gépre/vázra fordítani, így is elég fapadosan fogok utazni.
-
|AP|
veterán
én annyira csak állóképben tudok gondolkodni, hogy amikor írtad, hogy mész ki, akkor arra gondoltam:
"tényleg! milyen jó ötlet egy ilyen képet lájvkompóval meglőni valami jó helyről"
A timelapse eszembe sem jutott, biztos kicsit korlátolt a gondolkodásomStudi: és tényleg... valóban korlátolt a gondolkodásom
-
.mf
veterán
-
jjeahh
nagyúr
full fém
de komolyan, manuálokhoz szokott fejjel sem tűnik rossznak építésre... van egy baromi masszív szütyője, meg napellenzőt is adtak hozzá, egyelőre ennyit tudok mondani, képileg fogalmam sincs milyen lesz, majd holnap letesztelem
szerk: annyi biztos, hogy ronda -
feeder42
csendes tag
Köszönöm a választ arra gondoltam,hogy most egy olcsóbb géppel tanulnék és utána azt oda tudnám adni a gyereknek.
Elsőre nem szeretnék sokat költeni de utána is csak max 150.000 lenne a rá való.
Persze tudom az obi nagyon fontos erre apránként költenék.
Ha őszinte akarok lenni akkor az E-M10 nagyon tettszik de azt csak részletre tudnám megvenni ,bár gőzöm sincs,hogy a mintaboltban van-e rá lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VoIP telefonálás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- DJI POCKET 2 Standard kamera kiváló állapotban eladó, tartozékokkal!
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Újszerű-
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged