- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
.mf
veterán
A Fuji nekem is megmozgatta a fantáziám, én is sokat agyaltam anno, amikor PL3-ról szinte mindent (kiv. 20-as) lecserélve EM5 lett, de a méret miatt mégis maradtam m43-nál. De lehet, hogy egyszer majd beújítok ... FF-re...
meg szériafelszereltségként egy sherpára
Ha nagyon olcsón rakod fel, akkor a 45-ös érdekelne
s talán a 14-150-es is. Az már talán nem kotyog úgy, mint a Pana...
-
Igen, közben találtam egy oldalt, ahol leírják, hogy csak az OM-D széria kap 5 tengelyes stabit.
A Pana GX7 két tengelyeset kapott.
Kiváncsi vagyok, hogy a Pana mikortól vezeti be mindenhol a szenzor stabit, és lesz-e nekik is 5 tengelyes első körben, vagy csak később.
Illetve a jövő Panasonic lencséi kapnak-e stabilizátort ezután. -
Livio
tag
-
eeXaa
addikt
...annyira nem, ....mindig is nagyobb volt a felhajtás az oly körül.. és ez kb. minden publikált dologra rányomja a bélyegét.. azért a m43 rendszerben is létezik egyfajta, ha már ez a szenzorméret akkor az csakis oly lehet.. mert az az igazi fényképezőgép márka... holott, amit a rendszerhez raktak, az kb. egy jó stabi oszt kész...
-
b.vr
őstag
hm, ebben a listában a 12/2 sokkal jobb értéket kap mint a panaleica 45/2.8 makro (nincs nekem belőlük egyik obi sem, nem is ismerem őket alaposan csak amiket itt-ott belefutva olvastam róluk valahogy eddig nem ez a benyomásom volt. De Roboternek van 45ös, kíváncsi lennék a véleményére)
-
-
Marseille199
senior tag
Engedtessék meg, nyugodtan lehet majd ekézni ezért:
De hiába mondjátok ezeket, és jöttök az olcsó használt árakkal, azért pl egy 35-50/1.8 nagyon nem ezek árában mozog, újonnan sem. A 851.8 vs 45 az kb stimmel (illetve picit drágább a 85-ös), a 14/2.5 meg csak használtan olcsó, de semmi extra egyébként. Szóval igenis drágának tűnhetnek egy dlsr-ről váltó/azt ismerő egyénnek, hiába jobbak nyitva pl, azt ők nem tudják. -
lesz az még olcsóbb is. mostanra annyira megszoktam az x10-est, hogy innen nekem már bármi jó, de tényleg. néha bosszant, hogy nem talál fókuszt, de a ricoh gxr is szar volt. nagyon elméleti nekem már, amikor itt gyepálják egymást a népek, hogy az e-m10 fókusza milyen a g6-éhoz képest
-
hát, kár érte, annyira reménykedtem, hogy ezúttal végre tényleg elkapták a fonalat. a c-af videók is meggyőzőek voltak stb. nekem amúgy így is bőven elég volna (s-af középső ponttal és helló), de persze ilyen ár mellett azért legyen már frankó.
a másik negatív élmény a szombati vf-2 és vf-4, egyikbe sem lettem szerelmes (anno a vf-2-t nagyon szerettem).
marad a fuji x10, ott az af is szar, evf sincs, minden oké
-
b.vr
őstag
"Nagylato az vegig"
Nem feltétlen mondok ennek ellent, annyit írtam hogy a nagyon komoly nagylátótól a _majdnem_ normálig megy. Márpedig itt elég sokan kardoskodtak a mellett hogy az ekv. 40 az még 50nél is "normálabb" normál, sőt pl. Stauffenbergnek az ekv. 35 a normál. Nem mintha a címkézés lenne persze a lényeg.
"Semmivel sem szelesebb hasznalhatosagi korrel, mint egy fix."
Ennek viszont a magam részéről határozottan ellentmondok. Persze hogy konkrétan _számodra_ nem szélesebb a használati köre mint mondjuk egy fix 12-nek vagy fix 14nek azt Te tudod és nem szándékozom vitatni - én a magam részéről konkrét példát írtam (városnézés, legyen mondjuk Trogír egyszerre a sikátoraival és a normál városi tereivel ahol viszont tök jó a normál látószög is) és máskülönben állandó csereberélgetésben lettem volna. Így meg nem. Ilyen helyzetekre én mindenképp egy zoomot viszek és vinnék, és másnak is ezt ajánlanám. Vagy hogy szakmai részt is írjak, építészként épületbejárásnál is teljesen egyértelműen ez az ideális választás, legkevésbé egy nagylátó meg egy normál fix kombinációja és cserélgetése.
-
Mercutio_
félisten
Veszel egy Sigma 10-20/3.5 HSM-et, alá valami könnyű fénymásoló vázat és máris elég nagyot látsz
-
.mf
veterán
A gond az, hogy csak tűnő, sajnos nem tudhatjuk, hogy valóban az-e. Ha lehet tudni, és nyújt annyival többet, hogy megérje a különbözetet, akkor igen. De itt esélyes, hogy nincs akkora különbség, sőt, akár még az is lehet, hogy csak a matrica más. Akkor pedig nem fogom a dupláját kifizetni rá.
De mindegy, ki-ki a maga preferenciája szerint. Nekem eddig ezek a kevésbé neves, de leírás szerint kompatibilis és japán cellásak is beváltak.Ribi: ez sajnos gyárival is előfordulhat. Nem a védelmi chip a drága az akkukban, hanem a cella, inkább azon szoktak spórolni.
-
.mf
veterán
Én meg megvettem a legolcsóbb, ákcijós, kompatibilisnek és japán cellásnak kikiáltottat, oszt' kalap-kabát, meg fotóstáska. Érzésre a gyári kb. 50-60%-át bírja, de mivel a jobbfajta utángyártottak is csak 60-80%-át tudják ennek az árnak a másfél-duplájáért, nekem belefér. 2 pótakkum van, egy gyári árából 3 ilyen kijön és még marad is. Még ha csak párszáz ciklust bírnak is, heti 1 töltéssel számolva előbb avul el a váz. Ha valaki intenzíven használja, akkor ott érdemes meggondolni a jobb minőségűeket.
-
fattyu
veterán
Én nagy értékű finommechanikai dolgokat nem tennék fel egy kormányra. Lehet a stabja egy darabig szűri a rezgést de szerintem napkban mérhető lenne mire valami komolyan sérül a gépben. Akár zár akár a stab részen. Nem hiszem ilyen szintű fizikai terhelésre lettek ezek kitalálva.
Persze nem értek a lovakhoz, de nem véletlen kicsik az akciókamerák sem. Minél kisebb tehetetlenség itt kifejezetten szempont.
szerintem
-
Drága metró, drága, de önmagában turistalátványosság minden egyes megálló.
A sok lefedetlen, lefestetlen beton... mint valami gyárcsarnok.
Ez így marad, ilyennek kell lennie. Szerintem állati jól néz ki.Az meg, hogy kinek melyik kellene jobban, az más kérdés. Délbudának is nagyon szüksége volt már egy rendes vonalra.
-
.mf
veterán
Hahaha, szóval a 4 vázból és 4 obiból, amit hoztam, rajtam kívül már csak MrChris és ironikus módon a "főnepper", Studi tartott meg 1-1 db-ot?
Nos elvittem egy körre a 6k-s AF-es makró-közgyűrűket. Laca múltkori rossz tapasztalatai után egy kicsit féltem, hogy lehet ezért ilyen olcsó, de szerencsére nem. A belseje fényeskés fekete műanyag, de mintha csavarmenet lenne, recésre esztergált, és nem láttam olyan képi hibákat, mint Laca. A bajonett (mindkét fele) fém. S méghozzá elég passzentos, nehéz obira, obiról fel- ill. leszedni. AF működik.
Az egész cuccnak egyetlen gyenge pontja van: énMivel még ismerkedtem vele, ezért elsőre zoomot dobtam rá, amiből szerintem a legélesebb most nálam (majd ha a 14-42-m is nálam lesz, jövő héten csinálok majd egy összehasonlítást, hogy biztosabban tudjam) a 12-32-es. A kettő gyűrű együtt marha nagy a nagyítás. A 32-es végén is szinte a frontlencséig bele kellett mászni. De még csak a kettő közül a nagyobbikkal is nehéz. Miután fókuszt fogott, tuti kimozdulok a fókusz síkjából. Vagy a szellő mozdítja arrébb a virágot, levelet. Földfelszíni virág? Nem játszósruhában voltam, hasalás helyett kihajtott hátsó LCD-t néztem, nézném, ha a napfényben látnék bármit is. Bogarakat esélyem se volt, ami nem bújt el előlem, az olyan gyorsan mászott, hogy követni sem tudtam. Tanulni kell ezt még
-
Nem tudom, hogy mire vonatkozik ez a hozzászólásod, de az f/22-vel a legnagyobb gond, hogy ilyen rekeszen az összes mft obi diffraktál, durván lágyul, nincs hova fókuszálni. Ezen vetített segédrács sem segítene.
( #44208 ) TayRol
Minden olympus (és utángyártott) akku tölthető minden olympus (és utángyártott) töltővel, ami méretben passzol. A régi akksik az új töltővel és vica versa. -
HollyBoni
veterán
Exportáltam jpeg-ben mindenféle módosítás nélkül a raw képet lightroomból, képmetszővel lightroom nézőképét lekaptam, egymás mellé téve ugyanz. Raw therapee teljesen más képet mutat lencsekorrekció nélkül, színek is mások. Akkor én most tulajdonképpen jpeg képeket szerkesztek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Olympus OMD E-M1X jó állapot
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest