- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mercutio_ #27779 üzenetére
egyéni preferencia szerint ki-ki döntse el, hogy ez normális-e
"mindig zacsiban tartom, es hetente tisztitom, portalanitom az egesz szettemet. nalam evekig karcmentes minden, idegesito, hogy igy is megtortenik."
szerintem egyáltalán nem, de ezt egy olyan ember mondja, aki tizedgrammra méri a kávét őrlés előtt, utána hústűvel oszlatja el az őrleményt tökéletesre, nagyon óvatosan tamperel és sasszézik a fokokkal, hogy tökéletes lefolyást (és kávét) kapjon.
(magyarán, cseppet sem normális)
mindazonáltal be nem zacsiznám a cuccaimat (már csak azért sem, mert gombásodhat az obi, és a porral ellentétben az gond), nem karcmentes évekig semmi, nem tisztogatom hetente. qrva ritkán használom sajnos, de akkor használni szeretem, nem félteni. vigyázok rá, emellett, de a fenti attitűd az én kávés buzériámmal rokon. egyik sem normális...
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #27707 üzenetére
Ha minden jól megy akkor erre lesz válasz a nemsokára érkező GX1 utód.
Ha nem hát nem, én egyenlőre elég jól elvagyok a G3-al is. Hogy később mi lesz azt meg majd meglátjuk. A látszat ellenére én nem vagyok egy márkának se az elkötelezett híve. Ha a m43 felszívja magát akkor 1 év múlva is itt leszek, ha nem akkor meg minden különösebb lelkizés nélkül váltok majd Fujira. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #27595 üzenetére
aha, értem...kár, hogy manuálozni egyik ilyen régi átnézeti sem jó, ezek szerint...vagy mégis?
jszaz: ja az biztos, hogy mikrón semmi nem veri mosásban az 1.2-őt, én csak azt mondom, hogy az én szememnek ez már túlzás...legalábbis közeli portréknál. de kinek a pap...
és mondjuk 1.2-őt lehet rekeszelni is...
-
-
ati3x
senior tag
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #27418 üzenetére
"Ja, csak ha legyártod és áll a raktárban, akkor abban áll a pénz, azt pedig a pénzügy/kontrolling nem díjazza, mert az eredményességi mutatók romlanak."
Ha meg két terméket gyártasz párhuzamosan mikor lehetne csupán egy is, akkor meg a gyártókapacitásban áll az (egy "kicsivel" azért több) pénz
Már azzal is magamat ismétlem amikor azt mondom hogy mindenki csak önmagát tudja már ismételni
Szerintem tényleg akkor van ezt értelme folytatni, ha van valami megbízható tény - de ezzel is csak magamat ismételem... -
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #27415 üzenetére
Mármint ugye mihez képest olcsó? Egy raktár azért csak olcsóbb mint fenntartani egy külön gyártócsarnokot
És egy viszonylag kicsi raktárban is rengeteg fényképezőgép elfér - hagyjuk már ezt az autó-témát mert totál félrevisz
Viszont tök jó hogy átment a fórum gyártás-menedzsment kurzusba, ami lényegében egyikünknek sem szakmájaMég jó hogy itt van jjeahh, ő legalább látott már gyártósort
szerk: Freddy: szerintem az autók mellett a kekszet se keverjük ide
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #27328 üzenetére
Nincs is benne semmi konkrét állítás, max annyi hogy valószínű valami eddigiektől eltérő várható.
Hogy ez pontosan mi lesz azt a fene se tudja jelenleg.Viszont ha megnézed a jelenlegi mozgásokat a Pana termékkínálatában az szerintem elég beszédes. Alul ott a GF6 ami egyértelműen a kompakt gépek vásárlóit szólítja meg, felette meg a G6/GH3 ettől mérföldekre, méretben is meg üzenetben is. Ezek a 2 új Pana váz már egyértelműen a DSLR vásárlók kegyeiért száll ringbe. Már a puszta megjelenésükkel is szerintem azt akarják sugallni a célközönségnek, hogy vagyok olyan jó, mint egy DSLR.
És amúgy sok szempontból szerintem már el is jutottunk oda, hogy nem feltétlen egyedül a méret miatt lehet érdemes mirrorless-t választani. No de ez már egy más kérdés.
Ami a lényeg, hogy jelenleg a Pana szerintem nagyon széthúzta a termékkínálatát, a GF6 és a G6 között lévő különbség nagyobb, mint eddig bármikor. Ebbe a térbe nekem sehogy se passzol bele a kifutó félben lévő GX1 így aztán ehelyett ide egy új építést követő mFT váz fog érkezni akkor..Persze lehet velem van a baj és már én is az a fajta vagyok aki már mindenben azt látja.
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #27309 üzenetére
A 12/2-est nem egyszerűen csak fekete színben hozták ki, de rányaltak egy Limited feliratot is, ami aztán rendesen megdobta az árát.
Na jó, azért a korrektség kedvért hozzá kell tenni, hogy a fekete 12/2 Limited verzióhoz adják következőket is:
- LH-48 fém napellenző fekete
- LC-48 fém objektív sapka fekete
- PRF-D46 PRO védőszűrőEzek a sima ezüstnél nem alaptartozékok.
A mostani 17, 45 és 75-ös fekete verziók ezzel szemben ha minden igaz csak simán feketék, így ezeknél nem számítok lényegi árrésre.
-
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #26766 üzenetére
dehogy marad, mire itt le lesz szervezve valami, rég itthon leszel...
kezdem keresni, hogy a múltkori három alternatívából mi volt a másik kettő, aztán feldobom a kérdést sörös/boros fórumtalira!
Marseille: ezek mehetnének egyből a flickerre is, az nem gyomlálja ki az exifet. -
narumon
őstag
válasz
Mercutio_ #26452 üzenetére
narumon: Esetleg itt és az index pentax fórumban kérdezd meg erdekel-e valakit limited pancake obi, kisebb helyet foglal a poggyászban, de mivel szűk a pentaxos réteg csak biztos vevőnek rendelj be bármit is.
Okés köszi. Egyébként a 12-35-öt úgy néz ki elvitték. Legalábbis jelentkeztek 2db-ra is. Hittem nekik vettem kettőt remélem otthon át is veszik tőlem
Egyébként évente 1-2 japán és 1-2 USA út is bejátszik szóval ha valakit érdekelnek ilyesmik innen-onnan akkor üzletelhetünk! -
rbalint88
addikt
válasz
Mercutio_ #26578 üzenetére
"olyankor lehet gáz, ha Pana vázra tennél fényerőtlen Oly telezoomot amiben értelemszerűen nincs stabi"
nekem nem volt eddig problémám, nyilván nem denevéreket kell vele fotózni barlangban, de általános célra tök megfelelő volt eddig. én mindenképp javasolnék egy 35mm-es cctv lencsét, ha sikerül jó darabot kifogni, akkor korrekt a képminőség is és adapterrel együtt kijön 6ezer Ft körül. Sajnálni se kell és jó kis allrounder obi. A csökött mérete külön előny, manuálisként körülményesebb vele fotózni, ez a legnagyobb "hibája".
Ha már manuális: 20-30 közötti gyútávval milyen jó ÉS olcsó obi van? (exaktás, nikonos és m42höz van adapterem)
-
válasz
Mercutio_ #26500 üzenetére
a vitát az "ittál vagy bölcsész vagy?" mondat robbantotta, ami a smiley mellett is erős határeset szerintem is, úgyhogy igazságtevés helyett inkább azt mondom, hogy zárjuk le ezt a vonalat. szerintem egyikőtöknek sem állt volna szándékában ekézni a másikat, úgyhogy egy ideje mindketten csak azért karatéztok, mert a másik is. béküljetek ki szépen, és lépjünk tovább, éljen a topik!
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #26498 üzenetére
"Az állításom ez volt, semmi más, és megkérlek, hogy ne próbálj belemagyarázni olyat, amit nem írtam"
Pontosan, és ott szerepel feketén-fehéren ami kissé kiakasztott: "Izé... ittál vagy bölcsész vagy?"
Mindezt úgy hogy amit írtál annak zérónullasemmi relevanciája volt az én mondandóm szempontjából.
Valamint nem magyarázok én bele semmit, állítólag Te válaszoltál a kérdésemre, hát feltettem újból. Biztos válaszoltál? Nekem nem úgy tűnt (hiszen írtam: én is használok fényerős obikat kevés fényben, ennek zérónullasemmi köze van a kérdéses mondanivalómhoz.
Persze ha azt írnád hogy neked mindegy hogy iso3200 vagy nagyságrendileg kevesebb - na látod ez releváns info lenne! Az persze egy más kérdés hogy mi _lenne_ a helyiértéke...)
Az E-5 szenzorát meg végképp ne keverd már ide, inkább próbáld kontextusba helyezve megérteni miért is került egyáltalán az E-5 szóba."Egyébként nem gondolom, hogy Parci/Roboter/FEDman/madgie szintjén tettél itt le az asztalra, hogy ilyen hangnemet megengedj magadnak."
Merthogy milyen hangnemet is engedtem meg magamnak? (ezzel szemben ugye Te.. lásd idézet) Valamint mégis hogy jönnek ide a most megnevezett fórumtársak!?
Kóstolgatni kezdtél - és most csodálkozol hogy ez nem nyerő? -
válasz
Mercutio_ #26493 üzenetére
fogj egy 14-150-et, aztán good luck nélküle. de lehet, hogy menni fog, nekem stabi nélkül bemozdultak a képeim, szar stabival középszarok lettek, jó stabival jók. és az állvány úgy sincs nálam, ergo az elmélet, hogy mi mire jó, irreleváns.
de más meg fixen a 20-assal lő, nem remeg a keze, van kis állványa stb. stb. szóval van, akinek igenis kritikus, másnak meg semmit sem ér. mint annyi minden a fényképezés terén.
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #26493 üzenetére
"Aztán itt feltettél konkrét kérdéseket, amire leírtam, hogy az általad felsorolt obikat mind próbáltam kevés fényben is, tehát nem a vakvilágba írogatok, hanem konkrét tapasztalatok alapján"
Tehát mi is az állításod? Hogy mindent próbáltál amit írtam ÉS ezzel együtt mondjuk azt álítod hogy mindegy hogy például iso3200 helyett nagyságrendileg jóval kevesebbre lett volna szükség? Ezt szeretnéd mondani?
(lásd: "Ha igen, akkor kell hogy legyen fogalmad arról, milyen szerepe lehetne egy csúcs-stabilizátornak")Hogy mi a realitás, arról várjuk meg mit fog bejelenteni az Oly. Amit eddig pletyka szinten olvasni lehetett, az alapján ez eléggé reális (lesz csúcs szenzor, csúcs stabi, ergonómia, és még sok-sok minden. Egyedül az ár a kérdés (illetve sajnos valszeg nem az, mert drága lesz, nem kicsit), és EZÉRT jött szóba az E-5.
Ja, hogy ez neked nem volt világos? Akkor talán nem kellene beleszólni, főleg nem olyan stílusban, ahogy megtetted.
De mintha az lett volna a konkluzió hogy dobjuk a témát - vagy mégsem? -
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #26478 üzenetére
"Igazság szerint te 4/3-os E-5-röl írtál"
Nem, nem arról. Lásd:
http://prohardver.hu/tema/micro_four_thirds/hsz_26438-26438.html
Nem gondolod hogy nem ártana legalább érteni mit ír a másik, mielőtt nekiállsz kóstolgatni?
Aztán.
Mozgó téma, mondjuk egy 9-18-as esti épületfotónál? (és nem, nincs nálam mindig állvány, és nem is lesz, főleg külföldön) Vagy koncertnél/félhomályban ha nem iso3200-zal kell lőni, hanem nagyságrendileg kevesebbel? Meg milyen +150-200 ezer forint, vond már ki egy D7000 árából egy Pana G5 árát.
"de mindegy is, már bánom, hogy reagáltam, felejtsd el"
szerintem is jobb ha ezt inkább nem folytatjuk. -
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #26469 üzenetére
"De ha már szóba jött érdeklődve várom ugyanezen obikkal a te tapasztalataidat"
Szerintem egyértelmű miért írtam, amit írtam, de a kedvedért külön összefoglalom: annyit írtam milyen jó lenne mondjuk D7000/7100 árban kapni olyan m4/3-os vázat, amiben jó a szenzor, jó a stabi, és ergonómikus, kézreálló.
Erre jöttél ezzel az ittál vagy bölcsész vagy dumával...A fent már sorolt szituációkban _nekem_ jól jött volna a stabi (és bocs, de ebből a szempontból zérónullasemmi annak a jelentősége, hogy stabi nélkül milyen képeid vannak a flickr-en, nekem is vannak, linkeltem is ide, amikor nemrégiben ez volt a téma. Most nem az a kérdés, lehet-e stabi nélkül élni. Persze hogy lehet. So what? ) Ettől még volt amit meglőni sem tudtam jól, és volt ahol egyszerűen csak jót tett volna a képnek, ha iso3200 helyett lemehetek akár iso400ra.
Ha Te másképp gondolod és Te nem gondolkoznál a fent sorolt tulajdonságokkal bíró vázban, az a Te dolgod - egész odáig amíg nem kezdesz kóstolgatni.
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #26460 üzenetére
"Izé... ittál vagy bölcsész vagy?"
(1) Smiley ide-vagy-oda, ebből a stílusból vegyél vissza.
(2) Használtál már kézből, nem szabilizált vázon Oly 9-18-at (eleve hol is van ugye ezt kiváltó stabis üveg...) este a városban? Vagy Oly 60/2.8-at nem ideális fényviszonyokban, közelre? Vagy sötétebb koncerteken Oly 45/1.8-at, Oly 60/2.8-at? Ha igen, akkor kell hogy legyen fogalmad arról, milyen szerepe lehetne egy csúcs-stabilizátornak.
Ha nem, akkor meg hanyagolnod kellena jópofizást erről.
(és nem, ezeknek nincs megfelelő stabis Pana alternatvája, és ha az ár is számít, mint mondjuk a leendő Pana 42.5/1.2, akkor bőven nem is lesz) -
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #26450 üzenetére
Én nem nagyon követtem ezt annak idején, de az Olympus E-5 az egy sikeres termék lett? Csak mert ha figyelembe se veszem hogy a normál 4/3 rendszernek milyen ellentmondásos volt/van a helyzete, most megnézve akár a hazai, akár a német vagy USA amazonos árakat, ez még jelenleg is nemhogy a Nikon D7000nél drágább (jóval...) hanem a D7100nál is. Ez így oké (van/volt) ? Milyen pluszokat tud ilyen árért cserébe? Ezt amúgy sokan vették? (csak azért nem teszek homlokcsapkodós smileyt mert nem ismerem a gépet, szóval nem kizárt hogy _tényleg_ olyanokat tud amik legalább részben indokolják az árat)
Hát ha ezt az árazást vetítem ki az eljövendő termékekre... -
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #26444 üzenetére
Igazából nagy kérdés, hogy be lehet-e annyival olcsóbban szerezni Japánban a cuccokat, hogy megérje behozni, és eladni. Szerintem nem. Legális import tuti nem, de még ha sikerül vám+ÁFA nélkül áthozni, akkor is necces. A garija szinte biztos nem lesz jó itt, emiatt már a kereslet is alacsonyabb összeget vár el.
Talán Hongkongban vannak olyan árak, hogy megérje ezzel foglalkozni, de Japán azért drágább. -
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #26009 üzenetére
Valószínű nem így...de valahogyan csak meg...és persze (nem csak neked írom) nem azt akartam hangoztatni, hogy FELVESZI A VERSENYT a fullfrém vázakkal, és persze nem is azt, hogy olyan minőséget csinál, csupán arról zengedeztem, hogy NEKEM, AZ ÉN SZINTEMEN nem jobb egy fullfrém 6 tonnás gépcsoda, mert nem tudnám kihasználni (már csak azért sem, mert folyton otthon hagynám
)
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #26004 üzenetére
"Segédrács nincs benne?"
Pont ezt akatam írni
Én pl. a G5-ben sem használom a vízszintezőt, ellenben a segédrácsot igen (úgyis a kompozíció a fontos, csak persze sok témában van egy határozott vízszintes, és akkor ez a két szempont általában egybeesik - hacsak persze szándékosan pont nem mást akarunk)
Aztán ha mégis maradna egy kis elbillenés (mert az viszont tényleg zavaró), az PS-ban még simán korrigálható. -
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #25987 üzenetére
Annak van egy jó hírem! A Panán kizárólag raw-ban nyomom(tam), mivel az esetek 95%-ban kell, és jobb is lesz a végeredmény. Az omd-n -hacsak nincs valami nehéz téma- akkor egyenlőre ~50%-ban rosszabb képeket készítek, mint a váz jpeg motorja, 30%-ban nincs akkora difi, hogy megérje szarakodni és kevés az a kép ahol kell/megéri.
Két dolog: (1) egyenlőre mivel új, épp tudok még bőven fejődni az utómunkában, viszont (2) a váz jpeg beállításait sem tanultam még meg, azaz még az is javulni! És erre játszok...
Továbbá, a jó jpeg motor további előnye, hogy ennél a "fine" beállítás 8-11 megás jpeg-et dobnak ki, azaz kellőképpen részletgazdagok is. -
válasz
Mercutio_ #25803 üzenetére
ha vannak is ilyen generációs különbségek, annak egész biztosan nem az egyének az okai, hanem a társadalom. de amúgy persze sokszor érzem én is azt, hogy mennyire röhejes egy-egy "gyerek", de emlékszem, hogy ugyanilyen marha okosnak gondoltam magam mondjuk 26 évesen is, és hát nem szívesen gondolok vissza, hogy mekkora baromságokat csináltam pont 26 évesen.
én sem bírom ki, de azért ahogy öregszem, igyekszem bölcsebb és higgadtabb lenni. kár idegeskedni, nincs olyan gond, amit ne oldana meg egy jó üveg bor..
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mercutio_ #25760 üzenetére
Mi bajod a fixivel? Aki tudja használni, az király csávó és jobb a városba, mint bármi. Ha tudod használni. Az más kérdés, hogy minden hülye hipsztergyereknek az van, de nem ők a lényeg
Én pl nem tudom használni, ezért lesz 1x1, de még lehet megbolondulok és megfordítom a kereket
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #25697 üzenetére
ha mlaca írta volna azt amit te, legalább jogos lenne a felháborodás...
szoktam néha meggondolatlanul írni, tényleg sajnálom...milyen érdekes, hogy már megint én vagyok az aki enged az igazából, és még bocsánatot is kér, békét akar...(#25698) Studi: nem tervezek magamnak ilyen masinát,( tulságosan lapos a pénztárcám ahhoz...
) de azért el szoktam olvasni a hazai, illetve a külföldi teszteket is egyaránt
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #25680 üzenetére
Nem tényként kijelentésből indultunk, hanem kérdésből, hogy ha leveszi a kitobit, mit rak rá.
De tényleg semmi bajom nincs a Samu rendszerével, csak annyi, hogy számomra szűkek a variációs lehetőségek az m43-hoz képest, főleg a másodlagos piac figyelembe vételével. Ha valaki megengedheti magának, hogy újból építkezzen, és nincs szüksége nagytelére, akkor persze jól járhat az NX-el is. Mint minden rendszerben, ott is megvannak a minőségi üvegek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Acer notebook topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tesla topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest