- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
spanyoll #26602 üzenetére
Hát ja. Ha az új árakat nézed, akkor azért találsz olyat, ami pariban van a d300-zal (figyelembe véve persze a két rendszer közötti alapvető különbségeket): akár az omd, akár a gh3. A gondod az, hogy a d300-ad régebbi, így nem tudnád túl jól eladni, és az említett két gép ára még nem esett annyit (mivel a legrégebbi omd sem lehet még egy éves sem, tehát még gari is van rajta...).
-
b.vr
őstag
válasz
spanyoll #26586 üzenetére
Hát az elég drága, a váz nettóban több ennél (és akkor a használt ára valamivel ez alatt lehet, gondolom, de biztos ki lehet fogni időnként olcsóbban is)
Ár/érték/használhatóságban én a G5-öt monda_nám_ (vagy egy használt G3, ahogy Mercutio is írta) de elfogadom hogy ez sokak szerint ronda és elfogadom azt is hogy sokaknak ez kizáró ok.
Ha a design is fontos, akkor tényleg maradnak az Oly PEN-ek, de azokból is a jó szenzorosak nem annyira olcsóak, nincs EVF és nincs markolatuk (engem ezek zavarnának, mást nem biztos) -
.mf
veterán
válasz
spanyoll #26576 üzenetére
Az alapzoom optikailag, bár semmi kiemelkedő, de képminőségével szvsz nincs nagy gond vele (kitobikhoz mérve), a sötétséget leszámítva. Csakhát csupa műanyag.
Fixnek a Pana 20/1.7 nagyon jó darab (fényerős, éles, jó bokeh), s a PanaLeica 25/1.4-en kívül ez van legközelebb az ekv. 50-hez; itthon újonnan 120k, használtank 80k körül beszerezhető.
A következő kérdés az, hogy vázba épített stabi kell-e (Oly) vagy sem (Pana - ott a lencsékben van, már ha Pana lencsével használod. Én időnként használom régi tükrösök és egyebek lencséit is manuálisan, ott nekem jól jön az Oly vázstabi). -
Mercutio_
félisten
válasz
spanyoll #26576 üzenetére
Használtan Pana 14-45 40-ért, vagy ha Oly váznál kötsz ki - bár gondolom kereső kellene és gyors AF, az meg a keretbe együtt nem fér bele
- akkor Oly m.zuiko 12-50, vagy a 14-42-es kitobi olcsóér, vázból Pana G3 van használtan gombokért (85-95k), vagy új G5 145-ért. Olyból az E-PM1 kitobival 70k körül, de arra kell venned egy külső keresőt és az ha fent van a vakusaru ogrik.
Fényerős fix (2x-es szorzóval jön ki az ekv érték): használt Pana 20/1.7 80k, 14/2.5 40-45k, Oly m.zuiko 45/1.8 70-75k, 17/2.8 35-40k
Olynál stabi a vázban van (a drága OM-D = E-M5-ben lévő 5 tengelyes odab*sz a többi elmegy) Panánál stabi az obiban (már amelyikben) fényerős fixeknél ez szerintem nem annyira gond, olyankor lehet gáz, ha Pana vázra tennél fényerőtlen Oly telezoomot amiben értelemszerűen nincs stabi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest