- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
válasz
Mercutio_ #31518 üzenetére
...szerintem a legvalószinűbb, hogy a photo style álítódott el, mondjuk standard-ról smoothra, de az is lehet hogy a setup menüben a monitor, ill. LCD mode-ban történt valami változás... ha ezek sem segítenek, akkor még mindig meg lehet próbálni a reset-et, és ha ekkor sem fog változni, akkor "komoly" a baj=szervíz...
-
-
n.andras74
aktív tag
válasz
Mercutio_ #28701 üzenetére
Átadom valakinek mert nyárra már biztos nem jön ösze a 20as pana: -(
"Yashica 35-höz készült anno tele+wide előtét lencse és azok tartozéka ez a feltét, a bekarcolt 2 keret egyike a 20-as panához pont jó, persze nem mutatja hol éles a kép, de középre rakott fokuszponttal elég jól használható komponáláshoz a gép is stabilabb és nyáron evf nélküli gép hátsó lcd-jén alig látni valamit ez meg mintha napszemüvegen át néztél."
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #30424 üzenetére
A G3 nem írja ki, hogy mikor mit csinál? Ugyanúgy van, mint az Olynál, a mode 1 (G5-ön zárójelben levő kéz ikon) a teljes stabilizálás, a mode 2 (G5-ön az előbbi egy fel-le mutató nyíllal) csak a függőleges remegést stabilizálja, ezt tudod használni svenkeléshez. (némely Olyban van mode 3 is, a függőleges/állóképes svenkeléshez is)
Amúgy meg RTFM.
Tedd fel a frissítéseket, ártani nem árthatnak.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #30372 üzenetére
Ja, egy Mini. NAS+PC helyett lesz/van. Annyit eszik nyugiban, mint a mostani NAS-om, de elég erős a képek feldolgozásához (i5-3210M, SSD, majd még plusz RAM). Amolyan apró mindenes, játszani meg már úgysem játszottam a PC-n.
n.andras74: a kalibráció alap (van egy i1d2-m), elég brutál színtere van az U2711-emnek, pont ez a baja a Chrome-nak, meg pár hasonló színtér-buta programoknak
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #30320 üzenetére
"No para, ott lesz olcsóér az EM-5
"
Á, az _nekem_ nem kézreálló, olyanom biztos nem lesz még ötvenér' sem
(jó, ha most hozzám és csakis hozzám vágnák akkor lenne, mert eladnám százé')
(ráadásul abban még nincs tethered shooting (ami nekem azért egy következő gépnél már elvárás lenne (megjegyzem: eddig is az kellett volna hogy legyen, legalább USB-n keresztül), azért az 1/8000 is érdekelne, meg hát ugye az az új szenzor....
Ha ez nyitna (persze mondom: ez sajnos teljesen elképzelhetetlen) most szeptemberben 1000ért, és aztán jönne az első komolyabb áresés, hát még én is meginognék (pedig _vázért_ még akkor is nagyon sok pénz lenne... Ha már pont fotózásra költenék ekkora összegeket, előbb lesz 35-100/2.8-am)
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #30311 üzenetére
Én eddig szeretem, eddig csak 2-300 képet csináltam vele. Állványról még tesztelnem kéne, de Macro módban elég szépeket most szerintem. pl Settings: 1/2000 ƒ/8 ISO 400 43 mm
no kereső, szar kijelző, kézből, szélfújással = teljes vaktában f8 ra fixálva lesz ami lesz alapon
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #30163 üzenetére
"G5 induló ára 599 $/€/£ volt, ha már hasonlítunk ezt kellene figyelembe venni, aztán mindenki eldonti NEKI a +400 egység arányban van-e a GX7 - be pakolt dolgokkal."
Nem, egyáltalán nem azt kéne, hiszen ezért _most_ (és erről beszéltünk) már G6-ot kapsz, mint írtam is. A G5 mint korábbi generáció valamivel kevesebbet tud (pl. tethered shooting ami nálam számítana ha most tudnék választani, meg asszem video ami engem mondjuk nem érdekel, mást biztos igen) így persze olcsóbb.
Amúgy ja, pontosan, mindenki eldöntheti hogy a G6hoz képest +400 eurót, a G5höz képest +550 eurót megéri-e a GX7. Remélem hogy tényleg lesz a fórumon valaki aki nem csak elméleti szinten, hanem gyakorlatilag is meg fogja venni.
Amúgy tök jó hogy felhoztad a témát, már kezdte mindenki elfelejteni -
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #30097 üzenetére
Ezt nem értem pontosan mire írod. Én annyit írtam, hogy háttérelmosásban vagy rossz fényviszonyok között érezhetően _jobb_ a m43hoz képest mondjuk a DX. (konrkétan ez most úgy merült fel, hogy igen, szerintem mondjuk a D7100 "többet tud" mint egy csúcs-m43) És igen, mondjuk az FX ezekben még ennél is jobb - és még ennél is drágább.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #29882 üzenetére
néha kultúrházi, néha nappali, néha meg buli...kb így néz ki a dolog: [link]..szóval nem egy tiesto, de fények azért akadnak...az 50-esekkel eddig sikerült kikerülnöm őket, a napellenzőm mindíg rajta van, meg az esetek 80%-ában egyik sem mozog, csak fixen egy területet bevilágít...kérdés, hogy a 135-ösök ebben különösen rosszak? vagy kb olyan teljesítményre számítsak mint az 50-eseknél...
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #29619 üzenetére
Nem a zajosodással volt gond (ISO800-ig engedtem), egyszerűen nem azokat a fényviszonyokat, messze nem azt a dinamikatartományt kaptam vissza, mint amit szerettem volna, és mellé még rohadt lassan is exponált, 1/4 meg 1/8 rossazbb esetben. Állványt nem tudtam vinni, reptérre osontam be, színes horizont meg éjszakai kifutópálya-fényekért, aztán mondták, hogy na jó, csak ne feltűnően
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #29557 üzenetére
Van
Szerk: teljes service manual, óvatosan használd! (Get manual aláhúzva, oda katt)
-
válasz
Mercutio_ #29502 üzenetére
és neked a 100-300-zal a g3 egyenesen előre áll, mint a
kivont dákóágyúcső?na, ezt még annyira sem hiszem el, mint hogy "nem orrnehéz"
(én is két kézzel fogom a váz+obi kombót természetesen, de ezzel együtt az nem orrnehéz, ami nem orrnehéz, és ami nem az, azt nem kényelmetlenség nem megtámasztani, hiszen nem orrnehéz)
-
válasz
Mercutio_ #29500 üzenetére
nem orrnehéz? na, azért maradjunk a realitások talaján. nem orrnehéz = egy kézzel csak a gripre markolsz, és nem akarja kicsavarni az obi súlya az egészet a kezedből. és nem, nem az a kérdés, hogy jól szorítva meg bírod-e akadályozni a kicsavarást
, hanem, hogy lazán, kényelmesen tudod-e így fogni.
sosem volt se g3-am, se 100-300-am, de megeszem a kalapom, ha "nem orrnehéz"...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mercutio_ #29065 üzenetére
Köszönöm! A video egyáltalán nem érdekel. Viszont Nekem van egy tükrös gépem is. Szóval ez a kis gép arra kéne hogy mindig Nálam legyen az aktuálisan kedvenc manuál üvegemmel.
a komolyabb dolgokat a Nikonnal oldanám meg.
De lehet hogy akkor vétel elött valakinél kipróbálom a P1-et.
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #28976 üzenetére
Nem hiszem, hogy a nagyobb, de modern obiban az AF sokkal többet fogyasztana. Stabi meg eleve nincs az Oly üvegekben.
De hogyha amint írtam is, csinál az Oly egy GH3 méretű mFT vázat is ami az FT üvegeket is kezeli, az többek között erre is adhat választ. Ha megnézed a GH3 többek között pont azért is nagyobb, mert nagyobb akksit fogad, mint a többi mFT váz. Ennek megfelelően egy G3-hoz képest 2x annyit is bír egy akksival.Szerk.
Ja és adapter az meg eddig is volt és most is futnak hiba nélkül az mFT vázak FT üvegekkel. Minden működik, egyedül a sebesség az ami hiányzik és ez az amit egy PD szenzoros mFT váz adott esetben orvosolhatna. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #28851 üzenetére
nem blokkolja, próbáltam már kikapcsolni, sőt rádugtam tesóm, meg haverok laptopjára is, ugyanez. az obi fontos szted? manuálom van, nincs af obim, ez lenne a gond? azért még fel kellene ismerje, legalább, ha kártya van benne, nem? úgy értem, sokan kábelen másolgatják a képeket. márkabolt...gari nincs, ebayes occó cucc, legközelebbi márkabolt kb tőlem 100km-re van
-
arn
félisten
válasz
Mercutio_ #28798 üzenetére
most mar meg lehet csinalni ugyanolyanra, rawbol is
az mas kerdes, hogy most 230 nyaralasos fotot kellene feldolgoznom, lehet jpgbol kellett volna kiindulnom. azt is attekergetem, de azert megis csak kevesebb lepesbol jutok hasonlo eredmenyre.
hirdetem a pl2ot 45ert, a 12-50et 50ert. mar vartam a kerdest, hogy akkor az 50e az a pl2 + a 12-50?
hat persze - 115ert meg odaadom a 9-18at, a 12-50et es a pl2ot is. meg az em5ot gratiszba.
pesten mar elvittek volna a cuccokat
de nem is igazan ertem, hogy egy karcmentes garos cuccnal miert problema a csomagkuldes. amire nincs gar, ott megertem, hogy meg akarjak nezni, de a masiknal?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_ #28795 üzenetére
Vagyis színhűség szempontjából romlott a dolog.Bár érzékenységben dinamikában előre lépett egy nagyot a pl2-m az e510-hez képest, de úgy érzem színekben visszább van, pont az általam szeretett olympusos színvilág nincs meg benne. Ami volt az E10, E1, E4xx, E5xx ben igaz különböző mértékben. Azt nem tudom hogy az új Sony szenzoros milyen, kéne egyet beszerezni
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #28746 üzenetére
Persze más lencserendszer kell egy olyan obihoz, amit nagylátó oldalra is korrigálni kell, mint egy vérbeli teléhez, aminek a rövidebb oldala is ekv 200mm. De az új 14-140-est és az Oly 14-150-est nagyon jól megoldották, Olym volt, annak a minősége sem gyengébb észrevehetően, mint a 14-42 + 40-150 duónak.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #28684 üzenetére
Most kicsit azért érzem, hogy jó dolog az iFN a samu obikon. Persze ez az epm1 esetében igaz. Ahol több tárcsa és gomb van, ott más.
De nagyon kicsi ez a gép
Nem is a vékonyságával van a baj, hogy nincs markolat meg vastagság, mert azt a bőrtok alsó része megoldaná, de hogy szélességre is kicsi. A jobb első ujjaim beleérnek az obiba, be kell görbíteni őket.
Még talán egy csuklómarkolattal jobb lehet..
-
wavrekordz
csendes tag
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #28626 üzenetére
Akkor mire váltasz?
Tudom, tudom, de egy-egy ilyen extra színkombináció elég sokkolóan tud rám hatni, ha nem készülök fel a látványra. :-D
Amúgy vannak olyanok is közte, ami egész pofás: a fehér szerintem jól néz ki, a sötétkék/bordó vázak között is vannak olyanok, amik tetszenek. A khakit meg szerethetik a természetjárók, mert jól mehet a ruházatukhoz. :-)
Amúgy nem jó a festett műanyag, legalábbis a G5-ön nekem nagyon sérülékeny. :-( -
wavrekordz
csendes tag
válasz
Mercutio_ #28578 üzenetére
Elvileg ez a tesztdarabra igaz csak... nullszériás demó és több ponton is gyengébben teljesít mint kéne.
A bemutató nap után rögtön reklamáltam felfelé... aztán jött a figyelmeztetés Hamburgból, hogy oda ne adjuk már tesztelni - persze már kiment-, mert ez még nem százas, asszem a képstabival voltak még nagy gondok.
-
-
válasz
Mercutio_ #28583 üzenetére
ez nem stimmel. semmilyen paraméterben (af, evf kiolvasás, frissítések stb.) nem gyengébb az e-p5 az e-m5-nél. ha a megnövekedett felbontás miatt lagol az evf, akkor meg ez van, lehet vf-2-t is venni a vázhoz. a lényeg, hogy biztosan nem rosszabb az e-m5-nél semmiben, max. béta volt a firmveár.
-
-
válasz
Mercutio_ #28320 üzenetére
"És ha jól emlékszem ISO 100-400 között lényegesen jobb a G5 szenzora."
tekintve, hogy ugyanarról a szenzoralapról van szó, egész biztosan nem "lényegesen" jobb, maximum valami 5600%-os nagyításban a bal alsó pixelt mikroszkóppal néző, majd a hangosan "áhá!"-t kiáltó emberi értelemben.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #28257 üzenetére
Csak hogy ne mindig én nyerjem a tutit: tegnap volt itt az aprón egy NEX 5 kitobival, állvánnyal, táskával és egy 18-200-as obival 140-ért, 11 körül le is fixáltam a sráccal, hogy meló után megyek érte, erre mikor délután hívtam, hogy na itt vagyok két utcára, akkor mondta az "eladó", hogy bocs, de azt már délelőtt eladta az unokatestvére. Amikor beszéltünk, szó se volt unokatesóról, és azt mondta, hogy nála a cucc.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #28110 üzenetére
Áruházban a kitett ár kötelezi az eladót, neten az ÁSZF az irányadó, és a legtöbb ÁSZF fenntartja a hibázás lehetőségét. Természetesen a kárt ilyenkor meg kell téríteni, ez elég sokféle lehet. Ha megrendeled, elmész átvenni, és ott derül ki, hogy rossz volt az ár, akkor akár kérheted a két villamosjegyed árát. De itt nem egyértelmű a fogyasztóvédelem gyakorlata, én nem tudok olyan esetről, amikor a fogyasztóvédelem emiatt elmeszelt volna webáruházat, vagy kifogásolta volna az ÁSZF-ek azon rendelkezését, miszerint fenntartják a téves ármegjelölés lehetőségét.
Van amúgy folyamatban egy kártérítési perünk hasonló ügyből kifolyólag: a cégnél a leépített informatikus az utolsó munkanapján átírta a webáruházban szereplő árakat egyes termékeknél. Persze óriási megrendelés-dömping indult, a cég mindenkitől elnézést kért, de nem adta ki az terméket a hibás (alacsony) áron. Ebből ügy nem lett, de az informatikust most perlik nem vagyoni kárra...
-
nord_
veterán
válasz
Mercutio_ #28108 üzenetére
Példákat írtam, van benne ez is, az is. Akció szempontjából mindegy, hogy online vagy helyszíni vásárlásról van szó.
Parci, ne kötözködj.ha duplakites árut hirdetnek, te azt rakod a webshopos kosaradba és otthon látod, hogy mást kapsz... A nyolc nap teljesen másról szól, azt nem azért találták ki, hogy egy átverős/elírt akcióval kapott cuccot te visszaküldhess. Azt nyolc nap nélkül is kötelesek lennének visszavenni, hibás teljesítés miatt!
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #27963 üzenetére
Vagy lájkolni a fészbúkon.
Én sajnos nem, rohanós vagyok, pénteken megyünk ide:
Five FingersÉs még fel kell markolnom előtte egy ilyet:
Lomo Spinne 360
Erről meséltem a legutóbbi talin futtában, kíváncsi leszek, mit tudok vele kezdeni ott a hegyen. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest