Új hozzászólás Aktív témák
-
pitagi
tag
válasz
Mercutio_ #55496 üzenetére
Ezer köszönet a az infóért, én is megrendeltem egy e-pl5 duplakitet, (ha használt áron számolom az obikat, akkor kb 26E
a váz) és megköszönöm a kisfiamnak macskástul, hogy leverték a régi gépemet. Ennyiért a különböző apróhirdetési oldalakon csak e-p1, pl1 esetleg pl2 futnak, pedig túrtam eleget. ez meg ráadásul új, garanciás...Ilyen nincs is... (A pm1-et egyébként 40E-ért akarták megjavítani a márkaszervizben (telefonon kérdeztem)).
-
válasz
Mercutio_ #55559 üzenetére
Szerintem de. Ez most egy pár hónapra rendbe rakja a használt piacot. Ugyanis aki eddig hezitált, hogy újat vegyen vagy használtat, az most újat vesz, és a vételi szándék elkopik a használt piacról.
Most már legalább tudjuk, hogy miért jelentek meg az E-M5-ök tömegesen a használt piacon. De mivel nem keltek el, a szopóág maradt. Az M5 piacot már előre beborította az akció.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #55496 üzenetére
Ez rövid idejű promóció lesz (1 hétről hallottam), a hátterét pedig vélhetően ugyanaz szolgáltatja, aki a Mintaboltét. Szóval nem kell feltétlen lépniük, jövő héttől ugyanazok az árak lesznek megint.
(az érdekesebb cuccokat múlt héten megnéztem, szinte kivétel nélkül azonosak az árak, annyi, hogy a Mintaboltban minden Xezer 990 Ft, a Media Marktban pedig minden Xezer 999 Ft) -
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_ #55445 üzenetére
Jaja, én is így csináltam legutóbb, menet közben gyakorlatilag nem kellett cserélni semmit.
Ez kicsit off kérdés lesz, nem tud valaki olyan nyakpántot, amit a táskának a fogantyú részére fel tudok rakni fixre és mondjuk csatokkal oldható róla a fényképező. Hogy túrán ne a nyakon legyen a teher, hanem a táskán és azért gyorsan oldható legyen ha az kell. Meg valami olyasmi rögzítési megoldáson gondolkodom, mint a lowepro topload chest harness, csak külön tok nélkül. Ajándékba kellene egy sokat túrázó embernek. Valahogy úgy képzeltem, hogy a táska tetején lógna felül és ha szorosan rögzíteni kell a kamerát, akkor az állványmenetbe csavart másik csattal tudná rögzíteni, az meg mondjuk a táska derékhoz rögzített pántjához szorítaná.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #55410 üzenetére
Köszi. Egyébként tök fura, tényleg lehetett volna az autóst jobban komponálni (snapshot volt, épp hogy volt időm az autóból elővenni az állványt), mégis a tegnap esti flickr feltöltés óta ez lett a legnézettebb képem. Pedig van egy pár fotó ott már 2007 óta, jó pár explore is.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #55203 üzenetére
A kereső amúgy hogy jön ide ?
Ezzal élvezkedtem, hogy OVF után EVF .. De amúgy pont ez fogott meg a legkevésbé.. láttam ami kell és jónapot. Az arcfelismerő funkció - méghozzá a teljes képen - nagyon klassz, a szemeket "vigyorjel +i" módban úgy lövi, hogy a közelebb esőre fókuszál, na ez csak komolyabb "tárgytávolság" - eltérés esetén volt így, amikor már legalább 45 fokban volt hozzám képest a modell feje, de ez a legkevesebb, pillanatok alatt átkompózik a közelebbi szemre, ha netán a hátsót fogná be...
Ami számomra megdöbbentő, hogy ez a szaros 75 fix már 1.8 fulltágon is akkorát karcol, hogy úristen. Kit kell ahhoz lesz*pni, hogy fullframe-en is elérhető legyen ilyen üveg ?
(Az OTUS-ban nincs AF ugye).
Nagyon baba kis masina, ma megnyúzom ismét.
(Aztán kerítek valahonnan egy Fuji X-T1-et kipróbálni).. -
MLaca
őstag
válasz
Mercutio_ #54979 üzenetére
sok a duma, inkább kattints ide
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #54871 üzenetére
Nincs rajta zöld A betű.
Korábban minden új gépnél leültünk, megmutattam neki a vezérlőtárcsát, bekapcsológombot, és az expógombot. Amikor Apa nincs otthon, akkor bekapcsol, tárcsa kis zöld A betűre teker, és fotóz. Na, a fujin nincs zöld A betű...
Tegnap gyerek valami übercukit csinál, Asszony megragadja a gépet, bekapcsol, fotóz. A délutáni naptól beragyogott nappaliban remek képek születtek 56 milin, 1.6 rekesszel, 1/60 záridővel, 3200 isoval... Kijelzőn komponálva, persze, megfelelően bemozdulva. Betöltöttem LR-be, de még a program is röhögött...
-
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #54833 üzenetére
ugyan még nem volt 20-asom, de azért beleokoskodok
Szerintem is nagyon praktikus a 12-32, nagyon szeretem, korrekt kis obi, de azért látszik a képeken, hogy "csak egy kitobi". A 20-assal egészen más jellegű képeket lehet lőni, lehet játszani a mélységélességgel, sokkal inkább "fotók", mint "fényképek" az ezzel készült képek (nem tudom érthető volt-e mit akartam írni)
Nem beszélve arról, hogy ki akarom próbálni milyen az mikor rá vagyok kényszerítve egy normál gyújtótávra és nem nagyláthatok kedvemre. Így kénytelen leszek kicsit komponálni
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #54743 üzenetére
mert az egyetlen pana amit próbáltam a g3-ig, az a gx1 volt, és azon a kijelző nagyon nem tetszik
de a g3-ban sztem a kijelző is más, nincs gond vele...viszont ez a gyorsmenü kikészít... az oly táblázat-szerű gyorsmenüjét jobban szerettem, ráadásul baromira recés-pixeles minden, és tetűlassan animál
az e-p1 sz*r kijelzőjén nem voltak ilyen pixelesek az ikonok szal gondolom nem a kijelzővel van a gond, hanem a grafika gáz... de ennyi baj legyen, ezért még nem fogom földhözverni
amúgy a csúcs ghx gépeken is ilyen videójáték szerű cikkcakkos menü van?
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #54700 üzenetére
A G2 akkora, mint a G5, ahhoz képest miért lufi? A G sorozat a DSLR szerű, sok funkciót tudó, elérhető árú gépeké, nem több, nem kevesebb. Csak azért jegyeztem meg, hogy a G3 az, ami kilóg ebből a sorból.
Tudom, hogy szeretitek, de nekem például jobban bejött az összes G-m, ami volt. (1-5-6)
-
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #54520 üzenetére
Ha nem kell az időjárásállóság, és nem akarsz nagy obit rátenni. Az E-M10-hez nincs rendes markolat, csak egy kis díszítő vasdarab. Ráadásul kisebb is a váz egy picivel. Ellenben az E-M10-ben van WIFI, ha valaki azt szereti, focus peaking, és aluláteresztő filter nélküli már a szenzora, ami talán még élesebb képeket eredményezhet.
-
Novics
senior tag
válasz
Mercutio_ #54512 üzenetére
A 21-es limo jó lenne méretben, meg még látószögben is, de el kéne adnom az egyik vesémet érte.
Ha hozzám kerül az Oly, akkor egy idő után valamelyiknek mennie kell, amúgy 160-at nem tudok beletolni a rendszerbe. Ha mindent el tudok adni akkor még maradna is egy kis pénzem a csere után, amiből lehetne venni egy táskát az új cuccnak. (Egy Lowepro toploader 70aw-m van, az "kicsit" túlméretes lenne az Olynak.
)
Persze azért csak zavar, hogy bukok az eladáson - a váz esetében a többi használt cucc volt -, de akkor nagyon elkapott a cserélhetnék, meg amúgy is mindig mennek lejjebb az árak, de mindig jönnek jobb cuccok, szóval nem nagyon van ideális vásárlási időpont. (Főleg ha az ember gyereke kütyüzni is szeret... ) -
Novics
senior tag
válasz
Mercutio_ #54502 üzenetére
Nem is a gari miatt, csak nem akartam szórakozni az eladásával, nem sokat kaptam volna érte, tartaléknak meg jól elvolt/van a dobozban. A váz után pár nappal már megvolt a 50-es manuál, az van rágyógyulva a vázra. Az alig nyúlik túl a markolaton. Viszont kénytelen vagyok belátni, hogy hosszú rohangálós obinak. A 16-45 meg benga állat.
Már januárban is pörögtem a milc dolgon is, de saját jogon tudatlan voltam evf téren, meg akkor talán még nem is volt e-m10. Legalábbis az itteni teszt későbbi. Dslr formájú gépek meg nem tetszenek. Ha nem dslr-ek.Kicsit olyannak tűnnek, mintha játékok lennének.
RAW-ozok, igen, de pl céges rendezvényen, amikor én vagyok a fotós, és gyorsan sok kép kell, akkor megy jpg-ben. Benti, vacak megvilágítású helyeken meg RAW+jpg.
Jövő pénteken megyek, de csak 3-ra érek fel, 3:30-tól 9-ig suli, aztán szombaton is 8-17 suli, és spuri vonatra. De azért köszi!
-
válasz
Mercutio_ #54502 üzenetére
nekem amúgy most ez az edigitalos gép piszkálja nagyon a fantáziám!
-
Novics
senior tag
válasz
Mercutio_ #54498 üzenetére
Miért pont? Jó kérdés.
Tetszik a formája, nem dslr kinézetű, evf.
A szokásos 18-55 DAL, 16-45 f/4, Pentax-A 50 f/1,7, Jupiter 11a. Ez utóbbi "sógortól", a tele tartomány annyira nem érdekel, inkább a nagylátó.
Nincsen vele semmi gondom, csak hát egy kisebb gépet többször vinném magammal. -
-
-
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #53525 üzenetére
Ha úgyis csak a 14-est használja, akkor praktikusabb felrakás előtt egy kis szilóval körbenyomni a bajonettet.
Kamilyon: egy védelmi vonalnak nem rossz ötlet, ha amúgy sem mozgatod az élességállító gyűrűt, akkor nem fog semmiben akadályozni. Arra figyelj, hogy sokáig, meg tűző napon ne legyen a szigszalag, mert eltaknyolódik a ragasztó, és nagyon sz@r lesz leszedni.
szerk: a sokáig alatt azt értem, hogy hónapokig, szerintem havonta érdemes cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest