Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz Allien #96613 üzenetére

Kiegészítem a saját tapasztalataimmal:
    Pana 14mm 2.5: Szép rajzolat, jó ár, világbajnok méret. Cserébe 2.5-ről indul, az egyes verziónál jelentős gyártási szórás lehet (kit objektív volt).
    Oly 60mm makró: kicsi, könnyű, nagyon szép rajz, részben szigetelt kialakítás. Negatívuma igazából nincsen, de a gyári csomagban nem adnak hozzá napellenzőt.
    Pana Lumix 12-60: kicsi, könnyű, príma szigetelés, szép rajz, jó stabilizátor, megfelelő minőségű felépítés. Nem fényerős, műanyag tubus, zoomoláskor nyúlik.
    Pana Leica 25mm 1.4: jó, de nem világbajnok építés, a kettes verziótól szigetelt kialakítás, kicsi, könnyű, szép sajátos -de nem szuperéles- rajz nyitva, nagy fényerő, szép bokeh, jellegzetes színvilág.

Extra infók: Oly hazai támogatása szervize jelenleg kiemelkedő, ugyanakkor szervizközpontos javítás. Pana hazai ügyfélszolgálat szar, szervizre vannak negatív tapasztalatok. Van hazai javítás, de több típussal nem tudnak mit kezdeni, garancián túl a drágább motyók javításánál lehetnek nehézségek (az olcsókat meg csak simán nem éri meg szerintük javíttatni).

Throme: futottam velük még egy kört, azt kérve, hogy nézzenek utána, hogy a javításhoz szükséges berendezés hol érhető el Európában. A válasz ez volt: "Engedje meg, hogy tájékoztassuk arról, hogy sajnos külföldi piacra egyáltalán nincsen rálátásunk.
    Magyarországon javítással kapcsolatban a Video-Part Kft az illetékes, így a javítással kapcsolatban kizárólag a szervizzel tud konzultálni."

Gratulálok a segítőkész és készséges hozzáállásukhoz. Ennyit ér nálunk a Pana.. :C A slussz poén az egészben, hogy ezután küldtek egy levelet, hogy értékeljem az ügyfélszolgálat munkáját, szerintem sejthető, hogy mi szerepelt a kérdőívben.. :U

Új hozzászólás Aktív témák