Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz pandur99 #89895 üzenetére

    "Ez természetesen tipikus utazó obi"

    Ez egy marketinges bullshit, bármelyik objektív lehet "tipikus utazó". Ezek a hatalmas átfogású objektívek a szuperzoom kompaktokon és bridge gépeken nevelkedett, zömmel amatőr fotósok (amatőr nem egyenlő kezdő) számára készülnek és már ezeket a superzoom gépeket is olyan marketinggel adták el, hogy ezek aztán az ultimate utazós vasak, kiváltanak 9 objektívet és egy koffernyi fotós felszerelést.

    Van aki képes egy utazást egy-két fix objektívvel végigfotózni és könnyen lehet, hogy sokkal-sokkal jobb fotókkal tér haza (nem feltétlenül technikai, hanem kreatív értelemben), mint az, aki ekv. 24mm és 400mm között tekergeti a kályhacsövet.

    Komplett szakirodalma van annak, hogyan tesz kreatívabb fotóssá a fixek használata, főleg amikor huzamosabb ideig csak egyetlen egyet használsz.

    Szóval én nehezen tudok egyetérteni ezzel a marketingesek által kreált "utazózoom" kifejezéssel. Sokkal inkább mondanám ezt "dokumentáló zoomnak", ami szerintem jobban körülírja ezeknek a lényegét és a dokumentálás, meg a kreatív fotózás nagyon gyakran egymás akadályozó alkotói folyamatok.

Új hozzászólás Aktív témák